Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    16-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caroline Biss

    Geef je basics wat pit met de FW22 accessoires van Caroline Biss

     

    De herfst- en winterperiode staat voor de deur en dit betekent regenbuien en dikke truien. Tijdens deze seizoenen is het moeilijk om onder al die dikke lagen fashionable te blijven, dat weet iedereen. Het is gemakkelijk om terug te vallen op basics, omdat comfort en warmte prioritair zijn, maar dit betekent niet dat een outfit saai moet zijn. Een witte T-shirt gecombineerd met een grijze trui en je favoriete jeans kan er met de juiste accessoires elke dag anders uitzien. Caroline Biss heeft alle accessoires in huis om van je lievelingsbasics een on-trend outfit te maken.

    Of je nu leeft volgens de less is more of more is more mode-ideologie, de juiste combinatie schoenen, handtassen en juwelen geeft een outfit de nodige hoeveelheid pit. Ontdek hoe je de klassieke combo witte T-shirt en jeansbroek omtovert tot een trendy fashion statement voor elke gelegenheid.

    Outfit #1: Out and about

    Een grote handtas en een goede sneaker zijn een must tijdens doordeweekse activiteiten, zoals een bezoek aan de supermarkt of de kruidenierszaak om de hoek. De cameltinten geven een pop of colour zonder de toewijding aan een felle kleur. Comfortabel en modieus.

    Outfit #2: Meeting op het werk

    Staat er een belangrijke meeting op de planning? Of is het weer tijd om een dagje op kantoor te werken? Het contrast tussen wit en zwart straalt luxe uit. Oog verzorgd en chic met de onderstaande items.

    Outfit #3: Koffietje met vriendinnen

    Op stap met de vriendinnen? Dan mag het altijd wat meer zijn. Een gedurfde kleurencombinatie geïnspireerd op de herfsttinten rood, oranje, oker en roze, in voldoende lagen, fleuren jouw basics op tijdens een zonnige herfstdag. Blijf warm en fashionable.

    Outfit #4: Casual date night

    Mooie accessoires maken je outfit tijdens een casual diner met je partner. Opteer voor een klassevolle ketting en een statement handtas en geniet in alle comfort van jullie favoriete Italiaanse restaurant.

     





    16-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winters warm met Veritas beanies

    Dé reden om te leren breien deze winter

    Het herfstseizoen maakt zijn intrede. Hoog tijd om je favoriete winteraccessoire weer boven te halen: de muts. Dit najaar is de iconische beanie hét item om je look met af te werken. Belgische mode- en accessoireretailer Veritas stelt de beanie dit seizoen voor in alle kleuren, vormen en stijlen: stoer met een brede boord, gepersonaliseerd met fleurige patches, gebreid met een dikke wol of net een kort exemplaar. Zelfgemaakt of gewoon zelf geshopt, voor ieder wat wils!

    Tijd voor warmer geschut

    Een wollen muts is dé warmhouder in het winterseizoen. De beanie is het exemplaar dat deze winter zal domineren. Het tijdloze silhouette vind je bij Veritas in alle mogelijke kleuren, van zachte tinten tot felle knalkleuren, in alle mogelijke modellen én materialen. Niet alleen voor elk type vrouw dus, maar ook voor mannen en kids. Ga jij voor een matching look met je lover, of creëren jullie samen een coole colorblock look?

    Ook voor de kleinsten van het gezin vind je bij Veritas een hippe beanie. Hou hen deze winter warm met een felgekleurd exemplaar, of een stoere racer variant.

     Pimp your beanie

     Een persoonlijke toets geven aan je beanie kan door hem te pimpen met statement patches. Een leuke smiley fleurt je muts én je dag op, en een motivational quote geeft je dat extra duwtje om de winterse dag door te komen.

    Brei je eigen beanie

    Zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Met behulp van Veritas hoeft breien niet moeilijk te zijn! Zelfs absolute beginners maken hun eigen beanie dankzij het patroon van Veritas.

