Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    09-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bazoef viert eerste verjaardag

    En brengt binnenkort ook kattenbrokken op de markt

    Misschien zag je Thelma en haar brokken al eens passeren? Thelma is de mascotte van het merk Bazoef. Al een jaar lang doorkruist ze het hele land om haar viervoetige vrienden te laten proeven van de allereerste hondenbrokken op basis van insecten. Overal werd ze warm onthaald! Bazoef gaat dan ook vol vertrouwen de toekomst tegemoet en werkt volop aan nieuwe projecten.

    Anne-Françoise en Hubert zijn erg blij dat hun brokken in de smaak vallen bij honden van alle rassen en hopen hun bijzondere klantenbestand verder uit te breiden binnen de Belgische hondengemeenschap (1,4 miljoen honden). In september 2021 namen ze met de lancering van Bazoef best wel een gok. Door de klassieke dierlijke eiwitten, zoals kip en vlees, die essentieel zijn voor de gezondheid van honden, te vervangen door insecten, ontketenden ze immers een ware revolutie in de sector van de diervoeding.

    En daar stopt het avontuur van Bazoef niet. Na een toenemend aantal aanvragen is Bazoef nu ook een recept voor kattenbrokken aan het ontwikkelen samen met experts in kattengezondheid. De bedoeling is om de kattenbrokken eind 2022 op de markt te brengen. ​​Wat een prachtig verjaardagsgeschenk voor deze jonge start-up!

    Een warm onthaal bij honden, hun baasjes én dierenartsen!

    Meer en meer dierenartsen zijn blij dat ze ‘gezonde’ brokken hebben gevonden, onder andere voor de vele honden met een eiwitallergie die daardoor huid- en verteringsproblemen hebben. Tal van dierenartsen verdelen Bazoef en raden het merk aan voor honden met een allergie voor klassieke eiwitten, of gewoon om honden in goede gezondheid te houden. Bovendien is het voor de meeste dierenartsen de logica zelve om een jong Belgisch merk met zo'n mooie ecologische aanpak te steunen.

    “Eens je trouwe viervoeter ze geprobeerd heeft, wil hij nooit meer iets anders”, aldus Anne-Francoise, medeoprichtster van het merk. “We hebben met onze brokken heel België doorkruist om ze, telkens als dat mogelijk was, te laten proeven door honden van verschillende rassen (met toestemming van hun baasje uiteraard). Het is een kwestie van smaak, maar zelfs moeilijke honden waren er duidelijk gek op.” Ook al bestaat Bazoef nog maar twaalf maanden, toch is het merk erin geslaagd een vast klantenbestand van blaffende fijnproevers uit te bouwen. Enkele recente getuigenissen:

    Virginie, dierenarts in Brussel: “Naast de onmiskenbare voedingswaarde van de hondenbrokken van Bazoef, waardeer ik vooral het ethische productieproces. Doordat de brokken in België en in bulk worden geproduceerd, wordt de ecologische impact sterk verkleind in deze tijden dat we dringend zorg moeten dragen voor onze planeet.”

    “Mijn hond heeft een alvleesklierontsteking en ik vond maar geen brokken die hij lekker vond ... Ik ben zo blij dat hij de hondenbrokken van Bazoef heeft ontdekt en dat hij ze kan smaken.”

    “We hadden al zeker vijftien merken van hondenbrokken geprobeerd, maar telkens zonder resultaat ... De maaltijden waren geen leuk moment voor onze hond. Hij had er echt geen plezier in om zijn brokken te eten ... Toen ik hem zich met zoveel vreugde zag storten op de hondenbrokken van Bazoef, maakte mijn hart even een sprongetje. Dat had ik niet meer verwacht!” “Als baasje van een pup van zes maanden oud zocht ik naar een alternatief voor hondenbrokken uit de supermarkt, die verontrustende en bedenkelijke ingrediënten bevatten voor mijn hond. Ik heb het merk Bazoef nog maar heel recent leren kennen, maar ik ben zo blij dat ik dit lokale en verantwoordelijke alternatief gevonden heb.”

    Ecologisch verantwoorde hondenbrokken in bulk en 'made in Belgium’

    Ter gelegenheid van zijn verjaardag maakte Bazoef een zeer interessante berekening, die het merk nog meer sterkt in zijn ecologisch verantwoorde aanpak. Met behulp van een tool werd de impact van de productie van de brokken op het milieu berekend, en de cijfers spreken voor zich:

    In 1 jaar tijd heeft Bazoef sinds de oprichting van het merk in september 2021 de uitstoot van 27 ton CO2 vermeden, goed voor 33 keer de afstand van Brussel naar New York per vliegtuig (of 169 keer de afstand van Brussel naar de Franse Azurenkust in een Renault Scenic). Maar bovenal stemt het overeen met de hoeveelheid CO2 die wordt opgenomen door 1351 bomen!

    Om de ecologische aanpak volledig te maken, let het merk ook heel erg op de herkomst van de ingrediënten in zijn hondenbrokken. De meeste ingrediënten komen van België of de buurlanden. De brokken worden in een fabriek in Vlaanderen geproduceerd onder het toeziend oog van het FAVV.

    Na twaalf maanden lang door het hele land te hebben getrokken, is Bazoef trots dat zijn hondenbrokken nu verkrijgbaar zijn in meer dan 85 verkooppunten in België, voornamelijk in natuur- en dierenwinkels, bij dierenartsen en via de webshop van het merk. De brokken worden in bulk aangeboden, of in een verpakking die speciaal ontworpen is voor de bewaring van de brokken, tegen dezelfde prijs als andere producten van premiumkwaliteit.

    Ecologisch weetje: de hondenbrokken waarmee Bazoef zijn CO2-besparing heeft vergeleken, zijn brokken op basis van kip.

    Gezondheidsweetje: kippenvlees is de hoofdoorzaak van een allergie voor dierlijke eiwitten. Bazoef is ervan overtuigd dat er absoluut alternatieven moeten worden ontwikkeld in de sector van de diervoeding, niet alleen om gezondheidsredenen maar ook om ecologische redenen.

    Taalweetje: in het Brussels betekent het woord ‘bazoef’ een gulzigaard, schrokop of lekkerbek.

    Bazoef, officiële leverancier van de vzw Béline, Pets and Hope

    Anne-Francoise en Hubert vonden het belangrijk om ook achtergelaten honden op een of andere manier te helpen. Daarom besloot Bazoef een kleine vereniging te voorzien van hondenbrokken. Zo geraken de honden snel weer in topvorm en in uitstekende gezondheid bij hun opvanggezin. De vzw Béline, Pets and Hope werd in 2020 opgericht maar beschikt zelf niet over de nodige infrastructuur om honden langdurig op te vangen. Het doel van de vereniging is dan ook om de honden die bij Béline, Pets and Hope terechtkomen in een warm opvanggezin te plaatsen, zodat de dieren weer vertrouwen krijgen in mensen.





