Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Zin in een kopje thee en er zit nog water van gisteren in de waterkoker? Dan zet je die toch gewoon opnieuw op. Een foute reflex, zo blijkt. Niet alleen is het nefast voor je thee, het is mogelijk ook slecht voor de gezondheid.
Als er één land is waar ze hun thee serieus nemen, is het Groot-Brittannië wel. Daar hebben ze een heuse UK Tea and Infusions Association, en die waarschuwt nu dat je je waterkoker altijd met vers water moet vullen als je hem wil gebruiken. "Je water een tweede keer koken zorgt voor een heel platte smaak", aldus voorzitter William Gorman in The Telegraph. "Herkoken haalt al de zuurstof en stikstof uit het water, met een vieze thee als resultaat."
Zijn raad klinkt overdreven, maar volgens dr. Anne Helmenstine, professor in de chemie, heeft hij een punt. "Als je perfect puur, gedestilleerd water kookt, gebeurt er helemaal niets. Maar kraantjeswater en flessenwater bevat ook mineralen en dergelijke. Kook je het water eenmaal, dan worden vluchtige verbindingen en opgeloste gassen verwijderd", verklaart ze. "Helemaal geen probleem dus. Kook je hetzelfde water echter een tweede keer, dan loop je het risico dat je bepaalde concentraties gaat versterken. Nitraten en fluoride bijvoorbeeld worden steeds geconcentreerder bij elke kookbeurt, en die stoffen wil je zo weinig mogelijk in je lichaam hebben." Ververs dat water dus maar, ook als je het voor iets anders dan thee wil gebruiken.
Microgolf Je thee even in de microgolf stoppen als hij koud is, kan dan weer geen kwaad, meldt Gorman. "Vanuit een wetenschappelijk oogpunt doe je niets anders dan de moleculen wat heen en weer bewegen tot de drank opgewarmd is. De smaak zal daardoor niet beïnvloed worden."
De zaak van Yorkshire terriër Gizmo houdt al dagenlang heel Oostenrijk in de ban. Vorige week trof een vrouw haar hondje dood aan. Het diertje was levenloos achtergelaten aan de voordeur. Naar eigen zeggen had een buur en dierenhater de kleine Gizmo in de droogtrommel gestoken en vermoord. Maar nu blijkt dat de vrouw een loopje met de waarheid heeft genomen.
Het hondenbaasje blijkt zelf voor de dood van haar viervoeter verantwoordelijk. Silvia Schöberl beschuldigde haar buurman omdat ze haar zoon de waarheid niet durfde te vertellen.
Wat is er gebeurd? De 49-jarige vrouw uit de stad Gratkorn wilde vorige zaterdag de twee dekentjes van haar Yorkshire terriër in de droogtrommel steken maar stopte per ongeluk en zonder het zelf op te merken ook kleine Gizmo mee in het toestel. Het hondje overleefde de droogbeurt niet.
Maar in plaats van de waarheid te zeggen tegenover haar zoontje, besloot ze om de buurman verdacht te maken. Zo deed ze haar schrijnende verhaal in de media. De buurman had het diertje naar de gemeenschappelijke wasplaats gebracht en daar in de droogtrommel gestopt. Zo werd kleine Gizmo gefolterd tot de dood erop volgde, klonk het.
De angst liet haar nadien niet meer los. "Die man is ook tot moord in staat", verkondigde ze met tranen in de ogen. Zij hadden ruzie gemaakt en dit was zijn wraak.
De politie opende een onderzoek. De raadselachtige zaak riep meteen vragen op bij de speurders. Hoe kon de vermeende dader het hondje zomaar ongemerkt meenemen? Inbraaksporen waren er immers niet.
De leugen was niet meer langer vol te houden door de vrouw. Ze is door de knieën gegaan en heeft nu eindelijk de waarheid aan de politie verteld.
Het gerecht uit Graz klaagt haar aan wegens misleiding en laster. Het gaat wellicht niet om dierenmishandeling maar eerder om een onzorgvuldigheid met fatale gevolgen voor Gizmo.
"Op dit moment wordt het slachthuis gegijzeld door een stemmingmakerij. Er liggen 350 directe jobs en nog veel meer indirect mensenleed in de weegschaal", stelt Exportslachthuis Tielt in een persmededeling. Het bedrijf reageert zo op de verontwaardiging die opsteeg door een schokkend filmpje van dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Daarin is te zien is hoe varkens zwaar mishandeld worden. Het bedrijf erkent dat er fouten werden gemaakt, somt de maatregelen op die het al genomen heeft en vraagt "als goede huisvader de kans om de fouten recht te zetten".
De directie zegt "bijzonder geschokt te zijn door de inhoud van de gemonteerde reportage". "Er is onmiddellijk actie ondernomen om ervoor te zorgen dat de procedures gevolgd worden", klinkt het. "We ontkennen de beelden niet, dit had nooit mogen gebeuren. Maar het zijn losstaande en geïsoleerde feiten. We verontschuldigen ons en vragen een eerlijke kans om onze activiteiten voort te zetten volgens de voorschriften die in de sector gelden."
Het bedrijf somt vervolgens de maatregelen op die het al genomen heeft: zo heeft het een contract getekend om 6 extra camera's te plaatsen in de betrokken zones. De directie zegt in volle transparantie te willen werken en 24/7 livestreaming ter beschikking te stellen aan een bevoegde instantie zoals het LNE.
Twee medewerkers geschorst De directie vraagt dat de dienst Dierenwelzijn een voltijds functionaris afvaardigt. Ze heeft twee eigen medewerkers geschorst tot het onderzoek meer duidelijkheid verschaft over hun vermoedelijke fraudedaad. Ook bij de onderaannemers werden drie personen die de procedures overtraden ontslagen. De directie belooft ook te zullen investeren in bijkomende opleiding om het proces inzake dierenwelzijn maximaal te waarborgen.
"Sinds gisteren werd van een steekproefsgewijze kwaliteitsmonitoring overgeschakeld op een permanente kwaliteitsmonitoring in de desbetreffende zones van het slachthuis", aldus nog het slachthuis. Het bedrijf vraagt aan de betrokken externe vervoerders om hun verantwoordelijkheid te nemen en hun medewerkers te dwingen om de procedures op dierenwelzijn te allen tijde te respecteren.
Slachthuis Tielt Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (onafhankelijke) eist naar aanleiding van de beelden over de dierenmishandeling in het slachthuis van Tielt een doorlichting van alle slachthuizen. Hij heeft daartoe een resolutie ingediend. "Ik vermoed dat dit een algemeen probleem is", aldus Sanctorum over de dierenmishandeling in slachthuizen.
