Inhoud blog
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
  • Swatch X Tate gallery collection
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 14

    Toscane 14

    Rubbia al Colle

     

     

     

     

    Een wijngaard gespecialiseerd in rode wijnen die in totaal zowat 80 ha omvat. De wijnkelder is volledig ondergronds gebouwd, de heuvel werd eerst afgegraven, de ruwbouwwerken afgewerkt en het geheel werd terug onder de aarde bedolven. Het is een rijke Etruskische archeologische regio met rijke ondergrond waar destijds ook meerdere wijnen werden weergevonden. Niet ten onrechte wordt de Val di Cornia waarin de wijngaarden zijn gelegen omschreven als Italië’s groentetuin.

     

    De nieuwe kelders die zich over meer dan 10.000m² uitstrekken zijn uitgerust met alle moderne apparatuur, straalt nochtans een enorm respect voor de natuur uit. De globale exploitatie is zelf bedruipend inzake energie door het gebruik van zonne-straling. Rubbia al Colle produceert acht verschillende rode wijnen, drie Sangiovese, drie Bordeaux blended en twee wijnen waaraan geen sulfieten werden toegevoegd, specifiek om het eigen regionaal karakter te onderlijnen.

    Ondanks het feit dat voor elke wijn dezelfde druivensoort wordt gebruikt, is smaak en intensiteit verschillend en afhankelijk van de percelen op zich, meerdere genieten immers van een microklimaat dat toch zorgt voor een eigen persoonlijkheid en als dusdanig de diversiteit aanwakkert.

     

    Op de degustatietafel de Tuttu Natura IGT Toscana Sangiovese, Rumpotino Val di Cornia Suverto Sangiovese DOC, Vigna Usilio Val di Cornia Suvereto Sangiovese DOC en Vigna Molisso Val di Cornia Suvereto DOC.

    De Tutto Natura, een fruitige ietwat plakkerige wijn met paarsachtige kleur is afkomstig van een wijngaard waarin geen chemische stoffen worden gebruikt. Zijn jeugd wordt gekleurd door mooie aroma’s die fijn uitlopen.

     

    De Rumpotini Van di Cornia Suvereto Sangiovese DOC 2004, 90% Sangiovese en 10% Ciliegiolo heeft zijn natuurlijke karaktertrekken, jeugd en frisheid weten te bewaren. Deze wijn is aangemaakt uit stronken die in de 90-er jaren van een oude wijngaard werden gerecupereerd. De mooie tannines worden subtiel versterkt door de lichte houttoets en tonen van rode vruchten.

     

    Vigna Usilio Val di Cornia Suvereto Sangiovese DOC 2003 wordt aangemaakt met druiven die van overvloedige zonneschijn konden genieten, jammer genoeg is er slechts één perceel voor deze wijnen aanwezig. Het droge klimaat geeft de wijn een mooie volle smaak met erg lichte tannines, een lichte toets van nootmuskaat en rijpe rode vruchten met lange aangename afdronk.

     

    De Vigna Molisso Val di Cornia Suvereto DOC 2004 is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Syrah, die alle op de hoogst gelegen gronden werden aangeplant. De rotsachtige ondergrond zorgt voor de donkerrode kleur, in de neus toetsen van rode vruchten met fijne smaakpaletten in de mond. RVH.

    www.arcipelagomuratori.it

     







    19-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En 7de ETAP hotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat bracht de Sint ? Een 7e Etap Hotel!

     

     

     

     

    Dit jaar bracht Sinterklaas een groot cadeau naar de stad Brussel: een Etap Hotel! Het merk heeft er voor gekozen om haar 7e vestiging in Ruisbroek te openen, in navolging van Charleroi, Brussel, Luik, Antwerpen, Raeren en Brugge. Met meer dan 400 hotels is Etap Hotel Europees leider op het vlak van budgetvriendelijke hotels. Het merk biedt "het allerbeste tegen de laagste prijs" en gaat actief verder met haar ontwikkeling in Europa en vooral België.

     

    Het Etap Hotel Brussels South Ruisbroek ligt aan de westelijke ring rond Brussel en is dus gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de wagen, zowel vanuit het centrum van de hoofdstad als vanuit Parijs. Het hotel is de ideale plaats voor een zakenreis of een toeristisch weekendje in Brussel en telt 124 kamers van de nieuwe 'Cocoon' generatie, die uitgedacht werd door designer Paul Priestman en het Innovations en Design team van de Accor groep. De combinatie tussen functionaliteit, optimaal gebruik van de ruimte en comfort geeft het Etap Hotel een eigentijdse designlook.

     

    124 'Cocoon' kamers : Rustgevende, zachte kleuren en een opwaardering van licht, volume en materialen liggen aan de basis van het gevoel van welzijn dat men meteen krijgt wanneer men een 'Cocoon' kamer binnenkomt. Door de vele led-lichtbronnen kunnen verschillende sferen gecreëerd worden en zelfs de douche beschikt over veranderbare, veelkleurige verlichting.

     

    Een ander pluspunt van dit concept: een flat-screen televisie, multimedia-aansluiting en satellietzenders, een dekbed en een fleece deken, een ruime douchecabine, een grote spiegel met ingewerkte kapstok, een antislip vloerbedekking, extra stopcontacten en een apart toilet.

     

    Het Etap Hotel Brussels South biedt twee types 'Cocoon' kamers, met twee of drie comfortabele bedden, en drie kamers voor personen met een handicap. Alle kamers hebben een 24/24 service en dat alles vanaf €49 per nacht. Dat is het allerbeste tegen de laagste prijs!

     

    Levendige kleuren, ledverlichting, spel van transparantie en ronde meubels, ... Ook de publieke ruimtes werden opnieuw uitgewerkt om meteen een gevoel van ruimte en openheid te creëren.

    De ontbijtzaal baadt in een moderne, kleurrijke en slim verlichte sfeer en biedt een kwaliteitsvol buffet à volonté voor de prijs van 7 euro per persoon. De ontvangstruimtes zijn uitgerust met een gratis WIFI-verbinding, een drank- en snackautomaat, comfortabele zetels en een infohoek. RVH.

     

    19-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 13

    Toscane 13

    Bolgheri Vini di Toscana

     

     

     

    In prachtige kuststrook langsheen de Middellandse zee met monumenten en historische plaatsen in de nabijheid zoals San Gimignano en het eiland Elba, maar ook met aangename klimatologische omstandigheden die een verblijf er quasi het ganse jaar door erg aangenaam maken.

     

    Proeven van Bolgheri is niet alleen genieten van het landschap en het luilekkere vakantieleven maar is eveneens de culinaire geneugten ontdekken en voornamelijk kennismaken met de regionale druiven en wijnen. Naar onze smaak vindt menig toerist hier ongetwijfeld enkele leuke ontdekkingen terug.

     

    Temidden de veelheid aan wijngaarden aandacht voor drie specieke wijnboeren die elk op zich zorgen voor aantrekkelijke en smaakveroverende wijnen.

