Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Wetenschap Astronomen van de Arecibo Observatory in Puerto Rico hebben radiosignalen opgevangen die afkomstig zijn van de rode dwerg Ross 128. De wetenschappers hebben geen verklaring voor de bron van de signalen. De ster bevindt zich op een afstand van bijna elf lichtjaren van de aarde.
De wetenschappers van de Arecibo Observatory hebben in april en mei meerdere rode dwergsterren waar planeten omheen cirkelen geobserveerd. Enkele weken na de observaties bleek dat er merkwaardige signalen in het in kaart gebrachte dynamische spectrum van Ross 128 zaten. De signalen lijken afkomstig van een deel van de ruimte in de buurt van Ross 128. De structuur van de signalen lijkt te suggereren dat de radiogolven van veel verder in het heelal komen.
De signalen van Ross 128 bevatten veel verschillende frequenties en de golven arriveerden op aarde op verschillende tijdstippen. Dat is een mogelijke aanwijzing dat de signalen gedurende lange tijd een aanzienlijke afstand hebben afgelegd en dus afkomstig zijn van een bron veel dieper in het heelal. Een radiogolf op weg naar de aarde komt talloze kleine deeltjes tegen, waardoor golven met lagere frequenties als het ware worden afgeremd en later arriveren dan golven met hogere frequenties.
De astronomen hebben nog geen goede verklaring voor wat de signalen veroorzaakt. Volgens hen zijn er drie mogelijke verklaringen. De signalen kunnen allereerst worden veroorzaakt door een mogelijke zonnevlam van Ross 128; de ster is nog behoorlijk actief en produceert met enige regelmaat zonnevlammen. Deze theorie lijkt echter niet waarschijnlijk, aangezien zonnevlammen radiosignalen produceren met veel lagere frequenties dan die van de opgevangen signalen.
Een andere verklaring is dat de signalen afkomstig zijn van een ander ruimteobject in de buurt van de rode dwerg. Deze theorie lijkt ook onwaarschijnlijk, aangezien de astronomen hebben vastgesteld dat er zich weinig andere objecten bevinden in de nabijheid van de Ross 128.
Eventueel komen de radiosignalen van een satelliet die in een hoge baan om de aarde draait; de wetenschappers stellen echter dat ze nog nooit hebben gezien dat satellieten dergelijke signalen uitzenden. De hypothese dat de signalen afkomstig zijn van mogelijk buitenaards leven, wordt door de onderzoekers echter beschouwd als het meest onwaarschijnlijke scenario.
Nieuwe metingen
De wetenschappers hebben de rode dwergster afgelopen zondag opnieuw geobserveerd en nieuwe metingen verricht. De data die dat heeft opgeleverd, zijn zij nu aan het analyseren. De bevindingen komen mogelijk deze week nog naar buiten. De wetenschappers hopen op dat moment meer te kunnen zeggen over waar de signalen vandaan komen.
gerelateerd nieuws
Mysterieuze planeet TRAPPIST-1 onthult wat van zijn geheimen
Aardeachtige planeet is mogelijk 'stomende waterwereld'
Zeven planeten rond TRAPPIST-1 dan toch niet zo leefbaar als eerst gedacht
Jacht Vanaf deze week kan je online controleren of jouw tuin of andere eigendom in (illegaal) jachtgebied ligt zonder dat je daar zelf op de hoogte over bent. Dan wordt de informatie gemakkelijk toegankelijk gemaakt op geopunt.be. De kaarten zijn echter nu al deels als statische informatie beschikbaar.
De jachtplannen in Vlaanderen zijn een oud zeer en zorgen al jarenlang voor discussie tussen voor- en tegenstanders van de jacht. Jagers kleuren de plannen zelf in en leggen die voor aan de arrondissementscommissaris, die ze goedkeurt. De kaarten zijn voor het publiek niet of bijzonder moeilijk te raadplegen, een doorn in het oog van natuurverenigingen die om meer transparantie vragen.
Die transparantie werd uiteindelijk begin dit jaar beloofd door Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Vanaf 20 juli zouden alle plannen digitaal te raadplegen zijn op het geoloket van de Vlaamse overheid.
Wie echter nu al wil controleren of zijn eigendom in jachtgebied ligt, kan de pdf-kaarten raadplegen op de site van Natuur en Bos, al zijn die gegevens onvolledig. Op de kaarten is bijvoorbeeld te zien dat het grootste deel van Zuid-Oost-Limburg, ook de woonkernen, gewoon als jachtgebied zijn ingekleurd. Hetzelfde in de Kempen, bijvoorbeeld in de regio rond Geel.
Het weekblad Humo onderzocht deze week een aantal percelen, en kwam tot de vaststelling dat sportterreinen, villawijken, scholen, rusthuizen, maar ook kerkhoven officieel jachtgebied zijn. Ook het recreatiedomein De Netevallei in Geel is bijvoorbeeld officieel jachtgebied, net als honderden supermarkten in Vlaanderen. En zelfs op de Britse Militaire Begraafplaats in Geel-Centrum mag gejaagd worden.
"Jagers sjoemelen met de plannen"
'Heel wat jagers sjoemelen met hun jachtplannen door her en der een perceeltje extra in te kleuren zonder dat zij hiervoor van de betrokken eigenaar toestemming kregen'
Vogelbescherming Vlaanderen
Vogelbescherming Vlaanderen lanceerde twee jaar geleden al een actie om het probleem van de illegale jachtgebieden aan te kaarten. "Ben je eigenaar van een stuk grond (een tuin, een weide, een boomgaard) dan bezit je automatisch de jachtrechten op dat terrein", zegt de natuurorganisatie. "Maar heel wat jagers sjoemelen met hun jachtplannen door her en der een perceeltje extra in te kleuren zonder dat zij hiervoor van de betrokken eigenaar toestemming kregen."
