Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    21-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportmerk Under Armour in Designer Outlet Roosendaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Under Armour, een van de meest geliefde sportmerken wereldwijd, heeft nu ook een winkel in Designer Outlet Roosendaal. Het merk biedt een breed assortiment sportkleding, schoenen en accessories voor heren, dames en kids. Under Armour is het vierde grote sportmerk in Designer Outlet Roosendaal, naast Nike, Adidas en Puma. 

    De winkel in Designer Outlet Roosendaal heeft een oppervlakte van maar liefst 310 vierkante meter, een riant pand waar de Under Armour-collectie voor dames, heren en kinderen te vinden is. Na een succesvol jaar heeft Designer Outlet Roosendaal meer dan 15 nieuwe winkels geopend en daarnaast 8 winkels verbouwd. Topmerken zoals Gant, My Jewellery, Columbia, Wellensteyn, Jack & Jones en VILA openden recent hun deuren in het centre net over de grens in Nederland. Daarnaast opende Sissy Boy in Designer Outlet Roosendaal een nieuwe winkel. De nieuwe shop biedt een uitgebreid assortiment kleding en homewear.

    Under Armour, opgericht in 1996 door Kevin Plank, staat bekend om de kwalitatief hoogwaardige sportkleding. Kevin Plank is een voormalig Amerikaanse football player van de Universiteit van Maryland. Hij is de bedenker van prestatiekleding, kleding die is ontworpen om atleten te koelen, droog te houden en te zorgen voor een licht gevoel tijdens de wedstrijd, training of workout.

    De technologie achter Under Armours gevarieerde productassortiment voor mannen, vrouwen en jongeren is complex, maar het programma om er de vruchten van te plukken is eenvoudig: draag HeatGear wanneer het warm is, ColdGear wanneer het koud is en AllSeasonGear tussen de extremen.

    Het begon met een eenvoudig plan om een superieur T-shirt te maken. Een T-shirt dat compressie biedt en transpiratie van je huid afvoert in plaats van het te absorberen. Het shirt dat Under Armour ontwikkelde, werkt samen met je lichaam om de temperatuur te reguleren en je prestaties te verbeteren.

    www.designeroutletroosendaal.nl

    21-01-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My sparkling Valentine wishlist

    Moderne handgemaakte juwelen, ontworpen en vervaardigd in België, door de ontwerpster en goudsmid Candice De Rijcke.

    Op zoek naar unieke en milieuvriendelijke creaties, voor elke dag, voor speciale gelegenheden, voor het leven?

    Candice De Rijcke Jewelry draagt bij aan liefde met ringen, oorbellen en trouwringen van gedurfde eenvoud.

    Smaragdgroen, de kleur van het hartchakra

    Wij zijn gevallen voor de ring uit de Modernist-collectie in gerecycled 18 kt roze goud en smaragd. Het vlaggenschip van de collectie is verkrijgbaar in drie kleuren goud en kan worden bezet met smaragd, groene of roze toermalijn, aquamarijn, roze saffier of gouden citrien.

    Hedendaagse ethische juwelen

    Candice De Rijcke Jewelry biedt een assortiment juwelen en trouwringen aan die schoonheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid combineren. Haar minimalistische esthetiek en delicate ontwerpen benadrukken de zorgvuldig geselecteerde materialen, exclusief vervaardigd uit milieuvriendelijke bronnen, zoals gerecycleerd goud en etisch gecertificeerde Kimberley Process natuurlijke diamanten.

    Uiterst modern & minimaal collecties

    Candice De Rijcke Jewelry biedt verschillende collecties aan die een perfecte balans creëren tussen minimalistiche design en moderne architectuur, met een voorkeur voor geometrische, sobere, tijdloze en verfinde lijnen, verfraaid met edelstenen of diamanten. Elk juweel wordt zorgvuldig ontworpen, vervaardigd en handgemaakt in haar atelier in Lessen, of in samenwerking met ervaren Belgische ambachtslieden, met behulp van eeuwenoude ambachtelijke technieken en moderne gereedschappen.

    Unieke, tijdloze en milieuvriendelijke creaties, beschikbaar op haar e-shop https://www.candicederijcke.com/eshop/

    Als interieurarchitect was het vanzelfsprekend dat de interesse van Candice De Rijcke in design, mooie objecten, edele materialen en ambacht, haar leidde tot het ontwerp en vervaardigen van sieraden, tot ze in juni 2016 haar eigen juwelenmerk oprichtte. Ze heeft meerdere kwalificaties en labels behaald, zoals de titel van “Ambachtsvrouw van Henegouwen”, "Gecertificeerd Belgische Ambachtsvrouw”, en het label “Handmade in Belgium” toegekend door UNIZO. In 2020 ontving ze een juryprijs tijdens de gezamenlijke tentoonstelling van de ambachten van Henegouwen.