    Fornacelle langsheen de Etruskische wijnroute, werd uitgebouwd vanaf het einde van de 19de eeuw. In 1998 nam Stefano Billi, de exploitatie over van zijn grootvader en zorgde voor nieuwe aanplantingen, ook zijn echtgenote Silvia is actief in het bedrijf. Het domein van 15ha bestaat uit 8 ha wijngaarden en 7ha olijfbomen, Stefano heeft vooral oog voor kwaliteit met de Bolgheri Classic en een Artistic collection. Wij kozen voor de Guarda Boschi 2006 die op een middelharde kleibodem met steenstructuur wordt verbouwd. De percelen zijn eerder klein, de wijn wordt samengesteld uit 60% Cabernet en 40% Merlot. In de neus lichte toetsen van verse kruiden en aroma’s van mineralen terwijl fijne tannines zorgen voor een frisse afdronk. Ideaal bij rood vlees, wild en kazen. www.fornacelle.it

     

    Vini Meletti Cavallari is een erg jong bedrijf dat in 2002 door Giorgio Meleti werd opgericht. Geboren en getogen temidden de wijngaarden besliste hij op zijn 24ste om zijn eigen cultuur op te starten en beschikt nu over zowat 10ha, een uitbreiding met 3ha enkel voor witte wijnen is in volle voorbereiding. Uit kwalitatief oogpunt blijft de productie beperkt tot 6000kg druiven per ha.

    De Impronte is een elegante, imponerende wijn van 70% Cabernet Sauvignon en 30% Cabernet Franc, licht Bordeaux getint, mede door de rijping in eiken vaten. De Impronte heeft een mooie rode kelur en geeft in de neus een intens bouquet van rode vruchten en munt. In de mond blijft hij zacht aromatisch met karakter en mooi evenwichtige tannines. www.giorgiomeletticavallari.it 

     

    De Cipriana farm wordt sinds 1975 door de Fabianabroers uitgebaat, hun wijnen sleepten reeds heel wat bekroningen in de wacht. Wij werden bekoord door de Paguro Vermentino Bolgheri, een leuke, lichtgele maar fleurige en fruitige wijn die best als aperitef kan worden gedronken, maar ook bij visgerechten erg hoog scoort.

    De San Martino Bolgheri rosso Superiore samengesteld uit Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Altri is een leuke mix met intense smaak, dieprode kleur en harmonieuze afdronk. Rood vlees, wild en sterke kazen zij ideale compagnons. RVH.

    www.lacipriani.it

     








    18-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planet Earth
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Achter de schermen van Planet Earth

     

     

     

    Na het succes van de tv-serie Planet Earth en de bioscoopfilm Earth komt de BBC met een nieuwe documentaire op DVD: Planet Earth: nieuwe ontdekkingen.

    In deze extra documentaire wordt nieuw beeldmateriaal gecombineerd met persoonlijke verhalen van de makers van Planet Earth. De kijker krijgt een compleet en fascinerend beeld over de totstandkoming van de meest gewaardeerde natuurserie ooit.

    Planet Earth is een  veelgeprezen documentairereeks van de BBC. Meer dan vijf jaar filmen, met ruim veertig high definition-camera’s, op tweehonderd locaties resulteerde in het ultieme portret van onze aarde. De unieke natuurbeelden werden in een monumentale documentaireserie van 11 afleveringen gegoten.

    De makers van Planet Earth nodigen je nu uit om de wereld áchter al dat natuurschoon te ontdekken; boeiende verhalen die net zo knap en avontuurlijk zijn als de serie en film zelf.  In Planet Earth: nieuwe ontdekkingen zijn de allermooiste en meest indrukwekkende momenten van Planet Earth bij elkaar gebracht. Voor de liefhebbers een nieuw hoofdstuk in de prachtige saga!

     

    Disc 1


    Great Planet Earth moments:

    De makers van de serie onthullen hun verhalen achter de meest memorabele scenes uit Planet Earth. Aan de hand van herinneringen en anecdotes komen we er achter welke vaardigheden en technieken gebruikt werden om de prachtige shots te maken. Vaak ging dit gepaard met veel pijn en moeite en een ongelooflijke dosis toeval en geluk.

     

    Planet Earth diaries:

    Elf mini-documentaires die ieder dieper ingaan op een ander element van het productieproces; Van de manier waarop haaien werden gelocaliseerd tot de moeilijkheden van het filmen in het hart van de jungle: iedere uitdaging heeft zijn eigen fenomenale verhaal.: 1. Eye in the sky, 2. Snow leopard quest, 3. Diving with piranhas, 4. Into the abyss, 5. Wild camel chase, 6. Alive in the freezer, 7. Shot in the dark, 8. Trouble in paradise, 9. Shark quest, 10. Forest fliers en 11 Ocean wanderers

    Disc 2

    Bonus-documentaire: BBC EARTH Natural World – Secrets of the Maya Underworld
    Onder de met jungle bezaaide tempels in Yucatan Peninsula te Mexico is een verbazingwekkende ontdekking gedaan: Het grootste labyrinth van ondergrondse rivieren en volgelopen steengrotten ter wereld. Deze wonderlijke omgeving herbergt een schat aan natuurverschijnselen: van ontzagwekkende druipsteengrotten tot de meest bizarre diersoorten. RVH.

     

    18-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstsfeer regio Duinkerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Genieten over de grens: gastronomie en kerstsfeer in Duinkerke en regio

     

     

     

    Voor een stukje onvervalste kerst- en wintersfeer reis je de komende weken naar Duinkerke. Deze gezellige Franse stad ligt net over de grens en verrast elke bezoeker met zijn rijke gastronomie en zijn talrijke evenementen naar aanleiding van Kerst en Eindejaar.

     

    In Duinkerke is de sfeer levendig en zelfs tijdens de koude wintermaanden voel je de warme charme. Dit is op en top Frankrijk met zijn ‘art de vivre à la Française’ en dit op slechts enkele kilometers van de Belgische grens. In Duinkerke, met zijn sfeervolle haven en zijn mooie zandstranden, kan je die typische levenskunst het best ervaren via de gastronomie. Duinkerke is dé bestemming voor een gastronomische uitstap.

     

    Heel wat restaurants zijn omwille van de regionale keuken opgenomen in toonaangevende gastronomische gidsen zoals Michelin en Gault et Millau. In de Gault et Millau gids 2011 zijn recentelijk restaurant l’Estouffade (www.estouffade.com) en l’Atelier de Steff (www.atelierdesteff.com), beide in Duinkerke, toegevoegd en zijn zeker een proeverij waard. Tevens in het centrum van Duinkerke is het « S »  restaurant gelegen (tevens in Gault et Millau) met een moderne keuken waar de bezoeker letterlijk een kijkje in de keuken wordt gegund (www.s-restaurant.com). 

     

    Er zijn ook veel goede restaurants met een eerlijke keuken en dito prijs zonder vermelding in de bekende gastronomische gidsen. Een goed restaurant is Le Corsaire (www.lecorsaire-dk.com) waarvan de Duinkerkse chef zijn sporen heeft verdiend bij de Ritz. Het unieke uitzicht op de jachthaven van Duinkerke krijgt men er gratis bij.