Willen jagers met wapens kunnen jagen, dan moeten ze namelijk een aaneengesloten terrein van minstens 40 ha kunnen voorleggen. En daar knelt net het schoentje. "Doorgaans kraait geen haan naar deze praktijken omdat het louter om een 'virtuele annexatie' gaat", aldus nog de natuurorganisatie. "Het inkleuren gebeurt zonder medeweten van de eigenaar en de jager jaagt in de praktijk zelden op het bedrieglijk ingekleurde perceel zelf, dus is er meestal ook geen sprake van een conflict."
Uitkleuren
Opvallendste jachtgebied in Oost-Vlaanderen: het kasteeldomein van ondernemer Marc Coucke en de faculteit Diergeneeskunde van de UGent
Vogelbescherming Vlaanderen wilde met de actie getroffen eigenaars helpen hun eigendom bij de Vlaamse overheid te laten 'uitkleuren' en zo zoveel mogelijk aangesloten gebieden van 40 ha vermijden. Dat uitkleuren kon sinds 2014 via een schriftelijk verzoek, maar moet in de toekomst makkelijker worden via een verzoek bij de bevoegde arrondissementscommissaris.
Op schietinactie.be kon je (en kan je trouwens nog altijd) Vogelbescherming Vlaanderen laten checken of jouw eigendom in een jachtplan is opgenomen. Dat kan door op de site een formulier in te vullen en een eigendomsbewijs op te laden, bijvoorbeeld een kopie van je aanslagbiljet voor de roerende voorheffing.
Al meer dan 1.000 Vlamingen dienden een aanvraag in. Van de 922 al gecontroleerde percelen, bleken er maar liefst 719 onterecht als jachtgebied ingekleurd. In Oost-Vlaanderen ging het zelfs om 94 procent fout beoordeelde percelen. Opvallendste jachtgebied hier: het kasteeldomein van ondernemer Marc Coucke en de faculteit Diergeneeskunde van de UGent. De jager was na de interventie van Vogelbescherming zijn jachtgebied kwijt: van de 89 hectare resten hem er nog slechts 14; de vereiste 40 hectare haalt hij dus niet meer, zo weet Humo.
Bekijk hieronder welke jachtplannen nu al ter discussie staan en zijn uitgekleurd. Een groen icoontje betekent dat één of meerdere percelen uit de aanvraag effectief uit het jachtplan zijn geschrapt. Een oranje icoontje geeft weer dat het verzoek nog in behandeling is. Een rood icoontje laat zien dat de aanvraag afgehandeld is, maar dat de percelen op een rechtmatige manier in een jachtplan opgenomen waren en een grijs icoontje tenslotte betekent dat na afhandeling gebleken is dat het perceel niet in een jachtplan opgenomen was.
gerelateerd nieuws
Everzwijnen vallen wandelaars aan: "Het blijft een gevaarlijke toestand"
Illegale hazenjacht met Britse windhonden in Vlaamse polders
Welkom in Pleistoceen Park: wetenschappers willen in Siberië ijstijd terugbrengen, inclusief mammoeten
Zwitserland De bevroren lichamen van een Zwitsers echtpaar dat 75 jaar geleden in de Alpen verdween, zijn op een krimpende gletsjer teruggevonden. Dat melden Zwitserse media.
We hebben ons hele leven naar ze gezocht, zonder stoppen
Jongste dochter
Marcelin en Francine Dumoulin, de ouders van zeven kinderen, verdwenen toen ze op 15 augustus 1942 de koeien gingen melken in een weide boven Chandolin in het kanton Wallis. "We hebben ons hele leven naar ze gezocht, zonder stoppen. We dachten dat we hen op een dag de begrafenis kunnen geven die ze verdienen", zegt de jongste dochter Marceline Udry-Dumoulin in de krant Le Matin.
De politie van Wallis liet vandaag weten dat twee personen met identiteitspapieren vorige week door iemand zijn gevonden op een gletsjer in de buurt van een skilift op een hoogte van 2615 meter. DNA-testen worden uitgevoerd om de identiteit van het koppel te bevestigen.
gerelateerd nieuws
Amerikaanse journaliste levend teruggevonden in Congo, vijf parkwachters vermoord
Twee Belgische klimmers komen om in Zwitserland
Zwitser geobsedeerd door roofvogels krijgt jaar cel voor pluimendiefstal
De stad Antwerpen start een sensibiliseringscampagne om hondeneigenaars aan te sporen hun viervoeters niet zomaar overal te laten plassen. De slogan 'Beste dier, plas niet hier' klinkt dan wel ludiek op de affiches, hondenbaasjes riskeren wel boetes tot 350 euro als ze meermaals betrapt worden.
DIETER LIZEN
Antwerpenaars die hinder ondervinden van honden die urineren tegen bijvoorbeeld hun gevel of brievenbus, kunnen een gratis raamaffiche downloaden of aanvragen bij de stad. Daarop prijkt een plassende hond met de tekst 'Beste dier, plas niet hier'.
