Doelstellingen

Hondenbelasting nee

Luna zegt: “Opruimen is verplicht, hondenbelasting niet!”

Het doel van deze actie is om zo spoedig mogelijk het afschaffen van hondenbelasting in Nederland te realiseren.

Hondenbelasting is een oneerlijke belasting en dateert vanaf de middeleeuwen. Omdat de belasting niet van deze tijd is deze actie opgezet.

Steun de actie door deze petitie te ondertekenen!

De teller op 36.001 handtekeningen (27/12/2016 18:30 uur).
( Klik hier voor live teller. )

LET OP!

Na het invullen van uw naam en email adres ontvangt u van petities.nl een email bericht. (Let op dat dit bericht niet in uw spamfilter terecht komt).  Klik op de link in het email bericht om uw deelname te bevestigen. Omdat deze petitie een “burgerinitiatief” betreft dient u wel bij het bevestigen van u deelname uw geboorte datum, plaats en adres in te vullen!  U dient ook te bevestigen dat u de Nederlandse nationaliteit bezit. De gevraagde gegevens MOETEN worden ingevuld. Zo niet, is uw handtekening ongeldig!

Actie video

Originele opzet van de actie (november 2012 – 18 oktober 2013)
Ik had besloten om een “bottom up” aanpak toe te passen. De gemeenten aanpakken in plaats van Den Haag. Dit omdat de actie dan meer doelen heeft en omdat de gemeenten degene zijn die deze belasting opleggen. Voor Den Haag leek het een “ver van mijn bed show”. Gemeenten MOGEN hondenbelasting innen maar zij zijn niet verplicht om dit te doen. De bedoeling was dat, zodra er enkele percenten van inwoners van een gemeente de petitie ondertekend hadden, de petitie werkelijk aan te bieden bij die gemeente.

Nieuwe opzet

Ten gevolge van de uitspraak van De Hoge Raad op 18 oktober 2013 is de originele aanpak niet meer van toepassing. De Raad oordeelden dat Gemeenten hondenbelasting mogen heffen. Gemeenten ontlenen de bevoegdheid hiertoe uit Artikel 226 van de Gemeente Wet. De Hoge Raad heeft geen uitspraak gedaan over het gelijkheidsprincipe verankerd in Artikel 1 van De Grond Wet. De Raad verschuilde  zich achter Artikel 120 van de Grond Wet. Dit artikel verbied grondwettelijke toetsingen van goedgekeurde wetgeving.

De oplossing is dus nu duidelijk. De wetgever (lees De Tweede Kamer) dient de wetgeving aan te passen. Artikel 226 dient uit De Gemeente Wet te worden geschrapt! Om dit te realiseren is dit burgerinitiatief opgezet. Om te slagen zijn minstens 40.000 handtekeningen nodig.

Deel uw links en tips via deze site en bespreek het nut van de hondenbelasting.
Achtergrond informatie over de hondenbelasting kunt u hier lezen.

Deze site ook delen via Facebook en Twitter. Volg de actie via Twitter @StopHond en “Like” ook onze Facebook pagina. Let op een “like” geeft NIET aan dat u de petitie ondersteunt.  Dus vergeet niet a.u.b. de petitie te ondertekenen.

Druk dit doument af om onderstaand kaartje aan uw kennissen en vrienden mee te geven.

STOP HONDENBELASTING2

Download een pdf versie van de flyer-stophondenbelasting om uit te delen of op te hangen.