Het is in mei 1984, dat Patrick Roth die in Les 2 Frères sedert de opening in 1982, de dienst verzekert, de zaak van nachtbar tot café theater ombouwt. Nauwelijks enige maanden nadien opent hij in dit imponerende een restaurant waar men volop van de culinaire rijkdommen kan genieten.
Al diegenen die de deur van Les 2 Frères openen, weten dat goed humeur hier bovenaan staat. Met de bezorgdheid om het achterhoofd om alles permanent te verbeteren, hebben Patrick Roth en zijn team zich aan het werk gezet om een erg aantrekkelijk zomerseizoen voor te bereiden. Bovendien werd, om het 25-jarig bestaan van de zaak te vieren, het restaurant van onder tot boven gerenoveerd: een nieuwe ultra modern keuken werd ingericht, een nieuw decor aangebracht. De voorgevel van dit gebouw daterend uit de XIXde eeuw werd behouden om het oorspronkelijk karakter te benadrukken. Een samenspel van factoren waarbij men erin geslaagd is om in Les 2 Frères, authenticiteit en modetrends te combineren.
Het mediterrane decor met meubels in teakhout en zijn lambrisering passen uitstekend bij de sfeer van het restaurant, maar evenzeer bij de zomerkaart. Verse en knapperige groentjes, verse slaatjes en vis op mediterrane wijze waarvan enkel chef Paulo Botelho Teixeira het geheim kent sieren de kaart. Deze uitzonderlijke chef van Portugese origine geeft de voorkeur aan heerlijke verse groenten die hij à a minute kan klaarmaken om het zuiders accent nog extra allures en sfeer mee te geven.
De rundscarpaccio met truffel, rode biet en americain, was al even verrassend als de rundscarpaccio met rucola en bijzonder fijn gesnipperde ganzenlever, gehuld in een erg decoratief blaadje radicchio. Het lamskroontje, heerlijk rosé, kreeg het gezelschap van een figuurlijke ganse moestuin. Toch brak het groentenassortiment dat werd gepresenteerd, tezamen met een heerlijk malse en sappige entrecote, alle records. Het is immers zoeken geblazen indien men op restaurant én wortelen, én witloof, én bloemkool, én erwten, én broccoli én het wit van prei krijgt aangeboden. Versheid en de volle smaak van vergeten groenten zijn voor Paulo evenwel een absolute noodzaak.
De bijzondere sfeer van dit huis krijgt vanaf september nog meer uitstraling. Dan wordt immers de eerste donderdag van de maand, de dag van het weerzien en samenkomst. Patrick wil de traditionele klanten op deze manier de mogelijkheid bieden om mekaar een ietsje beter te leren kennen en culinaire ervaringen en weetjes uit te wisselen. Tussen 19 en 20 uur krijgt men dan de kans om aan een uitzonderlijke prijs van 25, een fles champagne te kraken, maar tevens om opnieuw geschiedenis te schrijven. Voor deze ontmoetingsdagen wordt een aangepast menu aan een sympathieke prijs samengesteld. Om tot dit festijn toe te treden moet men evenwel over een symbolische lidkaart beschikken die zonder al te veel paperassen wordt uitgereikt.
De wijnkaart biedt tal van eenvoudige benamingen maar evenzeer prestigieuze kastelen met een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding. Op deze manier kan men naast de wijn van de maand, ook aangename landwijnen en wereldwijnen ontdekken.
Ook het terras van dit symbolische restaurant in Ukkel kreeg een opfrisbeurt. Ver van het lawaai van de grootstad en toch nabij de Alsembergsesteenweg kan men hier op mooie dagen, zowel s middags als s avonds, genieten van tal van heerlijke momenten en heeft men de mogelijkheid om de tijd even stil te zetten.
De bekroning van 25 jaar intense arbeid is ongetwijfeld de geraffineerde keuken die in een warme en enthousiaste sfeer, tal van lekkere en verrassende bereidingen aanbiedt.
Les deux Frères Vanderaeylaan 2 1180 Ukkel tel 02/376 76 02