Inhoud blog
  • Een meubel voor het leven
  • JeanPaul Knott:
  • Denim, but make it iconic
  • Bang & Olufsen
  • Vakantie in het kwadraat
  • Frédérique Constant
  • Vaderdag: Belgisch mannencosmeticamerk DHIST'L lanceert 5 gift boxes
  • Braderie Publique viert tien jaar met majorettes, fanfares en kinderanimatie
  • L'Âme Adoré
  • kleuren en koken buiten de lijnen
  • 5x lekker zomeren met Bio Planet
  • Geluid op grote schaal
  • E.L.F. beauty breidt uit
  • Zomerfavorieten heruitgevonden door Floris van Bommel
  • Tentoonstelling Art Public 2025
  • Nooit gingen zoveel Belgen op cruise als in 2024
  • Groene vingers en bourgondisch buitenleven
  • Swatch scuba horloges: duik in een wereld van kleur
  • Knokke-Heist lanceert kidsproof zomeraanbod
  • VIU bij de Vitra Circle stores
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 14

    Toscane 14

    Rubbia al Colle

     

     

     

     

    Een wijngaard gespecialiseerd in rode wijnen die in totaal zowat 80 ha omvat. De wijnkelder is volledig ondergronds gebouwd, de heuvel werd eerst afgegraven, de ruwbouwwerken afgewerkt en het geheel werd terug onder de aarde bedolven. Het is een rijke Etruskische archeologische regio met rijke ondergrond waar destijds ook meerdere wijnen werden weergevonden. Niet ten onrechte wordt de Val di Cornia waarin de wijngaarden zijn gelegen omschreven als Italië’s groentetuin.

     

    De nieuwe kelders die zich over meer dan 10.000m² uitstrekken zijn uitgerust met alle moderne apparatuur, straalt nochtans een enorm respect voor de natuur uit. De globale exploitatie is zelf bedruipend inzake energie door het gebruik van zonne-straling. Rubbia al Colle produceert acht verschillende rode wijnen, drie Sangiovese, drie Bordeaux blended en twee wijnen waaraan geen sulfieten werden toegevoegd, specifiek om het eigen regionaal karakter te onderlijnen.

    Ondanks het feit dat voor elke wijn dezelfde druivensoort wordt gebruikt, is smaak en intensiteit verschillend en afhankelijk van de percelen op zich, meerdere genieten immers van een microklimaat dat toch zorgt voor een eigen persoonlijkheid en als dusdanig de diversiteit aanwakkert.

     

    Op de degustatietafel de Tuttu Natura IGT Toscana Sangiovese, Rumpotino Val di Cornia Suverto Sangiovese DOC, Vigna Usilio Val di Cornia Suvereto Sangiovese DOC en Vigna Molisso Val di Cornia Suvereto DOC.

    De Tutto Natura, een fruitige ietwat plakkerige wijn met paarsachtige kleur is afkomstig van een wijngaard waarin geen chemische stoffen worden gebruikt. Zijn jeugd wordt gekleurd door mooie aroma’s die fijn uitlopen.

     

    De Rumpotini Van di Cornia Suvereto Sangiovese DOC 2004, 90% Sangiovese en 10% Ciliegiolo heeft zijn natuurlijke karaktertrekken, jeugd en frisheid weten te bewaren. Deze wijn is aangemaakt uit stronken die in de 90-er jaren van een oude wijngaard werden gerecupereerd. De mooie tannines worden subtiel versterkt door de lichte houttoets en tonen van rode vruchten.

     

    Vigna Usilio Val di Cornia Suvereto Sangiovese DOC 2003 wordt aangemaakt met druiven die van overvloedige zonneschijn konden genieten, jammer genoeg is er slechts één perceel voor deze wijnen aanwezig. Het droge klimaat geeft de wijn een mooie volle smaak met erg lichte tannines, een lichte toets van nootmuskaat en rijpe rode vruchten met lange aangename afdronk.

     

    De Vigna Molisso Val di Cornia Suvereto DOC 2004 is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Syrah, die alle op de hoogst gelegen gronden werden aangeplant. De rotsachtige ondergrond zorgt voor de donkerrode kleur, in de neus toetsen van rode vruchten met fijne smaakpaletten in de mond. RVH.

    www.arcipelagomuratori.it

     







    19-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 13

    Toscane 13

    Bolgheri Vini di Toscana

     

     

     

    In prachtige kuststrook langsheen de Middellandse zee met monumenten en historische plaatsen in de nabijheid zoals San Gimignano en het eiland Elba, maar ook met aangename klimatologische omstandigheden die een verblijf er quasi het ganse jaar door erg aangenaam maken.

