Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
In onze overspannen welvaartsmaatschappij krijgen steeds meer mensen zelf of in hun directe omgeving te maken met kanker.
Waar de farmaceutische industrie jaarlijks miljarden dollars verdient aan niet werkende behandelingen biedt de natuur weer eens goedkopere en vooral veel gezondere oplossingen.
Moskou is ervan overtuigd dat Amerika achter de drone aanval op het Kremlin zit.
Volgens Rutte bluft Rusland alleen maar en we hoeven dan ook geen aandacht te schenken aan het feit dat de Russische kernwapens in de hoogste staat van paraatheid zijn gebracht.
Moskou is ervan overtuigd dat Amerika achter de drone aanval op het Kremlin zit.
Volgens Rutte bluft Rusland alleen maar en we hoeven dan ook geen aandacht te schenken aan het feit dat de Russische kernwapens in de hoogste staat van paraatheid zijn gebracht.
In het Gelderse Diep in Lelystad is gisteravond opnieuw een kat in het water gevonden. In tegenstelling tot de 23 katten die eerder uit het kanaal werden gehaald, was deze kat nog in leven. Buurtbewoners vermoeden al maanden dat er een dierenbeul actief is. De politie is op zoek naar getuigen.
De kat is vermoedelijk tussen 07.48 uur en 08.10 uur in het water gekomen. Hoe dat is gebeurd, is nog onbekend. "Misschien is hij wel gewoon achter een vogel aangegaan", zegt een woordvoerder van de politie. Op het eerste oog had de kat, die Tijgertje heet, geen opvallende verwondingen.
'Enorm schrikken'
Inmiddels is Tijgertje weer terug bij eigenaar Kirsten Putman, die erg opgelucht is. "Het was wel even schrikken want hij gaat al niet meer in de avond naar buiten, maar blijkbaar maakt dat ook al niet meer uit", zegt ze tegen RTL Nieuws. "Hij was helemaal in shock en aan het trillen, maar het gaat inmiddels weer goed met hem."
Op het moment dat de kat werd gevonden, waren twee vrouwen en een man met een kind aanwezig. De politie vermoedt dat zij iets gezien kunnen hebben, wat kan helpen met het onderzoek. "We komen graag in contact met deze mensen. Mogelijk hebben zij iets gezien wat ons verder kan helpen in ons onderzoek."
Sinds een jaar worden er regelmatig katten dood gevonden in het kanaal. Lange tijd ging de politie uit van toeval, maar toen vorige maand in één weekend opnieuw twee katten dood werden aangetroffen, werd toch een onderzoek gestart.
"Dit kan geen toeval meer zijn, het lijkt me niet dat de katten zelf het water opzoeken", zei een woordvoerder van de politie toen.
Patroon
De katten die gevonden worden komen allemaal uit de wijk Boswijk, rondom het Gelderse Diep. Volgens bewoners daar is er sprake van een patroon: katten raken vaak vermist in het weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, en worden dan kort daarop dood teruggevonden.
Eerder spraken we met Henk Timmerman, wiens kat ook dood werd gevonden in het kanaal:
Here is how animal to say "I love you" in their language. Proof that every animal, even a porcupine, could become a puppy when they find the right one Enjoy!
Moskou is ervan overtuigd dat Amerika achter de drone aanval op het Kremlin zit.
Volgens Rutte bluft Rusland alleen maar en we hoeven dan ook geen aandacht te schenken aan het feit dat de Russische kernwapens in de hoogste staat van paraatheid zijn gebracht.
DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is ontevreden over het nog altijd hoge aantal dierproeven in Nederland, ondanks herhaaldelijk aandringen op afname ervan. Tijdens een debat klinkt de Kamer eensgezind: stimuleer alternatieven en zorg voor jaarlijks minder dierproeven.
Niet alleen de Partij voor de Dieren verzet zich tegen de hoeveelheid dierproeven, ook de VVD, PVV, PvdA en D66 roepen minister Piet Adema (Landbouw) op snel actie te ondernemen. Volgens PVDD-Kamerlid Frank Wassenberg zijn de proeven niet alleen slecht voor dieren, maar ook voor de mens. "De proeven zijn vaak niet te vertalen naar de patiënt. Het zet de wetenschap eerder op achterstand dan dat het vooruit helpt." VVD-Kamerlid Erik Haverkort wil naar een 'nee-tenzij-aanpak'. "Dat vergt durf en meer inzet op innovatie."
In de Kamer is irritatie dat ondanks vele moties er nog geen verbetering zichtbaar is. "Het is niet acceptabel als we volgend jaar weer hetzelfde debat hebben", zegt PvdA'er Joris Thijssen. Volgens D66'er Tjeerd de Groot leeft er groot "ongenoegen" in de Kamer over dat het aantal dierproeven nog steeds niet daalt.