"We weten vandaag weinig over wat echt gebeurt tijdens het slachttraject"
Sanctorum wil dat het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) alle slachthuizen doorlicht, knelpunten verzamelt en aanbevelingen formuleert om het dierenwelzijn sterk te verbeteren. Parlement en regering moeten vervolgens beslissingen nemen.
Sanctorum vermoedt dat de beelden uit Tielt "geen alleenstaande feiten zijn, maar dat de verschrikkingen kunnen gebeuren in alle slachthuizen". In elke fase van het slachtproces - van transport tot slachten - kan ernstig dierenleed optreden, stelt hij. "We weten vandaag weinig over wat echt gebeurt tijdens het slachttraject."
Het dierenleed moet stoppen, aldus nog het Vlaams parlementslid. "Het ILVO moet aanbevelingen doen, gaande van het transport tot het slachthuis. De hele keten naar en in het slachthuis en het slachten moet onder de loep."
Sanctorum heeft een resolutie voorgelegd om een dergelijke doorlichting te eisen. Groen en sp.a hebben al toegezegd, andere partijen nog niet.
gerelateerd nieuws
OPINIE: "De waanzin start met de cijfers. We doden 30.000 varkens PER DAG"
"1 op 5 varkens niet te eten door stress"
Slachthuis in Tielt mogelijk maandenlang dicht, politie moet oogje in het zeil houden
Indien u het filmpje over het slachthuis in Tielt met veel moeite hebt uitgekeken, bent u niet alleen. Hoe kunnen mensen zo gruwelijk omgaan met dieren, het is een vraag die tijdens het kijken continu door je hoofd spookt. In een opiniestuk voor HLN.be pleit onafhankelijk parlementslid Hermes Sanctorum ervoor om minder varkens te slachten. "Religie mag geen excuus zijn om een dier te laten lijden, maar goede exportcijfers evenmin."
Het is niet de eerste keer dat undercoveracties wanpraktijken met dieren aan het licht brengen. Nog niet zo lang geleden zagen we voor hun bont gekweekte nertsen letterlijk gek worden in hun kooien. Wat later liet een onderzoek bij de Vrije Universiteit Brussel zien hoe proefmuizen levend in de diepvries worden gestopt. Nu was het de beurt aan de varkens, die zo mogelijk nog een gradatie erger moeten lijden. Elke keer iemand undercover gaat, komt die na een maand naar buiten met een collectie aan verschrikkingen. Hoe kan dit allemaal zomaar gebeuren?
Wet op dierenwelzijn
De enige manier om de wanpraktijken aan te pakken is, jawel, minder produceren
Hermes Sanctorum
Een terechte vraag. Want we hebben namelijk een wet op dierenwelzijn die heel wat dierenleed verbiedt. In de slachthuizen zijn permanent dierenartsen aanwezig om dat te controleren. Het Voedselagentschap stuurt systematisch inspecteurs ter controle en minister Ben Weyts heeft ook zelf een inspectieteam ter beschikking. Toen ik een wettelijk verbod op onverdoofd slachten in het parlement op tafel legde, getuigden dierenartsen in slachthuizen over de horror die ritueel gekeelde dieren moeten ondergaan. Ik vermoed dus dat heel wat controleurs zin voor verantwoordelijkheid hebben.
Elf miljoen varkens
Werknemers in slachthuizen hebben vaak geen enkel besef meer van het feit dat dieren kunnen lijden
Hermes Sanctorum
De schaal waarop dieren worden gekweekt, gebruikt en gedood, is echter zo gigantisch dat het moeilijk op een diervriendelijke manier kan. Bij nertsen en proefdieren spreken we nog over duizenden dieren per jaar, maar bij varkens gaat het al snel over miljoenen. Jaarlijks worden meer dan elf miljoen varkens gedood in Vlaanderen. Dat zijn gemiddeld dertigduizend slachtingen per dag. Dertigduizend per dag! Met die aantallen kan je geen waardig bestaan en pijnloze dood garanderen. Een industrie op dergelijke schaal vergt bandwerk. Werknemers in slachthuizen hebben vaak geen enkel besef meer van het feit dat dieren kunnen lijden - anders hou je dit werk niet vol. Als bijvoorbeeld een dier kreupel is, zorgt dat voor tijdverlies. Dan moet het koste wat kost voortgesleurd worden om het toch zo snel mogelijk te slachten. De enige manier om de wanpraktijken aan te pakken is, jawel, minder produceren. Als u denkt dat we met zijn allen toch steeds minder vlees eten in ons land, dan klopt dat. Maar de productie stijgt, ons Vlaamse varkensvlees dient namelijk in de eerste plaats voor het buitenland. Ethische waanzin volgens de ene, eenvoudige marktlogica volgens de andere. De vraag die we met z'n allen moeten stellen is: willen we wel dat zoveel varkens worden geslacht in Vlaanderen, om vervolgens te exporteren?
Goede exportcijfers
Religie mag geen excuus zijn om een dier te laten lijden, maar goede exportcijfers evenmin
Hermes Sanctorum
Moslims en joden eten geen varken. Religie mag geen excuus zijn om een dier te laten lijden, maar goede exportcijfers evenmin. Dierenleed is geen kwestie van een clash tussen religies of beschavingen, het is een onzichtbare realiteit in onze samenleving. De te slachten varkens zie je nooit, tenzij je op de snelweg toevallig een transport passeert en plots een snuit ziet uitsteken tussen de tralies. Net zoals we al die onverdoofd geslachte kalveren nooit horen. De undercoverbeelden veroorzaken een steekvlam van publieke verontwaardiging: minister Weyts heeft het slachthuis in Tielt voorlopig gesloten en supermarktketen Delhaize wil het vlees niet meer in de rekken. Maar binnen een week is het opnieuw stil aan de slachthuizen. Wetgeving en controle zijn belangrijk, maar zijn niet heiligmakend. Als we een Vlaanderen wensen dat dierenleed niet aanvaardt, dan zullen we veel minder moeten slachten.
gerelateerd nieuws
Delhaize zet samenwerking met slachthuis Tielt meteen stop na gruwelijke beelden, Weyts trekt vergunning in
Na schokkende beelden: Animal Rights wil slachthuis dicht
Moestuinman Wim Lybaert na schokkende video: "Zolang consument goedkoop vlees wil, blijft systeem in stand"
Bij de Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders krijgen ze vele verontruste belletjes van hun leden binnen. Aanleiding is een schokkende video van donderdag van een slachthuis in België.
Op de beelden is te zien hoe varkens in een slachthuis in Tielt extreem worden toegetakeld. “Dit valt iedereen ruw op zijn dak. Onze varkenshouders zijn er misselijk en doodziek van”, aldus een woordvoerder van de vakbond. Hij benadrukt dat het toezicht in Nederland streng is.
