Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Opnieuw is dit weekeinde de huismus de meest getelde vogel in de Nederlandse tuinen. Deze vogel voert al jaren de lijst aan in de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling, een door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek georganiseerd evenement.
Tijdens de vijftiende editie van de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling kon iedereen geziene vogels doorgeven via een speciale app aan de beschermorganisatie. Meer dan 50.000 mensen telden tot nu toe mee.
Opvallend noemt Vogelbescherming het dat dit jaar veel minder merels gezien werden dan afgelopen jaren. Gemiddeld werd per tuin anderhalve merel geteld, terwijl dit aantal de voorgaande jaren boven de twee lag. Oorzaak van de achteruitgang van het aantal getelde merels is mogelijk het Usutuvirus. Dit voor merels dodelijk virus werd afgelopen jaren in vooral Oost-Nederland geconstateerd. Om de daadwerkelijke oorzaak van het lage aantal merels vast te stellen zal nader onderzoek nodig zijn, aldus de organisatie.
De huismus werd in minder dan de helft van de tuinen waargenomen. ”Mussen zijn echter echte groepsvogels. Zit ‘ie in de tuin dan ook meteen met een heleboel bij elkaar. Gemiddelde bestond een groep mussen in de tuin uit acht exemplaren”, aldus Vogelbescherming. Op nummer twee staat de koolmees en op drie de pimpelmees. Het aantal in de tuin getelde pimpelmezen neemt overigens al gedurende een aantal jaren langzaam af. De reden hiervoor is niet duidelijk. Op nummer vier, voor de merel, eindigde het kauwtje.
Op nummer zes volgt de vink, op zeven de Turkse tortel, op acht de houtduif, op negen de ekster en op tien de roodborst. Dit is overigens de voorlopige top 10 van zondagmiddag, mensen kunnen nog tot maandag 12.00 uur hun telling insturen.
De wereld werd de voorbije jaren geconfronteerd met onder andere Sars, Zika en Ebola. Maar wetenschappers waarschuwen dat we steeds vaker zullen te maken krijgen met minder exotische ziektes als bovenstaande, maar dat teken het nieuwe gevaar vormen. Ook in ons land komen er steeds meer teken voor, en die zitten vaak boordevol microben en virussen.
Vorige eeuw is de mens naarstig op zoek gegaan naar middelen om pathogenen (bacteriën, virussen of andere microorganismen die ziekten kunnen veroorzaken, red.) te bestrijden. En dat is voor een groot deel ook gelukt. De mensheid heeft bijvoorbeeld de Spaanse griep, polio of de pest grotendeels de wereld uit gekregen.
Maar soms zijn die pathogenen en parasieten ons te slim af zijn. Ze passen zich aan en ontwikkelen zichzelf tot organismen die bijvoorbeeld antibiotica kunnen overleven of waartegen vaccins niet meer helpen. Zo woekerde het Zikavirus of Ebola onlangs nog op meerdere plaatsen. Wat die ziektes onder andere kenmerkt, is dat ze bijna altijd eerst voorkwamen bij dieren, waarna ze op de mens overgingen. Maar net omwille van dat kenmerk, vrezen wetenschappers een nieuwe vijand: de teek. Teken zijn namelijk parasieten bij uitstek die zomaar van dier op mens overspringen, en omgekeerd. In hun leven doorlopen teken 3 stadia, waarbij ze zich telkens voeden aan een andere gastheer, en tegelijk verzamelen ze ook telkens nieuwe microben.
Bovendien zijn ze een van de weinige parasieten die op elk continent voorkomen, zélfs op Antarctica. Die alomtegenwoordigheid in combinatie met het ophopen van microben in de teek maken van die parasiet een van de gevaarlijkste, zo niet dé gevaarlijkste, op de planeet.
Steeds meer microben in teken
Ook vroeger al konden teken onze gezondheid beïnvloeden, maar de focus lag toen eerder op andere ziektes. Zo duurde het bijvoorbeeld tot 1975 vooraleer de ziekte van Lyme, veroorzaakt door besmette teken, officieel werd beschreven. Anno 2018 is dat anders. De lijst met microben die worden aangetroffen in teken, groeit elke jaar aan. Elk jaar worden er ook nieuwe soorten ontdekt.
Daarbij komt dat teken steeds dichter bij de mens leven. Doordat hun natuurlijke habitat verdwijnt, zijn wilde dieren bijvoorbeeld gedwongen om andere gebieden op te zoeken en zo komen ze op plaatsen waar mensen leven. En met die wilde dieren, komen ook de teken en de ziektes die de teken dragen.
