Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    28-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEMA lanceert Metejoor pop-up store

    Op maandag en dinsdag 30 en 31 oktober, aan de start van de herfstvakantie, transformeert de bovenverdieping van het pand van HEMA op de Meir in Antwerpen tot een heuse Metejoor pop-up store. Fans vinden er gedurende twee dagen unieke merchandise artikelen en kledij van de populaire Vlaamse artiest. Metejoor geeft op maandag 30 oktober zelf het startschot en neemt de tijd om fans te ontmoeten. De activatie komt er naar aanleiding van Metejoors nieuwe album ‘Joris’ en zijn eerste solo-optredens in het Antwerpse Sportpaleis op 3 en 4 november.

    “We kijken er erg naar uit om de Metejoor fans te ontvangen in onze HEMA op de Meir! Normaal is het assortiment merchandise enkel op de concertlocatie te koop, dus deze voorverkoop in de winkel is best een unieke beleving voor onze bezoekers.”, aldus Kim Ratajczak, Marketing Manager bij HEMA.

    De Vlaamse artiest Metejoor wint de laatste jaren fel aan populariteit en lanceerde na zijn succesvol debuutalbum zijn tweede album ‘Joris’ op 29 september. Dit album, genoemd naar zichzelf, reflecteert persoonlijke en emotionele verhalen. Zo is de koploper van het album, ‘Eigen Schuld’, een zeer diepzinnig lied. Het nieuwe album kan via deze link worden geraadpleegd.

    “Ik ben heel fier dat een van de grootste winkels van HEMA binnenkort wordt omgetoverd tot een Metejoor pop-upstore! We gaan het pand op de Meir in Antwerpen helemaal inpakken met de leukste merchandise van Metejoor. En wat ook de moeite is... Liefhebbers kunnen, naast de CD van mijn nieuwe album 'Joris', ook de vinyl-versie ervan terugvinden in de pop-upstore. Ik kijk er enorm naar uit en ik kan niet wachten om iedereen daar te ontmoeten.”

    Wie graag het succes van Metejoor meeviert en als eerste de unieke merchandise artikelen ontdekt, is welkom aan de HEMA op de Meir op maandag 30 oktober. Daarnaast heeft HEMA nog een verrassing in petto. Wie op dinsdag naar de pop-up komt maakt kans op een golden ticket voor een van Metejoors concerten op 3 en 4 november in het Sportpaleis.

     

     

     

     

     

     

     







    28-10-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werelderfgoedtour door Hongarije

    UNESCO-sites die moet je zien in Hongarije . Naast het gevarieerde landschap, de rijke geschiedenis, de hartelijke mensen en het continentale klimaat is ook het culturele en natuurlijke werelderfgoed één van de redenen waarom Hongarije voor velen een favoriete vakantiebestemming is geworden. Wist je dat er van de UNESCO werelderfgoedlijst maar liefst 8  werelderfgoedsites te vinden zijn in Hongarije? Genoeg redenen om een bezoekje aan dit prachtige land te brengen, denken we zo! Reis hieronder mee langs de Hongaarse UNESCO-sites.

    1. Boedapest: de Donau oevers, de Burchtwijk van Boeda en Andrássy Avenue. De eerste bezienswaardigheden in Boedapest die in 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werden geplaatst, waren de oevers van de Donau en de Burchtwijk van Boeda.  Dit oude koningspaleis is een historisch kasteelcomplex dat zich oorspronkelijk in de Boeda-zijde van de stad bevond en steekt zo’n 50 meter boven de Donau uit. Tenslotte werd in 2002 ook Andrássy Avenue opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dit is de voornaamste boulevard in Boedapest die bekend staat om zijn prachtige herenhuizen in neorenaissance-stijl en exclusieve boetieks.  

    2. Het historisch cultuurlandschap van de Tokaj wijnstreek. Het historisch cultuurlandschap van de Tokaj wijnstreek toont de lange traditie van wijnproductie in deze regio van lage heuvels en rivierdalen. Het ingewikkelde patroon van wijngaarden, boerderijen, dorpen en kleine steden – met hun historische netwerken van diepe wijnkelders – illustreert elk facet van de productie van de beroemde Tokaj wijnen. Geen wonder dus dat in dit wijngebied, dat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst staat, de 'wijn der koningen' is ontstaan.