    09-10-2022 om 07:14 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Picknick in een warm jasje

    4 seizoenen lang tafelen op je terras

     

    Wie picknick zegt, denkt al snel aan gras, madeliefjes, een geruite plaid en blote benen. Maar picknicken kan natuurlijk ook gewoon met dikke wollen sokken aan. Dankzij duurzame materialen en slimme ontwerpen eet je het hele jaar door al fresco, letterlijk dan. Bovendien haal je zo het absolute maximum uit je tuin(meubelen) en terras. Kies deze winter voor gezellige banken of zak lekker door in knusse (balkon) loungezetels. Gezelligheid troef!

    De klassieker

    De gouwe ouwe picknicktafel laat zich niet zomaar aan de kant schuiven door al dat jong meubelgeweld. In plaats daarvan vindt ze zichzelf opnieuw uit en verwelkomen we picknicktafel 2.0 in lichtgewicht aluminium voor ultiem gebruiksgemak: de tafel is makkelijk te verplaatsen en door het karakteristieke ontwerp sleep je in een zuchtje ook meteen de banken mee. Aluminium is erg onderhoudsvriendelijk – niet onbelangrijk tijdens de natte herfst- en wintermaanden – en ook de zitkussens zijn bij Exterioo weerbestendig. Creëer extra gezelligheid met de zachte vormen van de Merano-tafel of de speelsheid van de Rondino-tafel. De kers op de taart? Je kiest uit meer dan 50 kleuren voor jouw zitkussens.

    De gezelligaard

    Hou je van iets meer bewegingsvrijheid, maar wil je toch ook graag de troepen rond de tafel verzamelen? Dan is de deconstructed picknicktafel – of gewoon een tafel met twee banken – zeker wat voor jou. Een eigentijds en populair alternatief voor de klassieke picknicktafel waaraan je gasten iets meer beenruimte hebben. Doordat de elementen los van elkaar zijn, kan je eindeloos spelen met opstellingen: van één lange lijn tot knusse babbelhoek. ’s Zomers kan je er uitgestrekt een dutje op doen in de zon en ’s winters zijn er geen vervelende kieren tussen de billen die het verhinderen van lekker dicht bij elkaar te kruipen. De Borgo-tafel en -banken in warme, duurzame teak onderstrepen met hun houtuitvoering die gezelligheid. Ben je eerder voor strak en modern? Dan zijn de Verato- en Pagino-banken met zitting in teak en onderstel in strak, geometrisch aluminium de perfecte keuze.

    De levensgenieter

    Voor wie ook zonder Italiaanse zon leeft op het ritme van dolce far niente, zijn er de comfortabele, uitnodigende balkonsets. Deze kleine eilandjes zijn perfect om in te hangen met een kruidenwijn en later op de avond verplaats je makkelijk van dat ene streepje waterzon naar de vuurkorf. Sfeervolle buitenlampen zoals de klassiek vormgegeven Vesper of de moderne Lumo zorgen voor extra glinstering tijdens de koele, donkere winteravond. www.exterioo.be







    09-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kabbelen van Dekton

    Wars van alle trends creëert Sumeyya Ata met Villa Calma haar eigen universum. Een structuur met brutalistische toets die ze samen met haar man, 3 kinderen, een hond, enkele katten, eenden en kippen renoveert tot een haast etherische woning waar lichtheid, ruimte en karakter centraal staan. Want als interieurstyliste en vintage-liefhebster & -hersteller, heeft ze als geen ander oog voor de eigenheid van huizen, weet ze hun sfeer te vangen en nieuw leven in te blazen.

    Villa Calma: In Villa Calma wachtte Sumeyya de volle dagtaak van het renoveren van de woning. Geen koud kunstje, maar gelukkig kon Sumeyya terugvallen op tien jaar ervaring als interieurstyliste en overwon ze samen met haar man eerder al de uitdaging van een totaalrenovatie van een herenhuis. “Voor ons vorige project, het herenhuis, lag de challenge vooral in het respecteren en herstellen van alle details van de woning”, vertelt Sumeyya. Dit is nu wel even anders, “met Villa Calma hebben we een hele basic, brutalistische constructie die je ook minimalistisch kan laten. Het zijn nu vooral de volumes van de ruimtes, de vierkante meters, die onze creativiteit pushen”, vervolgt ze.

    Samen met de grootte van haar blank canvas, ontwikkelde Sumeyya ook haar smaak verder. Waar ze haar vroegere stijl bestempelt als lief en landelijk, is ze nu geëvolueerd naar een modern warm interieur. Daarvoor wendt ze zich steeds tot wit als basiskleur met bijkomende tinten in het groen, of roze en donkerbruine accenten. Hout en andere materialen in aardetinten zorgen ervoor dat de warmte behouden blijft.

    Liquid Shell : Sumeyya koos voor Liquid Shell uit Dekton®-collectie voor het werkblad van haar keuken. “Ik heb vroeger heel veel samengewerkt met klanten die absoluut Dekton® in hun huis wilden. Ze prezen de slijtvastheid en krasbestendigheid ervan, dus voor mij stond het vast dat ik later ook zeker Dekton® zou gebruiken”, vertelt ze. Nadat ze haar weg door de vele opties had gebaand, viel haar oog uiteindelijk op het serene en intrigerende Liquid Shell.

    Liquid Shell is ontstaan uit de samenwerking tussen Cosentino en het Londense Patternity, een creative studio met focus op duurzaamheid. Geïnspireerd op de oceaan, weerspiegelt het dessin met haar subtiele, rimpelige ontwerp de zachte structuren van de zeebodem net onder de golven. Liquid Shell komt in een off-white-tint met een parelachtige ondertoon en toetsen van beige en grijs. Een zachtheid die bijzonder goed combineert met donker eikenhout of donker gevernist essenhout. Sumeyya matchte haar werkblad in Liquid Shell met een spoelbak in een terugkerende tint en creëerde zo het perfecte geheel voor haar Villa Calma.







    08-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord Brabant

    verrast komend najaar weer met kunst, cultuur en design

     

    Met het nieuwe Schoenenkwartier in Waalwijk en de expo RetroFuture in Evoluon. Het regent cultuur en design in Noord-Brabant komend najaar. De provincie net over de grens pakt uit met opnieuw de Dutch Design Week en het lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven. Ook Evoluon, de zwevende ufo in Eindhoven opent weer de deuren als museum over de toekomst van de aarde. In het nieuwe Schoenenkwartier in Waalwijk laat je je liefde voor schoenen de vrije loop en je ogen krijgen de kost op de grootste fototentoonstelling van de Benelux in Breda. Begint het te kriebelen? Lees dan zeker verder. 

