Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
De klanten van ID Light moesten dinsdagmiddag even wachten. De mannen van het installatiebedrijf uit Oudkarspel hadden namelijk wel wat beters te doen. Ze waren ruim tweeënhalf uur bezig met het bevrijden van een kat. Het beestje was in een buis onder de grond terechtgekomen waar het niet meer uit wist te komen.
“Mijn collega zag het beestje spelen en zo de riool in springen. Hierop zijn we met z’n allen aan de slag gegaan”, aldus Serge Stolk van ID Light. De heren waren wel even bezig, want de straat moest worden opgebroken, maar met succes. Het katje is gered. Serge: ” Ik had tegen een klant gezegd dat ik er binnen tien minuten zou zijn, dat liep dus even anders.”
Chocorevolutie: Zwitsers komen met natuurlijke roze chocola
Een Zwitsers chocoladebedrijf heeft gedaan wat tot nu toe niemand was gelukt: het maken van natuurlijke roze chocolade. Het is de eerste nieuwe chocoladevariant in 80 jaar.
Het bijzondere aan de roze chocola, die vandaag is gepresenteerd, is dat het volledig natuurlijk gemaakt wordt. Want kleurstoffen toevoegen kan natuurlijk iedereen.
10 jaar onderzoek
Volgens een woordvoerder van Barry Callebaut, het bedrijf dat de uitvinding heeft gedaan, is er dan ook 10 jaar onderzoek voor nodig geweest om de nieuwe chocosoort te ontwikkelen. Daarbij waren onderzoekscentra in België en Frankrijk betrokken, net als de Duitse Jacobs Universiteit.
De truc blijkt hem te zitten in het gebruik van een aantal speciale cacaobonen die worden gewonnen in Ivoorkust, Brazilië en Ecuador. Jaren geleden stuitte een medewerker van het bedrijf 'per ongeluk' op de speciale eigenschappen van enkele boonsoorten. Zo ging het balletje rollen.
Over hoe de roze cholola precies wordt gemaakt blijft het bedrijf geheimzinnig. Bepaalde moleculen in de bonen zorgen na verwerking voor een unieke kleur en smaak, volgens de zegsman. Daarbij wordt nogmaals benadrukt dat er geen bessen of smaken worden toegevoegd om de roze kleur te krijgen.
Bessensmaak
De roze chocolade is na donkere, witte en melkchocolade pas de vierde 'natuurlijke soort'.
Barry Callebaut, die de chocosoort Ruby heeft gedoopt, omschrijft de smaak als 'een spanning tussen bessenfruitigheid en heerlijke soepelheid'. Dat laat nog wel wat ruimte voor interpretatie, maar het product zou in ieder geval niet zoet, melkachtig of bitter zijn.
Prijs onbekend
Wat de nieuwe chocoladesoort gaat kosten, zegt de woordvoerder niet te weten. Barry Callebaut levert slechts de ruwe producten aan chocolademakers, die er daarna zelf weer mee aan de slag gaan. Zij bepalen de verkoopprijs.
Wel zou er met meerdere prijsstellingen zijn getest, meer wil het bedrijf er niet over kwijt.
6 tot 18 maanden
Voorlopig kun je je waarschijnlijk nog niet laven aan de roze lekkernijen. Normaal gesproken duurt het 6 tot 18 maanden voordat een nieuwe 'innovatie' ook daadwerkelijk de markt bereikt.
Fruitariër Mees eet niks anders dan fruit, dag in dag uit: 'Ik voel me optimaal'
Dag in dag uit eet hij fruit, Mees Vullings uit Leiden. Hij kwam er anderhalf jaar geleden achter dat hij zich simpelweg het beste voelt als hij fruit eet, dus besloot hij sindsdien niks anders meer te eten. "Nu eet ik al een paar dagen niks anders dan druiven, dat kan morgen veranderen in mango's."
Ongeveer anderhalf jaar geleden begon Mees met zijn nieuwe levensstijl. "Drie maanden daarvoor ben ik veganistisch gaan eten. Ik merkte al dat ik een heel goed humeur had als ik fruit at", vertelt Mees tegen Editie NL. "Daarom besloot ik toen overdag alleen nog maar fruit te eten." De fruitariër at toen nog wel 'normaal' avondeten.
Goed voor je
"Maar na een tijdje vroeg ik me af waarom ik dat eigenlijk nog deed. Ik voelde me na zo'n maaltijd simpelweg niet chill, dus hakte ik de knoop door." Mees leerde mensen kennen die ook alleen maar fruit eten. "Toen ik mensen zag die dit al 25 jaar doen, wist ik zeker dat het goed voor je zou zijn. Ze zagen er zo fit en gezond uit."
Mees eet waar hij zin in heeft, als het maar fruit is. "Afgelopen zomer heb ik 18 dagen achter elkaar niks anders dan watermeloen gegeten, nu eet ik de hele dag druiven", vertelt Mees alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
'Zolang ik me goed voel, voel ik me goed'
Een frietje zal hij best nog wel lusten. "Het is niet dat ik het niet meer lekker vind. Ik weet gewoon dat ik me daarna helemaal niet chill voel, dus doe ik het niet."