Ook in België meer en meer teken
Een andere factor die ertoe leidt dat teken een grotere bedreiging vormen dan vroeger, is de klimaatverandering. Het klimaat wordt warmer. Daardoor kunnen teken intussen ook overleven op plaatsen waar het voordien voor hen te koud was. De geglobaliseerde wereld, met onder andere wereldwijd transport, heeft ook gebieden met elkaar gelinkt die voordien niet met elkaar in contact stonden. Op die manier komen ook teken op plaatsen waar ze voordien niet waren. En ook in ons land zijn teken aan een opmars bezig. Eigenlijk zijn er in ons land bijna geen plaatsen meer waar er geen teken zijn, bleek nog in september. De laatste jaren is het aantal teken ook in België enorm toegenomen. We komen dus steeds vaker in contact met teken.
Bovendien is het recent ook voor het eerst voorgevallen dat een vrouw die zelf geen tekenbeet had, stierf door de beet van een kat die (besmette) teken had.
Gezondheidscrisis
Wetenschappers waarschuwen daarom voor een gezondheidscrisis veroorzaakt door de teek. De teken kunnen namelijk een extreem breed scala van microben, bacteriën en virussen in zich opnemen, waarvan er velen tot gevaarlijke ziektes kunnen leiden. Een ervan is een ziekte die lijkt op de ziekte van Lyme, maar eigenlijk net wat anders is: TBR. Net zoals bij Lyme zijn er symptomen van onder andere spierpijn, vermoeidheid en uitslag. Maar wanneer TBR niet juist behandeld wordt, kan dat leiden tot de dood. Een andere is Babesiosis, een microbe die gelinkt is aan de microbe die malaria veroorzaakt. Terwijl Babesiosis bij de ene persoon zelfs geen symptomen veroorzaakt, kunnen anderen ervan sterven.
Wellicht is de Krim-Congo-hemorragische koorts (KCHK) de meest angstaanjagende ziekte die door teken verspreid wordt. Voor die ziekte bestaan namelijk geen echte behandelingen. En zo’n 40 procent van de mensen die de ziekte krijgen, sterven ook. Dat cijfer komt overeen met de sterftecijfers bij bijvoorbeeld Ebola wanneer dat niet behandeld wordt.
Daarnaast wordt de KCHK beschouwd als een besmettelijke ziekte waarbij er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een grote kans is op een epidemie. De WHO is dan ook naarstig op zoek naar een behandeling die wél aanslaat. Maar tot nu toe kon er nog geen ontwikkeld worden.
Omdat het verspreidingsgebied van de teek zich steeds verder uitbreidt en KCHK bijvoorbeeld ook kan voorkomen bij dieren waar mensen vaak mee in nauw contact komen, zoals schapen of runderen, is het ‘zeer waarschijnlijk’ dat KCHK ook in nieuwe regio’s, zoals West-Europa, zal terechtkomen. Tot nu toe komt de ziekte vooral voor in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en de Balkan. De naam is ontleed aan de plaats waar de ziekte voor het eerst werd ontdekt: in 1944 op de Krim, in 1956 in Belgisch-Congo.
“We moeten ons er bewust van zijn dat de volgende grote gezondheidscrisis waarschijnlijk eerder uit onze achtertuin zal komen dan uit verlaten gebieden in Afrika of Azië”, waarschuwen experts nog.
Teken zitten bijvoorbeeld op planten of in gras en laten zich vallen wanneer er een (warmbloedige) mens of dier passeert. Op het lichaam bijten ze zich dan vast en zuigen ze bloed. Na een aantal uren of dagen laten ze zich weer vallen. Je kan teken zoveel mogelijk vermijden door, wanneer je door hoog gras of bossen wandelt, een lange broek te dragen, en bij voorkeur die broek in sokken te steken, zodat teken ook niet langs de onderkant van de broek aan de huid kunnen.
Er bestaan ook tekensprays die teken afschrikken.
Heeft een teek jou toch te pakken, kan je die met een speciaal pincet verwijderen. Dat doe je best zo snel mogelijk.
Als je bent gaan wandelen of in de natuur bent geweest, controleer je jezelf best (of laat je je best controleren) op teken. Die kruipen vaak naar warme plaatsen, zoals in knieholtes of onder de oksels.
In a pale blue spotlite A figure spins around a voice calls out 2 u, "Baby...do you like the sound?" The undulating acrobat ready 2 do ur bidding says, "Come, U must let me dress u But 1st I must do a fitting... Do u like fast? Or do u like it slow?"
