Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    24-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootse avonturen in Trentino

    Een hondensleetocht is een activiteit die bij veel mensen op de bucketlist staat. Wanneer je op een slee zit die wordt getrokken door een Siberische Husky of een Alaska Malamute, ervaar je een gevoel van avontuur en vrijheid. Bezoek Trentino om tijdens een adrenalineverhogende tocht door de bossen en bergen in de huid te kruipen van de personages uit de verhalen van Jack London, aan het stuur van een pulka getrokken door de achterkleinkinderen van White Fan en Buck.

    Op de Athabaska Sleddog School in Madonna di Campiglio kun je ervaren hoe het is om met deze sterke en loyale dieren te werken, door zelf een slee te besturen die door honden wordt getrokken. Volg een introductiecursus om alle basisbeginselen te leren en laat tijdens een praktijktest jouw nieuwe vaardigheden zien als bestuurder van de slee.

    Armen Khatchikian is een bekende naam op het gebied van hondensleeën in Italië en dat geldt ook voor zijn hondensleeschool in Passo Tonale. De cursussen kunnen worden gevolgd door kinderen vanaf 12 jaar, maar ze organiseren ook kennismakingscursussen voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Neem je collega’s tijdens een teambuilding event mee op een huskytocht; een wandeling met husky’s waarbij de deelnemers de vaardigheid van het aansturen van de energieke honden onder de knie moeten krijgen.

    Winterse tocht met slee of paard

    Een ritje met een paardenslee is een romantische en comfortabele manier om de landschappen van Paganella in de winter te ontdekken. Het is een transportmiddel dat de bewoners van de bergen al sinds lange tijd gebruiken om zowel mensen en vracht te vervoeren in de wintermaanden. Laat je betoveren door het landschap, de paden en de besneeuwde bossen van het Natuurpark Adamello Brenta, terwijl je gehuld in warme dekens op de slee zit, met het gezellige gerinkel van de paardenbellen op de achtergrond. Het Andalo Horse Riding Centre organiseert excursies van een uur, maar er worden ook veel andere activiteiten aangeboden door de manege, waaronder paard- en ponyritjes voor kinderen.

    Op de Alpe Cimbra kun je in een koets rijden onder het genot van een aperitief met Trentodoc. Een prachtige tocht over besneeuwde paden waarbij je vanuit de koets natuurgebied Ecken kunt bewonderen. In de Valle di Primiero kun je in een koets stappen, die wordt getrokken door de machtige Noriker paarden. Dit eeuwenoude paardenras heeft een bijzonder uithoudingsvermogen. De paarden werden in het verleden door het Romeinse leger ingezet tijdens militaire campagnes om de vallei en haar landbouwtradities te verkennen.

    Onder begeleiding van ervaren instructeurs kun je het besneeuwde landschap van de Val di Fassa ontdekken en je longen vullen met frisse lucht terwijl je prachtige paarden berijdt. De Charlotte Horse Riding manage ligt in Campitello, op de vlakte van Ischia, en is een van de weinige in de vallei die het hele jaar open is. De manege is aangesloten bij de Italiaanse federatie voor paardensport en is gespecialiseerd in buitenritten met gekwalificeerde gidsen en instructeurs. Daarnaast vangt Charlote Horse Riding paarden op die gered zijn van mishandeling of in de steek werden gelaten. De manege verzorgt en traint de paarden geduldig met behulp van de zachte techniek van Monthy Roberts. Tot nu toe heeft de manege ongeveer 30 dieren gered. Carlotta en haar medewerkers organiseren wandelingen en lessen in de sneeuw, variërend van 30 minuten tot tochten van een hele dag, waardoor ze geschikt zijn voor iedereen. Je doorkruist de uitgestrekte vlaktes langs rivier Aviso en klimt naar panoramische uitzichtpunten, waar je de dorpen van bovenaf kunt bewonderen met de toppen van Pordoi en Gran Vernel op de achtergrond.

    Wild spotten

    Het spotten van wilde dieren in Val di Sole vindt plaats in het Stelvio Nationaal Park, een park dat bekend staat om natuurbehoud. Daarom is de kans groter dat je hier wilde dieren ziet: herten, vogels, eekhoorns, marmotten, hazen, reeën, dassen en vossen. Op bepaalde momenten van de dag, vooral bij zonsopkomst en zonsondergang, voelen de dieren zich bijzonder veilig in de stilte van het bos en bewegen ze zich vrij. Op deze momenten zijn ze het makkelijkst te spotten. Je wordt begeleid door een expert die de gewoonten van de dieren en hun gebruikelijke routes kent. De gids zal enkele geheimen delen over de dieren en planten die in deze bossen leven. De excursie eindigt met een stop bij een berghut voor een stuk traditionele lokale taart. 

