De huismerkproducten hebben de houdbaarheidsdatum 24 of 25 september en liggen inmiddels niet meer in de supermarkt. Maar mensen kunnen de hamburgers, braadworsten en rundervinken sindsdien ingevroren hebben, benadrukt Albert Heijn.
Als de vleesproducten niet goed verhit worden kan dat mogelijk een gevaar vormen voor de gezondheid, waarschuwt de supermarktketen. Albert Heijn drukt mensen daarom op het hart om de producten niet meer te eten en naar de winkel terug te brengen. Als klanten dat doen, krijgen ze bij inlevering hun aankoopbedrag terug.
Lees ook: Poepbacteriën zijn dol op eurobiljetten: ‘Moet ik met handschoenen gaan lopen?’
Het gaat om de volgende vleesproducten:
Albert Heijn mini hamburger (tien stuks), ten minste houdbaar tot: 24-09-2020
Albert Heijn hamburger (acht stuks), ten minste houdbaar tot: 24-9-2020 en 25-09-2020
Albert Heijn runderbraadworst (vier stuks), ten minste houdbaar tot: 24-09-2020
Albert Heijn hamburger (twee stuks), ten minste houdbaar tot: 25-09-2020
Albert Heijn hamburger (vier stuks), ten minste houdbaar tot: 25-09-2020
Albert Heijn rundervink (twee stuks), ten minste houdbaar tot: 25-09-2020
Eerder deze week maakte de grootgrutter al bekend dat op sommige AH-hamburgers de poepbacterie was aangetroffen. En vorige maand haalde de supermarkt biefstukworst van het huismerk uit de schappen vanwege E. coli. Albert Heijn biedt klanten haar verontschuldigingen aan voor het ongemak.