Knokke-Heist
"Het 'wildplassen' door honden is geen enorm probleem, maar wel eentje die terugkeert telkens we een stadsmonitor of aan andere bevraging houden bij de burger", zegt schepen van Leefmilieu Nabila Ait Daoud (N-VA). "Het is niet onze bedoeling om hondeneigenaars te stigmatiseren, maar honden-urine kan zorgen voor geuroverlast en onhygiënische toestanden aan zitbanken en speeltuinen. Het is ook niet zo moeilijk: leer gewoon je dier aan om niet te plassen tegen gevels, brievenbussen, lantaarnpalen, banken of speeltuigen, maar gebruik de hondenloopzones." Knokke-Heist was Antwerpen voor. Daar mogen honden buiten het badseizoen vrij op het strand rondlopen, maar hondeneigenaars werden al in 2012 vriendelijk verzocht hondenplasjes met een zandschepje of een flesje water te verwijderen. "Zover willen we in Antwerpen niet gaan", zegt Ait Daoud. "Wel proberen we het leven met een huisdier in onze stad zo aangenaam mogelijk te maken, zowel voor de honden als hun baasjes. Maar we verwachten wel dat zij op hun beurt de buren en buurt respecteren. We willen met deze campagne hondeneigenaars vooral ook aanmoedigen met hun dier naar een van de 70 loopzones of een park te trekken. Daar kunnen de beestjes vrijer bewegen en hun plasbehoefte doen tegen een boom, zonder dat het iemand stoort."
Affichecampagne
Voorlopig gaat de stad geen hondenpatrouilles de straat opsturen om honden op heterdaad te betrappen, maar ze houdt wel een stok achter de deur.
"Wie herhaaldelijk betrapt wordt op het overal laten plassen van zijn of haar hond, kan een boete verwachten. Die loopt volgens de politiecodex op tot maximaal 350 euro. Voor minderjarigen kan dat maximaal 175 euro zijn". In de hondenloopzone van het Krugerpark wordt de affichecampagne goed onthaald. "Ik vind het goed dat de stad dit doet", zegt Bart Pizarro, zelf eigenaar van Schotse collies Misty en Bessy. " Zowel voor honden als mensen is het fijner wandelen in een buurt die niet ruikt hondenurine. De boete tot 350 euro is hoog, maar geen slecht idee. Je kan elke hond leren tegen een boom te gaan", zegt Bart.
Buurvrouw Lydia heeft de handen vol met haar drie honden, Spikey, Buddy en Bowie maar ook zij vindt dat honden goede manieren moeten aangeleerd krijgen. "Ik woon hier vlakbij aan de Sint-Jan Evangelistkerk en daar wordt geregeld door honden tegen de gevel geplast, altijd op dezelfde hoek. Het is ook zo dat honden graag gaan plassen waar andere honden al geweest zijn, dus het wordt al snel hinderlijk."
De Sri Lankese marine heeft dinsdag een olifant moeten redden die acht kilometer van de kust was afgedreven.
Het beest kon niet tegen de sterke stroming op zwemmen. Duikers hebben met kabels de olifant aan de boot vastgemaakt en zo naar het droge gesleept. De reddingsoperatie heeft ongeveer 12 uur geduurd. Het dier is aan wal nagekeken en maakt het goed.
Je hoort niet vaak dat een hertje wordt gered door een storm. Maar wel als Storm de naam is van een behulpzame golden retriever.
Het hulpeloze dier drijft in het water bij een haven in de Amerikaanse staat New York. De hond springt het water in en sleurt het hertje terug naar de kant.
De verschillende inspecties hebben gefaald bij de zorg en begeleiding van Tharukshan Selvam. Dat concludeert Jeugdinspecties dinsdag. De 15-jarige jongen pleegde zelfmoord omdat hij ernstig werd gepest.
“Ondanks de inzet van de individuele professionals, is de gezamenlijke zorg en ondersteuning aan de jeugdige onvoldoende passend geweest voor de problematiek van de jeugdige, zo concluderen de inspecties”, aldus het rapport.
Volgens het onderzoek hebben de verschillende instanties de zaak wel opgepakt, maar werden de verschillende signalen en de informatie van die verschillende instanties onvoldoende bij elkaar gebracht. Daarom zegt de inspectie ook dat “het oordeel over de verleende zorg geen veroordeling is van de inzet van de individuele professionals.”
‘Ze gebruikten hem voor zijn geld’
De jongen uit Heerlen maakt in januari van dit jaar een einde aan zijn leven. De leerling van het Grotius College zei dat hij ernstig werd gepest op school. Zijn ‘vrienden’ gingen alleen maar met hem om, om het te gebruiken voor zijn geld. Zo zeiden zijn zussen eerder tegen Hart van Nederland.
Tharukshan ging dan met ‘vrienden’ naar de McDonalds en bleek bij thuiskomst heel veel geld te hebben uitgegeven terwijl hij vegetarisch is. Hij had voor de anderen gepind en “toen hij zijn geld terug vroeg, begonnen ze eten naar hem te gooien”, vertelt zijn zus.
Ze hadden ook nep-accounts aangemaakt op social media. Met die accounts stuurden ze hem berichten dat hij beter dood kon gaan.
Sommige mensen zijn heel goed met een voetbal, andere kunnen goed overweg met een skateboard maar wat deze knul uit China kan met een simpel kopje en schoteltje en een oprolbaar koord is bijna niet te filmen.
Het doel van de actie Operatie Steenbreek is om de burgers te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening worden daarbij onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren.
Tijdens de hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben - moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Burgers die hun tuin vergroenen dragen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. Zeker als men bedenkt dat plusminus 40% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren.
De campagne richt zich op dit moment vooral op het veranderen van een mindset.
‘Een stenen, onderhoudsvrije tuin is een modetrend, welke door media in stand wordt gehouden. We zien het in huis- en tuin programma’s steeds weer terug. We zijn er ook aan gewend geraakt om onze omgeving totaal naar ons gemak in te richten. Particulieren bewust maken van de gevolgen en ervan overtuigen meer groen in hun tuin aan te brengen is wat ons te doen staat.’
- Wout Veldstra, voorzitter Operatie Steenbreek
Gevolgen verstening
Verstening heeft aantoonbare gevolgen voor de kwaliteit van de leefomgeving*:
Verstening versterkt het stedelijk hitte-eiland-effect: het gemeten temperatuurverschil tussen stad en buitengebied. Vooral in de zomer kan een verhoogde omgevingstemperatuur een negatief effect op de gezondheid van mensen, met name ouderen en zwakkeren.