     

    Voor de echte typische lokale keuken ga je naar ‘Au petit pierre’, bekend om zijn Vlaamse gerechten zoals waterzoi, joues de morue en crème brûlée à la chicorée (www.aupetitpierre.com). In de keuken van l’Auberge de Jules worden alleen streekproducten verwerkt. Wandel je door het centrum van Duinkerke dan kom je beslist in de levendige rue de l’amiral Ronarch met zijn oesterbar en wijnbar, zijn typische brasseries waar je de tripes en frites maison au gras de boeuf kan proeven. Hou je van mosselen dan moet je zeker naar Le Moule Rit waar de Duinkerkse mosselen op maar liefst zestig verschillende wijzen worden bereid (www.lamoulerit.com) . Tijdens je wandeling zal je beslist nog andere aantrekkelijke restaurants ontdekken en zal je kennismaken met de heerlijke patisserie zoals de doigts de Jean Bart en met de smaakvolle terrines zoals de West Cappeloises. Maak je een uitstap naar Bergues dan  koop je voor familie en vrienden thuis de typische worst en kaas van dit Noord-Franse stadje.

     

    In de omgeving van Duinkerke zijn er heel wat restaurants met gastronomische specialiteiten: La Taverne du Westhoek in Quaedypre, Au joyeux retour des Pêcheurs in Zuydcoote en het restaurant van Hotel La Meunerie in Teteghem waar je kan overnachten in één van de negen aantrekkelijke suites (www.lameunerie.fr). Dit en nog veel andere sfeervolle hotels zijn overigens ideaal voor een eindejaar break in Duinkerke.   

     

    Voor deze en voor nog veel meer geuren, smaken en eindejaarssfeer reis je de komende weken naar Duinkerke. ‘Reizen’ is veel gezegd want in geen tijd rijd je naar onze Franse buurstad..

    www.duinkerke.fr /  www.ot-dunkerque.fr/nl/  www.tourisme-gravelines.fr

    18-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 12

    Toscane 12

    Grattamacco

     

     

     

    Met de Grattamacowijnen komen we terecht in een regio waar de Bolgheridruif hoogtij viert. Deze wijnrank verkiest een warm en droog klimaat op lage hoogte en is bestand tegen weelderige en soms te overvloedige zonnewarmte.

     

    Grattamacco strekt zich uit over 33ha waarvan 12ha wijngaarden en 5 ha olijfbomen, de aanpalende groene boszone heeft alleszins een matigende invloed. Tijdens de oogst gebeurt een zorgvuldige selectie zodat de fermentatie in eiken vaten van 700l makkelijk kan verlopen. De malolactie fermentatie in vaten van franse eik geeft een eigen accent aan de wijnen, accent dat zich tijdens het rijpingsproces 12-18 maand  versterkt. De eindrijping op fles duurt minimaal 6 maand. Voor het rijpingsproces beschikt het domein over een unieke rijpingskelder, 8m onder de grond, waarbij de vochtigheidsgraad via kuntsmatige kanalen die naast de kelder werden gegraven, gevuld worden met eik zodat het water langzaam naar beneden sijpelt en er zonder enige moeite voor zorgt dat de vochtigheid perfect op niveau wordt gehouden.

     

    De aanplantingen op het heuvelachtige parcour gebeuren rekening houdende met de 7 microzones en bestaan uit 55% Cabernet Sauvignon, 15% Sangiovese, 10% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot; voor de witte wijnen beperkt het domein Grattamacco zich uitsluitend tot de aanplanting van de Vermentinodruif.

     

    Op de proeftafel Grattamacco Bianco 2008: 1.5ha op kalkachtige gronden met 4500 ranken per ha en zowat 8ton trossen per ha van gemiddeld 15 jaar. Deels gevinifieerd in inox, deels in eik, na de mixing van beide nog minstens 8maand in eik.

    Bolgheri Vermentino DOC: 100% Vermentino, 14% alc. In de neus citrus en geel fruit overgaand in hazelnoot, elegante wijn en goed uitgeblanceerd. Ideaal bij vis maar dank zij aroma ook bij antipasti, crostine en zachte kazen.

    Grattamacco Rosso 2007: 10ha op kalkachtige zandgronden, 4500 ranken, gemiddeld 20 jaar. Vinificatie in open eiken vaten, malolactie fermentatie in gesloten vaten. Deze Bolgheri rosso Superiore DOC geeft lichte balsamicotoetsen en zwarte bessen met elegante afdronk. Wild, gestoofde bereidingen van rood vlees en kaas

    L’Alberello 2007: 2 ha op kleigrond met vinificatie in open vaten. De Bolgheri rosso Superiore DOC heeft 70% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot. Smaak van intens rood fruit met elegante pittigheid en goede balans tussen acciditeit en mineralen met toch zachte tannines

    Bolgheri Rosso 2008: 10 ha kalkachtige zandgronden 4500 tot 5400 ranken per ha van gemiddeld 15 jaar. Bestaat uit 60% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 10% Merlot en 10% Sangiovese. Geeft een zachte pittige smaak van zwarte bessen met lichte tannines, past ondanks zijn complexiteit perfect bij typisch toskaanse gerechten.

    Aleatico Dell’Elba: wijngaard op 170m hoogte op het eiland Elba, 2ha op ietwat granietachtige gronden met 20hl/ha. Dieprode kleur, prima parfums van bloemen. De complexiteit zorgt voor prettig evenwicht in finale. Opsteker bij chocolade, taart en sterke kazen. RVH.

    www.collemassari.it







    17-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The American

    The American:

    George Clooney in Anton Corbijn film

     

     

     

     

    Jack (George Clooney), wapenmaker en huurmoordenaar, is een meester in zijn vak. Wanneer een klus in Zweden slecht afloopt, moet hij van zijn baas  Pavel (Johan Leysen) onderduiken in een klein Italiaans bergdorp waar hij nog één laatste opdracht krijgt. Jack sluit er vriendschap met een priester en ontmoet de mooie prostituee Clara. Zijn laatste job komt er in de vorm van Mathilde, een collega die hem vraagt een speciaal geweer te maken. Jack gaat aan het werk maar beïnvloed door zijn nieuwe vriendschappen, ziet hij voor het eerst een uitweg uit zijn eenzame bestaan. Om zijn nieuwe leven te beginnen, zal hij echter eerst moeten afrekenen met de demonen uit zijn verleden.


    The American is een knappe film, gebaseerd op de bestseller A Very Private Gentleman (1990) van Martin Booth.