    Voorzorgsmaatregelen in de bergen

    Voordat je vertrekt voor een wandeling op hoogte moet je je dag zorgvuldig plannen. Als je een pad gaat bewandelen dat als technisch zeer moeilijk wordt geclassificeerd of als je een beginner bent, ga dan nooit zonder een berggids op pad. Het is altijd aan te raden om contact op te nemen met de berghut in het gebied dat je wilt bezoeken om informatie te krijgen over de route en de weersomstandigheden, zodat je goed bent voorbereid en geschikte kleding draagt tijdens je excursie.

    Illustraties . © Trentino Marketing s.r.l.

     

     







    24-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interieurarchitect E Meyers drapeert met Inside Blonds

    » INSIDE BLINDS X REMY MEIJERS

    Voor de Nederlandse interieurarchitect Remy Meijers is het interieur als een evenwichtige puzzel waarin elk stukje even belangrijk is om het te vervolledigen. Van de grootste meubelen tot de kleinste decoratieve accessoires en – uiteraard – de stoffering. Deze allesomvattende visie verwerkte hij mee in een unieke collectie en samenwerking met de Belgische expert in raamdecoratie, Inside Blinds.

    In zijn ontwerpen probeert Remy Meijers steeds op zoek te gaan naar de perfecte balans. Hij ontwerpt niet alleen interieurs, hij voegt architectuur samen met decoratie en meubilair voor een samenhangend geheel. Aandacht voor detail, eenvoud en rust zijn belangrijke kenmerken van Meijers’ werk en creëren steeds een elegant interieur.

    A match made in heaven

    Inside Blinds en Remy Meijers hebben al jarenlang een goede relatie die tot uiting komt in de collectie. Een gelijkgezindheid in de zoektocht naar kwaliteit werd de basis van de reeks en resulteerde in hoogwaardige raambekleding met een tijdloze noot. De collectie bestaat uit eenvoudige ontwerpen waarin balans en rust centraal staan, en omvat onder andere stoffen voor vouwgordijnen, overgordijnen en paneelgordijnen. Terwijl het kleurenpalet eerder neutraal en gedempt is, variëren de gebruikte materialen van voile tot linnen of bouclé.

    Voor vandaag en morgen

    Raamdecoratie is een ondersteunend element in een ruimte dat het interieur bovendien kan maken of kraken. Remy Meijers en Inside Blinds doen er nog een schepje bovenop want niet alleen is hun collectie uiterst veelzijdig, het is zowel tijdloos als hedendaags en trendy. De neutrale kleuren bieden de perfecte basis waarop een interieur kan gebouwd worden, en de materialen passen dankzij de diverse diktes en texturen perfect in de woning van vandaag.

    Al meer dan dertig jaar levert Inside Blinds kwalitatieve raamdecoratie op maat. Het Belgische bedrijf uit Roeselare put uit een rijke ervaring en kennis vanuit de textielindustrie, wat resulteert in een uitgebreid assortiment raambekleding. Van diverse gordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen en paneelgordijnen uit luxueuze stoffen tot hoogwaardig afgewerkte houten jaloezieën: alle producten worden zorgvuldig ontworpen en vervaardigd in het eigen atelier. Bovendien werkt Inside Blinds nauw samen met weverij Lampe Textiles uit Tielt, waar een groot deel van de gebruikte stoffen geweven wordt. Inside Blinds is een toonaangevende speler op de markt en verdeelt haar producten internationaal vanuit verschillende Europese showrooms.

    (Foto: René Gonkel) - www.insideblinds.com







    23-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winters Wallonië wenkt

    winterwandelingen, romantische adresjes en nieuwe expo's

     

    De charme van een winterse uitstap naar Wallonië steunt op enkele onmiskenbare pijlers: de aantrekkingskracht van een verkwikkende winterwandeling in de verstilde natuurpracht, de geborgenheid van de meest romantische en gezellige logeeradresjes en het comfort van het ruime aanbod aan binnenactiviteiten, zoals expo's bijvoorbeeld. Onderstaande tips vormen een stevige hap inspiratie om het perfecte winterverblijf samen te stellen. De verpakking met strikje errond denk je er voor het gemak maar even bij. Prettige feestdagen!

    Winterse wandelingen in Wallonië

    We denken niet altijd meteen aan de winter als wandelseizoen, maar dat is volledig onterecht. Het plezier van stevig ingeduffeld de stille en slapende natuur in te trekken, terwijl je je adem in wolkjes voor je uit ziet drijven, wetende dat je na afloop een heerlijk warme chocomelk (of ander lekkers) te wachten staat, is bij het beste dat de winter te bieden heeft. Enkele winterwandeltips op een rijtje.

    - Te voet rond het kasteel van Reinhardstein – Het uitzicht op het kasteel dat uit het dal oprijst tijdens deze wandeling, is nog mysterieuzer in de winter .

