Inhoud blog
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    12-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de oosthoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE OOSTHOEK

     

     

    Het restaurant ‘De Oosthoek’ bevindt zich op een van de bekendste pleinen van Knokke, vlakbij bij de Polders. Rustig en gezellig, knus en verpozend. Het Oosthoekplein is onbetwistbaar een bevoorrecht plekje.

     

    In de gezellige drukte heeft het Oosthoekplein met zijn haakse huisjes bijna als enige de sfeer van het platteland behouden. Moeder Siska wist met haar wafels hier een dynastie te vestigen, niet ver van de molen waar ooit de schilder Félix Labisse woonde. Het imperium van de familie Siska breidde zich sindsdien uit, maar liet toch nog plaats voor waardevolle vazallen als het 'Hof van Vlaanderen' met zijn grote terras, de fruithandelaar Castel, het restaurant 'La Sapinière', de Bistro de la Mer van het Brussels restaurantmonument Jef Deglas, het kwaliteitshuis 'De Oosthoek' en een echte Vlaamse bistro van weleer, 'De Vier Wegen', welke in een Wine Bar is veranderd. De kracht van het Oosthoekplein schuilt in het feit dat het de jaren heeft weten te trotseren zonder zijn landelijke karakter prijs te geven. Het Oosthoekplein telt hierdoor wellicht meer bezoekers dan het beroemde Albertplein in Knokke, maar net het landelijk aspect slorpt elke drukke overlast op. 

     

    Binnentredend in de terrasveranda wordt men meteen overrompeld door een gevoel voor comfort, voor smaak in de meest geraffineerde vorm en zelfs voor een zekere luister. Houtwerk, lampenkappen, tafellinnen alles is wit, zelfs de bloemen. Aan de wanden van de eetzaal met zijn vloer van onbewerkt houten parket zien we niet alleen kunstwerken die met kennis van zaken zijn uitgekozen, maar tevens een muurschildering van Paul Klein. Voor de liefhebbers is er een humidor met fijne sigaren. En laten we niet de mooie schouw en de oude kachel vergeten te noemen.

     

    Schilder Klein bezielde dit huis, hij woonde in Damme, in een ommuurd huis aan het kanaal. Dikwijls kwam hij naar “De Oosthoek”. En de bazen, die zijn werk waardeerden, hingen verscheidene van zijn doeken aan hun muren, afgezien van het befaamde fresco. Toen hij eens in België was, schreef Georges Brassens over hem : “Nog een Belg. En van formaat, in alle opzichten. Hij is Belg omdat hij het merendeel van de tijd in België woont en omdat zijn vader van Arlon was. Zijn moeder, een Française, zorgde natuurlijk voor de public relations tussen de duizenden gevoelens die in zijn ziel samenwoonden in een hoogst charmante anarchie. Zoals veel mensen uit het noorden, is hij sappig, houdt hij van passies en sterke dranken, laat hij zich verleiden door de weidse horizonten, weet hij van goed eten en maakt hij graag grapjes.”

     

    Brassens vertelde aan Brel hoe enthousiast hij over Klein was, die op zijn beurt de behoefte voelde opkomen enkele woorden aan hem te wijden : “Van vissers tot vissers, van wilgen tot wilgen, en van torens tot torens brengt Klein licht onder de lage, donkere hemel van het oude Platte Land dat het zijne is geworden. Mijn Vlaanderen komt van moederszijde, het zijne uit een huwelijk, maar het is dezelfde winter, de zelfde uiterste droom.”

    Deze stamgast van “De Oosthoek” wist in feite iedereen te winnen voor zijn kunst. Kijk maar naar al die uiteenlopende schrijvers die iets over hem geschreven hebben: Georges Sion, Jules Romains, Yvan Audouard of Hubert Nyssen.

     

    Chef-eigenaar Stefan Billiau is puur-sang van Knokke. Geboren in 1963 in deze mondaine badplaats, kreeg hij zijn opleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte. Daarna werd hij chef de partie in La Réserve en vervolgens bij zijn huidige buurman La Sapinière. Hij heeft dezelfde functie in D’Hulhaege te Deinze, alvorens hij sous-chef wordt in De Witte Poorte in Brugge en chef in De Houterij te Oudenaarde.

    Ook als chef-kok treedt hij voor het eerst op in zijn geboorteplaats, waar hij die rang heeft in La Sapinière voordat hij in 1997 het restaurant De Oosthoek overneemt. In 1998 dringt hij door tot de finale van De Zilveren Pollepel, om in het jaar 2000 tot Meesterkok van België te worden benoemd. In april 2000 wordt hij tweede op de wedstrijd van de Kok van het Jaar (Mondial 2000) en treedt hij ook toe tot Chaîne des Rôtisseurs. Op het Charvetfornuis, de Rolls Royce onder de professionele fornuizen, tovert Stefan overheerlijke gerechten te voorschijn.

     

    Enkele culinaire ontdekkingen:

    - Carpaccio van gegrilde tonijn, grof zout, artisjok en ijs van erwten, krokantjes van ciabatta, coulis van spinazie.

    - terrine van ganzelever, compote van peer en vijg, appelgebakje, stroopje van witte wijn en balsamiek

    - gebakken zonnevis, risotto met parmezaan, koningskrab en jonge prei, kreeftenbonbon, olie van basilicum en jus van schaaldieren

    - franse duif met tosti van ganzenlever, kroketje van gerookte ossetong en kalfszwezerik, geprakte aardappel met fijne erwtjes.

     

    In een restaurant dat uitpuilt van talent is een vriendelijke en efficiëntie ontvangst uiterst belangrijk. Mevrouw Billiau-Maenhout heeft aandacht voor het minste detail en verkiest de gasten discreet te begeleiden. RVH.

     

    DE OOSTHOEK - Oosthoekplein 25 - 8300 KNOKKE-ZOUTE - Tel : 050/62 23 33

    Gesloten op dinsdag en woensdag

     

    Appreciatie door de culinaire gidsen:

    Michelin: 1 ster

                Stijlvol modern interieur, contrasterend spel van rood, zwart en wit

                Fraai opgemaakte borden

    Lemaire: 85/100

                Tijd om te praten en te luisteren

                Klassieke keuken

    GaultMillau: 15/20

                Gerechten waar veel denkwerk, experiment en arbeid aan voorafging

                Stijlvol eigentijds interieur

                Vriendelijke bediening en interessante wijnkaart

    Delta: 1 koksmuts

                Stefan is voorloper in de huidige restauratiesector

                Klassiek maar toch creatief met persoonlijke touch

    Knack: 3 kloppers

                Gerechten getuigen van veel voorbereiding en technisch vernuft

                Romantisch decor

    zie ook www.6minutes.be/a la carte

    12-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe cdo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rezidor Hotel Group: Nieuwe Chief Development Officer

     

    Gezien de traditie van uitwisseling van mensen tussen Rezidor en Carlson werd Martin Rinck, Executive Vice President & Chief Development Officer (CDO) Rezidor Hotel Group, benoemd tot President & Managing Director voor Carlson Hotels Worldwide Asia Pacific. Hij begint op 1 oktober en zal gebaseerd zijn in Singapore. Zijn opvolger als Chief Development Officer bij Rezidor is Puneet Chhatwal, momenteel Vice President Business Development.

     

    “Martin Rinck zet met deze ambitieuze uitdaging een nieuwe stap in zijn carrière”, zegt Kurt Ritter, President & CEO The Rezidor Hotel Group, “Ik ben verheugd dat hij in een dergelijke uitdagende markt zal werken. Martin speelt een belangrijke rol in ons succesverhaal en wij wensen hem het allerbeste.” Rinck begon bij Rezidor in 2003 en was verantwoordelijk voor het Business Development team en de strategische groei in EMEA. Hij positioneerde Rezidor als de meest succesvolle industriepionier in nieuwe markten zoals Rusland en de CIS (GOS) landen.

     

    Puneet Chhatwal zal samen met zijn team deze agressieve groei verder zetten. Hij zal er voor instaan dat de groep die vandaag 300 hotels, met meer dan 61.000 kamers in beheer of onder ontwikkeling heeft, een bijkomende 20.000 kamers zal openen tegen 2009. Chhatwal volgt Rinck op als Senior Vice President & Chief Development Officer. De 43 jarige Duitser van Indische afkomst maakt deel uit van het Business Development team sinds 2002. Als Vice President Business Development was hij de drijvende kracht achter talloze projecten, zoals onder meer de groei in het Verenigd Koninkrijk en Ierland van 8 naar 60 hotels in minder dan vier jaar. Voor hij bij Rezidor kwam was hij Director of Development voor Carlson Hotels Worldwide in Duitsland. “Puneet Chhatwal kent ons bedrijf van binnenuit en ook de richting waarin we willen verdergaan”, voegt Kurt Ritter hieraan toe, “Rezidor is bekend voor de ontwikkeling en promotie van eigen mensen en Puneet is hiervan een goed voorbeeld.”  RVH.

     
    zie ook www.6minutes.be/mice

    12-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.le passage de milan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Le Passage de Milan

     

     

     

    Mathieu Vandenbussche, een zeer initiatiefrijke jonge ondernemer, begon zijn eigen bedrijf met de creatie van ‘Côté Cuisine’, daarop volgde ‘Le 163’ en nu leidt hij ‘Le Passage de Milan’ op het terrein van het Egmontpaleis.

