Inhoud blog
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
  • Swatch X Tate gallery collection
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 7

     

    Toscane 7

    Castellare : spaghettiwesterns en wijnen

     

     

     

     

    Het wijndomein Castellare di Castellina heeft een leuke filmgeschiedenis als toemaatje. De oude wijngaarden, decennia lang in handen van diverse families, werden in de jaren 70 overgenomen door de vrijwel onbekende familie Girolami, die haar naam in Castellani liet wijzigen.

     

    De fondsen voor aan aankoop zijn afkomstig van Enzo G Castellani, die bekendstaat als regisseur van allerhande spaghettiwesterns. Hij bracht net als enkele andere Italiaanse regisseurs o.a. Sergio Leone en muziek van Ennio Morricone, meer leven en humor in de traditionele western. Zijn laatste, en wellicht meest gekende klassieker, in dit genre is de film Keoma uit 1976 waarin hij gebruik maakt van slow motion, montagetrucs en ongewone camerastandpunten om een voltreffer van formaat te realiseren.

     

    Het wijndomein is goed voor een jaarlijkse productie van ruim 200.000 flessen opgesplitst in 7 rode en 3 witte wijnen. De opdracht voor de wijnmakers is duidelijk: alle eindproducten moeten enjoyable zijn, dwz. naast een leuke afdronk, ook smaak en karakter hebben. Alle wijnen sieren zich met een kwalitatief en modern etiket en gelden als bewaarwijnen met voldoende kleur en aroma in zich, omdat wijn nu eenmaal een volmaakt onderdeel van de moderne lifestyle vormt. Een niet zo makkelijke opdracht die nochtans met ferve wordt volbracht.

     

    Op de degustatietafel in een oude kapel die destijds de eer van de adellijke familie moest hoog houden, een ruim assortiment Castellarewijnen. In de catacomben van de kapel vinden we trouwens een unieke rijpingskelder terug.

    Aandacht alvast voor: Governi di Castellani 2005: Sangioverto en Canailodruif, gerijpt volgens traditionele methodes, een zacht en levendige wijn die in de zomer, goed gekoeld, een uitstekende dorstlesser is.

    Chianti Classico Reserva 2004: een mix van vier druivensoorten, Sangiovento, Canaiolo, Colorino en Malvesia, biedt een dieprode kleur met smaak van bessen en is een zeer elegante wijn.

    I Sodo di S Niccolo 2000: 90% Sangiovento en 10% Malvesia Nero, een zeer traditionele wijn met vinificatie in inox, nadien in eiken vaten en lange rijping op fles

    Coniale 2000, een 100% Cabernet Sauvignondruif, erg karaktervol met mooie tintelende eindtoetsen

    Poggio al Merli 2002: 100% Merlotdruif, deze prachtige wijn heeft weliswaar een beperkte productie, jaarlijks 5000 flessen, is zeer elegant met fijne zuiderse toetsen. RVH.

    www.castellare.it

     

     





    12-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radisson Blu 1835 Cannes

    Rezidor kondigt de opening aan van het Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso in Cannes

     

     

     

    De Rezidor Hotel Group, één van ‘s werelds snelst groeiende hotelbedrijven, kondigt de opening aan van het Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso in Cannes in Frankrijk. Het vroegere 1835 White Palm Hotel, met zijn 134 kamers, verandert half december zijn naam in Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso.

     

    « Wij zijn zeer blij een nieuw hoge gamma hotel te openen in Zuid-Frankrijk en onze positie te versterken aan de Azurenkust », zegt Kurt Ritter, President & CEO Rezidor. Rezidor heeft reeds hotels in het centrum van Nice en Marseille en deze overname  brengt het totaal aantal Rezidor hotels, in beheer of onder ontwikkeling op de Franse markt op 28.

     

    «De ondernemingsgeest van Rezidor zal ervoor zorgen dat de waarde van het hotel en zijn uitzonderlijke spa, Les Thermes Marins de Cannes ten volle tot hun recht zullen komen,», voegt Nathalie Esclapez, eigenaar van het hotel hieraan toe. Nathalie Esclapez wordt erkend als zeer bekwaam in de hotelwereld, onlangs nog kreeg ze een onderscheiding, de Franse Zilveren Medaille voor het Toerisme, en werd ze verkozen tot Manager van het Jaar 2010 door de Franse groep Nice-Matin.

     

    Het Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso geniet van een uitzonderlijke locatie : aan de rand van het oude en pittoreske deel van Cannes, Le Suquet, uitkijkend over de haven en recht tegenover het strand. La Croisette, de beroemde boulevard in Cannes, bekend om zijn luxeboetieks, bars en trendy restaurants, en de promenade omzoomd met palmbomen langsheen het strand en de zee, liggen vlakbij. Het legendarische Palais des Festivals et des Congrès, op slechts 800 meter van het hotel, ontvangt met zijn 35.000 m² de belangrijkste evenementen in Cannes, waaronder elk jaar het Festival van Cannes. En voor diegenen die hun kans willen wagen, zijn de drie casino’s van Cannes gemakkelijk bereikbaar vanuit het hotel.

     

    Het hotel werd in 2009 gerenoveerd door de vermaarde interieurarchitecten Marc Hertrich en Nicolas Adnet. Het hotel biedt 134 elegante kamers, 6 salons voor seminaries en 3 restaurants. « Le 360 », op het dakterras van het hotel, biedt zoals zijn naam het zegt, een adembenemend 360° zicht op Cannes, de zee en de haven. De bijhorende bar is een bekende pleisterplaats voor de lokale inwoners van Cannes, een onwaarschijnlijk goed adres voor chique feesten en exclusieve evenementen. « Le Bio », gelegen in de spa, stelt een gezonde keuken en het « Bento Box » concept voor. En voor diegenen met een kleine honger, is er de « 30° Celsius » op het gelijkvloers.

     

    Belangrijke meerwaarde voor het hotel is het spa en Thalasso centrum, Les Thermes Marins de Cannes, waar lichaam en geest zich kunnen herbronnen dankzij de krachten van algen en zeezout. Een referentie in de streek  - Het 2.700 m² centrum is een staaltje van uniek design en ultramoderne installaties met 46 verzorgingskamers, een fitnessruimte, ; binnen en buitenzwembaden, hammam, sauna, Romeinse baden, en tegenstroombaden. RVH.

    www.rezidor.com





    12-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 6

    Toscane6

    Rocca delle Macie

     

     

     

    Rocca delle Macie’s belangrijkste kelder is middenin de Chianti Classico area gelegen tussen Siena en Florence, dichtbij het historische en artistieke centrum van Toscane dus. De oprichting van dit wijndomein, Italo Zingarelli kocht het wijngoed ruim 40 jaar geleden aan, betekende een nieuwe stap in de promotie van de regio. Het wijngoed bestaat uit een 14de eeuws complex dat destijds vrijwel een voltallige gemeente kon herbergen met de naam Macie en de naastgelegen Saint Alphonso’s farm.

