Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Het zikavirus kan verwoestende gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het hersenweefsel van foetussen. Maar het kan paradoxaal genoeg ook een wapen worden in de strijd tegen glioblastoom, de meest voorkomende hersentumor bij volwassenen.
Glioblastoom is één van de meest kwaadaardige tumoren. Bij geen enkele andere vorm van kanker is het aantal verloren levensjaren zo groot en de meeste patiënten overlijden binnen de twee jaar na de vaststelling van de ziekte.
Indien mogelijk wordt de tumor verwijderd en wordt de patiënt nadien behandeld met chemotherapie en radiotherapie. Maar misschien biedt het zikavirus, tot dusver enkel aanzien als een bedreiging voor de volksgezondheid, nieuwe perspectieven.
"We hebben aangetoond dat het zikavirus de cellen van glioblastoom kan vernietigen die bestand zijn tegen de huidige therapieën en de kanker zo agressief maken", legt professor Michael Diamond van de Washington University School in St. Louis uit.
Toegediend aan muizen Voor de studie, waarvan de resultaten verschenen in het Journal of Experimental Medicine, hadden de vorsers het virus ingespoten in de hersenen van muizen. Twee weken later bleek de tumor bij die dieren aanzienlijk ingeperkt te zijn. Ze bleven ook langer in leven dan soortgenoten die een placebo kregen.
Het zikavirus, dat doorgaans wordt overgedragen door muggen, valt de stamcellen van de hersenen aan. Die zijn in grote getale aanwezig bij borelingen, maar veel minder bij volwassenen. Daarom zouden de nadelige gevolgen voor volwassenen niet zo groot zijn.
De vorsers hopen binnen anderhalf jaar te starten met klinisch onderzoek.
In Vlaanderen zijn vorig jaar bijna een kwart miljoen wetenschappelijke experimenten uitgevoerd op dieren. Het gaat exact om 245.758 dierproeven of meer dan 20.000 per maand, een lichte stijging ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA), zo berichten de kranten van Mediahuis. Hij wil het aantal structureel doen dalen en zet in op alternatieven.
Dierproeven zijn een noodzakelijk kwaad, zegt Weyts. Ze zijn nodig om tot doorbraken te komen in de wetenschap en nieuwe medicijnen te testen op hun veiligheid. "Maar toch zit elke dierenvriend ermee gewrongen." Een precieze verklaring voor de kleine stijging is er niet. "Bovendien blijkt uit de cijfers dat de betrokken dieren minder zwaar geleden hebben", zegt Weyts. Desondanks is de tol nog steeds zwaar: in de helft van de bijna 250.000 dierproeven vorig jaar had het dier minstens matige pijn. In een vijfde van de gevallen, of meer dan 50.000 experimenten, ondervond het proefdier ernstige pijn of overleed het.
Weyts wil het aantal dierproeven de komende jaren structureel zien dalen. Begin dit jaar al maakte hij bekend 350.000 euro te investeren. Het grootste deel gaat naar een soort kenniscentrum, in samenwerking met de universiteiten. "Er bestaan al talrijke alternatieven, zoals onderzoek via computermodellen of in proefbuizen, maar die zijn onvoldoende ingeburgerd bij wetenschappers. Soms gebeurt onderzoek waarvoor dierproeven vereist zijn onnodig dubbel."
GAIA reageert erg ontgoocheld. De maatregelen die Weyts neemt, zijn volgens de dierenrechtenorganisatie ruim onvoldoende. "Vrijblijvend hameren op alternatieven is een strategie die zo oud is als de straat", zucht Michel Vandenbosch, die voorstelt laboratoria financieel te belonen als ze echt werk maken van minder dierproeven. "Tot nader order blijft beterschap afhankelijk van goodwill. Deze stijging toont echter aan dat er nog steeds geen sprake is van een mentaliteitswijziging in universiteiten en farmaceutische bedrijven."
gerelateerd nieuws
"Historisch": nieuwe behandeling tegen leukemie blijkt supersuccesvol, maar er hangt een prijskaartje aan
UZ Leuven voert 1.000ste longtransplantatie uit en legt mooie overlevingscijfers voor
Noord-Koreaanse raket haalde hoogte van 550 km (en dat is lang geen record)
Die kleine schoothondjes mogen dan wel onschuldig lijken, als ze beginnen blaffen komen daar toch aardig wat decibels uit. Hoe komt het dat kleine honden vaak indrukwekkend meer geluid produceren dan hun grote varianten? Business Insider vroeg het aan Alexandra Horowitz, hondenkenner en auteur van verschillende boeken rond het populaire huisdier.