De 23-jarige krijgt heel veel kritiek over zich heen, mensen vertellen hem dat het slecht voor hem is. "We leven in een tijd waarin iedereen dingen klakkeloos overneemt van mensen die ergens voor geleerd hebben, zonder het misschien zelf ervaren te hebben. Ik ervaar nu dat dit gezond voor mij is, ik voel me beter dan ooit. Dan ga je mij niet vertellen dat dit ik iets verkeerds doe", zegt hij. "Alle voedingsstoffen zitten in fruit, alleen niet de zogenaamd aangewezen hoeveelheden. Maar wie vertelt mij dat alle voedingsstoffen die in een blaadje boerenkool zitten ook daadwerkelijk worden opgenomen door mijn lichaam? Niemand. Dus zolang ik me goed voel, voel ik me goed."
Drinkt amper water
Mees drinkt amper. "In fruit zit heel veel vocht, genoeg voor mijn lichaam", vertelt hij. "Ik eet natuurlijk ook geen voedingsstoffen die me uitdrogen, zoals brood. Ik drink bijvoorbeeld wel meer water als ik veel bananen eet."
De fruitariër weet niet of hij het zijn hele leven zal volhouden. "Dat hoeft ook niet van mij. Het gaat er uiteindelijk allemaal om dat ik me nu op m'n best voel als ik alleen maar fruit eet. Misschien is dat ooit anders, dan merken we dat vanzelf." Maar zolang Mees zich blijft voelen zoals hij zich nu voelt, gaat-ie er mee door.
Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar ING vanwege het faciliteren van internationale corruptie en witwassen. Het gaat om vier afzonderlijke zaken. Dat meldt NRC vanavond.
ANP
NRC baseert zich op processtukken die de krant in handen heeft. Het strafrechtelijk onderzoek luistert naar de naam Houston. In maart meldde ING Bank dat het onderwerp is van strafrechtelijk onderzoek door de Nederlandse autoriteiten vanwege betrokkenheid bij corruptie, witwassen en het eigen cliëntacceptatiebeleid. De gevolgen van dat onderzoek zouden volgens ING 'aanzienlijk' kunnen zijn.
BREDA - Dat het een toevalskraak was, lijkt uitgesloten. De inbrekers die vorige week, in de nacht van donderdag op vrijdag, inbraken bij Mytenga in Breda, wisten drommels goed wat ze wilden. De buit: veertien realdolls oftewel sekspoppen, plus dozen vol exclusieve Japanse seksspeeltjes.
Jacques Hendriks
“Maar ook ons koffiezetapparaat, een camera, alles hebben ze gestolen”, aldus de gedupeerde eigenaar Niels van der Voort.
De expert is langs geweest en kwam uit op zeker 25.000 euro schade. Goedkoop zijn de poppen dan ook niet, tussen de 1500 en 2800 euro per stuk. Maar dan heb je ook wat.
Sextoys
Van der Voort, voormalig gemeenteambtenaar in Rotterdam, begon een jaar of tien geleden een handel in Japanse sextoys voor mannen. “Dat is daar de gewoonste zaak van de wereld.” Begin dit jaar breidde Van der Voort met een compagnon zijn handel uit met levensechte poppen. Van zacht plastic, voorzien van 36 gewrichten voor de diverse standen en zo’n 30 kilo zwaar. “Ze worden in China voor ons gefabriceerd. Helemaal naar de voorkeur van de klant. Heupbreedte, de kleur van ogen, haar en huid, borstgrootte, een al dan niet uitneembare vagina, alles kan. De lengte van de poppen varieert van zo’n 1.45 tot 1.70 meter.”
Hij vertelt het alsof hij in een schoenenzaak staat, zo laconiek. “Ik zie het gewoon als het runnen van een bedrijf, ik had ook stoelen of gordijnen kunnen verkopen.”
Showroom
Maar blijkbaar is deze branche naast spannender ook lucratiever. Met zijn sextoys bestrijkt Van der Voort een markt in heel Europa. De poppen verkoopt hij nu nog voornamelijk in Nederland, maar ook daar is al belangstelling uit het buitenland voor. Hij heeft al langer een magazijn in Etten-Leur, maar pas sinds dit voorjaar een showroom op een Bredaas industrieterrein. “De enige showroom in Nederland. Kunnen mensen niet alleen komen kijken, maar de poppen ook voelen. Dat is belangrijk, ze zijn van verrassend zacht materiaal.”
Zijn klantenkring bestaat uitsluitend uit mannen, al komt soms een echtpaar naar de showroom. “Ik heb ook wel een paar mannelijke poppen in de opslag, maar daar is weinig vraag naar. Ik heb er nog niet één verkocht. Misschien omdat de gezichten te Aziatisch, te vrouwelijk zijn.”
Per koerier
De poppen zijn op te halen of worden discreet per koerier bezorgd. De klanten zijn zeer divers, van 20 tot 60-plus en van dikke Audi-rijders tot mensen met een gekreukeld tweedehandsautootje. Soms is het ook een klant met een schrijnend persoonlijk verhaal, dat zo’n aankoop verklaart. Een zieke echtgenote of langdurige eenzaamheid, bijvoorbeeld. Van der Voort zal dan ook de laatste zijn, die lacherig over zijn klanten doet.
Vrouwonvriendelijk vindt hij zijn handelswaar zeker niet. “Je kunt erover discussiëren. Net als over de vraag of het vreemd gaan is als je het met een pop doet. Het is geen stereotiepe pornopop die ik verkoop. Voor iedereen kunnen we het perfecte plaatje leveren. Vrouwen in alle soorten, kleuren en maten.”