     

    Vooraleer de exploitatie op te starten liet Italo het geheel grondig restaureren en renoveren met maximaal behoud van de eeuwenoude accenten en dit met het doel de wijnproductie in optimale omstandigheden te kunnen opstarten. De voorbije decennia is Rocca delle Macie uitgegroeid tot een gegeerd wijngebied waar tradtionele, maar vooral kwalitatieve Italiaanse Chianto wordt geproduceerd.

    Naast wijngaarden zijn er op het domein 15.000 olijfbomen die zorgen voor een behoorlijke productie van olijfolie, maar eveneens 11ha bloemen, die samen met de bijen aan de basis liggen van een ruime honigproductie. Sinds 1991 is er een jaarlijks evenement ‘Upcoming Stars’ waar vedetten in spe tijdens de wedstrijd ‘Opera Singing’ hun talenten kunnen etaleren, maar er zijn op het domein tevens heel wat culturele, sportieve en culinaire manifestaties.

     

    Proevertjes op de degustatietafel: Camponaccione Morellino di Scansano DOCG 2009, een jonge maar aantrekkelijke wijn met 90% Sangiovese, 5% Cabernet en 5% Merlot, heeft reeds mooie kleur met in de neus toetsen van rijp rood fruit, terwijl hij de smaakpapillen lange tijd kan begeesteren.

    Chianti Classico Tenuta Sant’Alphonso DOCG 2007: een 100% Sangiovesewijn, weliswaar traditioneel maar toch een licht bouquet van viooltjes, zachte tannines en mooi palet die goed gestructureerd is.

    Chianti Classico Riserva famiglia Zingarelli DOCG 2005: dieprode kleur met mooie aroma’s van cranberry, viooltjes en fijne eindbalans van rood fruit. Bekoort niet alleen rijkere vleesgerechten maar kan in de zomermaanden, bij een kruidige barbecue, wanneer hij fris wordt gedronken voor verrassende smaaktoetsen zorgen.

     

    Ser Toscana Gioveto IGT 2005: 100% Sangiovese van zorgvuldig geselecteerde druiven, wordt enkel in uitzonderlijke jaren geproduceerd en rijpt 9 tot 12 maanden in vaten van Franse eik van 50 gallon. Intens boeket en mooie aroma’s met lichte houttoets, heeft een warm uitgeblanceerd palet. Lange houdbaarheid, ideaal bij geroosterd vlees, wild en sterke, droge kazen.

    Roccato toscana IGT 2005: Mix van Sangiovese en Cabarnet Sauvignon druiven van uitzonderlijke wijnjaren. Rijpen afzonderlijk en worden na de mixing gedurende een 3-tal maand in vaten van 775gallons van franse eik gegaard. Eindrijping op fles.

    Elegant bouquet met intens rode kleur, fijne houttoets voor een zachte maar toch robuste wijn. Lange houdbaarheid. Past eveneens bij rood vlees, wild en droge kazen. RVH.

    www.roccadellemacie.com

     





    11-12-2010 om 07:54 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.relais & châteaux benelux filiaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Relais & Châteaux opent een Benelux-filiaal in Brussel

     

     

     

     

    De prestigieuze vereniging Relais & Châteaux opent een nieuw filiaal in Brussel, aan de al even prestigieuze Louizalaan. Dit kantoor gaat de promotie verzorgen van zowel het merk Relais & Châteaux in de Benelux als van de 10 aangesloten etablissementen in België, Nederland en Luxemburg.

     

    Deze nieuwe vestiging komt onder leiding te staan van Isabelle Durighello, een Française die Relais & Châteaux door en door kent.

    Na haar studie aan de hotelschool St Quentin in Yvelines (Frankrijk) trad Isabelle Durighello in 1991 in dienst bij Relais & Châteaux, waar ze in de loop der jaren op het hoofdkantoor diverse functies heeft bekleed op het gebied van communicatie, promotie en evenementenorganisatie. Sinds 2007 was ze actief als internationaal promotiemanager.

     

    “Wij hebben oog voor talent en bieden iedereen de kans om te groeien in onze organisatie. Isabelle Durighello werkt al 19 jaar bij Relais & Châteaux en heeft in die tijd een indrukwekkende carrière opgebouwd. Met haar ervaring als internationaal promotiemanager is zij de aangewezen persoon om ons nieuwe Benelux-filiaal onder haar hoede te nemen,” aldus Jacques-Olivier Chauvin, algemeen directeur van Relais & Châteaux.

     

    Relais & Châteaux bestaat uit zo’n 500 weergaloze charmehotels en gastronomische restaurants in 60 landen. Sinds de oprichting in 1954 streeft deze Franse organisatie ernaar wereldwijd een unieke vorm van vrijetijdsbesteding aan te bieden door vooraanstaande etablissementen van topformaat te selecteren. RVH.

    Inlichtingen en reserveringen: gratis nummer  00 800 2000 00 02

    www.relaischateaux.com

    Relais & Châteaux Benelux: Louizalaan 65 – B 1050 Brussel

    11-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glacisse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GLACISSE, heilzame schoonheid

    Beautyproducten van ZuidTirools gletsjerijs

     

     

     

    De Italiaanse Dolomieten werden niet alleen omwille van hun adembenemende schoonheid door UNESCO als Werelderfgoed uitgeroepen, maar ook voor hun bijzondere bodemsamenstelling van eeuwenoude koraalriffen, verschoven tektonische platen en zuiver gletsjerijs.

     

    Het is onder die dikke massa van helder ijs dat zich elke zomer het fijnste gletsjerzand openbaart, eens de Italiaanse lentezon het ijs heeft doen smelten. Dat gletsjerzand, samen met het helblauwe water en minerale gesteente, is de basis van een bijzondere, natuurlijke cosmetische lijn: GLACISSE.

     

    Visionair Paul Grüner is al sinds zijn kindertijd gefascineerd door de Schnalstal gletsjer. Meer dan alleen een bron van winterpret, wist dit natuurwonder hem te boeien met zijn jaarlijkse transformaties. Omringd door slechts de stilte en het licht van de gletsjer, mijmerde hij over diens heilzame werking, zoals reeds in 1884 beschreven door de Georg Götsch, arts uit het nabijgelegen Merano/Meran. Daar, in de Dolomieten, werd de basis voor GLACISSE gelegd.