    3. Oude dorp Hollókő en omgeving. Hollókő is een kleine landelijke gemeenschap met 126 huizen en boerderijen, landbouwvelden, boomgaarden, wijngaarden, weiden en bossen. Dit kleine dorp in de provincie Nógrád wordt bezocht door toeristen van over de hele wereld, aangezien dit momenteel de enige Hongaarse plek is waarvan de bewoners de gebouwde omgeving nog gebruiken zoals ze dat in de vorige eeuw deden. De oorspronkelijke kamers en bijgebouwen vervullen tot op de dag van vandaag hun oorspronkelijke functies en zijn zo een mooi voorbeeld van een goed bewaard gebleven traditionele nederzetting.

    4. Fertö/ Neusiedlermeer-cultuurlandschap : Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het nationale park Fertő-Hanság. Het park biedt begeleide kanotochten in de vroege ochtend op het steppemeer, met zijn bijzondere fauna en flora. Als je geluk hebt kun je verschillende vogelsoorten spotten, zoals reigers en enkele roofvogels. Degenen die de voorkeur geven aan een meer ontspannen tocht kunnen kiezen voor een zonneboot en het landschap bewonderen dat bezaaid is met botanische tuinen, moerassen en heuvelforten.  Naast de lucht en het land, valt er ook in het water heel wat bijzonders te spotten.  Zo leven er maar liefst 35 vissoorten in het zoute water van het 309 km² grote meer van Fertő. 

    5. Grotten van Aggtelek Karst en Slowaakse Karst  : Het grottenstelsel van Aggtelek, gelegen op 236 kilometer van Boedapest en verspreid over de Hongaars-Slowaakse grens, is een spectaculaire attractie in Noord-Hongarije die sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De langste grot in Hongarije is de Baradla-grot, die zich uitstrekt over meer dan 25 kilometer. Door de zeer zeldzame combinatie van tropische en glaciale klimatologische effecten is het mogelijk om de geologische geschiedenis van tientallen miljoenen jaren te bestuderen. De grotten vormen een uniek ecosysteem en bieden een thuis aan meer dan 500 grotbewonende diersoorten, zoals de zeldzame blinde kever en blinde garnaal. Tot nu toe zijn er in totaal 712 grotten geïdentificeerd in deze regio, wat maakt dat dit het meest onderzochte karstgebied is van heel Europa.

    6. Nationaal park Hortobágy – de Pustza :  Hortobágy, ook wel de grootste steppe van Midden-Europa genoemd, mag zeker niet ontbreken op je Hongarijetrip. Naast de zoute graslanden, steppe en bosjes bestaat het uit moerassen en meren, die perfecte schuilplaatsen zijn voor bedreigde oude Hongaarse diersoorten zoals pelikanen en zeldzame steppevogels. Ook de flora van het landschap is zeer divers. Het landschap van de Hongaarse Puszta bestaat uit een uitgestrekt gebied van vlaktes en waterrijke natuurgebieden. Er komen al meer dan twee millennia lang traditionele vormen van landgebruik voor in deze pastorale samenleving. 

    7. Duizendjarige Benedictijnse abdij van Pannonhalma en omgeving : In het jaar 996 vestigden de Benedictijnse monniken zich in Pannonhalma. Hier richtten ze de eerste Hongaarse school op en schreven ze in 1055 voor het eerst in het Hongaars. Sinds de oprichting heeft deze kloostergemeenschap cultuur gepromoot in centraal Europa. De abdij van Pannonhalma fungeert al meer dan 1000 jaar als een spiritueel en cultureel centrum. Ook de architectuur van het kloostercomplex is indrukwekkend: de abdij integreert op harmonieuze wijze tal van opmerkelijke bouwstijlen uit het afgelopen millennium. Naast de oudste delen gebouwd in romaanse stijl, heeft het ook een gotische basiliek en enkele prachtige barokke en classicistische details. Het klooster is momenteel de thuisbasis van ongeveer 40 monniken en heeft een grote wijngaard en wijnmakerij, met tradities die teruggaan tot de Romeinse tijd. 

