Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Your tears shine like dewdrops in the sun I'm sorry for the foolish things I've done to you I can't resist you when you cry Please dry your eyes And let's forget what I've said Your tears shine like raindrops on your cheek I'm sorry, girl, your tears make me feel so weak I can't resist you when you cry Please dry your eyes And let's forget what I've said I'm so glad you don't see yourself with those tears in your eyes You would realise you look so nice with those tears in your eyes You'd always use your tears to get your way So I better put the mirror away When you cry, little girl, when you cry Honey, I want you to know I really, really love you I'm so sorry I've been hurting you I don't want you to cry anymore Please dry your eyes And let's forget what I've said I'm so glad you don't see yourself with those tears in your eyes You would realise you look so nice with those tears in your eyes You'd always use your tears to get your way So I better put the mirror away When you cry, little girl, when you cry Honey, your tears can make, can make a big man cry I'm so sorry, girl, your tears make me feel so shy I can't resist you when you cry Please dry your eyes And let's forget what I've said What I've said What I've said
De Europese burger wil geen eten uit kooien meer, blijkt uit een succesvol burgerinitiatief dat 1,4 miljoen handtekeningen ophaalde. En dus moeten er diervriendelijke alternatieven komen voor alle dieren die in kooien gehouden worden. Dus ook voor babykalveren, die de eerste weken van hun leven geïsoleerd in 'iglo's' doorbrengen. Dat resulteert erin dat ze "vaak last hebben van stress, isolatie en een onvermogen om te zogen". De EFSA adviseert hoe dat beter kan.
In het tweede kwartaal van dit jaar herziet de Europese Unie de wetgeving rondom dierenwelzijn. Die herziening komt niet uit de lucht vallen, maar is het gevolg van het burgerinitiatief 'End the Cage Age', ondertekend door 1,4 miljoen Europeanen (onder wie meer dan 100.000 Nederlanders). De Europese Commissie heeft besloten een einde te maken aan alle dierhouderij-vormen in kooien.
Om dat op een verantwoorde manier te doen, heeft de Europese Commissie de EFSA, de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, gevraagd om adviezen rond het welzijn van de dieren en de risico's waaraan ze bloot staan in dierhouderijen. Na eerdere adviezen over het welzijn van varkens, kippen en legkippen en over dierentransporten, kwam deze week het wetenschappelijk advies over kalveren uit.
Volgens de EFSA zouden kalveren na de geboorte minstens één dag bij hun moeder moeten blijven, en liefst nog langer. De gebruikelijke praktijk is dat kalveren vrijwel direct na de geboorte worden weggehaald bij hun moeder. In individuele hokken (iglo's) worden ze afgezonderd; daar verblijven ze tot 8 weken blijven. Over het vraagstuk 'kalf bij de koe' schreef Claudia Hulshof op Foodlog een drieluik.
De EFSA adviseert kalveren in groepen van twee tot zeven samen te huisvesten. Om voldoende ruimte te hebben waarin ze kunnen rusten en spelen is een oppervlakte van ongeveer 20 vierkante meter per kalf nodig en om relaxed te kunnen liggen minstens 3 vierkante meter. Ook over het eten voor de kalveren doet de EFSA aanbevelingen: gedurende de eerste 4 weken minstens 20% van het lichaamsgewicht aan melk, en vanaf 2 weken geleidelijk aan meer vezels, zoals hooi. Het advies is in een infographic samengevat.
Dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming, de drijvende kracht achter de End the Cage Age-campagne, verwelkomt de aanbevelingen, maar waarschuwt tegelijk voor een gebrek aan ambitie bij het vaststellen van de toekomstige EU-minimumnormen. "Wetenschappers van de EU hebben vandaag bevestigd dat er voldoende wetenschappelijk bewijs is dat kalveren lijden wanneer zij in kooien worden geïsoleerd", aldus Olga Kikou, hoofd van Compassion in World Farming EU. "Het is echter uiteindelijk aan de beleidsmakers om de minimumnormen vast te stellen, en wij dringen aan op ambitie." De in het advies genoemde 3 vierkante meter en 24 uur bij de moeder ziet CIWF als de "minder wenselijke" optie. Dat is niet voldoende om babykalveren een leefbaar leven te geven.
De EFSA-adviezen over het welzijn van melkkoeien, eenden, ganzen en kwartels worden binnenkort verwacht.
Salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees, ook in Nederland
Salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees, ook in Nederland
Artikel van ANP • Gisteren om 16:37
38
24
STOCKHOLM (ANP) - Europese instanties waarschuwen voor een golf salmonellabesmettingen die voornamelijk wordt veroorzaakt door kebab van kip. In Nederland zijn tot nu toe 34 gevallen gemeld. In totaal gaat het om 210 geregistreerde besmettingen in zes Europese landen en de Verenigde Staten. Niemand is overleden aan een besmetting, wel moest een deel van de geïnfecteerden naar het ziekenhuis.
De uitbraak van Salmonella Virchow ST16 houdt al aan sinds juni 2017, aldus het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) en de Europese autoriteit voor voedselveiligheid. De meerderheid van de gevallen ontstond in restaurants die kebabvlees serveren. Frankrijk telde de meeste gevallen (111), daarna Nederland, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (32). De instanties vermoeden dat er veel meer gevallen zijn geweest en gaan ook uit van nieuwe besmettingen.