Verstening vermindert de ruimte voor biodiversiteit in de stad. Afname van het leefgebied van bijvoorbeeld de egel, vlinders, (wilde) bijen en andere insecten, heeft tevens een negatief effect op veel vogelsoorten en vleermuizen.
Verstening speelt een belangrijke rol in de waterhuishouding. Door het aanbrengen van verharding vermindert de doorlaatbaarheid van de bodem voor water. De versnelde afvoer van regenwater leidt tot overbelasting van het riool.
Verstening zorgt voor verminderd vasthouden van een deel van het winterse neerslagoverschot door planten, waardoor er in tijden van droogte minder water beschikbaar is.
Verstening heeft een negatief effect op de luchtkwaliteit, met name de concentratie fijn stof.
Een groene leefomgeving werkt stress verminderend, en heeft een algemeen positief effect op de gezondheid en het welzijn van de mens.
Ik ben misschien te laat geboren, of in een land met ander licht. Ik voel me altijd wat verloren, al toont de spiegel mijn gezicht. Ik ken de kroegen, kathedralen, van Amsterdam tot aan Maastricht. Toch zal ik elke dag verdwalen, dat houd de zaak in evenwicht.
Laat me, laat me Laat me m'n eigen gang maar gaan. Laat me, laat me, Ik heb het altijd zo gedaan.
Ik zal m'n vrienden niet vergeten, want wie me lief is blijft me lief. En waar ze woonde moest ik weten, maar ik verloor hun laatste brief. Ik zal ze heus nog wel ontmoeten, misschien vandaag misschien over een jaar. Ik zal ze kussen en begroeten, komt vanzelf weer voor elkaar.
Laat me, laat me Laat me m'n eigen gang maar gaan. Laat me, laat me, Ik heb het altijd zo gedaan.
Ik ben gelukkig niet verankerd, soms woon ik hier, soms leef ik daar. Ik heb m'n leven niet verkankerd, Ik heb geen bezit en geen bezwaar. Ik hou van water en van adem, ik hou van schamel en van duur. Er is geen stuiver die ik spaarde, ik leef gewoon van uur tot uur.
Laat me, laat me Laat me m'n eigen gang maar gaan. Laat me, laat me, Ik heb het altijd zo gedaan.
Ik zal ook wel eens een keertje sterven, daar kom ik echt niet onderuit. Ik laat m'n liedjes nou maar zwerven, en verder zoek je het maar uit. Voorlopig blijf ik nog jou zanger, jou zwarte schaap jou trouwe fan. Ik blijf nog lang en liefst nog langer, laat me blijven wie ik ben.
Laat me, laat me Laat me m'n eigen gang maar gaan. Laat me, laat me, Ik heb het altijd zo gedaan.
Laat me, laat me Laat me m'n eigen gang maar gaan. Laat me, laat me, Ik heb het altijd zo gedaan...
Tim Josephs blames secret Army program for health issues, including Parkinson's disease
Facility tested potentially lethal gases, narcotics and LSD on animals and humans
Cold War research initially aimed to defend against Soviet chemical or biological attack
The VA has contacted and offered free medical evaluations to thousands of veterans
The moment 18-year-old Army Pvt. Tim Josephs arrived at Edgewood Arsenal in 1968, he knew there was something different about the place.
"It just did not look like a military base, more like a hospital," recalled Josephs, a Pittsburgh native. Josephs had volunteered for a two-month assignment at Edgewood, in Maryland, lured by three-day weekends closer to home.
"It was like a plum assignment," Josephs said. "The idea was they would test new Army field jackets, clothing, weapons and things of that nature, but no mention of drugs or chemicals."
But when he went to fill out paperwork the morning after his arrival, the base personnel were wearing white lab coats, and Josephs said he had second thoughts. An officer took him aside.
"He said, 'You volunteered for this. You're going to do it. If you don't, you're going to jail. You're going to Vietnam either way -- before or after,'" Josephs said recently.
From 1955 to 1975, military researchers at Edgewood were using not only animals but human subjects to test a witches' brew of drugs and chemicals. They ranged from potentially lethal nerve gases like VX and sarin to incapacitating agents like BZ.
This top secret Cold War research program initially looked for ways to defend against a chemical or biological attack by the Soviet Union, thought to be far ahead of the United States in "psycho-chemical" warfare. But the research expanded into offensive chemical weapons, including one that could, according to one Army film obtained by CNN, deliver a "veritable chemical ambush" against an enemy.
"This incapacitating agent would be dispersed by standard munitions, and the agent would enter the building through all nonprotected openings," the film's narrator boasts.
President Nixon ended research into offensive chemical weapons in 1969, and the military no longer uses human subjects in research on chemical agents, said a spokesman for Edgewood Chemical Biological Center, as the facility is known now.
Tests began for Josephs almost as soon as he arrived at Edgewood for a two-month assignment on January 1, 1968.
"Sometimes it was an injection. Other times it was a pill," Josephs told CNN Chief Medical Correspondent Dr. Sanjay Gupta. Josephs said he didn't know what drugs he was getting. "A lot of chemicals were referred to as agent one or agent two."
Some weeks, he would undergo one test; other weeks, more, Josephs said. And when he questioned the staff about whether he was in any danger, they reassured him: "There is nothing here that could ever harm you."
But Josephs, 63, believes the chemical agents he received during his two-month stint at Edgewood did harm him, triggering health problems that continue to plague him four decades later. Even when he talks about Edgewood, he said, "I get a tightness in my chest."
Parkinson's symptoms
Days before his Edgewood duty ended, in February 1968, Josephs was hospitalized for days with Parkinson's-like tremors, symptoms he said have followed him on and off throughout his adult life.
