Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Maar zou jij die malse drumstick nog eten als je eerst zelf hebt geholpen bij de slacht? Bij restaurant Upstick in Arnhem houd je een verdoofde kip eerst vast bij de slacht en help je bij het plukken van de veren, voordat je zelf aan tafel mag genieten van je kip. Restauranteigenaar Wander Alblas wil klanten laten nadenken over hun vleesconsumptie. "Het is belangrijk dat we beseffen wat we eten."
Hij is zelf niet vegetarisch, zegt Alblas. Wel is hij altijd bezig met voedsel. Als student aan de vakschool Rijn IJssel hielp hij docent Henk van Gurp, medeauteur van het Insectenkookboek, al bij workshops waarbij met insecten gekookt werd.
Van 5 mei tot 30 juni opent Alblas zijn eigen pop-up restaurant in Arnhem waar gasten de slacht van dichtbij mee kunnen maken. "Bij kreeft en mosselen is het normaal dat het dier leeft als we het kopen. Bij varkensvlees, koe en kip is dat anders. Ik wil dat mensen na gaan denken over hun eetpatroon. Besef dat je een dier eet."
Tussengerecht van insecten
Restaurant Upstick, dat alleen op vrijdag open is, heeft geen menukaart maar serveert een vast viergangenmenu. Het tussengerecht is gemaakt van gevriesdroogde insecten.
"Dezelfde insecten die ook aan de kippen gevoerd worden. Want waarom zou je de insecten niet willen eten, terwijl je wel de kip eet die daarmee gevoed is? Bij festivals waar ik mensen kennis liet maken met insecten als voedsel was er soms wat weerstand. Maar er ontstonden ook hele mooie gesprekken."
Datzelfde wil Alblas bereiken in zijn tijdelijke restaurant. Gasten zullen zelf de kippen te eten geven, meehelpen met het slachten en helpen met plukken van de veren. "Ik wil de relatie tussen dier en vlees weer samen brengen."
Als iemand echt niet mee wil kijken met de slacht, hoeft dat niet. En vegetarische gasten zijn ook welkom. "Maar we hebben gedeelde tafels dus je komt wel aan tafel met iemand die kip eet. Ik wil de relatie tussen dier en vlees weer samen brengen en zorgen dat mensen verantwoordelijkheid nemen in hun consumptiegedrag."
Verdoofde kip vasthouden
De kip buiten slachten, mag volgens de regels van de Voedsel en Warenautoriteit. Alblas slacht de verdoofde kip, terwijl zijn gasten het dier vasthouden. De kip moet echter wel 24 uur besterven, om lekker mals te worden.
"De kip die je krijgt is dus een dag eerder geslacht. Het duurt ook 1,5 uur voordat zo'n hele kip gaar is. Dat is geen restaurantconcept. Maar we serveren de hele kip. En bij het plukken van de kip leer je de delen herkennen, van poot tot filet. Je ziet de kip steeds verder veranderen in een stukje vlees en je weet dus precies wat je eet," zegt Alblas.
De reserveringen stromen binnen. Sommige avonden zijn al vol. "Het is een heel divers publiek. Van jonge mensen uit Amsterdam die bewust met eten bezig zijn, tot oudere mensen uit de buurt. Iedereen heeft een eigen reden. Zo zijn er mensen die vertelden dat het vroeger bij hun ouders of grootouders heel normaal was om zelf geslachte kip te eten," aldus Alblas die bezweert dat het geen verlate 1 aprilgrap of andere stunt is. "Dit gaat echt gebeuren."
Alblas at zelf om gezondheidsredenen lang vegetarisch, maar eet nu weer regelmatig vlees. "Mensen hoeven van mij ook niet te stoppen met het eten van vlees. Als je maar een bewuste keuze maakt en weet waar het stukje vlees vandaan komt. En bij een kip is het, vergeleken met bijvoorbeeld varken, heel goed zichtbaar wat je op je bord hebt. Bij iedere veer die je uit een kip trekt, wordt herkenbaarder wat je eet."
EERSEL (ANP) - De gemeente Eersel heeft woensdag opnieuw een dwangsom van 2500 euro opgelegd aan een illegale hondenfokker in dat Brabantse dorp. Voor de vijfde keer op rij, inmiddels. Door een uitspraak van de Raad van State mag de fokker daar niet zitten, maar hij weigert hardnekkig te vertrekken.