Geen herhaling
De schrik van de inbraak zit er goed in bij Van der Voort. Het rolluik aan de voorpui – een glazen pui trok te veel bekijks, wat ten koste van de privacy van de klanten ging – is op slinkse wijze opgekrikt. Reden om extra sloten en andere beveiliging aan te brengen die een nieuwe diefstal moeten voorkomen. “Voor de inbrekers is dit dagelijks werk. Aan de camerabeelden is te zien dat ze snel klaar waren, het waren profs. Ik hoop dat ze gepakt worden, dat voorkomt een herhaling.”
Op die camerabeelden is één van de daders zonder bivakmuts te zien, maar vooralsnog heeft de politie nog niemand aan kunnen houden. Dus of ze de poppen nog terugzien? “Eén pop was al besteld, lag klaar om bezorgd te worden. Die klant zal nog even geduld moeten hebben. De fabricage vergt ongeveer drie weken.”
Het weerhoudt Niels van der Voort er niet van om door te gaan met zijn succesvolle zaak. “We moeten noodgedwongen de officiële opening van de showroom uitstellen, maar die komt dit najaar nog. Alleen zetten we er in het vervolg minder poppen neer, dat is een les die we geleerd hebben.”
September Song It's time to farewell with pretty Summer The days grow short in golden slumber. The air is bright and in the streets September leaves swing gently from the trees.
I'm walking down the avenue of Dreams, I hear the song September sings, The crystal sky reflecting in my eyes And shows the truth with there's no lies.
My heart is deep in love & blue, Nobody but September knows it,s true. My silent friend, come take me to the Autumn stars And sing with me the same September Song...
Barry White
September, When I first met you remember? Ohh what a day it was. Everything Was so clear. Oh there's something about that day, I could feel it in the Air. Suddenly I knew, why I felt that way. The moment I laid eyes on you, Girl I just had to say; please let me be the one you give your love to. If We live with this, through all of this that's how we make everyday anew. September, When I first met you Remember? Ooh what a night it was, how I Had it planned. The things I would say and do; The way I'd hold your hand. But when you rushed into my arms there was nothing left to say. ;) I'll Never forget that night, I'll never forget that day. September, When I First Met You, remember?
September In The Rain
The leaves of brown came tumblin' down, remember In September in the rain The sun went out just like a dying ember That September in the rain
To every word of love I heard you whisper The raindrops seemed to play a sweet refrain Though spring is here, to me it's still September That September in the rain
To every word of love I heard you whisper The raindrops seemed to play a sweet refrain Though spring is here, to me it's still September That September in the rain That September in the rain
Het zikavirus kan verwoestende gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het hersenweefsel van foetussen. Maar het kan paradoxaal genoeg ook een wapen worden in de strijd tegen glioblastoom, de meest voorkomende hersentumor bij volwassenen.
Glioblastoom is één van de meest kwaadaardige tumoren. Bij geen enkele andere vorm van kanker is het aantal verloren levensjaren zo groot en de meeste patiënten overlijden binnen de twee jaar na de vaststelling van de ziekte.
Indien mogelijk wordt de tumor verwijderd en wordt de patiënt nadien behandeld met chemotherapie en radiotherapie. Maar misschien biedt het zikavirus, tot dusver enkel aanzien als een bedreiging voor de volksgezondheid, nieuwe perspectieven.
"We hebben aangetoond dat het zikavirus de cellen van glioblastoom kan vernietigen die bestand zijn tegen de huidige therapieën en de kanker zo agressief maken", legt professor Michael Diamond van de Washington University School in St. Louis uit.
Toegediend aan muizen Voor de studie, waarvan de resultaten verschenen in het Journal of Experimental Medicine, hadden de vorsers het virus ingespoten in de hersenen van muizen. Twee weken later bleek de tumor bij die dieren aanzienlijk ingeperkt te zijn. Ze bleven ook langer in leven dan soortgenoten die een placebo kregen.
Het zikavirus, dat doorgaans wordt overgedragen door muggen, valt de stamcellen van de hersenen aan. Die zijn in grote getale aanwezig bij borelingen, maar veel minder bij volwassenen. Daarom zouden de nadelige gevolgen voor volwassenen niet zo groot zijn.
De vorsers hopen binnen anderhalf jaar te starten met klinisch onderzoek.
In Vlaanderen zijn vorig jaar bijna een kwart miljoen wetenschappelijke experimenten uitgevoerd op dieren. Het gaat exact om 245.758 dierproeven of meer dan 20.000 per maand, een lichte stijging ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA), zo berichten de kranten van Mediahuis. Hij wil het aantal structureel doen dalen en zet in op alternatieven.
Dierproeven zijn een noodzakelijk kwaad, zegt Weyts. Ze zijn nodig om tot doorbraken te komen in de wetenschap en nieuwe medicijnen te testen op hun veiligheid. "Maar toch zit elke dierenvriend ermee gewrongen." Een precieze verklaring voor de kleine stijging is er niet. "Bovendien blijkt uit de cijfers dat de betrokken dieren minder zwaar geleden hebben", zegt Weyts. Desondanks is de tol nog steeds zwaar: in de helft van de bijna 250.000 dierproeven vorig jaar had het dier minstens matige pijn. In een vijfde van de gevallen, of meer dan 50.000 experimenten, ondervond het proefdier ernstige pijn of overleed het.