From Edgewood, Josephs said he went to an Army installation in Georgia, where he experienced tremors so severe, he had to be admitted to the base hospital and given muscle relaxers. The Army then sent Josephs to Air Force bases in Thailand, in support of the war effort in Vietnam. He was told never to talk about his experiences at Edgewood and to forget about everything he ever did, said or heard at the Maryland base.
In 1968, Tim Josephs was told he would be testing gas masks, boots and other clothing, he said.
Josephs left the service when his three-year tour ended, and he began a career as a real estate agent. He married Michelle, a nurse, in 1977, but the couple decided not to have children, fearing his chemical exposure might somehow affect them.
In his mid-50s, Josephs was diagnosed with Parkinson's disease, a progressive neurological condition that forced him to retire early. Medications cost $2,000 a month, which he was paying for out of pocket.
Josephs applied for veterans benefits based on chemical exposure at Edgewood. Last year, the Department of Veterans Affairs granted him partial benefits for his Parkinson's for Agent Orange exposure during his time in Thailand, giving Josephs 40% disability. The letter granting him benefits made no mention of Edgewood.
Josephs says he now takes two dozen pills daily. His symptoms vary from day to day. Sometimes, he has trouble swallowing. Other times, he experiences numbness in his joints or or tremors. He says he tires easily.
He blames his time at Edgewood for all this, and he has joined a lawsuit on behalf of Edgewood veterans seeking medical benefits from the Department of Veterans Affairs.
Gordon Erspamer, lead attorney in the suit, has reviewed the partial Edgewood medical records that Josephs was able to obtain with the help of his wife. Erspamer said Josephs probably received an injection of sarin or another nerve gas, because the records show that he received the drug P2S on February 1, 1968, to treat "organophosphate poisoning."
During experiments that began on February 19, 1968, Josephs experienced Parkinson's-like tremors after receiving Prolixin, an antipsychotic medication, Erspamer said, prompting the Edgewood medical staff to give the young soldier Congentin and Artane, two drugs used to treat Parkinson's symptoms.
Erspamer said he sees a connection between Josephs' Parkinson's disease and the drugs he received at Edgewood.
"Those substances affect the same region of the brain," Erspamer said. "Tim clearly had adverse health effects because they gave him such high doses that he ranged from overdose with one substance to the antidote, back and forth, and he actually had to get ... a very powerful antipsychotic drug because, in the vernacular, he flipped out."
In addition to medical benefits, the lawsuit is asking that the Defense Department and Department of Veteran Affairs find all Edgewood veterans and provide them with details of the chemicals they received and their possible health effects.
Erspamer said the government has reached very few of the 7,000 or so Edgewood veterans, and the VA has turned down almost all Edgewood-related health claims. Court documents show that the Veterans Benefits Administration rejected 84 of 86 health claims related to chemical or biological exposure.
"The whole thing stinks, and if the American people knew about it, they would not tolerate it. This kind of behavior toward our veterans would not be allowed to happen," Erspamer said.
"They want to use young men as guinea pigs and throw them away," said Josephs, now 63.
Josephs has not received any health benefits related to his time as a human test subject at Edgewood.
"They're hoping we die off, so you apply [for benefits], you get turned down," Josephs said. "And it just goes on for years and years, and they just want to wear us down. They want to use young men as guinea pigs and throw them away."
The Department of Defense and Department of Veterans Affairs declined face-to-face interviews with CNN, citing pending litigation. In a statement, the Defense Department said that it "has made it a priority to identify all service members exposed to chemical and biological substances ... and the VA has contacted and offered free medical evaluations to thousands of veterans."
Josephs received his letter from the VA in 2008, four decades after he arrived at the Maryland base.
"In order to best serve veterans and their families, VA continues to study the possibility of long-term health effects associated with in-service exposure to chemical and biological weapons," the letter promised.
At the Army's request, The Institute of Medicine, an independent nonprofit organization that is the health arm of the National Academy of Sciences, produced a three-volume report in the 1980s on the long-term health of Edgewood veterans. The IOM decided in the end there wasn't enough information to reach "definitive conclusions."
Josephs enlisted in the military fresh out of high school -- at the height of the Vietnam War.
"I really felt a duty to my country to go and serve," he said. "Things were different back then. You believed in your government. And you just wouldn't think they would give you something that would harm you intentionally."
(CNN)It's not listed on the ingredient list, but a new analysis published this week found high concentrations of the chemicals known as phthalates in the cheese powder of macaroni and cheese.
The small study evaluated 30 different cheese products which included natural cheese products, including block or string cheese, as well as processed cheese slices and the cheese powder found in boxed macaroni and cheese. The analysis found evidence of the chemical in 29 of the 30 products tested. Natural cheeses had the lowest levels of the chemical, while processed cheese products had the highest levels.
The analysis was done by the the Coalition for Safer Food Processing & Packaging, a consortium of environmental health advocacy groups, and has not been published in a peer reviewed journal.
What are phthalates?
Phthalates are a family of chemicals that are widely used in soaps, plastics, adhesives, rubbers, inks and fragrances. While these chemicals aren't intentionally added into foods, they make their way in through the manufacturing process.
"They are used in the plastic tubing, the plastic gloves, the gaskets all along the food supply chain," said Mike Belliveau, executive director of the Environmental Health Strategy Center, one of the groups participating in the coalition. Diet is considered a major route of exposure to these chemicals.
According to the National Institutes of Health, these chemicals are believed to be endocrine disruptors, able to interfere with the body's hormonal system. They are easily absorbed by fat cells, moving from plastics into food, and food into people. High levels of exposure have been linked to fertility issues for both men and women, as well as behavioral and neurodevelopmental issues in children who are exposed to them in utero. According to the National Toxicology Program, the phthalate DEHP is likely to cause cancer, based on evidence in mice.