Controleurs van de gemeente vonden woensdag 171 honden bij zijn fokbedrijf. De gemeente gaat zolang controleren tot de fokker ermee stopt, waarbij wekelijks telkens opnieuw een dwangsom van 2500 euro wordt opgelegd. Dit met een maximum tot 25000 euro. De helft van dat bedrag is inmiddels aangetikt.
Wij leven in een maatschappij, waarin het volkomen normaal is dat medicijnen die worden voorgeschreven door artsen een scala aan, meestal ongewenste, bijwerkingen hebben.
Bij natuurproducten krijgt je geen bijsluiter met bijwerkingen, want die zijn er eigenlijk niet, behalve bij cannabis, want die heeft wel degelijk een bijwerking.
Er komt een enorm vaccinatieschandaal aan het licht. Kla.TV heeft 17 uur beeldmateriaal verzameld over de gruwelijke gevolgen van de vaccinatiecampagne. Er zijn alleen al 763 bekende mensen overleden na de coronavaccinatie. Hoeveel ‘gewone’ mensen zouden er overleden zijn?
Mensen die het grote publiek proberen te wijzen op de ontelbare doden en slachtoffers, worden onmiddellijk verguisd door de mainstream media. Eén van hen is Peter Ganz, initiatiefnemer van de tentoonstelling ‘galerij van de gruwelen’. Hij documenteerde meer dan 3500 gevallen waarbij mensen beschadigd zijn door de coronaprik.
Geschokt
In tal van steden in Duitsland konden mensen zijn tentoonstelling aanschouwen. Dat was natuurlijk een doorn in het oog van de voorstanders van het coronabeleid en de vaccinmakers. Het gevolg: bij huiszoekingen werd zijn documentatie in beslag genomen.
Wereldwijd documenteerden talloze vrije media, virologen, epidemiologen en platforms de enorme vaccinatieschade. In december vorig jaar reageerden inwoners van diverse Franse steden geschokt nadat foto’s van de talloze vaccindoden in het centrum waren uitgestald.
Dringend gewaarschuwd
Kla.TV heeft in meer dan 100 uitzendingen dringend gewaarschuwd voor de gevaren van de prik. De website heeft meer dan 17 uur beeldmateriaal teruggebracht tot bijna 40 minuten.
Zwarte zwaan op brute wijze doodgeknepen door dronken jongeren
Dieren
25 april 2023, 19:57 uur
Zwarte zwaan op brute wijze doodgeknepen door dronken jongeren
Buurtbewoners rond de Snelliuslaan in Badhoevedorp zijn woest. Vrijdagavond hebben twee jongeren een geliefde zwarte zwaan uit het lokale watertje doodgeknepen. "Te walgelijk voor woorden."
De buurt is in shock door het zinloze geweld. Verschillende bewoners zagen twee jongens de hele middag bij het water zitten. "De gasten waren helemaal lam. Toen zag ik die gek het water ingaan", vertelt getuige Marga aan Hart van Nederland. "De zwaan kon eerst wegkomen, maar toen had hij het dier te pakken. Eerst de nek, toen de vleugels."
Volgens de buurtbewoner Lynda is de zwaan uiteindelijk doodgeknepen en vervolgens in het water gesmeten om af te drijven. Hierna is de politie gebeld:
Zondag is ook de regionale Dierenambulance Haarlem gekomen om het beestje op te halen. De buurtbewoners hopen dat de daders snel worden gepakt en gestraft.
De politie is bekend met het verhaal van de meldster. "We zijn ter plaatse geweest, maar we hebben niemand aangetroffen", bevestigt de woordvoerder aan Hart van Nederland. "Bij tips mogen mensen contact opnemen."
Lees ook:
Duistere praktijken en amputaties bij vogelhandelaar, NVWA grijpt in
Tamme zwaan
De zwaan was erg geliefd bij de buurt. "Het was een tamme zwaan en had zoveel vertrouwen in de mens. Dit was een zwaan die bij Badhoevedorp hoorde", omschrijft buurtbewoner Corry. Het maakt ook veel los bij Marga. "Het beeld is echt niet leuk, Corry en ik hebben er niet van kunnen slapen. Ik ben totaal verbouwereerd. Dit doe je gewoon niet."
