Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Completed in 2011, Worlds Apart tells the story of a young Central California family caught in an unimaginable situation caused by climate change. Told throu...
youtube.com
Worlds Apart tells the story of a young Central California family caught in an unimaginable situation caused by climate change. Told through the eyes of a child's teddy bear, Worlds Apart is part cautionary fairytale and part science fiction thriller. The film has garnered fifteen Best Animation awards from festivals around the globe. Many amazingly talented students worked for two years to complete this film.
This version of Worlds Apart features an excellent film score by Chad Seiter. Having worked on films such as The Incredibles and Ratatouille, Chad was the perfect person to undertake the score and orchestration for Worlds Apart. For the final recording Chad assembled some of the most talented musicians in Hollywood, this included artists from the LA Philharmonic.
DEELT U MIJN PROGRAMMA OOK OP UW PAGINA?? DANK JE WEL DAARVOOR.
Beste luisteraars:
Dit is het weekendprogramma van Goed Verstaanbaar Online; Het programma Goed Verstaanbaar en Schlagerbox van zaterdag/zondag 29 en 30 april. Een programma dat al meer dan 39 jaar lang te horen is voor de doelgroep van 40-50- jaar en ouder. U hoort Nederlandstalige hits, óók oude liedjes, instrumentaaltjes, Gouwe Ouwe klassiekers/evergreens..... die niet dagelijks zijn te horen op welke zender ...dan ook. Overtuig u zelf en luister mee......
Stella (Bos) uit Den Helder is de komende week het blikpunt op Goed Verstaanbaar Online. In Goed Verstaanbaar en Schlagerbox een interview en muziekspecial met de inmiddels 81 jarige zangeres. Stella en Theodorus Niemeijer blikken terug op een glansrijke zangcarrière van Stella, die ooit begon ergens midden jaren 50. Nu in 2017 staat ze nog steeds in de schijnwerpers met haar nieuwe single, ''Als het even niet meer gaat'', die ze samen zingt met Wouter Roos. Ook kijken we vooruit naar de CD uitreiking op 20 mei met een keur van artiesten, zoals u kunt zien op de poster. Stella laat a.s. zondag in het programma (zingend) horen dat ze nog steeds voor niemand hoeft onder te doen.....
KLIK OP DE HOES-FOTO om direct te kunnen luisteren. Veel plezier ermee.........
Monsanto in interne e-mails: ‘Aandacht afleiden van giftigheid Roundup’
Stapels documenten van Monsanto zijn door een rechter in de VS openbaar gemaakt. Ze tonen manipulatie van wetenschap, en interne twijfel over de veiligheid van het vlaggenschipproduct: ‘Je kunt niet zeggen dat Roundup geen kanker veroorzaakt.’
Een PR-schandaal van wereldwijde proporties dreigt voor het Amerikaanse agrochemische bedrijf Monsanto. Een federale rechtbank in Californië, die zich buigt over tientallen schadeclaims van mensen die stellen dat zij, of hun overleden naaste verwanten, lymfeklierkanker hebben gekregen door het gebruik van Monsanto’s onkruidverdelger Roundup, heeft honderden pagina’s zeer gevoelige interne correspondenties van het bedrijf openbaar gemaakt. Daartoe besloot de rechtbank dinsdag.
Wat is glyfosaat?
Glyfosaat is het meest gebruikte bestrijdingsmiddel ter wereld, verkocht door de Amerikaanse agrogigant Monsanto onder de merknaam Roundup. Het middel verstoort de groei van planten, en is daardoor effectief bij het bestrijden van onkruid. In Europa wordt glyfosaat onder meer ingezet bij de teelt van gewassen als tarwe, mais, koolzaad en suikerbiet. In 2013 werd de urine van inwoners van 18 Europese steden onderzocht. In 44 procent van de urinemonsters troffen de onderzoekers residuen van glyfosaat aan.
Rechter Vince Chhabria van het District Court of Northern California overziet tientallen zaken die gaan over veelal boeren die ernstig ziek zouden zijn geworden door onkruidverdelger Roundup op hun akkers te sproeien.
