Men is er het algemeen over eens dat Anne en Bernard Bouillot in alle categorieën kampioen zijn van de prijs-kwaliteitverhouding. Elk jaar voegen ze nieuwe smakelijke gerechten toe aan zowel de kaart als de menus en de suggesties.
Maar ook de zaal, het interieur en algemene infrastructuur ondergaan de nodige aanpassingen, verbeteringen en uitbreidingen. Bij aankomst is men thans gecharmeerd door het terras van teakhout dat omgeven is door leuke grijze potten met prachtige bolvormige buxusboompjes. Grijs is trouwens de hoofdtint bij de renovatie en werd gekozen door binnenhuisarchitect Daniel Dartevelle. Door intensief gebruik van deze tinten, krijgen de houten elementen van de voorgevel, iets genoeglijk en passen ze bijzonder goed bij de befaamde Brusselse kinderkopjes van de Rollebeekstraat.
Binnen is ook alles nieuw, geen Provence meer, maar de muren zijn gedeeltelijk bedekt met antiek hout en romantische spiegels. De lichtgekleurde stoelen met een aardige vormgeving werden uit Vietnam geïmporteerd. Niet alleen de kristallen kroonluchters, maar ook de bijpassende muurlampen voegen iets toe aan het uitgesproken knusse en intieme karakter van het geheel, mede door het verspreiden van een getemperd licht. De verrukkelijke schilderijen van Bernard Bouillot zijn gebleven, maar moeten met minder plaatsruimte vrede nemen alhoewel ze nog steeds voor de nodige poëzie zorgen en ze het oog ook iets te bieden hebben.
Na meer dan 20 jaar alle kwel en kommer te hebben gedragen met Dirk Praet als adjunct, heeft Bernard Bouillot besloten de keukenscepter door te geven aan Thierry Blauwaert, een 24-jarige beloftevolle kok. Bernard blijft evenwel consultant van het restaurant maar laat Thierry die temidden de Brusselse Zavelwijk een nieuwe culinaire wind wil laten waaien, voldoende ruimte om zijn ambities te realiseren.
Momenteel staan twee menus volop in de kijker, het Menu des Champs biedt een keuze uit 7 voorgerechten, 10 hoofdschotels en een 10-tal desserten aan 32, het menu des Villes biedt eveneens een ruime keuze aan voorgerechten en hoofdschotels, krijgt ook een tussendoortje en kost zonder wijnen 43, met inbegrip van wijnen kost het menu des Villes 53.
Klanten kunnen desgewenst, zonder enig probleem, ook alle suggesties van de menus à la carte degusteren en een eigen menu samenstellen.
Wij opteerden voor een eendenlever met sinaasappelchutney en carpaccio van tonijn als voorgerecht, het tussendoortje werd een sorbet van limoen. Het hoofdgerecht werd een parelhoenfilet met zuiderse specerijen en een mooi gegrilde zalm, beide met perfect groente assortiment. Ook de profiteroles en gekarameliseerde flensjes konden ons bekoren. Globaal fijne gerechten met enkele pittige detailtekortkomingen, de chutney bij de eendenlever was lekker maar gerantsoeneerd terwijl de lekkere saus bij de flensjes niet kon genuttig door een ontbrekende lepel. Bij grote drukte ietwat rumoerig, alleszins meer dan het testen waard in de Brusselse Zavelwijk. RVH.
La Clef des Champs Rollebeekstraat 23 1000 Brussel tel 02/512 11 93