Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    02-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa-Park

    49e seizoen met volop nieuwigheden

     

    Op zaterdag 25 maart 2023 opende Europa-Park zijn deuren voor het 49e seizoen met diverse nieuwigheden naast de al aanwezige meer dan 100 attracties en shows. Zo opent het 16e themagebied, vorstendom Liechtenstein, en komt de klassieke ballonvaart-attractie terug in een andere thematisering. De nieuwe boten in "Josefina’s kaiserliche Zauberreise" schitteren in pracht en praal en bezoekers leren wat de Yomis met Josefina te maken hebben in de nieuwe film in de Sprookjesbosbioscoop. Daarnaast licht de 360 graden film in de Traumzeit Dome een tipje van de sluier van het nieuwe Kroatische themagebied op. Showliefhebbers komen dit jaar helemaal aan hun trekken; het programma telt meerdere nieuwe en verrassende shows.

    Een nieuw themagebied: Liechtenstein: Met het vorstendom Liechtenstein doet nog een Europees land zijn intrede in Europa-Park. Het 16e Europese themagebied ligt tussen Zwitserland en Engeland. Het middelpunt is de nieuwe "Liechtensteinse Ballonvaart", waarvan de kleurrijke ballonnen de namen dragen van de steden Liechtenstein, Vaduz en Triesenberg. De geheel vernieuwde ballonvaart is een attractieklassieker, die voor het eerst in 1996 in het park in gebruik werd genomen. Geheel nieuw is het "Liechtenstein Plein" met het grote ingemetselde wapen van het vorstendom. Daarnaast kunnen gasten in het park een miniatuurversie van de "Liechtensteiner Weg" verwachten, die in zijn oorspronkelijke vorm in verschillende wandeletappes door alle elf gemeenten van het vorstendom voert.

    Een keizerlijke vaartocht : Het boottochtje met "Josefina’s kaiserliche Zauberreise" in het Oostenrijkse themagebied is nu nog romantischer. De gloednieuwe boten, voorzien van een tafeltje voor een lekkere eet- en drinkpauze, schitteren in keizerlijke pracht en praal.

    Keizerin Josefina neemt de bezoekers mee op een reis door haar rijk - maar wie zijn die kleine groene trollen die overal kattenkwaad uithalen? Deze mythische wezens, ook bekend van "Zauberwelt der Diamanten", hebben in 2023 hun weg gevonden naar de Sprookjesbosbioscoop in "Grimm's Sprookjesbos". De film "Fina & de Yomis" combineert alle facetten van het Oostenrijkse thema en geeft antwoord op de vraag wie de Yomis zijn en wat ze te maken hebben met keizerin Josefina. Speciaal voor dit filmavontuur werd de Sprookjesbosbioscoop omgebouwd en uitgerust met interactieve elementen en nieuwe bioscooptechnologie om het verhaal over de Yomis nog beter tot zijn recht te laten komen.

    Het prachtige Kroatië van Nikola Tesla : De nieuwe 360-graden film in de Traumzeit Dome laat de bezoeker alvast verheugen op het Kroatische themagebied dat voor 2024 op de rol staat. In "Nikola Tesla's Beautiful Croatia" vergezellen de kijkers visionair Nikola Tesla bij zijn baanbrekende experimenten met elektriciteit aan het eind van de 19e eeuw en verkennen met hem de bezienswaardigheden van zijn geboorteland Kroatië. De ontdekkingstocht begint midden in zijn laboratorium: de revolutionaire uitvinding van de wetenschapper maakt een geheel nieuwe manier van voortbewegen mogelijk, waarmee de bezoekers op ongekende wijze de mooiste plekken van Kroatië verkennen. In de wachtruimte van de Traumzeit Dome kunnen bezoekers een tentoonstelling met spannende inkijkjes in de nieuwe  achtbaan verwachten en een overzicht van belangrijke Kroatische persoonlijkheden en hun opmerkelijke prestaties bekijken.

    Een nieuw showprogramma : Showliefhebbers komen dit jaar helemaal aan hun trekken: de artiesten zorgen met hun adembenemende shows voor onvergetelijke hoogtepunten. In de nieuwe show "Surpr'Ice presents GalaXia" zweven de schaatsers niet alleen over het spiegelgladde oppervlak en brengen ze het publiek in vervoering met een grandioze voorstelling, maar fascineren ze de toeschouwers voor het eerst in de geschiedenis van Europa-Park met LED-verlichting in hun kostuums. De LED-choreografie past zich perfect aan het decor van de show aan en varieert per scene. De nieuwe editie van "Ed's Adventure Parade" is een van de dagelijkse hoogtepunten met gedetailleerd ontworpen paradewagens en kostuums. Het spannende spektakel "De terugkeer van de Sultan" zal de gasten verbazen met gewaagde stunts op paarden. De "SECRET - The Illusion-Show" met Vincent Vignaud in Europa-Park Teatro zal de zaal versteld doen staan met verbazingwekkende magie. Waaghalzige sprongen zullen de bezoekers verrassen tijdens de High Diving Show "Retorno dos Piratas" van 27 mei tot 3 september.