    8. Vroegchristelijke necropolis van Pécs : Het moderne Pécs heette in de Romeinse tijd Sopianae en was een welvarende handelsstad. De stad werd in de 2e eeuw gesticht door kolonisten uit West-Pannonia en Italië. In de 4e eeuw werd hier een opmerkelijke reeks versierde graven gebouwd. Deze tombes zijn belangrijk qua structuur en architectuur omdat ze als ondergrondse grafkamers met gedenktekenkapellen boven de grond werden gebouwd. De graven zijn ook van artistiek belang; ze zijn rijkelijk versierd met muurschilderingen die christelijke thema’s uitbeelden. De vroegchristelijke necropolis van Pécs is een opmerkelijk voorbeeld van laat-Romeinse begrafenispraktijken en de graven worden beschouwd als het grootste christelijke grafcomplex buiten Italië.

    Naast het culturele UNESCO-erfgoed kan je in Hongarije uiteraard nog veel meer ontdekken zoals de thermen en kuuroorden, de Hongaarse gastronomie, musea, historische kastelen en zoveel meer.









    28-10-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veritas houdt je warm deze winter

    Ontdek de thermocollectie en winteraccessoires

    Winter is coming. IJskoude temperaturen vragen om warme accessoires, en daarvoor ben je bij Belgische mode- en accessoirespecialist Veritas aan het juiste adres. Met een ruim aanbod aan trendy mutsen, handschoenen, sokken en panty's biedt het merk een modieuze oplossing voor de kou. Dankzij de warmhouders van Veritas kan je de verwarming op het minimum houden en genieten van een knusse én stijlvolle winter.

    Aaibare accessoires

    De winter staat bij Veritas in het teken van zachtheid. Teddy materialen en fake fur stelen de show in een retro-geïnspireerde collectie die doet dromen van de bergen. Denk aan retro haarbanden, mutsen in alle kleuren van de regenboog, coole skizonnebrillen en zijdezachte handschoenen en wanten.

    Veritas' sokken voelen aan als een knuffel voor je voeten, gemaakt van materialen zoals kasjmier en mohair. In felle kleuren als eyecatcher of in neutrale tinten: de inSua kousen maken elke winterse outfit compleet.

    Thermische hulmiddelen

    De aller koudste temperaturen helpt Veritas je te trotseren met hun nieuwe innovatie, een eigen thermocollectie. De collectie bevat ultrazachte T-shirts en tops gemaakt van thermisch vezelmateriaal voor dames, heren en kinderen. Niet alleen een warmtehouder, maar ook mooi voor het oog. Perfect als top onder een blazer of als onderlaag onder een trui.

    Diezelfde zachtheid en warmte voor je benen? Dat kan met Veritas' Thermo Fleece-panty. Een zachte fleece aan de binnenkant en een modieuze zwarte panty aan de buitenkant. Dé hack voor de winter, want dankzij de technische garens blijft de lichaamswarmte behouden. Koude voeten kun je bestrijden met de panty of sokken gemaakt met Sensil Heat vezels.

    Warm op de latten

    Ook liefhebbers van wintersport zijn bij Veritas aan het juiste adres. De STOX compressieskisokken zorgen ervoor dat je langer van de piste kunt genieten, dankzij de degressieve compressietechnologie, het naadloze design, verdikte voetbed en thermoregulerende merinowol. Ook de HEAD skisokken zorgen voor het hoogste comfort in ski- en snowboardboots.









    28-10-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleursynergie tussen schakelaars en deurklinken

    » SAMENWERKING JUNG X FSB - » COLOR-COORDINATED SCHAKELAARS EN DEURKLINKEN

    Het partnernetwerk rond Les Couleurs® Le Corbusier groeit verder uit, en daarmee ook de mogelijkheden aan kleurrijke ontwerpen. Schakelaars en deurklinken bevinden zich dicht bij elkaar – beide standaard op een installatiehoogte van 1050 mm. Schakelaar LS 990 van JUNG laat zich qua kleuren combineren met deurklink FSB 1267, een eerbetoon aan het ontwerp van Mies van der Rohe. De productklassiekers van beide fabrikanten zijn nu uniform verkrijgbaar in het kleurenpalet van Les Couleurs® Le Corbusier en zorgen zo voor meer harmonie in je interieur.