    Men kan het Egmontpaleis van vier kanten binnenkomen. Twee daarvan dragen de namen ‘Passage de Milan’ en ‘Passage Yourcenar’. Deze laatste werd door de stad Brussel gekozen als eerbewijs aan de schrijfster en heeft een zekere bekendheid. Merkwaardig genoeg bleef de naam ‘Passage de Milan’, onbekend.

     

    Mathieu Vandenbussche startte na het behalen van 3 diploma’s aan het COOVI, als commis in de keuken en zaal van Bobbenotje in Anderlecht en stapte nadien over naar La Bonne Fourchette in Neder-Over-Heembeek. Na chef-de-rang te zijn geweest op de banketafdeling van het Hiltonhotel, aanvaardde hij de functie van maître d’hôtel in het restaurant La Maison in Elsene. Toch bleef hij ervan dromen om als manager aan de slag te gaan, iets wat hem lukte in brasserie ‘Kermis Café’ en nadien in 2000 in ‘Kladaradatsch’. Hij creëerde in 2002 Côté Cuisine nadat hij twee jaar als kok werkzaam was in Le Pain Qutoidien in Etterbeek. In Côté Cuisine plaatste hij een team en ontwikkelde de afdelingen ‘take away’ en ’delivery’. In 2005 doet hij de overstap naar het EFP ofte Espace Formation PME en opent ‘Le 163’. Na de reorganisatie van de interne bezorgdienst stijgt het cafetariagebruik met maar liefst 60%. In het ISELP, Institut Supérieur pour l’Etude de Langage Plastique’ waar zowel binnen- als buitenlandse studenten over de vloer komen, wacht hem een nieuwe uitdaging. Hij hervormt het restaurantantconcept, voert kindermenu’s in, maar heeft evenzeer aandacht voor de traiteurafdeling en de aanverwante activiteiten van evenementen en seminaries. Tot de nieuwe faciliteiten behoren ook het terras en internationale kranten en tijdschriften.

     

    Voor het restaurantgedeelte doet Mathieu een beroep op chef-kok Alfred Pepa. Deze heeft niet de pretentie een ‘haute cuisine’ te presenteren, maar wil doelbewust de klanten, verse en goed bereide gerechten aanbieden, zonder ze met al te veel franjes te omgeven. De producten moeten hun smaakeigenheid en noodzakelijke en kenmerkende aroma’s behouden. Alfred begon zijn carrière als hulpkok in La Fatoria, nadien was hij chef-kok in ‘Le Pain Parasol’ in Elsene, om nu het fornuis van Le Passage de Milan te beheren.

     

    Le Passage de Milan staat ook gekend als het Expo Art Café en is geopend van maandag tot vrijdag van 12 tot 17u30. Lunchen kan tot 15 uur, terwijl de tea-time met aangepaste kaart loopt van 15.30 tot 17.30, het happy hour start om 16.30. Naast een doodeerlijke keuken krijgen de gasten er geregeld nieuwe exposities van een ruim pluimage artiesten te bewonderen. RVH.

    Le Passage de Milan – Waterloolaan 31 –1000 Brussel – tel 02/513 89 59

     

     

     zie ook www.6minutes.be

    12-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.culinaire noviteiten

     

    Culinaire noviteiten in Nederlands Limburg

    Maastricht krijgt grootste Fine Food Market van Benelux

     

    Limburg; Bourgondische provincie bij uitstek. Ook deze zomer kan de bezoeker in Nederlands Limburg  terecht voor de streekproducten, gastronomische verrassingen, verwennerijen, nieuwe locaties en evenementen. 

     

    Op 29 augustus opent een nieuw culinair concept in het souterrain van het nieuwe winkelgebied Mosae Forum aan de Markt haar deuren: MosaeGusto. Dankzij dit spraakmakende culinaire centrum is Maastricht een belangrijke trekpleister rijker, welk uitstekend past bij Maastricht als Bourgondische stad. Met een oppervlakte van 3.500 m2 wordt dit concept de eerste fine food market in de Benelux. Cucina Mosae 100% Gusto, Preuve Limburg, Traiteur Saveurs maken in het souterrain en de eeuwenoude gewelven van Mosae Forum een plek waar vers en kant en klaar, koken en dineren, proeven en kopen elkaar ontmoeten. Slow-food met een mediterraan, maar zeker ook ambachtelijk, Limburgs karakter en pure, volle, rijpe smaken staan hierbij centraal. RVH.

     

     

    12-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.metro cash & carry

    METRO Cash & Carry Brussel.

     

     

    METRO Cash & Carry, de zelfbedieningsgroothandel bij uitstek voor de horeca en food-professionals, zet de expansie voort met de bouw van een vierde vestiging in Brussel. Een maand voor de opening van de nieuwe winkel, zullen de toekomstige klanten uit Brussel reeds met de METRO-formule kunnen kennismaken tijdens de beurs Horeca Life.

     

    Vier jaar na de opening van de eerste METRO in België, vindt de METRO Cash & Carry-formule steeds meer ingang bij de professionele food-klanten in België. Het unieke tailor-made concept waarin versheid van producten, een uitgekiend assortiment tegen de beste prijzen en professionele begeleiding, centraal staan, ligt aan de basis van dit succes.

     

    Na Antwerpen, Hasselt en Wevelgem zet METRO de stap om de belangrijke Brusselse markt te bewerken. De nieuwe locatie biedt heel wat voordelen: heel veel professionelen in en rond Brussel kennen reeds de vroegmarkt “Mabru”. De nieuwe groothandelszaak heeft een oppervlakte van 4.000m², gaat gepaard met een investering van 10 miljoen euro en biedt werkgelegenheid aan 50 mensen.

     

    Op Europees niveau is België koploper in het aantal horecabedrijven per 1000 inwoners. Vandaag telt België 5,11 horecazaken/1000 inwoners, 1.5 keer zoveel als Frankrijk, 2 keer zoveel als Nederland en 4 keer zoveel als Duitsland. Vandaar dat België nog heel wat marktpotentieel biedt voor een groothandelsconcept met “alles onder één dak” zoals METRO. De resultaten van METRO in België zijn veelbelovend. Gezien het potentieel in België en het succes van het METRO Cash & Carry-concept, is verdere uitbreiding met nieuwe METRO-vestigingen in de voornaamste Belgische steden een logische stap.

     

    METRO is de divisie van Makro Cash & Carry Belgium NV die zich uitsluitend richt op professionele horeca-uitbaters en voedingsdetailhandelaars. Het uniek groothandelsconcept met “alles onder  één dak” biedt de klanten een breed assortiment van voedings- en niet-voedingsprodcuten.

    Gezien versheid bij METRO centraal staat beschikt de winkel over gescheiden koelcompartimenten  – met elk hun eigen omgevingstemperatuur – om het assortiment verse voeding in optimale omstandigheden aan te bieden. Dit alles kadert binnen de strikte Europese normen van de HACCP-wetgeving. Daarbij stelt METRO ijs- en koelelementen ter beschikking om het transport van de aangekochte goederen te optimaliseren. RVH.

     

     

    12-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.palm breweries

     

     

     

    PALM Breweries tekent intentieovereenkomst met KOMPANIA PIWOWARSKA

     

     

    In 1999 opende PALM Breweries haar vestiging Browar Belgia te Kielce Polen. Het “greenfield” nieuwbouwproject creëerde een ‘State of the Art’ brouwerij met een capaciteit van 1.3 Mio Hl op een bedrijfsterrein van 75 ha. Browar Belgia realiseert al gedurende meerdere jaren een maximale bezetting van haar capaciteit. Zij is ondertussen, met een omzet van € 57,7 mio en 350 werknemers, uitgegroeid tot de vierde grootste brouwerij van Polen.

     

    PALM Breweries is van nature een nichespeler. Haar Poolse lange termijn doelstellingen zijn dan ook gericht op de diversificatie van de biermarkt en de ontwikkeling van “premium” segmenten. Deze evolueren echter trager dan verwacht.

     

    De n° 1 van Polen “Kompania Piwowarska, dochteronderneming van SABMiller,” heeft haar interesse laten blijken voor Browar Belgia omwille van de brouwerijsite te Kielce die ruime uitbreidingsmogelijkheden biedt en omwille van haar reeds ontwikkelde merkenportfolio op de Poolse markt (WOJAK, GINGERS, FRATER en PALM) welke segmenten bestrijkt die complementair zijn aan haar eigen portfolio.