De stichting Animal Rights, die de undercover hebben gemaakt, zijn blij dat er nu aandacht voor dit onderwerp is. Ze horen dat veel mensen naar aanleiding van deze beelden hebben besloten vegetariër te worden. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld.
Het vlees uit het Vlaamse slachthuis zou in Nederland te koop zijn bij verschillende Keurslagers. Joep Klaver, directeur van de Vereniging voor Keurslagers, wilde Hart van Nederland hier niet over te woord staan.
Het waren harde beelden die een infiltrant van dierenrechtenorganisatie Animal Rights in het slachthuis van Tielt filmde: varkens werden geschopt en geslagen door transporteurs en medewerkers, kreupele dieren werden hardhandig aan de oren voortgetrokken of met kettingen rond de poten uit de vrachtwagen gesleept. De reacties aan het adres van de dierenbeulen klonken dan ook niet mals.
"We maken de vreemdste gedachtekronkels om onze vleesconsumptie goed te praten." of zijn de vleeseters misschien gewoon onverschillig, a sociaal, ongevoelig egoïstisch ..
Waarom we nog genieten van vlees, zelfs na gruwelbeelden van dierenmishandeling
De gruwelijke beelden van de varkens in het slachthuis in Tielt roepen algemene afschuw op - gesteld dat je er al in slaagt ze helemaal te bekijken. Maar desondanks kijken we tegelijkertijd al reikhalzend uit naar de eerste barbecue van het seizoen. Hoe komt het dat we smakelijk van vlees kunnen genieten, terwijl we weten dat er dieren voor geleden hebben? Wetenschapper en moraalfilosoof Stijn Bruers: "We maken de vreemdste gedachtekronkels om onze vleesconsumptie goed te praten."
Bijna iedereen vindt dierenrechten belangrijk. Maar we blijven wel vlees eten.
doctor Stijn Bruers
De gruwelijke beelden van het slachthuis in Tielt gaan druk over de tongen deze dagen. Maar dat we er gechoqueerd over praten tijdens diezelfde lunch waarop we in een boterham met vleessalade bijten, is op zijn zachtst gezegd contradictorisch. "We maken het verband niet tussen het stuk vlees dat op ons bord ligt, en het feit dat we eigenlijk datzelfde varken uit die slachterij aan het verorberen zijn", legt Stijn Bruers uit, doctor in de moraalfilosofie en wetenschappen die zich onder meer in (dieren)ethiek verdiept. "Het is een soort selectieve blindheid. Er is al veel psychologisch onderzoek gedaan naar hoe wij collectief dingen kunnen doen die botsen met onze normen en waarden, en met vlees is dat ook het geval. Als je iemand op straat vraagt hoe belangrijk dierenrechten zijn, dan antwoorden mensen bijna altijd een acht, negen of tien op een schaal van tien. Daarom dat beelden uit een slachterij ons ook zo aangrijpen. Maar we blijven intussen wel vlees eten."
We maken de vreemdste gedachtekronkels om het eten van vlees goed te praten
doctor Stijn Bruers
Dat die voorverpakte kippenworsten ons niet meteen doen stilstaan bij de laatste levensuren van die kip, is dus één factor. Maar ook onze omgeving en cultuur spelen een grote rol. "Als je familie, vrienden, leraars, bekende chef-koks en noem maar op het allemaal oké vinden om vlees te eten, dan zal je er zelf ook veel minder problemen mee hebben," legt Bruers uit. "We willen daar dan niet verder bij stilstaan omdat het ons dan een slecht gevoel bezorgt. We gaan dan allemaal vreemde gedachtekronkels maken om ons gedrag goed te praten. 'Het zijn toch maar dieren,' is daar een voorbeeld van, een vorm van discriminatie die je kan vergelijken met racisme. We beschouwen onszelf als meerderwaardig en willen zo ons gedrag rechtvaardigen. In een andere vorm gebeurde dat jaren geleden met slavernij: door je superieur te voelen aan een bepaalde groep, geef je jezelf het recht om die te behandelen zoals jij dat wil. Terwijl varkens bijvoorbeeld de intelligentie hebben van een peuter van 3 jaar, wat best indrukwekkend is."
Vlees eten is puur een cultureel fenomeen. Wij halen onze neus op voor hond, in andere culturen eten ze geen koe.
'Ons lichaam heeft vlees nodig', is ook één van die klassieke gedachtekronkels waarmee we ons verlangen naar een sappige biefstuk willen goedpraten. Maar proteïnen die je lichaam nodig heeft kan je net zo goed uit pakweg bonen of linzen halen. "Vlees eten is puur een cultureel fenomeen. Dat verklaart ook waarom wij wel varken eten en onze neus ophalen voor hond, terwijl dat in andere culturen andersom is. We eten wat de cultuur ons als norm aangeeft." Ook Marta Zaraska, auteur van het boek Meathooked, verklaart dat we zo moeilijk zonder vlees kunnen omwille van het sociale aspect. Het ritueel waarbij we een dier delen om samen op te eten gaat al 2,5 miljoen jaar terug in de tijd, zelfs nog voor de Homo Sapiens. Een gewoonte die er in onze tradities over millenia heen zo diep zit ingebakken, dat we maar moeilijk kunnen 'afkicken'.
Allemaal vegetarisch?
Toch ziet Bruers een evolutie waarbij we wel meer en meer zullen afstappen van vlees eten. "De vleesconsumptie daalt steeds meer, en ook de komst van diervrij kweekvlees is aan zijn opmars bezig. Een alternatief met dezelfde smaak en textuur, dat gezonder, diervriendelijker en goedkoper zal zijn. Ik denk dat onze achterkleinkinderen later naar onze vleescultuur zullen kijken, zoals wij nu op slavernij terugkijken: we houden het niet meer voor mogelijk."
Volgens cijfers van EVA vzw (zie tabel) is het aantal vegetariërs tussen 2011 en 2016 in Vlaanderen gestegen van 1,4% naar 2%. Ook het aantal flexitariërs ging omhoog van 7% naar 9,4%.
2011
2013
2016
Ik ben alleseter (vlees en vis)
83%
84.3%
84.6%
Ik ben flexitariër (min. 3x/week geen vlees en vis)
7%
9.2%
9.4%
Ik ben bijna-vegetariër (max. 2x/maand vlees of vis)
2.6%
1.9%
2.3%
Ik ben vegetariër
1.4%
1.5%
2%
Ik eet geen vlees, wel vis
2.6%
1.7%
1.4%
Ik ben veganist
0.3%
0.3%
0.3%
gerelateerd nieuws
OPINIE: "De waanzin start met de cijfers. We doden 30.000 varkens PER DAG"
Moestuinman Wim Lybaert na schokkende video: "Zolang consument goedkoop vlees wil, blijft systeem in stand"
Delhaize zet samenwerking met slachthuis Tielt meteen stop na gruwelijke beelden, Weyts trekt vergunning in
De verantwoordelijkheid voor dierenleed ligt niet enkel bij de slachthuizen. Ook de consument die goedkoop vlees wil, houdt het huidige systeem in stand, zo zei tv-maker en moestuinman Wim Lybaert gisteren in 'De Afspraak'. "Als je als vleeseter beslist om vlees te eten, eet dan vlees van beesten die een goed leven gehad hebben."