    JUNG is wereldwijd de enige fabrikant die al enkele jaren schakelaars aanbiedt in de 63 originele kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier. Wat dat kleurensysteem bijzonder maakt, is dat je alle 63 tinten kunt combineren met elke toepassing uit het JUNG-assortiment. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden voor architectuurontwerpen waarin kleur centraal staat. Een gekleurde JUNG-schakelaar kan je zowel op een witte muur als ton-sur-ton op een gekleurde achtergrond plaatsen. Dankzij het groeiende partnernetwerk rond Les Couleurs® Le Corbusier breidt het scala van ontwerpmogelijkheden zich nu ook uit naar een cross-product assortiment. De nieuwste partner in het netwerk is FSB, een fabrikant van deur- en raambeslag. Met de JUNG- en FSB-producten die op elkaar zijn afgestemd qua kleur, worden nieuwe creatieve ontwerpen mogelijk.

    Eenheid aan kleur op een installatiehoogte van 1050 mm

    Deurklinken en schakelaars hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Ze bevinden zich allebei op dezelfde hoogte en dienen om een specifieke handeling in gang te zetten via handmatige bediening. Hun installatiehoogte is gestandaardiseerd in veel landen en houdt rekening met ergonomische factoren. Op een hoogte van 1050 mm zijn schakelaars en deurklinken gemakkelijk toegankelijk voor de meeste mensen, wat hun lengte ook is. Bovendien maken beide producten deel uit van ons dagelijks leven: het zijn fundamentele elementen van de bouwinfrastructuur die het mogelijk maken ruimtes te openen en ze comfortabel te gebruiken. Toch worden ze vaak over het hoofd gezien als ontwerpelementen. Ten onrechte. Beide productgroepen bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden en stijlen, zodat ze niet alleen tegemoetkomen aan de esthetische eisen, maar ook een ruimte helpen vormgeven. Tijd dus voor een nieuw partnership: dankzij het kleurassortiment Les Couleurs® Le Corbusier kan je FSB-klinken en JUNG-schakelaars nu op dezelfde hoogte plaatsen als één geheel.

    Van kleurcontrast tot ton-sur-ton harmonie

    Kleuren beïnvloeden de manier waarop we een ruimte ervaren. Ze brengen stemmingen over en dragen bij aan de identiteit van een gebouw. Architecten en interieurontwerpers gebruiken de kracht van kleur om emotionele reacties op te roepen en onze ruimtebeleving te sturen. Door kleuraccenten doelgericht te gebruiken, kun je structurele details benadrukken en/of ontwerpmatige of functionele relaties creëren. Dat draagt bij aan de visuele hiërarchie in het gebouw en helpt om belangrijke kenmerken te benadrukken. Kleuraccenten trekken de aandacht van de kijker naar die elementen, waardoor ze meer betekenis krijgen. Met contrasten creëer je een visueel effect dat spanning opwekt, het oog leidt en bijdraagt aan een snellere oriëntatie. Ton-sur-ton kleurschema’s daarentegen werken met harmoniërende nuances van een bepaalde tint, met de bedoeling om een zo uniform mogelijk effect te verkrijgen. Dit soort kleurontwerp wordt gebruikt om de vormen, lijnen en structuren van een gebouw te benadrukken. Op die manier kan je dus ook bepaalde architectonische kenmerken benadrukken of naar voren brengen. Met ton-sur-ton creëer je sfeervolle stemmingen. Gradaties van blauw, bijvoorbeeld in de kleur bleu céruléen 31, scheppen een rustige en koele sfeer in een interieur. Warme aardetinten, zoals terre sienne brique, roepen dan weer een gezellige ambiance op. Bij het aanbrengen van ton-sur-tonkleuren is het belangrijk om de juiste balans te vinden en contrast niet volledig te elimineren. Ook hier bieden de schakelaars LS 990 en LS TOUCH van JUNG in de tinten Les Couleurs® Le Corbusier een optimale selectie, nu ook in combinatie met bijpassende klinken en grepen van FSB.