    The American is de tweede film van het Nederlandse fenomeen Anton Corbijn. Corbijn werd  vooral bekend als fotograaf van rockartiesten en hollywoodsterren als David Bowie, Miles Davis, Robert de NIro, Elvis Costello, Clint Eastwood,… Hij ontwierp platenhoezen voor o.m. U2, Depeche Mode, Nick Cave, Metallica, The Rolling Stones, REM en de Bee Gees. Daarnaast regisseerde Corbijn ook videoclips voor U2, Depeche Mode, The Killers, Joy Division, Front 242, Coldplay en Johnny Cash. Voor zijn videoclip van Heart Shaped Box van Nirvana (1994) ontving Anton Corbijn een MTV Award.

    Duizendpoot Corbijn wist voor The American een van ’s werelds grootste acteurs te strikken, George Clooney. En… Corbijn – Clooney blijkt een gouden duo. The American werd een wereldwijde box office hit die zo’n 50 miljoen dollar opbracht. De film haalde een nummer 1 positie in de Amerikaanse bioscoopzalen en kwam in België binnen op nummer 5.

    Een belangrijke rol in The American is weggelegd voor de Vlaamse acteur Johan Leysen, die Pavel (Jack's opdrachtgever) vertolkt. Leysen studeerde in 1974 af aan de Studio Herman Teirlinck en speelde voornamelijk mee in Europese theater- en filmproducties. In 1993 won hij de prijs als Beste Acteur op het Internationaal filmfestival van Montréal voor zijn rol in Trahir. In 1997 kreeg hij een nominatie voor een Gouden Kalf als Beste Acteur in Tralievader. In 1998 kreeg hij het Gouden Kalf als Beste acteur voor de hoofdrol in Felice... Felice.... Meer recent was Leysen te zien in De Smaak van De Keyser (2008) en Soeur Sourire (2009).

    Corbijn’s goede vriend Herbert ‘Herbie’ Grönemeyer (Das Boot) componeerde de muziek van The American. Grönemeyer is een Duits componist/muzikant/acteur die in 2007 werd verkozen tot grootste muzikant die Duitsland ooit gekend heeft. (Tweede werd Udo Jürgens en derde Wolfgang Amadeus Mozart).


    The American
    heeft het allemaal: een uitmuntende cast, een fenomenale regisseur en fantastische muziek. Een absolute must dus voor de liefhebbers van de betere film. Vanaf 11 januari verkrijgbaar in de winkel op DVD en Blu-ray! RVH.

     





    17-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 11

    Toscane 11

    Pietrafitta en Poderi Arcangelo

     

     

     

     

    Twee wijndomeinen die binnen de agro-toeristische ontwikkeling naast wijngaarden ook overnachtingsmogelijkheden in kamers, op de boerderij en in stijlvolle countryhouses aanbieden. De nabijheid van de Middellandse zee zorgt niet alleen voor een aangenaam klimaat maar biedt de toeristen de kans op een all-round ontdekking van Toscane.

     

    Beide wijndomeinen zijn eveneens lid van het Consortium Vernaccia di San Gimignano dat werd opgericht in 1972 op intiatief van enkele wijnboeren en zich de verdediging en versteviging van deze oorsprongsbenaming tot doel stelt. Dit kan enkel door een bestendige uitbouw van het imago, een promotie van de regio en onderzoek en ontwikkeling van de wijnproductie om een nog betere eindkwaliteit te bereiken. In totaal zijn een 90-tal wijnboeren lid van het consortium. Als een van de oudste wijnregio’s uit Italië moet dit absolute voorrang krijgen en wordt de benaming enkel toegekend aan die wijnen die minstens 90% Vernaccia in het eindproduct opnemen. In 2006 liep de totale productie van het consortium op tot zowat 2.920 miljoen liter Vernaccia.

     

    Temidden de veelheid van producten die het Consortium ter degustatie aanbood, toch enige aandacht voor deze specifieke domeinen. Pietrafitta zorgt o.m. voor een leuke La Costa, 100% Vernaccia met aroma van rijp fruit en gedroogde bloemen. De Il Poggio-wijn verenigt 50% Sangiovese en 50% Canaiolo dank zij een sterk geconcentreerde fermentatie die borg staat voor een elegant, harmonieus en gebalanceerd eindproduct. De Borghetto eveneens 100% Vernaccia heeft het aroma van plattelandsbloemen en vers fruit, terwijl La Sughera, 80% Sangiovese en 20% Merlot, een robijnrode kleur heeft, fijn gestructureerd is met lichte cacaotoetsen.

     

    Proeven van de producten van de Azienda Agricola Poderi Arcangelo, is genieten van producten die zijn gemaakt met een uitzonderlijke liefde voor de streek, respect voor de natuur, een eigenschap die de familie Mora opbrengt sinds ze in het wijnconcept stapte. Een strikt biologische teelt, zonder compromissen, zorgt voor een gerespecteerd bedrijf. Bijzonder opmerkelijk is het feit dat de Azienda gerund en bewerkt wordt door uitsluitend vrouwelijk personeel dat erin slaagt een eigentijds en waardig product af te leveren.

    Binnen de IGT-wijnen, indicatie van de geografische herkomst, treffen we enkele tafelwijnen aan van hoge kwaliteit met een oerdegelijke prijs-kwaliteit-verhouding. Toch gaat heel wat aandacht naar de productie van DOCG-wijnen met een zeer hoge kwaliteit en waardevolle natuurlijke kenmerken die bewaard blijven gedurende het ganse verwerkingsproces. Tot dit assortiment behoren de Vernaccia base en de Selezione Terra del Lago, maar ook de Chianto DOGC en de Chianti Colle Senesi, prachtwijnen die niet alleen in een huiselijke sfeer kunnen worden gedronken, maar wijnen die de kaart van menig toprestaurant sieren. RVH.

    www.pietrafitta.com

    www.poderiarcangelo.it ( ook Nederlandstalige website)







    16-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reisenquete
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nationale reisenquête over de droomvakantie van de Belg:

    een Bourgondische all-in vakantieformule naar de zon met een portie  cultuur

     

     

                                                                                                                                                               

    Barre wintertijden staan voor de deur. Het ideale moment om weg te dromen en uit te kijken naar de volgende vakantiebestemming. Het  Italiaanse cruisebedrijf MSC Cruises  peilde naar de reisverwachtingen  van de Belg. Rondvraag bij 1.000 Belgen wijst uit dat hun  droomvakantie een all-in vakantieformule is naar een zonnige  bestemming (30,5%) met culturele ontdekkingen en lekker eten en  drinken: 6 Belgen op de 10 vindt dat cultuur een cruciale plaats verdient op vakantie en voor 7 Belgen op de 10 is lekker eten en  drinken onmisbaar. Het vakantiehuisje in het zuiden komt op de tweede  plaats (23,10%) en cruises sluiten de top 3 af (11,5%).