In Sweet Memory Paul van Vliet, Er is nog zoveel niet gezegd
In Sweet Memory Paul van Vliet,
Er is nog zoveel niet gezegd Er is nog zoveel doodgezwegen Door jullie en door mij In nachten dat wij wakker lagen Op onvoltooid verloren dagen Door jullie en door mij Zoveel nog niet uitgesproken Zoveel waarheid nog ontdoken En het heeft zo voor de hand gelegen Bij jullie en bij mij Er is nog zoveel niet gezegd Er is nog zoveel doodgezwegen Opgekropt en weggestopt Stilgesust en zoetgekust Afgeschoven... weggewoven Door jullie en door mij
Er is nog zoveel niet gezegd Er is nog zoveel doodgezwegen Door jullie en door mij Er is nog zoveel blijven hangen Stille drift, verdrukt verlangen Van jullie en van mij Zoveel grond nog niet ontgonnen Zoveel plannen niet begonnen Vragen die geen antwoord kregen Van jullie noch van mij Er is nog zoveel niet gezegd Er is nog zoveel doodgezwegen Wel gedacht maar niet verteld Afgewacht en uitgesteld Doorgeschoven... weggewoven Door jullie en door mij.
"Try To Remember" in loving memory Harry Belafonte ..
"Try To Remember"
Try to remember the kind of September When life was slow and oh so mellow. Try to remember the kind of September When grass was green and grain was yellow. Try to remember the kind of September When you were a tender and callow fellow. Try to remember and if you remember then follow Follow.
Try to remember when life was so tender When noone wept except the willow. Try to remember when life was so tender When dreams were kept beside your pillow. Try to remember when life was so tender When love was an ember about to billow. Try to remember and if you remember then follow Follow.
Deep in December it's nice to remember Although you know the snow will follow. Deep in December it's nice to remember Without a hurt the heart will hollow. Deep in December It's nice to remember The fire of September that made you mellow. Deep in December our hearts should remember and follow
Wij leven in een maatschappij, waarin het volkomen normaal is dat medicijnen die worden voorgeschreven door artsen een scala aan, meestal ongewenste, bijwerkingen hebben.
Bij natuurproducten krijgt je geen bijsluiter met bijwerkingen, want die zijn er eigenlijk niet, behalve bij cannabis, want die heeft wel degelijk een bijwerking.
Life is not a highway strewn with flowers Still it holds a goodly share of bliss When the sun gives way to April showers Here is the point you should never miss
Though April showers may come your way They bring the flowers that bloom in May So if it's raining, have no regrets Because it isn't raining rain, you know, (It's raining violets,) And where you see clouds upon the hills You soon will see crowds of daffodils So keep on looking for a blue bird, And list'ning for his song Whenever April showers come along
And where you see clouds upon the hills You soon will see crowds of daffodils So keep on looking for a blue bird, And list'ning for his song Whenever April showers come along
Een hectare kelp levert $64.400 tot wel $147.100 per jaar op aan ecosysteemdiensten. Dat ontdekte een internationaal team van onderzoekers toen het de warde van de ecosysteemdiensten van 6 soorten van het zeewier in geld vertaalden.
Aan drie belangrijke ecosysteemdiensten van kelp blijkt een flink geldbedrag te koppelen. Het gaat om het zijn van een habitat voor waardevolle vissoorten, overmatige stikstof uit het water verwijderen en CO2 uit de lucht halen
Kelp is een zeewier dat in de vorm van ‘kelpbossen’ langs kusten groeit. Klimaatverandering is een gevaar voor kelp omdat het de oceanen opwarmt. De zeewiervelden kunnen schade oplopen door hittegolven in de oceaan. Kelpbossen leveren al millennia lang belangrijke ecosysteemdiensten, maar tot nu toe was niet bekend wat de totale ecologische en economische waarde van die diensten is. Inzicht in de ecologische functie van kelpbossen uitgedrukt in hun financiële consequenties voor mensen als ze wegvallen, kan helpen meer aandacht te creëren voor hun beheer en bescherming.
De onderzoekers hebben de opbrengsten van de 3 ecosysteemdiensten berekend. Kelpwouden leiden tot een gemiddelde visvangst van meer dan 900 kilo per hectare per jaar, ter waarde van ongeveer $30.000 per hectare. De waarde van het verwijderen van 657 kilo stikstof per hectare per jaar is geraamd op $73.800 per hectare per jaar. ‘s Werelds kelpbossen nemen ook bijna 5 megaton CO2 uit de lucht op, maar de economische waarde daarvan is maar $163 per hectare per jaar omdat de marktprijs van op- en weggenomen koolstof nog altijd laag is.
Alles bij elkaar komt de waarde van ‘s werelds kelpbossen uit op $500 miljard per jaar. Dat getal zou nog hoger kunnen zijn als meer ecosysteemdiensten meegenomen worden. Als onderzoekers preciezer weten hoeveel kelp er in de oceanen groeit, zou het getal ook nog kunnen veranderen.