    Dutch Design Week : Heb je een hart en oog voor design? Rep je dan van 22 – 30 oktober naar Eindhoven want dan strijkt het grootste designevenement van Noord-Europa er weer neer. Tijdens dit jaarlijks evenement presenteren ruim 2600 ontwerpers hun werk en concepten aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het thema van dit jaar is 'Get Set!' wat duidt op de verschuiving in mentaliteit van voorbereiding naar actie.

    GLOW : In Noord-Brabant moet je niet wachten tot eind december om verlichte straten te bewonderen. Van 12 – 19 november gaan de lichten van GLOW aan, een gratis te bezoeken lichtkunstfestival in de straten, parken en gebouwen van Eindhoven. De lichtwerken worden gecreëerd door lokale én internationale artiesten. Hier is het thema ‘Urban Skin’. Net buiten Eindhoven, in Van Gogh Village Nuenen gaan ook de lichten aan, in het thema van Van Gogh. 

    In het Evoluon : Het icoon van Eindhoven, de ufo in de volksmond, zal vanaf 24 september weer toegankelijk zijn voor het publiek. Je geniet er van de tentoonstelling RetroFuture waar je in aanraking komt met de belevingswereld van toekomstdenkers, dromers en kunstenaars. Tien tunnels vullen zich met fictie en feiten die onze toekomst vormgeven. Als kers op de taart maak je een echte tijdmachine-trip. 

    Beeldend Breda : Het centrum van Breda wordt van 8 september – 23 oktober weer omgetoverd tot een heus fotofestival. Op verschillende plekken door de stad, binnen en buiten, van het station tot de foodhall, van kerk tot park, bewonder je werken van 50 internationale fotografen. Met als titel 'Theatre of Dreams' gaat deze editie over hoop, verandering en voorstellen voor een nieuwe kijk op de wereld.

    Schoenenkwartier in Waalwijk : Kan je niet weerstaan aan schoenen? Dan sturen we je graag naar het nieuwe Schoenenkwartier in Waalwijk, vlakbij Tilburg. Je ontdekt er de geschiedenis en toekomst van schoenen en leer. Je luistert er niet alleen naar traditionele verhalen, maar ook naar nieuwe en duurzame initiatieven om schoenen te maken. Er lopen ook verschillende expo’s zoals nu ‘Put On Your Red Shoes’ waar je schoenen bewondert van onder andere Lady Gaga en Elvis Presley. 

    Textiellab : Ook het hippe en moderne Tilburg zelf huisvest een aantal culturele en design initiatieven. Zo is er het Textiellab, het kloppend hart van het Textielmuseum in Tilburg. Je kan er je eigen textiel ontwerpen. Je ziet er studenten, ontwerpers en kunstenaars aan de slag van schets tot eindproduct. 

    Festival Circolo : Van 21 – 30 oktober is het de beurt aan het grootste circusfestival van Nederland: Festival Circolo in het Spoorpark, misschien wel de gezelligste én centraalste plek van heel Tilburg. Je lachspieren worden er getraind en je mond zal openvallen van alle te gekke sporters en artiesten. 

    Historisch ’s-Hertogenbosch  : Mag er wat meer cultuur bij komen kijken? Dan zal ‘s-Hertogenbosch je weten te charmeren. De stad valt bij vele in de smaak door de talrijke historische gebouwen en smalle steegjes. Uiteraard staat de stad ook in het teken van meesterschilder Jheronimus Bosch, waar in juni de lancering van de Jheronimus Bosch-wandeling nog maar eens een bewijs van is. Maar ook in ’s-Hertogenbosch vind je hippe designspots zoals het Werkwarenhuis aan Tramkade en tal van shopping- en horecamogelijkheden





    08-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig cocoonen

    met deze interieurtrends is je huis klaar voor het najaar

     

    De zomer hebben we nog maar net achter ons gelaten, of het is al tijd om vooruit te blikken naar de woontrends van volgend jaar. Wat mag je precies verwachten? Interieurarchitecte Kelly Claessens, sloeg samen met dakexpert CREATON TERREAL Benelux de handen in elkaar. Ze delen hun favoriete woontrends voor dit najaar. Van ongeziene kleurmatches tot opvallende vormen: wat is jouw favoriet?

    Interieur en architectuur hebben een directe invloed op hoe we ons voelen. De afgelopen twee jaar stonden in het teken van veel thuis zijn en dat heeft onze blik op wonen veranderd. Geen wonder dus dat de trends dit najaar om warmte, natuur en rust draaien. En met het najaar in zicht willen we het alleen nóg gezelliger maken, zowel binnen- als buitenshuis. CREATON TERREAL Benelux legde zijn oor te luister bij Kelly Claessens, interieurexperte en eigenares van de meubelzaak La Fabrika. Benieuwd naar de nieuwe trends?

    Trendy terracotta / Wie terracotta zegt, denkt waarschijnlijk aan bruinoranje bloempotten. Deze warme kleur doet het echter ook goed op je muren en komt in allerlei varianten voor van terra oranje, terra rood tot terra-roze. Tegenwoordig zie je deze prachtige aardetinten trouwens in verschillende interieurs voorbij komen. Ook chocoladebruine tinten komen dit najaar opnieuw meer op de voorgrond. Goed nieuws voor fans van de seventies.

    Hun warme gloed en mediterraanse vibes houden het bovendien gezellig binnen, zelfs als het buiten grijs en grauw is. Geen winterpalet dus, wél een vleugje zomer. En ze combineren nog eens gemakkelijk met allerlei interieurstijlen. Van een win-win gesproken! Dat is trouwens niet alleen het geval voor ons interieur, want ook in bouwmaterialen zien we terracotta en chocoladetinten terugkomen. “Keramiek zal in de komende jaren alsmaar meer aan populariteit winnen”, zegt Kelly Claessens.

    Anders dit najaar? Neutrale kleuren geraken op de achtergrond en we experimenteren erop los. Speciaal voor waaghalzen: denk aan kamers die van muur tot plafond in terracotta geverfd worden. Voor wie graag in de terra-sferen blijft, maar het wat minimalistischer mag: één opvallend item zoals een sofa in terracotta is dé ideale manier om deze trend te omarmen.

    Kelly’s stijltip: “Wil je voor een interieur gaan dat een en al natuur uitstraalt? Combineer terra-tinten dan met een andere natuurlijke kleur zoals een fris en kalm groen. Zorg er wel voor dat de kleurtonen en -diepte in dezelfde lijn liggen, zo creëer je een harmonieus geheel. Verder zijn terrakleuren ook met stoffen en materialen als rotan, hout, kurk en velours een prachtige match.”

    Haal de natuur in huis : We willen herbronnen en terugkeren naar de essentie, en dat doen we door onze band met de natuur te versterken. Ook in ons interieur. Natuurlijke en pure materialen als steen, marmer, travertin en beton winnen dit najaar aan populariteit. Verder laten ze zich opvallend goed combineren met terracotta tinten. Toeval? We dachten het niet.