     

    Het is geen toeval dat 1 Belg op 10 droomt van een cruise. Steeds meer  vakantiegangers en ook jongeren laten zich verleiden tot deze trendy  vakantieformule. Cruisevakanties combineren immers alle voorwaarden  van een ideale vakantie. Cruiseschepen zijn als een rondvarend  vakantieresort waar je elke dag een nieuwe stad ontdekt in alle  comfort zonder je koffers steeds weer in en uit te pakken: 's avonds  vertrekken in Barcelona en  's ochtends wakker worden in Tunis op een  luxeschip. Je bent de hele dag vrij om actief op culturele  ontdekkingstocht te gaan of aan boord te genieten van alle  faciliteiten van een modern cruiseschip: binnen- en buitenzwembaden,  sport- en fitnesscentra, massage- en wellnesscentra MSC Aurea Spa,  theater of zelfs bowling, 4D cinema en de Formule 1 simulator, er is  voor ieder wat wils. Bovendien geniet je aan boord van de MSC Cruiseschepen van authentieke Italiaanse specialiteiten,  de verste  producten zoals heerlijk handgemaakt ijs en echte espresso.

     

    Andere leuke bevindingen van de reisenquête:

    3 Belgen op 10 (30,6%) beleefden al een romance op vakantie. Het overgrote merendeel van de Belgen gaat op vakantie om de  dagelijkse sleur te vergeten (72,2%) en voor totale ontspanning (66%);Mannen hechten meer belang aan lekker eten en drinken (75,6%) en  sporten (17,1%) op vakantie, terwijl vrouwen speciale activiteiten voor kinderen (14,5%) en wellnessbehandelingen (13,1%) belangrijker vinden.

    Het  zijn eerder mannen dan vrouwen die op vakantie op zoek zijn naar  quality time met hun partner (52,7%); vrouwen hechten dan weer meer  belang aan quality time met het hele gezin (35,7%). Op vakantie hebben Belgen het meeste hekel aan bestolen worden (39,2%)  en luidruchtige toeristen (21,6%).

     

    MSC Cruises heeft momenteel de modernste vloot ter wereld, bestaande  uit elf schepen: MSC Magnifica, MSC Splendida en MSC Fantasia (de  grootste schepen ooit gebouwd voor een Europese rederij), MSC Poesia,  MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Opera, MSC Lirica,  MSC Sinfonia MSC  Armonia  en MSC Melody. De vloot vaart het ganse jaar over de  Middellandse Zee en seizoensgebonden in Noord-Europa, de Atlantische  Oceaan, de Caraïben, Noord-Amerika en Canada, Zuid-Amerika, de  Indische Oceaan en Zuid- en West-Afrika. MSC Cruises is de enige  rederij ter wereld die in het bezit is van de Six Golden Pearls-award, die uitgereikt wordt door Bureau Veritas ter onderstreping van het  hoge niveau van management en het beschermen van het milieu. Het  bedrijf kreeg ook de ISO9001 en ISO22000 certificering voor de  voedselkwaliteit en -veiligheid op alle aspecten van de catering,  zowel aan wal als aan boord.  RVH.

     

    16-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Upignac op de feesttafel

    Upignac op uw feesttafel…

     

     

    Upignac… Alleen al van de klank van dit woord, typisch voor het zuidwesten van Frankrijk, gaat een mens watertanden! En terecht, want de meest Belgische producent van foie gras rust niet op zijn lauweren en blijft zijn klanten verheugen met nieuwe producten.

    Voor de eindejaarsfeesten 2010-2011, kunnen lekkerbekken bij Delhaize drie nieuwe bereidingen proeven die ideaal zijn om diners en recepties een extra cachet te geven: reepastei met foie gras, speenvarkenpastei met foie gras en struisvogelpastei met foie gras!  Ze worden per twee sneetjes verkocht en zijn de perfecte oplossing voor een gastronomisch maar eenvoudig te bereiden voorgerecht.

    Maar laten we niet uit het oog verliezen dat Upignac ook staat voor een netwerk van
    26 winkels waar het hele gamma dat in Upigny bereid wordt, beschikbaar is. Men vindt er natuurlijk de foies gras “au torchon 100 % bordeaux”, maar ook enkele creaties, dit jaar bijvoorbeeld de zeer smakelijke foie gras met champignons en truffels. Zeker de ontdekking waard.

    Alle andere producten van de eend worden er eveneens aangeboden: verse of gerookte eendenborst, eendenhaasjes, eendenbillen en ingemaakte maagjes. Daarnaast is er ook al het nodige om deze producten perfect tot hun recht te laten komen: uienconfituur, smakelijke gelei en... de wijnen uit de Elzas René Meyer, de sauternes château Grillon ofde champagnes Etienne Lefèvre.

    Upignac verdeelt verder de uitstekende producten van Urbani, zonder twijfel de grootste specialist ter wereld op het vlak van truffels. Vers of in blik, natuur of verwerkt in een aantal smakelijke bereidingen... mogelijkheden te over om kennis te maken met wat door veel mensen als het meest ongelooflijke ingrediënt van de Europese keuken beschouwd wordt. RVH.

    www.upignac.be





    16-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 10

    Toscane 10

    Capella Sant’Andrea

     

     

     

     

    Deze wijngaard in de jaren 50 opgestart door het broederpaar Giovanno en Reneto Leoncini, wordt momenteel beheerd door Francesco en Flavia Del Seta, een jong koppel dat in 1997 hun eerste wijn produceerde.

     

    De vruchtbare gronden zorgen zowel voor witte als voor rode wijnen en maken evenzeer een normale landbouwexploitatie mogelijk. De nieuwe kelder werd in de jaren 90 door Antonella Leoncini gebouwd samen met haar dochter Flavia. De wijnproductie gebeurt hier op een erg traditionele manier met ruim respect voor de natuur en de aarde. Van hun grootouders erfde het jonge paar een aantal werktuigen die ze in een mini museum samenbrachten als herinnering aan de heroïsche tijden die de wijnteelt destijds in Italië beleefde. Temidden de biologisch geteelde landbouwproducten is een pittige olijfolie wellicht de meest aantrekkelijke uitschieter.

     

    Op de proeftafel vooreerst de Vernaccia di San Gimignano DOCG, de eerste Toskaanse wijn die het begeerde DOGC label kreeg toegewezen. Het wijnproces verloopt met fermentatie onder sterk gecontroleerde temperatuur ten einde het bouquet en de smaak optimaal te behouden. De wijn met licht gouden kleur biedt een fruitig en aangenaam bouquet, is harmonieus met karaktervolle afdronk en heeft 13% alc volume. Gedronken op een temperatuur van 10 à 12°c is hij ideaal bij alle vis, maar ook bij wit vlees en het bekende ‘rabbit in Vernaccia’.

     

    De Rialto Vernaccia di San Gimignano DOCG wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven, hiervan worden jaarlijks 22.000 flessen geproduceerd. Na de rijping in vaten, krijgt de wijn uiteindelijk in de fles zijn aroma mee. Intens en sterk geel gekleurd blijft het een harmonieuze wijn van 13.5% alc die heerlijk smaakt bij voorgerechten, gekookt vlees en visgerechten, wanneer hij wordt geserveerd op 14 à 16°C. De Rialto 2006 leek ons iets te droog met sterke smaaktoetsen, terwijl de Rialto 2007 een rijkelijke mooie afdronk in petto had; het fijn fruitige boeket met lichte vanilletoetsen zorgde voor een mooi eindresultaat.

