Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Op zaterdag 1 april organiseerde CAS International (het Comité Anti Stierenvechten) een stilte-actie plaats tegen het stierenvechten op het Plein in Den Haag. En dit was zeker geen grap, want er vinden nog steeds stierengevechten plaats in Europa (Spanje, Portugal en Frankrijk). En veel kinderen zullen ook dit jaar toegang hebben tot deze bloedige evenementen. Het stierenvechtseizoen van 2017 is net begonnen. Deze stilte-actie is deel van een campagne van CAS International om de Nederlandse regering en de Europese Unie te vragen druk uit te oefenen op de Spaanse overheid.
Hun leed is ons leed Met bebloede handen, en een dichtbeplakte mond stonden enkele demonstranten op het Plein. Onze boodschap: als we zwijgen en de andere kant op kijken hebben we bloed aan onze handen. De rest van de actievoerders stond in het zwart gekleed, met voor hun gezicht een deel van een kunstwerk van Koen Spaas: de helft van de kop van de stier, want het leed dat de stier wordt aangedaan, is ook hun leed.
"Kinderen meenemen naar de altijd bloederige stierengevechten," zegt Marius Kolff, directeur van CAS International, "dat is zoiets als met de hele familie gezellig in het abattoir gaan zitten kijken naar het afslachten van de koeien. Dit kán toch niet? De stierengevechten zijn al erg genoeg, voor jong en oud. Maar dat kinderen daaraan worden blootgesteld is onvergefelijk want het richt onherstelbare psychische schade aan. Dat is bewezen!"
Het Comité Anti Stierenvechten vraagt aandacht voor een aantal punten. Ten eerste moet er een einde komen aan het dierenleed door stierengevechten. Dieren lijden ondraaglijk bij dit soort evenementen. Ten tweede krijgen fokkers van vechtstieren Europese landbouwsubsidies, geschat op zo’n 130 miljoen euro per jaar. Er moet een nieuw systeem komen zodat deze fokkers dergelijke subsidies niet meer kunnen ontvangen. In het huidige systeem is niet duidelijk welke veehouders vechtstieren fokken en hiermee sponsort de EU direct aan deze in bijna alle lidstaten verboden activiteit.
Rechten van het Kind Ook maakt het Comité Anti Stierenvechten zich zorgen om kinderen die worden blootgesteld aan geweld tijdens stierengevechten en stierenfeesten. De Verenigde Naties heeft aan diverse stierenvechtlanden gevraagd om kinderen weg te houden van het geweld van het stierenvechten. Ook de EU moet rekening houden met de rechten van het kind wanneer het gaat om de toegang van kinderen tot gewelddadige evenementen. Een verbod op de toegang van minderjarigen tot stierengevechten en wrede stierenfeesten is nodig. En in de stierenvechtscholen leren minderjarigen om een dier pijn te doen en te doden. Minderjarigen moeten beschermd worden tegen blootstelling aan geweld. Leren hoe men een dier moet aanvallen en doden is een vorm van geweld. Het verhogen van de leeftijd van minderjarigen tot 18 jaar voor het inschrijven aan de stierenvechtscholen in Europa is nodig, zolang er überhaupt nog stierengevechten mogen plaatsvinden.
Daarnaast past het stierenvechten niet langer in het moderne Spanje, Frankrijk en Portugal. De meerderheid van de bevolking van deze landen wil geen stierengevechten omdat ze het als dierenmishandeling beschouwen. De interesse in dit soort evenementen daalt jaarlijks. Volgens het Ministerie van Cultuur van Spanje gaat jaarlijks 8% van de Spanjaarden naar een stierengevecht. Toch blijft dit in stand dankzij de steun vanuit de overheid.
Recept Bhang Ki Thandai is een drankje van melk en cannabispap, dat overwegend in India en Bangladesh wordt gedronken tijdens het jaarlijkse feest van Shiva, de "Heer van Bhang". Bhang is de verzamelnaam voor verschillende cannabisrecepten. Een voorbeeld is bhang golis, oftewel balletjes van cannabispap met water, hoewel de meeste recepten in de vorm van een drankje zijn.
Bhang Ki Thandai is een drankje van melk en cannabispap, dat overwegend in India en Bangladesh wordt gedronken tijdens het jaarlijkse feest van Shiva, de “Heer van Bhang”. Bhang is de verzamelnaam voor verschillende cannabisrecepten. Een voorbeeld is bhang golis, oftewel balletjes van cannabispap met water, hoewel de meeste recepten in de vorm van een drankje zijn.