Kebabvleesproducten met besmet kippenvlees zijn de waarschijnlijke bron. De bewuste salmonellabacterie circuleert in ieder geval in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Ierland in de productieketen. Waar de bacterie precies vandaan komt, kon nog niet worden vastgesteld.
De wereld begint een klein beetje door te krijgen dat die ‘coronavaccins’ misschien toch niet zo’n goed idee waren.
Aangezien de schoorsteen toch moet roken bij de farmaceutische industrie zijn ze nu al bezig met het ontwikkelen van 'vaccins' voor de volgende grote pandemie.
De wereld begint een klein beetje door te krijgen dat die ‘coronavaccins’ misschien toch niet zo’n goed idee waren.
Aangezien de schoorsteen toch moet roken bij de farmaceutische industrie zijn ze nu al bezig met het ontwikkelen van 'vaccins' voor de volgende grote pandemie.
De wereld begint een klein beetje door te krijgen dat die ‘coronavaccins’ misschien toch niet zo’n goed idee waren.
Aangezien de schoorsteen toch moet roken bij de farmaceutische industrie zijn ze nu al bezig met het ontwikkelen van 'vaccins' voor de volgende grote pandemie.
Is vriendelijke zuivel zo vriendelijk als het lijkt?
Is vriendelijke zuivel zo vriendelijk als het lijkt?
Artikel van admin • 2 uur geleden
2
5
Melk is goed voor elk, klinkt het oude gezegde. Helaas is dit niet de realiteit. De productie van melk is niet goed voor het klimaat en ook het dierenwelzijn is in het gedrang. Hierdoor staan melk en melkproducten zoals yoghurt, boter en kaas vaker ter discussie.
Als antwoord krijgen zuivelproducten een vriendelijker imago, denk aan kalf vriendelijke melk en vogelvriendelijke kaas. Retaildeskundige Paul Moers kijkt niet op van deze ontwikkeling. “Dat dit soort zuivel in opkomst is, heeft alles te maken met de wereld die milieutechnisch in de problemen is gekomen. We worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering door superstormen, cyclonen en droogte. Zeker de jeugd trekt zich dit aan: het is immers hun toekomst die op het spel staat. De roep om milieubewuste voedingsmiddelen wordt groter. De markt speelt daar op in.”
Neem vogelvriendelijke zuivel. Deze zuivel komt van boeren die rekening houden met de weidevogels op hun land. Volgens de Vogelbescherming is dat hard nodig, want weidevogels hebben het zwaar. Hun aantallen nemen al jarenlang fors af. Weidevogels zoals de kievit en de grutto kunnen hun jongen steeds minder goed grootbrengen, omdat er op het boerenland waar ze broeden te weinig plek voor ze is. In de intensieve landbouw wordt elke meter benut, want dat levert de hoogste opbrengst op. Er zijn ook vogelvriendelijke boeren. Zij stellen minimaal twintig procent van hun weiland beschikbaar voor weidevogels. Door het gras laat te maaien en kruidenrijk te houden, worden er plekken gecreëerd waar weidevogels rustig kunnen broeden. Ook kunnen de jongen hier voldoende voedsel en veiligheid vinden. Het is belangrijk dat het gras goed hoog blijft totdat de kuikens groot genoeg zijn om uit te vliegen. Door percelen voor weidevogels minder te bemesten en daar alleen natuurlijke mest voor te gebruiken, groeien er meer kruiden. “Het gebeurt niet van de een op andere dag, maar met de tijd wordt dit gebied steeds kruidenrijker. Hier houden weidevogels van, maar andere dieren ook. Op deze manier draagt het bij aan de biodiversiteit op het land”, zegt Piet Spoorenberg van de Vogelbescherming.
Alle maatregelen die worden getroffen om vogels welkom te heten, kosten wel het nodige geld. Hiervoor krijgen boeren een kleine bijdrage vanuit de overheid. In de praktijk weegt de vergoeding niet op tegen de uitgaven. Hierdoor blijft de markt voor vogelvriendelijke zuivel klein. “Minder dan vijf procent van alle zuivel in de supermarkt is nu vogelvriendelijk. Dat kan veel beter”, vindt Spoorenberg. Volgens hem spelen zuivelproducenten en supermarkten ook een belangrijke rol. “Boeren die vogelvriendelijke zuivel aanbieden moeten vanuit de markt beloond worden. Dan levert het meer op en wordt het aantrekkelijker om mee te doen. Dat is goed voor vogelvriendelijke boeren en dus ook voor weidevogels.”
Kalf vriendelijke zuivel
Ook kalf vriendelijke zuivel is in opkomst. Om melk te kunnen geven, moet een koe ieder jaar een kalfje krijgen. Dit kalfje wordt na de geboorte vaak al snel van de moederkoe gescheiden. Dit heeft vooral een economische reden: alle melk die het kalf bij de moeder drinkt, kan de melkboer immers niet verkopen. En dat kost geld. De meeste kalfjes worden daarom niet groot gebracht met koemelk, maar met melkpoeder.