Weerbarstig
Maar minister Adema kan nog geen grote verbetering beloven. "Tot een heel versnelde afbouw komen, zie ik op dit moment niet gebeuren. Ik zou het graag anders willen, maar het is wat het is." Adema wijst erop dat de Europese Unie eisen stelt aan bijvoorbeeld medicijnonderzoek en dat dierproeven daardoor in feite onvermijdelijk zijn. Ook hij wil het aantal proeven verminderen en er op termijn mee stoppen. "Maar de praktijk is weerbarstiger." Het kabinet trekt jaarlijks wel ruim 5 miljoen euro uit voor de overgang naar proefdiervrij, zegt de minister. "Maar voorlopig zullen ze nog naast elkaar moeten bestaan."
Wassenberg zegt afsluitend nog niet het idee te hebben "uit het moeras te zijn, maar we zijn wel op weg om eruit te komen". Hij noemt het positief dat de Kamer eensgezind is, hoewel het kabinet volgens hem nog "een beetje weifelend" is. De Groot hoopt dat het kabinet zich actiever gaat inzetten om het aantal proeven te verminderen, zodat er een einde komt aan de "vastgeroeste denkwijze" die volgens hem over dierproeven bestaat.
Biomedische wetenschap
Vorig jaar riepen meer dan twintig academici het kabinet nog op te stoppen met dierproeven in de biomedische wetenschap. Jaarlijks vinden er in Nederland bijna een half miljoen dierproeven plaats.
In de periode van de toeslagenproblematiek zijn er – voor zover we nu weten – 413 kinderen overleden. De ouders en in enkele gevallen partner en kinderen van deze overleden kinderen hadden naast het verwerken van dit verlies ook nog om te gaan met de toeslagenproblematiek, valt te lezen in een nota van het ministerie van Financiën die dateert van 30 november 2022.
“Bizar!” reageert klokkenluider Huig Plug. In de nota wordt een voorstel gedaan om de 413 overleden kinderen te erkennen als getroffenen. Van deze kinderen vielen er 314 in de leeftijdscategorie 0 tot en met 5 jaar.
Ik zou er complotdenker van worden
Er wordt verder een regeling voorgesteld waarbij 10.000 euro wordt uitgetrokken voor alle overleden kinderen. Deze regeling zou dan maximaal 4,1 miljoen euro kosten, ‘wat ook binnen de beschikbare middelen voor de kindregeling kan worden ingepast’.
“Na een check, want ik kon het niet geloven, staat het toch echt in officiële documentatie van de Rijksoverheid; hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er 413 (!) kinderen van de gedupeerden van de toeslagenaffaire, waarvan 314 (!) tussen de 0 en 5 jaar, overleden zijn?” vraagt Annelies Strikkers zich af.
Neuroloog Jan Bonte vraagt: “En waar zijn die kinderen dan wel aan overleden? Ik zou er complotdenker van worden.”
Per i tuoi baci, Gloria Per il tuo amore, Gloria Chi non ha pianto ancor Ti cercano Nei baci tuoi si perdono E ancora non comprendono Che tu li ingannerai
Credono di conquistarti Ma s’illudono perché Mai nessun potrà tenerti Più d'un giorno accanto a sé Nel tuo fascino Quante illusioni nascono Quante speranze muoiono Tormento sei d’amor
Nel tuo fascino Quante illusioni nascono Quante speranze muoiono Tormento sei d’amor
Gloria, Gloria S’illudono, ma invano Perché il tuo amore non è amor! https://lyricstranslate.com/en/natalino-otto-gloria-lyrics.html
Soms stuit je als redactie op nieuws waarbij een wenkbrauw omhoog schiet. Die ene vreemde innovatie, een onverwacht effect van klimaatverandering of een staaltje menselijke onhandigheid. Opmerkelijk dus. Deze week: bospaddenstoelen die met elkaar communiceren als het heeft geregend.
Mensen zijn beruchte zelfoverschatters. We verkeren vaak in de illusie dat onze soort als enige op aarde intelligent handelt en er vernuftige communicatiemethodes op nahoudt. Inmiddels is bekend dat veel diersoorten slimmer zijn dan we voorheen dachten. Zo kunnen octopussen zichzelf uit gesloten wekpotten bevrijden en zijn varkens even intelligent als chimpansees. Maar uit recent onderzoekt blijkt dat we ook bospaddenstoelen onvoldoende waardering hebben gegeven.
