Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    25-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coole zomeritems

    om de hittegolf te trotseren

     

    JBC Hoogzomercollectie

    Puffen geblazen! Bij deze warme temperaturen stelt Belgische moderetailer JBC haar hoogzomercollectie voor, met frisse en functionele stuks voor het hele gezin. De luchtige stoffen, felle kleuren en zomerse prints uit de collectie belichamen perfect de sfeer van het zomerseizoen. Klaar om de hittegolf in stijl te trotseren?

    Of er nu een dagje strand, een zomerse brunch of een drukke werkdag op de planning staat, de nieuwe collectie van JBC biedt voor elke warme gelegenheid de perfecte outfit. De felle kleuren brengen de zonovergoten dagen tot leven en de fleurige prints weerspiegelen het vrolijke gevoel van de zomer. Luchtige stoffen als badstof, crochet en tetra zijn extra lief voor je huid en houden je koel.

    De zomervakantie helemaal onvergetelijk maken? Dat doe je met deze trendy items voor de kleinsten, in spons, badstof en tetra.

    Niet enkel zijn de stofjes gebruikt in de collectie leuk om te zien, ze zijn ook bijzonder praktisch. Tetra, badstof en ribbed materialen hoef je niet te strijken en kreuken niet in je koffer. Ideaal voor op vakantie dus!







    25-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fast Retailing en UNHCER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fast Retailing en UNHCR markeren Wereldvluchtelingendag

                                                 

    Samenwerken aan Unique Youth with Refugees Art Contest. Wedstrijd om fondsen, bewustwording en hoop voor vluchtelingen in te zamelen, aangevuld met andere creatieve projecten, waaronder Global Art Workshops en MADE51-producten van Refugee Artisans

    Fast Retailing Co., Ltd. en de grootste van zijn kledingmerken, UNIQLO, vieren dit jaar Wereldvluchtelingendag op 20 juni door samen met UNHCR de Youth with Refugees Art Contest 2023 te organiseren.

    Over de aankondiging gesproken, zei Tadashi Yanai, voorzitter, president en CEO van Fast Retailing: “We ondersteunen al 17 jaar vluchtelingen met UNHCR. Ons partnerschap beoogt meer te doen dan alleen financiële en materiële ondersteuning bieden. Om de problemen op te lossen waarmee vluchtelingen in langdurige situaties worden geconfronteerd, moeten we het bewustzijn vergroten en ervoor zorgen dat vluchtelingen worden ondersteund om duurzame zelfredzaamheid te realiseren. Ik hoop dat onze Wereldvluchtelingendag-campagne mensen de kans zal bieden om meer te weten te komen over vluchtelingen en ervoor te zorgen dat vluchtelingen kunnen groeien naar een zelfvoorzienend, stabiel leven. We zullen vluchtelingen in nood blijven ondersteunen, ongeacht hun afkomst en achtergrond.”

    Filippo Grandi, Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen, merkte ook op: “We zijn verheugd om weer samen te werken met Fast Retailing en UNIQLO aan dit interessante project. Kunst is een geweldig instrument om solidariteit uit te drukken en brengt mensen uit verschillende culturen en talen samen. We bedanken voor onze langdurige samenwerking en de inzet voor de vluchtelingenzaak.”

    De Youth with Refugees Art Contest werd voor het eerst gelanceerd door UNHCR tijdens de COVID-19-pandemie, waardoor jongeren de kans krijgen om impact te maken voor mensen die gedwongen zijn te vluchten. Het trekt jaarlijks duizenden deelnemers. De tweede bekroonde editie zamelde geld in voor sportprogramma's voor vluchtelingen door de verkoop van ethisch vervaardigde voetballen ontworpen door jonge kunstenaars. Naast het vergroten van het bewustzijn van ontheemdingsproblemen, stelt de wedstrijd jonge gevluchte kunstenaars in staat om zichzelf te uiten en een constructief doel te vinden na het ontvluchten van conflicten.

    2023 staat voor de derde editie van de Jeugd met Vluchtelingen Kunstwedstrijd. Het centrale thema van de wedstrijd van dit jaar is 'Hoop weg van huis'. Door dit als inspiratiebron te gebruiken, kunnen jonge amateur- en professionele kunstenaars (10 tot 30 jaar) van over de hele wereld deelnemen en tekenen wat hoop voor hen betekent. Ook jonge gevluchte kunstenaars zullen proactief worden uitgenodigd om deel te nemen. Van winnende ontwerpen worden T-shirts gemaakt en verkocht in geselecteerde UNIQLO-winkels, waarbij 100% van de winst naar UNHCR-hulpprogramma's over de hele wereld gaat. Geselecteerde kunstwerken op basis van het thema van de wedstrijd zullen ook te zien zijn op gratis kerstkaarten die via UNIQLO-winkels worden verspreid.

    Kunst heeft een grote kracht om de emotionele behoeften van vluchtelingen te ondersteunen, en om hun menselijkheid en grote verlangen om bij te dragen aan de gemeenschap over te brengen. Dienovereenkomstig zullen Fast Retailing en UNHCR samenwerken aan twee extra creatieve projecten als aanvulling op de Youth with Refugees Art Contest. Ten eerste zal tijdens de wedstrijdperiode een reeks kunstworkshops worden georganiseerd, te beginnen met New York en Tokio, en in vluchtelingengemeenschappen. Deze workshops worden gegeven in samenwerking met kunstenaars en ngo's om het bewustzijn van vluchtelingenkwesties te vergroten en het welzijn van vluchtelingen rechtstreeks te verbeteren. Daarnaast zal UNIQLO de verkoop uitbreiden van items van MADE51, UNHCR's merk van stijlvolle accessoires die door vluchtelingen zijn geproduceerd met behulp van traditionele ambachtelijke technieken. Met dit initiatief wil Fast Retailing 150 vluchtelingen en hun families in hun levensonderhoud voorzien.

    Overzicht van de wedstrijd

    Thema: 'Hoop weg van huis', gekozen om te benadrukken hoe belangrijk het is om vluchtelingen in de samenleving op te nemen, zodat ze hoop kunnen vinden en hun leven weer kunnen opbouwen.

    Wedstrijdwebsite:https://www.unhcr.org/youth-refugees-art-contest. Inlevertermijn: Start: dinsdag 15 juni 2023, 11.00 uur CEST - Sluiting: zaterdag 30 september 2023 om 23:59 uur CEST

    Voor wie: Mensen van 10-30 jaar oud. Deelnemers hoeven geen professionele kunstenaars te zijn. Jonge vluchtelingen, intern ontheemden, asielzoekers en staatlozen worden ook uitgenodigd om deel te nemen.

    Hoe kan je meedoen: Maak een kunstwerk, zoals een tekening of stripverhaal, met de hand of met behulp van een computer of tablet. Dien een foto of gescande afbeelding van de inzending online in via de bovenstaande site.

     Beoordelingscriteria: Inzendingen beoordeeld op creativiteit en hoe effectief de kunst zijn boodschap overbrengt op basis van het thema. De winnaars worden geselecteerd door een jury van beroemdheden, vluchtelingen en artiesten.