Wanneer je vlees eet, moet je je bewust zijn dat daar een dier voor is doodgegaan
Wim Lybaert
Een Tielts slachthuis kwam gisteren in opspraak, nadat verschrikkelijke beelden van dierenmishandeling de pers haalden via dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Tv-maker Lybaert waarschuwt dat enkel de sluiting van het slachthuis, waar minister Weyts (N-VA) de opdracht toe gegeven heeft, het probleem niet uit de wereld zal helpen. "Eigenlijk is het hele systeem zo."
Dat er in ons land jaarlijks 12 miljoen varkens worden geslacht, noemt Lybaert "gigantisch veel". "Je moet je eigenlijk afvragen of wij wel zoveel vlees moeten eten, en of die industrie wel een industrie móet zijn. Als het een industrie wordt, is er geen dierenwelzijn meer. En daar gaat het over."
Volgens Lybaert is het de consument die bepaalt of het systeem in stand gehouden wordt. "Zo lang de consument bepaalt: 'Voor een varken betaal ik vijf of zeven euro per kilo', zal dat blijven bestaan. Wanneer je vlees eet, moet je je bewust zijn dat daar een dier voor is doodgegaan."
Lybaert stelt duidelijk dat hij niet vóór vegetarisme pleit. Wél roept hij de consument op zich meer bewust te zijn van waar zijn varkenskotelet vandaan komt. "Als je als vleeseter beslist om vlees te eten, eet dan vlees van beesten die een goed leven gehad hebben."
Verveling in de stallen, onzorgvuldig transport naar het slachthuis en onvoldoende rust voor het slachten zorgen voor stress bij varkens. Dat heeft een negatief effect op de kwaliteit van het vlees. Liefst 20% van het pas geslachte varkensvlees in België is van ondermaatse kwaliteit.
"Varkens zijn heel gevoelig aan stress", weet Liesbeth Vermeulen, onderzoeker aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. "Het transport naar het slachthuis en het lossen is vaak al heel stresserend. Om daarvan te bekomen, zouden de dieren één tot twee uur rust moeten krijgen voor ze geslacht worden, maar soms gebeurt dat meteen. Die acute stress voor het slachten zorgt voor een snellere verzuring in de spieren van de varkens. Zelfs als de dieren dood zijn, blijft die verzuring doorgaan, waardoor je vlees van mindere kwaliteit krijgt."
In vergelijking met een rustig geslacht dier is dat te papperig en te bleek vlees dat bovendien vocht afgeeft. "In België gaat het om ongeveer twintig procent van het geslachte vlees. Dat wordt niet weggesmeten, maar verwerkt met andere producten, weliswaar met financieel verlies. De supermarktketens willen dat vlees niet."
Klok gaat dit weekend weer uur vooruit naar zomertijd
Klok gaat dit weekend weer uur vooruit naar zomertijd
Foto: Hollandse Hoogte
De klok gaat in de nacht van zaterdag op zondag weer een uur vooruit. Hoewel we al ruim een eeuw zomertijd kennen, is de tijdsverandering nog altijd niet onomstreden.
De zomertijd is ooit bedacht om mensen meer gebruik te laten maken van het beschikbare daglicht. Dat zou kunnen besparen op elektrische verlichting, maar of er echt een besparing behaald wordt, daar doet de Europese Unie momenteel onderzoek naar.
Tegenstanders zeggen dat die besparing niet bewezen kan worden of de moeite niet waard is. Ook klagen veel tegenstanders dat hun biologisch ritme verstoord wordt.
Kan Nederland stoppen met de zomertijd?
Petitie
Afgelopen week bood de Actiegroep Stop de Zomertijd nog zevenduizend handtekeningen aan in Brussel om een einde te maken aan de zomertijd.
In Nederland is sinds 1916 sprake van zomertijd al werden in die jaren verschillende regels gehanteerd. Van 1946 tot en met 1976 was er zelfs helemaal geen zomertijd. Sinds 1996 gaat de zomertijd in het laatste weekend van maart in en gaan we in het laatste weekeinde van oktober weer terug naar de standaardtijd.
Zie ook: Actiegroep maant Europese Unie tot beëindigen zomertijd
For too long now, there were secrets in my mind For too long now, there were things I should've said In the darkness, I was stumbling for the door To find a reason, to find the time, the place, the hour
Waiting for the winter sun and the cold light of day The misty ghost of childhood fears The pressure is building and I can't stay away.
I throw myself into the sea Release the wave, Let it wash over me To face the fear I once believed The tears of the dragon for you and for me
Where I was, I had wings that couldn't fly Where I was, I had tears I couldn't cry My emotions, frozen in an icy lake I couldn't feel them until the ice began to break I have no power over this, you know I'm afraid The walls I built are crumbling, the water is moving, I'm slipping away.
I throw myself into the sea Release the wave, Let it wash over me To face the fear I once believed The tears of the dragon for you and for me
Slowly I awake, slowly I rise The walls I built are crumbling, The water is moving, I'm slipping away.
I throw myself into the sea Release the wave, Let it wash over me To face the fear I once believed The tears of the dragon for you and for me
I throw myself into the sea Release the wave, Let it wash over me To face the fear I once believed The tears of the dragon for you and for me..
Niets zit op de juiste plek bij hondje Cletus maar nu is hij een model voor hondentruitjes op Instagram ( 7 foto's )
No one's quite sure how the tiny dog with the crooked smile found himself on the streets of Los Angeles. Or how he managed to last even a day there, before someone brought him to a local animal shelter
"A little guy like him on the city streets probably wouldn't have lasted very long," Angela Rovetto, administrative coordinator at Best Friends Animal Society, tells The Dodo. "The important part is that he got there in one piece." But those weren't the only questions surrounding the strange little dog. Rovetto recalls another refrain among staff and doctors who met him: "What is this kid?"
Cletus had that effect on people. After all, he had been born with a gaping overbite, along with a nose that wasn't quite where you might expect a nose to be.