     

    Proeven van Bolgheri is niet alleen genieten van het landschap en het luilekkere vakantieleven maar is eveneens de culinaire geneugten ontdekken en voornamelijk kennismaken met de regionale druiven en wijnen. Naar onze smaak vindt menig toerist hier ongetwijfeld enkele leuke ontdekkingen terug.

     

    Temidden de veelheid aan wijngaarden aandacht voor drie specieke wijnboeren die elk op zich zorgen voor aantrekkelijke en smaakveroverende wijnen.

    Fornacelle langsheen de Etruskische wijnroute, werd uitgebouwd vanaf het einde van de 19de eeuw. In 1998 nam Stefano Billi, de exploitatie over van zijn grootvader en zorgde voor nieuwe aanplantingen, ook zijn echtgenote Silvia is actief in het bedrijf. Het domein van 15ha bestaat uit 8 ha wijngaarden en 7ha olijfbomen, Stefano heeft vooral oog voor kwaliteit met de Bolgheri Classic en een Artistic collection. Wij kozen voor de Guarda Boschi 2006 die op een middelharde kleibodem met steenstructuur wordt verbouwd. De percelen zijn eerder klein, de wijn wordt samengesteld uit 60% Cabernet en 40% Merlot. In de neus lichte toetsen van verse kruiden en aroma’s van mineralen terwijl fijne tannines zorgen voor een frisse afdronk. Ideaal bij rood vlees, wild en kazen. www.fornacelle.it

     

    Vini Meletti Cavallari is een erg jong bedrijf dat in 2002 door Giorgio Meleti werd opgericht. Geboren en getogen temidden de wijngaarden besliste hij op zijn 24ste om zijn eigen cultuur op te starten en beschikt nu over zowat 10ha, een uitbreiding met 3ha enkel voor witte wijnen is in volle voorbereiding. Uit kwalitatief oogpunt blijft de productie beperkt tot 6000kg druiven per ha.

    De Impronte is een elegante, imponerende wijn van 70% Cabernet Sauvignon en 30% Cabernet Franc, licht Bordeaux getint, mede door de rijping in eiken vaten. De Impronte heeft een mooie rode kelur en geeft in de neus een intens bouquet van rode vruchten en munt. In de mond blijft hij zacht aromatisch met karakter en mooi evenwichtige tannines. www.giorgiomeletticavallari.it 

     

    De Cipriana farm wordt sinds 1975 door de Fabianabroers uitgebaat, hun wijnen sleepten reeds heel wat bekroningen in de wacht. Wij werden bekoord door de Paguro Vermentino Bolgheri, een leuke, lichtgele maar fleurige en fruitige wijn die best als aperitef kan worden gedronken, maar ook bij visgerechten erg hoog scoort.

    De San Martino Bolgheri rosso Superiore samengesteld uit Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Altri is een leuke mix met intense smaak, dieprode kleur en harmonieuze afdronk. Rood vlees, wild en sterke kazen zij ideale compagnons. RVH.

    www.lacipriani.it

     








    18-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 12

    Toscane 12

    Grattamacco

     

     

     

    Met de Grattamacowijnen komen we terecht in een regio waar de Bolgheridruif hoogtij viert. Deze wijnrank verkiest een warm en droog klimaat op lage hoogte en is bestand tegen weelderige en soms te overvloedige zonnewarmte.

     

    Grattamacco strekt zich uit over 33ha waarvan 12ha wijngaarden en 5 ha olijfbomen, de aanpalende groene boszone heeft alleszins een matigende invloed. Tijdens de oogst gebeurt een zorgvuldige selectie zodat de fermentatie in eiken vaten van 700l makkelijk kan verlopen. De malolactie fermentatie in vaten van franse eik geeft een eigen accent aan de wijnen, accent dat zich tijdens het rijpingsproces 12-18 maand  versterkt. De eindrijping op fles duurt minimaal 6 maand. Voor het rijpingsproces beschikt het domein over een unieke rijpingskelder, 8m onder de grond, waarbij de vochtigheidsgraad via kuntsmatige kanalen die naast de kelder werden gegraven, gevuld worden met eik zodat het water langzaam naar beneden sijpelt en er zonder enige moeite voor zorgt dat de vochtigheid perfect op niveau wordt gehouden.