    Prijs: Vijf winnende ontwerpen worden aangekondigd in december 2023, wanneer het Global Refugee Forum plaatsvindt. Deze zullen worden omgezet in t-shirts en verkocht in UNIQLO-winkels en UNHCR-zichtbaarheidswinkels om geld in te zamelen voor ontheemden. Winnaars ontvangen trofeeën en hun eigen t-shirts. De winnende ontwerpen worden getoond in een speciale tentoonstelling op het hoofdkantoor van UNHCR en worden gedeeld met miljoenen volgers op UNIQLO en UNHCR social media platforms.

    www.uniqlo.com/jp/en/contents/sustainability/ - www.unhcr.org/uniqlo.html

     

     

     

     

     

    25-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MONDIAL TISSUS

    De zoete kinder(kamer)droom van Mondial Tissus

     

    De kinderkamer is een wondere wereld waar dromen, fantasie en kleur vrij spel krijgen. Het is de plek in huis waar je kinderen ongestoord en in alle veiligheid kunnen spelen en ontdekken, de plek waar ze zichzelf leren kennen en ontwikkelen. Dat deze ruimte bovenal mooi en creatief ingericht mag (of misschien wel moet) zijn, weet ook Mondial Tissus. Want met twee inspirerende stoffencollecties zorgt de expert in stoffen per meter en decoratie op maat nu voor een origineel canvas waarop zelfs de allerkleinsten hun eigen, unieke persoonlijkheid kwijt kunnen.

    Kinderspel

    Een dolle beestenbende stampt voorbij met kleurige patronen en regenbogen in het kielzog. Geïnspireerd op de uitbundige Memphis-interieurstijl bestoft de gloednieuwe Playground-collectie de kinderkamer tot een vrolijke jungle waar plezier en verbeeldingskracht niet binnen de lijntjes hoeven te kleuren. Exotische dierenprints worden van raam tot bed afgewisseld met geometrische patronen als tangrammen in heldere primaire tinten. Verschillende combinaties en contrasten in kussens of gordijnen geven je de kans om even vindingrijk te spelen en zo een uniek en karaktervol interieur te creëren, volledig op maat van jou en je kleintje.

    Teenage dreaming

    Creativiteit betekent voor tieners heel wat anders dan voor een kind of peuter. Zeker in decoratie of interieur, waar het geheel een vooral hip maar kunstzinnig randje mag hebben. Mondial Tissus verweeft een hedendaagse interpretatie van de typische ‘American Diner’ in haar nieuwe Lizzie’s Diner-stoffencollectie. Denk aan motieven met margrieten en milkshakes, trendy dambordpatronen en pastelkleuren als poederroze, hemelsblauw of botergeel. Geef je tiener artistieke carte blanche met de verschillende stoffen en afwerkingen uit de collectie: van contrasterende kussenhoezen tot een tweezijdig dekbedovertrek van katoen tot een gewatteerde sprei.

     

     

     







    24-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reiskoffers Peugeot:

    :  elegant, engineering, ergonomisch, eigentijds.

     

    Een bagagelijn geïnspireerd op de Franse savoir-voyager van PEUGEOT. Sinds 1810 ontwerpt en produceert PEUGEOT ingenieuze voorwerpen om het dagelijks leven te vereenvoudigen. In al zijn lifestyleproducten combineert het merk technische precisie met emotioneel design, altijd volgens de hoogste normen.

    In lijn met zijn creatieve filosofie heeft PEUGEOT, DELSEY PARIS, het bagagemerk dat het trolleysysteem heeft uitgevonden, gevraagd om samen een nieuwe bagagelijn te ontwerpen. Trouw aan zijn waarden van innovatie, knowhow en Franse savoir-vivre, biedt PEUGEOT exclusieve en innovatieve functionaliteiten, aangepast aan zowel zakenreizen als vakanties.

    Deze collectie put haar gedurfde creativiteit uit een voortdurende dialoog tussen erfgoed en inventiviteit en biedt een eigentijdse herinterpretatie van de koffers van weleer. De assertieve, ergonomische stijl, in ongekende formaten, drukt Franse elegantie uit die leeft in totale bewegingsvrijheid. Kortom, een hedendaags erfgoed, in een ingenieus en geraffineerd design dat de traditionele codes van de bagagekoffer uitdaagt.

    PEUGEOT ontwerpt praktische lifestyleproducten die ook uitnodigen tot delen.... En delen betekent ook reizen. Reizen is niet alleen rondreizen. Het gaat ook over een doel hebben, iemand ontmoeten, zelfs jezelf. Het gaat om het ontdekken van en anticiperen op een moment van uitwisseling: het plezier van het inpakken van een koffer, het ermee leven terwijl je onderweg bent, het gemak om alles wat je nodig hebt bij de hand te hebben, hebben de creatie van deze collectie evenzeer geleid als de bevestiging van een sterke creatieve inslag, geïnspireerd door de graphics van het merk Lion.

    Deze bagagelijn vereenvoudigt het leven van reizigers en combineert karaktervol design met ergonomische en tijdloze verfijning. De architecturale, hightech lijnen zijn voorzien van de kenmerkende PEUGEOT-elementen: de leeuw en de klinknagels. Hun pure dynamiek en verticaliteit snijden met vertrouwen door de lucht, net als de pijl waarop de PEUGEOT-leeuw loopt.

    Een stijlvolle, pittige leeuw: een atletische, soepele, springende leeuw als embleem moedigt een gedurfde styling aan. De identiteit van de collectie is daarom gebaseerd op geometrische en racy lijnen, ontleend aan de manen van de leeuw.

    De klinknagel: een symbool van hightech moderniteit: Een ander icoon van Peugeot dat zeer inspirerend is voor design is de klinknagelknop. Dit embleem roept het vakmanschap op van zowel staal als mechanische techniek. Het is een metalen klinknagel geworden die deze nieuwe bagagelijn benadrukt.

     

    Deze herinterpretatie onderstreept de historische continuïteit tussen de materialen van gisteren en die van vandaag, hun stevigheid in de loop der tijd en de technologische evolutie van beweging en architectuur. Net als de leeuw is het een zegel van authenticiteit, dat de kloof tussen harde en zachte bagage overbrugt.

    Zeer resistent ontwerp: Gemaakt van technologisch robuuste materialen, de nieuwe bagagelijn doorstaat de tand des tijds en de grillen van het reizen. Het garandeert een hoog veiligheidsniveau. Tijdens crashtests werden eenentwintig impactpunten onder extreme omstandigheden onder de loep genomen. De bagage doorstond temperaturen van +60°C (in de kofferbak van een auto in de zon) en koude temperaturen van -20°C, zonder ook maar iets te veranderen. Ze zijn ook weerbestendig.

    Een sterk gevoel voor detail: deze nieuwe collectie wordt gekenmerkt door elegant praktisch en intelligente functionaliteit. Voor extra duurzaamheid is de bagage gemaakt van leer en gerecycleerde materialen die met verfijning opnieuw geïnterpreteerd zijn. De pasvorm en afwerking zijn onberispelijk.

    Het precisie ontworpen geluid van de wielen en sloten is mat, elegant en geruststellend. Aan de binnenkant geeft de antibacteriële, metaalkleurige voering extra licht en doet denken aan de technologie achter het ontwerp en het metaal van de wielen en klinknagels. Aan de buitenkant, in zachte bagage, fungeert het label, dat in de naad gevangen zit, als een extra herkenningsteken. Het zwarte leren adreslabel doet denken aan de labels op de reiskoffers van vroeger.