Weyts wil het aantal dierproeven de komende jaren structureel zien dalen. Begin dit jaar al maakte hij bekend 350.000 euro te investeren. Het grootste deel gaat naar een soort kenniscentrum, in samenwerking met de universiteiten. "Er bestaan al talrijke alternatieven, zoals onderzoek via computermodellen of in proefbuizen, maar die zijn onvoldoende ingeburgerd bij wetenschappers. Soms gebeurt onderzoek waarvoor dierproeven vereist zijn onnodig dubbel."
GAIA reageert erg ontgoocheld. De maatregelen die Weyts neemt, zijn volgens de dierenrechtenorganisatie ruim onvoldoende. "Vrijblijvend hameren op alternatieven is een strategie die zo oud is als de straat", zucht Michel Vandenbosch, die voorstelt laboratoria financieel te belonen als ze echt werk maken van minder dierproeven. "Tot nader order blijft beterschap afhankelijk van goodwill. Deze stijging toont echter aan dat er nog steeds geen sprake is van een mentaliteitswijziging in universiteiten en farmaceutische bedrijven."
gerelateerd nieuws
"Historisch": nieuwe behandeling tegen leukemie blijkt supersuccesvol, maar er hangt een prijskaartje aan
UZ Leuven voert 1.000ste longtransplantatie uit en legt mooie overlevingscijfers voor
Noord-Koreaanse raket haalde hoogte van 550 km (en dat is lang geen record)
Die kleine schoothondjes mogen dan wel onschuldig lijken, als ze beginnen blaffen komen daar toch aardig wat decibels uit. Hoe komt het dat kleine honden vaak indrukwekkend meer geluid produceren dan hun grote varianten? Business Insider vroeg het aan Alexandra Horowitz, hondenkenner en auteur van verschillende boeken rond het populaire huisdier.
Hondenfan en onderzoekster Alexandra Horowitz heeft al meerdere hondenboeken op haar palmares staan, waarin ze onder meer onderzoekt wat honden ruiken, horen, denken en weten. Op de vraag waarom kleine honden vaak meer van hun tak kunnen maken dan grote dieren, heeft ze zo haar eigen verklaring.
Compensatiegedrag "Het is niet wetenschappelijk bewezen, want er zijn nog veel vragen over honden die onbeantwoord zijn," legt Horowitz uit aan Business Insider. "Maar ik acht de kans groot dat kleine honden hun grootte willen compenseren en op zoek gaan naar iets waardoor ze groter, sterker of krachtiger lijken. Veel lawaai maken is één van de manieren waarop dieren altijd proberen om zichzelf sterker voor te doen dan ze zijn."
"Geen stuk speelgoed" "Ik haat het als mensen denken dat een klein hondje maar een stuk speelgoed is," besluit Horowitz. "Vaak hebben ze meer energie, zijn ze luider en onstuimiger dan grote honden. Grotere honden zijn vaak zachter dan aard, en lopen niet een hele dag als gekken heen en weer. Iets om in het achterhoofd te houden, als je besluit om voor de komende 15 jaar een hond te nemen."
Het politieke jaar is weer begonnen en meteen stond de eerste demonstratie op het programma. Dierenactivisten eisten actie tegen de vele stalbranden van de afgelopen tijd.
Want dit jaar kwamen daarbij al 300-duizend dieren om en dat is al veel meer dan in heel 2016. Daarom moet er volgens de demonstranten snel wetgeving komen om de stallen brandveiliger te maken.
De stichting Burning Souls demonstreert dinsdag tegen de stalbranden. Afgelopen voorjaar boden ze tevergeefs een brandbrief aan in politiek Den Haag. Nu er nog geen stappen in de politiek zijn ondernomen om de brandveiligheid te bewaken en de dieren blijven sneuvelen is de maat vol en eisen ze een betere wetgeving.
De veehouders zijn zich ervan bewust dat er iets moet veranderen. Er zijn dit jaar al teveel dieren overleden door stalbranden. Dat het anders kan bewijst de familie Van der Meijden. Zij bouwden -naar eigen zeggen- de meest brandveilige stallen van Europa.
Omwonenden van de Bandoengstraat in de Utrechtse wijk Lombok weten inmiddels wat ze te doen staat wanneer ze weer eens kinderspeelgoed, theedoeken of zelfs ondergoed kwijt zijn; aanbellen bij Suzanne Verhoog. Haar ‘criminele kat’ Sebas jat namelijk als de raven.
Het brutale beest wandelt doodleuk huizen binnen en sleept van alles van zijn gading mee naar buiten. Suzanne en de buurt kunnen er gelukkig om lachen, ook omdat ze Sebas een ‘knappe kleptomane kater’ vinden, met prachtige blauwe ogen. “Maar soms schaam ik me wel een beetje”, erkent Suzanne.” De laatste tijd komt Sebas met boxershorts thuis. Waarom? Ik heb geen idee. Ik denk dat ‘ie cadeautjes voor me meeneemt.”
ZorgkostenHet verplichte eigen risico van 385 euro per jaar in de zorg gaat de komende jaren verder omhoog. Dat zeggen bronnen bij meerdere partijen die nu in de Stadhouderskamer onderhandelen over een nieuw kabinet. Volgend jaar tikt het al de 400 euro aan.
