Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
I've been loving you too long I've been lovin' you too long To stop now You were tied and you want to be free My love is going stronger As you become a habit to me Oohh lovin' you a little too long I don't want to stop it now
With you my life Has been so wonderful I can't stop now You were tied and your love is growing cold My love is going stronger And I felt I felt grow old I've been lovin' you I don't wanna stop
I've been lovin' you a little too long I don't want to stop now And don't make me stop now, oh baby I'm down on my knees Please, don't make me stop now I love, I love you, I love you with all my heart And I can't stop now Please, please, please, yeah don't make me stop now
Alle honden van een illegale fokker uit het Brabantse Eersel zijn in bewaring genomen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Tijdens een inspectie bleek dat de honden gezondheidsproblemen hadden, niet de juiste zorg kregen of niet op de juiste wijze werden gehouden.
In december werden er al 30 honden in bewaring genomen bij de hondenfokker, in januari nog eens 460 en vandaag alle resterende honden. Een precies aantal kan de NVWA niet noemen, maar het is voor het eerst dat de autoriteit daartoe overgaat bij deze fokker.
Begeleiding noodzakelijk
"Deze honden zijn niet gesocialiseerd, onzindelijk en vaak bang", zegt een woordvoerder van de NVWA. "Die kunnen niet zomaar bij jou of bij mij worden geplaatst, maar hebben begeleiding nodig. De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan opvang voor deze honden, aangezien de meeste dierenasiels hartstikke vol zitten." De overheid neemt de zorg voor de dieren over, maar wel op kosten van de fokker.
Na een uitspraak van de Raad van State mag de fokker het bedrijf in Eersel niet meer uitoefenen, omdat het in strijd is met het bestemmingsplan. Maar de fokker weigert vooralsnog hardnekkig te verkassen. Vorige week kreeg de fokker een dwangsom van 2500 euro opgelegd, voor de achtste keer op rij inmiddels.
De gemeente zou in totaal tien weken controleren. Daarvan waren er al acht achter de rug, waarbij wekelijks telkens opnieuw een dwangsom van 2500 euro werd opgelegd. Dit met een maximum van 25.000 euro. Van dat bedrag is inmiddels 20.000 euro aangetikt. Er loopt ook een strafrechtelijk onderzoek tegen de fokker, mede op basis van rapportages van de NVWA.
De gemeente Eersel is opgelucht. Zij is ook zwaar in onmin met de fokker, met name omdat zijn onderneming in strijd is met het bestemmingsplan. "Natuurlijk blijven we controleren of de eigenaar niet opnieuw begint met een hondenfokkerij", aldus ook de gemeente.
Dierenactiegroep House of Animals spreekt van een 'horrorfokker' vanwege de slechte omstandigheden waarin de honden zouden leven. De fokker zelf ontkent dat. Bekijk hier undercoverbeelden van House of Animals:
Dieren
23 mei 2023, 22:02 uur
Hondenfokkerij Eersel stilgelegd door NVWA: wat is er de afgelopen jaren gebeurd?
Het was dinsdag zover. Na jaren van inspecties en het opleggen van meerdere dwangsommen nam de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) alle honden van 'horrorfokker' Jan P. in Eersel mee. Tijdens eerdere inspecties trof de NVWA al honden aan die leefden onder verschrikkelijke omstandigheden. Hoe heeft het zover kunnen komen?
"We brengen de honden vandaag nog naar veilige opvangplekken. Op deze gespecialiseerde locaties zullen de dieren de juiste zorg, hulp en aandacht krijgen om ze te laten wennen aan leven in een huiselijke omgeving. Veel honden zijn namelijk niet gesocialiseerd en niet zindelijk", vertelt de toezichthouder op Twitter. Het bedrijf wordt tijdelijk stilgelegd en er wordt een 67-jarige man aangehouden. Dit is de eerste keer dat de NVWA deze zware maatregel oplegt aan een hondenfokker.