    Bovendien maakte Veritas voor het eerst een generieke werkbeschrijving, die ervoor zorgt dat je met élke soort wol een beanie kan maken. Zo maak je de beanie volledig hoe jij 'm wil. De eenvoudige werkomschrijving toont je het aantal steken dat je moet opzetten per wolsoort en toont je stap per stap hoe jij je breiproject tot een succesvol einde brengt.

    Praktisch : Prijzen variëren tussen €12,99 en €21,99.

     

     









    15-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wellness-moment

    MOMENT MET 100% NATURLIJKE GEUREN

     

     

    Een wellness-moment is meer dan even ontspannen, het is stress verminderen en je lichaam en geest weer tot rust laten komen. Weleda biedt een breed assortiment pure wellness-producten met uitsluitend 100% natuurlijke geuren. Ze brengen je in de stemming waar jij behoefte aan hebt en zorgen voor een heerlijk en natuurlijk wellness-moment.

    ONTSPANNEN

    Voel je ontspannen met de geur van pure lavendelolie. Lavendel gebruiken we met name voor de heerlijke rustgevende geur. Lavendelgeur heeft een bewezen effectieve werking op je hersenen en zorgt voor een patroon van rust en kalmte. Aroma Shower Relax € 6,99 - 200 ml - Lavendel Ontspannende Body Olie € 15,99 - 100 ml

    HARMONISEREN

    Kom in balans met de compositie van etherische oliën van rozen en ylang ylang. De geur van rozen roept een gevoel van perfectie en harmonie op. En de bloemige geur van ylang ylang opent je ogen voor fijne dingen in het leven en laat je genieten. Aroma Shower Love € 6,99 - 200 ml - Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie € 19,99 - 100 ml

    VITALISEREN

    Kom in een zonnige stemming met etherische oliën van pompelmoes, mandarijn en sandelhout. De frisheid van de pompelmoes is verkwikkend en geeft je een gevoel van levenslust. In combinatie met de zachte, zoete geur van mandarijn vormt het een levendige mix. De kostbare warm-houtige geur van sandelhout zorgt voor een harmonieuze touch. Duindoorn Vitality Douchecrème €6,99 - 200 ml - Duindoorn Vitaliserende Body Olie €15,99 - 100 ml

    Hoe etherische oliën invloed hebben op de gemoedstoestand

    Voor jezelf zorgen is extra belangrijk geworden, zeker na de Corona-periode. Een wellness-moment is dan ook niet meer weg te denken uit een gezonde levensstijl. Volledig tot jezelf komen kun je versterken door gebruik te maken van natuurlijke geuren. Natuurlijke geuren hebben een sterke werking op de hersenen waardoor je een gevoel of emotie positief kunt beïnvloeden en een bepaalde mood kunt versterken.

    Prikkel je zintuigen

    “De geuren van Weleda zijn kenmerkend, natuurlijk en bovenal uniek,” aldus Liza Trouwborst Manager Brand & Products. “Weleda werkt al meer dan honderd jaar met eigen parfumeurs. Deze parfumeurs houden er rekening mee dat het parfum je zintuigen prikkelt. De geuren hebben een ontspannende, of juist een stimulerende of opvrolijkende werking.”

    100% natuurlijke met pure etherische oliën

    Onze wellness-producten zijn 100% natuurlijk met pure etherische oliën, dit zijn natuurlijke geurstoffen afkomstig van bloemen en planten. In veel producten vind je synthetische geurstoffen. Deze stoffen hebben niet de werking, die etherische oliën wél hebben. Etherische oliën bevatten wel honderden verschillende unieke stoffen, die onmogelijk synthetisch nagemaakt kunnen worden. Als je gebruik maakt van deze natuurlijke geuren, kunnen er veranderingen in je lichaam en geest optreden. Zo kun je je afhankelijk van de geur kalm, actief of juist vrolijk voelen.

