Volledig scherm
Het loslopende paard zoals vrijdag aangetroffen bij Aardenburg. © Henk Wiegman

Verdwaald paard stelt Zeeuws-Vlaanderen voor raadsel: ‘Zoiets mis je toch?’

De lokale autoriteiten in Zeeuws-Vlaanderen zijn naarstig op zoek naar de eigenaar van een paard. Dat kwam vrijdag in zijn eentje het dorpje Aardenburg binnenwandelen. Een oproep van de wijkagent werd veel gedeeld, maar leverde tot op heden geen resultaat op.  Het paard staat inmiddels internationaal ‘gesignaleerd'. 

Het dier is niet gechipt. Dat maakt de zoektocht naar de eigenaar lastig. Inmiddels is daarom ook in België een bericht over het verloren paard verspreid. Dat heeft tot op heden evenmin iets opgeleverd. Het paard werd aan de Hogeweg bij Aardenburg staande gehouden door de politie. Het dier kwam uit de richting van Heille. Het dier is ondergebracht bij een manege. Een dierenarts heeft daar de benen van het dier verzorgd.

Dierentuin

De gemeente Sluis is verantwoordelijk voor het wel en wee van het paard, zolang de eigenaar zich niet meldt. Burgemeester Marga Vermue verbaast zich erover dat niemand tot nu toe contact heeft opgenomen. ,,Vreemd, zo'n paard mis je toch.”

Eerder dit jaar werd Sluis geconfronteerd met twee pauwen die opeens in het dorp Breskens opdoken. Een eigenaar heeft zich nooit gemeld, waarna een liefhebber zich erover heeft ontfermd na een oproep van de gemeente. ,,Onlangs pauwen en nu een paard", legt burgemeester Vermue een link tussen beide gevallen. ,,Straks hebben we nog een hele dierentuin.”

Volledig scherm
Paard 'op doorreis' aan de Hogeweg bij Aardenburg. © Henk Wiegman