    Tijdloze, expressieve kleuren: Geïnspireerd door moderniteit, verfijning en Franse savoir-faire variëren de kleuren van tijdloos tot energiek. De rollende bagage is verkrijgbaar in antraciet en zilvergrijs, maar ook in vermiljoenrood en poolwit, twee onverwachte en impactvolle tinten. Hun glanzende afwerking voegt een geraffineerde toets toe. Zachte reisaccessoires zijn verkrijgbaar in zwart, marineblauw, legergroen en beige, met zwarte accenten.

    De eigentijdse familiegeest van harde en zachte bagage: De lijn is architecturaal en zeer coherent en omvat rolkoffers en zachte tassen. De lijn weerspiegelt zowel de geest van PEUGEOT als het industriële design van de 20ste eeuw en is doordrenkt met een gevoel voor innovatie waarbij elk detail profiteert van exclusieve functionaliteit.

    Zachte tassen die bestand zijn tegen intensief gebruik: de twee reistassen, in handbagage formaat en in rollend "ruim" formaat, springen in het oog door hun asymmetrische vorm. Trolleytas €500, Reistas €400 - Verkrijgbaar op www.delsey.com Bestand tegen intensief gebruik: de asymmetrische vorm van deze twee reistassen, in handbagage cabineformaat en rollend ruimformaat, is een blikvanger. Hun organische lijnen zijn rechtstreeks geïnspireerd op de manen van de leeuw, die op het zijvak zijn gedrukt. Ze zijn ontworpen voor intensief gebruik. Hun coating en harde schaal, geleend van duiktassen, maken ze waterbestendig. Deze twee flexibele tassen hebben zakken die worden beschermd door een antidiefstalsysteem. De combinatie van texturen - polycarbonaat en mat gecoat canvas - voegt een eigentijds, technologisch tintje toe.

    Hybride, handig en geschikt voor alle terreinen: de trolleytas.

    De 70 cm grote trolley weerspiegelt de expertise van Peugeot in het combineren van technisch raffinement en elegantie met de eisen van moderne mobiliteit. De asymmetrische constructie, die rechtstreeks is geïnspireerd op de manen van de leeuw, doet ook denken aan sporttassen. De combinatie van waterafstotende stof en een stevige buitenkant zorgt voor een hoge mate van weerstand op alle terreinen. Zowel de handgrepen als het handvat van de trolley zijn antibacterieel. Klinknagels versterken de bevestiging van de handgrepen.

    De zwarte buitenkant, riemen en ritsen benadrukken de proporties van de trolley en zorgen voor een modern contrast met de body van de tas. De gestileerde manen van de leeuw staan op de bovenkant. Uitgerust met een slijtvaste monobuis trolley, heeft de tas een mannelijke, sportieve en eigentijdse look, evenals een geoptimaliseerd rijgedrag. Drie kleuren verkrijgbaar met bijpassend zwart leren adreslabel: Zwart - Legergroen - Navy Trolleytas €500, Reistas €400 - Verkrijgbaar op www.delsey.com

    Stoer en weerbestendig: Deze soepele tas is ontworpen om reizigers te vergezellen in de vliegtuigcabine en is gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Hij meet 55 cm en heeft twee compartimenten. De eigentijdse lijnen en de mix van canvas en een stevige waterdichte buitenkant bieden zowel elegantie als weerstand in alle omstandigheden. Drie kleuren beschikbaar met bijpassende zwarte leren adresriem: Zwart - Legergroen - Navy. Trolleytas €500, Reistas €400 - Verkrijgbaar op www.delsey.com

     





    24-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe draadloze collectie van Cuisinart

     

    Met alle prestaties van Cuisinart en zonder verlies van stijl: hak, klop en mix volgens jouw inspiratie, met deze nieuwe collectie van draadloze keukenapparaten.

    Tijd en ruimte zijn schaars, vooral in de keuken. Als het om nieuwe apparaten gaat, is het essentieel om iets te kiezen dat je leven, gemakkelijker maakt en je eten sneller klaarmaakt, zonder dat het in de weg zit.

    Dankzij de nieuwe lithium-ion batterijen biedt Cuisinart’s Cordless collection krachtige prestaties met fantastisch resultaten, waar je het ook gebruikt. Stop de zoektocht naar stopcontacten, vergeet uw zorgen over snoeren die over de kookplaat hangen of in de weg zitten en profiteer ervan om uw apparaten overal mee te nemen om te koken. Zonder kabel  en met een elegant design zijn perfect op elkaar afgestemd, klaar om met trots getoond te worden in jouw keuken.

    The cordless collection:

    Makkelijk op te bergen en snel op te laden. Dankzij de technologie van de lithium-ion batterijen zijn de apparaten klaar voor gebruik wanneer je dat wilt en je trouwens behoorlijk wat tijd bespaart. Zonder hun onmiskenbare stijl te vergeten. Allemaal met twee jaar garantie.

    Draadloze pro staafmixer:

    Krachtig, lichtgewicht en perfect voor het maken van soepen, sauzen, smoothies en cocktails. Hij is jouw perfecte handlanger om eiwitten op te kloppen, om een romige bereiding te maken of een heel lichte slagroom. Bespaar nog meer tijd met de kleine hakmolen om binnen enkele seconden groenten en kruiden te hakken of te malen. Na 130 min opladen genoeg vermogen voor ca 30 min continu gebruik. €119.90

    Draadloze on the go blender

    Compacte en krachtige draadloze blender met PBA-vrije plastic mengbeker van 450 ml. Zijn lichte basis maakt het mogelijk om hem overal mee te nemen en te genieten van vers gemixte bereidingen na 2 uur opladen zal je genoeg vermogen hebben om ongeveer 8 smoothies te mixen. Inclusief drinkdeksel en messenbeschermkap. €99.90

    Draadloze power handmixer

    Krachtige en betrouwbare mixer met 5 snelheidsinstellingen en 20 minuten continu gebruik na 13. Minuten opladen. Het staande ontwerp neemt minder ruimte in beslag op het aanrecht, is makkelijk op te bergen en heel makkelijk schoon te maken: zijn twee roestvrijstalen gardes zijn vaatwasmachinebestendig. €99.90

    Draadloze 4 in 1 wijnopener:

    Open zonder enige moeite je favoriete wijnflessen met zowel  natuurlijke als synthetische kurken. Bevat een capsulesnijder in een beluchter om de wijn te oxideren voor het serveren. Een vacuümpomp met datumaanduiding is ook inbegrepen om de versheid van de geopende wijn te bewaren. Na2.5 uur opladen opent de wijnopener ongeveer 50 flessen. €79.90

    Draadloze mini prep pro

    Draadloos gemak met een multifunctioneel mes voor hakken en malen. Perfect voor het hakken van groenten, het malen van noten en het mengen van dips en sauzen.  Met BPA-vrije vaatwasmachinebestendige kom. Na 130 min opladen genoeg vermogen voor ca 20 min continu gebruik. €99.90





    23-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergen bruist

    een zomer vol cultuur in de Henegouwse hoofdstad

                              

    Het is al van 2015 geleden dat Bergen door UNESCO uitgeroepen werd tot Culturele Hoofdstad van Europa. Maar sindsdien is de stad zich blijven profileren als een culturele hotspot. Ook deze zomer kan je in de stad van de Doudou naar hartenlust genieten van enkele culturele topevents. Zo start de festivalzomer met het ‘Festival au Carré’, zijn er tal van muzikale, culinaire en sportieve events doorheen de zomer en is er de Biennale 2023, die Bergen gedurende vier weken zal overspoelen met tentoonstellingen, street art, dans- en muziekvoorstellingen en immersive experiences. Alle events kan je trouwens makkelijk combineren met een bezoek aan een van de vele gerenommeerde musea, zoals het Mundaneum, het Doudou Museum of de site van de Grand-Hornu. Waar wacht je nog op? Allez, à Mons! 

