Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    03-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair en cultureel genieten in winters Vlaanderen

    Geen enkele periode in het jaar die in Vlaanderen op cultureel en culinair vlak zoveel te bieden heeft dan de herfst- en wintermaanden. En dat is dit jaar niet anders. Zo kan je in Limburg de nieuwe expo ‘De Oudheid in kleur’ bewonderen, geniet je in Vlaams-Brabant van een smaakvol eerbetoon aan de Belgische kunstschilder Dieric Bouts en ben je in West-Vlaanderen aan het juiste adres voor een wonderlijke winterbeleving. Deze activiteiten kan je prima combineren met culturele logeeradresjes of accommodaties die garant staan voor gastronomisch genot. Ontdek hieronder de culturele en culinaire troeven die de Vlaamse provincies in de kijker willen zetten, aangevuld met enkele fijne logiestips van Vlaanderen Vakantieland.

    Antwerpen:

    Breng een bezoek aan de trappistinnen in de Brechtse Heide : Centraal in de Brechtse Heide, een uitgestrekt en beschermd heidelandschap in de provincie Antwerpen, ligt de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth. Hier maken de zusters, ook wel trappistinnen genoemd, hun eigen badlinnen, zeep, badschuim en verzorgingsproducten die bekend staan onder de naam TRAPP. De abdij zelf mag je niet betreden, maar de onthaalruimte kan je wel bezoeken en combineren met een wandeling langs het Trappistinnenpad (17 km). Ben je in deze provincie ook op zoek naar een culturele logeertip? Hotel O Kathedral, in het centrum van Antwerpen is je ideale uitvalsbasis om zowel het historische centrum van de koekenstad als de Brechtse Heide te verkennen. Hier val je in slaap met zicht op de majestueuze OLV-kathedraal en zijn de muren bedekt met replica’s van Rubens schilderijen, waardoor het lijkt alsof je in een levend kunstwerk binnenstapt.

    Proef het zwarte goud van de Kempen : Als je aan streekproducten uit de Kempen denkt, zal kaviaar vermoedelijk niet meteen in jou opkomen. Toch ben je bij Royal Belgian Caviar in Turnhout aan het juiste adres voor deze culinaire delicatesse. Dit bedrijf kweekt zelf steuren en brengt zeer kwalitatieve kaviaar op de markt die je in heel wat internationale sterrenzaken kan proeven. Ook dichter bij huis, in restaurant Hert van Alex Verhoeven in Turnhout, serveren ze deze kostbare lokale schat. In het luxueuze boetiekhotel Corsendonk Hooge Heyde in Kasterlee kan je misschien niet proeven van deze Belgische trots, maar word je wel rijkelijk in de watten gelegd met verfijnde menu’s in een sfeervol kader.

    Limburg:

    Nieuwe tentoonstelling ‘De Oudheid in kleur’ in Tongeren : Of je nu een liefhebber bent van kunst, mode, fotografie of geschiedenis, de musea in Limburg organiseren regelmatig boeiende exposities over diverse onderwerpen. Zo kan je van 21 oktober tot en met 2 juni de expo ‘De Oudheid in kleur’ bezoeken in het Gallo-Romeins Museum, een fascinerende tentoonstelling waarin je zelf ervaart hoe de witmarmeren beelden uit de klassieke oudheid er écht uitzagen.  Voor een cultureel logeeradresje kan je altijd even aankloppen bij Maison Marie in Hasselt. Hier overnacht je in het kasteel van Wimmertingen in een romantische suite en word je helemaal ondergedompeld in een sprookjesachtig decor. 

    Fine dining tijdens de eindejaarsfeesten  : Liefhebbers van de fijne keuken die zichzelf tijdens de feestdagen graag in de watten leggen met een culinair hoogstandje, kunnen in Limburg bij heel wat toprestaurants terecht. Soms bieden ze zelf een gastenverblijf aan, maar je kan natuurlijk ook terecht in een van de accommodaties in de buurt. Te midden van de bossen, in Dilsen-Stokkem, ligt romantiekhotel Hostellerie La Feuille D'Or. Hier geniet je van een hedendaagse keuken met pure smaken. Ook in de Ruttermolen in Tongeren, langs de oevers van de Jeker rivier, kan je jezelf op een culinair verwenmoment trakteren. Niet alleen het diner, maar ook het ontbijt wordt met oog voor kwalitatieve en huisgemaakte producten verzorgd.