    Welke geur past bij de stemming die jij wilt creëren?

     

     

     









    14-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huttopia: andere beleving van wintersportvakantie

    SNEEUW TOT DE VOORDEUR, NATUUR RONDOM, KNAPPEREND HOUTVUUR

    Met zes bestemmingen in de sneeuwrijke berggebieden van Frankrijk, biedt Huttopia komend winterseizoen een aantrekkelijk alternatief voor alle wintersportliefhebbers die houden van natuur, buitenactiviteiten en een sfeervol verblijf. De locaties met vrijstaande houten chalets liggen in de directe nabijheid van een skigebied, maar tegelijkertijd midden in de natuur van de Alpen, de Jura of de Pyreneeën. Dat betekent sneeuw tot aan de voordeur van het houten chalet, bergen en bossen rondom, genoeglijke avonden bij de houtkachel en daarnaast tal van andere outdoor-mogelijkheden, zoals winterwandelen of cross-country skiën. De Huttopia winterbestemmingen zijn van december tot eind maart/april 2023 geopend en laten je simpelweg genieten van de wonderlijke witte wereld.

    Naar de Savoie voor lange skitochten

    Mensen die houden van grote skigebieden, kiezen voor de noordelijke alpen. In de Savoie ligt Huttopia Bourg St. Maurice-Les Arcs, vlakbij het bekende gebied Paradiski met, o.a. La Plagne, Les Arcs en La Rosière. In de Tarentaise, de regio van het gerenommeerde skigebied Les Trois Vallées, vind je Huttopia Bozel-en-Vanoise. Deze top-skiregio’s met honderden kilometers piste, levendige dorpen en tal van andere voorzieningen hebben alles voor een veelzijdige wintersportvakantie.

    Outdoor in de ongerepte natuur

    Wie de voorkeur geeft aan een rustige omgeving, ver van grote mensenmassa’s, kiest voor Huttopia Vallouise of Huttopia La Clarée in de zuidelijke Alpen. Alpineskiën kan, maar hoeft niet. Hier wacht een ongerepte, imposante natuur, waar vooral ook winterwandelen, hondesleetochten en crosscountry-skiën erg populair is. Bij La Clarée loopt de langlaufloipe direct voor de deur. Skiën doe je onder meer in de gebieden van Montgenèvre en Serre Chevalier.

    De Pyreneeën: robuust, ruiger en rustiger

    Direct naast het bekende dorp Font-Romeu ligt de gelijknamige Huttopia-locatie. Vanaf de entree loop je zo het dorp in, dat zowel zomers als ’s winters veel bergliefhebbers trekt. De skiliften liggen onder handbereik en dankzij de zuidelijke ligging, is Font-Romeu de meest zon-zekere winterbestemming in Frankrijk. Ook de niet skiër vindt hier volop actie en mogelijkheden voor outdoor sporten, zoals winterwandelen, cross-country skiën of hondensleetochten.

    De dichtstbijzijnde bestemming vanuit Nederland en België is Huttopia Divonne, in de buurt van het meer van Genève en Zwitserland, aan de voet van de Jura en de Alpen. Het is een authentieke bestemming voor een wintervakantie, om te skiën, maar ook om te wandelen en simpelweg te genieten van de wonderlijke witte natuurwereld. Skigebieden zijn nooit ver weg, evenals langlaufloipen, wandelroutes en andere buitenactiviteiten als sleeën.

    Chalet Montana, robuust en comfortabel

    De robuuste chalets Montana zijn speciaal ontwikkeld voor een verblijf in de winter. Goed geïsoleerd, genoeglijk en comfortabel. Terwijl buiten de witte wereld wacht, brandt binnen de sfeervolle houtkachel. Chalet Montana heeft 2 slaapkamers en biedt plaats aan max. 6 personen. Om optimaal van de typische wintersfeer te genieten, zijn voor de gasten onder meer een slee, sneeuwschoenen, bordspellen en raclette- of fonduestoestellen te leen.