Schadeclaimadvocaten zien brood in de zaken, en roepen mensen op zich te melden. De basis voor de claims is een rapport van een expertpanel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat panel, IARC genaamd, concludeerde in maart 2015 genoeg bewijs te hebben dat glyfosaat, het hoofdingrediënt van Roundup, ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’ is voor mensen.
William Heydens, toxicoloog van Monsanto, oppert dat het bedrijf zelf in het geheim tegenstudies schrijft.
Monsanto is ’s werelds grootste maker van glyfosaat, onder meer op een grote productielocatie in de Antwerpse haven. De stof heeft een geschatte wereldwijde marktwaarde van zo’n 6,5 miljard dollar.
De e-mails die nu openbaar zijn gemaakt, brengen Monsanto ernstig in verlegenheid. Ze staan in schril contrast met de publieke voorstelling van zaken, waar Monsanto resoluut de veiligheid van haar product verdedigt.
Echter, in een e-mail uit 2009 stelt Donna Farmer, hoofd toxicologie van Monsanto, dat ‘niet gesteld kan worden dat Roundup geen kanker veroorzaakt’. De reden blijkt dat het bedrijf het nooit goed heeft onderzocht. Er is gekeken naar individuele ingrediënten zoals glyfosaat, maar nooit is Roundup in zijn geheel op zogeheten ‘carcinogeniteit’ bestudeerd, zo schrijft ze.
Nog vijf andere explosieve feiten uit de documenten
Om de conclusie van IARC, dat glyfosaat waarschijnlijk kankerverwekkend is, te ondergraven, werden door Monsanto verschillende tegenstudies voorbereid, zo tonen de e-mails.
William Heydens, toxicoloog van Monsanto, oppert op 19 februari 2015 dat het bedrijf zelf in het geheim deze studies schrijft: ‘Een optie zou zijn om de namen Greim en Kier of Kirkland op de publicatie te zetten’, zegt hij over drie wetenschappers die nauw met Monsanto samenwerken. ‘We zouden de kosten laag kunnen houden door het zelf te schrijven en dat zij simpelweg zaken wijzigen en hun naam eronder zetten’. Heydens schrijft dat het bedrijf een dergelijke tactiek al eerder heeft toegepast.
2. Monsanto verdoezelt gevaren Roundup
In Roundup zitten hulpstoffen die, naast het hoofdingrediënt glyfosaat, mogelijk ook kankerverwekkend zijn. Volgens de advocaten bewijzen de e-mails dat Monsanto de producenten van die hulpstoffen, waaronder AkzoNobel, verzocht heeft om te schrappen dat het om kankerverwekkende toevoegingen gaat.
‘We willen niet de aandacht vestigen op de giftigheid van ons product.’
Op die manier kon Monsanto de herbicide in de staat Californië, waar strengere regels gelden dan in de rest van de VS, verkopen zonder een waarschuwing op de verpakking.
In een andere e-mail wordt een medewerker op het hart gedrukt voorzichtig te zijn tegenover de Amerikaanse EPA als het gaat om een andere kankerverwekkende stof die in Roundup zou zitten: ‘We willen niet de aandacht vestigen op de giftigheid van ons product.’
3. EU-rapport Roundup geschreven door beruchte Monsanto-expert
De documenten leggen nog iets opmerkelijks bloot. In Europa is Roundup toegestaan omdat het hoofdingrediënt glyfosaat volgens voedselautoriteit EFSA veilig is. Wat echter weinig bekend is, is dat EFSA zich bij dat oordeel baseert op een rapport opgesteld door de industrie zelf, in dit geval de Glyphosate Task Force (GTF), een consortium aangevoerd door Monsanto.
Uit de e-mails blijkt dat de voorzitter van deze groep, Richard Garnett, sinds 2002 voor Monsanto verantwoordelijk was voor wat heet ‘wetenschappelijke productverdediging’. Zijn taak was om bij studies die wezen op een mogelijk gezondheidsgevaar rond glyfosaat, gelijk de tegenaanval in te zetten: ‘organises the response (allocates to an expert,creates a team, or ‘kills’ the issue immediately’, zo worden zijn diensten voor Monsanto omschreven in de e-mails.
