Vrouwelijke top-chefs kiezen thuis voor KitchenAid
Ingrid Neven (Restaurant Pazzo Antwerpen) en Christelle Verheyden (Food & Wine Academy) bevelen KitchenAid grote huishoudtoestellen aan voor thuisgebruik.
Nu ook de grote huishoudtoestellen beschikbaar zijn, isKitchenAid België definitief uit de startblokken. Voor het eerst treedt het merk in zijn totaliteit naar buiten: fooddesigner van de Brusselse Food & Wine Academy Christelle Verheyden en meesterchef van het Antwerpse Pazzo Ingrid Neven scharen zich volledig achter het 'Kitchen for cooks'-thuisconcept van KitchenAid.
Een concept waar vooral vrouwen zich in vinden. ´Kookfanaten ´ kunnen vanaf nu hun passie voor koken thuis immers combineren met het gebruiksgemak, de professionele prestaties en de elegantie van de KitchenAid-apparatuur.
Het Amerikaanse topmerk KitchenAid is al decennialang wereldwijd een zeer gewaardeerd (cult)merk. Sinds de introductie van de StandMixer-of beter gezegd de keukenrobot -wordt KitchenAid aanbevolen en gebruikt door vele topkoks. Voortaan biedt KitchenAid in België een totaalconcept voor de keuken. Het gamma beslaat keukenapparatuur voor de moderne thuiskok die thuis gasten verwent en daarbij graag werkt met topmateriaal.
Het is algemeen geweten dat mannen bij de ontvangst van gasten in de keuken durven staan, maar toch zijn het vrouwen die de dagelijkse rol hoofdzakelijk op zich nemen. Het KitchenAid gamma is volledig afgestemd op de wensen van de vrouw. Dat net twee vrouwelijke Belgische chefkoks achter het assortiment staan voor thuisgebruik, biedt de firma aldus Dirk-Jan Kempenaers, Sales & Marketing Manager KitchenAid MDA Benelux, een degelijke ruggegraat. De stijlvolle Food & Wine Academy (FAWA) in Brussel, waar foodies terechtkunnen voor kook-en wijnworkshops, is de allereerste volledig met KitchenAid-apparatuur uitgeruste keuken van België.
"Passie voor gastronomie en aangepaste wijnen vormt de kern van ons concept. We streven, net zoals KitchenAid, aldus fooddesigner Christelle Verheyden van FAWA, naar creatieve kooksessies die uitmonden in een geslaagd etentje. Iedereen die op zoek is naar creativiteit en precisie in het kookspel, kan met KitchenAid de professionele keuken evenaren. Vandaar dat onze keukens uitsluitend ermee zijn uitgerust.
Chef-kok Ingrid Neven van wijnrestaurant Pazzo in Antwerpen beaamt: "Verbluffend hoe de smaak van de gerechten die ik - letterlijk-klaarstoom in de KitchenAid Duo-stoomoven haast niet afwijkt van de gerechten die ik dagelijks bereid in de professionele oven. Inspiratie voor nieuwe recepten doe je vanzelf op: je hoeft de toestellen maar aan te kijken en de ideeën komen vanzelf. De stoomoven inspireerde mij bijvoorbeeld voor panko met gekorste zalmfilet, risotto met jonge ui, gepekelde gember en wasabi." RVH.