    Met camper of caravan

    Met een snelgroeiend aantal camperbezitters in Nederland, neemt ook de vraag aan wintercampings toe. Huttopia Bourg-St.Maurice/Les Arcs heeft speciale plaatsen en voorzieningen voor mensen die met camper of caravan naar de sneeuw reizen. Naast comfortabel verwarmde sanitairgebouwen en een ski-room om ski’s en schoenen te laten drogen, is er voor de gasten onder meer een gezellige recreatieruimte met lekkere banken bij de houtkachel, spelletjes, TV, tafel-voetbal. Voorts zijn er wasmachines en drogers, een camperservicepunt en broodservice. 

    Gasten profiteren ook op alle locaties tot 60% korting op skihuur.

     









    13-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Photo / Brut BXL: 4 locaties, 8 tentoonstellingen

    Exhibition - 24.11.22 - 19.03.23

    PHOTO | BRUT BXL is een multidisciplinair tentoonstellings- en evenementenproject gecoördineerd door het Centre d'Art Brut et Contemporain La “S” Grand Atelier (Vielsalm) in samenwerking met Bruno Decharme, verzamelaar en oprichter van abcd-art brut in Parijs, en 4 Brusselse partnerorganisaties: CENTRALE for contemporary art, Botanique, Art et marges museum en Tiny Gallery.

    In 2019 werd op het fotofestival Les Rencontres de la photographie d’Arles PHOTO | BRUT collection Bruno Decharme & compagnie voorgesteld, een tentoonstelling die in 2021 werd hernomen door het American Folk Art Museum van New York.

    In 2022 vatten Bruno Decharme en Anne-Françoise Rouche (La “S” Grand Atelier) het plan op om andere facetten van de “outsider fotografie” te laten zien aan de hand van de recente ontdekkingen van een honderdtal kunstenaars.

    PHOTO | BRUT BXL omvat tentoonstellingen, installaties, workshops, performances, twee studiedagen en nieuwe publicaties. Het programma is gebaseerd op het thema van de "photo brut". Door middel van foto's, fotomontages of fotocollages onthullen deze kunstenaars en kunstenaressen, die meestal autodidact zijn, hun persoonlijke universum aan de hand van werken die buiten de conventionele artistieke circuits zijn vervaardigd. Dit weinig geëxploreerde onderzoeksterrein van de art brut opent de weg naar vernieuwende praktijken op het gebied van de fotografie en draagt zo bij tot een hernieuwde kijk op dit medium. Dit project stelt dus de rol van de verzamelaar in vraag, zijn of haar macht over de indeling van kunstenaars, evenals de fotografie zelf.

    In het kader van PHOTO | BRUT BXL, stelt de  CENTRALE een 200-tal foto’s voor uit de rijke PHOTO | BRUTcollection Bruno Decharme & compagnie die te zien was in Arles. Het centrum voor hedendaagse kunst van de Stad Brussel heeft, in lijn met zijn aanpak, ook de Brusselse kunstenaar Angel Vergara uitgenodigd om een uitwisseling met de verzamelaar aan te gaan. Voor dit project liet hij zich inspireren door filmportretten van Bruno Decharme, ook regisseur, rond de kunstenaars in zijn collectie.

    Botanique stelt PHOTO | BRUT #2 collection Bruno Decharme voor. Deze tentoonstelling richt de schijnwerpers op compleet nieuwe kunstwerken, wat resulteert in een unieke beleving van deze buitengewone vorm van fotografie. In zijn tweede ruimte, de Galerie, zoekt Botanique de grenzen van de art brut op met twee opeenvolgende tentoonstellingen. In de eerste is de fotocollectie te zien KITSCH CATCH van Barnabé Mons, terwijl de tweede het werk van de Brusselse fotografe Katherine Longly belicht. In haar project To Tell My Real Intentions, I Want To Eat Only Haze Like a Hermit bestudeert Longly de relatie met voedsel en het lichaam binnen de specifieke context van de Japanse maatschappij.