    PRAKTISCHE INFORMATIE Candice De Rijcke www.candicederijcke.com







    20-01-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klompen worden de musthave van de zomer

    : Freedom Moses introduceert KIEFF

     

    Wie nog niet aan de klomp is, gaat deze zomer onverbiddelijk overstag voor deze lightweight clog van Freedom Moses. Het merk, gekend om zijn signature zomerslippers in een scala aan kleuren en prints, stelt KIEFF voor, een eigentijdse interpretatie van de klassieke klomp. KIEFF komt in zes verschillende kleuren en is gemaakt uit Freedom Moses' kenmerkende materiaal, maar met een geweven look.

    Er is geen ontkennen aan, klompen zijn terug. Door Freedom Moses in een nieuw jasje gestoken en gedoopt tot 'KIEFF', beloven ze het modestatement van de zomer te worden. Geïnspireerd door traditionele, mediterraans geweven patronen en doordrenkt met een vleugje boho, transformeert KIEFF de klomp tot een eigentijdse musthave. De naam KIEFF, wat 'joy' betekent in het Marrokaans, belooft precies dat te brengen - een overvloed aan vreugde.

    De klompjes brengen de zomerse sfeer tot leven met vrolijke kleuren zoals abrikoos, zilver en goud. De beige en zwarte versie stralen subtiliteit uit, de luipaardprint zorgt ervoor dat alle ogen op jouw voeten zijn gericht. Alle varianten zijn gekenmerkt door een fijn gewoven rotan patroon, dragen de herkenbare geur van de Freedom Moses slippers en zijn vervaardigd van hetzelfde comfortabele, recyleerbaar, vegan materiaal.

    Time to chill like a pro...







    19-01-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anita SS24 collectie

    bloeiende trends in elegantie en comfort

     

    Lieflijke designs, functionele looks en trendy innovaties

    Wanneer de seizoenen veranderen, evolueert ook het lingerielandschap, en de SS24-collecties van het Duitse merk Anita geven sensualiteit dan ook opnieuw vorm. Als specialist in grote cupmaten geeft Anita, in een wereld die diversiteit en individualiteit omarmt, het goede voorbeeld door een rijke variatie aan stijlen, vormen en kleuren te presenteren. Ontdek hieronder de nieuwigheden van Anita since 1886, Rosa Faia, Anita Care, en Anita Active, die een frisse wind laten waaien door de nieuwe voorjaarsmode.

    Anita since 1886: lieflijk roze design met voile

    Anita since 1886 is een vaste waarde op het gebied van lingerie voor de hedendaagse vrouw. Dit seizoen stelt het merk de Clara Art in een fris rooskleurig design voor, in de vorm van een body, een beugelbeha en een beha zonder beugel, afgewerkt met transparante voile.

    Rosa Faia: bloemen voor de lente

    Rosa Faia, het jongere zusje van Anita, presenteert dit seizoen Sita: een sensueel design afgewerkt met strepen en een subtiel bloemenmotief. Sita tilt comfort naar nieuwe hoogten met een lichte en luchtige pasvorm, die perfect is voor alle cupmaten.

    Rosa Faia presenteert met Twin, Colette en Fleur een verzameling charmante ontwerpen, vaak verrijkt met een vleugje lente door bloemmotieven. Twin is dit seizoen ook verkrijgbaar in berry, Colette in sky grey en Fleur shop je vanaf deze lente in kersrood.

    Anita Care: functionaliteit en sensualiteit

    Anita Care wordt met uiterste zorg vervaardigd voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan en op zoek zijn naar comfortabel design dat hun vrouwelijkheid koestert. Met modellen zoals Bobette, Lisa en Selena slaagt Anita Care erin om comfort en sensualiteit naadloos te verenigen. De modellen Selma, Tonya, Lynn en Lotta bieden ook het nodige comfort met een iets eenvoudiger ontwerp.