     

    De Serreto San Gimignano Rosso DOC werd geproefd in de jaargangen 1997, 2001 en 2004. Voor de jaargang 1997 werd 50% Sangiovese gemengd met 50% Merlot wat zorgt voor een donkerrode, stevige en karaktervolle wijn. Voor de latere jaren werd gezorgd voor 75% Sangiovese en 25% Merlot met een iets lichtere kleur als resultaat. Deze wijnen die hun maturatie gedurende een jaar op Franse eik doormaken ontwikkelen een elegante en karaktervolle wijn, harmonieus met toetsen van bosfruit en heel zacht vanille-aroma. Op het smaakpalet ook een vleugje hout wat de wijn mooi laat afronden. Deze Serreto, ideale serveertemperatuur 18 à 20°C,  is een ideale gezel bij rood vlees, stoomschotels, wild en sterke kaassoorten. RVH.

    In België voorradig via wijnhandels Op de Beeck Duffel en Divino

    www.cappellasantandrea.it

     

     





    15-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discover
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    THOMAS COOK DISCOVER

     

     

     

    Thomas Cook Discover, dat is reizen op wereldniveau. Van klassieke reizen tot de meest exotische paradijzen, er is geen limiet op het ontdekkingsplezier.

     

    In groep reizen is goedkoper reizen en zorgeloos genieten. Thomas Cook Discover werkt samen met professionele partners en waar mogelijk zelfs met Belgische lokale agenten ter plaatse. Uniek op de Belgische reismarkt: gegarandeerde afreisdata, ook met een beperkt aantal deelnemers. Vaste prijzen: geen brandstoftoeslagen na boeking. Scherpe prijzen: permanent marktonderzoek garandeert een scherpe prijs Nederlands- en/of Franstalige reisbegeleiding. Georganiseerde reis, met zoveel mogelijk vrijheid: kies zelf de excursies waaraan je wil deelnemen

     

    Een aantal rondreizen uit de Thomas Cook Discover brochure kan je nu ook op individuele basis reserveren. Je reist op eigen houtje met een huurwagen en je bepaalt zelf het tempo. Het systeem is heel flexibel, je vertrekt wanneer je wilt, kiest zelf het type accommodatie en het type huurwagen en je bepaalt zelf wanneer je een stop inlast. Selfdrives zijn momenteel mogelijk voor volgende bestemmingen: IJsland, Namibi, Costa Rica & Nicaragua en Zuid-Afrika.

     

    Groepsrondreizen hebben heel wat voordelen en worden ook door heel wat reizigers bijzonder gesmaakt. Niet iedereen vindt hierin echter zijn gading. Met de expertise die Thomas Cook Discover in de loop der jaren opbouwde, bieden ze nu eveneens de mogelijkheid om op bepaalde bestemmingen rondreizen op individuele basis te beleven.

    Reizen in koppel, met een groepje gelijkgezinden, familie of vrienden. Het kan nu allemaal perfect met Thomas Cook Discover. Je volgt het circuit zoals beschreven in de prijzenbijlage, maar met een Engelstalige priv-gids/chauffeur zodat je je reisritme naar eigen wens kan aanpassen.

     

    Nieuwe bestemmingen:

    Roemenië: 8-daagse rondreis, de parel van de Karpaten

    El Salvador, Nicaragua en Hondureas: de brug tussen 2 continenten, 14-daagse rondreis.

    Brazilië: 16 dagen op de tonen van de Samba

    Zuid-Indië: Dravidische parfums, 14-daagse rondreis door het groenste deel van India

    Chili: In het spoor van Che Guevara, 17-daagse rondreis gericht op de natuur.

     

    Wie voor 17 januari 2011 reserveert, ontvangt een gratis Thomas Cook reiskoffer per

    dossier. Deze actie is geldig voor boekingen uit de volgende Thomas Cook brochures zomer 2011: Vliegvakanties, Exotische Vakanties, Discover, Cruises, USA, Frankrijk, Europa en Kampeervakanties.

    Boekt u voor 17 januari 2011, dan levert dit 100 euro voordeel per dossier op, bovenop de Thomas Cook reiskoffer. RVH.

    15-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citytrips zomer 2011
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    THOMAS COOK CITYTRIPS ZOMER 2011

     

     

    De Citytrips brochure van Thomas Cook wordt voor het tweede jaar op rij een jaarbrochure, bestaande uit een kleurenbrochure en een aparte prijzenbijlage.

     

    De kleurenbrochure is geldig voor afreizen van april 2011 tot april 2012. De prijzen worden gebundeld in een aparte prijzenbijlage die 2 keer per jaar zal verschijnen. Op deze manier kan Thomas Cook Citytrips sneller en flexibeler inspelen op prijsevoluties.

     

    Het rijtje bestemmingen omvat Amsterdam,  Athene,  Barcelona,  Berlijn,  Bilbao,  Boedapest,  Cordoba,  Dublin, Firenze,  Granada,  Helsinki,  Istanbul,  Keulen,  Kopenhagen,  Krakau,  Lissabon, Londen,  Lyon,  Madrid,  Malaga,  Malta,  Marrakech,  Milaan,  Moskou,  Napels,  New York,  Nice,  Parijs,  Porto,  Praag, Riga,  Rijsel,  Rome,  Sevilla,  St Petersburg, Stockholm,  Tallinn,  Valencia,  Venetië, Vilnius, Warschau en Wenen

     

    MOSKOU is dé nieuwkomer. "Moskou is zoveel meer dan de stad van Lenin en Stalin. De fascinerende metropool is het "hart van Rusland". Maak kennis met de absolute trekpleisters zoals het imposante Rode Plein en het statige Kremlin. Of laat je verleiden door de unieke kathedralen, de ontelbare musea, de mystieke kloosters en de gezellige sfeer in de Arbat. Moskou heeft voor elk wat wils. "

    Moskou, gelegen aan de Moska-rivier heeft een schat aan bezienswaardigheden. Het wordt niet voor niets vergeleken met een heus openluchtmuseum. De binnenstad

    herbergt de mooiste, architecturale pareltjes zoals het Kremlin en het Rode Plein met onder andere de Basilius-kathedraal en het Lenin-mausoleum. Goed voor een plaatsje op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

     

    De Xplore the city pakketten blijven populair. Een Xplore the City pakket omvat hotelverblijf, transport en een originele excursie.

     

    STEDENCOMBIS

    Sommige steden uit het aanbod van Thomas Cook Citytrips zijn gemakkelijk met elkaar te combineren. Bovendien komt een combi-trip goedkoper uit dan twee afzonderlijke citytrips.