     

    De cosmetica lijn GLACISSE werd verder ontwikkeld in samenwerking met de universiteiten van Ferrara, Trento en Novara en het onderzoekscentrum S. Michele all’Adige. GLACISSE wordt geboren uit het kristalheldere water AQUA GLACIAL dat zijn minerale extracten uit het eigen gesteente haalt, 2843m hoog aan de bron. Het water is rijk aan oligo-elementen, die bijdragen tot het welzijn van de huid, zijn vochtbalans en elasticiteit.

    Het MICA GLACIAL® mineralencomplex is een van de belangrijkste werkstoffen die de GLACISSE lijn tekenen. De GLACISSE lijn kan online aangekocht worden op www.glacisse.it of ter plekke bij Paul Grüner in Hotel Zur Goldenen Rose*** in Val Senales/Schnals. Schoonheidsbehandelingen, zoals massages en verzorgingen met GLACISSE producten zijn er eveneens mogelijk. RVH.

     

     

    11-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europcar

    Europcar lanceert nieuwe website

     

     

     

    Europcar België, marktleider in de verhuur van personen-, bestel- en vrachtwagens, kondigt de lancering aan van een nieuwe en meer gebruiksvriendelijke website, www.europcar.be, die het reserveringscomfort van de klanten moet verbeteren.

     

    Europcar werkte samen met het Londense bedrijf Fortune Cookie – zijn e-commerceagentschap sinds 2008 – om een website te ontwikkelen die aan de verwachtingen van zijn klanten beantwoordt. Die vragen vooral een eenvoudigere manier om te reserveren en duidelijke informatie over de producten en diensten van Europcar.

     

    “Met deze website willen we de gebruikers helpen om snel de beste keuze te maken met behulp van een maximum aan informatie, of het nu gaat over de plaats van oppikken en terugbrengen van het voertuig of over de mogelijke opties,” verklaart Didier Fenix, Algemeen Directeur van Europcar België.

    Deze nieuwe versie is gemakkelijker in gebruik en omvat de laatste technologische snufjes. Zo wordt de website automatisch afgestemd op de noden van de klant doordat de gegevens van vorige bezoeken worden opgeslagen. Op de homepage zijn dan ook enkel die zaken te zien die de klant het meest heeft aangeklikt.

     

    De website biedt een eenvoudige en snelle reserveringsprocedure aan in drie stappen, met de hulp van innovatieve kaarten en een voorspellende zoekfunctie, waarmee de gebruikers moeiteloos hun huurlocatie kunnen vinden. Als zij een huurkantoor willen opzoeken, volstaat het drie letters in te tikken om een lijst van mogelijke locaties te doen verschijnen. De nieuwe website bevat ook een interactieve Google Map-functie, waarmee de klanten snel het dichtstbijzijnde Europcar-huurkantoor kunnen vinden en de reisroute tot hun bestemming kunnen berekenen.

     

    De informatie over de wagens wordt op een duidelijke en aantrekkelijke manier weergegeven en de verschillende tariefmogelijkheden zijn talrijk en flexibel. Meer gedetailleerde informatie over het voertuig krijgt de bezoeker in een pop-up-venster, waarbij de oorspronkelijke pagina zichtbaar blijft. Ter gelegenheid van zijn lancering organiseert de nieuwe website www.europcar.be een grote wedstrijd voor de internetgebruikers, met ecologische stages in het vooruitzicht. Dit is het zoveelste een initiatief van de groep in het belang van het milieu. RVH.

     

     

     

    11-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Green Pan

    GreenPanTM Rocks

     

     

     

    GreenPan™ introduceert “Thermolon™ Rocks”, de nieuwste ontwikkeling van de ThermolonTM antikleeflaag. Deze nieuwe coating is nog harder en nog meer krasbestendig dan zijn voorgangers. Dit vertaalt zich in een betere duurzaamheid van de antikleeflaag.

     

    GreenPanTM staat garant voor een ecologisch verantwoord product met perfecte antikleefeigenschappen. Aan de basiseigenschappen van de GreenPanTM antikleeflagen wordt dan ook niet geraakt. De “Rocks” antikleeflaag bevat geen PTFE (polytetrafluorethyleen), een chemische stof die wel gebruikt wordt bij traditionele antikleefpannen en die bij overhitting giftige gassen kan afgeven. ThermolonTM “Rocks” gebruikt ook geen PFOA (perfluoroctaanzuur), een schadelijke stof voor mens en natuur. Voor de productie van deze nieuwe antikleeflaag is bovendien, in vergelijking met een traditionele antikleeflaag, twee keer minder energie nodig. Dit levert een vermindering van de CO-uitstoot van maar liefst 60% op.

     

    De nieuwe “Rocks” coating is beschikbaar voor de reeksen Dubai Black en Stockholm.

     

    GreenPanTM, merk met visie

     

    De namen van de verschillende GreenPan™-reeksen verwijzen naar internationale milieuconventies. Het gebruik van deze producten vermindert aanzienlijk onze ecologische voetafdruk – de oppervlakte die nodig is om onze grondstoffen te produceren en ons afval te verwerken. En dat is nodig. Want met een gemiddelde van 5,1 hectare per Belg per jaar, heeft ons land de 17e grootste ecologische voetafdruk ter wereld. Anders gesteld: als iedereen dezelfde levensstijl zou hebben als de Belgen, zouden we meer dan drie planeten nodig hebben.

     

    Als jong Belgisch bedrijf bewijst GreenPan™ dat ecologie en economie perfect kunnen samengaan. Als producent van kwalitatieve producten om te koken en bakken kan GreenPan™ een indrukwekkende groei voorleggen. In drie jaar is de onderneming wereldwijd actief in 54 landen en zijn er al meer dan 5 miljoen pannen verkocht. De huisfilosofie is gebaseerd op drie belangrijke principes: milieu, gezondheid en gebruiksgemak. RVH.

    www.green-pan.com - www.demeyere.be 

     

     

    11-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Expendables
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DVD & Blu-ray release 'The Expendables'

     

     

     

    Op 21 december  komt The Expendables,  de actiefilm van het jaar, uit  op dvd, blu-ray en in een unieke collector’s box.

     

    Alle actiehelden verenigd in één film. Het werd nooit eerder gedaan. The Expendables is dan ook een idee van de koning der actiehelden, Sylvester Stallone, die het scenario schreef, de film regisseerde en de hoofdrol voor zijn rekening nam. Andere klinkende namen zijn Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jet Li, Jason Statham, Dolph Lundgren en Eric Roberts.

     

    The Expendables, een groep doorwinterde huurlingen onder leiding van Barney Ross (Sylvester Stallone), begint aan wat een routineklus lijkt. In opdracht van de mysterieuze Mr. Church (Bruce Willis) infiltreren ze  een Zuid-Amerikaans land om er een einde maken aan  het schrikbewind van een wrede dictator. Maar al snel blijkt dat ze erin zijn geluisd…

     

    The Expendables werd wereldwijd enthousiast onthaald. Recensenten noemen de film een geslaagd eerbetoon aan de machohelden van weleer en het actiegenre dat in de jaren ’80 een bloeiperiode kende.