    Illustraties (Grafisch: Danthree Studio, Copyright: JUNG)

     

     

     

     







    27-10-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenkranen van Franke: Iconic!

    » NEW: ICON SEMI-PRO-KRAAN

    Hoewel meestal de focus gelegd wordt op apparatuur en meubilair, is het kraanwerk hét centrale punt van de keuken: vaak onopgemerkt maar met de capaciteit om het interieur te transformeren. Keukenexpert Franke gelooft in de kracht van de keukenkraan, en dat het meer kan zijn dan enkel functioneel. Met haar Icon-kranenreeks bewijst het merk dat het object een echte eyecatcher kan zijn, een designparel die iedere keuken een unieke toets geeft. Het assortiment bestaat uit twee kranen, waaraan Franke recent een derde variant toevoegde: de Icon Semi-Pro-kraan.

    Een nieuwe icoon

    De Icon Semi-Pro-kraan combineert functionaliteit met schoonheid op een efficiënte manier. De ronde vorm en matzwarte afwerking geven het geheel een elegant karakter terwijl de hoog gepositioneerde en afneembare loop een flexibele wasbeurt garanderen. Bovendien kan je dankzij de twee verschillende sproeistanden de kraan steeds afstemmen op de taak voor je. Kortweg, een kraan met ongeziene designkwaliteiten – in 2023 bekroond met de prestigieuze Red Dot Award!

    Icon-kranen

    Franke groeide uit tot een gevestigde waarde in de keuken, en staat voor harmonieus en innovatief design dat naast mooi ook handig in gebruik is. De Icon-kraanwerkreeks is daarvan het ultieme bewijs. Iedere variant wordt ontworpen met een knipoog naar de natuur, voor een weelderige en tegelijk ontspannen uitstraling. Met de hoge en slanke loop maken ze je leven in de keuken bovendien een pak gemakkelijker – met de uittrekbare optie en muisstille straal al helemaal.

    Paradepaarden

    Hoewel de Icon Semi-Pro-kraan de collectie perfect aanvult, hoeven de bestaande modellen niet onder te doen. Naast de kenmerkende Icon-kwaliteiten, heb je de mogelijkheid te kiezen uit een uittrekbare of zwenkbare loop, en de plek van het bedieningssysteem. Ten slotte zijn ze steeds beschikbaar in een matzwarte of chromen uitvoering, voor een haast architecturaal stukje design dat bij iedere keukenstijl past.

     

     







    27-10-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen in de herfst rond de meren van Trentino

    In de herfst bieden de meren van Trentino nog steeds mogelijkheden voor ontspanning en voor gemakkelijke gezinsvriendelijke excursies.

    Het Caldonazzomeer in Valsugana is het decor van de "Giro dei Masi dei Castagni". Vanuit Bosentino bereik je Migazzone, en vanaf hier ga je door gecultiveerd gebied en bossen naar het gehucht Santa Caterina. Geniet daar van een prachtig panoramisch uitzicht op de Valsugana, Colle di Tenna en het meer. Vervolgens klim je omhoog naar de hoger gelegen boerderijen tot je de bosweg van Monte di Bosentino bereikt. Dan ga je terug richting Vigolo Vattaro tot aan het Castello di Vigolo. Dit herenhuis uit de jaren 1200 is tegenwoordig een privéwoning, het heiligdom van de Madonna del Feles. Las op de terugweg naar Bosentino vooral een gastronomische stop in bij de Berry House boerderij in Vigolo Vattaro.

    Nog steeds in Valsugana kun je langs de romantische "Strada dei Pescatori" wandelen. Je loopt dan dicht bij het water en in de meest ongerepte natuur rondom het Levicomeer, en je kunt ontspannen en je verbazen over de kleuren, tinten en weerspiegelingen van het meer. Neem een pauze op een van de vele bankjes die langs de route verspreid staan. De route begint bij de stranden langs het meer. Vanaf het smalste punt van het meer volg je een pad dat langs de andere oever loopt en de biotoop binnengaat, om vervolgens terug te keren naar het beginpunt. Aanbevolen is het Boivin Restaurant in Levico Terme.