    PALM Breweries is ingegaan op het bod om de site te Kielce en de merken WOJAK, GINGERS, LEMONS en FRATER aan Kompania Piwowarska over te dragen onder de voorwaarde van goedkeuring van de Poolse mededingingsautoriteiten, die verwacht wordt uiterlijk december 2007. Beide partijen hebben daarenboven de sterke intentie een distributieakkoord af te sluiten voor de ‘PALM Breweries bieren’ op de Poolse markt. Dit betekent een versterking voor de aanwezigheid van het merk PALM dat via de marktleider een ruimere toegang krijgt tot de Poolse markt zowel naar thuisverbruik als naar de horeca.

     

    De Poolse investeringen worden voor PALM Breweries en haar moedermaatschappij Diepensteyn positief afgesloten. PALM Breweries zal, mede door de vrijgekomen middelen, zich nog dynamischer kunnen focussen op de ontwikkeling van haar kernmerken in haar thuismarkt BENELUX en Export. RVH.

     

    11-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kempinski djibouti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kempinski Djibouti.

     

     

     

     

    Bekend als een der zeven onderwater-wereldwonderen, vanwege de kristalblauwe wateren en enorme exotische onderzeefauna- en flora, staat de Rode Zee vanzelfsprekend bovenaan de lijst van de ‘diving areas’.

    Het Kempinski hotel Djibouti, geeft alle incentives, mice-events en teambuidingsessies extra dimensies dankzij een uniek watersportcentrum.

     

    De permanente watertemperatuur van 21-25° C biedt talloze ontspanningsmogelijkheden. Anderzijds zorgt Kempinski voor een exotische mixe van MICE, ontspaning en gastronomie. De restaurants verzorgen zowel maaltijden met een tropisch, exotisch getinte delicatessen als dinners van absolute topgastronomie.

    Het vernieuwde MICE-programma omvat naast tal van vergaderzalen en meetingrooms o.m. kooklessen met de chefs, flip-chart meetings in een vulkanische krater, astronomische nachten, avontuurlijke piraatjachten in Afrikaanse stijl, maar ook orkestopvoeringen bij zonsopgang en dit op een vissersboot. RVH.

     

    Djibouti Kempinksi Palace

    www.kempinski.com

     
    zie ook www.6minutes.be

    11-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sojaconsumptie

    Sojaconsumptie evenaart effect bloeddrukverlagende medicijnen

     

     

    Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat een sojarijke voeding de bloeddruk tot 10% doet dalen. De resultaten van het onderzoek werden recent gepubliceerd in het toonaangevend wetenschappelijk vakblad Archives of Internal Medecine.

    In België kampt zo’n 11% van de volwassenen met een te hoge bloeddruk. Een verhoogde bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart-en vaatziekten. Volgens de onderzoekers kan de recente aangetoonde bloeddrukdaling door soja elke tien jaar één sterfgeval op elf voorkomen. Soja is volgens hen dan ook een gezond en eenvoudig voedingsmiddel dat kan bijdragen tot het verlagen van de bloeddruk.

    ‘Dat soja zijn vaste plaats verdient in een hartvriendelijke voeding, werd reeds bevestigd door de goedkeuring van de cholesterol verlagende gezondheidsclaim in de VS en het VK. Deze nieuwe studie toont aan dat soja ook interessant kan zijn voor andere gezondheidsaspecten’ aldus Christine Debeuf, International Science & Nutrition manager Alpro Soya. RVH.

     

    11-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.antwerpen proeft
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Antwerpen proeft.

     

    De Stad Antwerpen organiseert op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2007 voor het eerst het evenement Bollekesfeest, waarbij Antwerpse producten en gastronomie in de kijker staan.

     

    Het Bollekesfeest loopt op drie verschillende, maar centrale pleinen. Op de Grote Markt worden op zaterdag en zondag tal van Antwerpse streekproducten gepresenteerd. Op zaterdag is er op het Steenplein een grote Vismarkt en zorgt de Flandria voor diverse overvaarten. In alle districten wordt er op zondag een picknick georganiseerd.

     

    Het hoogtepunt van deze driedaagse vindt evenwel plaats op de Groenplaats, vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus loopt hier het culinair festival Antwerpen Proeft. Antwerpen proeft is een gratis toegankelijk 3-daags culinair festival met restaurants, traiteurs en cateraars uit stad en omstreken. De Groenplaats wordt één groot tentendorp, waarin gevestigde waarden en jong talent kleine gerechten aanbieden. Elke deelnemer bemant een eigen overdekte stand. De menu’s zijn divers. Van klassiek Belgisch-Frans over mediterraan en trendy tot kleurrijk Zuid-Amerikaans en Aziatisch. Het wordt het grootste zomerse openluchtrestaurant aan de Schelde, voor Antwerpenaren en bezoekers van buitenaf. Antwerpen Proeft is er voor iedereen.

     

    Op vrijdag is het festival toegankelijk van 16 tot 1 uur, op zaterdag van 12 tot 1 uur en op zondag van 12 tot 23 uur. De gerechten worden betaald met speciale bonnen van 1,80 euro per stuk, die te koop zijn aan het standbeeld van Pieter Paul Rubens.
    Elke standhouder biedt minimaal 2 hapjes aan die 1 of 2 bonnen kosten. Zo krijgt iedereen de kans om met meerdere smaken en restaurants kennis te maken.
    Grotere gerechten kosten maximaal 7 bonnen.

    Culinair festival Antwerpen Proeft komt overgewaaid uit het Limburgse Maasland: ’t Preuvenemint in Maastricht (26ste editie al in 2007) en Hartbufkes Preuve in Maaseik (19de editie dit jaar). Mede-organisator Ward Ramaekers is een Maaslander die al ruim 15 jaar in hartje Antwerpen woont. ’t Preuvenemint met zijn Struyskommitee is peter van Antwerpen Proeft. Het is de bedoeling om een vaste plaats te verwerven op de Antwerpse zomeragenda.


    Deelnemende restaurants:

    A La Ville – Mediterraan

    Al 13 jaar brengt Laurent Olives met zijn ploeg een altijd verrassende mediterrane keuken met sublieme gerechten. En het zijn vooral de minutieus geselecteerde exclusieve producten die het karakter bepalen.

    Chicco di Caffè – Italiaans

    Nederlands-Brabander en enthousiasteling Dirk van Heereveld runt sinds september 2005 deze hippe Italiaanse zaak, waarmee u alle kanten uitkunt.

    De Kaai – Trendy

    Dit ruime, wijdse restaurant bevindt zich in de oude haven van Antwerpen. Een zowel romantisch als stijlvol kader worden hier gecombineerd met een uitgelezen, doordachte kaart van de hand van chef Max De Blick.

     

    De Zoete Linde – Traiteur

     

    Deze traiteur uit Berchem weet met zijn verfijnde keuken en oogverblindende presentaties van elk bedrijfs- of privéfeest iets unieks te maken. Achter zijn naam schuilt 80 jaar ervaring op culinair gebied, en kwaliteit voor de correcte prijs.

    Diagonal 97 – Belgisch-Franse tapas

    Tapas alla Bélgica, of een originele invulling van de joviale Spaanse hapjescultuur. Bij Diagonal 97 worden kleine verfijnde gerechtjes uit de Belgisch-Franse keuken geserveerd. Er zijn geen menu’s, en er is geen indeling in voor- of hoofdgerechten, enkel een lijst met hapjes.

    Fogos Churrascaria – Braziliaanse barbecue

    Hier worden verschillende soorten vlees eerst op traditioneel Zuid-Braziliaanse wijze gekruid en daarna boven een houtskoolvuur bereid. Proef die churroasco.

    ’t Fornuis – Gastronomie

    Johan Segers heeft aan de stoof van zijn ’t Fornuis in 30 jaar tijd een onwankelbare reputatie opgebouwd. Zijn passie voor het leven uit zich in een passie voor het vak.

     

    Oriental Delight – Chinees

    Oriental Delight is een authentiek Chinees restaurant in het hart van de Aziatische wijk van Antwerpen, het enige officieel erkende Chinatown in België.

    Hecker | Dining-Room Harmony | Le Traiteur – Klassiek versus crazy

    Kasper Kurdahl is het Deense enfant terrible van de Belgische gastronomie. In zijn zaken, die hij samen met Sabine Grenson runt, serveert hij een internationaal palet dat hij leerde bij Scholteshof, Ducasse, Wohlfarth, Mikuni, Don Alfonso en Ferran Adrià.

    Hofke van Bazel – Gastronomie

    Op het pittoreske dorpsplein in Bazel aan de Schelde vindt u een gastronomisch klasserestaurant. Peter Dudink won het afgelopen jaar de prestigieuze prijs Prosper Montagné en mag zich dus 1ste kok van België noemen.