Lees ook:
Het is zover: NVWA haalt alle honden weg bij horrorfokker in Eersel
Alleen ging dit allemaal niet zonder slag of stoot. Er ging hier nog veel aan vooraf. Hart van Nederland zet de belangrijkste gebeurtenissen op een rij:
Vanaf 2019
Volgens dierenwelzijnsorganisatie House of Animals wist de NVWA in 2019 al van de misstanden van Jan P. De fokker zou een hersteltermijn van twee weken hebben gekregen en er werd een last onder dwangsom opgelegd. Alleen kwam er na twee weken geen herinspectie. Dit gebeurde volgens Paul Bours van House of Animals pas in maart 2021.
Volgens NVWA-woordvoerder Bjorn Elsebrock klopt dit niet helemaal: "Voor zover ik weet zijn we sinds 2019 bezig met deze fokker. En ook in 2020 en 2021 zijn we hier wel degelijk geweest. Dat we al een tijd bezig zijn met deze fokker geeft aan hoe complex de situatie soms kan zijn."
"Als NVWA werken we met het bestuursrecht en dat is gericht op herstel. We moeten de houder dus de tijd geven om orde op zaken te stellen. Je hebt te maken met een juridische weg die je als toezichthouder grondig dient te bewandelen. Soms blijkt namelijk tijdens inspecties dat er zaken zijn verbeterd, maar worden er ook nieuwe overtredingen geconstateerd. Dat kost tijd. Daarnaast is de omvang van het bedrijf de afgelopen jaren gegroeid en zijn de overtredingen toegenomen. Ook speelde de coronacrisis ongetwijfeld een rol", zegt Bjorn.
Lees ook:
Dierenwelzijnsorganisatie stuit op illegale puppyfabriek: 'Oost-Europese praktijken, maar dan in Brabant'
2022
Maar eigenlijk begint in november vorig jaar pas echt de soap rondom de Brabantse fokkerij als House of Animals undercoverbeelden van de verschrikkelijke situatie bij de beruchte fokker naar buiten brengt.
Twee weken later besluit de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant dat Jan P. die honderden honden verwaarloosde, moet stoppen met de praktijken. Volgens de rechter waren de activiteiten in strijd met het bestemmingsplan. De fokker kreeg zes weken de tijd om de honden te herplaatsen.
Nog geen maand later klaagt House of Animals twee dierenartsen aan die volgens de organisatie weet hadden van de misstanden bij de fokker en die bewust in stand hielden. Eind december gaat de NVWA weer langs bij de fokkerij waarbij de toezichthouder zo'n dertig honden in bewaring neemt. Volgens de autoriteit gaf de Brabantse fokker, na eerdere opgelegde maatregelen, nog steeds niet de zorg die de honden nodig hadden. Zo zaten er onder meer te veel honden in een hok en werden die slecht tot niet schoongemaakt.
In 2022 interviewde Hart van Nederland oud-werknemer Lissy die een boekje opendeed over de wantoestanden bij de fokkerij:
2023
Je zou denken nieuw jaar, nieuwe kansen. Maar de beruchte fokker weet van geen stoppen en raakt nog meer in opspraak. Begin januari vindt er een kort geding plaats waarbij House of Animals wil dat de NVWA de dieren binnen 24 uur wegneemt. Al vond de rechter dat die onvoldoende informatie had en hierdoor geen uitspraak kon doen. Toch haalt de voedsel- en warenautoriteit eind januari 435 honden weg bij fokkerij Kwispel Enzo. De dieren worden opgevangen op plekken waar ze wel de juiste zorg kunnen krijgen.
Begin februari besluit de Raad van State dat de fokkerij binnen zes weken moet sluiten omdat die in strijd is met het bestemmingsplan van het gebied. De gemeente mag een dwangsom opleggen als Jan P. de eis niet vervult. En dit gebeurt ook want de hardleerse dierenfokker weet van geen ophouden. Begin deze maand wordt er zelfs voor de zesde keer een dwangsom opgelegd.
Ondertussen komt het bedrijf ook in het nieuws doordat blijkt dat de horrorfokker op hetzelfde terrein illegale vleeshandel heeft. Daar verkopen ze volgens drie Brabantse kranten bedorven vlees. Ook komt de fokker negatief in het nieuws als er op het terrein meermaals mensen worden aangevallen. Een inspecteurs van de NVWA en PowNed-verslaggever Tom Olthof moesten klappen incasseren of ontwijken.