     

    De aanplantingen op het heuvelachtige parcour gebeuren rekening houdende met de 7 microzones en bestaan uit 55% Cabernet Sauvignon, 15% Sangiovese, 10% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot; voor de witte wijnen beperkt het domein Grattamacco zich uitsluitend tot de aanplanting van de Vermentinodruif.

     

    Op de proeftafel Grattamacco Bianco 2008: 1.5ha op kalkachtige gronden met 4500 ranken per ha en zowat 8ton trossen per ha van gemiddeld 15 jaar. Deels gevinifieerd in inox, deels in eik, na de mixing van beide nog minstens 8maand in eik.

    Bolgheri Vermentino DOC: 100% Vermentino, 14% alc. In de neus citrus en geel fruit overgaand in hazelnoot, elegante wijn en goed uitgeblanceerd. Ideaal bij vis maar dank zij aroma ook bij antipasti, crostine en zachte kazen.

    Grattamacco Rosso 2007: 10ha op kalkachtige zandgronden, 4500 ranken, gemiddeld 20 jaar. Vinificatie in open eiken vaten, malolactie fermentatie in gesloten vaten. Deze Bolgheri rosso Superiore DOC geeft lichte balsamicotoetsen en zwarte bessen met elegante afdronk. Wild, gestoofde bereidingen van rood vlees en kaas

    L’Alberello 2007: 2 ha op kleigrond met vinificatie in open vaten. De Bolgheri rosso Superiore DOC heeft 70% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot. Smaak van intens rood fruit met elegante pittigheid en goede balans tussen acciditeit en mineralen met toch zachte tannines

    Bolgheri Rosso 2008: 10 ha kalkachtige zandgronden 4500 tot 5400 ranken per ha van gemiddeld 15 jaar. Bestaat uit 60% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 10% Merlot en 10% Sangiovese. Geeft een zachte pittige smaak van zwarte bessen met lichte tannines, past ondanks zijn complexiteit perfect bij typisch toskaanse gerechten.

    Aleatico Dell’Elba: wijngaard op 170m hoogte op het eiland Elba, 2ha op ietwat granietachtige gronden met 20hl/ha. Dieprode kleur, prima parfums van bloemen. De complexiteit zorgt voor prettig evenwicht in finale. Opsteker bij chocolade, taart en sterke kazen. RVH.

    www.collemassari.it







    17-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 11

    Toscane 11

    Pietrafitta en Poderi Arcangelo

     

     

     

     

    Twee wijndomeinen die binnen de agro-toeristische ontwikkeling naast wijngaarden ook overnachtingsmogelijkheden in kamers, op de boerderij en in stijlvolle countryhouses aanbieden. De nabijheid van de Middellandse zee zorgt niet alleen voor een aangenaam klimaat maar biedt de toeristen de kans op een all-round ontdekking van Toscane.

     

    Beide wijndomeinen zijn eveneens lid van het Consortium Vernaccia di San Gimignano dat werd opgericht in 1972 op intiatief van enkele wijnboeren en zich de verdediging en versteviging van deze oorsprongsbenaming tot doel stelt. Dit kan enkel door een bestendige uitbouw van het imago, een promotie van de regio en onderzoek en ontwikkeling van de wijnproductie om een nog betere eindkwaliteit te bereiken. In totaal zijn een 90-tal wijnboeren lid van het consortium. Als een van de oudste wijnregio’s uit Italië moet dit absolute voorrang krijgen en wordt de benaming enkel toegekend aan die wijnen die minstens 90% Vernaccia in het eindproduct opnemen. In 2006 liep de totale productie van het consortium op tot zowat 2.920 miljoen liter Vernaccia.