    - De Grote Ronde van de Venen – De uitgestrektheid van de Hoge Venen komt in de winter op een bijzondere manier tot zijn recht (foto linksonder). Dit hoogst gelegen plateau in België heeft in dit seizoen trouwens het meeste kans op sneeuwval.

    - Naar Montaigle – De kasteelruïnes van Montaigle lijken in deze koude maanden recht uit een wintersprookje te komen.

    - Wandeling van de Maquisards – Het is een bijzondere ervaring om het woud te doorkruisen wanneer de natuur in een diepe winterslaap zit.

    - Herdenkingswandeling Bastogne – Geen beter seizoen dan de winter om stil te staan (figuurlijk dan) bij wat de soldaten tijdens de Slag van de Ardennen hebben meegemaakt.

    - Het Pad van het Vreemde – De vreemde wezens langs deze wandeling maken geen winterslaap en staan het hele jaar door paraat om je langs het pad te begroeten.

    - In het hart van de veldslag – Het is altijd bijzonder om een bekende landmark in een onverwacht seizoen te aanschouwen, zoals de Leeuw van Waterloo bijvoorbeeld. Vergeet op voorhand niet om de film “Napoleon” in de bioscoop te gaan bekijken. Achteraf word je nog wijzer tijdens een bezoek aan het Memorial 1815.

    Speciale vermelding voor het miniatuurparcours in het dorp Redu dat recent opende, eerst als tijdelijke attractie, maar intussen dankzij het grote succes permanent geworden. Langs 1,5 km ontdek je er een hele reeks in scène gezette miniatuurfiguurtjes, die het lokale dagelijkse leven verbeelden, maar ook bepaalde thema’s eigen aan het dorp, zoals boeken (Redu staat bekend om zijn vele boekhandels), de ruimte (het European Space Agency is vlakbij) en wandelen.

    Romantisch overnachten

    Het is het seizoen om dicht tegen elkaar aan te kruipen en gezellig te cocoonen. Een bijzondere plek als omkadering maakt de romantiek compleet. Wij geven enkele tips voor accommodaties waarbij de romantiek gegarandeerd van de muren zal spatten tijdens je verblijf.

    Er kan waarschijnlijk niemand weerstaan aan de charme van de hutjes van Les Cabanes de Rensiwez in Houffalize. Deze stulpjes, gelegen in het prachtige natuurpark van de Twee Ourthes, zijn zo mooi en gezellig ingericht dat je misschien je hele verblijf lang je hut zelfs amper zal willen verlaten! En dat kunnen we je absoluut niet kwalijk nemen. Liever op hotel? Bij Hotel Bütgenbacher Hof logeer je in een gezellige kamer, heb je toegang tot de wellness en geniet je bovendien van heerlijk eten in het restaurant ter plaatse. Dat alles in de natuurrijke omgeving van de Oostkantons, een van de beste winterbestemmingen van Wallonië. Wie de intimiteit van een B&B verkiest, raden we Dimensions M aan. Het moderne en strakke interieur is niet meteen wat je in een B&B zou verwachten, maar net daarom heel uniek. Opgericht met veel aandacht voor duurzaamheid, biedt dit plekje midden in de Waals-Brabantse velden een heerlijke omkadering voor je verblijf. Mag het kleinschalig zijn maar toch graag een hotel? Dan bevelen we Hôtel Vedette warm aan, langs de oevers van de Maas ten zuiden van Namen. De kamers in zachte kleuren en het heerlijke ambachtelijke ontbijt zullen zeker je hart veroveren. Citytripliefhebbers raden we Bergen aan, met het prachtige Martin’s Dream Hotel. Na een bezoek aan de street art en de musea, kom je tot rust in een unieke kamer in deze voormalige ursulinenkapel. Een wellness en restaurant zijn ook ter plaatse voorhanden. Een voltreffer!

    Expo's om bij op te warmen

    Naast sommige tentoonstellingen die deze herfst al begonnen staan er deze winter ook enkele nieuwe expo’s op de agenda.  

    • Martin Parr - Parrathon, Abdij van Stavelot, Stavelot – 24/11 > 19/05/24 - In de Abdij van Stavelot is eind vorige maand een fototentoonstelling begonnen van Magnum-fotograaf Martin Parr. Deze overzichtstentoonstelling van meer dan 400 foto’s  omvat beelden uit zijn eerste zwart-witseries uit de jaren ’70 en ’80, uit zijn beroemde kleurenserie The Last Resort (1983-85), die hem bekend maakte, en uit recentere series. Ironie, zelfspot, kitsch en Britse humor zijn enkele begrippen die zijn kunst definiëren.