Banned in children's products
While the US Centers for Disease Control and Prevention acknowledges that some phthalates have a direct impact on the reproductive system of animals, they say that "the impact of low level exposure on humans is unknown" and that more research still needs to be done. However, since 2008, a number of phthalates have been banned in children's products by the US Consumer Product Safety Commission. The European Commission also bans five different phthalates from food packaging materials.
According to Food and Drug Administration spokeswoman Megan McSeveney, for a phthalate to be used in food packaging, "there must be sufficient scientific information to demonstrate the substance is safe under the intended conditions of use." She added that "the FDA continues to examine data on these compounds as it becomes available. "
Just how much is there?
Of the coalition's analysis of 30 cheese products, 10 were boxed macaroni and cheese powders, five were sliced cheese products, and the remaining 15 products were natural cheese products including hard, shredded, string and cottage cheeses. The samples were sent to an independent lab in Belgium, where the fats were extracted and tested for 13 different types of phthalates.
When looking at the fat alone, the powdered cheese mix had a concentration of phthalates more than 4 times that of the natural cheeses, and more than 1.5 times the amount in processed cheeses. To approximate a more realistic serving, the survey calculated levels of phthalates based on the fat content of each product. When doing so, the level of phthalate in a package of powdered cheese was about twice the level in the natural cheeses, and similar to sliced cheese.
Of the 30 products tested, some were labeled organic. Nine were Kraft Heinz products. Kraft Heinz is the largest seller of boxed macaroni and cheese, making up 76% of the market share. When asked about the report, Kraft Heinz told CNN, "We do not add phthalates to our products. The trace amounts that were reported in this limited study are more than 1,000 times lower than levels that scientific authorities have identified as acceptable. Our products are safe for consumers to enjoy."
When trying to estimate how many phthalates we consume and are exposed to overall, Jessie Buckley, assistant professor of environmental health and engineering at Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, said it's not clear.
Join the conversation
See the latest news and share your comments with CNN Health on Facebook and Twitter.
"We don't have a lot of information on how much phthalates are in different foods. There's no requirement to release that info," said Buckley. She said that while the chemicals can quickly leave our body -- taking as little as several hours, sometimes -- the concern is the constant exposure we have to them from plastics to food, which can be particularly concerning for pregnant women.
"We don't know what the safe limits are -- but it's prudent to limit exposure if we can," she added. Buckely was not involved in the assessment.
Belliveau of the Environmental Health Strategy Center said, "We're not alleging that any single product is unsafe ... but the risk is already too high, so further research is needed to identify where the phthalates are coming from."
The Coalition for Safer Food Processing & Packaging is petitioning Kraft Heinz to identify the source of chemicals and remove them from the food packaging process.
Het ziet ernaar uit dat er een zeldzame periode aankomt van extreem lage zonneactiviteit. Dat zegt doctor Michael Guillen, schrijver en voormalig docent fysica aan de universiteit van Harvard. Het zou volgens de wetenschapper de temperatuur op aarde doen dalen en de opwarming van de aarde kunnen afremmen. Maar voor iemand te snel gaat juichen: het is maar tijdelijk.
Onze zon gaat door een cyclus van hoge en lage activiteit, die gemiddeld elf jaar duurt. Op het maximum zijn er veel zonnevlekken en is de zon helderder, op het minimum zijn er weinig tot zelfs geen vlekken en is de zon minder helder. De cycli zelf gaan ook op en neer en eens om de 100 tot 200 jaar bereikt hij een 'grand maximum' of een 'grand minimum'. Het laatste 'grand maximum' dateert van 1958, waarna de zonneactiviteit langzaam maar zeker weer begon af te nemen. De afgelopen 9.300 jaar is die afname echter nog nooit zo steil geweest als nu.
Het bekendste 'grand minimum' was het Maunder Minimum, een periode van zeventig jaar tussen 1645 en 1715 waarin de zon enorm verzwakte. Haar helderheid ging met een procent achteruit en het aantal zonnevlekken daalde tot zo goed als nul. Het fenomeen deed zich exact voor tijdens de koudste periode van Kleine IJstijd, toen de temperatuur in de noordelijke hemisfeer met 0,6 graden Celcius daalde. "Een toeval of versterkte het Maunder Minimum de IJstijd?", vraagt Guillen zich af.
Kleine IJstijd Volgens het Goddard Institute for Space Studies van de NASA is de temperatuur op aarde met 0,8 graden Celcius gestegen sinds 1880, toen de Kleine IJstijd tot een einde kwam. Maar de grootste opwarming zou nog moeten komen volgens de meeste wetenschappers.
Computersimulaties van het National Center for Atmospheric Research in Colorado voorspellen dat een 'grand minimum' in het midden van de 21ste eeuw de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde zou vertragen met enkele tienden van een graad. Maar op het einde van dat 'minimum' zou de opwarming van de aarde gewoon weer verdergaan.
Kosmische straling Er is echter meer aan de hand, volgens Guillen. Want het 'grand minimum' heeft nog een ander gevolg, meer bepaald voor de kosmische straling vanuit onze melkweg. Normaal gezien wordt onze planeet daarvan beschermd door het sterke magnetische veld van de zon en haar radioactieve winden. Maar als de activiteit op de zon vermindert, krijgen we meer van die straling te verduren.
Recent onderzoek toont aan dat kosmische straling de vorming van wolken op aarde in de hand werkt. En die schermen ons af van de zon en koelen de aarde nog verder af. Volgens Russische wetenschappers in het 'Bulletin of the Russian Academy of Sciences: Physics' zou dat fenomeen alle andere klimaatsfenomenen domineren de komende decennia.