I know it's better if we make it up as we go... And oh, by the way tell me now what's ur name? I'll let it sweeten my tongue just once And never speak it again Since this is our little secret Untarnished memory in a pale blue spotlite Let me hear u scream, if u're ready 4... One nite alone... with me
Prince
Tell Her Today It's hard to say you love some one its hard to say you dont its hard to learn to trust someone but its hard to be without.
So if u think u love some one try, try, try because that one maybe your *only* one
So if you love her think only of her take the time tell her today
And when Without her everything is harder take the time drop everything go tell her today
For every King you'll find a queen that keeps his kingdom strong
oh if love is the food that feeds my heart then baby sweet baby I'm hungry now
oh So if you think you love some one try, try, try because that one may be your one. So if you love her, think only of her, take the time tell her today.
And when with out her, everythings harder take the time drop everything tell her today...
Bizar Big Mama, een zesjarige kip uit Texas, kreeg een eer die weinig andere kippen te beurt valt: haar familie postte een overlijdensbericht in de krant. “Niet alle kippen verdienen een overlijdensbericht, maar zij wel,” schreef haar familie in de lokale krant The Eagle uit Bryan, Texas.
In het bericht vertelt de familie dat Big Mama aanvankelijk in een appartement in Houston woonde. Haar vorige eigenaars raakten haar beu en wilden haar in 2013 laten inslapen, maar de dierenarts ging op zoek naar een nieuwe woonst voor de kip.
Lees ook
Hondje onder de zware brandwonden door nieuwe “hippe” haarkleur
Uiteindelijk werd ze geadopteerd door Stephanie en Gregory Sword en hun twee zonen. De familie was naar eigen zeggen “meteen verliefd” bij het zien van een foto. Bij hen ontdekte Big Mama “hoe mooi het leven kan zijn, al wandelend op het gras, deel uitmakend van een toom kippen en genieten van liefde 24/7”, zo luidt het bericht.
Dieren Volkswagen heeft zijn excuses aangeboden voor dierproeven waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen van een Volkswagen Beetle. “We zijn ervan overtuigd dat de gekozen wetenschappelijke methode fout was en verontschuldigen ons voor het wangedrag”, zegt het autobedrijf.
De test met de apen in 2014 was een deel van een studie die moest aantonen dat moderne dieselauto’s fors minder vervuilend zijn dan oudere exemplaren. The New York Times bracht het nieuws deze week naar buiten nadat de feiten aan het licht waren gekomen tijdens een Amerikaanse rechtszaak tegen de sjoemelsoftware van VW. De test vond plaats in de Texaanse stad Albuquerque.
Lees ook
Greenpeace en automobielfederatie botsen over “gesjoemel” bij diesels: “Schrijnend gebrek aan technische kennis”
De tien makaken kregen tekenfilms te zien in een kamer waarin gedurende vier uur uitlaatgassen van een Volkswagen Beetle werden uitgeblazen. De auto stond in een kamer ernaast op rollen met draaiende motor.
Bedoeling van de autobouwer was met ‘wetenschappelijke studies’ aan te tonen hoe schoon dieselwagens wel niet waren. De wetenschappers die werden ingehuurd om de tests uit te voeren, wisten niet dat de auto met Volkswagens sjoemelsoftware was uitgerust. Een duidelijk resultaat van de studie kwam er nooit.
“Afschuwelijk”
“Tien apen urenlang moedwillig uitlaatgassen laten inademen om zo aan te tonen dat de schadelijke uitstoot is afgenomen, is afschuwelijk en absurd”, zei minister-president Stephan Weil van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Die staat is grootaandeelhouder van het autoconcern.
Volkswagen was niet de enige fabrikant achter de testen. De organisatie die het onderzoek financierde, de ‘European Research Group on Environment and Health in the Transport Sector’werd ook gesponsord door BMW en Daimler. Midden vorig jaar legde de organisatie het werk neer.
VW staat opnieuw voor aap na uitlaatgasproeven met levende apen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam
De 'dieselgate' voor het Duitse Volkswagenconcern heeft een macabere nieuwe wending gekregen nu is gebleken dat Volkswagen in de Verenigde Staten dierproeven heeft laten uitvoeren waarbij apen urenlang uitlaatgassen van VW-dieselauto's moesten inademen. Dit hebben Amerikaanse media gemeld.
Excuses
De dierproeven werden al in 2014 gehouden maar kwamen onlangs aan het licht. Volkswagen heeft excuses aangeboden voor dierproeven. 'We zijn ervan overtuigd dat de gekozen wetenschappelijke methode fout was en verontschuldigen ons voor het wangedrag', zo liet het Duitse autoconcern in een verklaring optekenen.