    Bij de extra’s zitten leuke interviews met de cast en The Ultimate Recon, met uitleg hoe de verschillende  scènes uit de film tot stand zijn gekomen en commentaar van Stallone zelf. RVH.

     

    11-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 5

    Toscane 5

    Castello Vicchiomaggio

     

     

     

     

    Dit schitterende gevalloneerd domein met diverse klassieke wijnen strekt zich uit over 130ha en situeert zich halverwege tussen Florence en Siena. Toch wordt de totale oppervlakte niet uitsluitend door wijngaarden in beslag genomen, maar biedt ook andere mogelijkheden op het vlak van agro-toerisme. In het kasteelgebouw kan men kamers, suites en appartementen huren waardoor een trip naar Toscane je laat proeven van alle vakantiefacetten. In het hoofdgebouw kunnen eveneens meetings en feesten plaatsvinden waardoor de populariteit erg groot is.

     

    De opstart van de wijnbouw in Castello Vicchiomaggio gaat terug tot het jaar 1400, sedertdien werd het domein gestadig uitgebouwd en zorgt het voor langsom meer gerenommeerde wijnen. In 1964 kwam het domein in handen van de familie Matta die tal van aanpassingen en nieuwe aanplantingen realiseerde. John Matta, meermaals uitgeroepen tot de Italiaanse wijnmaker van het Jaar, nam 20 jaar terug het beheer over samen met zijn echtgenote Paola en gaf het nieuwe impulsen.

     

    Afhankelijk van hun ligging herschikte John de indeling van de percelen waardoor Castello Vicchiomaggio zowel wijnen produceert op uiterst klassieke manier maar ook een avantgardische productie niet schuwt. Sommige wijngaarden zijn aldus John meer dan 100 jaar oud, wat betekent dat er tal van oude wijnstronken in worden weergevonden. Maar in deze percelen staan ook erg jonge stronken omdat de perfecte wijngaard slechts kan worden gerealiseerd wanneer oude afgestorven wijnstokken worden gerooid en vervangen door nieuwe exemplaren van dezelfde druivensoort. Op deze manier bekomt men een combinatie die zorgt voor een erg leuk eindproduct en smaakvolle, karaktervolle wijnen.

     

    De degustatie in Castello Vicchiomaggio bestond uit Chianti Classico en Toscana IGT wijnen. Bij de Chianti een erg jonge maar reeds pittige San Jacobo 2009 met traditionele Chiantismaak, bestaande uit 90% Sangiovesedruif, 5% Canaiolo en 5% Colorino. De Agostini Petri 2007, profileerde zich tot een mooie zachte wijn, 90% Sangiovesedruif, 5% Canaiolo en 5% Cabernet, terwijl de Vigna La Prima 2007, 100% Sangiovese met jaarlijks gelimiteerde productie van 5000 flessen, een sterk geconcentreerde wijn bleef met karakter en smaaktoetsen van rood fruit.

    Bij de Toscana IGT, een elegante Ripa delle Mandorle 2009, 75% Sangiovese en 25% Cabernet Sauvignon, een even elegante maar ook pittige Ripa delle More 2007 met 60% Sangiovese, 30% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot, een wijn met lichte houttoetsen en perfect voor zowel restaurants als thuisverbruik. Tot slot een waardevolle FSM 2006, 100% Merlotdruif met delicate afdronk, fijne rijpe bessen en dieprode kleur, gewoonweg zalig RVH.

    www.vicchiomaggio.it







    10-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Authentiek Cuba

    AUTHENTIEK   CUBA

     

     

     

    Een strandvakantie in het exotische Cuba, met zijn azuurblauwe Caribische Zee en zijn schitterende palmenstranden, is een onvergetelijke ervaring. Maar Cuba is veel meer dan zon en strand. Cuba is in alles op en top authentiek en daarom is het ook een reisbestemming voor iedereen.

     

    Hoe authentiek Cuba is, kan je nu zelf zien op een nieuwe website: www.autenticacuba.com. Bekijk ook het mooie filmpje op de site. Je wordt niet alleen betoverd door de mooie beelden en de meeslepende, ritmische muziek maar je krijgt ook zin om meteen te vertrekken.

     

    Authentiek! Dat is het natuurschoon van Cuba. Maar liefst één derde van het grondgebied is beschermd natuurgebied. De natuurparken liggen verspreid over het ganse land en overal is er een degelijke infrastructuur. Er zijn hotels en lodges, bewegwijzerde wandelpaden door het tropische woud, eva.

     

    Authentiek! Dat is de cultuur van Cuba, het kleine land met de grote ziel. Uit alle hoeken van de wereld trokken in de loop der eeuwen mensen naar het Caribische eiland en ze vormden er een nieuw volk met een eigen identiteit, gekleurd door zoveel verschillende culturen. Vandaar dat de culturele rijkdom van Cuba zo authentiek en zo boeiend is. Dans, muziek, literatuur, architectuur, ballet en zoveel andere kunstvormen hebben een eigen Cubaanse identiteit.

     

    Authentiek! Dat is de sfeer van Cuba. Als nergens anders ervaar je die unieke, zinderende wereld, die kleurenpracht en passie.  

     

    Authentiek! Dat zijn de steden zoals Havana, Trinidad, Cienfuegos en veel andere plaatsen, volgestouwd met historische bezienswaardigheden. Je ziet er prachtige getuigen van een koloniaal verleden zoals kastelen, kathedralen en musea met rijke verzamelingen. Sommige wijken zijn in hun geheel erkend als Werelderfgoed door de Unesco. De Cubaanse steden zijn daarenboven levendig, vol ritme en muziek. Iedere straatscène is een bezienswaardigheid.

     

    Authentiek! Dat zijn vooral de Cubanen zelf. Ze zijn vaak goedgezind en ontvangen de reiziger met open armen en vooral met de glimlach. Cuba is het land waar elke reiziger zich veilig en op zijn gemak voelt.

     

    AUTÉNTICA CUBA ! Cuba is een vibrerende mengeling van geschiedenis en muziek, poëzie en passie, avontuur en rijke cultuur. Het is zoals Colombus het zei: “ het mooiste land dat ooit door mensenogen werd gezien”. Reis naar authentiek Cuba en bekijk het met je eigen ogen. RVH.