    Rulantica: extra glijbanen en rustruimtes

    Om het vakantiegevoel nog langer vast te houden is een bezoek aan het tweede park van het resort, Waterwereld Rulantica, een echte aanrader. Het hoogtepunt van de nieuwe 30 meter hoge “Nordiskturn” is de "Vikingløp"-raceglijbaan, gebouwd op een fonkelende edelsteenmijn. Als de toren is beklommen, zijn er in totaal acht buizen waarin de bezoekers het tegen elkaar kunnen opnemen. Op matten gaat het dan ‘head first’ de diepte in. Elke seconde telt op de snelste glijbaan van Europa, want slechts één persoon kan bij de finish als winnaar uit de bus komen en toegejuicht worden door de toeschouwers op de tribune.

    De meer dan 400 extra ligstoelen en zitjes in "Nordiskturn" zorgen voor ontspanning na al het waterpret. De toren strekt zich uit over zes verdiepingen, waarvan er drie speciaal ingericht zijn als ligruimte. Jong en oud kunnen zich onder meer ontspannen in het "Lågerhus". Gasten genieten daar nog meer van hun rust op de Lågerhus Sofa’s, die exclusief gereserveerd kunnen worden. In "Viking Snåck - Frisk & Lækker" en in "Viking Kaffi" op de begane grond en de eerste verdieping vinden bezoekers ook een vers en heerlijk aanbod aan eten en drinken.

    Nieuw VR-avontuur : Fans van virtual reality zullen in 2023 ook niet teleurgesteld worden: in de nieuwe YULLBE PRO-experience "Amber Blake: Operation Dragonfly" beleven de gasten een interactieve 3D-actiethriller. De 30 minuten durende VR-beleving is gebaseerd op de "Amber Blake"-stripboeken van het Belgisch supermodel Jade Lagardère. Het brengt bezoekers in vervoering met state-of-the-art technologie en een zenuwslopend avontuur met op de achtergrond de indrukwekkende skyline van Singapore. Samen met de stoere agente Amber Blake maken de deelnemers jacht op de mysterieuze crimineel "Blue Dragon". Dit vereist niet alleen sterke zenuwen, maar ook vaardigheid en teamgeest.

    Restaurant wereldprimeur Eatrenalin

    Een ander absoluut hoogtepunt is "Eatrenalin" - de futuristische gastronomische beleving voor alle zintuigen. Hier worden de gasten ondergedompeld in de meest uiteenlopende werelden - niet alleen door geuren en smaken, maar ook visueel, akoestisch en middels bewegingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een indrukwekkend samenspel van multimedia-inhoud, gastronomische topprestaties en een gepatenteerde nieuwe ontwikkeling, de ‘floating chair’ van MACK Rides. De gasten worden getrakteerd op een culinair menu van acht gangen. De keuken combineert moderne en internationale invloeden, passend bij de ambiance van de verschillende ruimtes van het restaurant. Tot eind april is de oorspronkelijke menukaart nog te beleven; vanaf mei kun je zowel een nieuw menu met vlees ("Red Dimensions") als een nieuwe veganistische variant ("Green Dimensions") ontdekken







    02-04-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Why 2K?

    Back to the nillies met Floris van Bommel

     

    Nederlands schoendesigner Floris van Bommel staat bekend om zijn trendy ontwerpen van topkwaliteit en gedurfde ontwerpen. Een knipoog naar de Y2K-hype kon dus niet ontbreken voor SS23. Van platformhakken tot ballerina's: back to the wild wild nillies!

    Trendy op niveau

    Platformhakken met slangen- of panterprint? Yes please. Liever iets klassiekers? Ga dan voor dubbele wedges in zwart of wit.

    Hightop sneakers on the go

    Hightops waren de go-to sneaker in de jaren '00. Floris van Bommel geeft zijn eigen draai  aan het model en met speelse kleuren, glitter en metallics voor haar en een stoerdere versie voor hem.

    Comfort in kitten heels

    Ken je ze nog? Mini stiletto's die eens all the rage waren? Toen een ware foltering, nu heerlijk comfortabel dankzij zachte suède bandjes en ergonomisch design.