Waar wordt bhang gewoonlijk geconsumeerd?
Het centrum van de bhang-consumptie is waarschijnlijk in Varanasi, de heiligste van de zeven heilige steden, dat aan de oever van de Ganges in Uttar Pradesh ligt. Elders wordt de meeste bhang geconsumeerd in de Bengalen, een regio die is verdeeld over de Indiase staat West-Bengalen en het land Bangladesh. Hoewel cannabis in India formeel illegaal is, wordt zelden op naleving van de wet toegezien en wordt consumptie meestal getolereerd. In Bangladesh zijn geen wetten met betrekking tot cannabis, waardoor het in feite legaal is.
Hoewel bhang zeer sterk verbonden is met de verering van de hindoeïstische deva (god) Shiva, wordt het algemeen gebruikt tijdens religieuze feesten en is het in het bijzonder synoniem geworden met het Holifeest. Dit feest wordt gewoonlijk in februari of maart gevierd en is eigenlijk een feest van kleur. Hoewel er meerdere goden bij betrokken zijn, is het in het bijzonder het feest van Krishna. Behalve tijdens Holi wordt bhang ook geconsumeerd tijdens Vaisakhi, het hindoeïstische nieuwjaarsfeest, en tijdens Maha Shivaratri, het jaarlijkse feest van Shiva.
Bereiding van bhang
In India en Bangladesh kan men overal mannen op traditionele wijze bhang zien bereiden, waarbij ze meestal op de ghats of treden zitten die naar de oever van een beekje of een rivier leiden. Voor het maken van een gewone cannabispap voor bhang worden de verse bladeren en bloemen met een vijzel tot een dikke groene pap gestampt, waar indien nodig een beetje water aan toegevoegd wordt om de pap helemaal vloeibaar te maken.
Deze pap kan worden gebruikt om bhang halva te maken door ghee en suiker toe te voegen, en om de eerder genoemde balletjes van cannabispap en vele soorten dranken te maken. Om Bhang Ki Thandai te maken wordt de pap toegevoegd aan een mengsel dat thandai genoemd wordt. Thandai, ook wel bekend als sardai, is een mengsel van melk, suiker en verschillende kruiden, waaronder saffraan, kardemom, venkel, peper en vetiver.
Recept voor Bhang Ki Thandai
Voor het bereiden van Bhang Ki Thandai heb je het volgende nodig: een schoon werkblad, een flinke plastic of keramische mengkom, een vijzel met stamper en een fijne doek, bijvoorbeeld mousseline of kaasdoek, om te zeven.
Ingrediënten:
400 ml water
15-25 gr verse vrouwelijke cannabisbladeren en -bloemen
800 ml melk
¼ tl van elk: garam masala, gember en venkel
½ tl anijszaad en kardemompoeder
200 gr suiker
Rozen- en muntblaadjes en gehakte amandelen voor de garnering
Bereidingswijze:
Er zijn verschillende bereidingswijzen voor Bhang Ki Thandai. We gebruiken hier een eenvoudige methode waarvoor je niets hoeft te verwarmen, maar bij andere bereidingswijzen wordt de cannabis een paar uur zachtjes in melk of water gekookt.
Vermaal eerst alle droge ingrediënten tot poeder met de vijzel en zet dit opzij.
Stamp daarna de verse cannabis tot moes en doe dit samen met het water en de suiker in de kom.
Voeg de droge ingrediënten aan de kom toe en laat twee uur staan.
Zeef het mengsel met de fijne mousseline totdat het residu droog aanvoelt.
Voeg de melk aan de gezeefde vloeistof toe en zet het geheel in de koelkast tot het opgediend kan worden.
Garneer de drank met de gehakte noten, rozen- of muntblaadjes voordat je hem opdient.
Dit recept zou goed moeten zijn voor ongeveer acht glazen Bhang Ki Thandai.De bereidingswijze en hoeveelheden kunnen naar wens aangepast worden voor het beste resultaat. Serveer je Bhang Ki Thandai in een hoog glas en zorg ervoor dat het goed gekoeld is. Wees voorzichtig, want de drank kan een zeer uiteenlopend effect hebben, afhankelijk van de kracht van de gebruikte cannabis, de tolerantie van de drinker en vele andere factoren.