Close sharing options
"It wasn't long before we realized, 'Okay, Mother Nature just made him special,'" Rovetto tells The Dodo. That kind of special just kept giving though. His rescuers soon realized Cletus' joints had also been fused together at birth. He didn't so much walk as shuffle. Somehow, it all seemed to make sense as Cletus wasted no time in demonstrating that he was so much more than the sum of his strange parts. He soon conquered a bad respiratory infection. Then he moved on to the hearts of his rescuers at the Best Friends Animal Society.
Share using PinterestShare using EmaiShare using LinkClose sharing optionShow sharing options
"Once he got on some medication and he was consistently fed and having space to move about — to be able to use his body — he slowly started putting weight on and getting better and also, he started showing a puppy factor," Rovetto recalls. "He really truly was just a loving little dude," she adds. "There is nothing more perfect than a Cletus kind of dog because they're exactly what you don't expect." And, of course, there's that flair for fashion. At first, Rovetto, who fostered Cletus, started putting him in sweaters so people wouldn't fixate on his wobbly frame. "It kind of didn't make people gawk at him," she says. But no one could ignore the fact that Cletus certifiably slayed it in sweaters.
using FacebookShare using PinterestShare using EmaiShare using Link
"Any time a little dog will let me dress him up and enjoys it as much as I do, well, go for it," Rovetto says. "It turned into his thing." Maybe it was his surging self-esteem in those sweaters. Or maybe because they helped him use more muscles when he walked. Or a little bit of both. But soon, Cletus was building muscle. His camel-like back started straightening out. He was moving around so much more. "He loved putting on clothes too. How can you say no to that?" Rovetto asks.
Last month, Cletus picked his forever family much the way he picks a favorite sweater. It just felt right. Mark Enrietto and his girlfriend, Summer Esslinger, paid the tiny dog a visit. They had heard about his circumstances and wanted to help.
"It was very casual," Rovetto recalls. "There was no push. There was no effort. It just kind of literally came together. When Mark came in it was so cute. Right away, he got down on the ground with Cletus." Cletus pranced up to the towering human. And crawled into his lap. The perfect fit. "Literally, he just curled up in his lap. We did the rest of the adoption — the sharing of information — with Cletus just sitting on his lap," Rovetto says.
Share using FacebookShare using PinterestShare using EmaiShare using LinkClose sharing options
Of course, his new family kept his sweater-rocking tradition going strong. You can follow Cletus' style evolution on Instagram. .
Dringend gezocht: Dierenartsen en vrijwilligers voor een prachtig project in Moldavië ( onderdak en maaltijden gratis )
Wie wil er meedoen aan een prachtig sterilisatie-project in Moldavië?
DRINGEND GEZOCHT: Dierenartsen en 6e jaars studenten Diergeneeskunde met enige operatie-ervaring, alsmede andere vrijwilligers die aan een groot sterilisatieproject in het Oost-Europese Moldavië in mei 2017 willen deelnemen. Wij hebben als stichting Dierennood al vele jaren goede contacten met de Nederlandse vrouw Ingrid Booij. Zij heeft jarenlang gewoond in Moldavië en heeft haar hart verpand aan de vele zwerfdieren in dat arme land. Regelmatig organiseert zij in samenwerking met de lokale autoriteiten kleine en grotere sterilisatie-projecten om de enorme aanwas aan zwerfdieren te kunnen beteugelen. Zo ook in mei 2017, want dan zouden er in de stad Ialoveni ruim 100 zwerfhonden moeten worden gesteriliseerd. Met medewerking van een diervriendelijke burgemeester!
Aantal dieren: ca. 100 zwerfhonden te steriliseren.
Voor wie? Dierenartsen en studenten Diergeneeskunde met enige operatie-ervaring, maar ook vrijwilligers die de dieren kunnen prepareren voor de operatie en hun verder willen verzorgen na afloop van de operatie zijn hier van harte welkom! Tijdsduur mag je zelf bepalen tussen 1 en 28 mei 2017. Accommodatie: Vanuit de gemeente worden er 1 of meer appartementen ter beschikking gesteld, waar alle vrijwilligers gratis gebruik van kunnen maken. Maaltijden, vervoer en excursies: Tevens kunnen alle vrijwilligers gebruik maken van een kantine, waar gratis 3 warme maaltijden per dag genuttigd kunnen worden. Ingrid komt iedereen bovendien afhalen en weer terugbrengen van en naar de luchthaven van Chisinau, de hoofdstad van het land. De diervriendelijke burgemeester heeft zelfs ook nog aangeboden dat iedere bezoeker die hieraan deel neemt, ook enkele excursies krijgt aangeboden, om wat meer te kunnen zien van dit prachtige land. Vliegen: Het enige dat je zelf moet betalen zijn de vliegkosten. Er zijn tickets te koop (bijv. met LOT via Warschau) voor ca. 300 euro retour.
Begeleiding: Er is een zeer ervaren locale dierenarts die de algehele leiding heeft. Hij wil studenten met enige ervaring met steriliseren graag begeleiden, maar het is wel de bedoeling dat je als student dit vrij snel oppakt en na enkele dagen zelfstandig kan en wil gaan castreren. Hij spreekt geen Engels, maar Ingrid is er meestal bij en zij kan tolken.
Waar en hoe lang werken: Er is een operatietafel die Ingrid Booij vanuit Nederland per auto meeneemt. Er wordt geopereerd in een soort garage, maar alle noodzakelijke medische middelen zullen aanwezig zijn. Natuurlijk zal er soms geïmproviseerd moeten worden, maar dat maakt zo'n TNR-project juist speciaal en het zal zeker een bijzondere ervaring worden. Het zullen soms lange dagen worden, maar de voldoening als er die dag dan weer 5 of meer honden gesteriliseerd zijn, zal voor alle deelnemers groot zijn!
Dit is een geweldige mogelijkheid om aan een echt Catch-Neuter-Return-sterilisatieproject deel te nemen. Dat hierbij een diervriendelijke burgemeester goede medewerking verleend is heel bijzonder en zal er zeker toe bijdragen dat het een groot succes zal gaan worden. Als je hiervoor wilt opgeven, dan graag het inschrijfformulier invullen dat op de homepage van deze website staat onder het menukopje Diergeneeskunde of Dierverzorging. De bemiddelingskosten die normaal 39 euro zijn, neem ik graag voor mijn eigen rekening en zijn hierbij niet van toepassing.
''de CEO van het Exportslachthuis Tielt, zei dat hij "geschrokken is door de beelden".... Allez, allez, Zottekens, dat is schering en inslag in àlle slachthuizen – we wéten het, maar WILLEN het niet weten, want ochgottekens, ''we kunnen er niet naar kijken!'' = Wir haben het nicht gewusst''! nietwaar?!
Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren gaat Kamervragen stellen over de situatie in Nederlandse slachthuizen. Aanleiding is een schokkende video over een slachthuis in België.