     

    Temidden de veelheid van producten die het Consortium ter degustatie aanbood, toch enige aandacht voor deze specifieke domeinen. Pietrafitta zorgt o.m. voor een leuke La Costa, 100% Vernaccia met aroma van rijp fruit en gedroogde bloemen. De Il Poggio-wijn verenigt 50% Sangiovese en 50% Canaiolo dank zij een sterk geconcentreerde fermentatie die borg staat voor een elegant, harmonieus en gebalanceerd eindproduct. De Borghetto eveneens 100% Vernaccia heeft het aroma van plattelandsbloemen en vers fruit, terwijl La Sughera, 80% Sangiovese en 20% Merlot, een robijnrode kleur heeft, fijn gestructureerd is met lichte cacaotoetsen.

     

    Proeven van de producten van de Azienda Agricola Poderi Arcangelo, is genieten van producten die zijn gemaakt met een uitzonderlijke liefde voor de streek, respect voor de natuur, een eigenschap die de familie Mora opbrengt sinds ze in het wijnconcept stapte. Een strikt biologische teelt, zonder compromissen, zorgt voor een gerespecteerd bedrijf. Bijzonder opmerkelijk is het feit dat de Azienda gerund en bewerkt wordt door uitsluitend vrouwelijk personeel dat erin slaagt een eigentijds en waardig product af te leveren.

    Binnen de IGT-wijnen, indicatie van de geografische herkomst, treffen we enkele tafelwijnen aan van hoge kwaliteit met een oerdegelijke prijs-kwaliteit-verhouding. Toch gaat heel wat aandacht naar de productie van DOCG-wijnen met een zeer hoge kwaliteit en waardevolle natuurlijke kenmerken die bewaard blijven gedurende het ganse verwerkingsproces. Tot dit assortiment behoren de Vernaccia base en de Selezione Terra del Lago, maar ook de Chianto DOGC en de Chianti Colle Senesi, prachtwijnen die niet alleen in een huiselijke sfeer kunnen worden gedronken, maar wijnen die de kaart van menig toprestaurant sieren. RVH.

    www.pietrafitta.com

    www.poderiarcangelo.it ( ook Nederlandstalige website)







    16-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 10

    Toscane 10

    Capella Sant’Andrea

     

     

     

     

    Deze wijngaard in de jaren 50 opgestart door het broederpaar Giovanno en Reneto Leoncini, wordt momenteel beheerd door Francesco en Flavia Del Seta, een jong koppel dat in 1997 hun eerste wijn produceerde.

     

    De vruchtbare gronden zorgen zowel voor witte als voor rode wijnen en maken evenzeer een normale landbouwexploitatie mogelijk. De nieuwe kelder werd in de jaren 90 door Antonella Leoncini gebouwd samen met haar dochter Flavia. De wijnproductie gebeurt hier op een erg traditionele manier met ruim respect voor de natuur en de aarde. Van hun grootouders erfde het jonge paar een aantal werktuigen die ze in een mini museum samenbrachten als herinnering aan de heroïsche tijden die de wijnteelt destijds in Italië beleefde. Temidden de biologisch geteelde landbouwproducten is een pittige olijfolie wellicht de meest aantrekkelijke uitschieter.

     

    Op de proeftafel vooreerst de Vernaccia di San Gimignano DOCG, de eerste Toskaanse wijn die het begeerde DOGC label kreeg toegewezen. Het wijnproces verloopt met fermentatie onder sterk gecontroleerde temperatuur ten einde het bouquet en de smaak optimaal te behouden. De wijn met licht gouden kleur biedt een fruitig en aangenaam bouquet, is harmonieus met karaktervolle afdronk en heeft 13% alc volume. Gedronken op een temperatuur van 10 à 12°c is hij ideaal bij alle vis, maar ook bij wit vlees en het bekende ‘rabbit in Vernaccia’.

     

    De Rialto Vernaccia di San Gimignano DOCG wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven, hiervan worden jaarlijks 22.000 flessen geproduceerd. Na de rijping in vaten, krijgt de wijn uiteindelijk in de fles zijn aroma mee. Intens en sterk geel gekleurd blijft het een harmonieuze wijn van 13.5% alc die heerlijk smaakt bij voorgerechten, gekookt vlees en visgerechten, wanneer hij wordt geserveerd op 14 à 16°C. De Rialto 2006 leek ons iets te droog met sterke smaaktoetsen, terwijl de Rialto 2007 een rijkelijke mooie afdronk in petto had; het fijn fruitige boeket met lichte vanilletoetsen zorgde voor een mooi eindresultaat.