    • A World of Bricks, Station van Luik-Guillemins, Luik – 15/12 > 21/01/24 - Dit interactieve parcours laat de bezoeker kennismaken met de legokunst van Dirk Denoyelle (foto). Jong en oud kunnen er hun ogen uitkijken op reproducties van bekende kunstwerken, allerhande dieren, beroemdheden en veel meer, allemaal gebouwd uit kleurrijke legoblokjes. Je kan er ook deelnemen aan diverse creatieve workshops.

    • Festum, Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker, Binche – 27/01 > 26/05/24 - Tijdens het feestjaar voor Binche – 20 jaar erkenning van het carnaval als Immateriaal Unesco-Werelderfgoed en 900 jaar bestaan van de stad – pakt het Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker uit met verschillende tentoonstellingen. Onder de passende titel “Festum” kunnen bezoekers verschillende foto’s bewonderen van het carnaval vanuit een originele invalshoek. Te combineren met het carnaval zelf natuurlijk, dat in 2024 zal plaatsvinden van 11 tot 13 februari.

    • Banks Violette, BPS22, Charleroi – 10/02 > 05/05/24 - Van februari tot mei 2024 neemt Banks Violette (Ithaca (VS), 1973) de volledige ruimte van het BPS22 over ter gelegenheid van een grote tentoonstelling die geluidsinstallaties en tekeningen samenbrengt. Violette’s werken putten uit de donkere zones van de Amerikaanse maatschappij en de subcultuur van de heavy metal via een spel van herhaling, verplaatsing en hedendaagse echo's.

     

     

     









    22-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek Jung Home

    dé smart home solution voor een kleurrijk interieur

     

    Qua energie-efficiëntie en gebruikscomfort in huis leggen we de lat steeds hoger. Om aan die eisen tegemoet te komen, lanceerde JUNG zijn nieuwe HOME-systeem. Dit vormt de ‘ontbrekende schakel’ tussen klassieke installaties en vroegere slimme oplossingen in huis. Het eenvoudige en gebruiksvriendelijke systeem maakt zowel nieuwe woningen als renovatieprojecten ‘slim’ – stap voor stap, of in één keer.

    JUNG HOME maakt gebouwen ‘slim’ – zonder server en zonder internet. Van het stopcontact met energiemeter tot de kamerthermostaat, alle componenten communiceren draadloos met elkaar via de veilige radiostandaard Bluetooth® Mesh. Dit innovatieve systeem is gebaseerd op de conventionele installatie van 230 V die in alle gebouwen aanwezig is. Dat betekent dat elk huis voldoet aan de vereisten om de slimme bediening met JUNG HOME te realiseren.

    JUNG HOME maakt elke woning slim

    Slimme woningen en klassieke elektrische oplossingen sluiten elkaar niet uit! Het doel van JUNG is om geavanceerde technologieën op een zinvolle en ondersteunende manier in te zetten, afhankelijk van de individuele criteria van de gebouwen en de wensen van de gebruikers. Bij de bestaande slimme woningsystemen van JUNG kon je al kiezen tussen verschillende ‘technologieniveaus’: het eenvoudige LB Management, de retrofit-variant eNet en uitgebreide controle via KNX-technologie. JUNG HOME vertegenwoordigt nu een eenvoudige en schaalbare versie die je, indien nodig, kunt upgraden en uitbreiden, als aanvulling op het scala van slimme woonsystemen. Met JUNG HOME maak je zowel nieuwe als bestaande gebouwen op een eenvoudige manier slim.

    Draadloze communicatie

    Met JUNG HOME communiceren alle componenten draadloos met elkaar. Kabels zijn niet langer nodig, zoals in eerdere slimme woningsystemen gebaseerd op KNX. Om de installatie te vereenvoudigen, wisselen de apparaten draadloos informatie uit, via de radiostandaard Bluetooth® Mesh SIG. Het Mesh-principe zorgt voor een uitgebreide draadloze dekking, waarbij apparaten als drukknoppen en stopcontacten aangesloten op het 230 V-lichtnet tegelijk dienen als zenders en ontvangers. Ze versterken binnenkomende signalen en geven opdrachten door. Omdat hun radiosignalen als een stoffen gaas met elkaar verbonden zijn, neemt de stabiliteit van het netwerk toe met elk nieuw knooppunt. De installatie van JUNG HOME kun je beginnen met een stopcontact of een drukknop uit de collectie JUNG HOME en dan verder uitbreiden van kamer tot kamer of van verdieping tot verdieping.

    Slimme stopcontacten en draadloze drukknoppen

    Het JUNG HOME stopcontact vervangt conventionele stopcontactinzetstukken en maakt directe schakeling van de stroomverbinding mogelijk via drukknoppen, de app en het stopcontact zelf. Een multigekleurde verlichte bedieningsknop geeft de activiteit aan. Het interne geheugen voor maximaal 16 vrij programmeerbare timerprogramma's met astrofunctie en zomer-/wintertijdswisseling automatiseert het dagelijks leven. Stopcontact JUNG HOME Energy meet bovendien het stroomverbruik voor intelligent energiebeheer, automatische standby-uitschakeling inbegrepen. Alles is eenvoudig instelbaar via de JUNG HOME-app.