Japanse wetenschappers hebben ontdekt dat de Tweekleurige fopzwam – een bepaalde soort paddenstoel die op bosbodems groeit – communiceert als het heeft geregend. De fopzwammen leggen onder het bodemoppervlak een fijnmazig netwerk aan waardoor ze met elkaar en andere planten verbonden zijn. Met dat netwerk kunnen de paddenstoelen essentiële voedingsstoffen verzamelen; voor zichzelf en voor andere planten met wie ze in een symbiotische relatie verkeren. Maar het netwerk gebruiken ze ook om elkaar te waarschuwen voor inkomend gevaar en voor het coördineren van groei.
Versterkte signalen na een hoosbui
Het onderzoek naar de communicatie tussen paddenstoelen gebeurde voorheen met name in laboratoria. Japanse onderzoekers besloten om eens het bos in te trekken. Daar verbonden ze elektrodes aan een cluster paddenstoelen om zo de elektrische signalen te meten die de schimmels naar elkaar doorsturen.
Wat bleek: de sterkte van die signalen varieerde over de tijd en was in sterke mate verbonden met de buitentemperatuur en het vochtigheidsniveau. Na een regenbui zagen de onderzoekers een piek in de signalen. “Dat zou kunnen komen doordat de paddenstoelen opleven door water op te nemen,” laat onderzoeker Yu Fukasawa weten aan Change Inc. “Voor de bui had het bijna twee weken niet geregend en waren de paddenstoelen uitgedroogd. Na de bui waren ze merkbaar levendig.” En dat lieten ze merken aan hun mate van communicatie binnen het netwerk.
Paddenstoelen belangrijk voor de natuur
Paddenstoelen zijn, naast een lekkere en voedzame toevoeging aan onze keuken, belangrijk voor de biodiversiteit. Ze breken bijvoorbeeld dood organisch materiaal af, zoals de bladeren die van bomen vallen of dorre stukken hout. Maar ze helpen ook plantsoorten met overleven door die te voorzien van voedingsstoffen en water. Daarnaast dienen ze als beschermende laag voor bomen. In Nederland zijn er zo’n 8500 soorten paddenstoelen, allemaal met een verschillend takenpakket. De één beschermt de bodem tegen droogte door water aan te trekken, de ander stoot juist water af om de bodem voor overvloedig vocht te behoeden. Zo draagt de paddenstoel bij aan een weerbarstig ecosysteem.
Moskou is ervan overtuigd dat Amerika achter de drone aanval op het Kremlin zit.
Volgens Rutte bluft Rusland alleen maar en we hoeven dan ook geen aandacht te schenken aan het feit dat de Russische kernwapens in de hoogste staat van paraatheid zijn gebracht.
We weten uiteraard dat we nooit helemaal verlost zullen zijn van de nep coronapandemie.
Nu is er de variant arcturus en wordt er in Engeland geadviseerd een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en begint men in Thailand met een boostercampage.
"Why must we love animals? Because they give us everything without asking for anything, because they are defenseless against the power of man, because they are eternal children, because they don't know what hate or war is. Because they don't know money and they they are satisfied…
Zelfs als de mens niet boven aan de voedselketen had gestaan, hadden we ons niet veel zorgen hoeven maken dat we voor onze huid gedood zouden worden. De mens heeft nu eenmaal een zeer saaie huid, daar wil niemand een tasje van. Helaas hebben slangen die mazzel niet.
De prachtige kleuren en motieven maken hun huid nog altijd erg gewild. Dat miljoenen slangen en andere reptielen gedood worden, is het directe gevolg van de wens van mensen om bijvoorbeeld een tas of jas van hun huid te bezitten. Zonder vraag geen aanbod. Indonesië exporteert per jaar rond de één miljoen slangenhuiden naar Europa en Amerika en is daarmee een van de grootste exporteurs. Volgens TRAFFIC, een onafhankelijke organisatie die zich inzet tegen en bezighoudt met de handel in dieren, zijn er in Indonesië ruim 175.000 mensen werkzaam in de handel in slangenhuiden.
Het merendeel daarvan, rond de 150.000, houdt zich bezig met de jacht op slangen. Deze slangenjagers trekken soms als kleine legertjes door de moerassige delen van oerwouden. Ze krijgen per gevangen slang betaald, dus gemotiveerd zijn ze altijd.
De slangenhuiden worden geëxporteerd naar Europa (voornamelijk Italië, gevolgd door Duitsland en Frankrijk) en naar de Verenigde Staten en Japan. Daar worden ze verwerkt tot luxeproducten. Lucratieve handel dus.
De Indonesische fotograaf Agoes Rudianto besteedde twee maanden aan een fotoserie over de slangenhandel. Zijn foto’s gunnen ons een blik in de keuken van deze industrie. Hij nam onder meer een kijkje in het dorp Kapetakan op West-Java, waar de handel in slangen en andere reptielen levendig is. Er zijn zelfs slangenboerderijen, waar de slangen gefokt worden voor hun huid. Dat is vaak al tragisch, omdat de beesten zo weinig ruimte hebben dat ze vaak met vele tegelijk opgerold op elkaar in containers liggen.