    Lux – Trendy Belgisch-Frans-Italiaans

    Hier kunt u terecht voor een zalig lange avond relaxen op niveau. Begin in Lux met een drankje in de stijlvolle bar, daarna rustig tafelen in het restaurant.

    Manus – Patisserie

    Herman Janssens deed ervaring op in gerenommeerde etablissementen in Antwerpen en Knokke voor hij zijn klassezaken in Brasschaat en Kapellen uitbouwde.

     

    Padi | Asian Food Gallery – Indonesisch

    Padi is een eigentijds en uniek lounge-restaurant met authentieke, verfijnde Indonesische keuken van chef Ardi Priyadi. Hier is het culinair genieten in Zuid-Oost-Aziatische sfeer.

    Preud’Homme – Belgisch-Frans seizoengebonden

    Paul Preud’Homme en zijn rechterhand Benny Verhaegen weten hun cliënteel al meer dan 25 jaar lang culinair in de watten te leggen. En dit op geheel eigen, onnavolgbare en ontwapenende wijze.

    Sir Anthony Van Dijck – Gastronomie

    Deze naam spreekt al decennialang boekdelen: De locatie, het interieur en de kookkunsten van West-Vlaming en spraakwater Marc Paesbrugghe zijn hier tot één groot, welhaast rubensiaans kunstwerk verenigd.

    Varelli | Cafetzou – Grieks

    Mezze is de Griekse variant van wat in Spanje tapas en in Italië antipasti wordt genoemd. De Grieken bestellen het liefst een hele tafel vol van deze hapjes. Kali oreksi!

    Naast al dit culinair geweld is vanzelfsprekend ook Brouwerij De Coninck met de gekende Bollkes present op de Groenplaats. Kortom, een lekker lang weekend om te snoepen van de culinaire en gastronomische Metropool. RVH.

     

    10-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toerisme vlaanderen

    Hypermodern Vlaams toerismekantoor in hartje Brussel

     

     

    Op de Grasmarkt, in het hartje van Brussel, opende Toerisme Vlaanderen een gloednieuw toeristisch kantoor waar toeristen op een bijzonder vernieuwende manier kunnen kennismaken met het toeristische aanbod in heel Vlaanderen. Met dit kantoor bestendigt Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois de centrale rol van Brussel in zijn toerismebeleid, als toegangspoort tot Vlaanderen en als een van de Vlaamse kunststeden.

     

    In het toerismekantoor vind je niet alleen alle praktische informatie die je nodig hebt. Het laat de bezoeker Vlaanderen ook al meteen beleven, met alle zintuigen. Daarvoor is een beroep gedaan op multimediatoepassingen en technologische snufjes. Zo kan de bezoeker de geur van verse Vlaamse zeelucht of van de hyacinten in het Hallerbos opsnuiven. Je maakt kennis met de beiaardklokken in verschillende Vlaamse kunststeden en kan luisteren naar 'Mijn Vlakke Land', Brels ode aan Vlaanderen. Dankzij een grote videowall waan je je ook onmiddellijk op de Grote Markt van Antwerpen of langs de groene fietspaden in Limburg.

    Op handige zoekcomputers vindt de bezoeker alle praktische toeristische informatie. Die kan meteen uitgeprint worden, gedownload of verzonden naar het e-mailadres van de gebruiker. De ruimte is ook een toonbeeld van toegankelijkheid voor personen met een handicap.

     

    Het kantoor in Brussel is de eerste schakel in een netwerk van nieuwe infokantoren die een internationaal publiek in vijf talen over Vlaanderen informeert. De andere Vlaamse kunststeden volgen, waarbij telkens de promotie over de eigen stad gecombineerd wordt met een doorverwijsfunctie naar andere toeristische trekpleisters in Vlaanderen. Ook in deze kantoren zal efficiënte informatieverstrekking gepaard gaan met de zintuiglijke beleving van het toeristische aanbod. RVH.

     

    10-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.konijn anders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Konijn anders …

     

    Konijn staat voor velen gelijk aan winterse stoofschotels die doen terugdenken aan grootmoeers tijd. Nochtans past konijn perfect in onze hedendaagse keuken waar wordt gestoomd en gewokt, en waar de microgolfoven een handig instrument is. Konijn is evenzeer een uitmuntend eenpansgerecht, past perfect op de barbecue, en misstaat evenmin in een tajine.

     

    Felix Alen heeft alleszins het Vlaams centrum voor agro- en visserijmarketing enkele zomerse receptideeën ingefluisterd. Keuze te over alleszins, oordeel maar zelf: een ragout van konijn onder een korstje van aardappelen en olijven; een aspic van peulvruchten en licht gerookte konijnenfilet; een taartje van peulvruchten en couscous met konijnenbout; een gevuld konijnenboutje met pruimen, zoete groenteparels en kervelpuree; een ballotin van jong konijn gevuld met ‘petits gris de namur’, ragout van groenten ‘l’eveil des sens’ en kervelsaus; een licht gerookte konijnfilet met een bospaddenstoelgebakje, erwtjes en bonenkruid; konijn met appeltjes, krenten en vieuw temps bier; witlooftaartjes met konijn en leffebier of konijn in zijn geheel op de bbq; bbq-brochettes van konijnenfilet met komkommergarnituur of een gegrilde konijnenbout op de bbq met een bearnaisesaus en gegrilde tomaat.

     

    Receptidee: gevuld konijnenboutje met pruimen, zoete groenteparels en kervelpuree:

    Ingrediënten: (8personen)

    8 ontbeende konijnenboutjes

    Voor marinade: 500 g mirepoix (selder, wortelen, ui, lookteentje), 1 kruidenbosje (tijm, laurier, peterseliestengels, takje rozemarijn), 1 l rode wijn, 1 dl rode wijnazijn, ½ dl calvados, 2 eetlepels roux (of zetmeel), peper van de molen en zout

    32 gedroogde en ontpitte zwarte pruimen, 5 dl siroop van 200 g suiker en 3 dl water

    Voor de puree: 3 kg aardappelen (bintjes), 250 g verse kervel, peper en zout, muskaatnoot, 2 eieren, 100 g boter en 2 eetlepels gebakken spekblokjes

    Voor garnituur: 350 g raapjes, 350 g jonge wortelen, 200 g kleine uitjes, 3 courgettes, 50 g poedersuiker en 2 eetlepels honing

    Voor garnituur: gefrituurde selderblaadjes, jonge uitjes met groen, kruiden

     

    Bereidingswijze

    1.      Leg de konijnenboutjes een nacht in een marinade van rode wijn, mirepoix, kruidenbosje, wijnazijn, peper van de molen en zout.

    2.      Haal het konijnenvlees uit de marinade en dep het droog op keukenpapier.  Steek in elk boutje 4 in siroop geweekte pruimen en sluit de opening met behulp van prikkertjes.  Bak de bouten in boter mooi bruin, kruid en leg ze in een pot.  Zeef er de marinade op.  Bak de groenten in dezelfde pan mooi bruin en doe die samen met het kruidenbosje bij het vlees.  Laat onder gesloten deksel ongeveer 1 uur zachtjes gaarstoven.

    3.      Kook ondertussen de aardappelen en stamp ze fijn met eieren, peper, zout, muskaatnoot, boter, gehakte geblancheerde kervel en gebakken spekblokjes.

    4.      Steek bolletjes uit de raapjes, courgettes en wortelen met behulp van een parisiennelepel. Kook ze beetgaar en blancheer de uitjes.  Glaceer de groenteparels en uitjes door ze in een pan met boter te wentelen en er bloemsuiker en honing over te doen.

    5.      Neem het vlees uit de pot, verwijder de prikkertjes en houd het warm.

    6.      Zeef en laat de saus inkoken tot de helft.  Bind met wat roux en voeg er de calvados bij.  Controleer de smaak en verfijn met wat boter.

    7.      Bak de selderblaadjes en de jonge uitjes (met wat groen) enkele seconden in frituurvet.  Leg op absorberend papier.

     

    Presentatie

    Lepel wat kervelpuree op het bord.  Snijd een stukje van de boutjes en leg die op de puree. Schik er groenteparels bij, lepel de saus erover en versier met gefrituurde selderstukjes en kruiden.

     

    Tips en weetjes

     

    -          'Oeroude smaakcombinaties in een modern kleedje', zo zou je dit gerecht kunnen noemen.  Konijn met pruimen kent iedereen en lust iedereen, daarbij een fris smakende luchtige puree, glanzende zoete groenteparels en een aangenaam zurig mollig sausje.  Een zaligheid...

     

     zie ook www.6minutes.be

    10-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Northwest staakt route Brussel-Detroit

     

     

     

     

    Northwest staakt route Brussel-Detroit

     

     

    Northwest Airlines staakt de rechtstreekse Brussel-Detroit verbinding die ze opstartte op 16 juni. De laatste Detroit-vlucht vertrekt op 14 augustus 2007.

