Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Paul en Toni moeten na 70 jaar uit elkaar door zorgwet
Gepubliceerd: Update:
Uit onderzoek van Maurice de Hond voor Hart van Nederland blijkt dat de gewone man vindt dus dat er niet naar hem wordt geluisterd. Vooral als het gaat om de problemen in de ouderenzorg (88%).
Een voorbeeld daarvan is het schrijnende verhaal van Paul en Toni. Ze zijn al zeventig jaar getrouwd, maar de zorg is tegenwoordig zo geregeld dat ze niet meer kunnen samenwonen.
video Michelle Obama maakte voor de laatste keer haar opwachting als first lady in The Tonight Show van Jimmy Fallon. Dat ging gepaard met heel wat emoties, die een hoogtepunt bereikten toen niemand minder dan Stevie Wonder afscheid van Michelle nam met een fantastische serenade.
De first lady schreef samen met Jimmy Fallon onder meer 'dank je wel-briefjes'. Aan haar echtgenoot Barack Obama, bijvoorbeeld. "Je bent helemaal geen 'lame duck', maar mijn persoonlijke zilvervosje", noteerde ze, verwijzend naar de onmacht in de laatste periode van de aftredende Amerikaanse president die dan 'lame duck' (zwakkeling) wordt genoemd.
Maar voor de climax zorgde muzieklegende Stevie Wonder. Michelle Obama liet zich ooit ontvallen dat het een voorwaarde was voor Barack om haar lief te worden dat hij van de muziek van Stevie Wonder zou houden.
De zanger zette zich eerst aan 'Isn't She Lovely' om daarna 'My Cherie Amour' te upgraden naar 'My Michelle Amour', met aangepaste tekst: "You'll always be first lady in our lives". Het muzikale eerbetoon eindigde met een Amerikaanse knuffel. "Ik hou de hand vast van de first lady. Niet aan de president vertellen", grapte Stevie Wonder.
video De Romeinen waren er verzot op en over enkele maanden u misschien ook: het Menapische varken, het ras dat onze verre voorouders 2.000 jaar geleden verorberden en exporteerden, wordt in een West-Vlaamse stal opnieuw tot leven gewekt. "Misschien betekent dit authentiek stukje vlees wel dé redding voor onze kleine varkensboeren", klinkt het.
Kijk even rustig naar de foto's en het filmpje: het is de eerste keer dat u en de rest van de wereld beelden ziet van dit unieke dier, het Menapische varken. Dat hebben we te danken aan een opmerkelijk project van de universiteit van Gent, slager Hendrik Dierendonck en varkenskweker Ruben Brabant. "Twee jaar geleden hebben we de handen in elkaar geslagen", vertelt Brabant. "Ons doel: via kruising van zuivere, oude varkenslijnen het Menapische varken opnieuw tot leven wekken. Dat was indertijd een half wild beest: het liep buiten rond, in de bossen en op de weiden, maar werd door de boeren ook gevoederd met etensresten."
De naam verwijst naar de periode van de Menapiërs: zo werden de Gallische boerengemeenschappen genoemd die onder het Romeinse gezag het huidige West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Zeeland bevolkten. Ze stonden wijd en zijd bekend als varkenskwekers. "De Menapische varkens waren groot en sterk behaard", zegt professor Benedikt Sas van de UGent. "Uit antieke teksten weten we dat het een gedomesticeerd everzwijn was, maar soms ook nog even gevaarlijk als een wolf. De Menapiërs hadden er een hele industrie rond gebouwd."
Via een nieuwe methode hebben onderzoekers van het UMCG en de VU duidelijke verschillen kunnen aantonen tussen een ziekmakende parasiet en een gezonde menselijke cel. Dit deden zij door via computermodellen de werking van de cellen te simuleren en hun suikeropname te verminderen. Hierdoor bleek dat de parasiet daardoor ineens veel langzamer energie ging maken, terwijl dit nauwelijks effect had voor de snelheid van energieproductie in de menselijke bloedcellen. Een medicijn die de suikeropname verlaagt zou dus alleen de parasiet zonder energie laten zitten en dus weinig bijeffecten geven. De onderzoekers olv systeembioloog Barbara Bakker publiceren hierover in Scientific Reports.