Uit de e-mails blijkt dat Garnett zich onder meer inzette om met wetenschappelijke data de veiligheid van een hulpstof in Roundup, tallowamine, te verdedigen. Die stof werd vorig jaar door de Europese Unie uit Roundup gebannen vanwege giftigheid.
MO*berichtte vorig jaar dat in het Europese veiligheidsrapport op initiatief van de Glyphosate Task Force (GTF) studies zijn geschrapt. Dat gebeurde dus onder leiding van deze Richard Garnett. Het gaat om studies die suggereren dat mensen die met glyfosaat werken vaker lymfeklierkanker krijgen. Monsanto heeft deze studies aangemerkt als ‘niet betrouwbaar’, en daarom heeft EFSA ze niet meegewogen. IARC, de werkgroep van Wereldgezondheidsorganisatie, ziet deze studies echter als belangrijk bewijs voor het vermoeden dat glyfosaat inderdaad kankerverwekkend is voor mensen.
4. Monsanto en milieuagentschap EPA in VS spelen onder één hoedje
Uit de e-mails komt naar voren dat een medewerker van de EPA zich heeft ingespannen om te voorkomen dat er extra onderzoek zou komen naar het mogelijk kankerverwekkende karakter van het landbouwgif: ‘Als ik dit [onderzoek] om zeep weet te brengen verdien ik een medaille’, zou Jess Rowland van de EPA telefonisch hebben gezegd tegen een bestuurder van Monsanto in april 2015.
Dat onderzoek, dat het Amerikaanse ministerie voor Volksgezondheid en Sociale Zaken mogelijk wilde opzetten naar aanleiding van de conclusies van IARC, is er volgens de New York Times ook nooit gekomen. Uit een andere e-mail blijkt dat Jess Rowland, die voor de EPA de evaluatie van glyfosaat deed, Monsanto vroegtijdig heeft gewaarschuwd over het op handen zijnde rapport van IARC.
Dankzij die waarschuwing, zo tonen de e-mails, kon Monsanto een uitgekiende verdedigingscampagne voorbereiden, inclusief tegenstudies.
5. Studies die gevaren Roundup tonen mogelijk niet gepubliceerd
Uit de e-mails wordt duidelijk dat eind jaren ’90 ene professor James Parry in opdracht van Monsanto een rapport opstelt.
Volgens de stukken concludeert Parry, tot de onaangename verrassing van Monsanto (‘heeft hij ooit eerder voor de industrie gewerkt?’) dat glyfosaat mogelijk schade veroorzaakt aan het genetisch materiaal, een indicatie voor risico op kanker. Parry roept Monsanto op nadere onderzoeken te doen, iets waar het bedrijf niks voor blijkt te voelen: ‘We gaan simpelweg niet de studies doen die Parry voorstelt’, schrijft Monsanto-toxicoloog William Heydens in 1999.
Volgens de advocaten werd het rapport van Parry in een onderste la begraven. Het enthousiasme bij Monsanto voor verdere samenwerking ebt weg: ‘We willen iemand vinden’, schrijft Heydens, ‘die invloedrijk kan zijn bij regulerende instanties en Scientific Outreach operations…Mijn inschatting is dat Parry momenteel niet zo’n persoon is, en dat het behoorlijk wat tijd en $$$/studies zal kosten om hem daar te krijgen.’
De onthullingen komen op een precair moment. De Europese Unie is aan het voorsorteren op een verlenging van de licentie van Monsanto’s Roundup, mogelijk met 15 jaar. Vorige week stelde het Europees Chemicaliënagentschap (ECHA) nog dat hoofdingrediënt glyfosaat naar haar mening niet kankerverwekkend is, in tegenstelling tot de WHO-werkgroep IARC. Voor eind 2017 zal de EU een beslissing nemen.
Het moet een bijzonder zicht geweest zijn, een politieagent die in een apenpak de marathon van Londen uitloopt - of beter gezegd kruipt. Een 41-jarige Britse agent deed het en wilde zo geld inzamelen om bedreigde gorilla's in Afrika te beschermen.