    Elegance is Bliss in Ballerina Shoes

     Yep, ook de ballerina's zijn terug. Voor iedereen aan de sneakers ging, was dit modelletje de comfy schoen die je overal mee kon combineren. De Floris van Bommel-versie is stoer en elegant tegelijk. Draag met een jurkje of combineer met oversized blazer en jeans.

    Sky's the Limit met loafers

    Platforms waren en zijn weer populair, ook in deze loaferversie. Dikke zolen en trendy kleuren: we want!

     

     







    02-04-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lente met nieuwe collectie en nieuwe boetieks

    Designer Outlet Roermond en Roosendaal - Premium modemerken met tot 70% korting nét over de grens

    Dit voorjaar pakken Designer Outlet Centres Roermond en Roosendaal – allebei in het zuiden van Nederland – uit met lentefrisse collecties, nieuwe merken en buitengewone kortingen. Ontmoet populaire Studio 100-figuren in levenden lijve tijdens de paasvakantie en maak een selfie met een reusachtige paashaas. Tijdens de Late Night Shopping-dagen in het lange Hemelvaartsweekend vanaf donderdag 18 tot en met zondag 21 mei shop je tot in de late uurtjes, met tot wel 70% korting bovenop de outletprijzen. Daarnaast is er live entertainment met muziek en kinderanimatie.

    In de Designer Outlet Centres Roermond en Roosendaal shop je het héle jaar door met tot wel 70% korting op de retailprijs van premium modemerken zoals Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Gucci, Emperio Armani en Prada. Maar de outlet winkeldorpen hebben méér te bieden dan mode alleen. Je vindt er ook home, beauty en sport.

    Tijdens de paasvakantie vindt er een meet & greet met Maya de Bij of Bumba plaats, en zijn er verlengde openingstijden. Op de Late Night Shopping-dagen bieden de centres heel wat extra’s: extra lange openingstijden, extra kortingen en extra entertainment voor jong en oud. Natuurlijk kun je ook tijdens Late Night Shopping genieten van een gezellige break in de vele restaurants en bistro’s of op de terrassen.

    Designer Outlet Roermond: de plek van plezier!

    New Balance heeft een nieuwe boetiek in Designer Outlet Roermond en ook Fabienne Chapot opende er recent haar deuren. Binnenkort krijgen ook Philipp Plein Sports, Rösle en L’Oréal Lux er hun plekje. Op woensdag 5 april kunnen kinderen Maya de Bij ontmoeten in Designer Outlet Roermond van 10 tot 11 uur. Tijdens het paasweekend, van vrijdag 7 tot en met maandag 10 april, is het outlet centre extra lang open tot 22 uur.

    De Late Night Shopping-dagen lopen van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei, telkens van 9 tot 22 uur. Voor de gelegenheid is er de gratis ‘handsfree shopping service’: bezoekers kunnen hun winkeltassen in bewaring geven aan de Guest Service, om vervolgens comfortabel verder te shoppen.

    Designer Outlet Roermond, net over de grens in Nederlands Limburg, biedt meer dan 180 boetieks waaronder Nike, Tommy Hilfiger, Gucci, Adidas, Hugo Boss en Emperio Armani, en een rijk horeca-aanbod met onder andere Frites Boutique, La Place, Wagamama, Dunkin’, Starbucks en YoYo Fresh Tea. Het ligt op wandelafstand van het stadscentrum, en is daarom perfect te combineren met een bezoekje aan de pittoreske binnenstad en de talloze restaurants.

    Designer Outlet Roosendaal: jouw lentegarderobe al gevonden?

    Recent werden de winkels van The Society Shop en Pure White in Designer Outlet Roosendaal vernieuwd en opende ook Jack & Jones en My Brand Kids er hun deuren. Binnenkort worden VANLIER en L’Oréal aan het aanbod toegevoegd.

    Vanaf maandag 3 april, bij de start van de paasvakantie, is Designer Outlet Roosendaal dagelijks geopend tot 20 uur (behalve op vrijdag 7 april tot 19 uur). Bumba komt de kinderen in het outlet centre begroeten op vrijdag 7 april van 10 tot 11.30 uur.

    In Designer Outlet Roosendaal lopen de Late Night Shopping-dagen van donderdag 18 en tot en met zondag 21 mei, telkens van 10 tot 21 uur.

    Ook Designer Outlet Roosendaal ligt net over de grens (op minder dan 45 minuten van Antwerpen) en omvat meer dan 90 boetieks waaronder Nike, Tommy Hilfiger, Adidas, Hugo Boss, Levi’s en Karl Lagerfeld, en een gevarieerd food aanbod met onder meer Frites Atelier, La Place, Per Tutti en Dunkin’. Er zijn tal van ontspanningsfaciliteiten vlakbij, zoals een spa, een zwembad en Playdôme Roosendaal met activiteiten voor het hele gezin.