Radicale theorie Een radicale theorie, maar zelfs mainstream wetenschappers die de zon bestuderen, houden er rekening mee dat er effectief een 'grand minimum' aankomt. "We weten niet wat de gevolgen zullen zijn, maar we leven in ongewone tijden", aldus Yvonne Elsworth van de universiteit van Birmingham.
gerelateerd nieuws
Help: de opwarming van de aarde bedreigt nu ook onze wijn
G20 schaart zich achter klimaatakkoord, maar maakt uitzondering voor Trump en VS
Zo'n 2.000 Belgen zullen dit jaar eigen zwembad laten bouwen
Het Britse koningshuis bestaat maandag precies honderd jaar. Althans onder de naam 'Huis van Windsor'. Het was tijdens de Eerste Wereldoorlog dat koning George op 17 juli 1917 een proclamatie uitvaardigde waarin hij de naamsverandering van het koningshuis afkondigde. De uit Duitsland afkomstige naam Saksen-Coburg en Gotha was niet langer geschikt.
Er werd op straat getwijfeld aan het patriottisme van de koninklijke familie die vrijwel alleen Duits bloed door de aderen had stromen. "Ik vraag me af wat mijn kleine Duitse vriend te zeggen heeft", grapte in die tijd premier David Lloyd George wanneer hij op audiëntie moest bij de koning. Diens grootmoeder koningin Victoria stamde uit het Huis Hannover en haar opvolgers droegen de naam Saksen-Coburg en Gotha, naar haar uit dat Duitse vorstenhuis afkomstige echtgenoot.
Gotha-bommenwerpers In de wijder vertakte familie waren nog veel meer Duitse namen te vinden en de leden van het koningshuis hadden tal van Duitse titels, terwijl Duitse familieleden op hun beurt Britse (ere)titels droegen. Aan dat gebruik werd het eerst een einde gemaakt. Maar de familienaam behoefde ook dringend een 'make over' toen de Duitsers met 'Gotha' bommenwerpers zelfs Londen bombardeerden. In juni 1917 kwamen door zo'n aanval in de hoofdstad 162 mensen om het leven.
Mountbatten Er werd naarstig gezocht naar een geschikte nieuwe naam. Plantagenet en Tudor werden voorgesteld, maar door George afgewezen. Windsor echter, naar het oer-Engelse kasteel even buiten Londen, waar in 1312 koning Edward III was geboren en de naam 'Edward van Windsor' kreeg, was uitermate geschikt. Andere leden van de koninklijke familie verengelsten hun naam of kregen een nieuwe titel. Zo werd Battenberg opeens Mountbatten.
Onze koning Albert I (1875-1934) stopte in 1920 met het gebruik van zijn Duitse familienaam, eveneens Saksen-Coburg-Gotha. Hij maakte er 'van België' van.
gerelateerd nieuws
Amerikaanse arts onderzoekt doodzieke baby Charlie Gard
Koppel betaalt lening af in vier jaar. Zo hebben ze het gedaan
Ouders zieke baby Charlie lopen woest weg uit rechtbank
Op sociale media is te zien hoe de futuristisch uitziende robot, die overigens wel iets wegheeft van 'Eve' uit de vertederende animatiefilm Wall-E, op zijn kant in het fonteintje ligt en daar even later door 'echte' veiligheidsagenten wordt uitgetild.
Of de veiligheidsrobot blijvende schade heeft overgehouden aan zijn 'wanhoopsdaad', is niet bekend gemaakt. De actie zorgt in ieder geval voor veel hilariteit op twitter. "Ons werd vliegende auto's beloofd, maar we kregen suïcidale robots in de plaats", klinkt het. "Het is al goed, robot. Je hebt een stressvolle baan. We begrijpen het."
Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
gerelateerd nieuws
Elon Musk: "Grootste bedreiging voor de mensheid is artificiële intelligentie"
Robots met kalashnikov? Russische wapenfabrikant kondigt bouw killerrobots aan
Oeps! Nieuwe Amerikaan ontvangt welkomsbrief van 'president' Obama
In Griekenland heb je veel mooie natuurlijke fenomenen die je in veel landen ook hebt; prachtige stranden, steile kliffen, en mooie wandelroutes in de bergen. Maar in Griekenland heb je ook iets dat je niet zo snel gaat tegenkomen in andere landen; hangende geiten. Ja, je leest het goed; hangende geiten.
In deze, al oudere video, lopen twee vrienden in de Griekse natuur als zij plots een geblaat horen. Op zich niets vreemds, er lopen genoeg geiten rond in het gebied. De geblaat houdt niet op en de jongens gaan op onderzoek uit. als ze iets verder lopen zien de twee een geit vast zitten met zijn hoorns in een stroomkabel. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk.
Terwijl het beestje er hulpeloos hangt bellen de jongens hun vrienden die gewapend met ladders heet beestje willen redden. Eenmaal aangekomen moeten zij improviseren om het dier weer omlaag te krijgen, wat nog een hele klus is.
De geit lijkt niet erg dankbaar te zijn na zijn redding, het dier kijkt niet eens om naar zijn redders, het kan ook zijn dat hij de hoorn uit zijn kop schaamt.
