Vanaf 3 september start Vacature TV. Hiermee is Vacature het eerste carrièremedium in België dat een eigen televisiezender opstart om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de nieuwe m/v met talent. Die wil immers meer en meer on demand bediend worden.
Vacature TV is een wekelijks magazine over alles wat de dynamische professional aan het hart ligt. In verschillende rubrieken worden diverse thema's belicht. Zo staat er wekelijks een 'Bedrijf in de kijker'. Daarnaast is er ook 'Starters', een docusoap over 3 jonge pas afgestudeerden. Vacature TV brengt verslag uit over hun eerste stappen in de professionele arbeidmarkt.
In de rubriek '101 vragen aan Vacature' worden alle werkgerelateerde vragen beantwoord door een team van verschillende experts zoals bijvoorbeeld Prof Dr Herman Van den Broeck van de Vlerick Management School. In de rubriek 'In het nieuws' gaat Vacature TV dieper in op het belangrijkste nieuwsitem van de week. Hier wordt vooral gefocust op de implicaties die dat nieuwsfeit heeft op de werknemers en de sector in het algemeen. De kijkers krijgen ruimschoots de kans om online over verschillende thema's verder te discussiëren via de Vacature discussiefora.
In de rubriek 'Vacant' stellen één of meerdere bedrijven openstaande vacatures voor aan de potentiële medewerkers. Naast een zeer duidelijk beeld van de onderneming krijgt de kandidaat hier bovendien een visuele voorstelling van de functie zelf.
Vacature TV wordt gemaakt door het productiehuis DED's It Productions, dat sinds enkele maanden opereert in een joint venture met Studio 100.DED's It produceerde sinds de opstart zes jaar geleden, onder meer programma's voor VT4, VTM en VRT.
Ook bedrijven reageren enthousiast op de komst van Vacature TV. In een arbeidsmarkt waarin schaarste heerst voor een aantal functiegroepen, is elk nieuw kanaal dat de doelgroep adequaat bereikt welkom, zeker als het tegelijk inspeelt op nieuwe vormen van rekruteren.RVH.
Brouwerij Rodenbach maakt er op zondag 9 september een erezaak van om de deuren van de brouwerij te Roeselare voor het grote publiek open te stellen. Met het toegankelijk stellen van de brouwerij, hebben consumenten de kans om met alle zintuigen het brouwproces van dit monument uit het Belgische bierlandschap te ontdekken zegt Peter Buelens, pr-manager van PALM Breweries.
Eén maal per jaar bieden we de mogelijkheid om op een zondag bij ons langs te komen, normaal gezien vinden de bezoeken tijdens het jaar namelijk enkel in de week plaats, een buitenkans dus!Bier is één van de producten waarmee België zich in het buitenland profileert. Deze opendeurdag is een uitgelezen manier om de consument te tonen met welke kwaliteitszorg Rodenbach, hét bier van gemengde gisting, wordt gebrouwen. We maken van de bezoekers als het ware Rodenbach ambassadeurs.
Ook dit jaar zal er op 9 september worden gebrouwen, de bezoekers mogen er voor deze gelegenheid ook de brouwzaal bezoeken en uiteraard staat een bezoek aan de rijpingskelders met de gigantische eikenhouten foeders op het programma.
Openbrouwdag Rodenbach op zondag 9 september van 10u tot 18u met gratisinkom en 1 Rodenbach gratis per bezoeker (+18 j.)RVH.
Toen Matteo Decillis 30 jaar terug een Italiaans restaurant opende in de vergane glorie van het Hotel la Tourelle, fronste menig Kortenbergenaar de wenkbrauwen.
De voormalige ridderlijke glorie langsheen de grote steenweg voldeed niet meer aan de verwachtingen, terwijl anderzijds een Italiaans restaurant op onbegrip stuitte. De kwalitatieve voeding die Matteo vanaf het eerste ogenblik aanbood, samen met de lokroep van een destijds onbekende gastronomie, heeft de sceptici evenwel in het ongelijk gesteld.
Matteo afkomstig uit de zuid-Italiaanse provincie Puglia, gaf zijn restaurant evenwel de naam Firenze mee, verwijzend naar de rijke culturele geschiedenis van deze Noord-Italiaanse stad. Het was zijn bedoeling om Vlaams Brabant in de ban te brengen van de rijkdommen en smaakvariaties van de Italiaanse pastas en pizzas, maar bovendien wou hij ook enkele typisch Italiaanse gerechten aanbieden. Anderzijds zag Matteo geen heil in ellenlange menus, maar opteerde voor een zeer ruime dubbelkaart met zowel pizza en pastabereidingen als volwaardige gerechten. Een formule die zonder meer aansloeg, voor Matteo meteen de kans om enkele Vlaams regionale specialiteiten enige Italiaanse allures mee te geven. Typerend was bv. tijdens het jachtseizoen, de fazant op Brabantse wijze Matteo bracht niet alleen hulde aan het Brabants witloof, maar de fazant kreeg een pittig, Italiaans roomsausje mee. Een combinatie die ervoor zorgde dat het wildseizoen à litalienne, een ongeëvenaarde voltreffer werd.