    Er is niet altijd stroom beschikbaar op de plek waar je een bedienpunt wil plaatsen. Hier komen de JUNG HOME-drukknoppen met batterijvoeding van pas. Dankzij een plakband zijn ze vrij positioneerbaar en hechten ze op alle gladde oppervlakken, zelfs op badkamerspiegels en keukenkasten. Handig als je extra bedienpunten wil installeren op plaatsen waar geen stroom voorzien is.

    Bediening via de app met voice control

    De JUNG HOME-app voor Android en iOS download je gratis in de app stores. In een paar klikken stel je het slimme woningsysteem in en draag je het aan gebruikers over. Iedereen gebruikt dezelfde app: de installateur om de apparaten, kamers en scènes te configureren; de gebruikers voor dagelijkse bediening via een smartphone of tablet. De JUNG HOME Gateway verbindt het lokale, versleutelde JUNG HOME-radionetwerk met de buitenwereld. Het is gecertificeerd door het VDE-instituut en draagt het keurmerk Smart Home - Informatiebeveiliging Getest. De Gateway legt contact tussen het lokale Bluetooth-Mesh en de veilige JUNG Cloud. Cloudgebaseerde internetdiensten als Amazon Alexa en Google Home communiceren dus met JUNG HOME-apparaten. Ook integratie met Samsung SmartThings is mogelijk. Integratie in het fabrikantennetwerk WORKS WITH mediola® stelt gebruikers bovendien in staat om verschillende IoT-enabled producten aan hun huis te koppelen en ze te bedienen met JUNG HOME-drukknoppen.

    Aantrekkelijk en comfortabel

    Momenteel gaan meer en meer fabrikanten op zoek naar oplossingen die technologisch minder complex zijn om zo gebruiksfouten te vermijden. JUNG HOME sluit zich bij die aanpak aan. Diverse scenario's zoals ‘Verwarmingskosten besparen’ of ‘Stand-by apparaten uitschakelen’ ondersteunen het dagelijkse gebruikersgedrag. Programma’s als ‘Goedemorgen’ of ‘Tot ziens’ zorgen dan weer voor maximaal comfort. Alle drukknoppen, inzetstukken en stopcontacten zijn beschikbaar in de ontwerpen van de series JUNG A, CD en LS; de klassieke lijn LS 990 is ook verkrijgbaar in de 63 kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier. Hierdoor past het systeem perfect in elke leefomgeving en maakt het geleidelijke uitbreiding mogelijk. De vraag of het gaat om een conventionele of slimme installatie zal in de toekomst misschien niet eens meer aan de orde zijn. (© JUNG / Foto: Constantin Meyer)







    22-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunny Cars

    opvallende bestemmingen populair onder autohuurders

     

    Van Brazilië tot Albanië: deze vijf bestemmingen worden trending in 2024. Het sneeuwt, kerst staat voor de deur en veel Belgen dromen in deze periode van een warmer oord. Autoverhuurspecialist Sunny Cars verwacht dat een aantal opvallende bestemmingen in 2024 steeds populairder gaan worden. Hoewel de meeste auto’s dit jaar verhuurd werden in Spanje, Italië, Griekenland, Portugal en de VS, stegen deze bestemmingen procentueel niet het hardst. Steeds meer vakantiegangers huren namelijk auto’s op off the beaten track plekken. Deze 5 bestemmingen wil jij op je bucketlist wilt zetten voor een roadtrip in 2024.

    Brazilië: een tropische roadtrip blijkt populair

    Afgelopen jaar zag Sunny Cars dat er 5x meer auto’s werden gehuurd in Brazilië dan het jaar ervoor. Niet gek, want het land van de samba is divers! Van tropische stranden tot bruisende steden en van de jungle tot lagunes. Een perfecte bestemming voor het maken van een droomroadtrip dus! En als je geen loop wilt maken, kun je bij Sunny Cars kiezen voor een ‘One Way’. Dan haal je de auto op locatie A op en lever je hem in bij B in. Zo kun je het meeste halen uit je roadtrip.

    Nieuw-Zeeland: once in a lifetime rondreis steeds vaker geboekt

    Voor veel mensen is Nieuw-Zeeland een ‘once in a lifetime’ bestemming. Toch was Nieuw-Zeeland dit jaar 3x zo populair onder autohuurders dan het jaar ervoor. Een roadtrip in Nieuw-Zeeland brengt je van de Lord of the Rings filmset naar azuurblauw gletsjermeren en van bergtoppen tot stranden, waar je met een beetje geluk de walvissen uit de zee ziet springen. Maar Nieuw-Zeeland staat ook bekend om de geweldige fruitige Sauvignon Blanc wijnen. In een 3 à 4 weken roadtrip kun je met Sunny Cars het Noordereiland en Zuidereiland combineren. Inclusief ferry oversteek over de Cook Strait, een adembenemende vaarroute.