Tekenfilms
De test met de apen moest aantonen dat de nieuwe VW-dieselauto's veel minder vervuilend zijn dan oudere Kevers. De Amerikaanse onderzoeker Jake McDonald liet in het onderzoek naar de tests optekenen dat de apen vier uur lang in een luchtdichte ruimte werden gezet en de uitstoot van de dieselauto's inademden. De apen kregen tijdens de tests tekenfilms te zien om ze rustig te houden. 'Daar keken ze graag naar', had McDonald verklaard.
Test bleek 'waardeloos'
Volgens de onderzoekers zouden de apen geen blijvende schade hebben opgelopen. Bewijs dat de modernere diesels schoner zouden zijn werd met deze dierproeven overigens niet geleverd. Ook BMW en Daimler-Benz maakte gebruik van de tests en financierden deze samen met Volkswagen.
Dieren Het zat niet mee voor hondje Violet, die een kleine drie maanden geleden zwaargewond bij een dierenasiel in de Amerikaanse staat Florida werd gebracht. De kleine Maltezer zat volledig onder de zware brandwonden nadat haar baasje haar een paarse makeover wilde geven.
“We staan versteld dat Violet uberhaupt de eerste nacht overleefde,” meldt het dierenasiel op Facebook. Door de verf waren de ogen van de hond volledig opgezwollen, kon ze nauwelijks meer lopen en was ze verward. Na een dag wassen en “heel veel pijnstillers” leek het hondje stabiel, maar de echte schade werd pas een aantal dagen later ontdekt.
Lees ook
Jan voorspelde in 2011 de terugkeer van de wolf: “Eerlijk? Ik vrees wel een beetje voor Naya”
Tijdens de verzorging van de huid bleek dat haar vacht simpelweg weggeschroeid was. Op sommige plekken liet de huid zelfs los. Allemaal de oorzaak van de paarse - voor mensen bedoelde - verf. Dus doet het asiel een oproep: gebruik alleen verf die voor dieren geschikt is. Zo voorkom je onnodig leed. “Makeovers van je huisdier zijn leuk, maar laat het doen door een professionele trimmer of gebruik alleen producten die voor dieren bedoeld zijn.”
Na maanden van zorg en herstel liet de “eigenwijze” Violet onlangs weer van haar horen. Wat begon met een klein geluidje, transformeerde al snel in een echte blaf. Met Violet is het goed afgelopen, maar volgens het asiel doen dergelijke incidenten zich helaas vaak voor, niet zelden met desastreuze gevolgen. Een nieuw baasje heeft de Maltezer inmiddels weer geadopteerd.
Haar roze kleurtje raakt ze voorlopig echter niet kwijt.
Het leukste van het web Een paard is er op wonderbaarlijke wijze in geslaagd het leven van zijn stalgenoot te redden. De Engelse eigenaars hadden de merrie opgegeven, na zes uur zwoegen om Beatrice op haar poten te krijgen. Maar 20 minuten voor de dierenarts het fatale spuitje zou toedienen, hielp haar stalgenoot Beau de merrie recht te staan. Het filmpje van de reddingsactie nabij Bath gaat viraal.
Eigenaar Donald MacIntyre en zijn vrouw Jane Lipington hadden het paard op de stalvloer aangetroffen, Beatrice was in elkaar gestuikt door hevige pijnen in de buikstreek. Een aandoening die vaak bij paarden voorkomt. Hoe langer de merrie op de grond lag, hoe groter het risico op orgaanfalen werd door het enorme gewicht van het paard.
Lees ook
“Twee jaar nodig gehad om paard te leren liggen”
Donald en vier van zijn medewerkers op de boerderij hadden herhaaldelijk geprobeerd om het dier te dwingen op haar poten staan. Ze hadden zelfs de grove middelen bovengehaald. Maar niets mocht baten, zelfs geen touwen of een tractor. De hartslag en de bloeddruk van Beatrice stegen naar een levensgevaarlijk niveau, dus besloot de eigenaar het dier niet langer te laten lijden. Hij belde de dierenarts om haar een verlossend spuitje te geven. 20 minuten voor het zover was, herinnerde Donalds vrouw Jane zich dat Beau, de stalgenoot van Beatrix, uitgelaten moest worden en ze opende zijn staldeur. In plaats van naar buiten te gaan, benaderde de hengst zijn maatje, liet hij zijn hoofd en nek over de staldeur zakken en beet in de nek van Beatrice in een poging haar te helpen. Als bij wonder rolde de merrie op haar zij en stond ze recht. Intussen is het paard weer helemaal hersteld.
