Net zoals jaren voordat het coronavirus verscheen de zorg systematisch werd gesloopt, zo lijkt dezelfde situatie zich voor te doen met het Nederlandse gas.
Als er zich in onze wereld een toevallige samenloop van omstandigheden voordoet, dan blijkt later vaak dat er helemaal geen sprake was van toeval, maar dat het een al lang geleden geplande gebeurtenis is.
Wij hebben de afgelopen jaren in meerdere artikelen aangetoond dat het systematisch slopen van de zorgcapaciteit bij ons en ook andere landen begon na de presentatie van het Lockstep scenario in 2010 door de Rockefeller Foundation.
Stap voor stap werden bedden weggehaald zodat precies op het moment dat het nog nooit bewezen coronavirus ten tonele verscheen de zorgcapaciteit tot een absoluut dieptepunt was gedaald.
Doordat er niet voldoende zorgcapaciteit was kon de overheid allerlei draconische noodmaatregelen afkondigen.
Nu lijkt er zich eenzelfde soort scenario voor te doen bij de gasvoorziening in ons land.
Wie had tien jaar geleden gedacht dat wij ooit in een gascrisis terecht zouden komen? No way, want wij hadden toch de eigen gasvelden, dus een noodsituatie voor wat betreft gas zal zich bij ons toch nooit voor doen?
Het volgende is in november 2020 gepubliceerd door het CBS:
De waarde van de Nederlandse aardolie- en aardgasreserves is gedaald van 220 miljard euro in 2008 naar minder dan 8 miljard euro in 2019. Hierbij is de in 2019 aangekondigde versnelde afbouw van de gaswinning in Groningen nog niet meegenomen. De waardevermindering komt overeen met ongeveer 12 duizend euro per inwoner. De sterke daling van de Nederlandse aardolie- en aardgasreserves heeft twee belangrijke oorzaken. Ten eerste is de aardgasprijs sterk gedaald. Het niveau van de huidige aardgasprijs wordt gebruikt om toekomstige opbrengsten te schatten en beïnvloedt daarmee de waarde van de resterende voorraad. Ten tweede daalde de waarde sinds 2013 door het voorgenomen kabinetsbeleid om de gaswinning steeds verder af te bouwen, waardoor de verwachte opbrengsten van toekomstige winning sterk naar beneden zijn bijgesteld.
Op het volgende plaatje zie hoe de Nederlandse aardgasreserve vanaf ongeveer 2010 is gekelderd. Het plaatje lijkt heel veel op de keldering van de zorgcapaciteit sinds 2010.
Die keldering wordt gedeeltelijk veroorzaakt door verbruik, maar ook door iets anders.
Na een zeer forse daling in 2018 zijn de Nederlandse aardgasreserves nog verder gedaald naar 230 miljard m3 op 31 december 2019. Dit is nog maar ongeveer een kwart van de hoeveelheid die eind 2017 nog economisch en maatschappelijk als winbaar werd gezien. Net als in eerdere jaren is in 2019 op de reserves ingeteerd door gaswinning. De afname in de afgelopen twee jaar houdt echter vooral verband met besluitvorming van het kabinet ten aanzien van de gaswinning in Groningen.
Per 1 januari 2021 was die gasreserves opeens nog verder gedaald naar nog maar 138 miljard m3.
Dan gaan we van die zwaar gekelderde gasreserves ook nog eens gas aan Duitsland leveren:
In plaats van 3,9 miljard kubieke meter (kuub) gas, wil het kabinet dit jaar in Groningen in 2022 maximaal zo'n 7,6 miljard kuub oppompen. Dat komt deels doordat er meer vraag is naar Duitsland.
Dit is wat wijzelf verbruiken:
Nederland verbruikt jaarlijks zo'n 40 miljard kuub aardgas, waarbij de industrie in 2019 goed was voor 33 procent van het verbruik. De energiesector nam 29 procent voor z'n rekening, huishoudens ook 29 procent en de landbouw en visserij namen 9 procent van het gas af.
Kortom, je voelt de bui al hangen.
Dan hebben we het over deze Rob Jetten:
En dan krijgen we Rob Jetten als Minister van Klimaat en Energie.
"Rob Jetten wordt beloond voor zijn jarenlange werk in de D66-partijtop", zegt politiek verslaggever Fons Lambie. "Hij werd door Pechtold ontdekt als talent, was fractievoorzitter en deed een stap opzij voor Sigrid Kaag. Hij werd door VVD'er Klaas Dijkhoff ooit omschreven als 'klimaatdrammer'.
We hebben al gezien hoe het WEF fungeert als opleidingsinstituut voor toekomstige leiders die ferm onder controle staan van de Illuminati, maar daarnaast is er ook nog het David Rockefeller Fellows programma.
Het doel van het binnenhalen van een nieuw talententijdperk blijkt ook uit het feit dat de Commissie sollicitaties zocht voor haar David Rockefeller Fellows-programma. De criteria hiervoor luiden:
De Commissie zoekt kandidaten van 35 jaar of jonger die blijk geven van grote belangstelling voor nationale en mondiale kwesties en een sterk potentieel voor toekomstig leiderschap. DRF's nemen deel aan de jaarlijkse vergaderingen van de Commissie en hebben andere mogelijkheden om met haar leden te communiceren.
Dit lijkt te gaan over zowel het koesteren als verzorgen van de volgende generatie van de Trilaterale Commissie.
Als je kijkt op de overheidspagina over Rob Jetten dan staat daar:
Lid van de Trilateral Commission van de David Rockefeller Fellows (10-04-2020 tot en met 10-04-2023)
Ook Rob Jetten is keurig opgeleid door de Joodse Rockefeller familie en net zoals hun collega’s bij het WEF doen ze er alles aan om toekomstige leiders volledig te controleren.