    Tegelijkertijd brengt het Art et Marges museum een monografische tentoonstelling Jean-Marie Massou (1950-2020), een schepper van art brut die in totale afzondering in een bos in de Lot leefde, ondergrondse galerijen groef, rotsen graveerde, dromen opnam op cassettes en talrijke fotocollages maakte. Het museum toont ook twee samenwerkingsprojecten die voortvloeien uit ontmoetingen tussen outsider kunstenaars en hedendaagse kunstenaars rond het medium fotografie. De opstelling van deze projecten werd verzorgd door de Brusselse fotograaf Vincen Beeckman.

    De Tiny Gallery, het kleine museum voor amateurfotografie, vlak bij het Flageyplein, vervolledigt het programma met de tentoonstelling Spontaneous-Amateur Photography 1860-1930, een selectie van tintotypes, cyanotypes en albuminedrukken die opzettelijke of toevallige resultaten van liefhebbers tonen. Magische en ongekunstelde momenten waarmee we - meer dan een eeuw later - binnentreden in de intieme wereld van deze onbekenden.

    Praktische informatie: openingsuren van dinsdag tot zondag: 11u tot 18u open  Hoogstraat 314 - 1000 Brussel

     

     

     





    12-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe duiklocatie in Gozo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Malta heeft er een nieuwe duiklocatie bij. Voor de kust van Gozo's Xatt L-Aħmar is de MT Hephaestus tot zinken gebracht. De 60 meter lange olietanker liep vier jaar geleden aan de grond bij de kust van Qawra, het noorden van Malta. Het schip, dat nu op zijn laatste rustplaats ligt, krijgt een nieuw leven als duikattractie. Het wrak is een mooie aanvulling op de diverse onderwaterwereld van de Maltese archipel.

    De Hephaestus strandde op de rotsen na een zware storm op 10 februari 2018. Dat was toevallig precies op dezelfde dag dat Malta de schipbreuk van Sint-Paulus eert, één van de belangrijkste nationale feestdagen van het jaar. Het schip bleef zes maanden op Qawra point liggen voordat het naar de Grand Harbour werd gesleept. De olietanker bleek niet meer te repareren en werd daarom opgelapt en schoongemaakt om als kunstmatig rif te dienen. Deze operatie werd uitgevoerd door de Malta Tourism Authority, in samenwerking met de Professional Diving School (PDSA) en het ministerie van Gozo. "Duiktoerisme is een belangrijke niche, waarin we blijven investeren,” aldus Clayton Bartolo, minister voor Toerisme en Consumentenbescherming. De indrukwekkende nieuwe duikspot is op circa 40 meter diepte te bewonderen.

    Duiken in Malta : Malta staat bekend als één van de beste duikbestemmingen van Europa. Kristalhelder water, grotten, riffen en verzonken schepen maken Malta tot een waar duikparadijs. Met meer dan 120 duikplekken is er een ruime keus voor duikers van elk niveau. Voor beginnende duikers is Malta een ideale duikbestemming. De kalme en heldere zee zorgt voor een uitstekend zicht en is er weinig tot geen stroming. Daarnaast is de water temperatuur bijna het hele jaar door aangenaam en het risico om gevaarlijke dieren tegen te komen nihil. Maar ook voor de meer ervaren duiker is er genoeg te beleven. Zo zijn er duikspots en wrakken te verkennen, variërend van 12 tot meer dan 50 meter diep. De uitdagende wrakduiken gaan naar patrouilleboten, vliegtuigen en olietankers, waarvan sommige zelfs uit de Tweede Wereldoorlog dateren. Voor de minder avontuurlijke types is snorkelen een fantastische manier om een kijkje te nemen in het onderwaterleven van Malta.