Edwin van der AaLaatste update:08:07
Tijdens de verkiezingscampagne was verlaging van het eigen risico juist een veelbesproken onderwerp. De kosten van de zorg zijn voor een groeiende groep Nederlanders een probleem. Van de vier formatiepartijen wilden CDA en ChristenUnie het eigen risico verlagen. Maar dat kost te veel geld, blijkt nu tijdens de onderhandelingen. Zelfs het eigen risico op het huidige niveau houden, vinden de partijen een onmogelijke opgave. Volgend jaar tikt verplichte eigen risico in de zorg al de 400 euro per jaar aan.
Hoeveel het eigen risico voor de burger de komende vier jaar precies stijgt, staat nog niet vast. Volgens het Centraal Planbureau zou het eigen risico 100 euro hoger liggen in 2021 als het nieuwe kabinet niets doet. De formerende partijen gaan ervan uit dat die stijging kan worden gedempt door afspraken met de zorgwereld over kostenbesparingen. Maar meer dan dat zit er niet in.
Definitieve premie staat nog niet vast
In 2018 loopt het verplichte eigen risico vanzelf al op naar 400 euro op jaarbasis doordat de kosten van loonstijgingen in de markt worden doorberekend naar iedere burger. De definitieve zorgpremie voor volgend jaar staat nog niet vast en wordt uiteindelijk bepaald door de verzekeraars, maar de premie zal volgens een schatting van het kabinet in 2018 stijgen met zo'n 6 euro per maand (72 euro per jaar) en uitkomen op ongeveer 1362 euro op jaarbasis.
Overigens stijgt de zorgtoeslag - een tegemoetkoming voor lagere inkomens - automatisch met 65 euro mee op jaarbasis. Daarbovenop komt echter een toename van de zorgtoeslag met nogmaals 65 euro; een maatregel van het demissionaire kabinet-Rutte II om de koopkracht van de minima in 2018 op peil te houden.
Hoofdpijndossier
De zorgkosten blijken een flink hoofdpijndossier bij de formatie. Terwijl de kosten toch al stijgen door de vergrijzing en nieuwe medische ontwikkelingen waardoor meer ziektes behandeld kunnen worden, is het nieuwe kabinet ook gebonden aan de eerder door de gehele Tweede Kamer uitgesproken wens dat er geld moet worden uitgetrokken voor extra personeel in verpleeghuizen. Die belofte loopt op tot 2,1 miljard euro.
Daardoor is er niet veel financiële ruimte meer om andere verkiezingsbeloften in te willigen, is inmiddels duidelijk. Het CDA stelde in haar verkiezingsprogramma nog dat er een forse verlaging moest komen van het eigen risico met 105 euro, omdat vooral chronisch zieken, mensen met een beperking en ouderen nu veel geld kwijt zijn bovenop hun maandelijkse zorgpremie. De ChristenUnie wilde een verlaging van 100 euro. Maar die plannen kosten minstens 1,1 miljard euro, berekende het Centraal Planbureau eerder. En dat geld heeft het nieuwe kabinet niet. Het verplichte eigen risico is van 150 euro in 2008 gestegen naar 385 euro nu. Vorig jaar heeft zeker 10 procent van de Nederlanders zorg gemeden of een behandeling uitgesteld omdat zij het geld voor het eigen risico niet wilden of konden missen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van zorgverzekeraar VGZ. Dat was een lichte stijging ten opzichte van een jaar eerder.
ZorgkostenHet verplichte eigen risico van 385 euro per jaar in de zorg gaat de komende jaren verder omhoog. Dat zeggen bronnen bij meerdere partijen die nu in de Stadhouderskamer onderhandelen over een nieuw kabinet. Volgend jaar tikt het al de 400 euro aan.
Edwin van der AaLaatste update:08:07
Tijdens de verkiezingscampagne was verlaging van het eigen risico juist een veelbesproken onderwerp. De kosten van de zorg zijn voor een groeiende groep Nederlanders een probleem. Van de vier formatiepartijen wilden CDA en ChristenUnie het eigen risico verlagen. Maar dat kost te veel geld, blijkt nu tijdens de onderhandelingen. Zelfs het eigen risico op het huidige niveau houden, vinden de partijen een onmogelijke opgave. Volgend jaar tikt verplichte eigen risico in de zorg al de 400 euro per jaar aan.
Hoeveel het eigen risico voor de burger de komende vier jaar precies stijgt, staat nog niet vast. Volgens het Centraal Planbureau zou het eigen risico 100 euro hoger liggen in 2021 als het nieuwe kabinet niets doet. De formerende partijen gaan ervan uit dat die stijging kan worden gedempt door afspraken met de zorgwereld over kostenbesparingen. Maar meer dan dat zit er niet in.
Definitieve premie staat nog niet vast
In 2018 loopt het verplichte eigen risico vanzelf al op naar 400 euro op jaarbasis doordat de kosten van loonstijgingen in de markt worden doorberekend naar iedere burger. De definitieve zorgpremie voor volgend jaar staat nog niet vast en wordt uiteindelijk bepaald door de verzekeraars, maar de premie zal volgens een schatting van het kabinet in 2018 stijgen met zo'n 6 euro per maand (72 euro per jaar) en uitkomen op ongeveer 1362 euro op jaarbasis.
Overigens stijgt de zorgtoeslag - een tegemoetkoming voor lagere inkomens - automatisch met 65 euro mee op jaarbasis. Daarbovenop komt echter een toename van de zorgtoeslag met nogmaals 65 euro; een maatregel van het demissionaire kabinet-Rutte II om de koopkracht van de minima in 2018 op peil te houden.