Jane is nog altijd niet bekomen van de bijzondere reddingsactie van Beau. “We dachten dat we Beatrice kwijt waren en hadden alles geregeld voor haar spuitje, maar Beau wist wat hij moest doen. De dierenarts was ook onder de indruk van haar herstel. Dat paarden uitzonderlijke dieren zijn, wisten we al langer, maar we hadden nog nooit een paard het leven van een soortgenoot zien redden. Zes uur lang hebben we met touwen en machines Beatrix proberen rechttrekken, maar het was allemaal tevergeefse moeite. Beau is er wel in geslaagd haar op haar poten te krijgen. De twee zijn al vier jaar maatjes en hebben een bijzondere band.”
Het koppel heeft 23 paarden op hun boerderij in het Engelse Langridge.
Op sociale media gaan oproepen rond om niet meer te tanken bij Shell. Twitteraars en facebookers maken zich boos over een boekhoudkundige maatregel waarmee het olieconcern afstand zou nemen van zijn verantwoordelijkheid voor aardbevingsschade van dochterbedrijf NAM.
Daardoor komt het er mogelijk op neer dat niet Shell, maar de Staat gaat opdraaien voor de schade, zo zeggen deskundigen in dagblad Trouw.
,,Dus wel de winsten altijd opgestreken, en nu niet meer aansprakelijk willen zijn. #Shell #Boycotshell dan maar”, zo luidt een van de tweets. Een ander meldt: ,,Misschien leidt dit tot algehele boycot Shell en Esso. Wat mij betreft is die al jaren terug ingegaan”. ,,Het ziet er naar uit dat Shell de buit binnen heeft en nu de benen neemt. Tijd voor een boycot!”, luidt weer een andere oproep.
Acteur Marcel Hensema, een geboren Groninger, begon juist enkele dagen geleden een actie om Shell het predicaat ‘koninklijk’ af te nemen. Op zijn Facebookpagina staat een brief die mensen kunnen kopiëren en aan koning Willem-Alexander sturen. Hensema wijst op de opstelling van Shell in het Groningse gasverhaal, die in zijn ogen niet fatsoenlijk en ethisch is.
Hij is geboren in Nederland, kent onze cultuur, spreekt de taal, maar hij krijgt geen verblijfsvergunning. De 59-jarige Urho Engels verhuisde als klein jongetje met zijn ouders naar Amerika.
Nu, 56 jaar later, wil hij zijn oude dag dichter bij zijn familie in Nederland doorbrengen. Hij had in het Gelderse Balgoij al een huis gekocht, maar als het aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst ligt moet Urho 31 januari het land uit. Urho heeft in de Verenigde Staten de Amerikaanse nationaliteit aangenomen. Daardoor is hij officieel geen Nederlander meer en is zijn aanvraag voor een verblijfsvergunning afgewezen.
In Balgoij vinden ze dat te gek voor woorden. Daarom zijn dorpsgenoten begonnen met een petitie om Urho in Nederland te houden. Zo’n 200 mensen hebben hun handtekening al gezet.
Een onverwachte wending in de kwestie van koe Hermien: Marcel van Aalten wil niet alleen de voortvluchtige Hermien redden van de slacht, maar ook haar zusje. Dat laat hij weten aan onze redactie.
Gisteren werd de koe landelijk nieuws toen bleek dat het dier samen met haar zusje wist te ontsnappen vlak voor dat ze onderweg waren naar het slachthuis. De onfortuinlijke zus werd gevangen, maar Hermien niet. Sindsdien zwerft ze al zes weken in de bossen van Lettele in Overijssel en niemand krijgt haar te pakken.
Er gaan stemmen op om het dier te redden van het slachthuis, omdat ze heeft gevochten voor haar leven. Marcel heeft laten weten dat hij inmiddels toezegging heeft gekregen van de boer om beide koeien over te nemen, maar tegen welke prijs, daarover moet nog onderhandeld worden.
Het Groote Veld is het grootste natuur- en bosgebied van Oost-Gelderland. Op de zuidwestflank van dit gebied ontspringt een beekje, de Onderlaatse Laak.
I'll String Along With You ..♥♪♫♥♪♫..♥♪♫♥♪.. Lovable
I'll String Along With You Lyrics
All my life I've waited for an angel But no angel ever came along Then one happy afternoon I met you And my heart began to sing a song Somehow, I mistook you for an angel But now I'm glad that I was wrongYou may not be an angel 'Cause angels are so few But until the day that one comes along I'll string along with youI'm looking for an angel To sing my love song to And until the day that one comes along I'll sing my song to youFor every little fault that you have Say, I've got three or fourThe human little faults that you do have Just make me love you more
Al Bowlly
I'll string along with you by Al Bowlly from 1934 with the Ray Noble Orch Music by Harry Warren, lyrics by Al Dubin Al Bowlly was a popular vocalist who made more than 1000 recordings between 1927 and 1941. Al was born Durban, Natal, South Africa on January 7, 1899 and killed by the explosion of a parachute mine in London on April 17, 1941.