     

    Deze beslissing heeft alles te maken met uitdagingen binnen Northwest omtrent de beschikbaarheid van bemanningsleden voor de Boeing 757-200, het toesteltype dat ingezet wordt op de Brussel-Detroit route. De passagiers die boekten voor een vlucht na 14 augustus, worden persoonlijk door de maatschappij gecontacteerd en herboekt via andere routes.

     

    Wilfried van Assche, CEO van Brussels Airport licht toe: “We betreuren uiteraard de beslissing van Northwest om deze route op te schorten, temeer omdat deze beslissing niets te maken heeft met de prestaties van onze luchthaven. Samen met Northwest waren we erg trots op de succesvolle lancering van deze operatie. Op de korte tijd dat de route operationeel was, genoot ze veel bijval bij de passagiers en was vanaf de opstart regelmatig volgeboekt. Ook de andere rechtstreekse vluchten naar de VS vanaf onze luchthaven doen het goed. In juli noteerden we voor transatlantische vluchten reeds een groei van 22%. We kijken er alvast naar uit om deze nieuwe partner en zijn passagiers spoedig opnieuw te mogen verwelkomen in Brussel”. RVH.

    09-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.château de barive
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    CHATEAU DE BARIVE,

     

     

    Landelijke rust, gekoppeld aan de intense sfeer en de klassieke charmes van standingvolle kastelen en landerijen, zijn de aantrekkingspunten van het Château de Barive. Temidden een domein van 1500 ha biedt dit kasteel in het departement Aisne, bovendien een uitmuntende keuken van de hand van meesterkok Franck Demoulin.

     

    Het voormalige kasteel uit de XVIIIde eeuw temidden de uitgestrekte landerijen, werd aldus directeur Pascal Leromain, volledig gerenoveerd en ingericht als een jachtdomein, uitpuilend van alle moderne luxe. Rust en verpozing zijn hier zonder meer alom tegenwoordig. De prinsen van Chimay vonden in dit kasteel een onderkomen en waren de eerste die het als pleisterplaats aan de aristocratie en adel aanboden. Pas in 1990 werd het kasteel voor het brede publiek opengesteld, maar noch het toenmalige restaurant, noch de hotelexploitatie, schonk voldoening.

     

    Anno 2004, besloten Nicolas Froment en Pascal Leromain om het kasteel zijn vroegere uitstraling te laten herleven. De twee jonge maar ervaren Parijzenaars, creëerden in een mum van tijd een schitterend hotel dat meteen een zeer degelijke quotatie in de vermaarde Franse gids Châteaux & Hotels verwierf. Nicolas heeft o.m. ervaring in de decoratieve uitstraling van de Bar Gallery van het Georges V hotel in Parijs, terwijl Pascal zijn sporen verdiende in Le Marais in Parijs. Beide trokken de boot vlot en richtten een 15-tal kasteel- en gastenkamers in die elk op zich getuigen van een perfecte decoratie en een up to date infrastructuur, facetten die samengeweven worden in het aromarijke kasteelrestaurant.

     

    Naast de kamers biedt het hotel een onderkomen aan een historisch-exotische bibliotheek, een rustieke fumoir, maar evenzeer aan een binnenzwembad, fitness en massageruimte. De meetinginfrastructuur is weliswaar beperkt in ruimte, maar beschikt over een high tech uitrusting. De komende maanden wordt deze ruimte aanzienlijk uitgebreid terwijl er evenzeer nog enkele extra kamers worden ingericht. Toch wordt het behoud van de intense rust en het rijke natuurlijke decor, aldus Pascal Leromain, de grootste challenge.

     

    Ontdekkingsreizen in Thierarchie, de ruime regio omheen het kasteel van Barive, zorgen voor ongekende historische facetten, meer dan eens verankert in natuurlijke culinaire rijkdommen. De vele kruidensoorten worden verwerkt in diverse heerlijke gerechten die de regionale rijkdom volop laten openbloeien. Rustige riviertjes slingeren zich doorheen de weidse landschappen die een 60-tal versterkte kerken opslorpen. Deze indrukwekkende, stoere gebouwen waren tijdens de grote wereldoorlogen van de 20ste eeuw een schuilplaats voor vrijheidsstrijders. Rouwende en gesluierde vrouwen organiseerden er o.m. het verzet, verzorgden er met de kruiden gewonde krijgers en bereidden er prachtige gerechten volgens eeuwenoude overleveringen.

     

    In het kasteelrestaurant Les Epuriciens tovert Franck Dumoulin de heerlijkste gerechten op je bord. Franck genoot een ruime opleiding en perfectioneerde zich o.m. in het sterrenrestaurant La Côte de St Jacques in Joigny. Hier leerde hij de perfecte associatie bereiden tussen de klassieke keuken met modernistisch tintje enerzijds en de liefde en rijke aroma’s van de regionale keuken anderzijds.

    In de regionale toets van de kasteelkeuken verwijst Franck naar de producten van Thierarchie met de eraan verbonden seizoeningrediënten en o.m. de Maroilleskaas. Al de ingrediënten worden huisbereid en de keuze à la carte wordt door enkele schitterende degustatiemenu’s en kasteelsuggesties aangevuld. De desserten zijn meer dan het symbolische toetje op de taart. www.chateau-de-barive.com

     

    De keizerlijke adelbrieven ‘luxe’ en ‘comfort’ zorgen in het Château de Barive voor een onberispelijke gepersonaliseerde dienstverlening. RVH.

    Château de Barive – 02350 Sainte-Preuve

    www.château-de-barive.com

     

     zie ook www.6minutes.be

    09-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bocuse d'or

     

     

    De Bocuse d’Or wordt in een nieuw jasje gestoken:

     

     

    Na twintig jaar heeft de Bocuse d’Or, als het ware het kampioenschap van de keuken, besloten dat het aan verniewing toe is. Voortaan zal namelijk om de even jaren per continent een selectie worden gehouden voor het kampioenschap, dat om de oneven jaren plaatsvindt.

     

    Voor de eerste editie van deze nieuwe versie, en als voorbereiding op de Bocuse d’Or 2009, zal echter slechts één grote Europese selectie worden georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op 1 en 2 juli 2008 in het Noorse Stavenger.

    Aan deze selectie zullen een twintigtal landen deelnemen die zullen worden geëvalueerd op basis van het dossier waarin zij de kandidaat voorstellen en op basis van een organisatie- en promotiedossier van de wedstrijd op nationaal vlak. Laten wij even verduidelijken dat wij voor deze eerste editie onder “Europa” de landen verstaan van de tijdszone die zich over heel Europa uitstrekt. Er zijn dus een vijftigtal landen die aan deze selectie zouden kunnen deelnemen.

     

    Op de twintig landen die mogen deelnemen aan de Bocuse d’Or Europe 2008, zullen er zeven worden uitgekozen om deel te nemen aan de Bocuse d’Or 2009 van Lyon, bovenop de vijf Europese landen die zich op voorhand hebben geplaatst dankzij de resultaten die ze tijdens de laatste wedstrijd hebben behaald. Deze landen zijn Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden en Denemarken.  Uiteindelijk zullen er dus twaalf Europese landen zijn die het zullen opnemen tegen twaalf landen van de rest van de wereld. Met uitzondering van Japan, dat zich ook op voorhand heeft geplaatst dankzij de resultaten tijdens de laatste Bocuse d’Or, werden al deze landen gekozen op basis van hun dossier.

     

    Lamsvlees wordt het centrale thema van de Bocuse d’Or Europe 2008. De kandidaat moet voor twaalf personen het volgende klaarmaken: 1 lamsbout van 1,5 kg, 1 lamsrug van 1 kg (1,2 kg vel inbegrepen), 6 lamsniertjes en 6 lamzwezeriken. Alles moet verplicht worden geleverd door de organisator. Voor de vis is het thema zalm. De kandidaat zal een zalm van 4 tot 4,5 kg voor twaalf personen moeten bereiden, tevens verplicht geleverd door de organisator.

    De kandidaten voor deze Belgische selectie worden verzocht vóór 31 augustus 2007 hun recepten en hun dossier over te maken aan het secretariaat van de Belgische selectie . Natuurlijk kunnen zij daar ook terecht met al hun technische vragen. RVH.

     

     

    09-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bb guide

    Bbguide        

     

     

    De laatste jaren kent het concept ‘Bed and Breakfast’ een enorme groei. Niettegenstaande dat vele B&B eigenaren een eigen webstek hebben, zijn deze sites moeilijk of soms niet terug te vinden op het internet.

    Om u eenvoudig en snel op weg te helpen naar een passende accommodatie biedt BBguide een dynamisch en interactief overzicht van alle Bed&Breakfasts in alle regio’s binnen België en Nederland. BBguide wil hiermee uitgroeien tot dé grootste B&B portaalsite van de Benelux met behoud van zijn onafhankelijkheid en persoonlijke benadering naar zowel de B&B eigenaars als de bezoekers. De nieuwste technologieën werden aangewend om een interactieve en bovendien gebruiksvriendelijke site te verkrijgen.