    Mogelijke combi’s:

    Spaanse steden onderling combineren met vliegtuig OF trein (vb: Barcelona & Madrid of Andalousia: Granada, Sevilla, Cordoba & Malaga)

    Portugal: combineer Lissabon met Porto per trein

    Italië: combineer Firenze en Rome per trein of maak een andere combi per vliegtuig

    Rusland en de Baltische staten combineren met Helsinki (vb Tallinn-Helsinki per boot of Vilnius-Riga met Eurolines, St-Petersburg-Moskou met nachttrein)

    Centraal Europa: Boedapest, Praag en Wenen zijn perfect per trein te combineren . RVH

     

    15-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'n heerlijk glaasje zonder schuldgevoel

    Een heerlijk glaasje zonder schuldgevoel met de nieuwe Tönissteiner Naranja Fit!

     

     

     

     

    Met de suikervrije Fit fruit limonades en vruchtensappen van Tönissteiner wordt elke maaltijd heerlijk licht. En toch even lekker. Zeker met de nieuwe Tönissteiner Naranja Fit: bloedsinaasappelsap met waardevol Tönissteiner mineraalwater zonder toevoeging van suiker! Deze nieuwe toevoeging aan het calorie-arme vruchtensapassortiment is rijk aan bloedsinaasappelen, wat zorgt voor een aromatische smaak.

     

    Tönissteiner vruchtensapdranken

    De calorienarme fruitige verfrissingen met 30% vruchtensap bevatten natuurlijke vitamine A, C en E en zijn rijk aan waardevol calcium en magnesium. Zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen.  Ze passen perfect in jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar en jouw afslankingsplan!

     

    Het Tönissteiner Vruchtenkorf vruchtensap is een multivitamine nectar met gereduceerd aantal calorieën op basis van fijn Tönissteiner mineraalwater met hoogwaardig sap van de sinaasappel, appel, abrikoos, maracuja, ananas, perzik, druif, papaja kiwi en banaan.

     

    Tönissteiner Berry Fit is een verfrissende dorstlesser met een mix van o.a. frambozen, bosbessen, aardbeien, druiven, aalbessen, vlierbessen en cranberries.  De cranberries bevatten veel vitamine C en hebben een zeer gezonde en helende werking.

     

    Fit Fruit limonades

     

    Naast de calorie-arme vruchtensappen  zijn er ook de Fit Fruit limonades. De Fit fruit limonades zijn een combinatie van het mineraal water en sappen (minimaal 10%), zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. De limonades bevatten geen toegevoegde suikers daarom passen ze perfect in een caloriearme maaltijd. In de Fit Fruit limonades vind je 4 heerlijke, verschillende smaken.

    Tönissteiner Orange Fit, een sprankelend fruitige verfrissing met natuurlijke sinaasappels.

    Tönissteiner Grape Fit, een grapefrisdrank met hoogwaardig Tönissteiner mineraalwater zonder toevoeging van suiker. Zeer geschikt in het kader van een afslankingsplan.

    Tönissteiner Ice Break Fit, een limonade met een subtiele  citroen- en limoensmaak.

    Tönissteiner Zitrone Fit, een citroenfrisse verfrissing met een vol, natuurlijk aroma. RVH.

    www.toenissteiner.be

     

     

     











    15-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 9

    Toscane 9

    San Gimignano

     

     

     

     

    Een klein, druk en lieftallig stadje, bijzonder gegeerd door de toeristen die er zich gedurende de zomermaanden verdringen om een glip van een van de vele historische gebouwen op te vangen. Bovendien autoluw, een stadje dus om gezellig te kuieren.

     

    Het stadje ligt op een heuvel zowal 334m boven de zeespiegel en priemt zich met zijn vele torens doorheen de blauwe Toskaanse lucht. Het overheerst trouwens de vallei van de Elsarivier en is reeds van verre merkbaar. Opgericht tijdens de Etruskische periode, bloeide het dorpje pas in de 10de eeuw open nadat het volgens de legende van de overheersing van de Barbaren werd gered door de bisschop van Modena, St Gimignano.

     

    In de Middeleeuwen kende het stadje een onverwachte bloei en gold het als een rustplaats op de pelgrimsroute Via Francigena die naar Rome liep. De welvaart steeg de adellijke en rivaliserende families naar het hoofd en iedereen bouwde een toren. Zo zouden er op een bepaald ogenblik meer dan 70 torens gestaan hebben en wordt het stadje geregeld omschreven als het middeleeuws Manhattan. De torens dienden niet alleen als woning maar vormden evenzeer een versterking tegen mogelijke rivalen. Opmerkelijk is dat sommige overblijvende torens in meerdere steensoorten werden opgetrokken wat er volgens historici op wijst dat men de eigen toren verhoogde, wanneer een concurrent een hogere toren inplantte. Naast de torens dacht men ook aan kunst en cultuur en werden talloze kerken en musea opgetrokken.

     

    In 1199 kreeg het stadje een aantal vrijheidsrechten die het tegen indringers beschermde, zo kwam het o.m. in opstand tegen de bisschop van Voltera die de stadsrechten wou beknotten. De weelde was evenwel oorzaak van een aantal interne vetes en kreeg men twee clans, enerzijds de Guelphs rondom de familie Ardinghelli en anderzijds de Ghibelliens rondom de familie Salvucci.

     

    Wanneer de pest er in 1348 uitbreekt slinkt het aantal inwoners zienderogen en raakt het stadje in verval, reeds in 1353 is elke weerstand gebroken en moet het in de stad Florence zijn meerdere erkennen. De besmettelijke ziekte is tevens de aanleiding om een andere pelgrimsroute uit te tekenen, problemen die het stadje niet meer te boven komt waardoor het momenteel enkel op zijn historisch erfgoed kan terugvallen.

     

    Tot de te bezoeken momumenten alvast de collegiale kerk ofte Duomo, het paleis van het volk, het museum van kerkelijke kunstschatten, het archeologische museum, de kerk St Agostino, het fort Montestaffoli eva. RVH.

    www.sangimignano.com

     







    14-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formule hotel Zeebrugge

    Hotel Formule 1 Zeebrugge stapt uit Formule 1-keten

     

     

     

    Accor Belux bevestigt de sluiting van het Formule 1hotel in Zeebrugge, gelegen aan de Koggenstraat 7.

     

    De vestiging voldoet niet meer aan de huidige eisen van haar klanten, noch aan de rentabiliteitscriteria van de Groep, waardoor het beslist werd om de activiteiten te stoppen. Het gebouw wordt te koop gezet.

     

    De Groep garandeert haar aanwezigheid in de regio van Brugge dankzij Etap Hotel Brugge Centrum, een economisch zeer aantrekkelijk product dat in mei 2010 werd geopend. Deze vestiging biedt 184 designkamers voor één, twee of drie personen met douche en privétoilet én een 24u/24u service vanaf 42 € per nacht ( Tarief geldig voor elke reservatie minimum 30 dagen voor aankomst).

    Accor Belux is aanwezig in 18 steden met 56 hotels van 9 verschillende merken.