      

     

     

    01-04-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het een ei, een dino, of een superstier voertuig?

    Dino eieren komen dit voorjaar al uit

    Nieuws van VTech dit voorjaar! Uit de verrassingseieren die de familie Switch & Go Dino’s miljoenen jaren geleden heeft gelegd, kruipen binnenkort kleinere dino’s! Geen hulpeloze watjes, maar monsterlijke krachtpatsers en snelheidsduivels die in een handomdraai van gevaarlijke dino naar superstoer voertuig transformeren. De Switch & Go Dino’s Surprise.

    Met coole lichteffecten, stoere zinnen en realistische geluiden transformeren de T-Rex, Velociraptor, Triceratops of de Pteranodon tot ware racemonsters. Ze kunnen zich meteen meten met de eerder verschenen broers, zusters, neven en nichten uit de serie Switch & Go Dino’s. Ook in deze familie luidt het credo: alles wordt spannender naar mate we met meer zijn. Maar wie is hier het snelst, de coolste van het stel, het meest onverschrokken?

    Er komen vier nieuwbakken monsters aan, in twee kleurvarianten. De grote vraag is natuurlijk welke er uit het ei kruipt. Dat blijft, we wachten nu toch al miljoenen jaren, een grote verrassing!

    Advies verkoopprijs: VTech Switch & Go Dino’s Surprise € 15,00 per stuk.







    01-04-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betreed Arhyr

    BETREED EEN WERELD VAN BLOED EN VERDOEMENIS

     

    500+ pagina's aan gratis pdf's NU beschikbaar - Volledige versie Kickstart op 4 april

    Zoals aangekondigd heeft het Nederlandse Dicetale Games op 21 maart haar GRATIS 500+ pagina's Primerboeken en aanvullend materiaal rond het nieuwe tableotp rollenspel Blood and Doom uitgebracht. De drie ‘Core Primer’-boeken, een full-color kaart, en een soundtrack sampler zijn allemaal NU beschikbaar als gratis downloads op Drivethrurpg. Ze worden verdeeld door Modiphius, één van de meest iconische bedrijven in de onafhankelijke spellenindustrie.

    Leuke sites:

    Kickstarterlink: https://www.kickstarter.com/projects/dicetalegames/blood-and-doom

    DriveThrurpg-link: https://www.drivethrurpg.com/m/product/431092

    YouTubelink: https://youtu.be/kmEjeGzVRnE

    Blood and Doom is een nieuw rollenspel dat zich afspeelt in Athyr, een wereld die in groot gevaar verkeert. In de donkerste krochten van de zeven rijken aanbidden kwaadaardige sektes elk een van de twaalf extradimensionale entiteiten die bekend staan als de Heralds of Doom. Als een van deze monsterachtige wezens zich een weg weet te banen naar Athyr, zal het lot van de wereld bezegeld zijn. Maar te midden van de toenemende duisternis zijn er mensen die de geheimen van het vergeten verleden van Athyr willen onthullen, door het labyrintische web van verraad willen navigeren en het hoofd willen bieden aan de opkomende vloed van monsters die het bestaan van Athyr bedreigen.

    In deze ‘dark fantasy RPG’ word je uitgenodigd om de zeven rijken van Athyr te verkennen, van de uitgestrekte en uitgedroogde woestijnen van Ethennia tot de verraderlijke jungles van Ishta, de achterbakse hofintriges van Evandyr, de met magische energie doordrenkte rotslandschappen van de Sundered Wastes en de mythische werkelijkheid van de Islands of Roshan. Blood and Doom heeft een snelle, filmische gameplay die de essentie van het leven - en de dood - op Athyr weerspiegelt.

    Het creatieve team bestaat uit enkele van de ENnie Award-winnende schrijvers voor spellen als RuneQuest, Dune: Adventures in the Imperium, Star Trek Adventures, Doctor Who: The Roleplaying Game, Champions, HERO System, The One Ring, en nog veel meer. Voordat de Kickstartercampagne op 4 april 2023 van start gaat, kun je 500+ pagina's gratis content downloaden, waaronder drie Primerboeken die je toelaten om meteen Blood and Doom te beginnen spelen.

    De Core Rulebook Primer biedt alle kennis die nodig is om de wapens op te nemen en het strijdgewoel in te waden, met regels die je door elke stap van je reis zullen leiden.

    De Doomsayer's Codex Primer: Guide to Athyr neemt je mee op een reis door de levendige rijken van Ishta en Ethennia, terwijl de volledige versie van dit boek ook de mysteries van Evandyr, de Eilanden van Roshan en The Sundered Wastes zal onthullen.