In de video van Animal Rights is te zien hoe varkens op weerzinwekkende wijze worden behandeld in een varkensslachthuis in Tielt. In België wordt nu geroepen dat het slachthuis per direct moet worden gesloten.
Thieme wil weten hoe het is gesteld met de inspecties bij Nederlandse slachthuizen en wil weten of het vlees van dit slachthuis ook in Nederland te koop is. En zo ja, waar. Volgens Animal Rights zou het varkensvlees van het slachthuis in Tielt te koop zijn bij tientallen slagerijen in ons land.
Gruwelijke beelden slachthuis uitgelekt: 'Dit dierenleed is onaanvaardbaar'
Het grootste Belgische slachthuis ligt onder vuur nadat 'weerzinwekkende beelden van onvoorstelbaar dierenleed' naar buiten zijn gebracht. Het vlees van het slachthuis ligt ook in de schappen van zestig Nederlandse keurslagerijen.
Op beelden die zijn gemaakt met een verborgen camera is te zien hoe varkens in het Vlaamse slachthuis worden geschopt en geslagen. Dieren worden levend opgetakeld. Sommige varkens krijgen elektrische schokken of hun keel wordt bij volle bewustzijn opengesneden waarna ze verdrinken in het broeibad.
Varkens die niet in staat zijn te lopen worden met kettingen rond de poten uit de vrachtwagen gesleept. Daarnaast is te zien hoe werknemers oormerken van levende varkens wegsnijden.
Gruwelijk
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft de schokkende beelden naar buiten gebracht. "We hebben een medewerker van ons een maand lang mee laten lopen in de slachterij. Hij heeft deze gruwelijk beelden gefilmd", vertelt Robert Molenaar, directeur van Animal Rights. "Toen we de beelden zagen waren we er kapot van."
Volgens de organisatie is er onvoorstelbaar veel dierenleed vastgelegd. Aan de andere kant sluit Molenaar niet uit dat soortgelijke wantoestanden ook in Nederlandse slachterijen voorkomt. "We hebben het gezien in Frankrijk en nu dus in België. Wij sluiten niet uit dat er ook in Nederlandse slachterijen wantoestanden plaatsvinden. Slachthuizen zijn enorm grote bedrijven die moeilijk controleerbaar zijn. Aan de andere kant is wat er in dit Belgische slachthuis is gebeurd echt gruwelijk en vreselijk."
De organisatie gaat aangifte doen bij het parket in Brugge. Volgens Animal Rights ligt het varkensvlees van de Belgische slachterij ook bij 60 kwaliteitsslagerijen in ons land.
Geschrokken
In Vlaanderen is Delhaize een belangrijke afnemer van het varkensslachthuis. Het vlees wordt verkocht onder het label ‘Beter voor iedereen’. Delhaize zegt de samenwerking na het verspreiden van de beelden stil te hebben gezet. Animal Right is op de site een petitie gestart om het slachthuis te sluiten.
De eigenaar van het slachthuis in Tielt zegt in de Belgische media geschrokken te zijn. "Er gebeuren zaken bij ons die niet door de beugel kunnen, we nemen onmiddellijk maatregelen." De Belgische minister van Dierenwelzijn heeft meteen controleteams naar het slachthuis gestuurd en gaat de zaak doorsturen naar justitie.
Bekijk hier de beelden. Let op: ze kunnen zeer schokkend zijn.
Huiveringwekkende beelden: dierenrechtenactivisten eisen sluiting slachthuis in Tielt
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights dient een klacht in bij het Brugse parket tegen het varkensslachthuis in Tielt. Animal Rights eist de sluiting van het grootste varkensslachthuis in België nadat de organisatie er een maand lang undercover filmde en “onvoorstelbaar dierenleed en frauduleuze praktijken” vastlegde.
De beelden tonen volgens de dierenrechtenorganisatie hoe varkens bij aankomst in het slachthuis dikwijls worden geschopt en geslagen door de medewerkers en transporteurs. Kreupele varkens worden volgens Animal Rights hardhandig aan de oren voortgetrokken of met kettingen rond de poten uit een vrachtwagen gesleept.
Advertentie
Ondanks de wettelijke verplichting dat dieren verdoofd moeten zijn tijdens het slachten, zijn op de beelden herhaaldelijk varkens te zien die bij bewustzijn opgetakeld, gekeeld en verbloed worden, vervolgt de dierenrechtenorganisatie. De gasbedwelming die in het slachthuis wordt toegepast werkt niet altijd even goed. De wet verplicht om in dergelijke gevallen een bijkomende verdoving uit te voeren, maar de praktijk laat zien dat dit nauwelijks gebeurt.
Dode dieren, die tijdens het transport of in de stallen zijn overleden, zouden moeten worden vernietigd, maar worden ook gebruikt voor de slacht. Daarnaast worden oormerken van buitenlandse varkens uit de oren van levende varkens gesneden om de herkomst te verdoezelen.
“Slachthuis kan eigenlijk niet langer openblijven”
Volgens Nadine Lucas, voorzitter van Animal Rigts, bewijzen de beelden dat het niet om eenmalige inbreuken gaat. “Het aanhoudende dierenleed en fraude maken dat dit slachthuis eigenlijk niet langer open kan blijven”, verklaart ze in de krant Het Laatste Nieuws.
Thomas De Roover, de CEO van het Exportslachthuis Tielt, zei dat hij “geschrokken is door de beelden”. Hij belooft onmiddellijk maatregelen te nemen om zaken die niet door de beugel kunnen te vermijden. “De feiten die in de reportage aan bod komen, nemen we bijzonder ernstig. Het kan niet dat de inspanningen op het vlak van dierenwelzijn teniet gedaan worden door het onverantwoord gedrag van enkele werknemers.”
In Vlaanderen is warenhuisketen Delhaize een belangrijke afnemer van het varkensslachthuis. Het vlees van het Tieltse slachthuis wordt daar verkocht onder het label ‘Beter voor iedereen’.
Animal Rights diende niet alleen klacht in bij het parket van Brugge, maar startte ook een petitie voor de sluiting van het slachthuis op haar website www.animalrights.be.
De natuur- en milieuorganisaties zijn geschokt door de praktijken die in de uitzending van Zembla van 22 maart worden onthuld. Zij eisen dan ook van het ministerie van Economische Zaken en de kolenbedrijven dat zij de garantie afgeven dat biomassa voor bijstook alleen uit duurzaam beheerde bossen komt. Dat moet ook gelden voor restmateriaal zoals zaagsel. Dit is de harde afspraak die gemaakt is in het Energie-akkoord.