De auteurs schrijven dat hun evaluatie niet bedoeld is om kelpwouden te vercommercialiseren, maar ze hopen “de aandacht te vestigen op hun belang en beleids- en beheersbeslissingen te onderbouwen." De precieze bedragen moeten - zoals met elk model - niet letterlijk worden genomen. Dat kelpwouden een significante waarde voor ons bestaan hebben, staat daarentegen wel vast.
Een hectare kelp levert $64.400 tot wel $147.100 per jaar op aan ecosysteemdiensten. Dat ontdekte een internationaal team van onderzoekers toen het de warde van de ecosysteemdiensten van 6 soorten van het zeewier in geld vertaalden.
Aan drie belangrijke ecosysteemdiensten van kelp blijkt een flink geldbedrag te koppelen. Het gaat om het zijn van een habitat voor waardevolle vissoorten, overmatige stikstof uit het water verwijderen en CO2 uit de lucht halen
Kelp is een zeewier dat in de vorm van ‘kelpbossen’ langs kusten groeit. Klimaatverandering is een gevaar voor kelp omdat het de oceanen opwarmt. De zeewiervelden kunnen schade oplopen door hittegolven in de oceaan. Kelpbossen leveren al millennia lang belangrijke ecosysteemdiensten, maar tot nu toe was niet bekend wat de totale ecologische en economische waarde van die diensten is. Inzicht in de ecologische functie van kelpbossen uitgedrukt in hun financiële consequenties voor mensen als ze wegvallen, kan helpen meer aandacht te creëren voor hun beheer en bescherming.
De onderzoekers hebben de opbrengsten van de 3 ecosysteemdiensten berekend. Kelpwouden leiden tot een gemiddelde visvangst van meer dan 900 kilo per hectare per jaar, ter waarde van ongeveer $30.000 per hectare. De waarde van het verwijderen van 657 kilo stikstof per hectare per jaar is geraamd op $73.800 per hectare per jaar. ‘s Werelds kelpbossen nemen ook bijna 5 megaton CO2 uit de lucht op, maar de economische waarde daarvan is maar $163 per hectare per jaar omdat de marktprijs van op- en weggenomen koolstof nog altijd laag is.
Alles bij elkaar komt de waarde van ‘s werelds kelpbossen uit op $500 miljard per jaar. Dat getal zou nog hoger kunnen zijn als meer ecosysteemdiensten meegenomen worden. Als onderzoekers preciezer weten hoeveel kelp er in de oceanen groeit, zou het getal ook nog kunnen veranderen.
De auteurs schrijven dat hun evaluatie niet bedoeld is om kelpwouden te vercommercialiseren, maar ze hopen “de aandacht te vestigen op hun belang en beleids- en beheersbeslissingen te onderbouwen." De precieze bedragen moeten - zoals met elk model - niet letterlijk worden genomen. Dat kelpwouden een significante waarde voor ons bestaan hebben, staat daarentegen wel vast.
Een hectare kelp levert $64.400 tot wel $147.100 per jaar op aan ecosysteemdiensten. Dat ontdekte een internationaal team van onderzoekers toen het de warde van de ecosysteemdiensten van 6 soorten van het zeewier in geld vertaalden.
Aan drie belangrijke ecosysteemdiensten van kelp blijkt een flink geldbedrag te koppelen. Het gaat om het zijn van een habitat voor waardevolle vissoorten, overmatige stikstof uit het water verwijderen en CO2 uit de lucht halen
Kelp is een zeewier dat in de vorm van ‘kelpbossen’ langs kusten groeit. Klimaatverandering is een gevaar voor kelp omdat het de oceanen opwarmt. De zeewiervelden kunnen schade oplopen door hittegolven in de oceaan. Kelpbossen leveren al millennia lang belangrijke ecosysteemdiensten, maar tot nu toe was niet bekend wat de totale ecologische en economische waarde van die diensten is. Inzicht in de ecologische functie van kelpbossen uitgedrukt in hun financiële consequenties voor mensen als ze wegvallen, kan helpen meer aandacht te creëren voor hun beheer en bescherming.
De onderzoekers hebben de opbrengsten van de 3 ecosysteemdiensten berekend. Kelpwouden leiden tot een gemiddelde visvangst van meer dan 900 kilo per hectare per jaar, ter waarde van ongeveer $30.000 per hectare. De waarde van het verwijderen van 657 kilo stikstof per hectare per jaar is geraamd op $73.800 per hectare per jaar. ‘s Werelds kelpbossen nemen ook bijna 5 megaton CO2 uit de lucht op, maar de economische waarde daarvan is maar $163 per hectare per jaar omdat de marktprijs van op- en weggenomen koolstof nog altijd laag is.