Het schandaal in een Vlaamse varkensslachterij raakt ook Nederland. In slachthuizen komt mogelijk permanent cameratoezicht.
Dierenorganisaties vragen er al jaren om, maar nu lijkt het er toch van te komen: cameratoezicht in Nederlandse slachthuizen. Staatssecretaris Van Dam gaat de slachterijen vragen camera's op te hangen en de beelden te delen met toezichthouder NVWA. Op die manier moeten misstanden nog beter voorkomen worden.
Van Dams verzoek is een reactie op kritische vragen van Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Zij verwees naar de gruwelijke misstanden in een slachthuis in het Vlaamse Tielt, die onlangs via beelden van een verborgen camera naar buiten kwamen.
Varkens die niet in staat zijn te lopen worden met kettingen rond de poten uit de vrachtwagen gesleept
De beelden, undercover gefilmd door de actiegroep Animal Rights, riepen alom walging op: te zien is hoe varkens regelmatig geschopt en geslagen worden door transporteurs en medewerkers bij aankomst in het slachthuis. Kreupele varkens worden hardhandig aan de oren voortgetrokken. Dieren worden bij volle bewustzijn verdronken in een heetwaterbad. Varkens die niet in staat zijn te lopen worden met kettingen rond de poten uit de vrachtwagen gesleept. Ook werden varkens die tijdens transport al doodgingen, verkocht als geslacht dier in plaats van vernietigd. Dat is verboden. In het exportslachthuis in Tielt worden 1,4 miljoen varkens per jaar geslacht, ofwel zo'n 25.000 à 35.000 per week. Het slachthuis is onderdeel van de Debra-Group, een van de grootste slacht- en productiebedrijven van varkensvlees in België.
Na de walging en de woede volgden de vragen: hoe is dit mogelijk, en kan de slachterij gestraft worden? In Nederland rees de vraag: eten wij hier ook vlees uit die slachterij? En kunnen zulke misstanden ook in Nederlandse bedrijven voorkomen?
Directeur Thomes De Roover De Brauwer van het slachthuis zei 'zeer geschokt' te zijn door de beelden. "We kunnen de beelden niet ontkennen. We zijn een intern onderzoek gestart om te kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen." Tegen de betreffende medewerkers worden 'passende maatregelen' genomen.
Dat ging de Vlaamse minister van dierenwelzijn Ben Weyts niet ver genoeg. Hij liet vorige week de inspectie dierenwelzijn binnenvallen bij het slachthuis. "Weerzinwekkend. Trek alvast de vergunning van de dierenbeulen in. Het parket moet vervolgen", aldus Weyts. De minister gaf daarna opdracht om de vergunning van het slachthuis in Tielt in te trekken. Dat moest daarop zijn activiteiten stilleggen.
Tegen de betreffende medewerkers worden 'passende maatregelen' genomen
Directeur Thomes De Roover De Brauwer
Besodemieteren
Actiegroep Animal Rights schermde ondertussen met een lijst waarop zestig Nederlandse bedrijven zouden staan die vlees afnemen van de slachterij in Tielt. Joep Klaver, directeur bij Vereniging van Keurslagers, liet weten dat Debra weliswaar geen leverancier is van de slagersketen, maar dat aangesloten keurslagers de vrijheid hebben om in te kopen bij wie ze willen. "Als er slagers zijn die hier inkopen zullen wij ze sommeren om hier direct mee te stoppen. Dit bedrijf besodemietert de boel langs alle kanten."
Klaver toonde zich 'erg ongelukkig' met de werkwijze in Tielt. "Dat dergelijke misstanden bij dit soort bedrijven voorkomen is betreurenswaardig, omdat deze het verzieken voor de ambachtelijke slagers die een bewuste keuze maken voor een duurzaam soort vlees. Opheldering over dit soort misstanden en het uitbannen hiervan zijn een must." Albert Heijn verkocht het vlees niet, zo liet de supermarkt weten, hoewel het bedrijf net als het Belgische Delhaize deel uitmaakt van het concern Ahold. In Vlaanderen was Delhaize wel een belangrijke afnemer van het varkensslachthuis in Tielt.