After touring as a vocalist and guitarist with bands in Asia and continental Europe, Al rose to prominence in London in 1931. He continued to appear and record with a number of bands, most notably those of Roy Fox and Lew Stone, but his greatest successes on record came with the studio band of Ray Noble. Their recordings achieved popularity in the USA and, with the assistance of Glenn Miller, Noble established a band in New York in 1934 with Bowlly as principal vocalist.
Al returned to live in London in January 1937. He had successful throat surgery in the USA in 1937 but was to have further difficulties with his voice late in his career.
Al was the most popular band vocalist in Britain in the 1930s. He remains one of the most highly regarded singers of his era because of the sincerity of his delivery of a lyric.
Veel animo voor speciaal pop-up café voor mopshondjes in Amsterdam !
Veel animo voor speciaal pop-up café voor mopshondjes in Amsterdam
Vrijdag 19:43
Wat begon als een leuke activiteit voor haar hondje Boris zodat hij met andere honden kan spelen is inmiddels een uit de hand gelopen event waar honderden liefhebbers van mopshondjes op af zijn gekomen. Katja Heinrich opent tijdelijk een café speciaal voor mopshondjes.
Het event in de pop-up café waar de liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten is inmiddels verlengd met twee dagen. Alle kaartjes zijn inmiddels uitverkocht en ze heeft al 800 mensen moeten teleurstellen.
Niet iedereen is blij met het café. Dier en Recht gaat zaterdag voor het café staan om folders uit te delen en mensen voor te lichten. Door het extreme schoonheidsideaal voor honden worden er mopshondjes gefokt met een plat snuitje omdat het er ‘schattig’ uit ziet, maar hierdoor krijgen de mopshondjes gezondheidsklachten zoals een slechte ademhaling. Mensen zouden volgens de stichting geen mopshondjes meer moeten kopen omdat het zielig voor ze is.
Toen een veel te dikke beagle naar een lokale afdeling van een dierenrechtenorganisatie werd gebracht, was het plan eigenlijk om haar te laten inslapen. Het onfortuinlijke dier woog meer dan dertig kilogram omdat haar baasje - die aan Alzheimer lijdt - haar maar eten bleef geven. Dankzij een streng dieet en heel veel lichaamsbeweging verloor ze in nog geen zes maanden tijd bijna twintig overtollige kilo’s. Nu kan de beagle weer vrij bewegen en is ze bijna klaar om geadopteerd te worden.
Honey de beagle woog meer dan dertig kilogram toen ze binnen werd gebracht bij de SPCA in de Amerikaanse stad Niagara Falls en kon amper nog bewegen. Haar buik sleepte over de grond en ze kon zichzelf enkel nog voortslepen door haar voorste pootjes te gebruiken. Honey poepte en plaste ook op zichzelf en had moeite met ademen door de overtollige kilo’s die ze meesleepte.
De eigenaar van Honey - een bejaarde vrouw - lijdt een Alzheimer, waardoor ze dikwijls vergat dat ze haar hond al eten had gegeven. Honey werkte zo elke dag veel te veel maaltijden achter de kiezen, waardoor ze maar bleef verdikken. Er werd dan ook gedacht dat Honey een verloren zaak was en het onfortuinlijke dier werd naar de dierenrechtenorganisatie gebracht om te sterven.
De SPCA van Niagara Falls wilde Honey echter nog niet opgeven. De medewerkers gaven haar gepaste medicatie, zetten haar op een streng dieet en stelden een rigoureus trainingsschema op. Honey ging twee keer per week naar een fitnesscentrum waar ze enkele uren oefeningen deed en begon met lopen op een loopband in het water, zodat bewegen iets makkelijker werd.
Twee kilogram
Een maand nadat ze in bij de organisatie aankwam, wierp al het harde werk al vruchten af en begon Honey als iets van haar overgewicht te verliezen. Toen het herfst werd, was Honey al heel wat fitter en merkten haar verzorgers al dat ze zich beter in haar vel voelde. Na zes maanden intensief sporten en diëten, verloor ze maar liefst achttien kilogram, was ze veel gelukkiger en had ze een nieuwe kans op een mooi leven.