Diverse ziekten worden veroorzaakt door snel delende ziekteverwekkers in ons lichaam. Voorbeelden zijn infecties met bacteriën en parasieten. Bij de zoektocht naar nieuwe medicijnen moeten we er voor zorgen dat de gezonde cellen van de mens niet geraakt worden. Dit is erg lastig, zeker als mate de ziekteverwekker veel overeenkomsten vertoont met gezonde menselijke cellen.
Nieuwe methode
advertentie
De onderzoekers hebben met een nieuwe methode gezocht naar verschillen tussen een dodelijke parasiet(Trypanosoma brucei die slaapziekte veroorzaakt) en zijn menselijke gastheer en die ook gevonden. Zowel de parasiet als cellen de mens moeten allebei suiker afbreken in een aantal opeenvolgende stappen om er energie uit te halen om in leven te blijven. Hiervoor gebruiken beiden een vrijwel identiek ’machinepark’.
Vanwege deze gelijkenis zal een medicijn die een van de machines minder hard laat werken niet alleen deze machines van de parasiet raken maar ook die in de cellen van de mens. Echter, de beide machineparken hebben dan misschien wel dezelfde machines, maar elk van de twee heeft net een andere hoeveelheid machines die nodig zijn voor specifieke onderdelen van de suikerafbraak en ze misschien wel iets aangepast om ze harder te laten werken. Hierdoor zijn er mogelijk andere zwakke plekken in het machinepark van de parasiet dan in dat van de mens.
Belangrijke verschillen
Met bovenstaande in gedachten, hebben de onderzoekers de suikerafbraak in parasiet en bloedcellen van de mens met elkaar vergeleken met behulp van computermodellen die de werking van beide ‘machineparken’ goed kunnen simuleren. Hieruit bleek dat er inderdaad belangrijke verschillen zijn. Als de onderzoekers in de computer de machine die de opname van suiker regelt minder hard lieten werken, bleek dat de parasiet ineens veel langzamer energie ging maken. Bij de menselijke bloedcellen had dit nauwelijks effect voor de snelheid van de energieproductie. Uit het onderzoek van Bakker cs blijkt dat het lukt om met een chemische stof die de suikeropname remt alleen de parasieten te doden. Een medicijn die de suikeropname verlaagt zou alleen de parasiet zonder energie laten zitten en dus weinig bijeffecten geven.
Volgens Bakker laat het onderzoek zien dat op deze manier goedwerkende en veilige doelwitten voor medicijnen tegen ziekteverwekkers zijn te vinden. De volgende stap is om nu echte medicijnen te maken die parasieten op deze manier in het menselijk lichaam kunnen doden. Deze methode is volgens Bakker ook toepasbaar op andere ziektes, zoals kanker.
The little human with wings, found dead on the side of the road. !
The little human with wings, found dead on the side of the road.
This is not a joke people, this is real. As it was in the time of Noah, so will it be at the coming of man. We are living in the end times, and the demons are finding themselves host bodies through the fallen angels help. And of coarse some world governments intervention with them, in places like Dulce.
Dit lijkt een simpele foto van twaalf citroenen, maar niets is minder waar. Deze foto heeft al het leven van een vrouw gered, die na het zien van het plaatje actie heeft ondernomen. Ze bleek borstkanker te hebben en was er nog op tijd bij. En dat is precies wat Corrine Beaumont, die de campagne Know Your Lemons bedacht, voor ogen had.
Sven Van Malderen 17/01/17 - 12u56 Bron: Daily Mail
Of Steve Jenkins uit het Canadese Ontario geen zin had om voor een klein biggetje te zorgen? Veel meer dan dertig kilo zou het 'minivarken' niet gaan wegen, wist een oude vriend hem in 2012 te vertellen. Intussen is de viervoeter uitgegroeid tot een kolossaal exemplaar van 300 kilo, nog zwaarder dan een vrouwelijke ijsbeer dus...
Voor Steve en zijn partner Derek had de schattige beslissing van toen grote gevolgen. Ze moesten niet alleen verhuizen naar een boerderij voor de extra ruimte, wekelijks zijn ze ook tientallen euro's kwijt aan havermout, gerst, maïs, vers fruit en groenten. Op speciale gelegenheden krijgt Esther zelfs ijs of koekjes voorgeschoteld.