     

    Info

    Toeristische dienst van Cuba, Bierstraat 12 B, NL 3011 XL Rotterdam, T 00 31 102 136 403, info@nunaarcuba.nl, www.autenticacuba.com

     

    10-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen/4

    Toscane 4

    Azienda Agricola Lanciola

     

     

     

    De Lanciolawijnen zijn in handen van de familie Guarnieri, die in en rond Florence diverse eigendommen bezit gaande van landerijen, over restaurants, hotels en dus ook wijngaarden. De Azienda is in totaal 80 ha groot maar de wijnteelt beperkt zich tot een oppervlakte van zowat 30ha. De eerste bekende gegevens omtrent de wijnteelt op de azienda gaan terug tot 1587 toen het domein in handen was van de adlleijke familie dei Ricci.

     

    De productie van het wijnhuis Lanciola, zowel witte als rode wijnen,  spitst zich toe op de Chianti Colli Fiorentini en de Chianti Classico. Bovendien worden er eveneens enkele zoete dessertwijnen geproduceerd naast een pittige en hartversterkende grappa. De Sangiovesedruif overheerst, maar ook de wijnstokken Pinot Nero, Merlot, Cabernet sauvignon en Chardonnay zijn weliswaar in beperkte hoeveelheid aanwezig.

     

    Onze degustatie startte met een frisse en fruitige Bianco della Lanciola LGT 2004 bekomen door een mix van Malvasia, Chardonnay en Sauvignon blanc. De Ricciobianco Chardonnay 2007, met lichte houttoets door de fermentatie in eiken vaten, had een mooi karakter, ’n fijne afdronk waardoor men mooi kon nagenieten.

     

    Le Masse di Greve 2006 Chianti Classico, 100% Sangiovesedruif, kon ons onvoldoende bekoren, de Chianti Colli Fiorentini deed het heel wat beter en bewees dat ook Chiantiwijnen karakter en stijl kunnen aanbieden. Het domein van Greve, gelegen op een hoogte van 300m,  is zowat 14ha groot, 10 ervan zijn door hun zuidwestelijke ligging, specifiek voorbehouden voor de teelt van de Sangiovese. De opbrengst is behoorlijk en de rijping en fermentatie gebeurt met de grootste zorg zodat men jaarlijks een topproduct kan aflveren. De Riccionero LGT 2006 met mooi rode kleur, tintelende smaakpapillen en fijne afdronk bracht een fleurig boeket van doorrijpe rode vruchten.

     

    De Terricci LGT Toscane 2001, 80% Sangiovesedruif aangevud met Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, werd een mooie dessertwijn die na 18 maand rijping uitgroeit tot een behoorlijk en bekoorlijke topwijn. RVH.

    www.lanciola.it







    09-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sofitel Le faubourg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    SOFITEL PARIS LE FAUBOURG KRIJGT VIJFDE STER

     

     

     

    Het Sofitel Paris Le Faubourg heeft zijn vijfde ster gekregen, gebaseerd op het nieuwe Franse classificatiesysteem voor hotels. Dit is een grote erkenning voor Sofitel en uiteraard wordt hierdoor de ambitie van de hotelketen ondersteund om de toonaangevende Franse en Europese ambassadeur te worden in het internationale hotelwezen.

     

    Om zijn vijfde ster te verwerven, moest het Sofitel Paris le Faubourg aan nieuwe specificaties voldoen en beantwoorden aan meer dan 200 voorwaarden op zeer uiteenlopende domeinen zoals receptie, faciliteiten en dienstverlening. Deze classificatie, die in overeenstemming is met de internationale normen, maakt een einde aan de ‘Franse uitzondering’ waarbij de meest luxueuze hotels slechts vier sterren toebedeeld kregen.

     

    Hotel Sofitel Paris Le Faubourg – Het hotel is ideaal gelegen nabij topattracties zoals de Champs-Élysées, La Madeleine en de exclusieve Rue du Faubourg Saint-Honoré, en is sinds jaar en dag een van de favoriete hotels van de elite uit de modewereld en van hoogwaardigheidsbekleders. In 2010 onderging het hotel een grondige opknapbeurt, waardoor het een nog luxueuzere uitstraling en nog meer grandeur kreeg. Uiteenlopende aspecten van de verblijfservaring van de gasten werden onder handen genomen, alles onder leiding van algemeen directeur Véronique Claude. Zo werden de gemeenschappelijke ruimten en gangen van het hotel in een ander  jasje gestoken en werd het terras volledig vernieuwd. Tijdens de renovatiewerken werden ook 21 suites heringericht en werd een ‘Couture’-suite voorgesteld met een oppervlakte van 100 m². Deze suite werd ontworpen door gerenommeerd binnenhuisarchitect Didier Gomez en zet de geschiedenis van het hotel, de passie voor mode en het hoogwaardige karakter in de kijker. Na de verfraaiingswerken van dit jaar werd het gebouw bekroond met een score van vijf sterren, die zijn topreputatie als een van de meest luxueuze hotels van Parijs benadrukt.

     

    Het Sofitel Paris Le Faubourg is het achtste Sofitel-hotel dat een vijfde ster verwerft in Frankrijk, na het Sofitel Paris La Défense, Sofitel Lyon Bellecour, Sofitel Marseille Vieux-Port, Sofitel Biarritz Le Miramar Thalassa, Sofitel Porticcio Thalassa, Hotel Scribe Paris en Sofitel Dijon La Cloche.

     

    Sofitel hotels: wereldklasse en Franse elegantie


    Sofitel is het enige Franse merk van luxehotels dat aanwezig is op vijf continenten met 130 adressen in bijna 40 landen (meer dan 30.000 kamers). Sofitel biedt eigentijdse hotels en resorts, aangepast aan de meer veeleisende klanten van vandaag, die schoonheid, kwaliteit en uitmuntendheid verwachten en weten te appreciëren. In het hart van wereldsteden als Parijs, Londen, New York of Peking, of juist verscholen in het binnenland van Marokko, Egypte, de Fiji-eilanden of Thailand… Bij Sofitel heerst steevast de onvervalste Franse ‘art de vivre’. RVH.

    Ontdek Sofitel op www.sofitel.com

     

    09-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roskaanse wijnen/3

    Toscane 3

    Selection of Tuscan Wines

     

     

     

     

    Voor de 9de keer reeds vond in Toscane de tweejaarlijkse wedstrijd en selectie van de regionale wijnen plaats. Voor de editie 2010 werden maar liefst 1364 wijnen ingediend voor een van de 11 categorieën die aan de keuring van een internationale jury werden onderworpen. Ruim 960 wijnen of 70 % van de ingediende wijnen kregen het aangevraagde label toegekend. De proeverijen vonden plaats in Siena terwijl aankopers en wijnexperten nadien in Florence gedurende de tweedaagse beurs ‘Buy wine’ met de nieuwe labels konden kennismaken. Het feit dat opmerkelijk veel jonge wijnboeren aan de wedstrijd deelnemen vloeit voort uit het concept, men hoeft immers geen inschrijvingsrechten te betalen waardoor jonge exploitaties de kwaliteit van hun wijnen makkelijk kunnen laten uittesten.