“Ik was verrast hoe snel we resultaat zagen”, aldus Susan Cable, een vrijwilliger bij de SPCA. “Eens ze zich thuisvoelde en weer vrijer kon bewegen, ging ze er helemaal voor.” Haar verzorgers zouden graag hebben dat Honey nog een twee kilogram verliest. Dan heeft ze het perfecte gewicht voor een beagle van haar grootte en kan de zoektocht naar een liefhebbend adoptiegezin starten.
Muggen hebben een veel beter geheugen dan oorspronkelijk gedacht. Wanneer de insecten klappen krijgen van een geïrriteerde mens, dan onthouden ze de lichaamsgeur van de aanvaller. In de toekomst gaan ze die geur uit de weg, in de hoop dat hun negatieve associatievermogen hen van een snelle dood kan redden.
Muggen, ze halen bij heel wat mensen het bloed onder de nagels vandaan tijdens de warme zomermaanden. Vaak lijkt er geen mogelijkheid om aan de bloedzuigers te ontkomen, maar dat is niet helemaal waar. Dat schrijft een Amerikaans team van biologen in het wetenschappelijk magazine ‘Current Biology’.
Wetenschappers hebben immers ontdekt dat het wel degelijk zin heeft om rondom je heen te slaan, als er een mug voorbij zoemt. Die insecten onthouden immers de geur van mensen die ze prikken en ze kunnen die informatie in verband brengen met agressieve reacties van hun slachtoffers. Als een insect het bloed lekker vond, maar nadien moet vluchten van de klappen, dan zal het insect niet zo snel meer terugkeren.
Wegslaan helpt
Dat kwam het team van Amerikaanse biologen onder leiding van professor Jeff Riffell te weten. Zij brachten muggen in contact met een bepaalde geur, om meteen daarna een trilplaat aan te zetten. Dat gevoel is voor de mug vergelijkbaar met een slag op de onderarm, terwijl de mug op de hand zit. “Zo’n klap doet het insect geen pijn, maar het choqueert wel”, aldus Riffell.
De neuroecologist aan de Universiteit van Wahsington maakte van die informatie gebruik om het gedrag van de muggen verder in te schatten. Een dag later gingen de proefdieren opnieuw dezelfde locatie binnen. Ze lieten de geur achterwege waarbij ze eerder een trilling hadden gekregen. Stuk voor stuk kozen ze voor het andere alternatief. “Eén keer meppen en de mug is twee keer zo bang”, besluit het onderzoeksteam.
Enkele bavianen zijn er vandaag in geslaagd te ontsnappen uit hun verblijf in de lokale dierentuin van Parijs. De dierentuin van de Franse hoofdstad is daarop ontruimd.
Haytze Teerink
Volgens een woordvoerder van het Parc Zoologique de Paris gaat het om vier apen, die inmiddels vlakbij hun hokken gelokaliseerd zijn. Het is de bedoeling de bavianen te verdoven, zodat ze weer veilig teruggebracht kunnen worden naar de rest van de groep.
Een verzorger sloeg alarm, toen hij een van de beestjes zag rondlopen in een gang. De dierentuin werd direct gesloten, zodat de apen het park niet zouden verlaten.
De soort waar het om gaat is de bruine baviaan, een diersoort die in enkele landen in het westen van Afrika in het wild leeft, in onder meer Senegal, Gambia en Guinee. De internationale unie voor natuurbescherming bestempelt de bruine baviaan als 'bijna met uitsterven bedreigd'.
Leopoldsburg Nederlandse biologen zeiden het al in 2011: de wolf keert terug! Prompt kregen onze noorderburen een wolvenplan, maar wij hielden het eerder rustig. Op één gefascineerde natuurliefhebber na: Jan Loos. Hij bouwde de website ‘Welkom Wolf’ uit en zag het dier inderdaad langzaam opschuiven richting Limburg. En toen stak wolvin Naya deze maand plots de grens over, om zich in Leopoldsburg te nestelen.
“Fascinerend”, glundert Jan Loos. “Door de opwarming van de aarde doet de natuur het meestal niet zo goed - denk maar aan de vele insecten en kleine dieren die uitsterven. Maar dan zijn er ook soorten zoals de oehoe, de otter en de steenmarter, die toch terugkeren. Dat is een teken van hoop. En dat de wolf weer voor Limburg kiest, betekent dat er voldoende lekkere hapjes zijn - everzwijnen, herten en konijnen. Eigenlijk wil dat zeggen dat onze natuur voor Naya redelijk gezond is, en dat maakt me blij.”
Je was lang de enige die erin geloofde?