    Door het gebruik van satellietbeelden krijgt de bezoeker een mooi overzicht van de ligging van de accommodaties. Via een aparte link op de zoekpagina kan de satellietkaart van Google map worden opgevraagd met daarop de locatie van de betreffende B&B’s en kleine Charme hotels. De beelden zijn beschikbaar zonder iets te downloaden of een apart programma te gebruiken. RVH.

    www.bbguide.be

     
    zie ook www.6minutes.be

    09-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hcce
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HCCE – historic conference centers of Europe

     

     

     

    HCCE werd in 1986 als vereniging opgericht en biedt sedertdien een aantal exclusieve historische centra en locaties aan de meeting- en incentivebranche aan. Het ligt in de bedoeling om tezamen met de unieke locaties ook aandacht te vragen voor het behoud van deze monumentale bouwwerken die de periode tussen de Middeleeuwen en de 20ste eeuw overspannen. Momenteel zijn een 25-tal locaties in 14 Europese landen aangesloten. Door hun uniek karakter geven ze elke meeting een hoge toegevoegde en kwalitatieve waarde. Ze vormen bovendien een forum waar collega’s en klanten informatie en bevindingen kunnen uitwisselen, het zijn centra maar men rustig alle economische of wereldproblemen kan bespreken. De centra zijn voor iedereen toegankelijk en bieden een enorme diversiteit van zalen en mogelijkheden.

     

    De voorbije maanden traden vijf interessante locaties tot de vereniging toe. Vooreerst is het Palais Ferstel in Wenen, gebouwd in 1860, reeds de vierde Weense locatie van de groep. Palais Ferstel beschikt over een drietal meetingzalen en kan 500 gasten herbergen. Het Zappeion conference en exhibition center in Athene werd opgetrokken in 1896, diende als hoofdkwartier voor de eerste moderne Olympische spelen. Hier staan 17 zalen ter beschikking van meetingorganisatoren.

    Het Complesso Monumentale S.Spirito in Saxia-Rome ademt nog steeds de sfeer uit van Leonardo da Vinci. De acht beschikbare zalen liggen verspreid over de drie kloosters van het complex en zijn in totaal goed voor 1300 congressisten. Het Slot Zeist werd in 1677 opgetrokken op last van Willem Adriaan, de twee zalen kunnen 600 personen herbergen met 150m² exporuimte als toemaatje.

    Het Nationaal Congressenpaleis in St Petersbrug is het 25ste lid van de vereniging. Het voormalige Konstantinovksy Palace werd in 1715 gebouwd in opdracht van Tsaar Peter I en biedt talloze in- en outdoormogelijkheden met maximaal 1500 deelnemers. In dit Paleis vond in juli 2006 nog een G8 summit plaats.

    In België wordt HCCE vertegenwoordigd door het Flanders Congress and Concert Centre, beter gekend onder de naam van Elisabethzaal. Aan lezingen en concerten kunnen 2000 mensen deelnemen, voor lunches of diners is er plaats voor 800 man terwijl er recepties tot maximaal 1400 mensen kunnen worden georganiseerd. RVH.

     

    www.hcce.com

     

     

    09-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preuvemint

    Preuvemint:

     

     

    “Preuvemenint”, een gratis toegankelijk, culinair festijn op het Vrijthof in Maastricht van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus, waarbij het Vrijthof Maastricht wordt omgetoverd tot een groots en gezellig open-lucht-restaurant. De opbrengst van dit evenement gaat al 26 edities lang naar goede doelen.

    www.preuvenemint.nl

     

     

    In het Midden-Limburgse Helden wordt van 26 tot en met 28 augustus 2007 het evenement “Preuveleut” gehouden, onder het motto: "Loap un stukste, drink un slukske".

    www.preuveleut.nl

     

    Van 24 tot en met 30 september wordt voor de eerste keer in Valkenburg, “De week van de Smaak” georganiseerd. Dit is een nationaal evenement met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin "smaak" centraal staat, en waarin biologische voeding, ambachtelijke streek- en seizoensproducten de hoofdrol spelen. RVH.

    www.vvvzuidlimburg.nl

    zie ook www.6minutes.be

    08-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocfruit

                     Chocofruit krijgt 'Superior Taste Award'      

                                                                              

                                                                               

                                                                                

                                                                         

    Chocofruit, de nieuwe chocopasta van Siroperie Meurens SA, werd op 31 mei laatstleden door the International Taste & Quality Institute (iTQi) met de 2 sterren Superior Taste Award bekroond, toegekend aan een opmerkelijk product met een globale notering tussen 80% en onder 90%.

     

    Chocofruit is een compleet nieuwe chocopasta. De gedroomde combinatie tussen de beste Belgische chocolade en de zachtheid van fruit. Chocofruit bevat slechts 13% vetstoffen. De plantaardige oliën werden vervangen door lichtere fruitsapconcentraten. Hun frisheid prikkelt uw smaakpapillen vanaf de eerste hap.

    2 in 1 : Chocofruit vreest de warme zomers niet ! Een minuutje in de magnetron volstaat voor een chocoladefondue met seizoensfruit of als topping op roomijs.  Bij afkoeling wordt hij weer smeerbaar. Chocofruit is verkrijgbaar in alle belangrijke grootwarenhuisketens. RVH.

     

     


    08-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoog sauspotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoog sauspotje

     

     

     

    Als bondgenoot van alle professionele chef-koks is Demeyere continu op zoek naar innovatieve producten. En met het hoge sauspotje biedt de culinaire specialist een nieuwigheid om vingers en duimen af te likken. Sauspotje dat ongetwijfeld ook de amateur-kok zal bekoren.

    De gloednieuwe hoge sauspot is dan ook uiterst veelzijdig. Zo kan het potje dankzij zijn 3 lagenbodem van 3.5 mm dik gebruikt worden op alle vuren, inclusief inductie – en zowel om te koken als om warm te houden. Daarnaast kan je erin mixen zonder te spatten.

    De handige greep en de perfecte gietrand zorgen er voor dat je de inhoud gemakkelijk kan uitgieten zonder morsen. Tenslotte is dit roestvrijstalen sauspotje voorzien van maatindicaties tot 1 liter, handig om te doseren. Kortom, geen chef-kok die nog een gerecht bedenkt zonder sausje erbij …RVH.

     

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

     

    07-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.charcuterie

    Belg houdt van charcuterie

     

     

     

    In opdracht van VLAM, analyseerde het marktonderzoeksbureau GfK PanelServices Benelux, het verbruik van charcuterie in België. Hieruit blijkt dat de gemiddelde Belg jaarlijks ongeveer 16 kg charcuterie verbruikt. Het thuisverbruik van vleeswaren steeg in 2006 lichtjes met 1.5%. Binnen de charcuterie is er de laatste jaren winst voor gevogeltebereidingen, ten nadele van zoutwaren (o.a. spek en gedroogde ham). Globaal nemen de zoutwaren nog steeds de grootste hap uit het charcuterieverbruik: 23% in 2006. Gekookte hammen stonden met 22% op de tweede plaats.

    De Waal, 17.2 kg per kop, verorbert ruim 1 kg charcuterie meer dan de Vlaming, 16kg per kop. Gevogeltebereidingen, salami en paté vallen meer in de smaak bij de Vlaming, terwijl zoutwaren, gekookte ham, kookworsten en andere kookwaren populairder zijn in Wallonië.

    Binnen de verschillende charcuteriesoorten scoort de beenhouwer met 33% marktaandeel het best voor speciale bereidingen waaronder droge worsten, varkensgebraad en rosbief. Ook paté en de categorie “andere kookwaren” scoren met marktaandelen van respectievelijk 24% en 22% opmerkelijk goed bij de speciaalzaak. In de grote supermarkten worden in verhouding meer salami en gekookte ham gekocht, terwijl de discounters en de buurtsupermarkten vooral een groter marktaandeel behalen voor de kalkoen- en kipbereidingen. RVH.

     

    07-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.windstar cruises
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    CAI HEIST DE ZEILEN MET WINDSTAR CRUISES

     

     

    Casinos Austria International lanceert drie nieuwe casinos aan boord van de “Windstar Cruises” schepen:  Wind Star, Wind Surf and Wind Spirit.

     

    De groep Casinos Austria International – waarvan Grand Casino Brussels deel uit maakt -  kondigt de lancering aan van drie nieuwe “cruising casinos” aan boord van de unieke vloot van exclusieve vijfsterren zeiljachten van “Windstar Cruises”.

    Het eerste van de drie casinos, opende op 16 Juni 2007 aan boord van de ‘Wind Star’ en biedt top klasse spel entertainment met 2 Blackjack en Poker tafels en 11 slot machines. Het zusterschip de ‘Wind Spirit’ kreeg op 23 Juni ll. een identiek spelaanbod. Beide luxe multi-zeiljachten kunnen elk 148 passagiers in 73 deluxe, ocean-view en staterooms ontvangen.