    De Doomsayer's Codex Primer: The Twelve Pillars of Doom behandelt twee van de twaalf sektes die de Heralds of Doom aanbidden.

    De Blood and Doom Soundtrack Sampler, gecomponeerd door Knut Avenstroup Haugen, de meesterlijke componist van de soundtracks voor Dune: Awakening, de Age of Conan-videogames en nog veel meer, draagt bij aan de meeslepende ervaring.

    En er komt nog meer: De bewerkte 1.1-versie van de Primerboeken, een pakket met 4 volledig afgewerkte “Pregenerated Characters”, en 2 avonturen zullen in de loop van de komende weken ook worden toegevoegd aan de gratis Primer bundel! Doe mee aan de Blood and Doom Kickstartercampagne om dieper in de duistere fantasiewereld van Athyr te duiken, waar helden worden gesmeed in het vuur van de strijd, en legendes worden geboren.

     





    31-03-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Outdoor tafelen à la carte

    : 3 nieuwe dining-trends voor op het terras

     

    » NIEUW : STYLETTO COUNTER EN BAR HEIGHT TAFEL EN STOEL - » NIEUW : BUTLER DINING EN LOW DINING TAFELS

    Zomeren doet ieder op een eigen manier. Royal Botania breidt het menu van unieke personalisatie dit jaar dan ook uit met drie nieuwe dining-trends. Van tafelen op barhoogte tot loungend snacken en compact borrelen, Royal Botania heeft een gang voor elke goesting. Bijt gulzig in de zomer van jouw smaak.

    L’eterno aperitivo

    Het leukste aan de zuiderse zomer is zonder twijfel het eindeloze aperitieven. Geen nachtelijke kilte die je naar binnen jaagt en de subtiele aanwezigheid van dolce far niente als tafelgenoot. Op het Belgische terras vertaalt dit gevoel zich in tafels en (bar)stoelen met grote hoogte. In de Styletto-reeks van Royal Botania komen zo twee nieuwe tafels met een aangepaste hoogte van 92 en 110 centimeter t.o.v. de standaard 75 centimeter voor een klassieke eettafel. De tafelbladen van de Styletto-tafels zijn beschikbaar in zeven verschillende afmetingen en elf verschillende kleuren. Voor het frame kan je dan weer tussen vijf kleuren kiezen. Een complementaire Styletto-stoel – de Styletto 43 – met een zithoogte van 63 centimeter maakt het relaxte plaatje helemaal af.

    Serving summer

    Royal Botania’s Butler combineert de twee andere trends – low en compact dining – in één handige tafel. De Butler werd vorig jaar geïntroduceerd als bijzettafel en serveert dit jaar twee nieuwe afmetingen: een low dining-tafel met een hoogte van 67 centimeter – perfect om te combineren met een gezellige lounge-stoel – en een eettafel met standaardhoogte van 75 centimeter. Telkens is er de keuze tussen een diameter van 90 of 120 centimeter om ook daar de optie tot personalisatie te hebben en de zomer van 2023 helemaal maakbaar en hapklaar te hebben.

     







    30-03-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nestseizoen schildpadden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het nestseizoen van  2022 zijn in Kaapverdië in totaal meer dan  114.000 ‘onechte’ karetschildpadden uitgekomen

     

    • Het eiland Sal noteerde bijna 40.000 geboortes en op het eiland Boa Vista waren dat er meer dan 76.000. De karetschildpad of Caretta Caretta is internationaal geclassificeerd als kwetsbaar met een grote kans op het uitsterven van de soort.

    De Kaapverdische natuurbeschermingsorganisaties Projeto Biodiversidade en Bios.CV hebben zojuist de bevredigende resultaten gepresenteerd van het broedseizoen van de onechte karetschildpad van 2022. Beide organisaties worden al jaren gesteund door RIU Hotels & Resorts, dat zes hotels exploiteert op deze bestemming. De keten heeft als een van zijn MVO-doelstellingen de bescherming en het behoud van de biodiversiteit. De geboortes waren op de eilanden Sal en Boa Vista in Kaapverdië. Een archipel waar inmiddels de belangrijkste broedpopulaties van deze soort ter wereld zijn te vinden.

    Dit seizoen heeft het eiland Boa Vista met 32.868 nesten 60% van het totale aantal schildpad-jongen in Kaapverdië gehuisvest. Daarvan waren er 6.091 onder de hoede van Bios.CV in het  Reserva Natural das Tartarugas. De broederij had een hoog succespercentage en heeft 38.480 jongen in zee vrijgelaten. Bovendien is Bios.CV erin geslaagd 2.595 van deze schildpadden te volgen en 13 schildpadden van de dood te redden. Daarnaast heeft de organisatie experimenten uitgevoerd in de nesten om oplossingen te zoeken voor de ernstige bedreiging die de opwarming van de aarde vormt.