“Bij ons was er inderdaad niet veel actie, hoewel de wolven wel degelijk op komst waren. Je zag de waarnemingen alsmaar opschuiven. Het zou zelfs kunnen dat er al veel vaker wolven door ons land gelopen zijn. In 2011 werd er in het Waalse Gedinne toevallig ééntje op beeld vastgelegd, maar in Vlaanderen waren er nog geen bewijzen van de terugkeer. Het is ook heel lastig om aan te tonen. Die dieren wandelen op enkele dagen dwars door Europa, hé. Ze verplaatsen zich ook ’s nachts en mijden contact met mensen.”
Heb je een gat in de lucht gesprongen toen Naya opdook?
“Ik was blij, ja. Nu weten we voor het eerst honderd procent zeker dat er weer een wolf in Limburg zit. Naya is geboren in Mecklenburg-Voor-Pommeren, toch eerder het oosten van Duitsland. Daar hebben ze haar als welp even kunnen vangen en een halsband met zender kunnen aanmeten - net als haar broertje, die helaas illegaal doodgeschoten werd. Maar Naya doet het goed. Ze heeft ruim zeshonderd kilometer afgelegd richting Leopoldsburg, wat voor een vrouwtje echt een serieuze afstand is. Maar ze heeft gelijk: ze zit hier goed.”
Maar wel alleen...
“Klopt. Ze is zonder twijfel op zoek naar een partner - wolven trekken daarvoor desnoods grote delen van Europa door. Vrouwtjes zoeken een ideaal plekje en wachten soms jaren tot er een geschikt mannetje langskomt. Ze zijn overigens heel kritisch. De genetische verschillen moeten groot genoeg zijn, anders willen ze zijn welpjes niet. Ik vermoed dat Naya nu hier op haar prins zit te wachten.”
En is die al onderweg?
“Ik vrees er een beetje voor. Geleidelijk aan zullen hier wel koppeltjes en roedels ontstaan, maar dat heeft zijn tijd nodig. Ik hoop natuurlijk voor Naya dat er in de volgende maanden een geschikt mannetje in Leopoldsburg opduikt. Maar misschien geeft ze het na een poosje op, en vertrekt ze weer. Dat zou jammer zijn, maar anderzijds is het begin gemaakt. De wolf is terug, en zal blijven komen.”
Net als de wolvenspotters. Lig jij ’s nachts in de heide met een verrekijker?
“Neen. Een wolf zien, da’s zoals de lotto winnen. Als je het ooit mag meemaken, prijs jezelf dan gelukkig en geniet van het moment. Ze zien dat wij op onze ‘achterste poten’ lopen, waardoor ze ontzag voor ons hebben. Ze zien ons als beren, die samen met hen aan de top van de voedselketen staan. En ze beseffen dat we een gevaar voor hen zijn. Ik kan ermee leven dat ik nooit een wilde wolf tegen zal komen.”
Maar ze moet toch heel wat bruggen gepasseerd zijn. Niemand die dat gezien heeft?
“Dat heeft Naya zonder twijfel gedaan. Maar het kan, hé. Kijk naar de verlaten kanaalbrug in Tessenderlo. Veel kans dat ze daar al eens gebruikt van gemaakt heeft. Het zal ook nooit echt opvallen, want een wolf lijkt ook op bepaalde hondenrassen. En eens de brug over, duikt ze weer de natuur in.”
Moeten we eigenlijk bang zijn?
“In de jongste zestig jaar zijn er wereldwijd geen meldingen geweest van wolven die mensen als prooi aanvallen. En eerdere meldingen lijken me onbetrouwbaar. Misschien heeft een hongerige wolf ooit een baby uit een mandje gehaald, maar dat zou me verbazen. De kans is groot dat het eerder een hond was. Vroeger had je geen DNA-stalen en wildcamera’s. De wolf kreeg vaak de schuld, maar de kans is klein dat hij ook echt de dader was. Al moeten bijvoorbeeld schapenhouders wel opletten.”
Maar al bij al: we mogen blij zijn met de terugkeer van de wolf?
“Absoluut. Ze staan samen met ons aan de top van de voedselketen. Ze zijn het sluitstuk van ons ecosysteem en maken jagers eigenlijk overbodig. Niet toevallig fluisteren liefhebbers van de jacht wel eens dat ze graag een wolf zouden schieten. En ik vrees daar ook echt voor. Zij zien Naya als concurrente, hé. In Frankrijk worden jaarlijks nog altijd zo’n veertig wolven illegaal doodgeschoten. Maar Naya draagt gelukkig een zendertje. Als dat plots geen beweging meer doorgeeft, dan weten we dat er iets grondig mis is. De media-aandacht brengt ook meer sociale controle met zich mee, en ik hoop dat ze daardoor met rust gelaten wordt. Naya is een mooi symbool van hoop. Daar moeten we vooral trots op zijn.”