    Oost-Vlaanderen:

    Adembenemende kastelen in de Scheldevallei: In de Scheldevallei, gelegen tussen Antwerpen en Gent, bevinden zich prachtige kastelen die getuigen van een rijke geschiedenis. Deze kastelen vertellen elk hun eigen verhaal. Zo is het Kasteel van Laarne een van de mooiste en best bewaarde versterkte waterburchten in België. Binnenin is het paleis ingericht met meubels, wandtapijten, schilderijen en een beroemde zilvercollectie. Dankzij de interactieve movieguide wordt je bezoek extra boeiend en kruip je zelf in de eeuwenoude verhalen van het kasteel. Na je bezoek kan je nog een wandeling maken in de Kalkense Meersen, een deel van Nationaal Park Scheldevallei. In het hart van Gent, vind je het Flandria Hotel terug voor een zalige overnachting, vlakbij het bruisende centrum van de provinciehoofdstad. 

    Topgastronomie in het Meetjesland : Gastronomie en huiselijke gezelligheid is de gouden combinatie van Chef & Zus in Eeklo, een felbegeerd restaurant waar je van een persoonlijke service geniet. Ben je in dezelfde regio op zoek naar een gastronomische logeertip? Dan is Shamon in Eeklo misschien wel wat jij zoekt! Dit prachtig boetiekhotel in Art-Nouveau stijl is gevestigd in een authentiek pand met een rijke geschiedenis. ‘s Avonds kan je in een nabijgelegen restaurant gastronomisch genieten van een 4-gangenmenu met aangepaste wijnen.

    Vlaams-Brabant:

    M Leuven opent internationale expositie ‘Ter Ere van Dieric Bouts’  : Nog tot en met 14 januari presenteert M Leuven een tentoonstelling gewijd aan Dieric Bouts, een Belgische kunstschilder die tot de Vlaamse primitieven gerekend wordt. Het is de eerste keer dat je zo’n groot aantal werken van deze Vlaamse meester in zijn geboortestad kan bewonderen. Tijdens het stadsfestival krijgt Bouts ook een bijzondere plek in de culinaire wereld. Met ‘Bouts op het Bord’ kan je tot en met 14 januari van smaakvolle ervaringen genieten in de deelnemende restaurants en speciaalzaken die op hun eigen unieke manier een eerbetoon aan de kunstenaar brengen. Na een cultureel dagje in de Leuvense binnenstad kan je een overnachting boeken in de Trumpet House vakantiewoning in Kessel-Lo. Deze uitzonderlijke accommodatie was het levenswerk van een antiekverzamelaar die met bouwmaterialen van kerken, kloosters, abdijen en pastorijen dit huis bouwde, een eclectische mengelmoes met een verrassend resultaat. 

    Proef het smaakvolle Pajottenland  : Voor foodies heeft Vlaams-Brabant heel wat in petto, zoals de Lambiek- & Geuzebeleving in Pajottenland-Zennevallei. Hier kan je prachtige Lambiek & Geuze wandelingen of fietstochten maken, artisanale brouwerijen bezoeken en lokale biertjes proeven in een van de vele horecazaken. Smaakt deze regio naar meer en wil je nog wat langer blijven? Dan ben je in Hotel Restaurant Les Eleveurs in Halle van harte welkom voor een culinair diner en overnachting. Dit hotel ligt op zo’n vijf km van de rozentuin van Coloma in Sint-Pieters-Leeuw, het kasteel van Gaasbeek en het fantastische Hallerbos, de ideale omgeving om helemaal tot rust te komen in de natuur. 

    West-Vlaanderen:

    Wintergloed, een wonderlijke winterbeleving : Tijdens de kerstperiode staat Brugge helemaal in het teken van licht en gezelligheid, met het jaarlijkse Wintergloed winterfestival. Hier kan je heel wat winterse activiteiten meepikken: van een nieuwe lichtwandeling en een betoverend wandelparcours door de historische binnenstad tot een cosy winterbar en sfeervolle kerstmarkten vol verlichting. Maak je dagje Brugge helemaal compleet met een overnachting bij Anna’s B&B, gelegen in één van de mooiste en meest rustige wijken van de stad op wandelafstand van de hotspots. 