De man finishte vandaag als laatste deelnemer na meer dan zes dagen op handen en voeten het ruim 42 kilometer lange parcours door de Britse hoofdstad al kruipend af te leggen.
Op foto's in Britse media was te zien hoe 'Mr. Gorilla', zoals hij zichzelf noemt, op handen en voeten over het trottoir gadegeslagen wordt door verbaasde toeristen, terwijl hij de laatste meters aflegt.
Tom Harrison kwam tot het bijzondere idee omdat hij het goede doel 'The Gorilla Organization' wilde steunen. Het geld dat hij met zijn kruipmarathon ophaalde, gaat naar een project voor bedreigde gorilla's in Afrika. Hij kreeg het idee na een trip naar Oeganda en Rwanda.
De opbrengst moet niet alleen de gorilla's beter beschermen, maar ook bevolking in de leefomgeving van gorilla's zelfstandiger maken zodat er niet op de dieren wordt gejaagd. Hij haalde met zijn stunt uiteindelijk een kleine 31.000 euro binnen.
Vorig jaar liep Harrison de marathon ook, maar dan op de conventionele manier. Ook toen ging de opbrengst van zijn race naar de gorilla's. Dit jaar besloot hij het over een andere boeg te gooien en het zichzelf een stuk lastiger te maken.
Alles doet zeer Hij ontwikkelde verschillende technieken om het traject af te leggen. Stuk voor stuk waren ze behoorlijk pijnlijk, liet 'Mister Gorilla' verstaan. Zelfs een paar kniebeschermers boden weinig soelaas en Harrison gooide ze de eerste dag al weg.
"We zijn er als mens niet echt op gebouwd'', zegt Tom. "Alles doet zeer. Schouders, hamstrings, bilspieren, bovenbenen.'' Toch vond hij het de moeite waard. Harrisons gekruip leverde hem veel bijval op. Hij werd onderweg toegezongen door kinderen, ontving high-fives en kreeg zelfs een paar bananen toegestopt.
Gaëtan Regniers Roland Verkest bij de kennel waarin Max en Pitoe normaal verblijven.
"Wie neemt honden mee en laat ze dan los?"
JACK RUSSELL MAX AL TIEN DAGEN SPOORLOOS NA NIEUWE 'ONTVOERING'
Roland Verkest (69) is er het hart van in. Tot viermaal toe werden zijn honden 'ontvoerd'. "Iemand neemt Max en Pitoe mee en laat hen dan los, ze kwamen zo al terecht in asielen in Charleroi en Zwevegem. Tien dagen geleden was het weer prijs. Sindsdien is onze Jack Russell Max spoorloos. Wie doet nu zoiets?"
GAËTAN REGNIERS
"Hopelijk leeft Max nog en heeft iemand hem in huis genomen, maar we vrezen het ergste." Oud-rijkswachter Roland Verkest uit de Vierboomstraat is het slachtoffer van iemand die het op zijn honden gemunt heeft. "Tot viermaal toe zijn onze honden meegenomen. We konden ze altijd terugvinden, maar de laatste keer vonden we enkel onze labrador Pitoe terug. Max, onze Jack Russell, is spoorloos."
Tot in Chaleroi
Het relaas van wat Roland overkwam is hallucinant. "In oktober 2015 krijg ik plots telefoon van het asiel van Zwevegem om mijn honden te komen ophalen. Ze waren gevonden in Meigem, vandaar had iemand ze naar het asiel gebracht. Je moet weten dat we, wanneer we niet thuis zijn, de honden in een afgesloten kennel stoppen, hier in de tuin. Ze zitten daar droog, hebben eten en drinken, kunnen wat bewegen en onze dochter komt regelmatig langs om ze te verzorgen. Ik dacht dat Max en Pitoe waren uitgebroken en ben ze in Zwevegem gaan oppikken. Toen ik de man die ze daar gebracht had, wilde bedanken, kon dit niet aangezien hij anoniem wilde blijven. Vijf dagen later krijg ik opnieuw telefoon, maar dan vanuit Charleroi. De honden waren gevonden langs de E40 en uiteindelijk in het asiel van Charleroi terechtgekomen."