    Festival au Carré: kick-off van de festivalzomer

    De grote Bergense festivalzomer trapt traditioneel af met het Festival au Carré. Het kunstenfestival vindt al voor de 22ste maal plaats en transformeert de binnenstad gedurende een hele week in een groot festivalterrein. Iedere avond vinden er wel voorstellingen en optredens plaats, zowel van lokaal talent als buitenlandse artiesten. Het festival trapt af op woensdag 28 juni met een optreden van Hedda, een Noorse comédienne. De daaropvolgende dagen kan je nog genieten van ondermeer Sarah McCoy, Warhaus en Antoine Hénaut. 

    Wekelijkse animatie met straatartiesten, muziek en dans

    Wie Mons tijdens de maanden juli en augustus een bezoekje brengt zal getrakteerd worden op heel wat straatanimatie. Zo zijn er iedere zaterdag straatartiesten die de binnenstad opvrolijken met dans, circus en theater. Op donderdag kan je dan weer de dansbeentjes losgooien met ‘DJ’s Afterwork’, terwijl je op zondag kan deelnamen aan ‘Summer Dance’, een participatieve dans op de Grote Markt. Op diezelfde Grote Markt zal er tussen 1 juli en 20 augustus een tijdelijke tuin aangelegd worden, terwijl op het Place du Marché-aux-Herbes de Zomertuinen plaatsvinden met kinderanimatie. 

    Biennale 2023

    De Bergense festivalzomer wordt afgesloten met de Biennale 2023. Dit tweejaarlijks cultuurfeest zet de stad gedurende vier weken in vuur en vlam, met tal van events en exposities. De Biennale start met de Waalse Feesten in het weekend van 15 september, met theatervoorstellingen in het stadscentrum en een heus vuurwerkfestival. Een week later is er het Digitale Ontdekkingsweekend, waarbij bezoekers ondergedompeld worden in de wereld van immersive experiences, gaming en augmented reality. Van 29 september tot 1 oktober is er het festival ‘L’art habite la Ville’. Hierbij zullen kunstenaars uit de hele wereld hun nieuwste openluchtkunstwerken onthullen en kan je via live paintingsessies met eigen ogen ontdekken hoe een mural gemaakt wordt. Op vrijdag 6 oktober is er dan nog de Nacht van het Museum met tal van dansvoorstellingen in de Bergense musea.  

    Overige events 

    Ben je hierna nog niet uitgefeest, zak dan af naar het Mons Sunset Festival op 15 juli in Abattoirs, het Food Truck Festival op 4-6 augustus in het Place du Parc of Apéro Montois op 28 juli en 18 augustus. Fan van het militaire verleden van Bergen? Kom dan naar Tanks in Town op 27 augustus met een grootse militaire parade op de Grote Markt. Of liever de sportieve tour op? Dan zijn de Roller Bike Parade op 12 augustus en Beau Vélo de Ravel op 29 juli wellicht jouw ding. In alle geval, zak je deze zomer af naar Bergen, dan zal je je geen minuut vervelen, want er is altijd wel iets te beleven. 

    Combineer je bezoek met een van de vele internationale musea

    Uiteraard zou het zonde zijn mocht je tijdens je bezoek aan Mons niet een van de vele internationaal gerenommeerde musea meepikken. Denk maar aan Mundaneum, ook wel de papieren Google genoemd, het Museum van de Doudou waar je alles te weten komt over dit typische folkloristische evenement dat de stad zo typeert, de site van het Belfort of die van Le Grand-Hornu, of Silex’s, een van de oudste vuursteenmijnen van Europa. Kom je met het ganse gezin, breng dan zeker een bezoekje aan wetenschapspark Sparkoh! of het Museum van de Kermis. 

    Meer info over het uitgebreide culturele aanbod van Bergen: https://www.visitmons.nl 

    Illustraties visit mons

     





    23-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cruise division MSC

    De Cruise Divisie van MSC GROUP en Gasum werken samen op het vlak van LNG en hernieuwbare E-LNG

     

    Doelstelling: tegen 2050 netto nul broeikasgasuitstoot bereiken. De Cruise Divisie van MSC Group en Gasum hebben een langetermijnovereenkomst getekend voor de levering van LNG voor het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Euribia, evenals een intentieverklaring met als doel samen te werken aan de levering van synthetische e-LNG gemaakt van hernieuwbare energie.  Dit alles in het kader van de strategie van de Cruise Divisie om netto nul uitstoot van broeikasgassen van haar maritieme activiteiten te bereiken tegen 2050.

    MSC Cruises, 's werelds op twee na grootste cruise-operator, en het Scandinavische energiebedrijf Gasum hebben een intentieverklaring (Letter of Intent, LOI) getekend voor een baanbrekende samenwerking die erop gericht is MSC toegang te geven tot vloeibaar synthetisch gas, of e-LNG, dat wordt geproduceerd op basis van waterstof, dat ontstaat door hydrolyse met hernieuwbare energie en afgevangen CO2. Gasum en MSC Cruises ontwikkelen samen een werkbare roadmap voor het terugdringen van de uitstoot van MSC's cruise-activiteiten met grote volumes van enkele duizenden tonnen e-LNG vanaf 2026.

     De bedrijven tekenden ook een langetermijnovereenkomst voor de levering van vloeibaar aardgas, LNG, aan MSC's nieuwe vlaggenschip MSC Euribia. Met deze overeenkomst ondersteunt Gasum MSC Cruises in het terugdringen van emissies door het onmiddellijke gebruik van LNG.

     

    Het gebruik van LNG verwijdert bijna alle zwaveloxide- en deeltjesemissies, vermindert de uitstoot van stikstofoxide aanzienlijk en verlaagt de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk. Bovendien kan MSC Cruises dankzij de LNG-technologie aan boord op elk moment overschakelen op volledig hernieuwbaar vloeibaar biogas (bio-LNG) of synthetisch gas (e-LNG) om broeikasgasemissiereducties tot 100 procent te bereiken.

     MSC Euribia toonde onlangs aan dat emissieneutraal cruisen vandaag al mogelijk is door te varen met de allereerste netto nul broeikasgasuitstoot cruisereis die profiteerde van de uitstootvermindering door vloeibaar biogas ingekocht door Gasum. Het schip reisde vier dagen lang van Saint-Nazaire in Frankrijk naar Kopenhagen in Denemarken en maakte gebruik van bio-LNG in massabalans, de meest milieuefficiënte methode om de voordelen van hernieuwbaar biogas te benutten.  MSC Cruises kocht meer dan 400 ton bio-LNG van Gasum om haar engagement te tonen voor de inzet van drop-in hernieuwbare brandstoffen en energietransitie maatregelen voor de baanbrekende netto nul gasuitstoot reis.  De cruisemaatschappij is de eerste exploitant van oceaancruises die bio-LNG koopt als brandstofbron die een aanzienlijke vermindering van de uitstoot gedurende de hele levenscyclus mogelijk maakt.