    Grenzeloos genieten in de Westhoek : Langs de Franse grens vind je tal van authentieke volkscafés, trendy eetgelegenheden en charmante theehuizen die een bezoek meer dan waard zijn. Verwen jezelf met de koekjes van Jules Destrooper die hier gebakken worden, proef de artisanale kaassoorten van de Westhoek en leer de lokale bieren kennen in een plaatselijke bruine kroeg. Zin om even uit te waaien aan de kust in een gezellig familiehotel waar gastronomie centraal staat? Dan is Argos in Kokszijde zeker iets voor jou! Dit verblijf beschikt over zes comfortabele kamers en een vernieuwend restaurant met dagverse regionale producten. Laat je ‘t zeetje liever links liggen en trek je graag de natuur in? Notarishuys Pure Hotel in Diksmuide is een topbestemming voor vakantiegangers die helemaal tot rust komen in een groene omgeving, maar ook veel belang hechten aan culinair genot. 

     

     

     

     







    03-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair geniete tussen werelderfgoed

    C’est Nice, aan de Côte d’Azur

     

    Met haar mediterrane klimaat, azuurblauwe wateren en omliggende heuvels vormt Nice, de hoofdstad van de Franse Côte d’Azur, een aantrekkelijke bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar natuurlijke schoonheid. Deze schilderachtige stad biedt een harmonieuze mix van cultureel erfgoed, kunst en gastronomie. Schuif de voetjes onder tafel in de lokale restaurants die het prestigieuze ‘Cuisine Nissarde’-label dragen, proef enkele van de beste wijnen van Bellet en ontdek de werkplaatsen van ambachtslieden die eeuwenoude tradities met jou delen. Met meer dan 230 monumenten en historische sites ben je hier ook aan het juiste adres voor culturele uitjes met boeiende ontdekkingen. Bienvenue à Nice, aan de Côte d’Azur.

    Nice erkend als Werelderfgoedstad 

    Mede dankzij haar culturele rijkdom, de architecturale verscheidenheid en uitgestrekte natuurgebieden staat Nice sinds 2021 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als “winter resort town aan de Rivièra”. Dit uitgestrekte gebied van zo’n 522 hectare omvat de kustlijn van de Promenade des Anglais tot aan de voet van de Mont Boron, evenals enkele iconische locaties zoals Place Masséna, een historisch plein in de stad, en het park Colline du Château. Met deze titel erkent UNESCO de uitzonderlijke universele waarde van het architecturale, landschappelijke en stedelijke erfgoed van Nice. In de oude stad, met zijn smalle straatjes, kleurrijke huizen en levendige markten, kan je heel wat sites en bezienswaardigheden bewonderen die een diepgaand inzicht bieden in de kunst en cultuur van de stad. Historische schatten zoals de Sainte-Réparate Kathedraal, het justitiepaleis en het observatorium, maken van Nice een fascinerende bestemming.

    Musea voor Franse kunstliefhebbers

    Naast een rijke architectuur telt Nice aan de Côte d’Azur ook enkele pareltjes voor kunstliefhebbers, zoals het museum Matisse in de tuinen van de stadswijk Cimiez. De collectie, die uit bijna 600 werken bestaat, schetst de artistieke ontwikkeling van deze Franse kunstschilder en bestaat uit persoonlijke voorwerpen die een inzicht geven in zijn creatieve denkproces. Ook het nationaal museum van Marc Chagall is een bezoekje waard. Dit museum bundelt de belangrijkste Bijbelse werken van de Franse kunstschilder, van taferelen uit het Oude Testament tot een groot aantal werken met religieuze inspiratie. Van 27 januari tot 13 mei 2024 zal je hier vier nieuwe uitzonderlijke werken kunnen bewonderen. Voor liefhebbers van Renoir, een Franse, impressionistische kunstschilder, is het Renoir Museum in Cagnes-sur-Mer een must visit. Dit museum bevindt zich in het hart van een prachtig landgoed omringd door olijf- en citroenbomen. Bezoekers herbeleven de sfeer waarin Renoir zijn laatste jaren doorbracht. De collectie toont de creatieve en persoonlijke wereld van de meester tijdens zijn laatste 12 jaar in Cagnes-sur-Mer.