     

    De Serreto San Gimignano Rosso DOC werd geproefd in de jaargangen 1997, 2001 en 2004. Voor de jaargang 1997 werd 50% Sangiovese gemengd met 50% Merlot wat zorgt voor een donkerrode, stevige en karaktervolle wijn. Voor de latere jaren werd gezorgd voor 75% Sangiovese en 25% Merlot met een iets lichtere kleur als resultaat. Deze wijnen die hun maturatie gedurende een jaar op Franse eik doormaken ontwikkelen een elegante en karaktervolle wijn, harmonieus met toetsen van bosfruit en heel zacht vanille-aroma. Op het smaakpalet ook een vleugje hout wat de wijn mooi laat afronden. Deze Serreto, ideale serveertemperatuur 18 à 20°C,  is een ideale gezel bij rood vlees, stoomschotels, wild en sterke kaassoorten. RVH.

    In België voorradig via wijnhandels Op de Beeck Duffel en Divino

    www.cappellasantandrea.it

     

     





    15-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 9

    Toscane 9

    San Gimignano

     

     

     

     

    Een klein, druk en lieftallig stadje, bijzonder gegeerd door de toeristen die er zich gedurende de zomermaanden verdringen om een glip van een van de vele historische gebouwen op te vangen. Bovendien autoluw, een stadje dus om gezellig te kuieren.

     

    Het stadje ligt op een heuvel zowal 334m boven de zeespiegel en priemt zich met zijn vele torens doorheen de blauwe Toskaanse lucht. Het overheerst trouwens de vallei van de Elsarivier en is reeds van verre merkbaar. Opgericht tijdens de Etruskische periode, bloeide het dorpje pas in de 10de eeuw open nadat het volgens de legende van de overheersing van de Barbaren werd gered door de bisschop van Modena, St Gimignano.

     

    In de Middeleeuwen kende het stadje een onverwachte bloei en gold het als een rustplaats op de pelgrimsroute Via Francigena die naar Rome liep. De welvaart steeg de adellijke en rivaliserende families naar het hoofd en iedereen bouwde een toren. Zo zouden er op een bepaald ogenblik meer dan 70 torens gestaan hebben en wordt het stadje geregeld omschreven als het middeleeuws Manhattan. De torens dienden niet alleen als woning maar vormden evenzeer een versterking tegen mogelijke rivalen. Opmerkelijk is dat sommige overblijvende torens in meerdere steensoorten werden opgetrokken wat er volgens historici op wijst dat men de eigen toren verhoogde, wanneer een concurrent een hogere toren inplantte. Naast de torens dacht men ook aan kunst en cultuur en werden talloze kerken en musea opgetrokken.

     

    In 1199 kreeg het stadje een aantal vrijheidsrechten die het tegen indringers beschermde, zo kwam het o.m. in opstand tegen de bisschop van Voltera die de stadsrechten wou beknotten. De weelde was evenwel oorzaak van een aantal interne vetes en kreeg men twee clans, enerzijds de Guelphs rondom de familie Ardinghelli en anderzijds de Ghibelliens rondom de familie Salvucci.

     

    Wanneer de pest er in 1348 uitbreekt slinkt het aantal inwoners zienderogen en raakt het stadje in verval, reeds in 1353 is elke weerstand gebroken en moet het in de stad Florence zijn meerdere erkennen. De besmettelijke ziekte is tevens de aanleiding om een andere pelgrimsroute uit te tekenen, problemen die het stadje niet meer te boven komt waardoor het momenteel enkel op zijn historisch erfgoed kan terugvallen.

     

    Tot de te bezoeken momumenten alvast de collegiale kerk ofte Duomo, het paleis van het volk, het museum van kerkelijke kunstschatten, het archeologische museum, de kerk St Agostino, het fort Montestaffoli eva. RVH.

    www.sangimignano.com

     







    14-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 8

    Toscane 8

    Villa Cusona : Guicciardini Strozzi

     

     

     

     

    Dit wijngoed bestaat reeds meer dan 1000 jaar, het oudste document dat het bestaan ervan bevestigt, dateert immers uit het jaar 994. Het domein omvat ruim 530 ha gelegen in de mooie en prachtige toskaanse valleien in de onmiddellijke nabijheid van het middeleeuwse Manhatten, nl. San Gimignano.