    Het blauwe meer van Molveno is een van de mooiste meren van Italië voor Touring en Legambiente, en is omringd door de imposante torenspitsen van de Brenta Dolomieten. Geniet van de schoonheid van deze natuur wanneer je door het kleurrijke bos wandelt. Trek je laarzen aan en klim omhoog van Molveno naar de alpenweide van het Rifugio Malga Andalo. Let vooral op de grote muur van de Croz dell'Altissimo. Je vertrekt vanaf de camping bij het meer en volgt dan een steil maar gemakkelijk pad (SAT n.332) omhoog het bos in naar Malga di Andalo, dat aan het begin van de zomer heropend is. De terugweg gaat langs dezelfde route, of vanaf de Bondai weg naar het Baita Fortini di Napoleone restaurant, dat uitstekend geschikt is voor een snack aan het einde van de wandeling.

    Je kunt het meer van Lavarone, op de Alpe Cimbra, bereiken door de negentiende-eeuwse weg te nemen die Lavarone verbindt, een verbinding die ooit door de inwoners werd gebruikt om de koeien te laten grazen op de weilanden rond het water. Het is een van de meest uitgesproken plaatsen van de Alpe Cimbra. Aan het begin van de twintigste eeuw heeft Sigmund Freud, vader van de psychoanalyse, daar enkele vakanties doorgebracht in wat toen nog Italiaans Tirol was. Als je Pra' di Sopra hebt bereikt, kun je voordat je verder gaat naar het meer op het plein de kleine kerk bezoeken die gewijd is aan San Rocco. Aanbevolen restaurant is de Bazzario Bistrot aan het meer.

    Aan het meer van Toblino doemt elke ochtend, in elk seizoen, het etherische profiel van het iconische zestiende-eeuwse kasteel met kantelen en torens op uit de nevelen en mist. Op deze romantische locatie en in de directe omgeving kun je de geur opsnuiven van rozemarijn, van de meest noordelijke olijfbomen ter wereld, en van steeneiken die profiteren van het microklimaat dat het hele gebied ten noorden van de Trentino-oever van het Gardameer gemeen heeft. Het pad van de Roggia di Calavino kun je niet missen. Deze route toont de nauwe band tussen de stad en de beek vol watervallen en cascades. Locals raden de gastronomische Hosteria Toblino in Sarche aan.

    Het Ledromeer met zijn verborgen strandjes kun je ontdekken door in een kano moeiteloos over het meer te peddelen. Dat is een boeiende en avontuurlijke ervaring, zelfs voor de allerkleinsten, vooral 's ochtends voordat de middagbries opsteekt. Je kunt ook vanaf Mezzolago naar het panoramische punt van de Madonna di Besta gaan, dwars door de beukenbossen waarvan de levendige kleuren in de herfst oplichten. Aanbevolen locatie daar is Restaurant Slow Elda.

    Het kleine Lago di Cei ligt middenin de natuur en wordt omringd door weelderige bossen boven de Vallagarina van waaruit het gemakkelijk bereikbaar is. Deze plek komt vooral tot zijn recht in de herfst, wanneer de beukenbossen rond het meer oplichten met duizend warme kleuren en de rode en gele reflecties van de bomen weerspiegeld worden in het water. Via een pad kun je helemaal rond dit meer lopen. De aanbevolen plaats hier is Malga Cimana, dat vanaf het meer te voet bereikbaar is.

    Illustraties trentino marketing







    26-10-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelpaden in Litouwse natuurpracht

    Dit najaar verwelkomt Litouwen, een land dat bekend staat om zijn ongerepte bossen en landschappen, natuurliefhebbers met een overvloed aan wandelpaden. Of je nu een fervente wandelaar bent met heel wat ervaring of juist een beginner die even wil ontsnappen aan de stadsdrukte, er is voor ieder wat wils. Ontdek het oudste natuurlijke eikenbos, bezoek een bizonkwekerij en kom alles te weten over het culturele erfgoed van Litouwen.  