Lees ook:
Inspecteurs aangevallen bij horrorfokker Eersel, stoel gegooid en iemand aangevlogen
Enorme operatie
Dinsdag was de maat echt vol. Toezichthouder NVWA nam alle nog aanwezige honden mee en wordt het bedrijf tijdelijk stilgelegd. Maar waarom duurde het zolang voordat de dieren werden meegenomen? Volgens de NVWA zijn bij eerdere inspecties eerst de honden meegenomen die directe medische zorg nodig hadden. "Helaas hebben we meer honden gezien die medische zorg nodig hadden, maar daar hebben we de fokker de tijd gegeven om de situatie te herstellen. De fokker zou immers met minder honden meer zorg per hond moeten kunnen bieden", vertelt NVWA-woordvoerder Bjorn Elsebrock aan Hart van Nederland.
Ook is de capaciteit van gespecialiseerde opvangplekken voor de honden een uitdaging: "We hebben bij deze fokker bijna 700 dieren meegenomen. De asielen zitten vol en ook andere handhavingsinstanties nemen dieren in bewaring/beslag. Je kunt je voorstellen dat het tijd kost om dit voor elkaar te krijgen. Waar we nu dus mee bezig zijn is een enorme operatie en vraagt veel van de capaciteit van de NVWA, RVO, de opslaghouders en de dierenambulance. Deze is inspectie is goed voorbereid en daar hebben we ook tijd voor nodig. Zo heb je veel dierenartsen en inspecteurs nodig, en moet je ook het transport regelen."
Bij de actie van dinsdag nam de toezichthouder in totaal 160 honden mee. Ook die moeten allemaal weer een gouden mandje krijgen.
Meer video's over en met dieren zien? Bekijk ze hieronder:
Schreeuwende roeken drijven Weertse buurt tot wanhoop: 'Je draait een soort van door'
Lees hele artikel
01:44
Schreeuwende roeken drijven Weertse buurt tot wanhoop: 'Je draait ee...
01:47
Astrid Vis woont al 75 jaar lang op Dierenpark Amersfoort
00:56
Gierenkuiken succesvol geadopteerd in DierenPark Amersfoort
02:14
Dierenbeulen bekogelen paard met takken en stenen: 'Hij kon bijna ni...
00:50
Amsterdamse kittens die in een doos werden gevonden zijn geadopt...
In de tijd dat de meesten van ons opgroeiden werd ons verteld dat vet slecht was, want door vet kon je een hartaanval krijgen.
Dat alles was mogelijk doordat een aantal wetenschappers van Harvard werden gekocht, net zoals al men vandaag de dag wetenschappers koopt om te zeggen dat coronavaccins 'veilig en effectief' zijn.
Vanaf hun prille jeugd raken mensen verslaafd aan suiker en vaak hebben ze geen flauw idee hoe hun leven radicaal zou veranderen als ze zouden stoppen met suiker.
Niet alleen leidt het gebruik van suiker tot allerlei gevaarlijke gezondheidsproblemen, je voelt je ook nog eens herboren als je deze verslaving de baas kunt worden.
In de tijd dat de meesten van ons opgroeiden werd ons verteld dat vet slecht was, want door vet kon je een hartaanval krijgen.
Dat alles was mogelijk doordat een aantal wetenschappers van Harvard werden gekocht, net zoals al men vandaag de dag wetenschappers koopt om te zeggen dat coronavaccins 'veilig en effectief' zijn.
Vanaf hun prille jeugd raken mensen verslaafd aan suiker en vaak hebben ze geen flauw idee hoe hun leven radicaal zou veranderen als ze zouden stoppen met suiker.
Niet alleen leidt het gebruik van suiker tot allerlei gevaarlijke gezondheidsproblemen, je voelt je ook nog eens herboren als je deze verslaving de baas kunt worden.