Toen de zonen Leo en Sergio in 1992 de exploitatie van restaurant Firenze overnamen, stonden ze voor een erg zware taak. Scholing en opleiding genoten ze in eigen huis, ervaring is immers de beste leerschool. Leo vertelt hieromtrent anekdotisch, kinderen lopen geen school in Italië, maar krijgen van huisuit een natuurlijke bagage, een soort feeling mee. Feit is inderdaad dat Sergio, de chef-kok van restaurant Firenze niet pronktmet diplomas van beroemde hotelscholen, maar wel prat gaat op een natuurlijke fijngevoeligheid wat hem in staat stelt om schitterende gerechten, boordevol smaakaromas aan te bieden. Leos zaalervaring stamt evenzeer uit eigen bronnen, maar toch zorgt hij nog steeds voor een frisse kwinkslag gespijsd met zuidelijk humorisme, combinaties die talloze bezoekers overtuigen. Ook Marijke, Leos echtgenote,deeltin het enthousiasme en staat model voor de Italiaanse gastvrijheid.
Tradities zijn heilig in Italië, Matteos ideeëngoed wordt nog steeds gerespecteerd en de kaart van Firenze biedt nog steeds geen menusuggesties aan. Toch staat ze bol van toppers met bij de voorgerechten een uitmuntende zalm- of rundscarpaccio al zijn ook de Mozzarella al Forno en de Mozzarella caprese ( schijfjes tomaat, olijfolie,mozarella en basilicum) niet te versmaden. In het seizoen zorgen dagverse oesters natuur telkens opnieuw voor een uniek genot. Bij de hoofdgerechten wordt de keuze nog moeilijker, liefhebbers van vis kunnen o.m. genieten van een heerlijke tongfilet Capricciosa (tomatensaus, vongole en champignons) maar ook kreeft en gegrilde Gamberonis gaan vlot over de toonbank.
Vleesbereidingen staan in de Italiaanse keuken hoog aangeschreven. Een Ossobuco Milanese tekent vanzelfsprekend present; maar ook de escalope Contadia en Piccata behoren tot de klassiekers. De saltimbocca (kalfslapje, kaas, parmaham, tomaten en witte wijn) vormt samen met de Châteaubriand Firenze de absolute topper. Bij de botermalse Châteaubriand, 2 personen, krijgen de gasten naar keuze, drie heerlijke sausjes aangeboden. Wapenfeiten die talloze gastronomen bekoren en een fijn culinair gevoel bezorgen. Desserts? Even verpozen volstaat om ook van deze huisgemaakte delicatessen te genieten.
Dat de wijnkaart met slechts een 100-tal referenties vooral Italiaanse streekwijnen promoot verbaast niemand. De Vino Nobile de Monte Pulciano en de Brunello di Montalcino zijn zeer waardevolle dieprode wijnen met bijzondere aromas maar vooral zeer betaalbare prijzen. Voor de absolute Toscaanse topper, een Poggio al Vento (Brunello de Montalcino Riserva 95) wordt voor de gastronoom, zelfs de symbolische grens van 100 Euro niet overschreden.
Dertig jaar Firenze is voor de Decillis brothers een mijlpaal al blijven ze bloednuchter. Geen uitbundig feestmenu, maar permanente kwaliteit van verse producten, gecombineerd met een vriendelijke service en degustatieve hoogtepunten. De klassiekers blijven de kaart sieren al verzekert Leo dat de regelmatig wisselende suggesties o.m. bij de wild- en schaaldiersuggesties vanaf oktober extra feestelijke culinaire tintjes meekrijgen. Begin 2008, eisen de asperges alle aandacht op en kunnen ook zij van het feestgedruis genieten. De ganse feestperiode zal het Kortenbergs witloof zorgen voor een gastronomische verrijking van de kaart.
Restaurant Firenze geeft alle fijnproevers ruimschoots de kans om van de rijkdommen van een moderne, maar bijzonder smaakvolle en aromarijke Italiaanse keuken te genieten. Dit kan zowel in het smaakvol ingerichte restaurants als op het volledig vernieuwde en verwarmde terras, dat een prachtig zicht biedt op een zeer ruime tuin. RVH.
Restaurant Firenze Leuvensesteenweg 150 3070 Kortenberg tel 02-759 65 86