    Projeto Biodiversidade heeft in totaal 16.033 nesten op het eiland Sal geregistreerd. Hiervan zijn er 1.715 verdeeld over de 5 broedplaatsen van de organisatie die 76.231 jongen in zee heeft vrijgelaten. De grootste broedplaats, gelegen op het strand voor de RIU-hotels op het eiland, herbergde meer dan de helft van deze nesten. Daarnaast werd in totaal op 24,2 km kustlijn op het eiland gepatrouilleerd en werden 4.266 schildpadden gemonitord. Op het eiland Sal worden alle nesten in bebouwde gebieden beschermd in opvangcentra, die een belangrijke rol spelen bij het minimaliseren van verstoringen door toerisme en lichtvervuiling.

    Een andere belangrijke mijlpaal dit seizoen was de vermindering van het aantal schildpadvangsten van 440 vangsten in 2021 naar 135 de 2022. Voor een betere bescherming van de nesten worden de broedplaatsen bewaakt en gemonitord door vrijwilligers van Bios.CV en Projeto Biodiversidade. De steun van de keten maakte het mogelijk een kamp op te zetten voor een deel van het strandbewakingsteam, dat uit ongeveer twintig personen bestaat. Op deze manier wordt bijgedragen aan de bescherming van de onechte karetschildpad, die op de Rode Lijst van de IUCN (Internationale Unie voor het behoud van de natuur) als kwetsbaar wordt geclassificeerd. Dit betekent dat er een grote kans is dat het een bedreigde soort wordt. De bijdrage van Riu aan dit project maakt deel uit van het streven van het hotelbedrijf naar meer sociale investeringen in alle bestemmingen waar het actief is, waarbij het zijn zakelijke onderneming in evenwicht brengt met zijn betrokkenheid bij de lokale ontwikkeling.

    29-03-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langs de zijderoute ...

    MET ARTE: ALAYA COLLECTIE

     

    Echo van de Himalaya: rijke decors in Arte’s Alaya-collectie

    De historische zijderoute spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Arte put voor haar nieuwe collectie inspiratie uit de ontegensprekelijk meest avontuurlijke etappe uit de reis: het fantastische Himalaya-gebied. De Alaya-collectie – met de dessins Katan Silk, Banyan, Saranda en Manali – is een weerspiegeling van de vergezichten op het berglandschap, de bossen en de kleurenpracht van de traditionele dorpen. Dessins in echte zijde maken van Alaya niet enkel een visuele maar ook een tactiele overdonderende ervaring.

    Katan Silk – Een zweem van zijde

    Katan Silk opent de Alaya-collectie met een impressie van de traditionele Katanzijde. Kleine onregelmatigheden, de verticale weeftechniek en andere originele details brengen deze delicate stof helemaal tot leven op je muren. De uitvoering in duurzame vinyl zorgt dan weer voor een onderhoudsvriendelijke beleving. Katan Silk komt in een brede range van maar liefst 28 kleurenopties, variërend van Nude tot Emerald.

    Banyan – Verdwalen in kleurenpracht

    De majestueuze banyanboom en zijn opmerkelijke stam tekenen het verticale lijnenspel van dit panoramische dessin. In het Nederlands heet de boom (iets minder aantrekkelijk) ‘wurgvijg’, wat goed de wirwar van stammen en wortels van de boom omschrijft. Banyan laat je verdwalen in een dromerig fantasielandschap, goed verstopt hoog in de Himalaya. De textielbekleding in pure zijde verhoogt het mysterieuze, luxueuze gevoel van dit dessin. Banyan komt in de shades Red Blossom en Deep Forrest.

    Saranda – Een Aziatisch decor

    Met het Saranda-dessin daalt Arte af uit het hooggebergte en trekt het helemaal oostwaarts richting de Golf van Bengalen, een alternatief startpunt van de zijderoute. Het Sarandabos behoudt evenwel de hoge pieken en dalen, want Saranda betekent letterlijk ‘700 bergen’. In een erg typisch Aziatische tekenstijl toont het Saranda-dessin de heuvels, bomen en zachte wolkenhemel van het gebied. Het ontwerp komt in een versie met vermiljoen-blauwe en een met amberkleurige hoofdtonen, beide in pure zijde.