    Betoverende Arlaviškių wandelweg tussen jeneverbesbomen : Net buiten Kaunas, de op één na grootste stad van Litouwen, ligt het Kauno Marios Regional Park met de Juniper Valley. De omgeving staat bekend om de 1.3 km lange Arlaviškių wandelweg. Dit schilderachtige pad nodigt bezoekers uit om te genieten van een adembenemend panorama met zicht op de uitgestrekte Nemunas-rivier, het Dabinta-eiland en zelfs op een vijf hectare groot jeneverbos een uniek stukje natuur in Litouwen. Dit reservaat herbergt zeldzame paddenstoelen en tufsteenbronnen die uit kalkafzettingen bestaan en unieke geologische formaties vormen. Onderweg doorkruis je een divers natuurgebied met jeneverbesbomen, steppegrasland en moerassen. 

    Oase te midden van zandduinen  : De felbegeerde zandduinen van Litouwen vind je niet alleen terug in het westen van het land aan de Baltische Zee, maar ook in het zuidelijk gelegen Dzūkija Nationaal Park. In dit park huisvest het grootste aaneengesloten duingebied van Litouwen en kan je genieten van de adembenemende schoonheid van zandformaties. In het hart van het Dzūkija Nationaal Park bevindt zich het Marcinkoniu Geomorfologisch Reservaat waar de vorming van het landschap en de geologische processen bestudeerd worden. Op deze manier ontdekken bezoekers hoe de omgeving zich doorheen de jaren ontwikkelde en leer je meer over de geologische geschiedenis van het land. Om het Dzūkija Nationaal Park te bezoeken reis je best langs de Marcinkonys-Varėna-weg waar zowel uitgestrekte zandduinen en pittoreske landschappen jouw pad kruisen. 

    Herontdek een 200 jaar oud eikenbos : In het voorjaar kunnen natuurliefhebbers terugkeren naar het Dūkštai Oak Grove Nature Trail, een van de oudste en grootste natuurlijke eikenbossen van Litouwen. Dit bos is een schatkamer van biodiversiteit. Zo leven er tussen de eikenbomen, die al twee eeuwen standhouden, diverse zeldzame en bedreigde diersoorten, planten en schimmels. Lang geleden werden deze majestueuze bomen vereerd als goden. De houten standbeelden die je vandaag de dag nog steeds terugvindt in het bos, zijn het bewijs van deze spirituele betekenis. Terwijl je door dit eikenbos wandelt, waan je jezelf in een betoverende wereld waar de ongerepte natuur en het cultureel erfgoed van Litouwen samenvloeien.

    Bezoek nieuwste bizonkwekerij van Litouwen : Verder nodigt het  Nationaal Park Dzūkija jou dit najaar ook graag uit om een bezoek te komen brengen aan de nieuwste bizonkwekerij van Litouwen, gelegen tussen de dorpen Marcinkonys en Zervynos. Deze kwekerij wil de Europese bizon, beter bekend als de wisent, beschermen en behouden. In Litouwen worden deze imposante dieren als nationaal symbool beschouwd. In het Nationaal Park Dzūkija sta je oog in oog met de wisent en kom je alles te weten over hun gedrag, de ecologie en de inspanningen die geleverd worden om hun voortbestaan te garanderen.

    Landelijke heuveltoppen en historische verhalen : Vorig jaar werden er in Kaišiadorys, een stad in het zuidoosten van Litouwen, 10 nieuwe wandelroutes uitgestippeld van verschillende moeilijkheidsgraden. Dankzij de idyllische landschappen is deze regio een paradijs voor wandelaars. De Mergakalnis-klif, hoog boven de oevers van de Kaunas-lagune, is een van de opmerkelijkste bezienswaardigheden in dit gebied. Op deze uitkijkpost geniet je van een adembenemend panorama. Ook de Masiejūnai-heuvel, waar volgens de lokale legendes een reus rust, is een opmerkelijke tussenstop. Dit historische verhaal geeft een mysterieus karakter aan de regio en dompelt bezoekers onder in de rijke folklore van Kaišiadorys. 

    Benieuwd naar meer wandelwonderen die Litouwen te bieden heeft? Bezoek dan de website van het Litouwse Bureau voor Toerisme.