These are the days of the open hand They will not be the last Look around now These are the days of the beggars and the choosers
This is the year of the hungry man Whose place is in the past Hand in hand with ignorance And legitimate excuses
The rich declare themselves poor And most of us are not sure If we have too much But we'll take our chances Because god's stopped keeping score I guess somewhere along the way He must have let us alt out to play Turned his back and all god's children Crept out the back door
And it's hard to love, there's so much to hate Hanging on to hope When there is no hope to speak of And the wounded skies above say it's much too late Well maybe we should all be praying for time
These are the days of the empty hand Oh you hold on to what you can And charity is a coat you wear twice a year
This is the year of the guilty man Your television takes a stand And you find that what was over there is over here
So you scream from behind your door Say "what's mine is mine and not yours" I may have too much but i'll take my chances Because god's stopped keeping score And you cling to the things they sold you Did you cover your eyes when they told you
That he can't come back Beacuse he has no children to come back for
It's hard to love there's so much to hate Hanging on to hope when there is no hope to speak of And the wounded skies above say it's much too late So maybe we should all be praying for time
Wanneer voelt een dier zich wel? Volgens Gemma Willemsen, strategisch adviseur bij de Dierenbescherming, als het zonder mensen is. Met de kans op een volledig leven, ingegeven door de natuurlijke behoeften en gedragingen, in een natuurlijke omgeving.
In de zomer van 2022 was ik aanwezig bij een lezing over dierenwelzijn. De zaal discussieerde met de sprekers. Woorden, concepten en argumenten werden gewisseld.
De mensen voerden in een prachtig gebouw een complexe discussie over dierenwelzijn. De emoties stormden trouwens door de abstracties en zorgvuldige formuleringen heen.
Dieren zonder mensen
De dieren doen dat anders. Ze hebben wel een taal, maar besteden hun tijd niet aan mensenwelzijn. Ze zijn niet zo met ons bezig. Zolang we hen met rust laten, dan interesseren we hen niet veel. En het gebouw vinden ze niet prachtig, maar hooguit functioneel. Waarschijnlijk zien ze iets om in te schuilen, voedsel te vinden, en hun verblijf van te maken. Ze zullen de aanwezigheid van andere dieren relevant vinden: om op te eten, te bevechten, mee te paren of te vermijden. Directe waarneming voor de dieren, gericht op functionele en biologische behoeften, vanuit hun bewustzijn en emoties. Abstracties en discussies en woorden voor de mensen, vanuit hún bewustzijn en emoties.
Dit roept de vraag op wat dierenwelzijn is, als er geen mensen bij betrokken zijn. En dat, hoewel niet gedefinieerd, is dan precies ook mijn meest basale begrip van dierenwelzijn. Dieren, zonder mensen. Met de kans op een volledig leven, ingegeven door de natuurlijke behoeften en gedragingen, in een natuurlijke omgeving. Een leven dat weliswaar niet vanuit het mensenbewustzijn wordt geleefd, maar met een eigen, ander, bewustzijn en zeker ook emoties. Er zijn daarin geen garanties aangaande honger, dorst, weersomstandigheden, concurrentie, roofdieren, ziekten en voortijdige sterfte. Dieren, zonder mensen.
Dieren met mensen pakt meestal niet zo goed uit voor de dieren
Want dieren mèt mensen, hoe pakt dat uit? Dan worden weliswaar meestal honger en dorst bestreden, is er onderdak en hoeft er minder gevochten of gevlucht te worden. Bij ziekte is er in sommige gevallen medische zorg. Dat alles is best wat waard.
Aan de andere kant, als je dier bij de mensen bent, is de vrijheid er per definitie niet, en de natuurlijke omgeving is er evenmin. De natuurlijke behoeften en gedragingen worden beperkt, gefrustreerd, of onmogelijk gemaakt. Sociale behoeften en structuren met soortgenoten worden onvrijwillig ingeleverd voor een recept waarin de mens de sociale interactie eenzijdig bepaalt.
Voor het dier bij de mens wordt het uiterlijk en de functie aangepast aan de wensen en behoeften van de mens. Door fokkerij of door ongewenste lichaamsdelen te verwijderen of bij te knippen. Roofdieren worden - zonder pijnbestrijding - bestreden, net zo hard als hun natuurlijke prooidieren. Er wordt onophoudelijk en in grote getale voortijdig en anoniem gestorven, en soms wordt het ene dierenleven gerekt tot de betreffende mens toe is aan het persoonlijke afscheid.