Maar bij de jacht gaat er helemaal onzachtzinnig aan toe. De handelaren gaat het voornamelijk om de huid, en dus moet die zo intact mogelijk van de rest van de slang gescheiden worden. Vlees is een bijvangst. Slangenvlees wordt vrijwel alleen in Azië gegeten.
En soms worden de restanten van de slangen gebruikt voor het fabriceren van cosmetica en (soms illegale) ‘medicijnen’. Het gif van de slang gebruiken ze onder meer voor het vervaardigen van ‘geneesmiddelen’ tegen kanker.
Maar de huid vormt het grote geld voor de handelaren. En om die zo mooi mogelijk van het dier af te snijden, passen ze soms gruwelijke methodes toe: de kop inslaan, met een machete onthoofden. En soms worden ze levend met hun kop aan een boom gespijkerd. Vervolgens begint het villen. Als het dier nog leeft tijdens het villen, blijft de huid namelijk soepeler. Het kan nog erger. Zo bleek, onder meer uit een onderzoek van PETA Asia, dat bijvoorbeeld pythons levend worden volgeblazen met lucht, en soms met water. Eerst binden de dierenbeulen hun hoofd en anus dicht, waarna ze bij de kop of de staart een inkeping maken om daar een luchtcompressor in te brengen. Dan pompen ze de slang vol met lucht.
Soms worden slangen vooraf verdoofd door middel van elektrocutie met behulp van een autoaccu. Soms wordt hun hoofd er vooraf afgehakt. Dat de slangen bol staan van de lucht, maakt het villen eenvoudiger omdat de huid losser komt te zitten. Uiteindelijk wordt de huid op tafels gelegd om te drogen. Het moge duidelijk zijn dat de diverse methodes om een slang te villen de dieren vaak extreme pijn en enorme stress oplevert.
Kronkelen en stuiptrekken
Soms vergoelijken mensen deze beestachtige methodes met de stelling dat slangen, en andere reptielen, geen gevoel zouden hebben en dus ook geen pijn voelen. Maar slangen voelen wel degelijk pijn en stress. Al is dat niet zo duidelijk zichtbaar in hun gedrag als bij de mens. Een gezichtsuitdrukking hebben slangen immers niet of amper. Voornamelijk omdat ze geen oogleden hebben en de ogen altijd opengesperd blijven. Maar stap op een slang en er volgt een reactie, dus ongevoelig zijn ze zeker niet. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat een slang de neuroanatomie bezit waarmee pijn wordt gevoeld. Sterker zelfs, door hun trage metabolisme kan een slang, zelfs nadat zijn kop is afgehakt, nog lange tijd pijn en stress blijven voelen. Soms kunnen ze nog een half uur blijven kronkelen en stuiptrekken voor ze werkelijk dood zijn. Terwijl dan allang met het villen is begonnen.
De rattenslang is erg gewild om zijn mooie huid, maar vooral het prachtige vel van de python is populair in de mode-industrie en dus een gewilde prooi van jagers. Bijna 50 procent van de export betreft huiden van de python. Vanuit Zuidoost-Azië worden er jaarlijks bijna een half miljoen van geëxporteerd, met een marktwaarde van meer dan één miljard euro. Vaak slachten Aziaten de pythons al voor de geslachtsrijpe leeftijd, zodat de soort steeds meer met uitsterven bedreigd wordt. En zolang er, met name vanuit de Europese mode-industrie, veel vraag blijft naar pythonleer, blijven de handelaren maar wat graag leveren.
De hype rond slangenleer wordt onder andere in stand gehouden door bekende figuren als Jennifer Lopez, Rihanna en Kim Kardashian die op foto’s te zien waren met bijvoorbeeld laarzen van pythonleer. Al jarenlang luidt men de noodklok omdat het voortbestaan van de python door de jacht in gevaar komt. Er zijn ook regels opgesteld tegen de jacht op het dier. En CITES, een organisatie die verbonden is aan de Verenigde Naties en bedreigde diersoorten beschermt, doet zijn uiterste best de handel te monitoren en reguleren. Maar de illegale handel blijkt nog altijd moeilijk te traceren. Bovendien claimt de handel vaak dat de huiden afkomstig zijn van gefokte dieren, terwijl het wel degelijk ook gaat om in het wild gevangen slangen. Veel arme gezinnen zijn er financieel van afhankelijk. En zolang de grote jongens er veel geld mee verdienen, vindt de handel zijn weg.
Als we niet ingrijpen, zou het zomaar kunnen dat we - bijvoorbeeld - de python op enig moment alleen nog terugzien als modieus handtasje.