Hondenfan en onderzoekster Alexandra Horowitz heeft al meerdere hondenboeken op haar palmares staan, waarin ze onder meer onderzoekt wat honden ruiken, horen, denken en weten. Op de vraag waarom kleine honden vaak meer van hun tak kunnen maken dan grote dieren, heeft ze zo haar eigen verklaring.
Compensatiegedrag "Het is niet wetenschappelijk bewezen, want er zijn nog veel vragen over honden die onbeantwoord zijn," legt Horowitz uit aan Business Insider. "Maar ik acht de kans groot dat kleine honden hun grootte willen compenseren en op zoek gaan naar iets waardoor ze groter, sterker of krachtiger lijken. Veel lawaai maken is één van de manieren waarop dieren altijd proberen om zichzelf sterker voor te doen dan ze zijn."
"Geen stuk speelgoed" "Ik haat het als mensen denken dat een klein hondje maar een stuk speelgoed is," besluit Horowitz. "Vaak hebben ze meer energie, zijn ze luider en onstuimiger dan grote honden. Grotere honden zijn vaak zachter dan aard, en lopen niet een hele dag als gekken heen en weer. Iets om in het achterhoofd te houden, als je besluit om voor de komende 15 jaar een hond te nemen."
Het politieke jaar is weer begonnen en meteen stond de eerste demonstratie op het programma. Dierenactivisten eisten actie tegen de vele stalbranden van de afgelopen tijd.
Want dit jaar kwamen daarbij al 300-duizend dieren om en dat is al veel meer dan in heel 2016. Daarom moet er volgens de demonstranten snel wetgeving komen om de stallen brandveiliger te maken.
De stichting Burning Souls demonstreert dinsdag tegen de stalbranden. Afgelopen voorjaar boden ze tevergeefs een brandbrief aan in politiek Den Haag. Nu er nog geen stappen in de politiek zijn ondernomen om de brandveiligheid te bewaken en de dieren blijven sneuvelen is de maat vol en eisen ze een betere wetgeving.
De veehouders zijn zich ervan bewust dat er iets moet veranderen. Er zijn dit jaar al teveel dieren overleden door stalbranden. Dat het anders kan bewijst de familie Van der Meijden. Zij bouwden -naar eigen zeggen- de meest brandveilige stallen van Europa.
Omwonenden van de Bandoengstraat in de Utrechtse wijk Lombok weten inmiddels wat ze te doen staat wanneer ze weer eens kinderspeelgoed, theedoeken of zelfs ondergoed kwijt zijn; aanbellen bij Suzanne Verhoog. Haar ‘criminele kat’ Sebas jat namelijk als de raven.
Het brutale beest wandelt doodleuk huizen binnen en sleept van alles van zijn gading mee naar buiten. Suzanne en de buurt kunnen er gelukkig om lachen, ook omdat ze Sebas een ‘knappe kleptomane kater’ vinden, met prachtige blauwe ogen. “Maar soms schaam ik me wel een beetje”, erkent Suzanne.” De laatste tijd komt Sebas met boxershorts thuis. Waarom? Ik heb geen idee. Ik denk dat ‘ie cadeautjes voor me meeneemt.”
ZorgkostenHet verplichte eigen risico van 385 euro per jaar in de zorg gaat de komende jaren verder omhoog. Dat zeggen bronnen bij meerdere partijen die nu in de Stadhouderskamer onderhandelen over een nieuw kabinet. Volgend jaar tikt het al de 400 euro aan.
Edwin van der AaLaatste update:08:07
Tijdens de verkiezingscampagne was verlaging van het eigen risico juist een veelbesproken onderwerp. De kosten van de zorg zijn voor een groeiende groep Nederlanders een probleem. Van de vier formatiepartijen wilden CDA en ChristenUnie het eigen risico verlagen. Maar dat kost te veel geld, blijkt nu tijdens de onderhandelingen. Zelfs het eigen risico op het huidige niveau houden, vinden de partijen een onmogelijke opgave. Volgend jaar tikt verplichte eigen risico in de zorg al de 400 euro per jaar aan.
Hoeveel het eigen risico voor de burger de komende vier jaar precies stijgt, staat nog niet vast. Volgens het Centraal Planbureau zou het eigen risico 100 euro hoger liggen in 2021 als het nieuwe kabinet niets doet. De formerende partijen gaan ervan uit dat die stijging kan worden gedempt door afspraken met de zorgwereld over kostenbesparingen. Maar meer dan dat zit er niet in.
Definitieve premie staat nog niet vast
In 2018 loopt het verplichte eigen risico vanzelf al op naar 400 euro op jaarbasis doordat de kosten van loonstijgingen in de markt worden doorberekend naar iedere burger. De definitieve zorgpremie voor volgend jaar staat nog niet vast en wordt uiteindelijk bepaald door de verzekeraars, maar de premie zal volgens een schatting van het kabinet in 2018 stijgen met zo'n 6 euro per maand (72 euro per jaar) en uitkomen op ongeveer 1362 euro op jaarbasis.
