TIME-OUT VOOR VACCIN VAN ASTRAZENECA IN ENKELE ZWEEDSE REGIO´S – BIJWERKINGEN BIJ 100 VAN DE 400 GEVACCINEERDE PERSONEN!

(VERTALING: E.J. BRON)

Twee Zweedse regio´s stopten met de vaccinatie van medisch personeel met het vaccin van AstraZeneca. Bovendien besloot het land om dit vaccin niet aan mensen ouder dan 65 jaar toe te dienen en legt zodoende de aanbeveling van de WHO naast zich neer.

In een van de regio´s, Sörmland, werd voor het eerst het vaccin van AstraZeneca ingezet. Alleen ziekenhuismedewerkers kregen het vaccin. Daarbij zouden volgens informatie van “Sputnik International” 100 van de 400 gevaccineerde personen bijwerkingen hebben getoond.

“We stoppen deels, omdat onderzoek dienen te doen, maar ook opdat we geen gespannen situatie met het personeel krijgen”, zei het medische hoofd van de regio Sörmland, Magnus Johansson, tegen de nationale zender “SVT”.

De regio was zich van de risico´s bewust en vaccineerde volgens de woordvoerder van Sörmland, Fredrik Gustavsson, niet complete afdelingen, maar enkele mensen hier en enkele mensen daar. Dat het niet goed ging met 100 mensen, zou ook gevolgen hebben voor de personele situatie. Ondertussen zou deze weer onder controle zijn maar de geplande verdere vaccinatie van het medisch personeel werd eerst stopgezet.

Het district Gävleborg volgde het voorbeeld toen eenzelfde aantal bijwerkingen werd waargenomen. Ook het district Jönköping registreerde een groot aantal vermoede bijwerkingen na een vaccinatieactie met meer dan 500 personen.

“Het is het gebruikelijke, een kleine verkoudheid, lichaamspijn en koorts”, zei de vaccinatiecoördinatrice van het district Gävleborg, Tina Mansson Söderlund, tegnover “SVT”. “Het probleem is dat we zo veel op dezelfde arbeidsplaatsen hebben gevaccineerd, dus lassen we een pauze in.”

Lees hier het hele artikel:

https://ejbron.wordpress.com/2021/02/15/time-out-voor-vaccin-van-astrazeneca-in-enkele-zweedse-regios-bijwerkingen-bij-100-van-de-400-gevaccineerde-personen/