    Nobody’s perfect en gelukkig hoeft jouw interieur dat ook niet te zijn. Het ruwe en poreuze aspect van deze organische materialen voegen nét diepte toe aan je interieur, maar bootsen ook het rustgevende van de natuur na. Zo mogen de aders van marmer en travertin weer gezien worden en komt de aandacht op textuur te liggen. En dat brengt niet alleen leven in je interieur, maar vervaagt ook de grens tussen binnen en buiten. Een trend die ideaal is als je fan bent van de Japandi stijl. Lees: een zen-inrichting met weinig accessoires, zachte, warme kleuren en natuurlijke texturen.

    Kelly’s stijltip: “Deze trend zit ‘m in de mix & match. Combineer ruwere materialen, als travertin en beton, met zachtere tegenhangers als leer, wol en hout voor een cocon van rust en gezelligheid. Gebruik ook verschillende materialen in dezelfde kleurtint om voldoende diepte en dynamiek te creëren.”

    Van recht naar rond: We zeggen vaarwel tegen rechte, strakke vormen. Van tafels tot spiegels: ronde, organische vormen dringen ons interieur binnen en are here to stay! Ronde vormen geven je interieur een artistieke touch: het creëert een woning met persoonlijkheid en brengt  warmte, speelsheid en comfort in huis. Organisch en imperfect gaan hier opnieuw hand in hand. Ook bij deze trend zien we grillige vormen en texturen die geïnspireerd zijn op de natuur. In het exterieur komt deze trend tot leven in de vorm van afgeronde raamstijlen, deuren en gegolfde keramische of betonnen dakpannen.

    Kelly’s stijltip: “Zoek de juiste balans, want er bestaat ook zoiets als te veel van het goede. Creëer een gezonde mengeling tussen ronde en strakke vormen voor een geslaagde combinatie.”

    Wie is Kelly Claessens?

    Kelly Claessens is een bekende interieurexperte – en ontwerpster. Ze draait ondertussen al 17 jaar mee in de designwereld en runt de prachtige meubelzaak La Fabrika in de Brusselse Dansaertstraat. Na jaren de vraag te hebben gekregen om zelf meubels en woningen te ontwerpen, richtte Kelly in 2016 ook haar eigen ontwerpbureau ‘La Fabrika Studio’ op. Hoe we haar stijl zouden beschrijven? Gedurfd, speels, kleurrijk met een grote focus op verschillende materialen.

    Interieurtrends om mee naar buiten te nemen…

    Klaar om je huis grenzeloos mooi te maken? Met bovenstaande trends kan je ook aan je exterieur een huiselijke touch geven. Want ook buiten doen materialen als keramiek en beton het goed. Een architecturaal dak kan de overgang tussen binnen en buiten vervagen en verzachten. En keramische en betonnen dakpannen zijn een échte eyecatcher op je dak, vooral als je ze combineert met een matching of contrasterende gevelkleur.









    07-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smooth sailing

    Smooth Sailing doorheen de koude maanden met LolaLiza

     

    LolaLiza FW22

    Dit herfstseizoen hoeft er geen te zijn van donkere kleuren en sombere dagen. Eindelijk is er weer tijd om te onthaasten en uit te waaien, met een heerlijke herfstwandeling of tijdens een romantische weekend getaway.  LolaLiza houdt je warm tijdens deze gezellige periode met een collectie van zachte knits en donzige jassen.

    Donkere herfsttinten wisselen levendige kleuren en prints af in deze Smooth Sailing collectie. Naast statement pieces als lange jurken en truien met franjes, introduceert LolaLiza ook sterke basics als een lange bodywarmer en knusse dikke truien. Ware musthaves dus, die je deze winter niet meer zal willen uittrekken.

    Praktisch

    De Smooth Sailing collectie is beschikbaar vanaf 3 oktober in alle LolaLiza-winkels en online.

    LolaLiza:

    4 partners, 1 passie. LolaLiza is ontstaan vanuit de wens om vrouwen van alle leeftijden te verwennen met betaalbare mode. Zo ontstond dit 100% Belgische familiebedrijf, dat pure levenslust uitstraalt. Het is een merk dat constant evolueert en elke week nieuwe producten op de markt brengt. Een merk dat een expert is in jurken, en dat vrouwen in al hun vormen inspireert om te zijn wie ze echt willen zijn. Sexy, comfy, elegant of gewoon extra feestelijk - LolaLiza weet wie vrouwen zijn en wat ze nodig hebben. Zowel voor alledaagse momenten als voor speciale gelegenheden. Zowel voor werk als vrije tijd. Voor hun dochters, hun vriendinnen, schoonmoeders en collega's. Voor hun stijlgevoel en oog voor detail. Voor vrouwen die van het leven houden en graag uitgaan met vrienden. Want vrouwen zijn veelzijdig, intrigerend en ongelooflijk close met elkaar. En dat moet gevierd en gezien worden!









    07-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wellness, een must voor je mentale gezondheid

    Het najaar en haar steeds donkerder wordende dagen hebben een effect op ons humeur. Belangrijk dus om extra aandacht te besteden aan onze mentale gezondheid. Wellness, al dan niet ingericht in of rond je eigen woning, kan daarbij wonderen verrichten. Home-wellness-specialist Gervi licht toe hoe we, naast de vele fysieke, ook belangrijke mentale voordelen kunnen halen uit languit baden, bubbelen en zweten. Van ontspannende en weldadige warmte tot ‘intermittent heat training’ en een boost van je gelukshormonen die je mentale weerbaarheid aansterken. Ontdek hoe de wondere wereld van wellness je lichaam en geest helpen overwinteren.

    1/ Een ontspannen lichaam voor een rustige geest

    Warmte zorgt ervoor dat je spieren ontspannen. Als je regelmatig stress ervaart zijn je spieren vaak verkrampt. De warmte van sauna, jacuzzi of IR cabine helpen je bloedvaten verwijden waardoor spanning afneemt. Ook je zenuwstelsel kan zo sneller switchten van fight & flight naar rest & digest, van sympatisch naar parasympatisch. Je spieren ontspannen dus sneller en je wordt rustiger waardoor ook je geest sneller in relaxmodus komt. Ook hoofdpijn, een veel voorkomend symptoom van stress, neemt af. Kortom, als je even tijd neemt om ‘op te laden’ ben je beter bestand tegen alledaagse uitdagingen en ervaar je minder stress.

    2/ Hittetraining voor een betere stresstolerantie

    Hoewel we stress vaak automatisch als iets negatiefs ervaren, hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Sterker nog: we hebben stress nodig, zolang deze maar acuut en kortstondig is. In tegenstelling tot continue stress, die de typische welvaartsziektes zoals depressies en burn-out tot gevolg heeft, zorgen kortstondige stressprikkels voor een betere fysieke en mentale gezondheid. Enter intermittent living, of het stimuleren van matige en kortstondige stressprikkels. Zolang het van korte duur is, is het goed voor je. Naast het welbekende intermittent fasting, drinking of de HIIT-trainingen, doet nu ook koude- en hittetraining zijn intrede.