Een Nederlandse varkenshouder, die voor ongeveer zestig keurslagers werkte, liet een deel van zijn dieren in Tielt slachten. "Onze varkenshouders zijn er, zonder uitzondering, misselijk en doodziek van. Zij schamen zich tot op het bot", reageerden Ingrid Jansen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en Eric Douma van LTO Varkenshouderij. "Hier past slechts walging", vonden NVV en LTO. "Onze varkenshouders leveren hun dieren af in het volste vertrouwen dat de handel en de slachterijen de dieren waardig behandelen. Het is voor hen niet te verteren dat mensen verderop in de keten op deze manier met hun varkens omgaan. Een van onze leden gaf aan direct als boer te zullen stoppen als hij weet dat een van zijn varkens op deze manier zou zijn mishandeld."
Klokkenluiders
Maar zou ditzelfde niet óók in Nederland kunnen gebeuren? De Nederlandse actiegroep Varkens in Nood vermoedt van wel. Varkens in Nood stelt daar contact over te hebben gehad met oud-medewerkers van slachterijen. Maar geen van hen durft er tot nog toe openlijk in de media over uit de school te klappen. Daarom heeft de actiegroep een meldpunt geopend. Klokkenluiders die misstanden in Nederlandse slachterijen naar buiten brengen, kunnen rekenen op een beloning van een Rotterdamse zakenman. Ed Albers looft 3000 euro uit aan (oud-)medewerkers van slachthuizen die 'gedegen berichten over misstanden' naar buiten brengen via Varkens in Nood. "Hopelijk trekt het mensen over de streep", zei directeur Hans Baaij van de actiegroep.
(Tekst gaat verder onder de afbeelding)
Een verklaring voor de misstanden in Tielt moet gezocht worden in gebrek aan kennis van de regels bij medewerkers van de slachterij en gebrekkig toezicht door Vlaamse autoriteiten. Het Belgische Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen haastte zich te zeggen dat het niet verantwoordelijk is voor toezicht in slachterijen. Daar lopen dierenartsen rond die overtredingen moeten melden aan een overheidsdienst die deze meldingen dan onderzoekt. Ook in Tielt was er een dierenarts aanwezig, die evenwel nooit iets gemeld heeft.
Onze varkenshouders zijn er, zonder uitzondering, misselijk en doodziek van. Zij schamen zich tot op het bot
Ingrid Jansen
In de acht Nederlandse slachthuizen zijn permanent inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit aanwezig, die de dieren voor de slacht bekijken en het vlees na de slacht keuren. Zij kunnen zelf ingrijpen bij misstanden.
Zou het niet beter zijn, vroeg Esther Ouwehand deze week in de Tweede Kamer, als er in abattoirs permanent cameratoezicht is? Staatssecretaris Martijn van Dam gaat zich daarvoor inspannen, antwoordde hij. Van Dam zei dat hij camera's juridisch zou kunnen afdwingen, maar hij hoopt dat het lukt om op vrijwillige basis afspraken te maken. "Dat is voor iedereen makkelijker."
Op dit moment hebben enkele van de Nederlandse slachthuizen camera's, onder meer Vion in Groenlo en Apeldoorn en Compaxo in Zevenaar. De Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende Bedrijven vindt permanent cameratoezicht in alle slachterijen een goed idee. Voorzitter Frans Wouters denkt dat toezicht op afstand wellicht kan leiden tot kostenbesparingen voor de slachterijen. "Wij betalen als enige sector voor ons eigen toezicht. Dat kost meer dan ons hele personeelsbestand", zei hij tegen het ANP. Over de vorm moet volgens Wouters wel worden nagedacht. "We willen de beelden ter beschikking stellen, maar het moet niet zo zijn dat toezichthouder NVWA er vrijelijk mee aan de haal gaat of dat beelden op internet komen te staan." Wouters ziet er meer in om de beelden op een harde schijf op te slaan, zodat de toezichthouder ze kan bekijken als daar aanleiding voor is.
Stil protest
Het omstreden slachthuis in het Belgische Tielt stapte afgelopen week naar de rechter om zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan. De Belgische Raad van State behandelde de zaak gisteren. Actiegroep Animal Rights is een petitie gestart om de slachterij definitief te sluiten. Die was gisteren meer dan 150.000 keer ondertekend. Maandagochtend houdt de actiegroep een 'stil protest' in Tielt. Deelnemers worden opgeroepen om een witte bloem mee te nemen, "om de slachtoffers van de wreedheden te herdenken".