Vorige week bleek bij het uitonderhandelen dat niet alle partijen zich aan de afspraken houden. Natuur & Milieu, de Natuur- en Milieufederaties, Wereldnatuurfonds, Milieudefensie en Greenpeace eisen dat binnen vier weken garanties worden afgeven en anders beraden zij zich op verdere stappen. Afspraak is afspraak.
De natuur- en milieuorganisaties zijn nooit groot voorstander geweest van biomassa-bijstook in kolencentrales en de subsidies die de centrales daar voor krijgen. Het liefst zien zij de kolencentrales vandaag nog sluiten vanwege hun grote bijdrage aan klimaatverandering. Biomassa-bijstook wordt gezien als onderdeel van de transitie naar duurzamere energieopwekking; volgens natuur- en milieuorganisaties leidt het niet tot een echte energietransitie.
Natuur & Milieu, Milieudefensie, de Natuur- en Milieufederaties, Wereld Natuur Fonds en Greenpeace hebben in 2013 mede het Energieakkoord ondertekend. Daarmee is na 20 jaar stilstand de doorbraak voor windenergie op zee mogelijk gemaakt, zijn de ambities voor energiebesparing flink verhoogd, is de voorgenomen hoeveelheid bijstook van biomassa meer dan gehalveerd én is gewaarborgd dat deze biomassa alleen afkomstig mag zijn uit duurzaam beheerde bossen.
Oud worden met de blakende gezondheid van een tiener. Daar dromen wetenschappers van het Erasmus MC in Rotterdam van nu het is gelukt om bij bejaarde muizen de klok terug te zetten. Een nieuwe behandeling maakte de beestjes aanzienlijk jonger en fitter.
We hebben een vreugdedansje in het laboratorium gedaan. We werken al 15 jaar met muizen, maar ze waren altijd oud en suf. Nu waren ze even fit als jonge muizen.
Peter de Keizer, bioloog
Normaal gesproken kon bioloog Peter de Keizer van het Erasmus MC rustig een kopje koffie halen en dan zat zijn proefmuis nog altijd op precies dezelfde plek op tafel, sloom voor zich uit starend. Maar na een kuur met een nieuw wondermiddeltje, genaamd Proxofim, gebeurde er iets dat De Keizer nog steeds amper kan geloven. De bejaarde muizen - in mensenjaren ongeveer 80 jaar oud - kregen weer een vollere vacht, renden twee tot drie keer zoveel in hun loopwieltje en de functie van de nieren verbeterden. En wat voor muizen geldt, geldt meestal ook voor mensen: ons genetisch materiaal komt voor 80 procent overeen.
"We hebben een vreugdedansje in het laboratorium gedaan. We werken al 15 jaar met muizen, maar ze waren altijd oud en suf. Nu moest ik ze in een kooi zetten omdat ze er anders vandoor gingen, net als jonge muizen", zegt De Keizer, die groepsleider is op de afdeling moleculaire genetica. Van enthousiasme praat hij steeds sneller. Deze middag wordt de ontdekking gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Cell.
"Dat zou natuurlijk prachtig zijn, maar dat durf ik niet te zeggen. We zien dat de tijd wordt teruggedraaid bij de muizen - ze worden daadwerkelijk jonger - maar we weten niet of ze hierdoor ook langer leven. Gemiddeld gaan ze na twee jaar dood, maar de meeste leven nu nog. Er is dus meer onderzoek nodig om die vraag te beantwoorden".
Hoe werkt die verjongingskuur?
"Onze cellen lopen elke dag schade op. Het gros repareren we zelf, maar dat lukt niet bij allemaal. Rond ons 65ste krijgen we steeds meer cellen met blijvende schade. In die beschadigde, foute cellen zitten twee eiwitten aan elkaar gekleefd, die ervoor zorgen dat de cel allerlei rommel uitscheidt die weefsels sneller doen verouderen en onze organen aantasten. Vergelijk het met een auto: een beetje roest is niet erg, maar op een gegeven moment functioneren bepaalde onderdelen niet meer. Wij hebben een stofje, Proxofim, ontdekt dat de verbinding tussen die twee eiwitten verbreekt en de foute cel doodt. Als gevolg daarvan herstelden sommige weefsels en werden de muizen fitter".
Er zijn genoeg ouderen die dat wel zouden willen testen...
"We kunnen niet zomaar oude van dagen aan het infuus leggen. Er bestaat een risico dat zij een overdosis krijgen, waardoor ook gezonde cellen kapot gaan. Bovendien weten we nu nog niet of het stofje überhaupt bijwerkingen geeft. Muizen kunnen niet praten, dus je kunt ze ook niet vragen: heb je ergens pijn? Dat moeten we goed uitzoeken, eerst op een ander proefmodel als varkens, daarna in de kliniek. We hopen over een jaar of twee à drie het onderzoek uit te breiden naar patiënten met agressieve vormen van kanker en in een nog later stadium onderzoek te doen naar ouderdomskwalen".
Waarom eerst kankerpatiënten?
"Het stofje Proxofim dat de oude muizen fitter en alerter maakt, lijkt ook goed te werken tegen bepaalde uitbehandelde vormen van kanker. Dit komt omdat de cellen van kankerpatiënten vaak zoveel schade hebben opgelopen door chemo- of radiotherapie dat ze ook de twee eiwitten aanmaken die Proxofim opruimt. We hopen dat het de groei van bepaalde hersentumoren kan stoppen. Het gaat om patiënten die nog maar een half jaar te leven hebben en zo ziek zijn, dat zij de mogelijk bijwerkingen zoals diarree en overgeven op de koop toenemen. Op deze manier kunnen we hopelijk de patiënten helpen, maar ook uitvinden welke bijwerkingen het middel heeft voordat we het blootstellen aan een omaatje van 90 jaar".
Het wonderstofje lijkt ook goed nieuws voor kale mannen. Krijgen zij hun haardos terug?
"Tja, dat zou mooi zijn. Ik ben 36 jaar en heb er ook al last van. We zijn nu aan het kijken of dit ook in vorm van een crème kan. Als je het stofje namelijk injecteert, komt het overal terecht, ook in je kleine teen en daar wil je geen haargroei. Bovendien: wanneer er bijwerkingen zijn dan is zo'n lokale toediening veiliger. Máár: we kunnen met dit stofje nog heel veel kanten op, denken wij. En is haargroei dan het meest urgent als je ook hersentumoren kan behandelen?"
Stel dat we door deze stof 130 kunnen worden: moeten we dat wel willen?
"Iedereen denkt ook dat wij streven naar het eeuwige leven, maar ons hoofddoel is langer leven zonder kwalen en in goede gezondheid. Als we honderd jaar worden en pas op ons 99ste ziek worden, zou dat al geweldig zijn. Dat maakt het leven een stuk leuker en het scheelt ook nog eens veel ziektekosten in die laatste levensjaren".