    Manali – Eclectisch authentiek

    Terug naar het onherbergzame Himalayagebergte met het Manali-dessin uit de Alaya-collectie. De muurbekleding is een haast psychedelische en toch erg grafische en figuratieve voorstelling van het traditionele bergdorp met de vele kleurrijke Boeddhistische gebedsvlaggen. Ook de Manali-muurbekleding is gemaakt met pure zijde, wat niet alleen voor een authentieke look, maar ook voor een originele feel zorgt. Manali is beschikbaar in twee kleurvariates: Blueberry Hills en Sepia Clouds.









    29-03-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het oog van de chef:

    werkblad én vloer in Dekton® bij Filip Claeys van De Jonkman

     

    Een sterrenchef, met als natuurlijke habitat de professionele keuken, legt de lat hoog wat betreft kwaliteit, duurzaamheid en weerbaarheid van het materiaal waarmee hij werkt. Met stip de reden waarom chef Filip Claeys – bekroond met maar liefst twee Michelinsterren en ook een groene Michelinster voor zijn werk bij restaurant De Jonkman in Sint-Kruis bij Brugge - Dekton® van Cosentino koos bij de realisatie van zijn eigen testkeuken. Een getransformeerde schuur in Sijsele (Damme) waar authentieke elementen en innovatieve materialen samen voor grootse smaken zorgen.

    De perfecte combinatie

    All work no play make Filip a dull boy. Hoewel de passie voor het koken hem natuurlijk in het bloed zit. Daarom bouwde hij in 2022 een oude schuur om tot testkeuken. Een plek waar hij in alle vrijheid kan experimenteren, met eten en met verschillende opnames ervan zoals foto en video, maar waar hij ook workshops kan geven. De ruimte heeft een hoog houten gebinte dat werd behouden en in ere werd hersteld, net als veel andere houten elementen in de schuur. Bij de renovatie werd gezocht naar nieuwe materialen die op een subtiele manier zouden opvallen tegen al dat authentieks, zonder het te overstemmen. Daarom werd gekozen voor Dekton®. Een materiaal met oneindig veel opties qua kleur en design, en een oerdegelijke kwaliteit en duurzaamheid. Een ontdekking waar Filip en Sandra jaren geleden kennis mee maakten op een designbeurs in Kortrijk. Concreet toegepast in een keuken, waren ze onder de indruk van de mogelijkheden en de weerbaarheid ervan. Dekton® bleef in hun achterhoofd zitten en bij de renovatie van de schuur konden ze dan eindelijk aan de slag met hun geliefde materiaal.

    Dekton® als sterspeler

    Filip koos voor Dekton® zowel als werkblad als onder de voeten. Op het werkblad straalt een zwarte Dekton® Laurent met koperen marmeraders die het vele houtwerk in de schuur subtiel herhalen en accentueren. Samen met de zwarthouten kast- en ladefronten vormt de keuken zo een focuspunt in de ruimte waar elke bezoeker naartoe gezogen wordt. Op de vloer werd gekozen voor een (eveneens) gebruiksvriendelijke Dekton® Keon. Deze grijze Dekton®-variant met bruine fijne stipjes volgt de grijze, natuurlijke tonen van de rest van de vloer en het terras, en is bovendien erg vergevingsgezind bij druppels of vuiltjes op de grond. Want ook al claimt Filip dat de schuur zijn ‘thuiskeuken’ is, toch is hij niet bereid toegevingen te doen op vlak van gebruikscomfort en duurzaamheid. Gelukkig maar.

    Wie is Filip Claeys

    Chef Filip Claeys zette zijn eerste culinaire stappen in het restaurant van zijn ouders. Daar gidste zijn vader hem spelenderwijs van het bereiden van een steak au poivre naar het fileren van een vis. Filip pinde zijn carrière vast en ging na zijn koksopleiding aan het werk in o.a. De Karmeliet van Geert Van Hecke en Oud Sluis van Sergio Herman. Gewapend met hopen ervaring en een aangeboren intuïtie voor smaak en creativiteit, nam hij in 2006 restaurant De Jonkman van Ronnie Jonkman over en zette het naar zijn hand. Slechts twee jaar later volgde de beloning al met een eerste ster. Een onderscheiding die in 2011 verdubbeld werd met een tweede ster. Met een quotering van 18/20 bij Gault Millau, een groene Michelinster die de inzet op vlak van duurzaamheid prijst en eretitels als o.a. ‘beste Chef van het jaar’ hebben Filip en zijn vrouw Sandra goud in handen. dejonkman.be







    28-03-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrefour: winnaar 'verkozen merk van het jaar 2023'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een consumtenpanel waaraan de producten van het merk grotendeels hebben bijgedragen. Het merk Carrefour is "Merk van het Jaar"! Na een consumentenonderzoek door de onafhankelijke organisatie Nielsen, werd het label "Verkozen Merk van het Jaar" toegekend aan Carrefour door de organisatie "Verkozen Product van het Jaar België".