Tegen de betreffende medewerkers worden 'passende maatregelen' genomen
video Enkele maanden nadat de VUB in opspraak kwam wegens wantoestanden in haar proefdierencentrum, heeft de universiteit vandaag maatregelen voorgesteld die dergelijke misbruiken in de toekomst moeten voorkomen. Zo werd er een nieuwe academische verantwoordelijke aangesteld die het onderzoek moet superviseren en wordt het personeel uitgebreid en gekwalificeerd. "Daarnaast gaan we alle actieve erkenningsnummers onder één centraal beheer brengen opdat we de zaken sneller kunnen opvolgen", legde rector Caroline Pauwels uit.
Het was dierenrechtenorganisatie Gaia die eind november de kat de bel aanbond door een filmpje van een undercover onderzoeker online te zetten, waarin de misbruiken worden aangekaart. Vooral enkele controversiële dodingsmethoden zoals het invriezen van levende babymuisjes en het breken van de nek van de dieren met een pen, deden stof opwaaien. Die twee methoden worden niet meer gebruikt, stelde de VUB-rector. Over de dodingmethoden die wel nog gebruikt zullen worden, bleef Pauwels eerder vaag, maar "we houden ons aan wat wettelijk toegelaten is", klonk het.
De VUB liet na het bekend raken van de feiten twee externe audits uitvoeren over de werking van het Animalarium in Jette. Naast de eerder genoemde maatregelen krijgt ook de infrastructuur een update en komen er meer interne en externe controlemechanismen. "We hebben jammer genoeg door de crisis moeten leren, maar het welzijn van mens en dier ligt ons nauw aan het hart. We gaan nog meer de focus leggen op ethiek en blijven inzetten op het vervangen, verminderen en verfijnen van dierproeven", aldus Pauwels.
Ook Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V) kwam vandaag naar buiten met een actieplan dat moet zorgen voor meer transparantie binnen en controle op de onderzoeksinstellingen.
Om een beter zicht te krijgen op wat er precies in de labo's gebeurt wil Debaets in de eerste plaats meer controles laten uitvoeren, zowel aangekondigd als onaangekondigd. De onderzoeksinstellingen worden verplicht om in hun ethische commissie ook twee externe personen op te nemen en er is een budget vrijgemaakt voor het uitvoeren van risico-analyses in de instellingen. Tot slot heeft de Brusselse staatssecretaris aan haar Vlaamse en Waalse collega's een oproep gelanceerd om een centraal kadaster van dierproeven op te stellen. Op die manier wil ze bijvoorbeeld vermijden dat twee instellingen met eenzelfde onderzoek bezig zijn.
Na het verschijnen van het filmpje drong de Brusselse regering bij de VUB ook aan op een schorsing van alle nieuwe onderzoeken met proefdieren. Die schorsing wordt nu gefaseerd ongedaan gemaakt.
Gaia: "Actieplan van VUB biedt onvoldoende garanties"
De maatregelen die de VUB aankondigt om nieuwe wantoestanden in haar proefdierencentrum te voorkomen, kunnen bij Gaia op weinig genade rekenen. De dierenrechtenorganisatie stelt dat de plannen "onvoldoende garanties bieden" om nieuw misbruik in de toekomst te voorkomen. Het is volgens Gaia dan ook te vroeg om de dierproeven weer te hervatten.
"Het is ons inziens te vroeg om een einde te maken aan de schorsing", zegt Ann De Greef, directeur van Gaia. "Er worden immers onvoldoende garanties gegeven dat de verregaande normvervaging bij een aantal verantwoordelijken aan de VUB aangepakt wordt. Zo blijft de hoofddierenarts die voortdurend blijk gaf van verregaand laxisme, gewoon op post."
Gaia plaats ook vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de externe experts die de dierproeven doorlichten. "Een eenvoudige zoekopdracht op internet leert ons dat beide personen zelf betrokken zijn bij dierproeven. We kunnen hier dus moeilijk spreken van een onafhankelijke audit."
Tot slot hekelt Gaia nog dat VUB-rector Caroline Pauwels vaag bleef over de dodingsmethoden die wel nog gebruikt worden.
gerelateerd nieuws
Na GAIA-beelden van dierenmishandeling bij VUB: extra controles op dierenproeven unief
Bommelding VUB reactie op GAIA-onderzoek dierenmishandeling
Gaia filmt undercover hoe proefdieren bij VUB mishandeld worden: "Systeem is compleet rot, we willen grondige opkuisbeurt"
Biggetjes vs. Bacon: Het duivelse dilemma dat aan je knaagt
Waarom zijn die schattige, ontzettend slimme beesten toch zo verdomd lekker?