    Anita Active: trendy innovaties

    Anita Active brengt bekroonde en innovatieve sportkleding op de markt, waardoor sporten misschien niet per se gemakkelijker wordt, maar wel veel plezieriger. De prestigieuze PanAlp Delta Top met racerback en de sport tights compression met versterkende structuur bereiken dit seizoen nieuwe hoogten met een trendy jeanslook. De Air Control Deltapad, die extra ademend is en je temperatuur nog effectiever reguleert, is nu ook verkrijgbaar in een opvallende neongele kleur. De Extreme Control-beha, vervaardigd uit piqué-stof met een mesh-achterkant, is daarentegen voorzien van een eigentijdse arcade print. De Extreme Control+ sportbeha, die naadloos is en wrijving beperkt, is verkrijgbaar in tijdloos wit voor het SS24-seizoen.

    Deze lente lanceert Anita ook een tanktop met ingebouwde borststeun, samen met een bijpassende legging, voor optimaal sportcomfort. De Tank Top Smart biedt een racerback voor perfecte bewegingsvrijheid en is gemaakt van ademend, zeer rekbaar en sneldrogend materiaal. Het heeft een gladde, nette afwerking bij de tailleband, armsgaten en halslijn. Daarnaast biedt het een perfecte borstondersteuning dankzij de speciale interne constructie. De Sport Tights Smart kenmerkt zich door een zachte, comfortabele tailleband en zakken aan de zijkanten. Vervaardigd uit stevig en zacht materiaal, is het resultaat een zeer functionele sportlegging.

     

     

     

     

     

     







    18-01-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jouw mediterrane zomer met Unisa

    Ontdek de stijlvolle SS24-collectie van Unisa, een ode aan vakmanschap en de betoverende mediterrane natuur. Elke stijl, geïnspireerd door de Middellandse Zee, is met zorg vervaardigd om de Spaanse roots van het merk te benadrukken. En Unisa's credo? Dat is zorgeloos chic! Het merk omarmt zachte en lichte materialen, waardoor schoenen niet alleen stijlvol maar ook ongekend comfortabel zijn. Unisa haalt de kleuren voor de collectie rechtstreeks uit het mediterrane klimaat, met warme tinten die jouw look laten stralen. Ervaar de nonchalance van deze zonnige regio en schitter de hele dag in comfort.

    Tijdloze klasse

    Veelzijdig, elegant en comfortabel zijn de loafers, ballerina's en espadrilles van Unisa. Deze vernieuwde klassiekers lichten dan ook elke look op.

     Stralende sandalen

     Van casual tot chic, elke stap straalt de warme gloed van de Middellandse Zee uit. Ervaar de zorgeloze elegantie van de mediterrane levensstijl met deze sandalen van Unisa.

    Stijlvol de hoogte in

    Stap de hoogte in met platformsandalen, met een combinatie van vrouwelijkheid, comfort en modieuze flair.

    Gepakt en gezakt

    Elegante en praktische tassen die elke look versterken, zijn must-haves voor het aankomende voorjaar. Van chique schoudertassen tot lichte shoppers, verfraaid met metalen accenten en levendige details, deze tassen tillen jouw stijl naar een hoger niveau.









    17-01-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BR 05 Artline Dragon

    2024 wordt het Jaar van de Draak. Volgens de Chinese astrologie hebben mensen die geboren zijn onder de Draak een karakter dat actief, wilskrachtig, zelfverzekerd, ondernemend en gelukkig is. Het nieuwe BR 05 Artline Dragon horloge neemt deze gedurfde persoonlijkheid over, met een exclusieve lasergravure die doet denken aan een tatoeage.

    Artline: graveren met stijl

    Hoewel het huis zijn reputatie heeft opgebouwd met het produceren van efficiënte instrument horloges ontworpen voor professionals, heeft Bell & Ross nooit de vrijheid genomen om creativiteit de vrije loop te laten. Dit is de missie van de BR 05 Artline: een unieke variatie binnen de BR 05 lijn die een vrijere waaier van artistieke expressie mogelijk maakt. Het Maison streeft ernaar horloges aan te bieden met sierlijke afwerkingen: een ambitie die duidelijk tot uiting komt in de versie versierd met gadrooning. "We wilden een horloge lanceren dat gekleed en versierd was. De BR 05 had potentieel, met een kast met veel ruimte voor versieringen", merkte Bell & Ross' creatief directeur Bruno Belamich op bij de lancering van het eerste Artline-model.

    Nu gaat Bell & Ross verder. Een deel van de filosofie van het huis is het verleggen van grenzen. De BR 05 Artline Dragon begeeft zich op een geheel nieuw terrein door grafische codes te gebruiken die gelinkt zijn aan de kunst van het tatoeëren. Spelend met licht en schaduw door de relatieve fijnheid en dikte van elke lijn, is dit lijnenspel cruciaal om het domein van de tekening te overstijgen naar dat van een metalen tatoeage.