    Wat is "Verkozen merk van het Jaar"? Het logo "Verkozen product van het jaar” wordt sinds 1987 erkend door 9 van de 10 consumenten in Frankrijk en wordt als maatstaf gebruikt voor productinnovaties die door andere consumenten worden toegejuicht. Ook op de Belgische markt is het logo al meer dan 15 jaar niet meer weg te denken. Voor 2023 heeft het bedrijf een gloednieuw initiatief gelanceerd: “Verkozen merk van het jaar”. Dit initiatief heeft als doel een volledig assortiment onder de aandacht te brengen en consumenten te verzekeren over de kwaliteit en maatschappelijke engagementen van het assortiment. Het consumentenpanel kan een rol spelen in de productvoorkeur van mede-consumenten.

    Gezien het ruime aanbod aan promoties is het volgens "Verkozen product van het jaar België" essentieel om de consument gerust te stellen en te begeleiden naar merken die aan hun verwachtingen én aan de grote uitdagingen van onze maatschappij voldoen. Hiervoor deed "Verkozen Product van het Jaar" beroep op de onafhankelijke instantie Nielsen die eind 2022 een studie organiseerde bij 10.000 consumenten in België. Zij konden de verschillende merken evalueren op basis van verschillende criteria zoals zoals aantrekkelijkheid, innovatief karakter, milieu- en maatschappelijke verplichtingen, enz. Veel distributeursmerken van grote Belgische retailers namen deel aan de wedstrijd, waaronder het merk Carrefour dat het populairst was onder de deelnemers.

    Het assortiment van Carrefour

    Dit assortiment vertegenwoordigt 26% van de totale verkoop van Carrefour België in waarde en 46% van de totale verkoop in volume. De missie van Carrefour is het beste beschikbaar maken voor iedereen. Carrefour-producten zijn gemiddeld 30% goedkoper dan die van andere grote merken. Om deze prioriteit met concrete acties kracht bij te zetten, lanceerde Carrefour in 2018 haar Act for Food-programma. Sommige Carrefour-producten werden al bekroond door ‘Verkozen huismerkproduct van het Jaar” en in blinde smaaktesten met externe consumentenpanels die werden uitgevoerd het instituut NSF ‘Flavours of the Year’. "Verkozen merk van het jaar" bevestigt en beloont dus het vertrouwen van de consument aan het merk Carrefour en haar Carrefour-producten

    Wat maakt het verschil? De kwaliteit van de Carrefour-producten en de vele maatschappelijke engagementen hebben onmiskenbaar bijgedragen bij het behalen van het label "Verkozen merk van het jaar".

    Enkele voorbeelden: - De producten van Carrefour voldoen aan strenge specificaties die verder gaan dan de wettelijke vereisten inzake productsamenstelling, oorsprong van de ingrediënten en voedingskwaliteit. - Carrefour is er trots op producten aan te bieden die smaak en voedingskwaliteit combineren door zout, suiker, vet en verzadigde vetzuren te verminderen. Deze aanpak heeft geleid tot de verbetering van meer dan 400 referenties en de ontwikkeling van meer dan 100 nutriscores. Vandaag heeft 53% (meer dan 4.500 referenties) van het assortiment een nutriscore A of B, wat aantoont dat de onderneming zich inzet voor de gezondheid van onze consumenten. - In dezelfde geest past Carrefour het voorzorgsprincipe toe door 128 controversiële additieven uit zijn voorverpakte producten te verwijderen, ook al zijn ze wettelijk nog steeds toegestaan. - De strijd tegen ontbossing is ook een kernpunt voor Carrefour. Producten zonder palmolie genieten de voorkeur, zoals het biologische assortiment van Carrefour, en zo niet, dan is de gebruikte palmolie gecertificeerd duurzaam (RSPO) en traceerbaar.

    Carrefour is ervan overtuigd dat kwaliteit in de eerste plaats voortkomt uit smaak. Daarom worden de producten van het merk getest door panels van deskundigen en consumenten. Zolang het recept niet volledig bevredigend is, wordt het product herwerkt. Meer dan 200 Carrefour-producten worden gevalideerd door meesterkoks in België en dragen met trots het Mastercook-logo, een garantie voor een betere smaakkwaliteit. Ten slotte wordt prioriteit gegeven aan een verantwoorde verpakking. In het kader van het programma "Act for Food" heeft Carrefour zich tot doel gesteld zijn plasticverbruik te verminderen en tegen 2025 100% recycleerbare verpakkingen te realiseren. Sinds 2017 is meer dan 3.000 ton plastic bespaard.

     

    27-03-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!