Een klein aantal boeren doet het anders. Daar mag het kalf maximaal drie maanden bij de moederkoe blijven. Daarna worden ze van elkaar gescheiden en gaat de melk alsnog naar de consument. Dit wordt kalf vriendelijke melk genoemd. Er zijn nog maar weinig melkveehouders die in de kalf vriendelijke melk zitten. Nederland telt 15.261 melkveeboerderijen, en maar op zo’n 45 locaties blijven koe en kalfje langer samen. Het samenhouden van koe en kind heeft een prijs: de boer loopt omzet mis en de stal heeft wat aanpassingen nodig. Maar er zijn ook voordelen, zegt Janina van der Drift. Ze is de oprichtster van Kalverliefde: een merk dat uitsluitend kalf vriendelijke melk verhandelt, onder andere aan de Albert Heijn. “Kalfjes die niet opgroeien bij de moeder, worden handmatig gevoed door de boer. Dit kost veel tijd. De boer heeft op deze manier wel zicht op wat, wanneer en hoeveel de jongen eten. Door de zorgtaken over te laten aan de koe, houdt de melkveehouder tijd over. En zowel voor koe als kalf is dit de meest natuurlijke manier van voeden.”
Volgens Van der Drift hebben kalfjes er baat bij om bij de moeder op te groeien. “Het belangrijkste is dat kalveren moederzorg ontvangen. Daarnaast kunnen ze rondlopen in de stal, waardoor ze zich lichamelijk beter ontwikkelen. Ook leren ze van hun moeder en andere soortgenoten.” Uiteindelijk worden koe en kalf alsnog van elkaar gescheiden. Van der Drift: “De boeren laten de kalfjes geleidelijk afspenen. Dit levert alsnog stress op, maar onze melkveehouders proberen dit zoveel mogelijk te beperken. De voordelen wegen uiteindelijk op tegen de nadelen.”
Supermarkten
Retailexpert Moers verwacht dat er toekomst is voor deze zuivelproducten. “Het is alleen maar goed als een product milieuvriendelijker of diervriendelijker is. Als een boer voor dit soort voedingsmiddelen meer geld kan vragen, wordt het verdienmodel beter.”
Supermarkten hebben hier een verantwoordelijkheid, vindt Moers. “Zij spelen een grote rol in de keten. Retailers kunnen meedenken met de boeren. Hoe producten sympathieker kunnen, hoe het beter kan voor het milieu.” Maar denkkracht alleen is niet genoeg. Er is actie nodig. Moers: “Supermarkten kunnen meer producten in het assortiment opnemen die beter zijn voor het milieu. Ze kunnen ook gerust wat doen met de prijs. Heel simpel: geef boeren die bewuster produceren een extra toeslag. Motiveer ze. Veel retailers hebben een grote mond en zeggen dat ze zich inzetten voor boer en natuur. Daar moeten ze zich naar gedragen. Supermarkten kunnen zich niet aan hun verantwoordelijkheid onttrekken.”
Hoe vriendelijk is zuivel echt?
Hoe vriendelijk ook, uiteindelijk belast zuivel het milieu. De 1,57 miljoen melkkoeien die in Nederland geregistreerd staan, stoten methaan uit. Dit broeikasgas is 27 tot 34 sterker dan CO2. Daarnaast zorgt de productie van veevoer voor behoorlijk wat uitstoot. Plantaardige alternatieven, zoals zuivel op basis van haver en soja, kosten minder energie, land en grondstoffen dan melkproductie met een koe. Toch voorspelt Moers dat dierlijke zuivel nog wel even onderdeel blijft van ons dieet. “Kaas, yoghurt: het is allemaal zuivel. Dat maakt het een belangrijke grondstof in ons dagelijks eetpatroon. Voor veel mensen is het lastig om daar afstand van te doen. In dat opzicht is het waardevol om het huidige productieproces van zuivel zo vriendelijk mogelijk te maken.”
Al Bowlly "Ten songs for you" GR 009/20 (Full Album)
Al Bowlly "Ten songs for you" GR 009/20 (Full Album)
Al Bowlly
https://play.google.com/store/music/a... 01 The very thought of you 00:00 02 Midnight the stars and you 03:29 03 Guilty 06:52 04 Blue moon 10:02 05 Love is the sweetest thing 12:42 06 You're my everything 16:00 07 Heart and soul 19:13 08 My melancholy baby 22:26 09 Heartaches 25:33 10 My woman 29:00
De wereld begint een klein beetje door te krijgen dat die ‘coronavaccins’ misschien toch niet zo’n goed idee waren.
Aangezien de schoorsteen toch moet roken bij de farmaceutische industrie zijn ze nu al bezig met het ontwikkelen van 'vaccins' voor de volgende grote pandemie.
De wereld begint een klein beetje door te krijgen dat die ‘coronavaccins’ misschien toch niet zo’n goed idee waren.
Aangezien de schoorsteen toch moet roken bij de farmaceutische industrie zijn ze nu al bezig met het ontwikkelen van 'vaccins' voor de volgende grote pandemie.