     

    Het casino aan boord van het grootste schip van de Windstar Cruises vloot, de 308-passagiers dragende ‘Wind Surf’, opende de deuren op 1 Juli 2007 met een aanbod van 3 Blackjack tafels, 1 Poker tafel en 27 slot machines. De Wind Surf biedt deluxe ocean-view accommodatie in 123 staterooms en 31 suites zowel als een ultra moderne spa.

    Het in Seattle gebaseerde Windstar Cruises geeft een nieuwe generatie van cruise vakantiegangers de kans om de wereld te zien vanuit de moderne vijfsterren luxe van het romantische, intieme decor van een elegant maar informeel jacht.
    Als marktleider in luxe cruises met kleine schepen, heeft Windstar Cruises een uniek zeil-concept dat de gasten naar 50 speciaal geselecteerde bestemmingen vaart, van de Caribbean tot de Griekse eilanden en van Costa Rica tot St Tropez.


    Casinos Austria International begon de scheepsactiviteiten in 1981 en heeft sindsdien een lange traditie van opererende casinos aan boord van luxueuze cruise schepen gerealiseerd. De operaties van de nieuwe Windstar casinos zullen bestuurd worden door de gespecialiseerde afdeling, Shipboard Casino Services, gebaseerd in Piraeus, Griekenland.

    Als één van de voornaamste spelers in de internationale casino industrie, opereert Casinos Austria International vandaag de dag in 75 casinos in 19 landen en aan boord van 13 cruise schepen, met verdere casinos in ontwikkeling in Chili en Zuid Afrika. RVH.

     

    07-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cambozola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cambozola

     

     

     

    Wie kent Cambozola niet? Cambozola is een lekker romige blauwaderkaas, die het zachte van een witte-korstkaas combineert met het uitgesproken karakter van de blauwculturen. Na het succes van de Cambozola Classic en de Cambozola classic light, introduceert Cambozola nu een overheerlijke nieuwigheid: Cambozola composé, een geraffineerde zuivelcrème met  edele blauwculturen. De nieuwe ‘Composé’ bestaat in drie smaken: natuur, met peper en met ananas. Varianten die aan elk smaakverlangen tegemoetkomen zodat iedereen van de frisse spread kan genieten.

     

    Dankzij het unieke productieproces is Cambozola Composé bijzonder romig, fris en smeerbaar. Bovendien is men er bij Cambozola in geslaagd de stukjes Cambozola bij het mengen met de zuivelcrème, heel te houden. Cambozola Composé biedt dus echte stukjes blauwaderkaas, lekker en verrassend. RVH.

     

    07-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oostende en kuifje nodigen uit

     

    Oostende nodigt uit

    KUIFJE EN FILMFESTIVAL

     

     

    Naast de musical 'Kuifje - De Zonnetempel' in het Kursaal Oostende is ook de tentoonstelling 'Kuifje en Hergé aan Zee' in de Venetiaanse Gaanderijen een topevenement voor bedrijven. Het eerste Filmfestival Oostende in het gloednieuwe Kinepolis-complex is eveneens een bijzondere invalshoek voor incentives en bedrijfsevenementen.

     

    Tot eind september is Kuifje prominent aanwezig in de Stad aan Zee. De Mice-afdeling van Toerisme Oostende vzw werkte twee Vip-pakketten uit. Het eerste programma is geldig tot 30 september: verwelkoming, nocturne tentoonstelling in Venetiaanse Gaanderijen, uitgebreide receptie met hapjes, diner in Venetiaanse Gaanderijen, Savarin of Ostend Queen. De kostprijs bedraagt vanaf 95 euro per persoon. Het tweede programma (tot 19 augustus) omvat tevens de musical in Kursaal Oostende: verwelkoming, tentoonstelling met gids in Venetiaanse Gaanderijen, diner in Venetiaanse Gaanderijen, Savarin of Ostend Queen, musical in Kursaal Oostende. De kostprijs bedraagt vanaf 125 euro per persoon.

     

    Het 'Filmfestival Oostende' is het eerste filmfestival aan de Belgische Kust en wordt georganiseerd door de vzw Les Films du Bord de Mer. Het vindt plaats van 5 tot en met 11 september 2007 in Kinepolis Oostende, het gloednieuwe Kinepolis-complex aan de Wellington Renbaan. "Film in de 21ste Eeuw" is het centrale thema, met aandacht voor muziek, nieuwe media en nieuwe technologieën zoals digitale cinema. Zowel avant-premières als initiatieven rond 'film & sound' komen aan bod. Master Arno geeft zijn visie op film en stelt zijn voorkeurfilms voor aan het publiek.  Filmfestival Oostende wordt ook een filmfeest met als natuurlijk decor "De Zee". Naar aanleiding van het 'Filmfestival Oostende' werkte de Mice-afdeling van Toerisme Oostende vzw diverse VIP-pakketten voor bedrijven uit. De VIP-pakketten vinden plaats tijdens het Openingsgala op 5 september of tijdens de andere festivaldagen. RVH.

    Toerisme Oostende vzw - Mice-afdeling - Monacoplein 2 - 8400 Oostende

    mice@toerisme-oostende.be

     

    07-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kapelhoeve
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kapelhoeve

     

     

    Na 20 jaar lesgeven aan het VTI in Leuven, besliste Hilde Peremans enige tijd terug, om haar grote droom, nl. het runnen van een eigen zaak te realiseren. In het Vlaams Brabantse Winksele, op een boogscheut van Leuven, vond ze de ideale locatie, dit in een restaurant dat vele jaren onder de naam “’t Kapelleke”, een goede reputatie verwierf.

    Naast lesgeven deed Hilde de nodige zaalervaring op en in het voormalige restaurant ’t Kapelleke en in restaurant Rooden Scilt in Erps Kwerps bij wijlen Guy Pauwels.

     

    Na enige renovatie- en verfraaiingswerken, opende De Kapelhoeve 5 jaar terug de deuren, maar Hilde vond de werken onvoldoende om van een zaak met een persoonlijk cachet te kunnen spreken. Zopas kreeg het geheel een wellicht definitieve vorm. De voorraadfrigo’s en imposante toonbank werden uit de eetzaal verwijderd, waardoor de zaal plaats biedt aan een 12-tal extra gasten. Het zaaltje vooraan dat nagenoeg onbenut bleef, enkele zeldzame meetingssessies niet te na gesproken, werd ingericht als salon en rookruimte. Ook het sanitair kreeg een opknapbeurt mee. Het rustige terras in zeer groene decoratieve omgeving, is voor velen een verademing en een ontdekking van nieuwe keukengeheimen.

     

    In haar gerechten legt Hilde vooral de nadruk op dagverse producten die met zorg worden uitgekozen. In een eerder rustiek kader met enkele nostalgische verwijzigen en restanten van een voormalige kapel, zorgen de aromarijke schotels voor een perfect samengaan van een moderne keuken en lekkere bereidingen. Bovendien verruimt ze haar traditionele kaart met regionale streekproducten die elk op zich, sterk seizoensgeboden zijn, maar bovendien zoveel mogelijk een sterke lokale touch meekrijgen. Bij deze dagsuggesties hanteert ze de slogan “op is op”. De suggesties keren pas terug wanneer de voorraden na kwalitatieve controles werden aangevuld.

    De keukenkunstjes van Hilde krijgen in de zaal een degelijk verlengstuk in de persoon van zaalverantwoordelijke Tony Moens. Naast de zaal, valt ook de wijnkaart onze zijn hoede, een wijnkaart weliswaar eerder beperkt, maar toch voldoende rijk om het ‘Brabants’ tafelen op een gepaste manier te ondersteunen.

     

    Het duo Hilde-Tony, draagt voldoende zorg voor de keukenrijkdommen die Hertog Jan II destijds in Brabant introduceerde en wenst hen bovendien een extra elan mee te geven. RVH.

    Restaurant Kapelhoeve – Potestraat 4 – 3020 Winksele – tel 016/35 06 67

     

     

     

    06-08-2007 om 17:24 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    A3™ (acube)

    Een bol ijs met buitengewone houdbaarheid.

     

    A3™ is op zijn minst een zeer ongebruikelijke benaming voor een bol ijs. Alhoewel het eindproduct dat in “acube” wordt vertaald, een absolute wereldpremière is.

     

    Na verscheidene maanden denkwerk, ontwikkeling en technologieoverdracht hebben EM CREATE CONCEPT (EMC²), het Brussels Agentschap voor de Onderneming en het Brussels Innovation Relay Centre “A³™” voorgesteld. Dit is de eerste bol ijs ter wereld waarop een label kan  worden aangebracht en die drie weken kan worden bewaard. Deze innovatie, die kiemde in de onrustige en creatieve geest van Eddy Merckx, een talentvol restauranthouder en afgevaardigd bestuurder van EMC², kwam tot stand dankzij de gebundelde knowhow van het BAO en het uitgebreide netwerk voor technologieoverdracht van het Brussels IRC.