    Wat is e-LNG of synthetisch gas?

    E-LNG-gas kan synthetisch worden geproduceerd via het Power-to-Gas-proces. Eerst wordt waterstof geproduceerd uit water met behulp van hernieuwbare elektriciteit, bijvoorbeeld wind- of zonne-energie. De geproduceerde waterstof kan vervolgens verder worden verwerkt tot methaan door niet-fossiele koolstofdioxide toe te voegen die wordt verkregen door koolstofafvang.

    Het resulterende synthetische hernieuwbare methaangas is volledig uitwisselbaar met aardgas en biogas. Wanneer het vloeibaar wordt gemaakt, is het ook volledig uitwisselbaar met LNG en vloeibaar gemaakt biogas. Dit betekent dat het kan worden getransporteerd via reeds bestaande infrastructuur - vrachtwagens, schepen, pijpleidingen - en ook via de bestaande gasnetten. Het betekent ook dat synthetisch gas direct kan worden gebruikt in de dual fuel-motoren aan boord die momenteel op aardgas, biogas, LNG of vloeibaar biogas lopen in elke verhouding. Er zijn geen extra investeringen in nieuwe apparatuur of aanpassingen nodig.

    In tegenstelling tot alternatieve brandstoffen zoals ammoniak of methanol, die zich nog in een ontwikkelingsstadium bevinden, zowel wat betreft productie als infrastructuur, is synthetisch gas, of e-LNG, een concreet pad naar het koolstofvrij maken van zowel maritiem transport als transport over land in de komende jaren. Het strategische doel van Gasum is om tegen 2027 jaarlijks zeven terawattuur (7 TWh) hernieuwbaar gas op de markt te brengen. Het bereiken van dit doel zou een jaarlijkse gecumuleerde kooldioxidereductie van 1,8 miljoen ton betekenen voor de klanten van Gasum.

    Eerste netto nul emissie cruise ter wereld:

    MSC Euribia voltooide een netto nul emissie cruise op haar eerste reis van Saint-Nazaire naar Kopenhagen, met behulp van bio-LNG via een massabalans systeem, de meest kosteneffectieve en milieuvriendelijke methode om de voordelen van hernieuwbaar biogas te benutten. MSC Euribia kan worden aangedreven door LNG, dat bijna alle zwaveloxiden en deeltjes elimineert en stikstofoxiden tot 85% vermindert. Het vermindert ook de uitstoot van broeikasgassen met 20% (op basis van CO2-equivalent).

    LNG is een overgangsbrandstof: motortechnologie en brandstofsystemen aan boord kunnen al werken op bio-LNG en synthetisch LNG. Het ontwerp van de LNG-schepen van MSC Cruises maakt het mogelijk om ze in de toekomst om te bouwen zodat ze op groene methanol kunnen varen. MSC Cruises zet zich in om de nieuwste hernieuwbare brandstoffen te gebruiken en de overgang naar netto nul emissies te versnellen.  

    Energie-efficiëntie

    MSC Euribia is het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit. MSC Euribia behaalt een IMO Energy Efficiency Design Index (EEDI) die 55% hoger ligt dan de huidige normen en is het meest efficiënte cruiseschip ter wereld op het moment van de lancering. MSC Euribia produceert tot 19% minder broeikasgassen per passagier per dag dan zijn zusterschepen, die conventionele scheepsbrandstoffen gebruiken. Daarnaast stoot MSC Euribia tot 44% minder broeikasgassen per passagier per dag uit dan schepen die slechts 10 jaar geleden werden gebouwd.

     Geavanceerde faciliteiten voor water- en afvalverwerking : Het afvalwater wordt behandeld volgens een zeer hoge standaard, beter dan veel gemeentelijke afvalwaterbehandelingssystemen aan land. Deze technologie voldoet aan de strengste internationale IMO-normen, inclusief speciale gebieden onder MARPOL, zoals de Oostzee. Dankzij geavanceerde afvalbeheersystemen kan het aan boord geproduceerde afval worden verminderd, hergebruikt en gerecycled.

    MSC Cruises streeft ernaar om in 2050 geen broeikasgassen meer uit te stoten. De emissie-intensiteit van de maritieme activiteiten van MSC Cruises is gedaald met 33,5% ten opzichte van 2008, en het niveau van 40% reductie zal worden bereikt vóór de doelstelling van de IMO voor 2030. Het bereiken van netto nul emissies vereist veel meer dan een overgang naar een grotere operationele efficiëntie: MSC Cruises gebruikt nieuwe, hernieuwbare en koolstofvrije technologieën en brandstoffen. Het merk werkt samen met brandstofleveranciers en andere partners om duurzame alternatieve brandstoffen te introduceren, zoals geavanceerde biobrandstoffen en biogas. In de toekomst zal groene methanol waarschijnlijk bijdragen aan het koolstofvrij maken van de maritieme industrie, net als synthetische e-brandstoffen zoals groene waterstof en eGNL. Het doel is om schaalbare, universele oplossingen te ontwikkelen.

     





    22-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BR 05 GMR SKY BLUE

    TUSSEN HEMEL EN AARDE

    De hemel is een van de mooiste plekken op aarde. Deze twee complementaire werelden hebben vanaf het begin deel uitgemaakt van het DNA van Bell & Ross, een bron van inspiratie en creativiteit voor het merk. Bell & Ross, heeft sinds haar oprichting, techniek en functionaliteit geleend van de luchtvaartwereld om tijdinstrumenten te creëren die refereren aan boordinstrumenten. Vandaag, de nieuwe BR 05 GMT Sky Blue met zijn exclusieve blauw getinte wijzerplaat viert een samenkomst van de azuurblauwe hemel en de blauwe planeet. Een hemelse en inspirerende kleur, zowel natuurlijk als symbolisch, eigentijds met duizendjarige wortels, blauw heeft een speciale betekenis omdat het overal aanwezig is.

    EEN DUBBELE INSPIRATIE VOOR EEN DUBBELE FUNCTIONALITEIT

    Zowel in de lucht als in de stad, voor de reiziger en de stadsmens, sportief en chic: bij de BR 05 GMT Sky Blue draait alles om dualiteit. Wat is er logischer voor een «dual time» horloge? In plaats van compromissen te aanvaarden, heeft Bell & Ross resoluut gekozen voor een zekere kunst van synthese. Dit is een fundamenteel principe voor het merk, waarvan een van de artistieke handtekeningen het «rond in het vierkant» is, als om te bewijzen dat tegenstellingen complementair kunnen zijn. De nieuwe BR 05 GMT Sky Blue is gewijd aan zowel ervaren reizigers als stadsmensen die dromen van verre horizonten.

    WERELDTIJD

    De BR 05 GMT neemt zijn internationale roeping ten volle op. Ontworpen voor op reis, biedt het de hedendaagse globetrotters een duidelijke en eenvoudige weergave van een tweede tijdzone dankzij een vierde wijzer. Voor een perfecte leesbaarheid geeft deze wijzer met een grote witte pijlvormige punt direct de tijd van het land van herkomst aan dankzij een 24-uurs gegradueerde binnenring. Deze lunette wordt versterkt door een tweekleurige behandeling, hemelsblauw en zilver, gesatineerd en gerhodineerd, waardoor het verschil tussen de uren van de dag en die van de nacht onmiddellijk duidelijk wordt.