Marianne Thieme, partijleidster van de Partij voor de Dieren (PvdD) en Carla van Viegen, fractievoorzitter PvdD Zuid-Holland, verklaren de provincie Zuid-Holland maandag symbolisch jachtvrij. Zij plaatsen een protestbord bij de provinciegrens met daarop de tekst ‘wij willen dat de hobbyjacht stopt’.
Op deze manier voert de partij actie tegen de massale doding van wilde dieren in de provincie. Zij vinden dat dieren alleen geschoten mogen worden als zij uitzichtloos lijden. De PvdD vraagt ook Faunabeheer om een andere aanpak, waarbij dieren minder snel gedood worden. Volgens Bert de Zeeuw van Faunabeheer Zuid-Holland lijkt het plan van de PvdD onuitvoerbaar.
Hij zegt dat het doden van de dieren de enige manier om schade te voorkomen. ”Alternatieven zijn er niet”, aldus De Zeeuw. Vooral een overmatig aantal ganzen lijkt in de provincie een groot probleem te zijn. Bert laat weten dat de beesten niet verjaagd kunnen worden, omdat zij dan op een andere plek in de regio weer neer zullen strijken. “Op deze manier verplaats je het probleem.”
Komende zaterdag zal er op het Haagse Malieveld een demonstratie worden gehouden tegen de uitsluiting van de PVV in een nieuw kabinet. Ook eist initiatiefneemster Kimberly Hendriks een hertelling van de stemmen.
Dat meldt Hendriks, die de verkiezingsuitslag maar moeilijk kan verkroppen, op haar Facebookpagina. Er zal volgens de organisator zelfs een eigen ordedienst aanwezig zijn, die ervoor moet gaan zorgen dat het protest in goede banen zal verlopen. Hendriks meldt daarnaast dat de nieuwbakken Haagse burgemeester Pauline Krikke akkoord voor de demonstratie heeft gegeven.
VVD en CDA hebben nog eens uitgesproken dat ze echt geen coalitie willen met de PVV. Vanochtend ontving verkenner Schippers PVV-leider Wilders. Na afloop van het overleg, dat een kwartier duurde, noemde Wilders het een interessante ochtend met een minder plezierige afloop.
Volgens Wilders heeft Schippers hem gevraagd of hij bereid was om met VVD-leider Rutte en CDA-voorman Buma te praten over herstel van het vertrouwen. Wilders heeft Schippers verteld dat hij het gesprek graag aangaat. Hij benadrukte nog eens dat de PVV de tweede partij van het land is.
Uitkomst staat vast
Na de ontmoeting tussen Schippers en Wilders hebben de leiders van VVD en CDA de verkenner gezegd dat ze wel bereid zijn tot een gesprek met Wilders, maar dat de uitkomst vaststaat: geen kabinet met die partij.
In een toelichting zei Rutte dat de VVD voor de verkiezingen duidelijk heeft gezegd geen coalitie te willen vormen met Wilders en dat dat niet is veranderd. Rutte benadrukte dat Wilders in 2012 is weggelopen uit de Catshuis-onderhandelingen en hij wees ook op de standpunten van de PVV-leider daarna, over de Koran en de islam. "Wij zien geen mogelijkheid om tot samenwerking te komen. Dit is echt definitief."
CDA en VVD hebben nog steeds geen vertrouwen in de PVV
CDA en VVD blijven erbij: ze willen niet regeren met de PVV. De VVD vindt Wilders te ver geradicaliseerd en het CDA zegt dat gebleken is dat het niet werkt.
180 graden
Ook Buma wees erop dat hij voor de verkiezingen heeft gezegd dat hij niet in een kabinet wil gaan zitten met de PVV. Hij zei dat hij niet nu 180 graden gaat draaien. "Als Wilders nu ineens zegt dat hij zo opbouwend is, dan zou ik toch even de beelden van de afgelopen vier jaar bekijken." Buma benadrukte dat het CDA eerder met de PVV heeft geregeerd, en dat hij daaruit de conclusie heeft getrokken dat dat niet werkt.
Volgens Wilders betekent de opstelling van VVD en CDA dat de PVV-kiezers weer door Rutte en Buma opzij worden gezet. "Dat had eigenlijk niet gemogen en ik denk dat heel veel mensen dat niet zullen snappen."
Wilders: Rutte en Buma zetten de PVV-kiezers opzij
Volgens de PVV-leider zetten de VVD en het CDA de PVV-kiezers opzij. Dit omdat Buma en Rutte niet willen onderhandelen met Wilders.
VVD, CDA, D66 en GroenLinks
Morgen zet Schippers haar ontvangsten voort. Ze praat dan voor het eerst met de leiders van VVD, CDA, D66 en GroenLinks samen. Ze wil bekijken of een coalitie van die vier partijen mogelijk is. GroenLinks-leider Klaver noemde de verschillen tussen VVD en zijn partij gisteren megagroot.
Het was de bedoeling dat Schippers uiterlijk vandaag haar verslag aan de Tweede Kamer zou uitbrengen, maar ze heeft meer tijd nodig. Ze wil haar verslag nu volgende week dinsdag aanbieden. De Kamer kan er dan een dag later over debatteren.
Animal Rights eist een onmiddellijke sluiting van het slachthuis in Tielt waar dagelijks varkens mishandeld worden! De dieren worden geschopt, geslagen, aan hun oren voortgesleept. Sommige varkens krijgen elektrische schokken, worden bij volle bewustzijn de keel overgesneden, verdrinken in het broeibad.
Wij roepen de consument op om geen vlees te eten: kies Plant Power.
Dit jaar lanceert Total Frat Move, een blog over het universiteitsleven, een Instagramaccount dat volledig is gewijd aan spring break. Tussen de voorspelbare foto's en filmpjes van ontblote borsten en gemors met bier zitten ook video's van dierenmishandeling.
Neem nu de clip met als titel 'the shark shotgun', waarin een jongeman de gesperde muil van een gestrande haai gebruikt om een gat in zijn bierblik te slaan. Het is onduidelijk of de jongemannen het dier levend of dood aantroffen op het strand, de vislijn uit de muil van het dier doet vermoeden dat hij werd opgevist. Waar de video werd opgenomen, is evenmin duidelijk. In de staten Florida, Virginia en South Carolina is het vissen op sommige haaiensoorten toegelaten.
Spring break, de Amerikaanse academische traditie waarbij universiteitsstudenten tijdens de lentevakantie ongeremd uit hun dak gaan, leidt steeds vaker tot wilde uitspattingen. Daarbij worden sloten drank verzet, gaan jongeren elkaar te lijf en gaan de zeden dagenlang op de schop. Dat wilde dieren daarvan het slachtoffer worden, is een domper op de feestvreugde.