    De Houten Draak: een symbool van durf

    Volgens de Chinese astrologie begint het jaar van de Houten Draak op Chinees Nieuwjaar, dat valt op 10 februari 2024 - ook bekend als het Lentefeest. De draak is meer dan een mythisch wezen; het is een belangrijke culturele en spirituele referentie. Hij roept kracht op omdat hij actief deelneemt aan het evenwicht in de wereld. De draak brengt regen voor de gewassen en is een voorteken van leven. Om het motief op het nieuwe BR 05 Artline Dragon horloge te creëren, heeft Bell & Ross gebruik gemaakt van zeer symbolische natuurlijke elementen, zoals de zon en de maan, evenals verwijzingen naar flora en fauna, zoals met het zwaluwmotief.

    In de populaire cultuur staat de draak symbool voor sterke, moedige, krachtige individuen, maar hij symboliseert ook welwillendheid, voorspoed en geluk. De draken uit de Aziatische mythologieën brengen goed nieuws. Voor kunstenaars is het drakenmotief een onvermoeibare bron van inspiratie met eindeloze variaties, van de meest figuratieve tot de meest verfijnde. Draken worden beschouwd als een samensmelting van vele dieren, met hun slangachtige lichamen, hertengeweien en adelaarsklauwen, om nog maar te zwijgen van hun karperschubben en ogen van een demon. Het werk van de grafisch ontwerper komt samen met dat van de horlogemakers om een harmonieus motief te creëren voor het hele horloge, met gravures op de verschillende oppervlakken.

    De BR 05 Artline Dragon heeft nog steeds het collectieprincipe van een lunette met afgeronde hoeken, die met vier schroeven aan de kast is bevestigd. Het was ook nodig om te werken rond de leesbaarheid van de tijdsaanduidingen van het horloge: nog een teken van durf op dit avant-gardistische uurwerk.

    De kunst van het graveren

    Op de wijzerplaat en de geïntegreerde armband van de BR 05 Artline Dragon is het decoratieve motief fijn gegraveerd. De voorouderlijke techniek van het graveren wordt in China al meer dan een millennium toegepast.

    In de horlogerie wordt graveren traditioneel beschouwd als de eerste niet-functionele verrijking van een uurwerk. Met de nieuwe BR 05 Artline Dragon brengt Bell & Ross een hommage aan de Chinese cultuur en de graveerkunst, terwijl het zijn meesterschap over horlogetechnieken nog een beetje verder doorvoert. Om de BR 05 Artline Dragon's kast en schakels op de geïntegreerde armband te produceren, wordt een uitzonderlijke laser graveertechniek gebruikt. Voor de armband betekent dit dat elke schakel individueel wordt gegraveerd voordat deze wordt geassembleerd. Er is geen ruimte voor fouten: perfecte precisie is vereist om ervoor te zorgen dat het patroon niet wordt vervormd. Elke schakel is een prestatie op zich, waarbij de continuïteit van het ontwerp van onderdeel tot onderdeel wordt gewaarborgd.

    BR 05: eigentijdse elegantie geconcentreerd

    Sinds de lancering in 2019 is de BR 05 lijn de tastbare uitdrukking van Bell & Ross' wens om een stedelijk horloge met eigentijdse elegantie aan te bieden. Steeds trouw aan het verlangen naar technische uitmuntendheid, dat de leidraad is achter de ontwikkeling van alle Bell & Ross horlogemakers, is de BR 05 Dragon voorzien van een BR.CAL-302 zelfopwindend mechanisch uurwerk. Het heeft een gangreserve van 54 uur, wat niet alleen zorgt voor geavanceerde chronometrische precisie, maar ook voor een groot gebruiksgemak voor een actieve levensstijl. De uurverdeling is subtiel gepositioneerd ter hoogte van de flens om het ontwerp niet te compromitteren.

    Een uitzonderlijk stuk

    Ontworpen om de sterke symboliek van de Chinese draak te vieren bij de komst van dit nieuwe jaar, is de BR 05 Artline Dragon bewust gemaakt als een zeldzaam stuk - niet alleen vanwege het karakter, maar ook de complexiteit van het ontwerp. Dit uitzonderlijke uurwerk wordt slechts geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 99 stuks. De BR 05 Artline Dragon is exclusief te koop in Bell & Ross boutiques en e-boutiques. Kostprijs €8.200.