Alles bij elkaar komt de waarde van ‘s werelds kelpbossen uit op $500 miljard per jaar. Dat getal zou nog hoger kunnen zijn als meer ecosysteemdiensten meegenomen worden. Als onderzoekers preciezer weten hoeveel kelp er in de oceanen groeit, zou het getal ook nog kunnen veranderen.
De auteurs schrijven dat hun evaluatie niet bedoeld is om kelpwouden te vercommercialiseren, maar ze hopen “de aandacht te vestigen op hun belang en beleids- en beheersbeslissingen te onderbouwen." De precieze bedragen moeten - zoals met elk model - niet letterlijk worden genomen. Dat kelpwouden een significante waarde voor ons bestaan hebben, staat daarentegen wel vast.
Met een radiospot, een handleiding en buitenreclames lanceert Wakker Dier vandaag de nieuwe cursus “Koekeloeren”. Door goed naar koeien te kijken, komen we er achter waar het fout gaat in de veehouderij.
De consument checkt het dierenwelzijn en ontwikkelt zijn bewustzijn. Dat is het idee.
De drie zichtbare signalen voor een foute veehouderij die in de campagne centraal staan zijn te grote uiers, magere koeien en koeien met aangekoekte viezigheid. Volgens Wakker Dier zijn een hoge melkproductie, uitputting en slechte hygiëne in de stallen daar debet aan.
Vorig jaar startte de organisatie een campagne om het leven van de melkkoe te verbeteren. De inzet van Wakker Dier is dat alle melk minimaal gaat voldoen aan één ster van het Beter Leven Keurmerk en/of Nederlands biologisch (Natuurweide).
In gesprek met Foodlog vertelde Anne Hilhorst van Wakker Dier 2 jaar geleden dat de campagneorganisatie zich op het welzijn van melkkoeien wilde gaan focussen. De nieuwe focus volgde op de geslaagde campagne die een aantal jaren heeft geduurd om alle Nederlandse supermarkten minimaal 1-sterkip te laten verkopen. Dat gaat gebeuren vanaf 1 januari 2024. Varkensvlees met 1 ster was al eerder de norm van supermarkten geworden. De organisatie ziet de stap van 1 naar 2 sterren voor varkens als een te grote op dit moment en wil eerst het welzijn van melkkoeien verhogen.
Toch port Wakker Dier af en toe ook in varkenswelzijn, zoals de azijnzaak van vorige week laat zien.
Wij leven in een maatschappij, waarin het volkomen normaal is dat medicijnen die worden voorgeschreven door artsen een scala aan, meestal ongewenste, bijwerkingen hebben.
Bij natuurproducten krijgt je geen bijsluiter met bijwerkingen, want die zijn er eigenlijk niet, behalve bij cannabis, want die heeft wel degelijk een bijwerking.
Official Music Video Sweet Sorrow - Lighthouse "I wish all the lighthouses who have been protecting Sweet Sorrow full of light and well-being." [SINGLE CREDIT] Producer SWEET SORROW Lyrics by Song Woo-jin Composed by Song Woo-jin Arranged by Oh Hwa-pyeong Vocal Arranged by SWEET SORROW Vocal Directed by Lee Kyung-seon Piano & Keyboard Oh Hwa-pyeong Drums Kim Dae-ho Bass Jang Tae-woong Guitar Ahn Ji-hoon Vocal Recorded by Jeong Ki-hong, Choi Da-in @ Seoul Studio, SWEET SORROW @ SWEET SORROW STUDIO Drums Bass Guitar Recorded by Jeong Ki-hong, Choi Da-in @ Seoul Studio Mixed by Lee Chung-moo, Kim Hyun-joo, Kim Jae-bin @ studio505 Mastered by Kwon Nam-woo @ 821sound [ MUSIC VIDEO CREDIT ] Executive Producer SWEET SORROW, filmiq Producer In Ho-jin Director Choi Ji-hoon Director Of Photography Song Ho-yeon Assistant Camera Han Sang-kyu, Yeom Ki-soo, Lee Yong-hyeok Edit Choi Ji-hoon Location 2023 Sweet Sorrow Album Release Concert 'Lighthouse' Sweet Sorrow Band Park Seong-won, Jeong Gami, Cho Seung-ju,