     

    De toskaanse wijnen worden geteeld om ruim 60.000 ha, 71.6% van de wijngaarden genieten van een beschermend oorsprongscertificaat. In totaal zijn een kleine 28.000 ondernemingen met wijnproductie bezig en ruim een kwart hiervan produceert een van de vele beschermde wijngaarden. Toch is er een groot verschil tussen de diverse provincies, Siena host maar liefst 31.7% van het aantal, Florence 28.4, Grosseto 14.4 en Arezzo 10.8%.

     

    Vorig jaar was de regio Toscane goed voor een productie van nagenoeg 3 miljoen hl wijn, 60% was afkomstig van de 36 wijngaarden die een DOC op hun etiket mogen vermelden en van de 6 exploitaties die een DOCG vermelding mogen dragen.

    De Chianti en Chianti Classico slorpen het leeuwenaandeel op gevolgd door de Nobile di Montepulciano, Brunello, Morellino di Scansano, Bolgheri, Vernaccia di San Gimignano, terwijl slechts 1.4% afomstig is van andere regio’s met beschermd label.

     

    De diversiteit in de geteelde druivensoort is vrij groot, bovenaan het lijstje staat de Sangiovese terwijl ook de Trebbiano Toscano druif, de Merlot, Cabernet sauvignon, Canaiolo, Syrah, Vermentino, Malvasia, Chardonnay en Vernacci di San Gimignano het lijstje afronden. Diverse combinaties zijn dus mogelijkheid en onderlijnen de grote variaties die worden aangeboden.

     

    Opmerkelijk is het feit dat de traditionele wijnprovincies hun hoge scores behouden, maar dat ook kleinere wijngebieden worden aangeprezen om hun opmerkelijke frisheid en kwaliteit. Rood houdt de bovenhand, maar wijn heeft in Italië duidelijk toekomst, te merken aan het grote aantal vrij jonge wijnboeren die meer dan tevreden op de selecties terugblikken. Livorno is de provincie met het grootste aantal jonge wijnboeren terwijl de provincie Prato het grootste aantal exploitaties kent die uitsluitend door vrouwen worden bemand.  RVH.







    08-12-2010 om 21:29 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exclusive Kerst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VALRHONA, een Exclusieve Kerst…

     

     

     

    Valrhona geeft voorrang aan alleen het allerbeste, werkt met de beste chocolade en houdt een unieke traditionele vakkennis in stand om de heerlijkste smaakindrukken te bieden.

     

    Uitzonderlijke momenten delen, dat is de uitnodiging van de chocolaterie in Tain L’Hermitage voor het einde van dit jaar, met de creatie van een koffertje met 16 truffels van pure chocolade. Dit koffertje is in beperkte oplage verkrijgbaar voor de Kerst.

    Een uniek, traditioneel recept gemaakt van een ganache met heerlijk zachte, smeltende room en noten van vruchtenchocolade, in een nieuw jasje gestoken door de experts van de Grote Chocolade.

    Bij Valrhona wordt het originele truffelrecept gemaakt van Grand Cru Caraïbe (66% cacao), het resultaat van een selectie en combinatie van de fijnste cacaosoorten.

    Thans verkrijgbaar! RVH.

    08-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ville in Italia

    Ville in Italia, gastvrijheid op z’n Italiaans

     

     

     

     

    Cultuur, gastronomie en charme... Italië blijft het vakantieland bij uitstek waar dolce farniente en excursies naadloos in elkaar overvloeien. Om de rijkdommen van een land het best te appreciëren, is een villa of appartement huren nog altijd de ideale formule. Alleen moet je dan een betrouwbare en bekwame partner vinden die de vakantiehuizen voor zijn klanten met de grootste zorg selecteert. Ville in Italia is dé referentie in het verhuren van hoogstaande vakantiewoningen.

     

    Al zestien jaar lang is Ville in Italia dé referentie als je een prestigieuze villa of appartement wil huren in Italië. De meer dan 500 uitzonderlijke panden ontvangen elk jaar weer tevreden gasten die Italië en zijn talrijke schatten ontdekken. Ville in Italia heeft zijn succes te danken aan de grote zorg waarmee het zijn villa's en appartementen selecteert.

    Alleen al de naam van de locaties spreekt tot de verbeelding: de Amalfitaanse kust, Toscane, Umbrië, Sicilië, Rome en Latium, Puglia, Zuid-Italië, Sardinië, Venetië, het Gardameer en Ligurië. Een andere troef van Ville in Italia is het persoonlijke contact van het team ter plaatse met de eigenaars van de huizen.

     

    Cultuur- en kunstfanaten kunnen in Italië hun hartje ophalen, maar dat geldt evenzeer voor wie graag ligt te zonnen op het strand of een dagje gaat shoppen. En in de vele trattoria's die Italië rijk is komen ook fijnproevers aan hun trekken. Met de fantastische landschappen, architecturale pareltjes en charmante dorpjes krijg je in Italië waar voor je geld. Wanneer ook het logement standing en kwaliteit uitstraalt, kun je de Italiaanse savoir-vivre nog meer appreciëren.

     

    Vijf soorten verblijven bieden vijf soorten genoegens.

    De Luxury Villas hebben hun naam niet gestolen. Deze verblijfscategorie bestaat uit prestigieuze woningen voor een droomvakantie waarbij niets aan het toeval is overgelaten. Een adembenemend uitzicht, een betoverend kader, rechtstreekse toegang tot het strand of het zwembad,... allemaal kleine extra's om Italië op een luxueuze en geraffineerde manier te ontdekken.

     

    De Villa's aan zee hebben uiteraard uitzicht op zee, maar heel wat huizen bieden bovendien rechtstreeks toegang tot het strand via een wandelweg. Soms hoef je zelfs het domein niet eens te verlaten.

    De Appartementen zijn een verblijfscategorie die verrassend uit de hoek komt dankzij de ruime keuze in locaties, vlak bij de kust of in hartje van de kunststeden.

     

    De Villa's voor gezinnen vallen beslist in de smaak bij mensen met een grote kroost. Noord-Italië, de prachtige landschappen van Umbrië of Toscane, de Romeinse heuvels, het ongerepte achterland van het zuiden, de eilanden,... Ville in Italia biedt hier een brede waaier aan vakantiebestemmingen.