In de eerste plaats: niemand op onze redactie is een vegetariër of veganist. Dat kunnen we met 100 procent zekerheid stellen, want zoals iedereen weet laten die mensen dat te pas en te onpas weten, verneuken daarmee vele verjaardagen en barbecues en zijn ze ronduit irritante betweterige F&%$#@&S en K&^**%$#@'s.
En daar is dan ons dilemma wat vooral varkens en biggetjes betreft. We posten ze graag. Ze zijn slimmer dan honden, onzettend knuffelbaar en stiekem ideale huisdieren. En toch steken we ze ook graag in onze waffel. Even een illustratie van onze martelgang.
Dit... dawwwwwwwww.
Of dit...
Maar dat is gewoon ziek, want ook dit, mensen... IN EEN DEKENTJE!
En dan is dit een 'pig in a blanket' in de VS.
Get the hell out of here little pig, save yourself!
Offfff, biggie ... blijf gerust even plakken in de buurt van de BBQ.
Nee, GEWOON NEE, blus jezelf, swim pig, swim!
Oh god...
En toch is het eigenlijk alsof je je hond opeet.
Lekkere, lekkere, geroosterde hond.....
In alle eerlijkheid moeten we dat toch niet willen. Kijk dan. KIJK DAN!
Maar is de verleiding is zo groot ..nee toch link het biggetje aan dit !
Bacon... wreed a sociaal en kankerverwekkend
... wat zie je toch yummy uit.
We gaan waarschijnlijk niet volledig vegetariër worden...of toch wel ??
...want laten we eerlijk zijn. OMGWTFBBQ.
En toch, zoals sommigen beweren, zal de toekomst vleesloos zijn. Of in ieder geval zal het vlees gekweekt zijn. Stiekem willen een hoop Vleeschers dat ook, want het is enorm barbaars wat we aan het doen zijn. Hier zou je niet je mes en vork in willen zetten.
Dan maar kweekvlees. Want no way dat een carnivoor volledig aan de groene troep gaat. En waarschijnlijk is ook dat ongezond want blablahblah Monsanto, gif, roken, drinken, je moeder, whatever. Dood ga je toch. Van horen zeggen krijg je zelfs kanker van verse aluminiumchemtrailwortels dus misschien moeten we stoppen met eten an sich.
Maar met minder varkens op ons bord kunnen we wel vaker van dit soort heerlijke ongein blijven genieten zonder een intens schuldgevoel.
Eentje nog dan. We really like pigs.
Walgelijke aanblik
Maar soit. Misschien moét het wel wat minder. Verdomme.
Een derde van de in Nederland geboren biggetjes wordt nog steeds gecastreerd, ondanks de eerder gemaakte afspraken om uiterlijk in 2015 te stoppen met de praktijk. Landbouworganisatie LTO Nederland laat weten dat de daling van de castraties het afgelopen half jaar is afgevlakt omdat de buitenlandse markt voor ongecastreerde biggen is verzadigd.
Volgens Wakker Dier neemt het aantal castraties de afgelopen tijd zelfs toe. De dierenwelzijnsorganisatie zegt bij het kabinet aan te gaan dringen op maatregelen om de varkenshouders te dwingen met de pijnlijke ingreep te stoppen.
De Nederlandse varkenshouders spraken in 2007 met het ministerie en enkele andere partijen af om komend jaar met het castreren te stoppen. Volgens LTO gebeurde dat onder meer op voorwaarde dat de markt het zogenoemde berenvlees zou accepteren. Daar zou het nu aan schorten. Weliswaar verkopen Nederlandse supermarkten al enkele jaren geen vlees van gecastreerde varkens meer, maar weigert een aantal andere Europese landen, onder meer Duitsland, het ‘berenvlees’. Het probleem is dat een klein deel van dat varkensvlees een nare geur zou kunnen hebben.
