Photobucket vraagt losgeld afbeeldingen

RoelCCM - 5 juli 2017 - 01:27

Photobucket vraagt losgeld afbeeldingen

Het bedrijf eist een vergoeding van gebruikers om afbeeldingen weer zichtbaar te maken op websites van derden.

Read in English

(CCM) — Photobucket, een in Denver gevestigde hostingdienst voor afbeeldingen, is ervan beschuldigd gebruikers losgeld te vragen na een omstreden wijziging van zijn gebruiksvoorwaarden. De aanpassing zou een verwoestende invloed hebben gehad op sommige online winkels en forums. Zo verdwenen meerdere foto's van items die te koop stonden op pagina's zoals Amazon en eBay, volgens een nieuwsbericht van de BBC.

Veel mensen uploaden hun foto's naar Photobucket en linken of embedden ze daarna in verkooplijsten en posts. Vorige week begon Photobucket echter tot wel 399 dollar per jaar te vragen voor het plaatsen of embedden van de door hen gehoste foto's op websites van derden. Bovendien heeft het bedrijf tot nu toe weinig moeite gedaan om de verandering bekend te maken. Als gevolg daarvan zijn alle door Photobucket gehoste foto's op websites van derden van gebruikers die niet betaald hebben, nu vervangen met het bericht: "Update alstublieft uw account om hosting door derden mogelijk te maken."

De beleidsverandering van Photobucket wordt ook met terugwerkende kracht toegepast, waardoor zelf foto's in forums en sociale media-berichten van vele jaren geleden worden geblokkeerd. "Forums over de hele wereld zijn de dupe, aangezien vele afbeeldingen verdwijnen van de eerder zo levendige threads", zei een gebruiker tegen de BBC.

Afbeelding: © iStock.

Laatste update 5 juli 2017 om 01:27 door RoelCCM.