    Intermittent cold, zoals koud afdouchen of een ijsbad nemen na een saunasessie, zijn positieve stressprikkels die ons vermogen om onze lichaamstemperatuur te regelen herstellen. Intermittent heat volgt dezelfde filosofie, maar dan met hitte. Eens flink gaan zweten in de sauna bijvoorbeeld, maar je kan nog een stap verder gaan met echte hittetraining. Je verzuurt je spieren via HIIT-oefeningen, je lichaamswarmte en dehydratatie worden opgevoerd in de sauna en het CO2-gehaalte in je bloed wordt verhoogd via hypercapnie. De lichte paniekreactie van je lichaam die zo uitgelokt wordt, zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk het hoofd leert koel te houden in stresserende situaties.

    3/ Een extra dosis geluk

    Een ander groot voordeel van een rondje sauna op je mentale gezondheid is het effect op de aanmaak van je gelukshormonen. Wetenschappers aan de Oklahoma State University hebben namelijk onderzoeken uitgevoerd waaruit bleek dat het gehalte serotonine in je lichaam toeneemt als je regelmatig een bezoek aan de sauna doet.

    www.gervi.be - www.gervi-outdoor.be

     









    06-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugal !

    het land dat 25x op de UNESCO werelderfgoedlijst staat

     

    Portugal is de oudste natie van Europa en zit boordevol boeiende geschiedenis, culturele pareltjes en indrukwekkende natuurwonderen. Maar liefst 17 locaties en 8x immaterieel erfgoed scoorden dan ook een plekje op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Naast bekende highlights zoals de iconische Douro vallei, het betoverende Sintra en de meeslepende fadomuziek pronken er ook minder bekende pareltjes op de lijst. Duik dieper het land in op zoek naar prehistorische rotskunst in de Vale do Côa of laat je verrassen door het vestingstadje Elvas bij de Spaanse grens. Wij maken hieronder alvast een gevarieerde selectie!

    Portugal is zo goed als het enige Europese land dat niet vernietigd werd tijdens de oorlog in de 20e eeuw. Dit heeft ervoor gezorgd dat enorm veel indrukwekkende, historische monumenten en religieuze gebouwen bewaard zijn gebleven. Denk aan het historische centrum van Porto waar de kathedraal Sé en de Torre dos Clérigos bovenuit torenen of de eeuwenoude Universiteit van Coimbra. Ook aan machtige kloosters geen gebrek, zoals Mosteiro de Alcobaça of Mosteiro da Batalha.   

    Fado, het Portugese levenslied  : Sinds 2011 weerklinkt fado op de UNESCO-lijst. De passionele, soms droevige fadomuziek is sinds de 19e eeuw onlosmakelijk verbonden met Portugal. Fado staat voor eenvoud, liefde(sverdriet), geluk en ongeluk en wordt gebracht door een artiest in het zwart met gitaar en enorm veel gevoel. Als je jezelf wilt onderdompelen in de wereld van fado, dan is er het Fado Museum in de wijk Alfama in Lissabon, waar het allemaal begon. Of ga dineren in een fadorestaurant in Lissabon of Coimbra, waar je smaak en oren worden verwend.  

    Het sprookjesachtige Sintra : Aan de voet van het weelderige Sintragebergte vind je het stadje met dezelfde naam: Sintra. Verschillende elementen zorgden ervoor dat Sintra een plek verdiende op de werelderfgoedlijst. Zo zijn er de paleizen Palácio da Vila en Palácio da Pena die dienen als visitekaartje. Da Vila valt op door de twee kegelvormige schoorstenen en da Pena is bekend vanwege zijn prachtige tuinen met exotische plantensoorten. Sluit je bezoek af met een typisch gebakje zoals travesseiros of queijadas die al sinds de 12e eeuw gemaakt worden.

    Rotsschilderingen in Vale do Côa : In de noordoostelijke regio van Portugal, bestaand uit imposante bergen, stroomt een zijrivier van de Douro: de Côa. In de grote vallei van deze rivier schuilt een robuust artistieke periode. Millennium na millennium veranderden de rotsformaties, in panelen die gegraveerd zijn met duizenden figuren, nagelaten door onze voorouders. En zo opende het eerste archeologische park van Portugal: Parque Arqueológico do Vale do Côa. Laat een gids je rondleiden langs de eeuwenoude rotsschilderingen. 

    De forten van Elvas  : Elvas, de stad vlakbij de grens met Spanje, heeft gestreden voor de onafhankelijkheid van Portugal en zijn geschiedenis. Bij aankomst botst je op een impressionant aquaduct met een lengte van 7 km en 843 bogen. Verder huisvest Elvas ook het grootste gebastioneerd fort ter wereld in de vorm van een ster en met een omtrek van maar liefst 10 km. De fortificaties van Elvas zijn zeker een bezoek waard.

    Het Laurissilva-woud op Madeira : Voor de volgende natuurschat steken we over naar Madeira, waar je een uniek laurierbos vindt. Dit exotische woud is maar liefst 20 miljoen jaar oud en wordt gekenmerkt door rotsen en boomstammen gehuld in een groen jasje van mos. De mystiek van het woud wordt compleet door de magische en verleidelijke mist die er hangt. 

    Het historisch centrum van Guimarães : Guimarães, waar de eerste koning van Portugal geboren werd, wordt beschouwd als de wieg van Portugal. Het centrum werd door Unesco erkend als werelderfgoed om de originaliteit en authenticiteit waarmee het werd gerestaureerd. Je slentert er in het gezelschap van sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen, bogen die smalle straatjes verbinden, door de jaren uitgesleten straatstenen, torens en kloosters.

    Het zwarte aardewerk van Bisalhães : Pottenbakken wint in België aan populariteit, maar in Portugal zijn ze reeds experts. Zeker in Bisalhães, een dorpje in Vila Real, gekend om hun zwarte aardewerk. Het kreeg een plekje op de werelderfgoedlijst door het specifieke en eeuwenoude productieproces. Het gaat om puur handwerk waarbij de potten in open ovens van aarde, bedekt met takken, worden gebakken. Vervolgens worden ze afgedekt met aarde waardoor ze door de rook een zwarte kleur krijgen. Van een souvenir gesproken...  

    Het landschap van de Alto Douro Vinhateiro : De wijnbouwtraditie van deze streek gaat meer dan 2000 jaar terug en vormt zo werelds oudste afgebakende wijnregio. De regio, omarmd door de Douro-rivier, strekt zich uit over 13 gemeenten in het noordoosten van Portugal. En de bezoekers komen niet alleen om de (port)wijnen te proeven, maar ook om te genieten van het prachtige landschap van de Douro-vallei. Een ander uitzonderlijk wijnlandschap ontstaan door menselijke inspanningen vind je op het eiland Pico, in de Azoren. 