    Albanië: Onbekende parel bekender onder vakantiegangers ​

    Albanië wordt ook wel de parel van de Balkan genoemd. Niet gek dat deze bestemming in 2023 bijna 3x vaker geboekt werd dan in 2022 en steeds meer mensen hun ‘weg’ vinden naar dit gastvrije land. Voor wie op zoek is naar een betaalbare roadtrip voor 2024 is Albanië een uitstekende keus. Het leven is hier (voor ons) goedkoop en de vlucht naar een van de twee airports Tirana en Kukes ook. Op beide locaties kun je via Sunny Cars je auto boeken en koers zetten naar de mooie landschappen! Van bergdorpje tot een kraakheldere zee, kleurrijke steden en UNESCO Werelderfgoed.

    Namibië: Ook ‘off the beaten track’ bestemming populair ​ ​

    2,5 keer meer huurauto’s werden er dit jaar via Sunny Cars geboekt in Namibië. Niet onbegrijpelijk, want voor wie zich even terug wil trekken om te genieten van de ultieme vrijheid, zonder hordes toeristen door zoutvlaktes en natuurparken rijden, is dit een uitstekende bestemming. Hier kun je uren rijden zonder een andere auto tegen te komen. Alleen ben je hier echter niet, want als je in de verte tuurt spot je van giraffe tot zebra. En de beste manier om Namibië te verkennen is met daktent en deze kun je via Sunny Cars boeken. Met de all-in-verzekering zijn alle verzekeringen die je nodig hebt inbegrepen. Zo kun jij zorgeloos roadtrippen en overnachten tussen de giraffen.

    Noord-Macedonië: Authentieke roadtrip in trek ​

    Noord-Macedonië is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Deze bestemming werd dit jaar echter wel bijna 2,5 keer vaker geboekt dan in 2022. Het land kent geen kustlijn, maar heeft daarentegen wel prachtige kraakheldere meren. Ook bergliefhebbers en degene die willen genieten van een heerlijk kopje koffie in knusse cafeetjes in pittoreske dorpjes kunnen Noord-Macedonië op hun bucketlist zetten. Daarnaast is het land ¾ van Nederland qua oppervlakte, waardoor je met de auto in 2 weken een waanzinnige roadtrip kunt maken.

    Goed nieuws voor 2024, want de prijzen van een huurauto zijn aan het dalen. Maar wacht niet te lang met het boeken van je huurauto. Dan ben je een stuk goedkoper uit en ben je zeker van het gewenste type auto. Bij Sunny Cars kun je altijd tot 24 uur van tevoren kostenloos annuleren. Dus veranderen je reisplannen, geen probleem. www.sunnycars.be







    21-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mons en lumière : 1ste editie

    Tussen poëzie en surrealisme - 25 tot 28 januari 2024 en 1 tot 4 februari 2024.

    Het wordt een warme winter in Bergen! Begin 2024 zorgt de culturele hoofdstad van Wallonië voor opschudding met het grootste winterevenement in het zuiden van het land: "Mons en Lumières", het allereerste lichtfestival in Wallonië. Nooit eerder gezien!

    Gedurende 8 avonden, van 25 tot 28 januari en van 1 tot 4 februari, wordt het historische en middeleeuwse centrum van Bergen gesublimeerd door kunst en licht dankzij een parcours van 3 km dat bezaaid is met 25 installaties. Voor deze eerste editie en om de 100e verjaardag van het surrealisme te vieren, is het parcours gebaseerd op surrealisme en poëzie. Het festival heeft ook een gastkunstenaar: de Britse kunstenaar Robert Montgomery. Verwondering en herinneringen gegarandeerd!

    Mons en Lumières dient een nationaal evenement te worden, waarbij veel middelen worden ingezet om de bezoekers een unieke ervaring te bieden. Er is een fascinerende route ontworpen met 25 zorgvuldig vervaardigde installaties en lichtprojecties die harmonieus passen in de stedelijke omgeving en architectuur van het historische centrum. Het artistieke parcours is voor iedereen gratis toegankelijk en belicht lokaal, nationaal en internationaal talent. De lichtinstallaties en betoverende projecties zijn bedacht in samenwerking met de kunstenaars, lokale en regionale bedrijven, omwonenden en het grote publiek.

    "MONS EN LUMIÈRES, EEN AMBITIEUS PROJECT DAT VEEL BEZOEKERS NAAR BERGEN ZAL TREKKEN" - Nicolas Martin, burgemeester van Bergen

    Van 25 januari tot 4 februari 2024 lanceren we een groot evenement dat de stad moet opfleuren tijdens de rustigste periode van het jaar: het 1ste Lichtfestival van Wallonië! Het doel is om onze activiteiten te versterken door grote aantallen toeristen en bezoekers naar de stad te brengen.