    De Villa's op het platteland van Ville in Italia hebben een ruim aanbod van activiteiten voor natuurliefhebbers in petto. De villa's liggen op het platteland of in de heuvels. RVH.

    www.vakantieverblijf.be





    08-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Great Migrations
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DVD & Blu-ray release 'Great Migrations'

    eest ambitieuze project van National Geographic in 100 jaar

     

      

     

    Great Migrations is het meest  ambitieuze project van National  Geographic in haar 100-jarige bestaan. Een budget van meer dan 40 miljoen Euro, 3 jaar voorbereiding, geduld en wilskracht, 150 man personeel en de meest geavanceerde cameratechnieken  leverden een  prachtige  natuurdocumentaire op. Een vervolg op eerdere succesvolle projecten als Planet Earth, Life en Oceans.

     

    Jaarlijks ondernemen miljoenen dieren een  gevaarlijke reis met als  doel: overleven, het voortbestaan van de eigen soort  verzekeren. Het team  van National Geographic volgde  hen: de zebra’s  van Botswana, olifanten in Mali en de grote witte  haai van  de Stille  Oceaan tot  rode krabben  op Kersteiland, de vleerhonden van Australie, mieren en zelfs plankton. De vier  episodes van  Great Migrations,  ingesproken door  Alec Baldwin, belichten telkens een andere motivatie voor de verschillende migraties. Drie extra documentaires benaderen het fenomeen vanuit  wetenschappelijk oogpunt en werpen een blik achter de schermen van de cameraploegen die de dieren volgden op hun reis.

    Op 7  november kreeg  Great Migrations  een wereldwijde  televisiepremiere waarbij de serie op dezelfde dag werd vertoond in 166 landen in 34 talen. RVH.

      

     

    08-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen

    Toscane 2

    Florentië, bakermat van de Renaissance

     

     

     

    Florence, vroeger steevast Florentië genoemd, is de hoofdstad van de regio en vindt haar oorsprong aan de oevers van de Arno-rivier. De stad is zonder meer een van de bekendste Europese cultuursteden waar uiteenlopende historische figuren werden geboren. Illustratief enkele namen, een opsomming vertoont immers altijd hiaten en voor Florence is het lijstje bijzonder lang, Leonardo da Vinci, Dante, Galileo Galilei, Michelangelo, Guccio Gucci, …

     

    Het was indertijd keizer Julius Caeser die de stad in 59 voor Christus oprichtte en liet uitbouwen volgens de structuur van een oerdegelijk militair Romeins legerkamp. Het rechthoekige stratenplan vinden we nog steeds terug in hartje Florence en dit in de buurt van de Piazza della Republica. Voor Caesar moest de stad een commercieel centrum worden en ook zijn opvolgers hielden deze traditie in ere. Karel De Grote blies de stad nieuw leven in en bij het afsluiten van het eerste millennium van onze hedendaagse geschiedenis wordt ze de hoofdstad van de regio. Door de terugval van Pisa wordt ze het onbetwistbare financiële centrum waarbij Florentijnse kooplieden  zelfs in onze regio’s filialen opzetten.

     

    Het bankiersgeslacht Medici creëert de fiorno d’oro, de gouden florijn, munt die ook in andere landen als betaaleenheid werd weergevonden.

     

    Florence bezoeken is kennismaken met kunst en cultuur, de Duomo ofte Santa Maria del Fiorekerk, de Palazzo Vecchio, Pitti en Medici-Riccardo. Musea die men absoluut moet bezoeken zijn het Uffizi, één van de beroemdste kunstmusea ter wereld met zeer veel werken van Italiaanse primitieven en renaissanceschilders, de Galleria dell’Accademeia, met o.m. Michelagelo’s wereldberoemde ‘David’ en Palazzo Pitti met de Galleria Palatina met o.m. de collectie van de Medici-familie, museum dat aan de prachtige Boboli-tuinen is gelegen.

     

    Florenze ontdekken is evenwel ook ronddolen in de vele kleine, smalle steegjes en genieten van de unieke sfeer. Een bezoek aan de Ponte Vecchio, een oude brug uit 1345, staat so wie so op de agenda. Kenmerkend voor de omgeving van de brug is de Corridoio Vasariani en op de brug moest men absoluut de sfeer opsnuiven in de vele kleine winkeltjes die op de oude fundamenten werden gebouwd. RVH.







    07-12-2010 om 17:47 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen/1

    Toscane 1

    Onontgonnen Toskaanse rijkdommen.

     

     

     

     

    Toscane, een regio in centraal-Italië, is een landstreek die bij ons Belgisch publiek een ruime bekendheid geniet. Vakantieregio bij uitstek en het paradijs voor talloze landgenoten biedt Toscane inderdaad een ruime waaier van mogelijkheden.

     

    De bekendste bestemmingen zijn ongetwijfeld steden zoals Florence(Firene), Pisa, Lucca, Maremma, Crete Senesi, San Gimignano en Siena. De regio stimuleert het agrotoerisme en is met zijn 12 natuurreservaten ook bij wandelaars een topitem.

     

    Als bakermat van de Italiaanse Renaissance vanaf de 14de eeuw kent de regio een ongeziene bloei met nog steeds talrijke topmonumenten. Naast het litteraire met o.m. Dante, Petrarca en Macchiavelli, straalt de regio vooral bekendheid uit met het geslacht De Medici, geslacht dat ook buitenlands respect en waardering opbouwde. In Toscane vindt men nog steeds een uniek artistiek erfgoed terug, niet alleen op architecturaal vlak, maar ook de schilderkunst en de beeldhouwkunst zijn in talloze musea terug te vinden. Bovendien deinden heel wat kunstwerken zoals de Mona Lisa in Parijs, wereldwijd uit en brengen overal getuigenis van de schitterende rijkdommen van de regio.

     

    Toscane omvat een 10-tal provincies: Arezzo, Grosseto, Florence, Livorno, Lucca, Massa-Carrara, Pisa, Pistoia, Prato en Siena, samen goed voor zowat 23.000 km² en een bevolking van zowat 4 miljoen inwoners. Tot de regio behoren eveneens de eilanden Elba, Montecristo, Giannutri, Giglio en Pianosa. De verschillende provincies bieden elk op zich een aantal culinaire specialiteiten, maar de regio is evenzeer een vruchtbare bodem voor diverse wijnsoorten. Insiders o.m. Voltaire beweren dat ‘s werelds beste wijn uit de provincie Siena afkomstig is en zweren bij de Vino Nobile di Montepulciano.

     

    Onze ontdekkingsreis, op initiatief van de FIJEV in samenwerking met de regione Toscane, de Associazione Enologi Enotecnoci Italiani, afgestemd op het wijn- en culinaire gebeuren, richtte zich evenwel in hoofdzaak op andere onbekende, maar verassende lekkere wijnen zoals de Chianti en de wijnen uit de omgeving van San Gimignano en Severeto, kortom een trip die deels een 3-tal van de ruim 20 verschillende wijnroutes in Toscane aandeed. RVH.

    www.turismo.intoscana.it





    07-12-2010 om 17:46 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Design spaardouche

    Geef een design spaardouche cadeau!