De Nederlandse varkenshouders willen graag helemaal stoppen met castreren, aldus LTO. De landbouworganisatie probeert ook andere Europese landen zo ver te krijgen. Op Europees niveau is eerder afgesproken dat castratie pas in 2018 worden uitgebannen. Volgens de Stichting Varkens in Nood worden varkenshouders onder druk gezet door slachterijen in het buitenland, die een boete opleggen voor ongecastreerde biggen. De slachterijen staan op hun beurt weer onder druk van de supermarkten die bang zijn voor slecht ruikend vlees. Maar volgens Varkens in Nood en Wakker Dier komt dit vrijwel niet voor en komen er vanuit de Nederlandse supermarkten geen klachten. ,,Als buitenlandse supermarkten om zijn, kan het castreren zo stoppen”, aldus Varkens in Nood.
Deel dit Premium artikel met je vrienden zodat zij het gratis kunnen lezen!
AMSTERDAM (AFN) - ING wil een vervuilende kolencentrale in Indonesië financieren. Dat meldt Greenpeace, dat erop wijst dat de Nederlandse bank zich onlangs nog na maatschappelijke druk terugtrok uit de omstreden Dakota-oliepijpleiding.
ING is een van de bijna 90 ondertekenaars uit 35 landen van de zogeheten Equator Principles. Die afspraken uit 2015 zijn bedoeld om bij financiering van grote projecten milieuschade te beperken en rechten van lokale bevolking te respecteren.
Volgens Greenpeace gaat het om een nieuwe kolencentrale in Cirebon op het eiland Java, die weinig gebruikmaakt van moderne technieken om uitstoot te beperken. De lucht zou daar nu al erger vervuild zijn dan in de meest vervuilde straat in Amsterdam.
Oud project
De nieuwe centrale komt naast een andere kolencentrale te staan. Die veroorzaakt volgens de milieuorganisatie flinke problemen voor lokale vissers, boeren en zoutwinners. Hun opbrengsten zijn sinds de ingebruikname in 2012 ,,drastisch" teruggelopen.
Volgens ING is de financiering van Cirebon II een oud project, dat stamt van voordat ING zijn beleid aanscherpte en besloot geen nieuwe kolencentrales en kolenmijnen meer te bekostigen. ,,We hebben toen direct aangegeven dat bestaande afspraken met klanten zullen worden gehonoreerd. Dat is hier het geval", laat een woordvoerster weten.
Milieuschade
ING trok zich vorige maand na flinke ophef als financier terug uit de Amerikaanse Dakota-oliepijplijn. De pijpleiding is omstreden, omdat de rechten van een Indianenstam die in het gebied leeft geschonden worden. Ook wordt gevreesd voor milieuschade.
Volgens de zegsvrouw besloot ING in het geval van Dakota de lening te verkopen, omdat nieuwe informatie aan het licht was gekomen over praktijken die niet stroken met het beleid van de bank. ,,Dat is in het geval van Cirebon II niet zo."
Walvisjacht weer geopend: Noorwegen verhoogt quotum naar 999 !
Walvisjacht weer geopend: Noorwegen verhoogt quotum naar 999
Noorwegen heeft het quotum voor de walvisjacht verhoogd. Tijdens het nieuwe seizoen, dat deze week is begonnen, mogen er 999 dieren worden afgeschoten. Dat zijn ruim 100 walvissen meer dan vorig jaar.
Noorwegen behoort samen met IJsland en Japan tot de weinige landen die nog op walvissen jagen. De afgelopen jaren wordt het quotum zelden gehaald, omdat er steeds minder vraag is naar walvisvlees en omdat steeds meer walvisvaarders met pensioen gaan.
Kritiek
Op de vaak bloederige jacht op dwergvinvissen is al decennia kritiek. Noorwegen trekt zich daar weinig van aan. "We leven van deze dieren. Bovendien is de populatie van de dwergvinvissen gezond", zegt Ronny Berg, staatssecretaris van Visserij van Noorwegen.
Het geschatte aantal dwergvinvissen in het noordelijk gedeelte van de Atlantische Oceaan is 150.000. Het is geen bedreigde diersoort.
Evening, every night you come and you find me Why must you always remind me, that my baby's gone Evening, you got me deeper in your power Every minute seems like an hour Since my baby's gone Shadows fall upon the wall That's the time I miss your kisses most of all Even though I try, how can I go on Oh evening, let me sleep 'til the glow of dawn is breaking I don't care if I don't awaken Since my baby's gone Shadows fall upon the wall That's the time I miss your kisses most of all Even though I try, how can I go on Oh evening, let me sleep 'til the glow of dawn is breaking I don't care if I don't awaken Since my baby's gone..