    OPTIMALE LEESBAARHEID BIJ DAG EN NACHT

    Zoals alle Bell & Ross horloges is de BR 05 GMT Sky Blue niet alleen een kwestie van stijl, het haalt zijn effectiviteit ook uit de ervaring van Bell & Ross in het ontwerpen en produceren van instrumenten voor professionals. Het profiteert ook van de expertise van luminescentie dankzij de Super-LumiNova®-gecoate wijzers. De gerhodineerde baton-vormige indexen zijn ook gecoat met dit materiaal dat het licht in het donker terugbrengt. Een ander opvallend kenmerk, de datum, verschijnt in een rechthoekig venster op 3 uur, omgeven door metaal.

    BEWEZEN EFFICIËNTIE

    Om zijn missies volledig uit te voeren, beschikt de BR 05 GMT Blue Sky over een zelfoprollend mechanisch uurwerk van bewezen efficiëntie: het Sellita uurwerk, kaliber BR-CAL.325. Liefhebbers van horlogemechanica zullen profiteren van de saffier behuizing om, als door een patrijspoort, de specifieke afwerkingen en de 360 ° rotaties van het oscillerende gewicht te observeren. Om de waterdichtheid tot 100 meter te garanderen is de kroon ingeschroefd, waardoor het horloge perfect inzetbaar is voor dagelijks gebruik, zowel op kantoor als op vakantie.

    EEN DUALITEIT VAN BEVESTIGINGEN

    De BR 05 GMT Sky Blue omarmt een dubbele inspiratie en biedt twee soorten hulpstukken. De eerste is een roestvrijstalen armband, die perfect past in de 41 mm brede kast. De satijnen afwerking en de ergonomie van de scharnierende schakels maken hem niet alleen zeer comfortabel, maar dragen er ook toe bij dat dit horloge een stuk eigentijds design is. De tweede is een blauwe rubberen band, die perfect bij de tint van het horloge past en de blauwachtige tint versterkt. Deze zeer kenmerkende en specifieke band is niet alleen een accessoire, maar ook een stijlelement. Het heeft een stalen vouwsluiting voor extra comfort en veiligheid voor eersteklas reizen.

     

     







    22-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb jij het hoekje?

    ? King George legt jouw keukenpuzzel

     

    Waar vroeger de keuken een eerder functionele ruimte was, is dat nu anders. Want naast het kokerellen, is het vandaag veeleer de plek in huis waar we als gezin samenkomen, waar we leven en echt tot rust komen. Het keukeninterieur van nu is dan ook onderhevig aan verschillende trends die als perfect passende puzzelstukjes het geheel naadloos vervolledigen. Laat je inspireren door de trendstukjes in de puzzeldoos van King George en match ze met jouw persoonlijke stijl en voorkeur voor de ideale keukenpuzzel, zoals jij het ziet.

    Eerst de (keuken)rand

    Bij het beginnen van een puzzel, zoek je best eerst de randen op. Vervolledigd vormt de rand namelijk de perfecte basis waarop je de rest legt en verder bouwt. Zo ook in de keuken, waar muren en vooral keukenkasten een eerder minimalistische afwerking krijgen. Denk aan vlakke oppervlakken met een discrete en verhulde opslag en een al even onzichtbaar handvat. Door de wanden en opbergvakken van je keuken zo subtiel mogelijk te houden, creëer je een keuken die licht aanvoelt en met een zee van (visuele) ruimte. Bovendien betekent het een zorgeloos onderhoudsgemak en een optimale hygiëne. Daar kan je bij het anders rommelige puzzelen wel wat van leren.

    En nu het middelpunt!

    Wanneer de omranding compleet is, kan het echte zoek- en puzzelwerk beginnen. Het keukeneiland is het hart van de ruimte en dus de woning, waarbij het vandaag zo ingedeeld en opgebouwd werd als de geschikte social hub in huis. Ofwel de plek bij uitstek om gezellig bij te kletsen, te aperitieven of te feesten. Bovendien in de meest unieke vormen en maten: denk aan verschillende hoogtes, afgeronde lijnen en ongeziene eilanddesigns. Het laatste puzzelstukje is zonder meer één op jouw maat en volgens jouw levens- en keukenstijl.

    Puzzel en match de keuken

    Het resultaat van al dat creatief puzzelleggen is er één om te bewonderen. Jouw keukenpuzzel kent een ongeziene eigenheid die je vanuit een eigen stijl en overtuiging samengelegd en vormgegeven hebt. Het is een bonte mélange van verschillende kleuren, materialen en afwerkingen die de moderne en on trend keuken succesvol belichaamt. Het is als een verlengde van je persoonlijkheid, een plek in huis die bovenal gezien mag worden: zo’n prachtig plaatje krijg je toch nooit op ’n doos?







    21-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bang & Olufsen

    presenteert Conversations in Sound om de Beosound A5 met GramFratesi te vieren

     

    Ter gelegenheid van de 10e verjaardag van 3daysofdesign nodigt Bang & Olufsen bezoekers uit voor Conversations in Sound, een tentoonstelling over Bang & Olufsen's nieuwste luidspreker, de Beosound A5, die is ontworpen in samenwerking met het Deens/Italiaanse duo GamFratesi.

    De meeslepende installatie verkent de complexe relatie tussen mensen, ruimte en geluid via GamFratesi's experimentele benadering van materialen en technieken. De tentoonstelling laat Bang & Olufsen's toewijding aan tijdloos design en akoestische uitmuntendheid zien aan de hand van een verkenning van materialen, vakmanschap en design. Tegelijkertijd creëert de tentoonstelling een gezellige sfeer die creatieve gesprekken tussen gasten aanmoedigt.

    "Conversations in Sound brengt de Beosound A5 tot leven zodat het publiek ervan kan genieten. We zijn ontzettend trots op ons Deense erfgoed en 3daysofdesign is het perfecte evenement om de Beosound A5 op een ervaringsgerichte manier te vieren. We wilden de designverhalen vertellen die we samen met GamFratesi zijn aangegaan om deze revolutionaire luidspreker van een eerste schets tot een eindproduct te maken", zegt Bang & Olufsen Chief Marketing Officer, Kamel Ouadi.

    Gehuld in papieren raffia

    Bij binnenkomst worden gasten omhuld door papieren raffia, een materiaal dat integraal deel uitmaakte van het ontwerpproces van de Beosound A5 en GamFratesi. De Beosound A5 is de eerste keer dat Bang & Olufsen dit materiaal toepast in een luidsprekerontwerp. 98 jaar ervaring in vakmanschap en design binnen de industrie. In de tentoonstelling kunnen bezoekers kennismaken met het ontwerpproces van de Beosound A5, inclusief de materialen, prototypen en schetsen die als basis dienden voor het uiteindelijke ontwerp, en met producten uit het archief van Bang & Olufsen.

    "Onze inspiratie voor de Beosound A5 kwam van vele plaatsen, waaronder de iconische Beolit-serie en natuurlijke materialen die synoniem zijn met de kleuren en texturen die in de Scandinavische natuur te vinden zijn", aldus GamFratesi. "Van de traditionele strohoeden uit Panama die op stranden worden gedragen tot de handgeweven leren accenten van Deense stoelen uit de jaren '60, mengsels van natuurlijke materialen die op experimentele manieren worden toegepast waren de leidraad van onze designreis. Deze esthetiek werd ook na de Beosound A5 doorgetrokken naar de tentoonstelling".