    Cuisine Nissarde: prestigieuze label voor de lokale keuken 

    De keuken van Nice is een onweerstaanbare mix van traditie en innovatie en staat bekend om zijn authentieke mediterrane gerechten met veel groenten, smaken en geuren. Van deze verfijnde smaken van de Middellandse Zee kunnen fijnproevers zelf genieten in een van de restaurants met het begeerde ‘Cuisine Nissarde’-kenmerk. Dit prestigieuze label wordt jaarlijks toegekend aan eetgelegenheden die uitblinken in traditionele recepten met kwaliteitsvolle producten. Neem plaats in een van de 34 gelabelde restaurants en laat je verrassen door traditionele gerechten, zoals pan bagnat, traditionele salade niçoise, pissaladière, of winterse comfort food zoals capouns, kleine gevulde kooltjes, of een hartige stoofpot met gnocchi. Zin om de keuken van Nice zelf onder de knie te krijgen? In het hart van de oude stad biedt het ‘Atelier voor Niçoise Keuken’ kookcursussen aan. Hier kan je het culinaire erfgoed van Nice ontdekken door de handen zelf uit de mouwen te steken onder begeleiding van een lokale chef. 

    Lokaal vakmanschap en authentieke smaken

    Veel van de kwalitatieve ingrediënten die kenmerkend zijn voor deze mediterrane keuken, worden lokaal gemaakt volgens eeuwenoude geheimen. Dankzij de vele workshops en rondleidingen kunnen bezoekers deze culinaire tradities zelf ontdekken. Zo kunnen culilovers zich inschrijven voor een rondleiding door de Nicolas Alziari-molen om alles te weten te komen over de authentieke olijfolieproductie. Net als de olijven uit Nice heeft ook de wijn een Appellation d’Origine Contrôlée (A.O.C.), een etiket voor landbouwproducten die voldoen aan de Franse kwaliteitscontrole. Nice is dan ook omringd door uitgestrekte wijngaarden die enkele van de beste AOP-wijnen produceren. Zo kunnen bezoekers wijntours maken in de wijngaarden van Bellet, een van de oudste in Frankrijk. Geniet van een smaakvolle proeverij in het wijnhuis terwijl je de geheimen van de lokale productie ontdekt. 

    Illustraties : © J Kelagopian







    03-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bell & Ross BR-X5 Green Lim

     

    Een verlichtend horloge, gelimiteerde oplage van 500 stuks

    Zichtbaarheid is altijd een belangrijk doel geweest voor elk Bell & Ross ontwerp, geïnspireerd op luchtvaartinstrumenten. Gelanceerd in 2017, verkennen alle horloges in de LUM-collectie de mogelijkheden die luminescentie biedt, met superieure helderheid en maximale leesbaarheid, zowel overdag als 's nachts. Na het gebruik van Super-LumiNova voor de cijfers, indexen, wijzers en wijzerplaat op eerdere stukken, gaat Bell & Ross nu nog verder met de BR-X5 GREEN LUM en zijn innovatieve composietmateriaal: LM3D. De grootste uitdaging voor deze nieuwe benadering? Het samenbrengen van innovatie met fotoluminescent materiaal en high-end design in de BR-X5 lijn.

    De LUM-collectie gecreëerd in 2017

    Of het nu in de cockpit van een vliegtuig is of om de pols van een duiker, een centrale uitdaging voor elk horloge-instrument is altijd geweest een display dat oplicht in het donker om de best mogelijke leesbaarheid te bieden. Sinds de jaren 1930 zijn er verschillende lichtgevende materialen gebruikt om de wijzers, cijfers en indexen van uurwerken voor professionals te coaten, te beginnen bij het leger - of het nu piloten of gevechtsduikers waren. Nu tritium en radium op de lange baan zijn geschoven vanwege de radioactiviteit, is Super-LumiNova het meest gebruikte materiaal als het gaat om het verkrijgen van licht.