     

     

     

    Cadeautip voor een gele, oranje, rode, roze, paarse of blauwe kerst: een Rainshower® WaterColours design spaardouche !

     

    De GROHE Rainshower® WaterColours bestaan uit zes verschillende kleuren en is een onvervalst design hoogstandje. Geel voor de zon, rood voor de liefde of mysterieus blauw... Het leven zit vol kleur en iedereen heeft een lievelingskleur.­ Dus waarom niet de dag beginnen­ met een vrolijk vleugje kleur? De splinternieuwe­ GROHE Rainshower® WaterColours bieden alle kleuren van de regenboog in combinatie met een hoogglanzend chromen handgreep. Welke van de zes nieuwe kleuren u ook kiest, trendy plezier is gegarandeerd.

     

    Design, kleur en technologie in volmaakte­ harmonie.

    Deze ongewone handdouches met fonkelend­ uitzicht en spannende vorm zijn niet alleen zeer aantrekkelijk voor het oog, hun prestatie en kwaliteit zijn al even indrukwekkend.

     

    Zoals alle GROHE douches zijn de GROHE Rainshower® WaterColours handdouches uitgerust­ met de waterbesparende GROHE DreamSpray®­ technologie voor een perfecte waterverdeling over alle sproeigaatjes.

    Dankzij de EcoButton is deze originele handdouche een uiterst intelligente spaardouche. Stel gewoon de EcoButton in met uw vinger en het waterverbruik daalt onmiddellijk met 40%, terwijl uw douche even plezierig blijft. De aangename straal heeft nog altijd de perfecte kracht – een echt slim waterbesparend­ design.

     

    De GROHE Rainshower® WaterColours handdouches geven niet alleen een streepje kleur aan iedere badkamer en staan ook borg voor langdurig doucheplezier. RVH.

    Indicatieve groothandelsprijs: € 99,00 excl. BTW

    www.grohe.be

     

     

     

     







    07-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corendon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Corendon verdubbelt omzet dankzij spectaculaire zomer

     

     

     

    Reisorganisator Corendon noteerde afgelopen zomer meer dan drie keer zo veel Belgische reizigers als in de zomer van 2009 en verdubbelt hiermee zijn omzetcijfer in België. Volgens de reisorganisator is de spectaculaire groei te danken aan het uitgebreide en voordelige aanbod van Corendon, naast het slechte weer in België en de heropleving van de reissector na de crisis. Corendon heeft bovendien ambitieuze plannen voor de toekomst en verwacht in 2011 nog verder door te groeien naar een omzet van 30 miljoen €.

     

    In de zomer van 2010 boekten maar liefst 58.900 mensen hun vakantie bij reisorganisator Corendon in België. In vergelijking met de zomer van 2009 (16.120 vakantiegangers) is dit maar liefst een stijging van 365%. Corendon verwacht dat ze dankzij deze topzomer het jaar zullen afsluiten met een zakencijfer van 22 miljoen €, meer dan het dubbele van de gerealiseerde omzet in 2009 (9.8 miljoen €).

     

    Atilay Uslu, CEO van Corendon, licht de resultaten toe: ‘Corendon is gekend om zijn voordelige allinformules. We merken dat onze klanten die weten te smaken en dat tevreden vakantiegangers opnieuw met ons op reis gaan. Op dit moment zijn er voor de zomer van 2011 al heel wat vakanties geboekt. We wisten anderzijds ook nieuwe vakantiegangers aan te trekken door ons aanbod verder uit te breiden met nieuwe hotels en bestemmingen. Bovendien heeft Corendon sinds 2010 ook een vliegtuig in Zaventem, waardoor we betere vertrek- en aankomsturen aanbieden’. Vermoedelijk vinden ook dankzij deze stap nieuwe reizigers de weg naar de touroperator.

     

    Corendon Vliegvakanties ziet het groots en wil nog verder groeien. Om die reden heeft het bedrijf voor zijn luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines een Nederlandse licentie aangevraagd, waardoor het zelf ook op andere Europese bestemmingen zal kunnen vliegen. Bovendien breidt Corendon in de nabije toekomst zijn vloot verder uit dankzij een deal met de Zweedse touroperator Detur. In totaal zal Corendon dan over 9 toestellen beschikken en zijn reisaanbod verder kunnen uitbouwen. De touroperator mikt met deze ambitieuze plannen in 2011 opnieuw op een sterke stijging van de omzet naar 30 miljoen €. RVH.

    www.corendon.be - www.corendon.com

     

     

    06-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IP Man & Ong Bak 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DVD & Blu-ray release IP Man & Ong Bak 3

     

                                 

     

     

    Twee lang  verwachte sequels  liggen binnenkort  in de  winkel: IP  Man  2   (release 25/11) en Ong Bak 3 (release 16/12).

    IP Man 2 is het vervolg op het verhaal over de leermeester van Bruce Lee. IP Man  (1893-1973)  was een  Chinees  krijgskunstenaar die  martial  arts scholen  oprichtte.   Enkele van zijn studenten groeiden uit tot wereldberoemde martial arts leermeesters.  De film IP  Man 2 werd  gemaakt met medewerking van diens eigen zoon.

     

    Na de tweede Chinees-Japanse  oorlog vlucht IP Man  in 1949 naar  Hongkong    waar hij een Wing Chun vechtschool probeert op te richten. Wanneer  de machtige meester Hung (Sammo  Hung) dat hoort, stelt  hij IP Man voor  een bijna onmogelijke opgave. Hij moet in een race tegen de klok vechten tegen alle mogelijke stijlen en zo het nodige respect verdienen…

     

    Ong Bak 1 bracht in  2002 wereldwijd miljoenen mensen  op de been. Ook  de   tweede film werd een  box office hit waardoor  het laatste deel van  de trilogie niet lang op zich wachten. Ong Bak 3 overtreft de vorige films in creativiteit en gevechtskunst en toont opnieuw een meesterlijke Tony Jaa.

     

    Tien (Tony Jaa) is gevangen genomen door lord Rajasena (Sarunyu    Wongkrachang) die  hem  tot dertien  gruwelijke  folteringen  veroordeelt. Dankzij de goede zorgen van de  dorpelingen komt hij er  langzaamaan  weer bovenop.  Door  meditatie en discipline leert de gebroken krijger ‘natayuth’, een nieuwe vechtkunst  die hem  sterker  zal  maken  dan ooit…

     

    IP Man 2 en Ong Bak 3 komen uit  op een 2 disc Special Edition DVD en 1 disc Blu-ray. Must haves voor de liefhebbers van martial arts! RVH.

     

     

    06-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!