A little piece of you, The little piece in me, Will die (this is not a miracle) For this is not America
Blossom fails to bloom this season, Promise not to stare, Too long (this is not America) For this is not the miracle
There was a time, A storm that blew, so pure For this could be the biggest sky And I could have the faintest idea
For this is not America
Shalalalala Shalalalala Shalalalala
This is not America (No) This is not Shalalalala
Snowman melting from the inside Falcon spirals to, The ground (this could be the biggest sky) So bloody red, tomorrow's clouds
A little piece of you, The little piece in me Will die (this could be a miracle) For this is not America
There was a time, A wind that blew, so young For this could be the biggest sky And I could have the faintest idea
For this is not America
Shalalalala Shalalalala Shalalalala
This is not America (No) This is not, Shalalalala This is not America (No) This is not, Shalalalala This is not America (No) This is not, Shalalalala
Pat Metheny Group feat. David Bowie
When Seasons Change
When seasons change – and we've again surpassed September A lot of scars – that kind of scare you to remember Scufflin' times – in seeing people trying to put you down For goodness sakes People trying to take what you know you've found Stranded in someone else's neighborhood Listening to the undertone Lord! Sure makes it a blessing to know you got your own Time makes you suffer – when seasons change Can't call no names – when you got your own self to blame Praying to Jesus – make me a little stronger So I might live the life – a little bit longer So many changes – going in and out of my life How can anyone survive When everybody's been made a sacrifice Look all around – and see yourself so weak and so vulnerable So you're trying to be strong – but your money ain't too long And it's so terrible Don't you know – if you want a good life Best look into yourself 'Cause the world is cold – and everybody's bold And there's no one else Time makes you suffer – when seasons change Can't call no names When you got your own self to blame Strain won't give me no – satisfaction Taxes are taking up – a new collection So many changes – going in and out of my life How can anyone survive When everybody's been made a sacrifice When seasons change – and we've again surpassed September A lot of scars – that kind of scare you to remember Scuf flin' times – in seeing people trying to put you down For goodness sakes People trying to take what you know you've found
GARAGISTEN MERKEN TOENAME VAN KLANTEN MET SCHADE AAN LEIDINGEN EN ISOLATIE ONDER MOTORKAP
Steenmarter teistert Limburgse auto's
De Limburgse autogarages krijgen de laatste veel klanten over de vloer die het slachtoffer zijn geworden van een steenmarter. Het dier kruipt onder de motorkap en knaagt er aan de isolatie en de leidingen. En dat leidt vaak tot frustraties bij automobilisten. Maar er bestaan enkele middeltjes om de steenmarter op een afstand te houden.
JIMMY DE SCHRIJVER
Kristof Vandenhove (26) uit Lummen ondervond enkele weken geleden zelf wat een steenmarter kan aanrichten. "Mijn wagen stond één nacht bij mijn vriendin in Zutendaal en ik had prijs", zegt Vandenhove, die met een BMW rijdt. "Hij had een grote cirkel in de isolatie geknabbeld. De leidingen bleven gespaard. Eerder had hij ook al bij de wagens van de moeder en de broer van mijn vriendin toegeslagen." Het geknaag van de steenmarter kan al snel een aardige hap uit de portefeuille nemen. "In totaal heb ik 213, 80 euro betaald", weet Vandenhove. "Dat is het bedrag voor de vervanging en plaatsing van nieuwe isolatie en de plaatsing van een anti-steenmarteralarm. Jammer genoeg dekte mijn verzekering de kosten niet. Mijn omnium komt wel tussen bij schade als ik bijvoorbeeld een hert aanrij, maar beschadigingen door een steenmarter worden niet vergoed. Een kostelijk grapje dus."
Storing
"De laatste tijd krijgen we inderdaad meer wagens binnen die te maken hebben gehad met een steenmarter", klinkt het bij verschillende garagisten. "De dieren knagen in het rubber van de leidingen en vernielen ook de isolatie van de motorkap. Dat veroorzaakt storingen in het circuit, die via de technologie in de wagen gemeld worden aan de bestuurder. Vaak kunnen die nog gewoon naar de garage rijden en moeten er wat kabels vervangen worden. Het is niet zo dat je bijvoorbeeld vertrekt en plots geen remmen meer zou hebben wanneer een steenmarter aan de kabels heeft geknaagd. De wagens zijn tegenwoordig zo uitgerust dat dergelijke situaties meteen gemeld worden. Het is voor de consument vooral een hinderlijk probleem omdat ze toch weer even naar de garage moeten en hierdoor tijd en geld verliezen."
Volgens de garagisten komen de steenmarters af op de visolie of vismeel die in sommige kabels verwerkt is, maar dat is volgens Sam Steegen van het Natuurhulpcentrum niet volledig bewezen. "Wat wel vaststaat is dat steenmarters plaatsen zoeken waar ze lekker warm kunnen schuilen en waar ze veilig hun prooi kunnen opeten. Anderzijds zijn ze nieuwsgierig of knagen ze soms uit verveling. Daarnaast zijn steenmarters territoriale dieren en jagen in hun eigen gebied. Via klieren op hun poten laten ze geursporen achter. Dat doen ze ook onder de motorkap. Maar als jij met je wagen wegrijdt en die parkeert in een territorium van een andere steenmarter, dan ruikt die de geur van een indringer en raakt daardoor gefrustreerd. Hij zal dan onder andere de isolatie en leidingen stuk knagen."
Ultrasone geluiden
Enkele kleine ingrepen kunnen ervoor zorgen dat een steenmarter niet meer naar jouw wagen komt. "Zo zijn er onder andere geurschijven aan 15 euro of een geurspray van 25 euro", weet Steegen. "Die gaat zo'n zes maanden mee. Je hebt ook een toestel dat ultrasone geluiden verspreid waardoor de steenmarter afgeschrikt wordt. Dat kost bij ons tussen de 45 en 65 euro. Het meest efficiënte is een toestel dat een combinatie maakt van geluid en elektroshocks. De stroom wordt via het stroomplaatje door de motor geleid en als de steenmarter de motor dan raakt, krijgt het dier een kleine tik die niet dodelijk is, maar waardoor hij afgeschrikt wordt. Een steenmarter is slim en zal daarna niet meer terugkeren. Dat toestel heb je al vanaf 175 euro en gaat twee jaar mee. Soms is het beter te voorkomen dan te herstellen."