     

    Accor, wereldwijde hotelexploitant en leader in Europa, is aanwezig in 90 landen met 4100 hotels en bijna 500.000 kamers. Ze beschikt over een grote merkenportefeuille met Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotel F1 en Motel 6, alsook aanverwante activiteiten Thalassa sea&spa en Lenôtre. Accor biedt een uitgebreid hotelassortiment aan, van luxe tot budgetvriendelijk. Al 45 jaar, is de Groep met 145.000 medewerkers ten dienste van haar klanten en partners dankzij haar know-how en ervaring. RVH.

    14-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 8

    Toscane 8

    Villa Cusona : Guicciardini Strozzi

     

     

     

     

    Dit wijngoed bestaat reeds meer dan 1000 jaar, het oudste document dat het bestaan ervan bevestigt, dateert immers uit het jaar 994. Het domein omvat ruim 530 ha gelegen in de mooie en prachtige toskaanse valleien in de onmiddellijke nabijheid van het middeleeuwse Manhatten, nl. San Gimignano.

     

    De politieke en economische invloeden van de families Guicciardini en Strozzi, herhaaldelijk door een bloedlijn verbonden, stralen zich meermaals uit doorheen de ontwikkeling van Toscane, Italië en eveneens Europa.

     

    Macchiavelli was bij de start van zijn carrière, secretaris van Franceso Guicciardini, terwijl de bankiersfamilie Strozzi als de grootste rivaal gold van het geslacht Di Medici. Tot de familie behoort eveneens Lisa Gherardini del Giocondo ofte La Gioconda of dé Mona Lisa die door Leonardo Da Vinci werd vereeuwigd. Prinses Natalia Strozzi, 15de of 16de nageslacht van la Gioconda, thans medebeheerder van het domein, is trouwens de Gioconda van de 21ste eeuw en duikt met haar sprekende gelijkenis, regelmatig op in de Italiaanse media.

     

    Het is in het begin van de 70-er jaren dat prins Girolamo Strozzi, Natalia’s vader, de commercialisatie van het domein ter harte nam, samen met zijn echtgenote Irina, ondertussen bijgestaan door hun dochters Natalia en Irina jr. Hij is eveneens de stichter van het consortium van de Vernacciawijnen waardoor deze wijnen volop in de belangstelling komen te staan. Op het domein Tenute Guiicciardini Strozzi worden 22 verschillende wijnen geproduceerd, waaronder de prestigieuze Vernaccia di San Gimignano, voor het eerst geproduceerd in het jaar 1200. Dit was de lievelingswijn van Dante, Michelangelo, Boccace, hijwerd gedronken aan het hof De Medici en door hen aan de Paus bezorgd. Girolamo’s vader, dierf het als jongeling in 1933 aan om deze wijnen in een typische fles ‘bordelese’ te bottelen.

     

    Op de degustatietafel: Cusona brut: 100% Vernaccia di San Gimignano, met fijne en delicate fruitigheid, mooie gele kleur en erg sprankelend. Erg leuke aperitiefwijn.

    Vernaccia di San Gimignano: 100% Vernacciadruif, droge witte wijn, fruitig en intens met een harmonieuze, lichtjes bittere maar fijne afdronk

    Millanni: geproduceerd naar aanleiding van het 1000-jarig bestaan van het domein, een mix van Sangiovese, Cabernet sauvignon en Merlot met 12 maand rijping in eiken vaten, elegante parfums en intensief rode kleur

    Poggio Moreto: 100% Sangiovese, 6 maand rijping in eigen vaten, pittig, dieprode kleur en boeket van rijpe rode vruchten, ideaal bij rood vlees, wild en geurige kazen

    Ocra: bijnaam ‘het bloed der aarde’, mix van Cabernet sauvignon, Syrak en Merlot en 12 maand rijping. Donkerrood fruit blijft nazinderen, is een typische Bolgheriwijn

    Grappa: fris en bloemrijk bouqet met kristalheldere kleur, een mooie aromatische smaak en ideaal om een maaltijd af te sluiten. RVH.

    Beschikbaar in het assortiment van Delhaize.

    www.guicciardinistrozzi.it







    13-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxaflex: meer comfort, minder energie

    Luxaflex®: meer comfort, minder energie

    Ontdek hoe raambekleding je energierekening verlaagt

     

     

     

    Ramen zijn energievreters. De meeste warmte in huis ontsnapt via de vensters. Zeker nu de dagen korter en de nachten koeler worden, gaat de energiefactuur weer fors omhoog. Met de raambekleding van Luxaflex® kies je voor een energie-efficiënte oplossing: van een biologisch afbreekbaar rolgordijn tot raambekleding met

    isolerende luchtkussens. De duurzame filosofie van Luxaflex® houdt het milieu groen én je energierekening laag. Zonder een trendy interieur uit het oog te verliezen natuurlijk!

     

    Design en efficiëntie gaan al langer hand in hand bij Luxaflex®. Raambekleding is bovendien een gemakkelijke manier om bij te dragen aan een beter milieu. De verschillende oplossingen van Luxaflex® besparen meer energie dan je op het eerste gezicht zou denken: tot 30% aan verwarmingskosten.

    Als specialist in raambekleding vindt Luxaflex® al jaren oplossingen om energie te besparen, zonder aan comfort of kwaliteit te moeten inboeten. Je kan op drie manieren besparen op de energie die nodig is om je huis te verwarmen, te verkoelen en te verlichten: met een betere isolatie, door de zonnewarmte te beheersen en door het daglicht optimaal te gebruiken.

     

    Vijf unieke groene producten op een rij:

    Duette® Architella® Shades, met isolerende luchtlaag zijn dè energie-efficiëntste raamdecoraties op de markt. De innovatieve honingraatstructuur zorgt het hele jaar voor een perfecte regeling van licht en warmte. De horizontale luchtkussentjes – een isolerende luchtlaag – vormen een lichtgewicht maar efficiënte barrière tegen hitte of kou.

    Topar®, reflecterende coating: Energie besparen doe je ook door de zonnewarmte te beheersen. Eén van de meest effectieve manieren om zonnewarmte tegen te houden, is de ongewenste straling naar buiten te reflecteren. Daarvoor ontwikkelde Luxaflex® Topar®: een duurzame, reflecterende coating die ook vochtbestendig en vuilwerend is.

    Variozone®, het beste van daglicht : daglicht optimaal gebruiken, houdt je energiefactuur lager. Luxaflex® Variozone® is een functionele horizontale jaloezie waarmee je verschillende zones van de jaloezie op verschillende manieren kan aanpassen.

    GreenScreen®, biologisch afbreekbaar : Dit rolgordijn waatvan het doek volledig biologisch afbreekbaar is, is zonder meer een absolute innovatie.

    Thermostop, optimale zonwering : Luxaflex® Horizontale Jaloezieën zijn beschikbaar in een ongekende reeks eigentijdse kleuren en afwerkingen, waaronder Thermostop-kleuren die speciaal ontwikkeld zijn voor optimale zonwering.

     

    Luxaflex® ontwikkelde een handige ‘energiebespaarder’. Op de site www.luxaflex.be kan je in enkele klikken je energiebesparing berekenen, deze berekeningen zijn conform de Europese standaard ISO 13790. RVH.







    13-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!