    Meer Unesco-pareltjes: https://www.visitportugal.com/nl/content/werelderfgoed    

     









    06-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke natuurbelevingen

    natuurbelevingen in de Costa Brava en de Pyreneeën van Girona

     

    In de regio van Costa Brava en de Pyreneeën van Girona vind je heel wat diversiteit op een behapbare oppervlakte van 6.000 km2. Je reist er van ongerepte stranden naar uitdagende bergen door een verrassend binnenland. Om de gevarieerde natuur in de regio in de kijker te zetten tipt de toeristische dienst 7 unieke belevingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een privé-boottochtje naar Cap de Creus bij zonsondergang of een meerdaagse hike met het hele gezin langs de prachtige kustlijn? Ook logeren kan in alle luxe midden in de natuur op de beste duurzame camping van Europa of in een historisch hotel met alle comfort en een prachtig uitzicht.

    Logeer op de beste duurzame camping van Europa

    De perfecte uitvalsbasis om de Costa Brava te verkennen is Camping & Bungalow Resort La Ballena Alegre. in Sant Pere Pescador. In 2022 werd de camping door ADAC (de grootste Duitse automobilistenvereniging) verkozen tot beste duurzame camping van Europa. La Ballena slaagt erin om met een holistische aanpak modern kamperen en luxe te combineren met oog voor het milieu. Zo wordt er op de 5-sterrencamping jaarlijks meer dan 100 ton CO2 bespaard. Je hebt er de keuze uit maar liefst 11 verschillende types unieke bungalows voor 4-6 personen of een kampeerplekje in een van de vier verschillende zones. Op de camping vind je naast modern sanitair ook 3 verschillende bars en restaurants, een commerciële zone, 2 centrale zwembaden, toegang tot het strand én een spazone inclusief sauna, stoombad, zout- en ijscabine, hydrotherapy en massages. Wie zei er dat kamperen back to basics moet zijn?

    Ontdek én proef de biologische schapenboerderij

    De familie Mas Marcè telt al meer dan 6 generaties aan herders. Oorspronkelijk leefden ze tussen de Pyreneeën en de vlakte van Empordà tot ze zich vestigden in Siurana de l’Empordà. In 2006 nam Manel Marcè, de huidige kaasmaker, het familiebedrijf over en blies hij het nieuw leven in met een innovatief project. Zo werkt de boerderij volledig volgens de criteria van het biologisch certificaat en telen ze oude granen. Verder maken ze gebruik van hernieuwbare energie en grazen er 980 schapen op de weides. Deze schapen zijn de huisleveranciers voor de biologische zuivelproducten en wol. Je kunt de schapenboerderij ook zelf bezoeken waarbij je kennismaakt met de lammetjes, deelneemt aan een wolworkshop en de kazen en zuivelproducten proeft die er geproduceerd worden.

    Vaar met een privé schipper naar het meest oostelijke natuurpark

    In het meest oostelijke puntje van de Costa Brava vind je Cap de Creus Natural Park, dat zich uitstrekt tussen Roses en Llancà. Het natuurpark omvat ook het meest gefotografeerde stadje van de Costa Brava: Cadaqués. Naast een bijzondere geschiedenis, onder meer als inspiratiebron voor Salvador Dalí, is Cadaqués de centrale uitvalsbasis om het Cap De Creus Natuurpark te bezoeken. Een unieke manier om het park te verkennen is met een privé bootexcursie inclusief schipper. Je kunt kiezen voor een tochtje bij zonsop- of -ondergang, een picknick tour waarbij je de lekkerste lokale producten proeft of een van de andere opties op maat.

    Ga op meerdaagse hike bij de Camino de Ronda

    Mag het wat actiever? Dan kun je met de hele familie de Cami de Ronda hiken. De route werd speciaal ontwikkeld voor gezinnen en amateurwandelaars die het graag rustig aan doen. Twee dagen lang wandel je van Palamos naar Tamariu langs mediterrane landschappen, verborgen plekjes en geheime baaitjes. In totaal is de route zo’n 18 kilometer lang en telt ze 560 hoogtemeters. Het wandelpakket is inclusief een verblijf met halfpension en een welkomstpakket. Optioneel kun je ook je bagage laten vervoeren of met een gids op pad gaan. Voor meer ervaren wandelaars zijn er ook meerdaagse routes van 43 of 140 kilometer.

    Verblijf in alle rust midden in de natuur

    In de heuvels van La Vall de Bianya pakt Hotel Mas La Ferreria uit met modern comfort in een historische setting. In het 14e eeuwse gebouw vind je 9 unieke kamers met extra brede bedden, twee zoutwaterzwembaden, een loungebar in een van de oude koeienstallen en een prachtige tuin die samensmelt met de omliggende natuur. Er zijn ook drie bijzondere suites met een eigen leefruimte die uitgeven op de tuin. Het hotel ligt vlakbij het natuurpark Zona Volcànica de la Garrotxa.

    Ontdek het vukanische La Garrotxa op 2 bijzondere manieren

    De vulkanische regio van La Garrotxa kun je natuurlijk al wandelend of fietsend ontdekken maar het kan ook ter paard of met een ballonvaart voor wie het eens wat anders mag zijn. Bij panorama trails leer je in de rustigere wintermaanden paardrijden in een setting van mediterrane bossen en charmante stadjes. Ook voor meer ervaren ruiters zijn er daguitstappen of meerdaagse ritten tussen de Pyreneeën en de Mediterraanse zee. Wie het natuurpark liever van bovenaf bewondert, kan kiezen voor een ballonvaart met een lekker glaasje cava. Achteraf word je getrakteerd op een lekker ontbijt.







    05-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstcadaus V-Zug

    Nieuwe Excellence Line-toestellen voor een culinair eindejaar

    Deze winter geeft V-ZUG met stijl jouw goede voornemens een zetje: met de innovatieve keukentoestellen uit de Excellence Line wordt veelzijdig en gezond koken een eitje. De gestileerde en minimalistische looks van je keukenhulpen voorzien jouw eindejaarsdiners ondertussen van extra glans. V-ZUG schuift met de PowerSteam- en Grand-oven, de WineCooler en de CombiCookTop-inductiekookplaat vier Excellence Line-telgen naar voor die jou deze winter helpen alles in goede banen te leiden, van kerstdiner tot nieuwjaarsborrel.

    Het dierbaarste cadeau: tijd

    Waarom kiezen als je alles kan hebben? De CombiSteamer V6000 45M PowerSteam combineert het beste van een combistoomoven met dat van een magnetron en heteluchtoven. Het resultaat is een ultrasterk vermogen waarmee je tot 30% minder tijd nodig hebt om gerechten te bereiden en ze nadien tot 40% sneller opwarmt. Daarenboven zorgt de inverter-technologie voor een constante wattage van de PowerSteam, wat resulteert in een gelijkmatige opwarming (zonder uitdrogen) van ingrediënten. Dankzij de combinatietechniek behouden je gerechten daarnaast ook hun kleur en textuur.