    In het hart van de tentoonstelling is een gemeenschapsruimte waar bezoekers even kunnen pauzeren, gelijkgestemde creatieven kunnen ontmoeten en gesprekken kunnen aangaan aan de massief eiken tafels die zijn ontworpen door GamFratesi om te discussiëren over geluid en ontwerp. Bezoekers kunnen genieten van het geïntegreerde Prolog pop-up café waar gratis Prolog Coffee en Deens gebak van Juno Bakery wordt geserveerd, terwijl ze luisteren naar muziek uit een eclectische vinylcollectie, samengesteld door de Deense componist en producent Kasper Bjørke. Gasten kunnen hun plaat afspelen op de iconische draaitafel Beogram 4000c en luisteren via de Beosound A5, waardoor er een verbinding ontstaat tussen de producten van Bang & Olufsen uit het verleden en het heden.

    Vier de Beosound A5

    De Beosound A5 bevindt zich op het punt waar draagbare en home audio elkaar ontmoeten. Dankzij het massief eikenhouten handvat kan de speaker gemakkelijk worden meegenomen, of hij nu op de vloer, op een plank of op tafel staat. Dankzij de IP65 water- en stofdichtheid kan de Beosound A5 ook mee naar buiten worden genomen. Met een afspeeltijd van meer dan 12 uur en een draadloze telefoonoplader die geïntegreerd is in het bovenpaneel van de speaker, is de Beosound A5, Bang & Olufsen's meest gebruiksvriendelijke speaker tot nu toe en de perfecte draagbare audio metgezel.

     

     

     







    21-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freedom Moses

    Stap zeemzoet de zomer in met Freedom Moses

     

    This is wat pastel dreams are made of! Koele tinten maken plaats voor een zeemzoet kleurenpalet, dat ons klaarstoomt voor een dromerige zomer. De snoepkleurige slippers van Israëlisch merk Freedom Moses roepen om zonneschijn en warmte bij jong en oud. Stap de zomer in met funky designs die ons spontaan zomerkriebels geven.

    Freedom Moses SS23

    Pasteltinten doen ons hart al een tijdje sneller slaan. Ze waren een belangrijk onderdeel van mode in de jaren '50 en '60, maar ook de laatste jaren blijven ze opduiken. Inmiddels zijn snoeptinten de garderobe van menig trendsetter ingeslopen. Freedom Moses bewijst dan ook dat pastel niet perse zoet en lief hoeft te zijn, maar er ook stoer kan uitzien. Babyroze, zachtgroen of hemelsblauw: Freedom Moses voegt een subtiel vleugje kleur toe aan elke look.







    20-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenergonomie 101

    : ixina helpt je op weg

     

    » ADVIES VAN EXPERTS: ERGONOMIE IN DE KEUKEN

    Een georganiseerde omgeving maakt voor een georganiseerde geest. Ook in de keuken, waar een passende inrichting en een praktisch ontwerp het koken en werken vlotter en efficiënter doen verlopen. Keukenkenner ixina kent het belang van een ergonomische keuken en hoe het niet alleen ons dagelijkse leven, maar vooral ook onze lichamelijke gezondheid kan bevorderen. Laat je inspireren door de tips en tricks van ixina en maak snel en moeiteloos komaf met een frustrerende kookervaring, ongemakkelijke bewegingen of ongelukken veroorzaakt door een onlogische indeling.

    De hoogte in

    Zo goed als iedere keuken bestaat uit lagen, waarbij het verschil telkens in de hoogtes ligt. De perfecte hoogte van het aanrecht controleer je makkelijk met de positie van je elleboog in een gezonde lichaamshouding, waarbij deze met de handpalmen op het aanrecht zo’n 45° gebogen moet zijn. De aanbevolen hoogtemaat bedraagt over het algemeen 85 à 95 centimeter. Daarnaast houd je bij het plaatsen van hogere kasten rekening met de ideale reikhoogte, tot net boven je ogen. Producten, servies of pannen die wat zwaarder zijn, bewaar je hier overigens best niet.

    En weer naar beneden

    Ook voor de afmetingen van keukentoestellen kies je voor een ergonomische insteek. Integreer een kookplaat die iets lager ligt dan het aanrecht en neem in je berekening ook de hoogte van de dampkap in acht – je hoofd stoten is voortaan geen probleem meer. De gewenste spoelbakhoogte bepaal je niet door de rand maar door de bodem, zo vermijd je zoveel mogelijk het overmatig vooroverbuigen. Ook koelkasten met de juiste dimensies voorkomen het onnatuurlijk bukken of reiken. Pas ten slotte de opslag van je keukengerei aan zodat je bij het uitladen van de vaatwasser geen vreemde of belastende bewegingen hoeft te doen.

    Een gestroomlijnde keukendriehoek

    De koelkast, kookplaat en spoelbak zijn de drie meest gebruikte zones in de keuken. De perfecte verhouding of formule creëert voldoende bewegingsruimte in deze driehoek, maar zorgt er ook voor dat alles zo dicht mogelijk bij elkaar ligt. Alleen zo behoud je een efficiënte keukenflow, hoef je niet voortdurend over en weer te hollen en vermijd je ongelukken wanneer je de keuken met gezinsleden gebruikt.

    Loop op wolkjes (of een mat)

    Wist je dat ook de keukenvloeren bijdragen tot een correcte ergonomie? Kookliefhebbers die tijdens het bereiden van complexe gerechten wat langer op de benen moeten staan, kunnen dit zonder twijfel beamen. Kies in de keuken voor verende vloermaterialen als kurk of bamboe, deze zijn namelijk veel zachter voor de voeten en het lichaam. Voor een verfrissende toets kan je het geheel afwisselen met een donzige keukenmat die naast comfort ook vloerbescherming biedt.

    Aan het licht brengen

    Ook het integreren van de juiste verlichting, op de juiste plek bepaalt het ergonomische karakter van een ruimte of keuken. Want hoewel een sfeervolle verlichting de gewenste atmosfeer creëert, zorgt het niet altijd voor voldoende zichtbaarheid. Om het snijden in vingers te voorkomen, plaats je de verlichting best boven het werkblad waar het weinig of geen schaduw werpt over en op de gebruiker.

     Schep orde in chaos

    Vermijd wanorde en stem je kookomgeving af op je leef- en eetgewoonten. Zo bewaar je je eetgerei – denk aan borden of glazen – vlakbij de eettafel en aan de buitenkast van de keuken. Op deze manier kan je ongehinderd de tafel dekken terwijl iemand anders het eten bereidt. Voor een overzichtelijk geheel plaats je het bestek bovendien in een handige lade. Wijs daarnaast het kookgerei een strategische plek toe: potten en pannen bij het kookvuur, ovenschalen bij de oven en spatels op het aanrecht. Door het maken van zelfs de kleinste aanpassing creëer je alvast een wereld van ergonomisch verschil.

    To stack, or not to stack?

    Droge voedingswaren kennen ook een ideale opslagmethode. Zo kan je best de verschillende dozen en verpakkingen per vorm en grootte organiseren, en plaats je ze zoveel mogelijk naast elkaar. De meest geschikte lade of kast die je hiervoor gebruikt, heeft maar één laag en is ruim genoeg om het stapelen van de verschillende goederen te vermijden.