"We zijn lang in de ontkenningsfase gebleven", vertelt Steve. "Vrienden wezen ons er op dat ze toch wat groot werd, maar wij wuifden die opmerkingen weg. Tot ze dingen van het aanrecht begon te stelen en we steeds minder plaats in de zetel begonnen te krijgen. We pasten ons aan en zagen haar nóg liever, wat konden we anders doen? Het was tenslotte haar fout niet en we zouden een huisdier ook nooit zomaar wegdoen."
If I tell you I love you can we have cupcakes for lunch?
De glimlach op haar snoet laat uitschijnen dat Esther het prima naar haar zin heeft bij de twee mannen. Of ze nóg zal groeien, kan de dierenarts niet zeggen. "De kans bestaat natuurlijk wel dat ze nog wat dikker wordt. Sinds we hier wonen, wil ze altijd dicht bij ons zijn. Ze slaapt zelfs naast ons, op een matras op de grond. En als ze een dutje wil doen, springt ze soms in ons bed."
Die charmante aanpak legt het duo geen windeieren. Esther is intussen uitgegroeid tot een heuse beroemdheid, met bijna een miljoen volgers op Facebook. En jawel, er zijn zelfs al kalenders, briefkaarten en bekers met haar beeltenis op de markt.
In de Thaise provincie Bueng Kan hebben duizenden bijen samengewerkt om een boeddhabeeld aan de tempel Wat Pa Na Dong met een sik te sieren. Een monnik zette een foto van het bijennest op Facebook, waarna het beeld 116.000 likes verzamelde en heel wat 'sa thu', het equivalent van 'amen'.
gerelateerd nieuws
Wombat Tonka vindt liefde bij knuffelbeer look-a-like
Deze dame gaf haar job op om manager te worden... van haar hond
Hilarisch! Grizzly rolt van berg voor ogen van toeristen
video Een merkwaardige ontdekking in de Chinese provincie Jiangxi. Na werkzaamheden was het waterpeil in het Hongmen-reservoir dusdanig gezakt dat een 600 jaar oud Boeddhabeeld in een klif tevoorschijn kwam. Mogelijk liggen nog meer archeologische pareltjes onder water verborgen.
Meer dan tien meter was het water gedaald na werkzaamheden aan een waterkrachtcentrale in de buurt. Plotseling zag een dorpeling het hoofd van een Boeddhabeeld opduiken. Het gezicht staart sereen over het water en trekt momenteel veel belangstellenden uit de buurt. De plotselinge verschijning zou een positief teken zijn, is de opvatting.
Archeologen kennen veel waarde toe aan het beeld van 3,8 meter. "Uit het eerste onderzoek blijkt dat het gemaakt lijkt te zijn aan het begin van de Ming Dynastie, misschien nog eerder", vertelt Xu Changqing, directeur van het archeologisch onderzoekscentrum van de provincie Jiangxi aan CNN.
Toegang tot tempel De ontdekking is mogelijk een voorproefje van een grotere archeologische schat. Onder water is een inscriptie gevonden die kan wijzen op de ingang van een tempel. Onderzoekers denken dat dit overblijfselen van de oude stad Xiaoshi zijn.
Een team van archeologen gaat hier verder naar speuren. Volgens Xu is de Boeddha onder water verrassend goed bewaard gebleven. "Als het in de open lucht zou hebben gestaan, waren er meer beschadigingen door weersomstandigheden en oxidatie".
China heeft overigens meer Boeddhabeelden gebeiteld in kliffen. De bekendste is de Grote Boeddha van Leshan.
In Sydney zijn vanochtend twee vijftigers opgenomen in het ziekenhuis, beiden zijn geïnfecteerd door een vleesetende bacterie. De man en vrouw hebben de bacterie volgens Australische media opgelopen door een insectensteek tijdens het tuinieren.