Hoofdpijndossier
De zorgkosten blijken een flink hoofdpijndossier bij de formatie. Terwijl de kosten toch al stijgen door de vergrijzing en nieuwe medische ontwikkelingen waardoor meer ziektes behandeld kunnen worden, is het nieuwe kabinet ook gebonden aan de eerder door de gehele Tweede Kamer uitgesproken wens dat er geld moet worden uitgetrokken voor extra personeel in verpleeghuizen. Die belofte loopt op tot 2,1 miljard euro.
Daardoor is er niet veel financiële ruimte meer om andere verkiezingsbeloften in te willigen, is inmiddels duidelijk. Het CDA stelde in haar verkiezingsprogramma nog dat er een forse verlaging moest komen van het eigen risico met 105 euro, omdat vooral chronisch zieken, mensen met een beperking en ouderen nu veel geld kwijt zijn bovenop hun maandelijkse zorgpremie. De ChristenUnie wilde een verlaging van 100 euro. Maar die plannen kosten minstens 1,1 miljard euro, berekende het Centraal Planbureau eerder. En dat geld heeft het nieuwe kabinet niet. Het verplichte eigen risico is van 150 euro in 2008 gestegen naar 385 euro nu. Vorig jaar heeft zeker 10 procent van de Nederlanders zorg gemeden of een behandeling uitgesteld omdat zij het geld voor het eigen risico niet wilden of konden missen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van zorgverzekeraar VGZ. Dat was een lichte stijging ten opzichte van een jaar eerder.
The peace of rural Somerset is shattered when animal-loving Meg Sunningdale moves to the small village of Withycombe. Meg fiercely protects all creatures great and small, a view at odds with some of the locals, especially when she takes to feeding the local badgers. Matters come to a head when she erects posters naming and shaming one of the villagers for taking part in a government backed cull to prevent tuberculosis spreading in cattle, resulting in him and his family being driven out by an animal rights backlash. Though Meg receives a police caution, the trouble does not end there. Animal Rights activists start turning up in droves – leaving the village under siege and Meg's relations with her neighbours beyond repair.
With Bryan May, the RSPCA and Bill Oddie among the people and organisations lining up to attack it, news of the Government's badger culling scheme proved controversial to say the least.
But in one Somerset village, the culls proved nothing short of disastrous with one animal rights obsessed resident's poster campaign resulting in a horde of activists descending on the tiny hamlet.
One young family was even forced to move away after being wrongly linked to the cull by neighbour Meg Sunningdale, 67, and subjected to a barrage of abuse.
The peace of rural Somerset is shattered when animal-loving Meg Sunningdale moves to the small village of Withycombe. Meg fiercely protects all creatures great and small, a view at odds with some of the locals, especially when she takes to feeding the local badgers. Matters come to a head when she erects posters naming and shaming one of the villagers for taking part in a government backed cull to prevent tuberculosis spreading in cattle, resulting in him and his family being driven out by an animal rights backlash. Though Meg receives a police caution, the trouble does not end there. Animal Rights activists start turning up in droves – leaving the village under siege and Meg's relations with her neighbours beyond repair.
With Bryan May, the RSPCA and Bill Oddie among the people and organisations lining up to attack it, news of the Government's badger culling scheme proved controversial to say the least.
But in one Somerset village, the culls proved nothing short of disastrous with one animal rights obsessed resident's poster campaign resulting in a horde of activists descending on the tiny hamlet.
One young family was even forced to move away after being wrongly linked to the cull by neighbour Meg Sunningdale, 67, and subjected to a barrage of abuse.
Funny how I find myself in love with you If I could buy my reasoning I'd pay to lose One half won't do I've asked myself, how much do you Commit yourself
It's my life Don't you forget It's my life It never ends (it never ends)
Funny how I blind myself, I never knew If I was sometimes played upon, afraid to lose I'd tell myself, what good do you do Convince myself
It's my life Don't you forget It's my life It never ends (it never ends)
I've asked myself, how much do you Commit yourself?
It's my life Don't you forget Caught in the crowd It never ends
It's my life Don't you forget Caught in the crowd It never ends
It's my life Don't you forget Caught in the crowd It never ends ..
Talk Talk
Living inside myself
In my life I've felt so self assured But suddenly it's all changed She's a cloud, that hangs above my world And I find myself wond'ring in the rain And now I can't go on 'Cause I am lost Living inside myself Living inside this shell Living outside your love I am lost, somewhere inside my own dreams Afraid of what life really means Living without your love I need a guiding light To shine on my darkest days I was young, and time was on my side But like a fool I let it slip away And now those days are gone And I am lost Living inside myself Living inside this shell Living outside your love I am lost, somewhere inside my own dreams Afraid of what life really means Living without your love In my life I've felt so self-assured But oh how all the seasons change And now I'm not that strong 'Cause I am lost Living inside myself Living inside this hell Living outside your love I am lost, somewhere inside my own dreams Afraid of what life really means Living without your love I am lost Living inside myself I am lost, somewhere inside my own dreams Afraid of what life really means...
Uit een nieuwe studie naar het gebruik van neonicotinoïde pesticiden, blijkt dat de omstreden bestrijdingsmiddelen gevaarlijk zijn voor bijen. De onderzoekers stelden vast dat honingbijen die aan de chemicaliën werden blootgesteld, minder kans maken om de winter te overleven, terwijl hommels en solitaire bijen minder koninginnen voortbrengen. De resultaten zijn koren op de molen van tegenstanders van de controversiële producten.