    Blue Hole : Een duikstek die absoluut niet overgeslagen mag worden is de beroemde Blue Hole, een van de mooiste duiken die de Maltese eilanden te bieden hebben. Deze ronde rotsformatie is in de loop der eeuwen door de wind en de zee uitgeslepen, waardoor er een natuurlijk zwembad is ontstaan. De wanden van de 16 meter diepe lagune zijn bedekt met kleurrijk koraal en er zijn verschillende soorten zeebewoners te vinden. Een bijzondere plek en must-see voor duikliefhebbers.

    Alle drie de eilanden Malta, Gozo en Comino bieden unieke duikervaringen. Met het recentelijk gezonken schip MT Hephaestus voor de kust van Gozo is daar een nieuwe duikbeleving bijgekomen.

    11-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biofase
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Biofase trekt aan de alarmbel

     

    Nog nooit is het zo duidelijk geweest dat het de slechte richting opgaat met ons milieu. De ijskappen zijn aan een gevaarlijk tempo aan het smelten, er komt te veel methaan vrij in de atmosfeer, de zeeniveaus stijgen sneller dan we hadden verwacht en het klimaat is overal aan het verschuiven. Het staat dus buiten kijf dat we met z’n allen moeten samenwerken om de ernstigste gevolgen van deze problematiek in te dijken. Sinds 3 juli 2021 is er een richtlijn tegen ‘plastic voor enkel gebruik’ in werking en lijkt daarmee op dat gebied een stap genomen te zijn. De Belgische invoerder van Biofase trekt echter aan de alarmbel, want… ondanks de goede intenties, blijkt de wet niet al te slim verwoord te zijn. Gelukkig heeft Biofase al alternatieven voor de eigen producten voorzien. 

    Na maanden van nagelbijten en niet kunnen werken kreeg Biofase goed nieuws van het FAVV (‘Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen): na een lange analyse over de aard van het op avocadozaadjes gebaseerde biopolymeer bleek – zoals we dat eigenlijk al wisten – dat de stof beantwoordt aan de eisen van de Kunststofverordening.

    Dat betekent natuurlijk dat de rietjes van Biofase weer mogen verkocht worden… wat ons meteen ook in staat stelt om even aan de alarmbel te rinkelen.

    De alternatieven

    Laten we als producent van wegwerprietjes duidelijk zijn: op het eerste gezicht lijkt het vooral een goed idee om geen enkel wegwerpproduct te gebruiken – ook niet als ze biologisch afbreekbaar zijn. Helaas is de realiteit dat rietjes die je kunt blijven gebruiken heel duur zijn en… voortdurend gestolen worden. De meeste horeca-uitbaters die hebben geprobeerd om te werken met metalen rietjes, bijvoorbeeld, zullen je kunnen zeggen dat ze er voortdurend nieuwe moeten aankopen omdat hun klanten ermee aan de haal gaan… en vaak verdwijnen die gestolen rietjes dan toch nog in het afval. Bovendien blijken er zelfs in rietjes van glas poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) aanwezig te zijn, maar daarover later meer.

    Lange tijd leek het erop dat papieren rietjes en rietjes van allerlei verschillende planten de beste oplossing zouden vormen, maar nieuw onderzoek wijst uit dat ook die hypothese een beetje te kort door de bocht is.

    Een eerste minpunt is dat de productie van papieren strootjes veel meer energie vereist. Meer, zelfs: er komen 3,5 keer zoveel broeikasgassen bij vrij als bij het maken van hun vervuilende plastic varianten… en dat voor strootjes die soms een risico zijn voor patiënten met allergieën, die meer gevaar op stikken inhouden én die onveilig zijn om te gebruiken in warme vloeistoffen.