    De unieke innovatie van de PowerSteam maakt deze onevenaarbaar in prestatie en kwaliteit. Of ken je een andere oven waarmee je in slechts 13 minuten een verrukkelijke chocoladetaart op tafel tovert?

    Het grootste cadeau: ruimte

    Begin 2023 gaat V-ZUG nog een stapje verder – zo’n 30 centimeter ongeveer – met de CombiSteamer V6000 45L Grand. De nieuwste combistoomoven zal over hetzelfde strakke en tijdloze design beschikken als zijn voorgangers, maar dan in een uitvoering van maar liefst 90 cm breed. De verwarmingselementen werden speciaal voor de brede oven ontworpen opdat de stoom en hete lucht gelijkmatig over de volledige ovenruimte worden verspreid. Wie graag volumineuze gerechten serveert voor de hele familie of graag de actuele kooktrends volgt, vindt in deze stoomoven precies wat hij zoekt.

    Het smakelijkste cadeau: kwaliteit

    Op jouw gezellige soirees kan een lekker glas wijn natuurlijk niet ontbreken. De WineCooler V4000 90 van de Excellence Line heeft twee temperatuurzones die, met een range variërend tussen 5 en 20 °C, zowel jouw rode als witte wijn perfect op temperatuur houden. Met plaats voor niet minder dan 38 flessen heb je op die manier zowel ’s winters als ’s zomers de beste flessen steeds paraat. Het knappe design van de WineCooler – volledig conform de Excellence Line-esthetiek – maakt van deze smakelijke keukenhulp bovendien ook een aanlokkelijke conversation-starter. Uitgevoerd met een frontpaneel in spiegelglas en verstelbare legplanken in donker gebeitst beukenhout afkomstig uit duurzaam beheerde Zwitserse bossen, is de WineCooler meer dan zomaar een aanwinst in jouw keuken: kantel de legplanken naar beneden en etaleer je beste flessen als accessoires vol goede smaak.

    Het handigste cadeau: compacte performantie

    Om je naast de feesten ook bij te staan tijdens het leven van alledag, maakte V-ZUG haar CombiCookTop-serie – voorheen Fusion – nog compacter en performanter. Met zijn geringere omvang zijn de kookplaten makkelijker te installeren en nemen ze minder plaats in in de kast of lade onder het fornuis. Het ingebouwde afzuigsysteem – quasi naadloos in de glasplaat van de CombiCookTop V2000 en V4000 verwerkt – betekent ook een plaatswinst voor de bovenkasten van jouw keuken. De kookplaten uit de CombiCookTop-serie hebben naast hun slanke en minimalistische design een al even strak gebruikscomfort: de ZoneFlex-technologie detecteert de grootte en positie van jouw potten en pannen en optimaliseert zo de warmteverdeling. De bijkomende Memory-functie, die de instelling per pot ook na verschuiven onthoudt, biedt een nooit eerder ervaren vrijheid tijdens het koken. En is dat niet het leukste aan het nieuwe jaar: de vrijheid van eindeloze mogelijkheden?

    De boodschap van V-ZUG: Perfectie wordt tastbaar

    Voor haar nieuwe marketingscampagne sloot V-ZUG de wereldvermaarde Zwitserse architect Valerio Olgiati in de armen. En omgekeerd. Met een gedeelde passie voor hoogstaande uitvoeringen en compromisloze creaties, sluiten de filosofieën van beide perfect bij elkaar aan. In de haast buitenaardse setting van Villa Além, een creatie in de Portugese Alentejo-regio van Ogiati’s bureau Flims, neemt de avant-gardist de kijker mee in zijn visie op architectuur en – in een bredere zin – design. Een minimalistisch universum waar perfectie enkel bereikt kan worden door respect voor gevoel en authenticiteit. www.vzug.com

     







    04-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groovy looks

    Juttu FW22 - Seventies soul: season switch in warm tones

    Vergeet de nineties, aankomende herfst gaan we nog wat verder terug in de tijd en herbeleven we met Juttu de groovy seventies. Anno 2022 vertaalt de Belgische multibrand winkel dat in een nostalgisch getinte pre-fall collectie, met statement pieces in warme trendkleuren als oker, bruin, oranje, groen, geel & off-white. Vervlogen tijden doen een gooi naar onze kledingkast!

    Voor haar

    Tegenstellingen trekken elkaar aan en ook dit seizoen mixt Juttu verschillende structuren, prints en kleuren die allesbehalve saai zijn. Eigentijdse items blazen je garderobe persoonlijkheid in en injecteren een much-needed retro vibe. Eyecatchers bij de vrouwencollectie dit seizoen, zijn de stijvolle suits, die je zonder te veel boe of ba kan up- en downdressen.

    Voor hem

    Voor hem, zijn makkelijk combineerbare laagjes essentieel deze herfst. Aaibare stoffen houden je warm dit seizoen, onder de vorm van klassieke debardeurs, stijlvolle overhemden en truien met een hoekje af. Maar ook geklede chino's doen het goed dit seizoen, ongecompliceerd en met een garantie tot succes.















    04-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culturele herfst in Trentino

    De dagen worden korter, de blaadjes aan de bomen kleuren langzaamaan geel, oranje en rood. De herfst is de perfecte tijd voor een tripje naar de Noord-Italiaanse regio Trentino. Je snuift in deze periode niet alleen de verrukkelijke geur van paddenstoelen en geperste druiven op, maar óók cultuur! Struin door de gezellige straten van de historische hoofdstad Trento en bezoek de bijzondere culturele tentoonstellingen die deze herfst plaatsvinden.

    Historisch Trento

    De charmante stad Trento ligt in de vallei van de Adige-rivier en heeft ruim 100.000 inwoners. In de stad vind je vele kerken, historische gebouwen, architectonische monumenten in gotische en renaissancestijl en bijzondere musea. Maak een wandeling door het centrum, van de Duomo naar het schilderachtige plein met de Fontana del Nettuno, langs de palazzi met beschilderde voorgevels en torens, tot aan Castello del Buonconsiglio. Aan het einde van de dag geniet je in één van de vele cafés en restaurants van een glas Trentodoc, de inmiddels beroemde bubbels uit de bergen, en een heerlijke lokale maaltijd.

    Een andere aanrader is om met de kabelbaan naar Belvedere di Sardagna te gaan, om de prachtige vallei en de hele stad aan je voeten te zien liggen. Wil je een mooie herfstwandeling maken? Ga dan naar Monte Bondone (Alpe di Trento), een natuurreservaat dat ongeveer 30 minuten rijden ten zuiden van de stad ligt. Je bereikt Trento gemakkelijk vanaf de luchthavens van Verona of Venetië. Er gaan dagelijks directe vluchten vanaf Amsterdam. Ook kun je vanaf Amsterdam Centraal met de trein binnen één dag naar de prachtige stad in Noord-Italië reizen.