Door de bacterie, de necrotiserende fasciitis, is de huid aan de achterkant van 's mans rug tot aan zijn voeten verdwenen. Hij is inmiddels geopereerd, laat een woordvoerder van Blacktown Hospital in Sydney weten. Ook de vrouw is opgenomen. Hun toestand wordt stabiel genoemd.
De vleesetende bacterie komt steeds vaker voor in Australië. Eerder dit jaar maakten artsen zich al zorgen over de opmars van de door de media benoemde 'zombieziekte'. De Australische autoriteiten zijn bezorgd over deze ontwikkeling.
De zogenoemde 'Bairnsdale-zweer', vernoemd naar de plaats waar de ziekte in 1948 voor het eerst opdook, komt al tientallen jaren voor in het land. Voornamelijk in de regio's Victoria en Queensland. Maar nu rukt de ziekte met rasse schreden op naar het dichtbevolkte New South Wales en ze is ook al vastgesteld in voorsteden van Melbourne.
Men vermoedt dat de ziekte verspreid wordt door muggen of possums (buideldieren) die door een insect zijn gebeten. Het ziet er eerst uit als een normale muggenbeet die weken of maanden later uitgroeit tot een grote aangetaste plek. Het is te behandelen indien men er snel bij is, anders kunnen er grote complicaties ontstaan.
Door de aanwezigheid van de agressieve bacterie worden er gifstoffen aangemaakt die de huidcellen, kleine bloedvaten en de onderhuidse vetlaag vernietigen. In een volgende fase komt er een korst op de wond die niet blijkt te helen. Daarna ontstaat er een grote zweer die in extreme gevallen botten kan aansteken en leiden tot amputaties van ledematen of zelfs de dood.
Wetenschappers trekken aan de alarmbel en zeggen dat er meer onderzoek nodig is om de verspreiding van de bacterie te kunnen stoppen. In drie jaar is het aantal gevallen verdubbeld in Australië. In 2015 waren er 106 besmettingen in Victoria, in 2013 waren het er 65. Afgelopen jaar al 45, in Victoria alleen. Ook in Nigeria, Mali en andere West-Afrikaanse landen komt de bacterie voor, maar Australië is het enige westerse land waar er een significante uitbraak is.
gerelateerd nieuws
Multiresistente superbacterie wordt vrouw fataal
Vleesetende bacterie doodt jongen na trekken kiezen
Beet van giftige spin aan boord van vliegtuig kost toerist bijna zijn been
Een man uit de Amerikaanse staat Idaho verloor zeven tanden en liep ernstige gelaatsverwondingen op toen de e-sigaret die hij aan het roken was ontplofte. Andrew Hall kreeg ook plastic splinters in het gezicht en liep tweedegraads brandwonden op.
Op foto's van het incident, dat het voorbije weekend plaatsgreep, is ook de schade te zien in de badkamer waar Halls sigaret ontplofte: de wastafel is gebroken, net als enkele tegels en er is brandschade aan de muur.
Op sociale media spoort Hall andere 'vapers' aan twee keer na te denken vooraleer ze opnieuw hun e-sigaret opsteken. "Ik vape al een jaar en ik verzeker jullie dat ik niets deed wat niet mocht, maar dat ding ontplofte echt in mijn gezicht".
"Ik ben zeker zeven tanden kwijt, heb brandwonden in mijn gezicht en hals en ik trek nog altijd plastic splinters en stukken tand uit mijn mond, keel en lippen".
"Ik heb geluk gehad. Er is veel schade in de badkamer. Ik weet dat vapes mensen helpen te stoppen met roken en dat is een goede zaak. Maar ik wil er toch op wijzen dat die dingen plots kunnen ontploffen. Ik dacht ook dat zoiets niet mogelijk was".
Hall houdt vol dat zijn e-sigaret perfect werkte en dat de batterij correct gemonteerd was. Hij voegde er aan toe dat hij altijd de winkelier de e-sigaret liet vullen en dat hij alle adviezen opvolgde".
Hall ligt nog op de afdeling intensieve zorgen, waar zijn verwondingen worden behandeld. Zijn post is al meer dan 330.000 keer gedeeld.
95 zwarte zwaardwalvissen zijn dit weekend in de Amerikaanse staat Florida gestrand geraakt. Het gaat om het grootste aantal dieren ooit dat tegelijk aan de kust van de staat gestrand is. De meeste dieren zijn gestorven of moesten worden geëuthanaseerd.