    Bovendien leidt het kappen van meer bomen natuurlijk tot de vernietiging van hele bossen en hele ecosystemen, waardoor er minder bomen zijn om de koolstofdioxide uit de atmosfeer te absorberen. Er is trouwens ook meer water nodig bij het vervaardigen van papieren producten dan bij plastic – en de waterschaarste in bepaalde delen van de wereld heeft de laatste maanden pijnlijk geïllustreerd waarom ook dat een probleem kan vormen.

    Het wordt nog erger, want uit een studie van de University of Florida die vorig jaar werd gepubliceerd blijkt dat de waterbestendige eigenschappen van papieren en van veel plantaardige rietjes kunnen worden toegeschreven aan het gebruik van PFAS tijdens de fabricage. Zowel versies met korte als met lange ketens werden ontdekt, zelfs nadat bedrijven vrijwillig probeerden die stoffen in steeds mindere mate te gebruiken. Wat alles nog gecompliceerder maakt, is dat verschillende verbindingen ook bij verschillende temperaturen uitlopen in het water, waardoor het heel moeilijk is om goede aanbevelingen te maken. De meeste van deze rietjes bleken dan ook niet voldoende biologisch afbreekbaar te zijn om als een volwaardig alternatief voor plastic te fungeren.

    Dat het PFAS-probleem niet beperkt blijft tot de Verenigde Staten, werd onlangs duidelijk toen er aan de UAntwerpen werd vastgesteld dat bijna alle onderzochte rietjes (waarvan 20 van papier, 5 van bamboe, 5 van plastic, 5 van RVS en 5 van glas) PFAS bevatten. Enkel de RVS-rietjes bleken vrij te zijn van deze potentieel schadelijke stoffen.  Dat is overigens niet verwonderlijk, want PFAS worden gebruikt om producten resistent te maken tegen snelle verwering door contact met allerlei vloeistoffen, waaronder vetten. Die behandeling maakt ze echter meteen veel minder duurzaam. Vooral kinderen lijken daarvan de dupe te zijn, aangezien zij natuurlijk minder wegen én veel vaker rietjes gebruiken dan volwassenen.

    De oplossingen van Biofase

    Het mag duidelijk zijn: dankzij de grondige analyse van het FAVV weten we nu zeker dat de rietjes van Biofase bij de allerbeste alternatieven op de markt zijn.

    Omdat we tegelijkertijd willen blijven zorgen voor milieuvriendelijke producten als rietjes, vorken, messen, lepels, borden, verpakkingen en dergelijke meer, is Biofase ondertussen druk bezig met het ontwikkelen van volledig composteerbare productvarianten én werd er ook al overgeschakeld om innovatieve alternatieven.

     

     

     

     

    10-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Family fun in de herfst met Camptoo

    5 kindvriendelijke camperervaringen om dicht bij huis ten volle van het herfstseizoen te genieten

    Herfst, het seizoen van lange, kleurrijke boswandelingen, gezellige filmavondjes en leuke uitjes met de hele familie. Weet jij even niet hoe jouw bengels te entertainen? Camptoo has got your back. We verzamelden 5 leuke activiteiten dichtbij huis – en dus gemakkelijk met de camper te bereiken – die geweldig zijn voor de kleinsten (en stiekem ook voor de groten)!

    1. Pompoentocht voor Halloween

    Wie Halloween zegt, zegt pompoenen. En wat is er origineler dan een pompoentocht te maken? Daarvoor moet je in Noord-Holland zijn, op de Pompoenboerderij Onderdijk. Er zijn niet alleen veel pompoenen te vinden, je kan er ook heel leuke workshops volgen – denk aan pompoenen beschilderen of uithollen. Entertainment voor jong en oud, én ideaal om in die griezelige, Halloweensfeer te geraken, win-win! Nog een plus: de levendige kleuren fleuren zelfs de meest grijze regendag op.