Overigens stijgt de zorgtoeslag - een tegemoetkoming voor lagere inkomens - automatisch met 65 euro mee op jaarbasis. Daarbovenop komt echter een toename van de zorgtoeslag met nogmaals 65 euro; een maatregel van het demissionaire kabinet-Rutte II om de koopkracht van de minima in 2018 op peil te houden.
Hoofdpijndossier
De zorgkosten blijken een flink hoofdpijndossier bij de formatie. Terwijl de kosten toch al stijgen door de vergrijzing en nieuwe medische ontwikkelingen waardoor meer ziektes behandeld kunnen worden, is het nieuwe kabinet ook gebonden aan de eerder door de gehele Tweede Kamer uitgesproken wens dat er geld moet worden uitgetrokken voor extra personeel in verpleeghuizen. Die belofte loopt op tot 2,1 miljard euro.
Daardoor is er niet veel financiële ruimte meer om andere verkiezingsbeloften in te willigen, is inmiddels duidelijk. Het CDA stelde in haar verkiezingsprogramma nog dat er een forse verlaging moest komen van het eigen risico met 105 euro, omdat vooral chronisch zieken, mensen met een beperking en ouderen nu veel geld kwijt zijn bovenop hun maandelijkse zorgpremie. De ChristenUnie wilde een verlaging van 100 euro. Maar die plannen kosten minstens 1,1 miljard euro, berekende het Centraal Planbureau eerder. En dat geld heeft het nieuwe kabinet niet. Het verplichte eigen risico is van 150 euro in 2008 gestegen naar 385 euro nu. Vorig jaar heeft zeker 10 procent van de Nederlanders zorg gemeden of een behandeling uitgesteld omdat zij het geld voor het eigen risico niet wilden of konden missen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van zorgverzekeraar VGZ. Dat was een lichte stijging ten opzichte van een jaar eerder.
ZorgkostenHet verplichte eigen risico van 385 euro per jaar in de zorg gaat de komende jaren verder omhoog. Dat zeggen bronnen bij meerdere partijen die nu in de Stadhouderskamer onderhandelen over een nieuw kabinet. Volgend jaar tikt het al de 400 euro aan.
Edwin van der AaLaatste update:08:07
Tijdens de verkiezingscampagne was verlaging van het eigen risico juist een veelbesproken onderwerp. De kosten van de zorg zijn voor een groeiende groep Nederlanders een probleem. Van de vier formatiepartijen wilden CDA en ChristenUnie het eigen risico verlagen. Maar dat kost te veel geld, blijkt nu tijdens de onderhandelingen. Zelfs het eigen risico op het huidige niveau houden, vinden de partijen een onmogelijke opgave. Volgend jaar tikt verplichte eigen risico in de zorg al de 400 euro per jaar aan.
Hoeveel het eigen risico voor de burger de komende vier jaar precies stijgt, staat nog niet vast. Volgens het Centraal Planbureau zou het eigen risico 100 euro hoger liggen in 2021 als het nieuwe kabinet niets doet. De formerende partijen gaan ervan uit dat die stijging kan worden gedempt door afspraken met de zorgwereld over kostenbesparingen. Maar meer dan dat zit er niet in.
Definitieve premie staat nog niet vast
In 2018 loopt het verplichte eigen risico vanzelf al op naar 400 euro op jaarbasis doordat de kosten van loonstijgingen in de markt worden doorberekend naar iedere burger. De definitieve zorgpremie voor volgend jaar staat nog niet vast en wordt uiteindelijk bepaald door de verzekeraars, maar de premie zal volgens een schatting van het kabinet in 2018 stijgen met zo'n 6 euro per maand (72 euro per jaar) en uitkomen op ongeveer 1362 euro op jaarbasis.
Overigens stijgt de zorgtoeslag - een tegemoetkoming voor lagere inkomens - automatisch met 65 euro mee op jaarbasis. Daarbovenop komt echter een toename van de zorgtoeslag met nogmaals 65 euro; een maatregel van het demissionaire kabinet-Rutte II om de koopkracht van de minima in 2018 op peil te houden.
Hoofdpijndossier
De zorgkosten blijken een flink hoofdpijndossier bij de formatie. Terwijl de kosten toch al stijgen door de vergrijzing en nieuwe medische ontwikkelingen waardoor meer ziektes behandeld kunnen worden, is het nieuwe kabinet ook gebonden aan de eerder door de gehele Tweede Kamer uitgesproken wens dat er geld moet worden uitgetrokken voor extra personeel in verpleeghuizen. Die belofte loopt op tot 2,1 miljard euro.