Dus dieren met mensen, hoe pakt dat uit? Meestal niet zo goed voor de dieren.
Levenden
Toch zullen de meeste mensen zeggen dat ze om dieren geven, en dat menen ze oprecht. Het is dus niet per se de intentie, maar wel het menselijke gedrag waardoor niet aan de behoeften van dieren tegemoet wordt gekomen. Zelf probeer ik, in volledige imperfectie, te leven naar de essentie van dit gedicht van Maurits Mok.
Levenden
In dierenogen valt hetzelfde licht
als in het oog van mensen.
Het levende schept adem uit één bron,
vangt van zijn eerste kreet
tot aan zijn laatste huivering
dezelfde zon.
Denkenden gaan met dieren
onder dezelfde hemel
dezelfde einder tegemoet,
door één verlangen voortgedreven:
Leven.
In Wat is ...? gaan we met bekende en minder bekende mensen op zoek naar wat hen motiveert om te ontdekken of we elkaar van daaruit weer kunnen vinden. De introductie tot de dierenwelzijnsreeks vind je hier. Waarom we dit doen lees je in De ontdekking van de ander.
In de tijd dat de meesten van ons opgroeiden werd ons verteld dat vet slecht was, want door vet kon je een hartaanval krijgen.
Dat alles was mogelijk doordat een aantal wetenschappers van Harvard werden gekocht, net zoals al men vandaag de dag wetenschappers koopt om te zeggen dat coronavaccins 'veilig en effectief' zijn.
Vanaf hun prille jeugd raken mensen verslaafd aan suiker en vaak hebben ze geen flauw idee hoe hun leven radicaal zou veranderen als ze zouden stoppen met suiker.
Niet alleen leidt het gebruik van suiker tot allerlei gevaarlijke gezondheidsproblemen, je voelt je ook nog eens herboren als je deze verslaving de baas kunt worden.
Doodsbange hond op punt ingeslapen te worden: zie haar ongelooflijke reactie als ze beseft dat ze gered is
Doodsbange hond op punt ingeslapen te worden: zie haar ongelooflijke reactie als ze beseft dat ze gered is
Artikel van Colette Damas • Gisteren om 15:45
Het is een triest feit dat veel honden in asielen ondervoed en te mager zijn. Het doet me pijn om dieren te zien ploeteren tot ze bijna te zwak zijn om te staan.
Sommigen blijven, ondanks hun verwaarlozing, aanhankelijk en vertrouwend tegenover mensen, terwijl anderen ineenkrimpen van angst wanneer een redder in de buurt komt. Wat ze hebben moeten doorstaan is soms ondenkbaar.
Persoonlijk kan ik me niet voorstellen dat ik ooit een dier pijn zou willen doen. Bovendien kan ik gewoon niet begrijpen waarom iemand er plezier in zou hebben…
Toch denk ik dat honden een zesde zintuig hebben om te weten welke mensen goed zijn en welke niet.
Wie met dieren werkt zal begrijpen hoe belangrijk het is om een dier dat verwaarloosd is de eerste stap te laten zetten. Natuurlijk is het gebruikelijk om een hond te willen aaien en ermee te spelen om te laten zien dat je het niet kwaad bedoelt, maar dit is niet altijd de beste manier.
Sommige mensen kunnen zich gewoon niet voorstellen dat een hond die mishandeld werd, door een wildvreemde kan worden overrompeld.
Edie, een verlaten hond van gemengd ras, zou over enkele uren worden ingeslapen. Ze was doodsbang voor mensen en het was lang geleden dat iemand zich om haar had bekommerd. Haar vacht was een puinhoop en ze was gevaarlijk ondervoed.
Er was een echte dierenvriend voor nodig om Edie een tweede kans te geven.
Het eerste deel van de video is moeilijk om naar te kijken. Edie is zo bang dat ze nauwelijks weet wat ze met zichzelf aan moet. Haar hele lichaam trilt terwijl ze blaft om de man die ze als een bedreiging ziet af te weren.
Uiteindelijk is de man in de video echter in staat Edie te strikken en zo te voorkomen dat ze wegrent. Hij kan haar nu benaderen.