    2. Roofvogels spotten

    Is je junior helemaal gefascineerd door vogels? Dan is de Jardin des Hiboux in Dinant the place to be. Met meer dan 70 roofvogels op twee terreinen zie je de vogels in hun natuurlijke habitat en ontmoet je ze van dichtbij. Wie durft, kan er zelfs eentje op zijn arm houden. Voor de allerkleinsten is er ook een kinderboerderij aan, met ezels, pony’s, schapen en geiten. Tot slot kan je er ook een imkerij bezoeken, waar je te weten komt hoe de bijen leven in hun bijenkast en welke weg de honing aflegt voor je kan beginnen smullen.

    3. Alpaca tour

    Dit najaar kan je een wel heel originele meet & greet doen. Niet met je grootste idool, maar wel met... alpaca’s. Op deze alpacaboerderij in Hoogstraten maak je kennis met de dieren, leer je er alles over bij en win je hun vertrouwen door ze te voederen. De leukste activiteit tijdens een druilerige herfstdag? Jezelf warm knuffelen met de donzige beesten! Wil je voor de full experience gaan, dan kan je jezelf wagen aan een heuse alpaca tour, een picknick óf overnachting tussen de alpaca’s. Hier wil ongetwijfeld heel de familie mee naartoe!

    4. Zeehonden spotten in Zeeland

    Lopen je kids in de dierentuin steevast als eersten naar de zeehonden? Dan is deze activiteit zeker iets voor hen. Ga deze herfst met de camper naar het Grevelingenmeer in Zeeland, waar steeds meer zeehonden nestelen. Je ziet ze vaak luieren of kan ze al zwemmend spotten, ideaal dus om eens een zeehondentocht te doen. Staatsbosbeheer organiseert regelmatig excursies, ook tijdens de herfstvakantie: samen met een schipper bezoek je met een boot verschillende plekken waar zeehonden worden waargenomen. Onderweg leer je heel wat bij over deze fascinerende dieren.

    5. Bezoek eens een miniatuurkasteel

    De Loirestreek in Frankrijk staat bekend om zijn vele kastelen. Ze allemaal bezoeken in één dag zou quasi onmogelijk zijn. Maar niet in het Parc des Mini-Châteaux, waar je de belangrijkste Loire-kastelen – wel meer dan veertig – in miniatuuruitvoering vindt. Voor je kinderen wordt de wandeling extra leuk met de ‘Histo’Tab’, waarmee ze als echte historische detectives op zoek kunnen gaan naar koninklijke mysteries en schatten. In het onwaarschijnlijke geval dat je kids zich nadien nog vervelen, kunnen ze op het springkasteel of een potje schaken op een reuzebord.

    Hartverwarmende herfsttips

     Hieronder vind je extra inspiratie om samen met je kinderen volop van de herfst te genieten – gewoon thuis óf onderweg met de camper. Met deze activiteiten gaan je kids een onvergetelijke herfst tegemoet.

    Voor de allerkleinsten : Bladeren verzamelen om een herfstslinger mee te maken - Kastanjes zoeken die je nadien in de oven kan roosteren - Op speurtocht gaan naar paddenstoelen,… en misschien wel een kabouter? -   Ravotten in het bos - Knutselen in herfstthema - Poppetjes maken met dingen uit de natuur – kastanjes, eikels, dennenappels en bladeren - Dennenappels verven

    Voor de iets ouderen : Marshmallows roosteren boven een vuurtje  - Op een begeleide spookwandeling gaan - Zelf een speurtocht in elkaar steken - Een wandeling maken met de hele familie en nadien lekker warme chocomelk drinken - Een pompoentaart bakken - Een pompoen uitsnijden of verven - Een fotoshoot houden, waarom niet in het bos? - Gezelschapspelletjes spelen

    Een camper is de ideale manier van vakantie tijdens de herfst. Zo geniet je van het buitenleven midden in de natuur, maar dan wel met het comfort en de warmte van een huis op wielen. Zie je deze leuke camperactiviteiten met je kids helemaal zitten deze herfstvakantie? Boek nu je camper via Camptoo!

     

     

     







    10-10-2022 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!