    Banksy in het Palazzo delle Albere

    Banksy is de meest legendarische, provocerende én mysterieuze straatkunstenaar van deze tijd. Nog tot en met 1 november 2022 is er in het Palazzo delle Albere in Trento de tentoonstelling ‘Banksy. L’artista del presente’ (een kunstenaar van deze tijd). De met fresco's beschilderde zalen van deze oude, 16e-eeuwse villa zijn meer dan 100 kunstwerken van Banksy te zien, met schilderijen, zeefdrukken en installaties. Je bewondert er enkele van zijn meest iconische werken, zoals de Girl with Balloon en Love Is In The Air (Flower Thrower). De tentoonstelling is het geesteskind van Vittorio Sgarbi en wordt geleid door Stefano Antonelli, Gianluca Marziani en Acoris Andipa. .

    Brian Eno in het Castello del Buonconsiglio

    Castello del Buonconsiglio is een perfect bewaard gebleven fort in het hart van het historisch centrum van Trento. Het was ooit de zetel van bisschoppelijke prinsen, de heren van de stad, en is nu de thuisbasis van musea en tijdelijke tentoonstellingen. Tot en met 6 november 2022 is het werk van de Britse muziekproducent en kunstenaar Brian Eno te zien. Of eigenlijk: te horen. Eno is een waar icoon van de internationale hedendaagse cultuur. In vier ruimtes in het kasteel (Giardini Magno Palazzo, Cortile dei Leoni, Logga del Romanino en Loggia Veneziana) zijn nieuwe audio-installaties van de kunstenaar geïntegreerd. Deze vier audio-installaties laten muziek horen die door Brian Eno gecomponeerd is, gebaseerd op de ruimtes waarin ze zijn geïnstalleerd. Deze steeds veranderende muzikale composities herhalen zich nooit en bieden je een unieke ervaring terwijl je door kasteel wandelt.

     

     

     

     

     

     

     

     

     







    03-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veritas viert 130-jarig bestaan

    re-interpretatie van panty's doorheen de decennia

     

    Belgische mode- en accessoireretailer Veritas blaast dit jaar 130 kaarsjes uit. En dat moet natuurlijk gevierd worden! Met de nieuwe collectie panty's blikt Veritas terug op de geschiedenis van beenmode, waar Veritas al decennialang een onmiskenbare factor in vormt. De huidige wintercollectie is een moderne interpretatie van mode doorheen de jaren. Reis met ons mee door de tijd!

    In 1892 werd Veritas opgestart door Jean-Baptiste Leemans, die een oude merceriezaak koopt in hartje Antwerpen. Al in de vroege jaren ontpopte het familiebedrijf zich in België tot een begrip op vlak van naaigerief, modeaccessoires én beenmode. In 1930 was Veritas zelfs de eerste winkel die beenmode, naaigerief en modeaccessoires combineert onder één dak, een conceptstore avant la lettre dus. Vandaag is Veritas een leider in het Belgische retaillandschap, met 120 winkels en een aanbod om u tegen te zeggen.

    "Met de mix aan de verschillende merken die we aanbieden, kunnen wij met Veritas een antwoord bieden op ieders vraag. Ons oudste huismerk, inSua, is voor iedere vrouw met een gevoel voor mode en hecht veel belang aan de prijs-kwaliteit verhouding. Voor de jongere generatie brachten we sOxi op de markt, een instapmerk met een minder uitgebreide maar minstens even modieuze collectie. Niet zo lang geleden richtten we ook inSua The Collection op, met een luxueus aanbod in kwaliteit en dessin. Deze worden aangevuld door hoogwaardige merken als Cavallini, in België exclusief bij ons te verkrijgen, Falke en Wolford", vertelt Véronique Mathys, panty experte bij Veritas.

    Pre-panty tijdperk

    Voor de jaren '50, bestond de panty zoals we hem nu kennen nog niet. Tot grote ergernis van vele vrouwen, waren zij toegewezen op jarretels met een gordel rond het middel. Met onderstaande variant neemt Veritas je mee terug naar het jarretelstijdperk, maar dan in een comfortabele panty.

    Jaren '50: de panty wordt in het leven geroepen

    De nylon panty werd in de jaren '50 uitgevonden. Een revolutie in de geschiedenis van de vrouw en de mode, want sindsdien is de panty een accessoire dat mee de modetrends bepaalt. Typerend voor deze periode was de zwarte streep op de achterkant van het been, een elegante en verleidelijke toets. Veritas geeft er dit seizoen een romantische draai aan.

    Jaren '60: korte rokjes

     Met iconen als Twiggy wordt de mode in de jaren '60 gekenmerkt door de minirok en ultrakorte jurken. Benen worden in de schijnwerpers gezet en panty's winnen daardoor aan populariteit. All-over prints en felle kleuren nemen ons mee terug naar de swinging sixties.

    Jaren '70: psychedelische prints en ruitjes

    In de jaren zeventig maakten felle kleuren en romantische prints plaats voor abstracte patronen en psychedelische prints. Geruite panty's zijn op dat moment hét modestatement. En dat is vandaag niet anders.

     Jaren '80: kleur, kleur en kleur

    Disco was hot in de jaren '80 en dat weerspiegelt zich ook in de beenmode. Panty's komen in alle kleuren, hoe feller hoe beter!

    Jaren '90: grunge

     Van de kleurrijke jaren '80 naar de zwarte jaren '90. Grunge invloeden zagen we terug in alle mode, dus ook in beenmode. Visnetkousen, met of zonder printmotieven, zijn het it-item van dit seizoen.

    De nillies: beenwarmers

    Beenwarmers zien we (helaas of gelukkig?) elk decennia terugkomen. In de jaren 2000 kenden ze hun hoogtepunt - denk vooral aan de gestreepte versie. Dit seizoen vinden we bij Veritas de wollen versie, die op een stijlvolle en minimalistische manier doet terugdenken aan de beenwarmers van toen.

    2022: hét it-item van de winter

    Fast forward naar 2022. Beenmode blijft mee de wintertrends bepalen. Naast de must-have zwarte variant, dragen we deze winterpanty's in alle soorten motieven en kleuren. Van een subtiele bloemenprint, tot een glimmende en felgekleurde versie. Ook in 2022 domineren de gekleurde panty's het modebeeld in combinatie met korte rokjes en mini jurken. Toch meer fan van neutrale tinten? Ook panty's met monogramprint zijn niet weg te denken uit het modebeeld dit jaar.

    Praktisch: Prijzen variëren tussen €8,95 en €16,95.

     

















    03-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!