De zwarte zwaardwalvis maakt deel uit van de dolfijnenfamilie. Ze doorkruisen de oceaan in grote groepen. Zaterdag werden 95 gestrande dieren genomen aan de westkant van nationaal park Everglades, ten noorden van Highland Beach. Bij de gestrande exemplaren waren zowel kalfjes als volwassen, volgroeide dieren.
Geëuthanaseerd Het lukte de hulpverleners niet om de zoogdieren naar dieper water te duwen, aangezien ze te diep in de mangroves vastzaten. Van de 95 gevonden dieren, zijn er 82 overleden. Tien werden geëuthanaseerd. Van dertien dieren is het lot onbekend.
Het is niet de eerste keer dat er zwarte zwaardvissen aanspoelen in Florida, maar het waren er nog nooit zo veel tegelijk. In 1986 spoelden 28 dieren tegelijkertijd aan op Key West en in 1989 strandden er veertig in Cedar Key.
Een zwaan die vast zat in het ijs heeft in Drachten voor een hoop ophef gezorgd. Een wandelaar zag dat het dier hulp nodig had en belde de hulpdiensten, maar de dierenambulance en de brandweer konden de zwaan niet redden.
De zwaan leek niet meer weg te komen uit het ijs, maar de medewerkers van de dierenambulance durfden niet het ijs op. Vervolgens werd de brandweer opgetrommeld, maar ook zij hadden moeite met het ijs. Dit omdat het water te diep was. Hierdoor moest een brandweerman eerst een speciaal waterpak aan. De zwaan vond dat blijkbaar te lang duren en kwam zelf maar in actie en met succes.
Vaak worden opvallende verhalen rondom dieren gemeld in Hart van Nederland. Ook dit keer gaat het om hond Flip die na een hernia half verlamd is geraakt. Om het nog erger te maken kan Flip ook niet plassen.
Dierenarts Koen is vooral onder de indruk van het baasje, meneer Van Lunteren, die drie keer per dag op het lichaam van Flip drukt om het dier te laten plassen. “Veel mensen besluiten dan zo’n hond als Flip te laten inslapen”, aldus Koen. De schoonzoon van Van Lunteren heeft een speciale rolstoel gebouwd. Daarmee kan Flip binnenkort als het goed is dan weer wat langere stukjes mee naar buiten.
video Het Dinosaur Adventure Park in het Verenigd Koninkrijk heeft er een curiosum bij. Bezoekers van het dierenpark kunnen er schildpad Bert zien... voorbijrollen. De 22-jarige kolos van bijna 100 kilo had last van artritis in de achterpoten na zijn deelname aan een wel heel erg intensief kweekprogramma.
De spoorschildpad nam zijn bevruchtingstaak een paar jaren geleden in 2011 bloedserieus. Bert trok er toen twee maanden op uit in het kader van een kweekprogramma en bezwangerde maar liefst vijf vrouwtjes.
Helaas, door dat overmatige paren begon Bert nadien meer en meer hinder te ondervinden van artritis. Zijn achterpoten waren zo zwaar ontstoken dat de schildpad zich nog nauwelijks kon voortbewegen. Dat zagen ook de verzorgers van het Dinosaur Adventure Park. Eind vorig jaar werd het té erg en voorzagen zij het arme dier van een stel steunwieltjes.
In de lente, wanneer het weer minder koud en vochtig is, kan Bert misschien wel weer verder zonder zijn achterwielen. Dan zou de artritis, net als bij mensen, normaal gezien veel minder moeten opspelen.
gerelateerd nieuws
"We dachten dat ze klein zou blijven": 'minivarken' groeit uit tot mastodont van 300 kilo
'Verwende' eekhoorns vallen kinderen aan in Brits park
Een vrouwelijke zebrahaai die al jaren geïsoleerd is van contact met mannetjes heeft verschillende jongen gekregen, zonder dat er eerst een bevruchting plaatsvond door een mannelijke haai.