Het duurt niet lang voordat er een vertrouwensband ontstaat. Edie begint te begrijpen dat hij er niet is om haar pijn te doen, maar om haar te helpen. Je kunt bijna het moment zien waarop ze beseft dat ze niet meer ingeslapen zal worden.
Bekijk de video hieronder om Edie’s reactie te zien wanneer ze begrijpt dat ze gered is:
Laten we de tijd nemen om onze dankbaarheid uit te spreken voor degenen die hun leven wijden aan het helpen van dieren in nood.
Zonder jullie zou de wereld er veel slechter uitzien voor onze onschuldige viervoeters.
Deel deze video zodat meer mensen Edie’s ongelooflijke transformatie kunnen zien.
In de tijd dat de meesten van ons opgroeiden werd ons verteld dat vet slecht was, want door vet kon je een hartaanval krijgen.
Dat alles was mogelijk doordat een aantal wetenschappers van Harvard werden gekocht, net zoals al men vandaag de dag wetenschappers koopt om te zeggen dat coronavaccins 'veilig en effectief' zijn.
Vanaf hun prille jeugd raken mensen verslaafd aan suiker en vaak hebben ze geen flauw idee hoe hun leven radicaal zou veranderen als ze zouden stoppen met suiker.
Niet alleen leidt het gebruik van suiker tot allerlei gevaarlijke gezondheidsproblemen, je voelt je ook nog eens herboren als je deze verslaving de baas kunt worden.
Bijenkasten in Assen in brand gestoken: ’De stal, de kasten en volken, allemaal weg’
200.000 bijen dood
Bijenkasten in Assen in brand gestoken: ’De stal, de kasten en volken, allemaal weg’
Door WILLEM DEKKER
in BINNENLAND
ASSEN - Imkers van bijenpark Bos en Golf in Assen zijn er helemaal klaar mee. Na een reeks vernielingen afgelopen jaar is deze week een van de bijenstallen in brand gestoken. „Minstens 200.000 honingbijen zijn dood”, aldus voorzitter Henk de Jong Posthumus.
De afgebrande bijenstal in Assen. Eigen foto.
Ⓒ EIGEN FOTO
„We zijn niet alleen heel verdrietig, maar ook erg boos”, zegt De Jong Postumus van de afdeling Assen van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. „We hebben zes bijenstallen op het terrein bij de golfbaan staan, het afgelopen anderhalf jaar zijn bij alle zes vernielingen gepleegd. Woensdagavond is er één in brand gestoken, die brandde af met de kasten vol bijen erin. Wie doet nu zoiets? Bijen zijn al zo schaars.”
Duizenden euro’s schade
Volgens de voorzitter legden zeker 200.000 honingbijen het loodje. „Er zaten vijf kasten in de stal. In één kast zit een volk van ruim 40.000 bijen. Een aantal zwierf nog verdwaasd rond op het terrein.” De schade loopt in de duizenden euro’s, zegt De Jong Posthumus. „Reken maar uit, de stal, de kasten en volken. Allemaal weg.”
De laatste tijd worden regelmatig de stallen op het bijenpark Bos en Golf vernield. Begin vorig jaar hielden vandalen flink huis in vijf bijenstallen op het terrein. Daarbij werden kasten en korven van imkers omver gegooid, deuren en ramen vernield. „Drie weken geleden zijn bij een collega-imker kasten omgegooid. Uit mijn eigen stal is het plafond gesloopt en opgebrand. Er zijn bomen gekapt en planten vernield. Ik had zeven nestkastjes hangen, daarvan hangt er nog één. Zes zijn gesloopt.”
De bijenvereniging zegt elke keer aangifte te doen bij de politie. „Die surveilleert wel, maar dan zijn de daders gevlogen.” De Jong Posthumus durft niet te zeggen wie de vernielingen plegen. „Hier loopt van alles rond, het bijenpark ligt afgelegen.” De leden van de bijenvereniging hebben overwogen te stoppen met hun hobby bij Bos en Golf. „Maar we willen niet zwichten voor deze vernielingen. Dat is toch te gek om los te lopen.”