Na de vreemde voorvallen plaatste Roland een robuust slot met ketting op de kennel. Dik anderhalf jaar bleef alles rustig, tot eerder deze maand. "Op zeven april zag een buurman de honden op straat lopen. De ketting was gewoonweg doorgeknipt." Toen al was duidelijk dat de vorige 'ontvoeringen' van beide honden geen toeval waren.
Ketting doorgeknipt
"Op 19 april -er hing toen een nog steviger slot aan het hok- is de ketting opnieuw doorgeknipt. Pitoe kon van straat geplukt worden, van Max is er geen spoor. Is hij meegenomen, gedood of ergens gedumpt? We weten het niet. Hopelijk leeft hij nog en is hij ergens in huis genomen."
Roland en zijn vrouw zaten in Spanje en zijn pas terug thuis. "Ik ben naar de politie gestapt en die nemen de zaak ernstig. Wie doet nu zoiets? Er is hier in Nevele een ziekelijke dierenbeul aan het werk." Het hele verhaal ruikt naar verregaande pesterijen. "Ik ben ooit bedreigd door een verre buur, maar om nu zoiets te doen?"
Ondertussen blijft Roland hopen dat Max terecht komt. "Onze honden liggen ons na aan het hart, dat is alsof ze aan je kinderen raken. We hadden ze meer dan tien jaar en ze waren de beste vrienden. Weggaan doen we nu niet meer. We durven onze hond niet meer achterlaten."
Lees meer
Al vierde mysterieuze verdwijning
Nevele Oktober 2015: Pitoe en Max worden gevonden in Meigem (Deinze), en door de vinder naar het asiel van Zwevegem gebracht. Oktober 2015: de honden werden gevonden langs de E40 en komen terecht in een asiel in Charleroi 7 april 2017: de honden worden...
Als Feyenoord op zondag 7 mei in de uitwedstrijd bij Excelsior de landstitel verovert, dan wordt de club een dag later vanaf 12.00 uur op de Coolsingel gehuldigd. Politiepup Bumper gaat alvast op onderzoek uit, want hij weet: een goede voorbereiding is het halve werk.
I hear it in the breeze I hear it in the trees I see it in the sand And in the palm of my hand
You've seen me so many times before You've seen me so many times before You've seen me so many times before Please don't try and close the door
Please don't try and close the door Please don't try and close the door Please don't try and close the door
You've seen me in so many different ways You've seen me in so many different ways You've seen me in so many, many different ways Won't you try and sing my praise
Won't you try and sing my praise Won't you try and sing my praise Won't you try and sing my praise
You know I look right into your soul You know I look right into your soul You know I look right down into your soul Won't you try and lose control
Won't you try and lose control Won't you try and lose control Won't you try and lose control
Ramases Sunday Mornin' Comin' Down
On a Sunday morning sidewalk I'm wishing Lord that I was stoned Cause there's something in a Sunday makes a body feel alone And there's nothing sure to dying half as lonesome as the sound On a sleepy city sidewalk Sunday morning coming down
Well I woke up Sunday morning with no way to hold my head that didn't hurt And the beer I had for breakfast wasn't bad so I had one more for desert Then I fumbled through my closet for my clothes and found my cleanest dirty shirt And I shaved my face and combed my hair And stumbled down the stair to meet the day I'd smoke my brain the night before with cigarettes and songs I'd been a picking But I lit my first and watched the small kid cussin' at a can that he was kicking Then I crossed the empty street and caught The Sunday smell of someone fryin' chicken And it took me back to something that I'd lost somewhere somehow along the way On a Sunday morning sidewalk... [guitar] In the park I saw a daddy with the laughing little girl that he was swinging And I stopped beside a Sunday school and listened to the songs they were singing Then I headedback for home and somewhere far away a lonely bell was ringing And it echoed through the canyons like the disappearing dreams of yesterday On a Sunday morning sidewalk... Coming down coming down coming down coming down