    16-01-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik: tentoonstelling Da Vinci
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    - De kunstenaar, de ingenieur, de fijnproever

     

    GENIE? ZEI U GENIE?

    Op 24 februari 2024, bijna 15 jaar na de succesvolle tentoonstelling in Koekelberg, opent Europa Expo een nieuwe tentoonstelling gewijd aan Leonardo da Vinci in de museumruimte van het station Luik-Guillemins: “Da Vinci - De kunstenaar, de ingenieur, de fijnproever”. De tentoonstelling strekt zich uit over meer dan 2.000 m² en wil nagaan waarom hij vandaag nog steeds wordt beschouwd als een van de grootste genieën uit de geschiedenis, erkend in zoveel domeinen. De tentoonstelling richt zich op drie facetten van zijn nalatenschap: kunst, techniek en, nog verrassender, gastronomie. Met deze tentoonstelling, volledig ontworpen en geproduceerd door Europa Expo, nodigt het Luikse bedrijf bezoekers uit om een stap terug in de tijd te zetten in afwachting van het einde van de winter.

    EXPO DA VINCI - DE KUNSTENAAR, DE INGENIEUR, DE FIJNPROEVER

    Meer dan 500 jaar scheidt ons van Leonardo da Vinci… Degene die schreef “Ik ben van plan een onuitwisbare herinnering achter te laten in de hoofden van stervelingen“ werd geboren in 1452 in het kleine dorpje Vinci in Toscane. Gedurende zijn hele leven probeerde hij de wereld om hem heen te begrijpen, door te observeren en te experimenteren. Hij probeerde elke discipline uit met een niet aflatende ijver. Hij was uitvinder, architect, theoreticus, schilder, anatoom, wiskundige… Hij was één van de grootste genieën uit de geschiedenis!

    Leonardo da Vinci overlijdt op 2 mei 1519, 67 jaar oud, in het kasteel van Clos Lucé in Amboise. Drie jaar eerder werd Leonardo uitgenodigd door koning François I om in Frankrijk te komen wonen. De koning beschouwde hem als zijn geestelijke vader en overlaadde hem met geld en eerbewijzen. Op 23 april 1519 voelde Leonardo dat zijn einde nabij was. Hij stelde zijn testament op en benoemde zijn trouwe leerling tot enige uitvoerder en belangrijkste erfgenaam van zijn werk. Was Leonardo zich ervan bewust dat hij een artistieke en wetenschappelijke erfenis naliet die zijn weerga in de geschiedenis van de mensheid niet kende?

    Wat blijft er van hem over, 500 jaar na zijn dood? Hoe slaagde hij erin om zoveel indruk te maken op de wereld? Hoe slaagde hij erin om met slechts twintig schilderijen een revolutie teweeg te brengen in de kunstgeschiedenis? Deze tentoonstelling nodigt u uit om terug te gaan in de tijd en de zoektocht van deze man naar de geheime wetten van de natuur te ontdekken…

    Een fascinerend genie

    De tentoonstelling begint met de mythe van Leonardo da Vinci en het succes van de werken die hij ons naliet... De Mona Lisa en de Salvator Mundi, het duurste schilderij ter wereld. Bezoekers worden ondergedompeld in 2017, wanneer de hamer van de veilingmeester bij Christie’s in New York naar beneden slaat om het schilderij voor 450 miljoen dollar te verkopen...

    Wie heeft de beroemde Mona Lisa in het Louvre niet gezien? Van New York tot Tokio, van Moskou tot Bali, van Oslo tot Sydney... Een absoluut icoon in de kunstgeschiedenis, het meest bezochte werk ter wereld en ook het meest becommentarieerd, voor altijd ongrijpbaar met haar blik die ons met haar ogen volgt en nooit loslaat, de Mona Lisa lijkt eeuwig. En vol mysterie!

    De tentoonstelling presenteert de complete collectie van alle codexen van Leonardo da Vinci... Uitgegeven in zeer beperkte oplage in de loop van de 20e eeuw, kunnen bezoekers de mooiste tekeningen bewonderen die geselecteerd zijn uit de 7.000 pagina’s van het werk van de meester die vandaag de dag nog bewaard zijn. Ze zullen een schat aan beschouwingen en schetsen ontdekken op uiteenlopende gebieden als geologie, optica, anatomie, wiskunde, mechanica, natuurkunde en astronomie. De tentoonstelling omvat de Arundel, Atlanticus en Leicester Codexen, waarvan niemand minder dan Bill Gates de eigenaar is.

