Dierenasiel Tiel is in shock: afgelopen weekend troffen wandelaars een gedumpte, blinde kater van 8 maanden aan op de Waalwijk in Vuren. „We hebben al veel gezien en meegemaakt in al die jaren als asielmedewerkers, maar dit heeft ons geshockeerd”, schrijft een medewerker boos op Facebook.

© Dierenasiel Tiel

Wandelaars zagen het beestje, dat ondertussen helemaal schor was door het miauwen, moederziel alleen op straat zitten. Het dier is vermoedelijk uit de auto gezet. Ze belden de dierenambulance en de kitten werd vervolgens naar het asiel bracht.

Mensen dumpen wel vaker hun dieren, maar dit incident heeft veel indruk gemaakt op de medewerkers. Het dier blind is door een aangeboren afwijking in zijn gezicht. Het asiel is woest: „Hoe kan zo’n katje nu buiten overleven?”

De gedumpte kat was volledig uitgehongerd en zat vol met vlooien en wormen. Op dit moment zit Aussie, zo noemen de medewerkers het katje, bij een gastgezin ’om bij te komen van zijn wilde avontuur’.

„Wij hebben geen goed woord over de mensen die hem hebben achtergelaten. Mocht je problemen hebben met je dier, vraag om hulp en dump je dier niet”, aldus het dierenasiel.