     Jouw keuken in jouw handen

    Hoewel het maken van algemene, efficiënte veranderingen al doeltreffend kan zijn, begint en eindigt keukenergonomie bij jou, de gebruiker. Want hoe kan een keuken jouw gezondheid en comfort optimaliseren? Ben je linkshandig? Let er dan op dat je de benodigdheden meer aan de linkse kant van het aanrecht plaatst. Ook rolstoelgebruikers hebben een correcte maar aangepaste ergonomische keuken nodig. Met de juiste partner aan je arm bouw je een geschikte keuken, op maat van jouw noden en wensen.

    www.ixina.be









    20-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quick Step's Muse Botanic center

    Een laminaatvloer met ingegraveerde wilde bloemen

    Quick-Step onthult zijn nieuwste innovatie in laminaatvloeren met Muse Botanic Concrete. Deze opmerkelijke vloer combineert de tijdloze elegantie van terrazzo met de delicate charme van wilde bloemen, en creëert zo een werkelijk fascinerend en natuurlijk geïnspireerd ontwerp.

    Op het eerste gezicht lijkt Muse Botanic Concrete een klassieke terrazzovloer, die verfijning en stijl uitstraalt Bij nadere inspectie komen echter de prachtige details van wilde bloemen subtiel naar voren, waardoor er een vleugje betovering aan elke ruimte wordt toegevoegd. Het in-house team van vloerontwerpers van Quick-Step haalde inspiratie uit de natuur en werkte nauwgezet met echte wilde bloemen om een authentieke laminaattegelvloer te creëren.

    De toewijding aan vakmanschap is duidelijk zichtbaar in het ontwerp. Elke tegel is zorgvuldig vervaardigd met behulp van de modernste technieken, waardoor duurzaamheid en langdurige prestaties gegarandeerd zijn. De laminaatvloer is ontworpen om bestand te zijn tegen alledaagse slijtage en tegelijkertijd zijn opvallende visuele aantrekkingskracht te behouden. Het resultaat is een meesterwerk op het gebied van vloeren dat de aantrekkingskracht van de natuur naadloos integreert in hedendaagse interieurs. Muse Botanic Concrete biedt de perfecte balans tussen moderne design esthetiek en de organische schoonheid van wilde bloemen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor uw huis.

    Quick-Step is een eersteklas vloerenmerk geproduceerd door UNILIN. Dankzij de combinatie van doorlopend onderzoek en innovatie en een sterke focus op kwaliteit is Quick-Step uitgegroeid tot een van de toonaangevende producenten in de vloerenbranche. Het merk, dat bekend staat om het Uniclic®-installatiesysteem waarbij geen lijm nodig is, heeft zich ontwikkeld van een betaalbaar alternatief voor hout tot een volledige nieuwe categorie met een breed aanbod aan eenvoudig te installeren, onderhoudsvriendelijke designvloeren voor elke situatie. Tegenwoordig is Quick-Step een wereldwijd geproduceerd merk voor houten, laminaat- en luxe vinylvloeren dat in meer dan 100 landen actief is. Een echte leider op het gebied van design, innovatie en kwaliteit.









    19-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Millenials vervoegen de board van JBC
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Belgisch modelabel JBC richt samen met Stella P., een bedrijf gespecialiseerd in het kwalitatief samenstellen van raden van bestuur en advies met externe bestuurders, een Millennial Board op. JBC laat zo een nieuwe generatie stemmen horen in beslissingen die het bedrijf neemt. De tienkoppige board, bestaande uit een diverse groep mannen en vrouwen tot 35 jaar, ondersteunt het management met zijn millennial visie en perspectieven.

    Een met de doelgroep

    JBC weet als geen ander dat een bedrijf zo dicht mogelijk bij zijn doelgroep moet staan. Met jonge gezinnen en families als primaire doelgroep, investeert JBC nu in het verrijken van de organisatie op beleidsniveau met de mindset van een groep jonge professionals. Een team bestaande uit medewerkers van JBC zelf, de ‘interne millennials’, gaat samen met ‘externe millennials’ aan tafel met CEO's Ann en Bart Claes.

    De Millennial Board zal geen enkel onderwerp uit de weg gaan. Op de agenda? Overleg over thema’s zoals digitale transformatie, duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit. JBC wil met de output aan de slag door actief in te spelen op de behoeften van the next gen.

    "Millennials vormen onze belangrijkste doelgroep. Natuurlijk weten we wat er leeft bij hen en spelen we hier al op in op onder andere collectieniveau, maar dankzij deze nieuwe board kunnen we hen nu ook op beleidsniveau inspraak geven. Dit staat ons toe recht vanuit de doelgroep te beantwoorden aan de bestaande noden", stelt Bart Claes.

    Diversiteit op verschillende niveaus

    Charles Staelens, voorzitter van de Millennial Board, initieerde vanuit zijn studies netwerkeconomie het project. Daarvoor werkte hij nauw samen met Stella P. om de structuur en functie van zo’n millennial board te ontwerpen. Samen creëerden ze een portfolio van jonge professionals met een passie voor mode, duurzaamheid en een goed begrip van de behoeften en voorkeuren van jongere generaties.

    "Vandaag omvat diversiteit veel meer dan gender; het gaat ook om expertise, achtergrond, leeftijd en meer. Dat is precies wat we met deze nieuwe vorm van board willen bereiken. Via dit initiatief willen we ook andere bedrijven stimuleren en motiveren om JBC's voorbeeld te volgen en dergelijke initiatieven mee vorm te geven, pal in onze ‘why’ van Stella P. waarbij diversiteit, verjonging, rotatie en complementariteit centraal staat”, zegt Tessa, owner & co-CEO van Stella P.

    De Millennial Board biedt jonge professionals de kans om hun talenten te ontwikkelen en hun netwerk uit te breiden. Als lid krijgen ze de unieke kans om betrokken te zijn bij de strategische besluitvorming van een bedrijf en kunnen ze hun ideeën en perspectieven delen met de top van het bedrijf. Initiatiefnemer Charles Staelens zegt hierover het volgende:

     “Een Millennial Board biedt jonge professionals de mogelijkheid om ervaring op te doen in leiderschap en samenwerking met anderen vanuit diverse achtergronden. En het geeft hen vooral een stem binnen de bedrijfswereld, wat voor mij als millennial een belangrijke eerste stap is.”

    Leden van de de Millennial Board, naast Ann en Bart Claes (CEO's van CRG): Amber Vandecruys (31 jaar) - Kinderarts bij AZ Maria Middelares - Charles Staelens (24 jaar) - Head of Content and Marketing Automation bij OutKept - Charlotte Van Brabander (33 jaar) - Founder Slim Sparen, Keynote Speaker, HR Consultant en auteur - Machtel Vreys (35 jaar) - General Ledger Bookkeeper bij JBC - Mirthe Martens (30 jaar) - Marketing Project Coordinator bij JBC - Sana Sellami (35 jaar) - Strategy & Inclusion Expert bij Untitled Workers Club - Wim Haex (33 jaar) - Senior Merchandise Planner bij JBC - Zelfa Madhloum (34 jaar) - Founder Bloomjobs.

     

    19-06-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!