Zebrahaai 'Leonie' zat van 1999 tot 2012 samen met een mannelijke zebrahaai in een aquarium in het Australische Townsville. Ze hadden samen meer dan twintig nakomelingen, tot het mannetje werd overgebracht naar een ander aquarium in 2012.
Leonie had sindsdien geen contact meer met andere mannelijke zebrahaaien, maar in het voorjaar van 2016 broedde ze toch drie jongen uit.
Geïntrigeerd door dit fenomeen, gingen Christine Dudgeon, doctoraatsmedewerker aan de universiteit van Brisbane, en haar collega's op zoek naar een verklaring. Hun conclusies werden maandag gepubliceerd in het vakblad Scientific Reports.
Terwijl sommige haaien sperma van een mannelijke partner kunnen bewaren voor later gebruik, bleek dat hier niet het geval. "We dachten dat ze misschien sperma had opgeslagen, maar toen we de jongen en de mogelijke ouders testten aan de hand van een genetische vingerafdruk, ontdekten we dat ze alleen cellen hadden van Leonie," licht Dudgeon toe.
Deze vorm van aseksuele voortplanting heet 'parthenogenese' of maagdelijke voortplanting en komt vrij vaak voor bij ongewervelde dieren. Maar bij gewervelde dieren zoals haaien is het verschijnsel zeldzaam (althans in gevangenschap). Ook kalkoenen, komodovaranen, slangen en roggen planten zich in zeldzame gevallen op die manier voort. Meestal gebeurt dat echter bij vrouwtjes die nooit een mannelijke partner hebben gehad.
Extreme inteelt
Bij haaien kan maagdelijke voortplanting plaatsvinden wanneer het eitje bevrucht wordt door een nabijgelegen cel: het poollichaampje, aldus Dudgeon. Dit bevat ook het genetische materiaal van het vrouwtje en leidt bijgevolg tot "extreme inteelt".
Hoewel de drie jonge zebrahaaien hun genetisch materiaal slechts van één bron kregen, zijn de jongen toch geen exacte klonen van hun moeder. Ze hebben wel een aanzienlijk beperktere genetische diversiteit vergeleken met andere haaien die verwekt werden door een mannetje. Op lange termijn kan parthenogese dus negatieve effecten hebben.
"Veel haaien en roggen zijn van nature zeldzaam en ondergaan mogelijk periodes waarin ze geen partners kunnen vinden. Tijdens die periode gebruiken ze mogelijk deze strategie," aldus Dudgeon, die de parthenogenese beschouwt als een kortetermijnoplossing. "Het is geen strategie om verschillende generaties te overleven, want het reduceert de genetische diversiteit en de mogelijkheid om zich aan te passen," zegt de onderzoekster.
Bedreigde diersoort
De ontdekking is ook goed nieuws: de zebrahaai is een bedreigde diersoort en kan dus baat kunnen hebben bij een dergelijke voortplantingsvorm.
"Dit gedrag heeft grote gevolgen voor natuurbeheer en toont ons hoe flexibel het voortplantingssysteem van de haai echt is," liet Dudgeon weten in een persbericht. "Leonie paste zich aan aan haar omstandigheden en we geloven dat ze van geslacht veranderde omdat ze haar partner verloor. Wat we nu willen weten is: kan dit in het wild gebeuren en zo ja, hoe vaak gebeurt het?"
gerelateerd nieuws
Duiker en haai zijn al zeven jaar beste knuffelmaatjes
Als een speer uit de diepte: harpoenvisser filmt aanval stierhaai
Deze vrouw beleefde de schrik van haar leven tijdens het kitesurfen (en haar man filmde alles)
De naar verluidt oudste gorilla ter wereld is in de zoo van Ohio gestorven. Colo werd 60 en dat is een dikke twee decennia meer dan de gemiddelde leeftijd voor een gorilla. Dat heeft de zoo van Columbus (Ohio) vandaag laten weten.
Colo - een samentrekking van de eerste letters van Columbus en Ohio - schreef geschiedenis omdat ze de eerste gorilla was die in een zoo werd geboren. Het dier had drie kinderen, 16 kleinkinderen, 12 achterkleinkinderen en drie achter-achterkleinkinderen.
De precieze doodsoorzaak van Colo is nog niet duidelijk.