Daardoor is er niet veel financiële ruimte meer om andere verkiezingsbeloften in te willigen, is inmiddels duidelijk. Het CDA stelde in haar verkiezingsprogramma nog dat er een forse verlaging moest komen van het eigen risico met 105 euro, omdat vooral chronisch zieken, mensen met een beperking en ouderen nu veel geld kwijt zijn bovenop hun maandelijkse zorgpremie. De ChristenUnie wilde een verlaging van 100 euro. Maar die plannen kosten minstens 1,1 miljard euro, berekende het Centraal Planbureau eerder. En dat geld heeft het nieuwe kabinet niet. Het verplichte eigen risico is van 150 euro in 2008 gestegen naar 385 euro nu. Vorig jaar heeft zeker 10 procent van de Nederlanders zorg gemeden of een behandeling uitgesteld omdat zij het geld voor het eigen risico niet wilden of konden missen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van zorgverzekeraar VGZ. Dat was een lichte stijging ten opzichte van een jaar eerder.
The peace of rural Somerset is shattered when animal-loving Meg Sunningdale moves to the small village of Withycombe. Meg fiercely protects all creatures great and small, a view at odds with some of the locals, especially when she takes to feeding the local badgers. Matters come to a head when she erects posters naming and shaming one of the villagers for taking part in a government backed cull to prevent tuberculosis spreading in cattle, resulting in him and his family being driven out by an animal rights backlash. Though Meg receives a police caution, the trouble does not end there. Animal Rights activists start turning up in droves – leaving the village under siege and Meg's relations with her neighbours beyond repair.
With Bryan May, the RSPCA and Bill Oddie among the people and organisations lining up to attack it, news of the Government's badger culling scheme proved controversial to say the least.
But in one Somerset village, the culls proved nothing short of disastrous with one animal rights obsessed resident's poster campaign resulting in a horde of activists descending on the tiny hamlet.
One young family was even forced to move away after being wrongly linked to the cull by neighbour Meg Sunningdale, 67, and subjected to a barrage of abuse.
The peace of rural Somerset is shattered when animal-loving Meg Sunningdale moves to the small village of Withycombe. Meg fiercely protects all creatures great and small, a view at odds with some of the locals, especially when she takes to feeding the local badgers. Matters come to a head when she erects posters naming and shaming one of the villagers for taking part in a government backed cull to prevent tuberculosis spreading in cattle, resulting in him and his family being driven out by an animal rights backlash. Though Meg receives a police caution, the trouble does not end there. Animal Rights activists start turning up in droves – leaving the village under siege and Meg's relations with her neighbours beyond repair.
With Bryan May, the RSPCA and Bill Oddie among the people and organisations lining up to attack it, news of the Government's badger culling scheme proved controversial to say the least.
But in one Somerset village, the culls proved nothing short of disastrous with one animal rights obsessed resident's poster campaign resulting in a horde of activists descending on the tiny hamlet.
One young family was even forced to move away after being wrongly linked to the cull by neighbour Meg Sunningdale, 67, and subjected to a barrage of abuse.
Funny how I find myself in love with you If I could buy my reasoning I'd pay to lose One half won't do I've asked myself, how much do you Commit yourself
It's my life Don't you forget It's my life It never ends (it never ends)
Funny how I blind myself, I never knew If I was sometimes played upon, afraid to lose I'd tell myself, what good do you do Convince myself
It's my life Don't you forget It's my life It never ends (it never ends)
I've asked myself, how much do you Commit yourself?
It's my life Don't you forget Caught in the crowd It never ends
It's my life Don't you forget Caught in the crowd It never ends
It's my life Don't you forget Caught in the crowd It never ends ..
Talk Talk
Living inside myself
In my life I've felt so self assured But suddenly it's all changed She's a cloud, that hangs above my world And I find myself wond'ring in the rain And now I can't go on 'Cause I am lost Living inside myself Living inside this shell Living outside your love I am lost, somewhere inside my own dreams Afraid of what life really means Living without your love I need a guiding light To shine on my darkest days I was young, and time was on my side But like a fool I let it slip away And now those days are gone And I am lost Living inside myself Living inside this shell Living outside your love I am lost, somewhere inside my own dreams Afraid of what life really means Living without your love In my life I've felt so self-assured But oh how all the seasons change And now I'm not that strong 'Cause I am lost Living inside myself Living inside this hell Living outside your love I am lost, somewhere inside my own dreams Afraid of what life really means Living without your love I am lost Living inside myself I am lost, somewhere inside my own dreams Afraid of what life really means...