Lionel Richard, nieuwe keukenchef in het Entre Terre & Mer restaurant
Radisson SAS Balmoral Hotel in Spa
In 2002 werd het vroegere Balmoral restaurant totaal vernieuwd, heringericht in een hedendaagse klassieke stijl, uitgebreid met een Orangerie, een luxueuze veranda met zicht op de tuin en de bossen van Spa en omgedoopt tot Entre Terre & Mer.
Het Entre Terre & Mer restaurant kreeg 2 koksmutsen in de Henri Lemaire Gids 2005. In 2005 en 2006 kreeg het Entre Terre & Mer restaurant een quota van 15/20 in de GaultMillau.
Sinds begin april 2006 is Lionel Richard de nieuwe Executive Chef van het Radisson SAS Balmoral Hotel, verantwoordelijk voor het Restaurant Entre Terre & Mer. Lionel is bevoegd voor het samenstellen van de kaart, de ontwikkeling van nieuwe recepten, het dagelijkse beheer van het restaurant, de opleiding van het personeel etc.
Lionel Richard, geboren in 1968, in Frankrijk, begon in 1991 zijn professionele carrière in Brasserie Paul in Brussel als Demi-chef de Partie, vervolgens werd hij Chef de Partie in Brasserie de lAlma in Brussel. In 1994 ging hij naar La Truffe Noir en in 1996 naar De Bijgaarden, telkens als Chef de Partie. In april 1996 zette hij de stap naar het Sea Grill restaurant in het Brusselse Radisson SAS Royal Hotel waar hij onder leiding van Yves Mattagne na 2 jaar Sous-chef werd.
Specialiteiten van Lionel Richard zijn:
Koninklijke Krab uit de Barentszee met Kroontje van Belgische witte Asperges, Coulis van Waterkers en Schuimende Boter
Op Lage Temperatuur Bereide Kabeljauwfilet met Gestoofde Jonge Bladspinazie en Morieljes, Saus op basis van Karnemelk en Truffelparfum
Gekonfijte Ananas met Infusie van Fleur de Samba en Kalamanski, Lychee Sorbet (Creatie ter gelegenheid van het Gala Femmes de Cristal 2006)
Het accent ligt op een combinatie van een regionale keuken met specialiteiten van de Hoge Venen en visgerechten. De menukaart werkt met een aantal vaste klassiekers en wisselt per seizoen. Damien Wibin, Directeur van het restaurant en Maître Sommelier, ontvangt de gasten in zijn Walk-In Vinotheek om een aangepaste wijn te kiezen uit de meer dan 220 Franse en wereldwijnen.
Gasten kunnen à la carte eten of voor één van de (maandelijks wisselende) menus kiezen: het Retour aux Sources driegangenmenu aan 40 EUR P/P of 60 EUR P/P incl.wijnen en water of het Entre Terre & Mer viergangenmenu aan 50 EUR P/P of 75 EUR incl. wijnen en water.
De totale capaciteit van het restaurant gaat tot 130 personen en er is een privaat salon voorzien tot 30 personen. RVH.
Open van 12.00u tot 14.30u en van 19.00u tot 22.30u. Gesloten op maandag en dinsdag.