    Dit ambitieuze project, gefinancierd door Europese fondsen (alleen toeristische kredieten, geen enkel ander gebruik zou mogelijk zijn geweest), zal naar verwachting elk jaar tienduizenden bezoekers naar Bergen trekken op hetzelfde moment. Een gratis route van 3 km, bezaaid met 25 installaties, zal voor iedereen toegankelijk zijn. Het gebruik van LED's zal het stroomverbruik van deze installaties drastisch verminderen.

    De lichtprojecties, die zorgvuldig zijn ontworpen om harmonieus te passen in de stedelijke omgeving en architectuur van het historische centrum, dompelen de bezoekers onder in een betoverende sfeer die hen in vervoering zal brengen. We zijn vast van plan om van "Mons en Lumières" een nieuw evenement te maken dat niet mag ontbreken op de Waalse kalender, dat duizenden bezoekers kan aantrekken en dat onze stad nog sterker maakt als Belgische topbestemming.

    Door dit winterevenement toe te voegen aan de kalender van Bergen, vullen we de laatste slappe periode van het jaar in die niet gedekt werd door het evenementenbeleid dat ik heb versterkt toen ik burgemeester werd: met het Filmfestival van de Liefde, het Lentefestival, het Bierfestival, de Ducasse van Mons, de Vuren van Saint Jean, de Nationale Feestdag, Bestemming Mons, Tanks in Town, het Festifood en de Fêtes de Wallonie, de Herfstfair en de Kerstmarkt heeft Bergen zich gevestigd als de levendigste stadskern van Wallonië, onderbroken door de evenementen die haar het hele jaar door tot leven brengen.

    Bovendien markeert het Lichtfestival de geleidelijke voltooiing van de werkzaamheden voor de transformatie van verschillende wijken van het historische centrum, waardoor de stad zichzelf zal kunnen verfraaien en zich zal kunnen profileren als een belangrijke erfgoed- en toeristische trekpleister in Wallonië.

    MONS EN LUMIÈRES IN PRAKTIJK https://www.monsenlumieres.be/

    Data : 25 tot 28 januari 2024 en 1 tot 4 februari 2024 – Locatie : Stedelijke route door het centrum van Bergen van 18u30 tot middernacht – Gratis toegang







    20-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De revival van 'grootmoeders wijze' volgens Beka

    » COTTAGE CORE COOKING MET BEKA

    Foodies ontdekken graag nieuwe dingen. Van nieuwe restaurants in de buurt tot recepten met ingrediënten en kruiden die ze nog nooit eerder proefden. Toch is niets zo lekker als een klassiek gerecht zoals grootmoeder het vroeger klaarmaakte. We zien het bovendien terug in trends als cottage core cooking, waarbij het traditioneel koken een opwaardering krijgt. Schuif aan tafel met oma en geniet van hartverwarmende maaltijden uit je kindertijd. Expert in kwaliteitsvol keukengerei Beka reikt je alvast de nodige tools.

     Aan tafel!

    Aan oma’s fornuis worden tijdens de feestdagen vooral klassieke recepten bereid. Voor de liefhebbers van een traditioneel kerststoofpotje tipt Beka haar Papillon-dutch ovens: een multifunctionele pot, geschikt voor diverse kookmethoden en gerechten. Het keramieken deksel van de stoofpot wordt bovendien uitgerust met een zelfbevochtigingssyteem waardoor de maaltijden heerlijk mals blijven. Aan de hand van de bakvorm met antikleeflaag schotel je ten slotte heerlijke quiches of ovenschotels voor – the classics!

    RECEPT: Stoofvlees op Belgische wijze

    Stel je voor. Na een gezellige wandeling in het bos, staat een verleidelijke pot op het vuur te pruttelen. Een typisch Belgisch gerecht lonkt je van ver: stoofvlees met frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Een hemelse droom die je aan de hand van de Nori-stoofpot van Beka gemakkelijk zelf waar kan maken.

    Ingrediënten voor vier personen: 1 grote ui – Boter - 800g rundstoofvlees (in stukken gesneden) - 1 fles donker abdijbier (St. Bernardus abt 12) - Kruidenbundel met laurier en tijm (2 blaadjes en een takje) - 1 kruidnagel - 1 eetlepel Luikse stroop - 1 snee bruine boterham - 2 eetlepels mosterd – Natuurazijn - Peper

