» HERFSTGERECHTEN MET BEKA
Kruidige chai en pumpkin spice latte, kaneelrollen en sudderende stoofpotjes. In de herfst draait alles om verwarmend voedsel dat bijdraagt aan de gezelligheid van het seizoen. Met het keukengerei van Beka doe je elk seizoensgebonden ingrediënt of gerecht eer aan. Het merk toont je alvast hoe je het meeste uit de herfst haalt.
Just my cup of tea
Is er een betere manier om van een frisse herfstdag te genieten dan met een stomend kopje thee? Het is geen verrassing dat de smaak van je thee afhangt van hoe je die klaarmaakt. De temperatuur van het water, het soort water en welke thee je gebruikt spelen een rol, maar ook hoeveel ruimte theeblaadjes hebben om zich te ontvouwen. Daarom zijn de theeketels van Beka voorzien van een ruime zeefinzet van roestvrij staal. Daarin hebben de theeblaadjes voldoende ruimte waardoor je kopje thee extra lekker smaakt. Je kunt het zeefje ook uit de theeketel halen, waardoor je je eigen theemelanges kan toevoegen en het zeefje makkelijk kan schoonmaken.
Herfstklassieker: varkensgebraad met graanmosterdsaus
Geen inspiratie voor het avondmaal? Met een herfstklassieker zit je altijd goed. Probeer bijvoorbeeld eens varkensgebraad met graanmosterdsaus. De braadpan van Beka is ideaal om een sappig stuk vlees in te braden. Dankzij de handige vleesthermometer controleer je eenvoudig de cuisson van je gebraad na zonder erin te moeten snijden. Met de steelpan maak je dan weer mosterdsaus in een handomdraai. Honger gekregen?
Ingrediënten: 800 gr varkensgebraad - 3 el graanmosterd - 1 dl room - 1 dl witte wijn - Peper en zout
Zo maak je het:
Haal een uurtje van tevoren het vlees uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur is voor je begint. Verhit de boter in de pan. Kruid het gebraad met peper en zout en schroei het aan elke zijde 2 minuten dicht in de hete boter. Laat het vlees 30 à 40 minuten garen op een laag vuur (bij een gebraad van 800 gr – voor gebraad van 500 gr 25 minuten). Je vlees is klaar als het in het midden nog wat rosé is, of controleer de cuisson met de thermomeater. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie om warm te houden.
Gebruik de jus in je pan als basis voor je saus. Voeg er wijn aan toe en laat zachtjes opkoken voor een 7-tal minuten. Verlaag naar een laag vuurt, voeg room toe en zeef de saus. Breng op smaak met (graan)mosterd en kruid eventueel bij met peper en zout. Snijd plakjes van het gebraad en serveer er de saus bij. Broccoli of kroketten maken dit gerecht helemaal af.
Herfstig stoofvlees
Krijg je maar niet genoeg van herfstrecepten en is inspiratie voor een lekkere maaltijd altijd welkom? Dan is dit stoofvleesrecept misschien iets voor jou: een echte klassieker die zelfs de koudste dagen een beetje warmer maakt. In de Nori-stoofpot van Beka pruttelt het vlees langzaam op het vuur terwijl jij in je pantoffels schuift en alvast een warme, wollige trui aantrekt.
Ingrediënten : 1 grote ui – Boter - 800g runderstoofvlees (in stukken gesneden) - 1 fles donker abdijbier (St. Bernardus abt 12) - Kruidenbundel met laurier en tijm (2 blaadjes en een takje) - 1 kruidnagel - 1 eetlepel Luikse stroop - 1 snee bruine boterham - 2 eetlepels mosterd - Natuurazijn – Peper - Zout
Zo maak je het
Pel de ui en snipper deze fijn. Smelt een klontje boter in de Nori-stoofpot en fruit de uien op een matig vuur. Verhit opnieuw een klontje boter in een braadpan. Kruid het vlees met peper en zout en schroei het kort aan in kleine porties zodat het een goudbruin korstje krijgt.
Voeg het vlees toe aan de stoofpot met de uien. Giet het bier in de braadpan en roer goed om alle aanbaksels van het vlees los te maken terwijl het bier begint te koken. Zodra het bier kookt, giet je het mengsel bij de uien en het vlees in de stoofpot. Voeg de kruiden, de kruidnagel en de Luikse stroop toe aan de stoofpot.
Smeer de boterham in met mosterd en leg deze met de besmeerde zijde naar beneden in de pot.Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 1,5 tot 3 uur. Verwijder het deksel om te voorkomen dat het te waterig wordt. Zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, kun je het deksel terugplaatsen. Roer af en toe en controleer of het vlees gaar is.
Gaartemperaturen met de thermometer: Goed rosé: 69°C - Perfecte temperatuur: 71°C - Volledig gaar: > 75°C
www.beka-cookware.com/nl-be

|