     

    De politieke en economische invloeden van de families Guicciardini en Strozzi, herhaaldelijk door een bloedlijn verbonden, stralen zich meermaals uit doorheen de ontwikkeling van Toscane, Italië en eveneens Europa.

     

    Macchiavelli was bij de start van zijn carrière, secretaris van Franceso Guicciardini, terwijl de bankiersfamilie Strozzi als de grootste rivaal gold van het geslacht Di Medici. Tot de familie behoort eveneens Lisa Gherardini del Giocondo ofte La Gioconda of dé Mona Lisa die door Leonardo Da Vinci werd vereeuwigd. Prinses Natalia Strozzi, 15de of 16de nageslacht van la Gioconda, thans medebeheerder van het domein, is trouwens de Gioconda van de 21ste eeuw en duikt met haar sprekende gelijkenis, regelmatig op in de Italiaanse media.

     

    Het is in het begin van de 70-er jaren dat prins Girolamo Strozzi, Natalia’s vader, de commercialisatie van het domein ter harte nam, samen met zijn echtgenote Irina, ondertussen bijgestaan door hun dochters Natalia en Irina jr. Hij is eveneens de stichter van het consortium van de Vernacciawijnen waardoor deze wijnen volop in de belangstelling komen te staan. Op het domein Tenute Guiicciardini Strozzi worden 22 verschillende wijnen geproduceerd, waaronder de prestigieuze Vernaccia di San Gimignano, voor het eerst geproduceerd in het jaar 1200. Dit was de lievelingswijn van Dante, Michelangelo, Boccace, hijwerd gedronken aan het hof De Medici en door hen aan de Paus bezorgd. Girolamo’s vader, dierf het als jongeling in 1933 aan om deze wijnen in een typische fles ‘bordelese’ te bottelen.

     

    Op de degustatietafel: Cusona brut: 100% Vernaccia di San Gimignano, met fijne en delicate fruitigheid, mooie gele kleur en erg sprankelend. Erg leuke aperitiefwijn.

    Vernaccia di San Gimignano: 100% Vernacciadruif, droge witte wijn, fruitig en intens met een harmonieuze, lichtjes bittere maar fijne afdronk

    Millanni: geproduceerd naar aanleiding van het 1000-jarig bestaan van het domein, een mix van Sangiovese, Cabernet sauvignon en Merlot met 12 maand rijping in eiken vaten, elegante parfums en intensief rode kleur

    Poggio Moreto: 100% Sangiovese, 6 maand rijping in eigen vaten, pittig, dieprode kleur en boeket van rijpe rode vruchten, ideaal bij rood vlees, wild en geurige kazen

    Ocra: bijnaam ‘het bloed der aarde’, mix van Cabernet sauvignon, Syrak en Merlot en 12 maand rijping. Donkerrood fruit blijft nazinderen, is een typische Bolgheriwijn

    Grappa: fris en bloemrijk bouqet met kristalheldere kleur, een mooie aromatische smaak en ideaal om een maaltijd af te sluiten. RVH.

    Beschikbaar in het assortiment van Delhaize.

    www.guicciardinistrozzi.it







    13-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 26/05-01/06 2025
  • 19/05-25/05 2025
  • 12/05-18/05 2025
  • 05/05-11/05 2025
  • 28/04-04/05 2025
  • 21/04-27/04 2025
  • 14/04-20/04 2025
  • 07/04-13/04 2025
  • 31/03-06/04 2025
  • 24/03-30/03 2025
  • 17/03-23/03 2025
  • 10/03-16/03 2025
  • 03/03-09/03 2025
  • 24/02-02/03 2025
  • 17/02-23/02 2025
  • 10/02-16/02 2025
  • 03/02-09/02 2025
  • 27/01-02/02 2025
  • 20/01-26/01 2025
  • 13/01-19/01 2025
  • 06/01-12/01 2025
  • 30/12-05/01 2025
  • 23/12-29/12 2024
  • 16/12-22/12 2024
  • 09/12-15/12 2024
  • 02/12-08/12 2024
  • 25/11-01/12 2024
  • 18/11-24/11 2024
  • 11/11-17/11 2024
  • 04/11-10/11 2024
  • 28/10-03/11 2024
  • 21/10-27/10 2024
  • 14/10-20/10 2024
  • 07/10-13/10 2024
  • 30/09-06/10 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 07/09-13/09 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 14/11-20/11 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 24/11-30/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!