     

     









    25-10-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ixina: Black never goes out of style

    ixina stylet je zwarte keuken

     

    » TREND: ZWARTE KEUKENS

    Hoewel felle kleuren en opvallende prints in opmars zijn, blijft zwart nog steeds een moderne en stijlvolle optie voor het keukeninterieur. Zeker in België, waar een volledig zwarte keuken één van de meest populaire varianten blijft. Het is dan ook een uiterst veelzijdige kleur, die in zowat iedere interieurstijl zijn plek vindt. Van een hedendaagse inrichting tot een full industrial look of van een volledige zwarte ruimte tot toevoegen van accenten; keukenexpert ixina weet de donkerste tint alvast perfect te verwerken in haar aanbod.

    De kracht van zwart

    Interieurarchitectuur ondergaat vandaag een heuse transformatie want waar voorheen de steriele witte keukens de bovenhand hadden, zoeken we nu naar meer karakter en individualiteit. Het integreren van zwart doet er vaak nog een schepje bovenop en voorziet het geheel van subtiele drama en tijdloze elegantie. Verwerk de tint naar je eigen voorkeur en creëer de keuken van je dromen. Houd je eerder van strak minimalisme? Complementeer het zwart met donker hout, zoals in de Clara Chic-keuken van ixina te zien is. Liefhebbers van de industriële stijl vinden dan weer in het Velvet Grafiek-keukenmodel hun gading waarbij zwart in een rauw contrast staat met houten of betonnen accenten.

    How to: de zwarte keuken

    Zwart is multi-inzetbaar en sterk in verschillende afwerkingen of toepassingen. Maar hoe verwerk je het best zwart in de keuken? Voor een all-black keuken kan je de kleur in zowat ieder meubel of toestel verwerken. Zelfs de deurgrepen en decoratie-elementen kunnen in het zwart. Ga ook na naar welke afwerking je op zoek bent, en welke voor- en nadelen eraan verbonden zijn; een glanzend zwart heeft bijvoorbeeld een strakke uitstraling maar vereist ook het nodige onderhoud. Zoek je ten slotte naar het perfecte evenwicht? Ga dan voor een zwart-witte keuken zoals de Suede-keuken van ixina.

    www.ixina.be

     

     







    24-10-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juttu Aalst

    Belgische retailer Juttu opent haar deuren in het hart van Aalst

     

    Aalst, de plek die bekend staat om haar sappige accent, ontembare liefde voor carnaval en bruisende creativiteit, heeft er een flitsende nieuwe toevoeging bij: Juttu! Op 26 oktober opent de Belgische multibrand store haar deuren in het kloppende hart van de stad. Juttu omarmt merken met een verhaal en brengt ze nu ook samen in deze negende permanente winkel, allemaal onder één dak: van hippe modelooks tot home & deco en eerlijke beautyproducten, elk met een uniek karakter.

    Wat? Trendy kledij voor hem en haar, gezellige home essentials en heerlijke must-haves.

    Waar? Passage Pieter Van Aelst 24/26, 9300 Aalst. Vanaf 26/10.

    Voor wie? Voor trendy, positieve, kritische en bewuste shoppers die op zoek zijn naar winterse gezelligheid en stijl.

    Welke merken kan je er vinden? Voor vrouwen vind je er o.a. FRNCH, MbyM, Nathalie Vleeschouwer, Nümph, Object, Selected en Becksöndergaard. Voor mannen vind je er o.a. Anerkjendt, Revolution en A-dam. Als deco vind je er &KLEVERING, HKLiving, Qué Rico en Wouf.

    De komst van Juttu naar Aalst belooft een feestelijke toevoeging te zijn aan de stad, waar de positieve vibes van Juttu naadloos samenkomen met de kunstzinnige en levendige cultuur van Aalst.

    Juttu zet zich ook graag in voor lokale initiatieven en ondersteunt regelmatig lokaal talent. Binnenkort organiseren ze samen met opkomende kunstenaars uit Aalst een wedstrijd waarbij de winnaar 'carte blanche' krijgt voor een muur in de paskamer. Houd dus zeker de kanalen van Juttu in de gaten voor het eindresultaat!

    We can't wait to welcome JU!

     







    23-10-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!