     

    Toen Eddy Merckx tijdens een evenement, een dessert voorstelde in de vorm van bollen ijs die in een boom hingen, kreeg hij een ongewone vraag voorgelegd. Een bedrijfsleider wou zijn logo op de bollen ijs aanbrengen om ze vervolgens naar zijn klanten te sturen. Er stelde zich evenwel het logistieke probleem om de bollen ijs te leveren voordat ze gesmolten zijn. Toch gaf Eddy Merckx zich niet gewonnen …

     

    Hij bedacht een uniek concept... De inspiratiebron van Eddy Merckx is niets anders dan een dragee. Een dragee die, ongeacht of ze voor voeding dan wel «farmaceutische” doeleinden wordt gebruikt, altijd gevuld is. De oplossing bestond er dus in holle dragees uit te vinden. Een proces waarbij een ei of bol in drageevorm wordt gemaakt, om vervolgens ijs in het omhulsel te spuiten. Omdat de dragee hard en vlak is, zal het ijs niet uitlopen en kan er een logo op worden gedrukt, wat meteen de tweede doelstelling van Eddy Merckx was.

    Een dragee creëren die aan deze eisen voldeed, zou meteen betekenen dat elke onderneming een beeld,  tekst of haar logo kan aanbrengen op een bol ijs. Die taak werd met succes tot een goed einde gebracht door het Brussels IRC, dat een Europese partner vond die deze krachttoer klaarspeelde. De laatste uitdaging had te maken met de houdbaarheidsdatum. Wegens de logistieke eisen die zijn verbonden aan de levering moest de houdbaarheidsdatum meer dan drie weken bedragen. Ook daarvoor werd een oplossing gevonden. Het proces steunt op de productie in een steriele kamer, om de aanwezigheid van bacteriën te vermijden, en op het wachten met invriezen. Voortaan is het dus mogelijk om vloeibaar ijs in de drageevormen te spuiten. Op die manier kunnen de gelabelde bollen ijs worden verpakt en geleverd voordat ze worden ingevroren.

     

    Dit unieke concept biedt talloze mogelijkheden tot commercialisering. In een eerste fase zal EMC² zich evenwel beperken tot de productie van eieren of bollen met label, al dan niet gevuld met ijs. Dit product richt zich hoofdzakelijk tot de B-to-B-markt. EMC² wil evenwel over enkele maanden A³™ aan het grote publiek voorstellen.

     

    De technologische partners zijn geïdentificeerd. Bedoeling is nu alle machines te groeperen zodat men de lege dragees in één enkele stap kan produceren. Alle materieel van EMC² zou normaal gezien tegen het najaar van 2007 operationeel moeten zijn. Een ideale periode voor de commercialisering van een productengamma dat is afgestemd op de eindejaarsfeesten. Naast het positieve aspect van een geslaagd ondernemersinitiatief is het project van Eddy Merckx goed voor de indienstneming van 7 personen op korte termijn en van nog eens 15 medewerkers in de loop van 2008.

     

    Het nieuwe concept van ‘recreatieve’ voeding biedt talloze mogelijkheden en bewijst dat spitstechnologie een verrijking van de kwalitatieve voedingsproducten in zich draagt. RVH.

     

     

    06-08-2007 om 10:37 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.logies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volledig nieuwe regels voor hele Vlaamse logiessector

    Eén decreet voor vakantiewoningen, gastenkamers, hotels, campings en vakantielogies

     

     

    Het ontwerpdecreet van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois met overkoepelende regeling voor de hele Vlaamse toeristische logiessector, met een transparant vergunningenstelsel en bijhorende sterrenclassificaties kreeg alvast de principiële goedkeuring van de Vlaamse regering.

    Nieuw in het ontwerpdecreet is dat voor het eerst ook vakantielogies, gastenkamers en vakantiewoningen in beeld komen, dit met inbegrip van de commerciële appartementenverhuur aan de kust.

    Vandaag bestaat er enkel een specifieke regelgeving en een bijhorend classificatiesysteem voor hotels en kampeerterreinen. De Vlaamse toeristische logiessector is echter veel meer dan alleen maar hotels en campings. Zo is er een explosieve groei van het aantal gastenkamers (Bed & Breakfast) en plattelandslogies, en ontstaan mengvormen als boothotels, kampeerbedrijven met vakantiehuisjes, aparthotels enz., waardoor de sector een bijzonder gediversifieerd gezicht heeft gekregen. Daarenboven zorgt het ontbreken van specifieke toeristische regelgeving voor de commerciële verhuur van vakantiewoningen, vakantielogies en gastenkamers, voor oneerlijke concurrentie met campings en hotels, die wel strenge normen opgelegd krijgen.

     

    Aan de toeristen wordt momenteel een heel onvolledig plaatje van het volledige Vlaamse logiesaanbod aangeboden. Met het nieuwe decreet komen eveneens de duizenden vakantiewoningen en gastenkamers in beeld en worden ze gepromoot in binnen- en buitenland. Derhalve zijn in het decreet een aantal kwaliteitsgaranties ingebouwd. Andere essentiële elementen zijn de bescherming van de consument en een waarheidsgetrouwe informatie over het aanbod.

     

    In nauwe samenwerking met de betrokken sectoren heeft minister Bourgeois daarom een overkoepelende regeling uitgewerkt. Alle vormen van toeristisch logies moeten worden aangemeld of vergund. Het ontwerpdecreet definieert vijf categorieën van toeristisch logies: hotels, openluchtrecreatieve terreinen, vakantiewoningen, gastenkamers en vakantielogies (restcategorie). Elk toeristisch logies dat wordt aangeboden aan de toeristische markt, moet aan overkoepelende voorwaarden voldoen op het vlak van veiligheid, onderhoud en hygiëne en ruimtelijke ordening. Daarnaast zullen er specifieke uitbatingsvoorwaarden worden bepaald per categorie.

     

    Uitbaters van gastenkamers, hotels, openluchtrecreatieve terreinen en vakantielogies met meer dan 2 kamers of percelen, zullen een vergunning moeten aanvragen bij Toerisme Vlaanderen. Elk vergund logies zal ook een sterrenclassificatie krijgen. Toerisme Vlaanderen zal hen, met vermelding van deze sterren, meenemen in de promotie.

    Vakantiewoningen en alle andere logies met ten hoogste twee kamers (voor maximum 8 personen), die aangeboden worden op de toeristische markt, zullen zich voorafgaandelijk moeten aanmelden bij Toerisme Vlaanderen. In concreto betekent dit onder meer dat elk appartement aan de kust, dat door een immobiliënkantoor commercieel wordt verhuurd, zich zal moeten aanmelden. Ze kunnen ook vrijwillig een vergunning aanvragen, waardoor ze in de sterrenclassificatie worden opgenomen en gepromoot worden door Toerisme Vlaanderen. Eigenaars die hun appartement niet op de markt aanbieden, maar wel aan vrienden en familieleden verhuren, vallen niet onder de aanmeldingsplicht.

     

    Voor alle commerciële vergunde logiescategorieën wordt een nieuw, eenvormig classificatiesysteem met sterren uitgewerkt. De bestaande reglementering en classificatie van hotels en campings legt volgens Bourgeois te sterk de nadruk op kwantiteit en is het niet in lijn met internationale classificatiesystemen. Dat is natuurlijk nefast voor de internationale concurrentie. Het ontwerpdecreet wordt nu voor advies voorgelegd aan de SERV, daarna gaat het naar Raad van State. Nadien bespreekt de Vlaamse ministerraad de eventuele wijzigingen, waarna het naar het Vlaams Parlement kan.

     

    Essentieel in het nieuwe decreet, dat wellicht toepasbaar is vanaf de zomer 2008,  is dat elk toeristisch logies in Vlaanderen zich voortaan waarheidsgetrouw moet voorstellen op de markt. RVH.

     

    06-08-2007 om 10:27 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.solar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Solar facil

     

     

    ‘Solar Facil’ is een licht, opvouwbar en makkelijk mee te nemen zonnepaneel voor onderweg. Dit product is ideaal voor elke vakantieganger die tijdens een kortere of langere vakantie moeiteloos zijn elektronische apparatuur wil opladen.

    Het zonnepaneel is ideaal voor het laden van kleine elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, mp3-spelers en andere toestellen die voorzien zijn van een usb-poort. De panelen hebben een hoge energieopbrengst, zijn uiterst licht, duurzaam en flexibel.De gebruiker kan de Solar Facil eenvoudig bevestigen aan een rugzak, tent of kano. Het mobiele zonnepaneel is voorzien van een intelligente laadregulator en een ingebouwde ontlaadbeveiliging.

    06-08-2007 om 10:26 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!