    De man achter het genie

    Bezoekers kunnen vervolgens het leven van Leonardo da Vinci ontdekken door ontmoetingen met zijn bijzondere opdrachtgevers en de steden waarvoor hij werkte. Niets had de zoon van Ser Piero, een rijke notaris in de Republiek Florence, voorbestemd om een universeel genie te worden. Hij werd geboren uit een affaire tussen Ser Piero en Caterina, de dochter van een arme boer uit het stadje Vinci waar de notaris woonde. Als buitenechtelijk kind, volgens de terminologie van die tijd, kreeg hij zijn doopnaam Leonardo, waaraan de naam van zijn geboorteplaats werd toegevoegd: da Vinci. De rondleiding laat de bezoekers het talent van de jonge Leonardo voor de grafische kunsten ontdekken en zijn aankomst in Florence in de werkplaats van Andrea del Verrocchio.

    Aan de hand van talrijke voorwerpen en tekeningen van Leonardo neemt de rondleiding de bezoekers achtereenvolgens mee naar Milaan, waar de kunstenaar werkte voor de Sforzas, Venetië, waar hij cartograaf was voor de Borgias, en Mantua. Leonardo kwam vervolgens aan in het Vaticaan, waar twee andere uitzonderlijke kunstenaars domineerden: Michelangelo en Rafaël. Er werden hem geen grote projecten toevertrouwd en uiteindelijk accepteerde hij een uitnodiging van de koning van Frankrijk, François I. Gedurende 3 jaar woonde Leonardo in het kasteel van Clos Lucé. Hij werd benoemd tot eerste schilder, eerste ingenieur en eerste architect van de koning. Hij beleefde de beste periode van zijn carrière samen met zijn twee trouwste discipelen: Francesco Melzi en Salaï.

    De machines van Leonado

    Na de ontdekking van de man zelf, gaat de tentoonstelling verder met een ander essentieel facet van Leonardo’s carrière: DE INGENIEUR EN UITVINDER! Bezoekers lopen door een levensgrote reconstructie van een tank. De verschillende muren van de ruimte komen tot leven met nooit eerder vertoonde 3D-films over Leonardo’s belangrijkste uitvindingen: de helikopter, draaibruggen, sluizen, wapens en verdedigingssystemen. Hij is waarschijnlijk het meest bekend op het gebied van de luchtvaart, lang voordat het concept van een vliegmachine werkelijkheid werd. Leonardo da Vinci liet ons 500 schetsen na van vliegende machines en vogels tijdens de vlucht.

    Leonardo de fijnproever

    Na de ontdekking van de man zelf, gaat de tentoonstelling verder met een ander essentieel facet van Leonardo’s carrière: Georganiseerd rond een reconstructie van Leonardo da Vinci’s ideale keuken, illustreert het laatste deel van de tentoonstelling een facet dat vaak over het hoofd wordt gezien: gastronomie en de studie van wijnstokken.

    Leonardo wordt beschouwd als de eerste agronoom en oenoloog in de geschiedenis. Tussen twee Codexen hebben experts tientallen tekeningen gevonden van machines die gebruikt werden in de culinaire sfeer en voor het organiseren van banketten. In de keuken krabbelt Leonardo op de hoek van de tafel. Hij wordt gecrediteerd met de formule voor rode garnalen met burrata, abrikozen en munt, duivenborst met bramen en risotto, wat zeldzaam was in de 16e eeuw, evenals boodschappenlijstjes die suggereren dat hij geen complete vegetariër was. Bezoekers ontdekken Leonardo’s recepten, waaronder “acquarosa”: een afrodisiacum op basis van rozenwater, suiker, citroen en alcohol, gefilterd door een doek.

    De rondleiding eindigt met een 3D-reconstructie van een bankettafel, waarop Leonardo’s favoriete gerechten staan uitgestald... Het genie beheerste de kunst van de tafel... en goede manieren. Tijdens zijn verblijf bij de Sforzas stelde hij regels op voor banketten in de Renaissance. Deze omvatten de klassiekers: “Zet je voeten niet op tafel”, “Steek je hoofd niet in het bord”, “Snij niet met je mes in de tafel” en “Laat je vogels niet vrij rondvliegen aan tafel”.

    PRAKTISCHE INFORMATIE

     Tentoonstelling loopt van 24 februari tot 30 juni 2024 in de tentoonstellingsruimte van TGV Station Luik-Guillemins - Open van dinsdag tot zondag van 10 u tot 19 u -  Gesloten op maandag

     

    15-01-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!