    Bereidingswijze: 1.  Pel de ui en snij deze fijn. - 2. Smelt een klontje boter in de Nori-stoofpot en fruit de versnipperde ui op een zacht vuur. - 3. verhit opnieuw een klontje boter in een braadpan. Kruid de stukken vlees met peper en zout en schroei kort aan voor een goudbruine korst. - 4. Voeg het vlees toe aan de stoofpot met de uien. - 5. Giet het bier in de braadpan en roer even goed. Zo wordt het aanbaksel van het vlees losgemaakt terwijl het bier aan de kook komt. - 6. Zodra het bier kookt, giet je het mengsel bij de uien en het vlees in de stoofpot. - 7.    Voeg de kruidenbundel, kruidnagel en Luikse stroop toe. - 8. Smeer de boterham in met mosterd en leg deze met de besmeerde zijde naar beneden in de pot. 9. Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 1,5 tot 3 uur. Verwijder het deksel om te voorkomen dat het te waterig wordt. Zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, kan je het deksel terugplaatsen. Roer af en toe en controleer of het vlees gaar is. - 10. Serveer het stoofvlees met verse frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Genieten maar!

    Nog ruimte voor dessert

    Een dessert, met liefde gemaakt door oma, is het absolute hoogtepunt van de feestdag. Heerlijke pannenkoeken brengen bijvoorbeeld de hele familie aan tafel, zoals dat vroeger ook al gebeurde. De Kuro-pannenkoekenpan van Beka heeft een met titanium versterkte keramische coating en een handige antikleeflaag waardoor je de pannenkoeken gemakkelijk de hoogte ingooit. Combineer de pannenkoeken met zelfgemaakte jam of zoete stroop. Voor de chocoholics van de familie smelt je met de bain marie uit het assortiment chocolade tot een warme en smakelijke saus.

    Iemand graag koffie of thee?

    Naar goede gewoonte wordt na het kerstdiner een dampende kop thee of deugddoende koffie geserveerd. Beka haalde inspiratie uit de Oosterse culturen, en verwerkte die mee in haar theekannen. Terwijl de witte gietijzeren afwerking van de Jito-theeketel een authentieke en bijna verweerde look heeft, heeft de Tetsubin-variant een moderner design. De robuust gevormde Saga-theeketel is de grootste van de drie modellen, en heeft een capaciteit van 1,2 liter theewater. Iedere ketel wordt bovendien uitgerust met een roestvrijstalen zeef en is compatibel met zo goed als iedere warmtebron: van gas tot inductie en elektrisch.

    BEKA Cookware

    Sinds 1899 helpt BEKA je heerlijke gerechten op tafel te toveren – moeiteloos en zonder zorgen. Dankzij onze uitmuntende en doordachte producten kan jij je bezighouden met wat echt telt in jouw keuken: lekker eten klaarmaken en gezellige momenten beleven met de mensen om wie je geeft. Uiteraard zijn design, functionaliteit en kwaliteit erg belangrijk. Maar koken is zoveel meer. Het gaat om genieten van het leven, samen met je gezin of met je vrienden. Het gaat om ‘quality time’ in de keuken. Daarom ontwikkelt BEKA kookgerei met net dat tikkeltje meer. Een ruim aanbod aan kwalitatieve producten voor iedereen!

    www.beka-cookware.com/nl-be

     

     

     

     

     







    19-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opposites attract

    DEBA Meubelen gaat voor een zomers contrast

     

    Terwijl de meesten van ons met het hoofd in de kerstsfeer zitten, denkt DEBA Meubelen al volop aan het voorjaar en de zomer; aan het heerlijk vertoeven in de buitenlucht en in de aangenamere temperaturen – en daar hoort natuurlijk een trendy buiteninrichting bij. DEBA Meubelen doet je alvast dagdromen naar de zon en introduceert twee contrasterende trends die tijdens de zomer van 2024 onze outdoor space zullen bekleden. In symbiose met de natuur of strak en geometrisch geïnspireerd: voor welke exterieurstijl ga jij?

    Tussen natuur en design

    Speel in op contrasten en richt je buitenruimte in met meubilair gemaakt van industriële materialen zoals aluminium: in de natuurlijke omgeving van je tuin of terras, springt het meteen in het oog. Combineer strak en modern design met grafische of gestreepte elementen en werk het geheel af met vrolijke kleuren die passen bij het seizoen. Mag het contrast nog groter? Meng verschillende tinten, texturen of materialen tot een harmonieuze tegenstelling.

    Outdoorcamouflage

    Lijnrecht tegenover deze trend staat een tweede even sterk. Het verwerken van de natuur in onze buiteninrichting is al even een populaire stijlkeuze, en in 2024 is dat nog steeds het geval. We laten het verwerken van contrast achterwege en gebruiken natuurlijk design om het meubilair bijna naadloos te doen verdwijnen in de omgeving. Denk aan materialen zoals teak of wicker, afwerkingen met aardse tinten en organische ontwerpen. Zo creëer je een knusse cocon om in te verdwijnen en te herbronnen tussen en in de natuur. www.debameubelen.be

     

     

     

     







    18-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!