"We zien duidelijke negatieve effecten in kritieke stadia van de levenscyclus. Dat is een reden tot bezorgdheid", vertelde Richard Pywell, medeauteur van de studie die vandaag werd gepubliceerd in het vakblad Science.
De studie van het Centrum voor Ecologie en Hydrologie in het Verenigd Koninkrijk is het meest grootschalige onderzoek dat tot op heden naar de kwestie werd gevoerd. Nochtans werd ze voornamelijk gefinancierd door twee grote neonicotinoïdeproducenten, Bayer CropScience en Sygentia. De onderzoekers zelf zeggen dat ze volledig onafhankelijk te werk gingen.
De studie komt op een cruciaal tijdstip, want de Europese Unie stemt in het najaar over een totaal verbod op neonicotinoïden. Momenteel mogen de pesticiden al niet meer gebruikt worden op bloeiende gewassen.
De laatste jaren neemt de ongerustheid onder wetenschappers en beleidsmakers over het gebruik van neonicotinoïden - of kortweg neonics - toe. De pesticiden worden meestal aangebracht op de zaden vooraleer ze gezaaid worden en zijn later terug te vinden in de pollen.
Laboratoriumstudies naar het effect op de gezondheid en het gedrag van bijen kregen in het verleden vaak de kritiek dat de bijen er een grotere dosis chemicaliën kregen toegediend dan in de buitenwereld het geval zou zijn. Veldonderzoek leverde dan weer uiteenlopende resultaten op.
Om een sluitend antwoord op alle vragen te bieden, ondernam het Centrum voor Ecologie en Hydrologie de grootste studie ooit. Ze verdeelden drie bijensoorten - honingbijen, hommels en solitaire bijen - over 33 locaties waar raapzaad wordt geteeld in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Hongarije. Sommige bijen werden geplaatst nabij gewassen die beschermd werden met neonics, anderen in velden waar de chemicaliën niet werden gebruikt.
De studie stelde vast dat de pesticiden een algemeen negatief effect hadden op bijen. De wetenschappers ontdekten bovendien ook dat wilde bijen werden blootgesteld aan een neonic dat niet eens gebruikt werd tijdens het onderzoek en stelden vast dat die schade het gevolg kan zijn van residu van voorgaande oogsten.
Maar de resultaten zijn niet volledig eensluidend. Zo leken de pesticiden schadelijk te zijn voor de bijen op de Britse en Hongaarse locaties, maar blijkbaar hadden ze tijdelijk een positief effect op de honingbijen in Duitsland.
Pywell merkt echter op dat de Duitse effecten echter van korte duur waren. Dat heeft volgens hem vermoedelijk te maken met het feit dat de Duitse kolonies algemeen in betere gezondheid verkeerden dan de andere. Bovendien bleek dat de Duitse bijen slechts vijftien procent van hun voeding in de raapzaadvelden vonden, in tegenstelling tot 40 à 50 procent in het VK en Hongarije. "De bijen in Duitsland hebben zich duidelijk gevoed met andere bloesems en werden daarom minder blootgesteld aan neonics," aldus Pywell.
Tegelijkertijd werd in 'Science' een aparte studie gepubliceerd van insectenwetenschapper Amro Zayed. Die werd gefinancierd door het ministerie van Landbouw van Ontario, Canada.
Zayeds team stelde vast de honingbijen tijdens hun hele seizoen werden blootgesteld aan "toxicologisch belangrijke" niveaus van nicotinoïden. Tijdens verder onderzoek in het laboratorium gaven de onderzoekers bijen dezelfde hoeveelheid chemicaliën als in het veld werd geobserveerd. Ze ontdekten dat de insecten een kortere levensduur hadden dan bijen die geen blootstelling kenden en hun kolonies waren minder in staat om hun koningin gezond te houden.
Bovendien stelde de studie van Zayed vast dat de effecten van de neonics het ergst waren in combinatie met een schimmeldodend middel.
Kritiek
Het huidige landbouwmodel dat gebaseerd is op gigantische monoculturen die behandeld worden met tientallen pesticiden, brengt enorme schade toe aan het milieu
Prof. David Goulson, universiteit van Essex
Zowel Bayer als Syngentia trekken de conclusies van de wetenschappers in twijfel en verdedigen de pesticiden, die in veel landen verboden zijn. Ze noemen de conclusies van de studie een "simplistische" interpretatie van complexe en "inconsistente" resultaten.
Pywell verweert zich. "We blijven achter onze intercollegiaal getoetste studie staan. We ondernamen de statistische analyse en rapporteerden de bevindingen zoals we ze zagen en dat wordt onderstreept door de data. We zijn absoluut onafhankelijk."
Prof. David Goulson, bijenexpert aan de universiteit van Sussex, treedt hem bij. "In het licht van deze nieuwe studies, is blijven beweren dat neonicotinoïden in de landbouw geen schade toebrengen aan bijen niet langer een houdbare positie. Naar mijn mening moeten we ook naar het grotere plaatje kijken: het huidige landbouwmodel dat gebaseerd is op gigantische monoculturen die behandeld worden met tientallen pesticiden, brengt enorme schade toe aan het milieu en ondermijnt levensbelangrijke functies van het ecosysteem dat ons in leven houdt."
gerelateerd nieuws
Week van de Bij geeft bijenbestand duw in de rug
Federale ministers willen bijensterfte aanpakken
Amerikanen plaatsen hommel op lijst van bedreigde diersoorten
Omdat ze volgens haar ouders haar goudvissen verwaarloosde, moest ze een lesje leren. Yuko Ogata en Takeshi Egami goten eerst wasmiddel in het aquarium en sommeerden daarna hun dochter om haar dertig goudvissen, een voor een op te eten, schrijft de krant Le Parisien.
Degoutant. Enkel zo kan je de straf van de ouders voor hun dochter in Fukuoka omschrijven. Volgens de politie werd het meisje van zeventien regelmatig mishandeld door haar ouders. De vader en moeder werden eerder al opgepakt voor het vastbinden van hun dochter aan haar bed en het verbranden van haar tong met een sigaret.
Het nieuwe geval van kindermishandeling komt een maand na de gruwelijke dood van een tweeling van drie. De moeder verbrandde haar dochtertje en haar partner sloeg haar broertje dood.
Het ministerie van Gezondheid heeft vorig jaar in Japan het recordaantal van 89.000 meldingen van kindermishandeling geregistreerd. Maar het blijft niet alleen beperkt tot geweld jegens kinderen.
Ook ouderen gaan steeds brutaler met elkaar om in Japan. Zo werd zondag een bewoner van een rusthuis opgepakt op beschuldiging van moord. Dat gebeurde nadat hij een medebewoner van 78 van het balkon gegooid had. Na zijn arrestatie bekende hij nog twee gelijkaardige feiten waarbij hij op dezelfde manier twee vrouwen om het leven gebracht heeft.
gerelateerd nieuws
Oeps! Belg dondert met auto twee verdiepingen naar beneden in betaalparking
Is deze robot de beste barista?
407 km/u: politie Dubai breekt wereldrecord met snelste politiewagen ooit
UPDATE De politie van de Duitse stad Leipzig waarschuwt vrouwen om er niet meer alleen op uit te trekken als ze een blokje willen gaan lopen. Afgelopen donderdag werd een loopster verkracht en vervolgens in elkaar geslagen in het park Rosental en de dader is nog niet gevonden. Maar de burgemeester van de stad vindt het advies van zijn korps hallucinant: "Het antwoord moet zijn: meer politie op straat en in de parken."
De vrouw - een vijftiger - had ernstige verwondingen en moest onmiddellijk geopereerd worden. De aanval gebeurde op klaarlichte dag, om half tien 's morgens. Volgens het slachtoffer was de dader een zuiders type van gemiddelde grootte, potig, met donker haar en een korte, onverzorgde baard. De vrouw schat zijn leeftijd tussen 25 en 35 jaar.
Er kwamen verscheidene tips binnen na de feiten, maar tot dusver heeft de politie geen verdachte op het oog. In afwachting maanden de ordediensten de inwoners dus aan voorzichtig te zijn, zeker in het park zelf. "Als je wil joggen, trek je er beter met zijn tweeën op uit. En als je iemand inhaalt, kijk je best nog even over je schouder", klonk het onder meer.
Burgemeester Burkhard Jung is het daar echter niet mee eens. "Het antwoord van de staat op deze onvoorstelbare overvallen moet zijn: meer politie op de straten en in de parken, zoals ik het al jaren vraag. We willen toch allemaal in een stad leven waarin vrouwen ook alleen in het park kunnen gaan lopen, waarin iedereen zich veilig op straat kan begeven? En daarvoor hebben we meer zichtbare politie nodig."
Een wandelend koppel heeft zondagavond een dood rund teruggevonden in het Parkbos van Deinze. Het dier werd door een verantwoordelijke naar de rand van het bos aan de Krekelstraat gesleept, waar het open en bloot ligt. "Een vervelende zaak", zegt Griet Buysse van Natuur en Bos.
Thierry schrok zich zondagavond een bult toen hij samen met zijn vriendin een wandeling maakte langs het Parkbos. "We zagen een zwaar opgeblazen, dood rund liggen", vertelt hij. "Het zag er erg akelig uit. Ik heb meteen de politie gebeld en GAIA verwittigd, want volgens mij is dat dier gestorven door uitdroging." Het rund is een van de drie dieren die daar bewust verblijven om te grazen. Ze doen daar eigenlijk aan natuurbeheer 'in opdracht van' Natuur en Bos. "Het is al het derde dier dat daar sterft op slechts anderhalf jaar tijd."
"Geen verwaarlozing"
Dat ontkent het Agentschap voor Natuur en Bos. "In heel Oost-Vlaanderen was het vier jaar geleden dat een van de grazende dieren er gestorven is", zegt Griet Buysse. "Verwaarloosd worden die dieren allerminst. Integendeel zelfs. Om de twee dagen krijgen ze een bidon met 200 liter water. In juni, toen het zo droog was, kregen ze nog meer. En ze hebben standaard enkele poelen water. Ze hebben een grote weide om te grazen, ze kunnen zich in het bos beschutten. Tweemaal per jaar wordt ook nog eens hun bloed gecontroleerd. We kunnen echter de doodsoorzaak niet meer achterhalen, want het dier was al in een te verre staat van ontbinding. Maar een dier kan heel snel achteruitgaan als het plots ziek wordt. Dat is niet ongebruikelijk in de natuur." (JEW/GRG)