    Terwijl elk horloge in de Bell & Ross collecties de tijd aangeeft, zelfs in het donker, gaan sommige modellen nog verder. Dit is het geval voor de LUM-stukken van het merk, die een directe verwijzing maken naar luminescentie.

    Bell & Ross lanceerde zijn LUM-lijn in 2017 met de BR 03-92 HOROLUM, een jaar later gevolgd door de BR 03-92 NIGHTLUM, die beide waren voorzien van uitzonderlijke luminescentie op de cijfers, indexen en wijzers. In 2019 werd de BR 03-92 FULL LUM gelanceerd, dit keer met een wijzerplaat die volledig bedekt was met Super-LumiNova, met een contrasteffect dat belangrijke elementen benadrukte voor maximale leesbaarheid.

    Met het jaar 2020 kwam de eerste verschijning van de BR 03-92 GREY LUM, met een bijzonder intense groene gloed die doet denken aan landingsbaanverlichting, gevolgd door de BR 03-92 Diver FULL LUM, met een wijzerplaat met verschillende tinten lichtgroene en lichtgele luminescentie. In 2021 werd de fakkel doorgegeven aan de vintage limited edition BR V2-94 FULL LUM, met hetzelfde dubbele lichtgevende effect. Tot slot werd in 2022 de BR V2-92 FULL LUM uitgebracht, met de ultralichte wijzerplaat in een versie met 3 wijzers.

     BRX5: de vervaardiging collectie verrijkt

    Voortbordurend op de traditie van het luchtvaarterfgoed en de iconische "ronde in het vierkant" visuele handtekening van het merk, voegde de BR-X5 in 2022 een nieuw hoofdstuk toe aan de Bell & Ross BR 05 serie die in 2019 werd gelanceerd. In zijn ontwerp, stijl en technische kenmerken neemt de BR-X5 zijn plaats in als een superlatieve BR 05: het BR-CAL.323 kaliber, een prestigieus manufactuur uurwerk ontworpen door Kenissi, tilt de BR-X5 collectie naar de hoogten van precisie met een gangreserve van ongeveer 70 uur, terwijl de architectuur van de multi-component kast prioriteit geeft aan zuiverheid en radicaliteit, weerstand en lichtheid. Nu vervolledigt Bell & Ross zijn high-end lijn met een nieuw model, de BR-X5 GREEN LUM. Zowel in zijn concept als in zijn ontwerp weerspiegelt het stuk de wens om te innoveren en anders te durven zijn.

    Een BR-X5 met een lichtgevende kast

    Bell & Ross heeft ervoor gekozen om nog een stap verder te gaan en een nieuwe weg van creatieve expressie in te slaan. Tot op heden werd het concept van luminescentie toegepast op de wijzers, cijfers, indexen en wijzerplaat van de modellen, op dit nieuwe horloge is het de 41mm kast die op spectaculaire wijze oplicht in het donker, met een speciaal voor Bell & Ross ontwikkeld composietmateriaal: LM3D. Voor de eerste keer waagt de manufactuurcollectie van het huis zich op de planeet LUM.

    Een gelimiteerde conceptreeks

    Voor de structuur van deze nieuwe versie van de BR-X5 komt lichtheid op de eerste plaats bij de multi-componenten kast, die LM3D en graad 2 micro gestraald zwart DLC titanium afwisselt in een meerlagige assemblage.

    Gesneden uit een blok DLC-gecoat graad 2 titanium, wordt de kast met het mechanisme tussen twee schilden geplaatst die gemaakt zijn van een fotoluminescent composietmateriaal, LM3D, gemaakt van kwartsvezels die een krachtige groene luminescentie verspreiden. In het donker gloeit de hele kast op, waardoor de aanduidingen op de wijzerplaat worden benadrukt: uren, minuten, seconden, datum en gangreserve. Naast de functie als horloge, bereikt de nieuwe 500-delige gelimiteerde BR-X5 GREEN LUM-serie met deze innovatie de rang van uniek conceptueel kunstobject.

     

     





    02-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bristol 'in my shoes collection'

    Hoe een simpele sok dit jaar het beste cadeau wordt

     

    Samenwerking ten voordele van kinderen in armoede

    Met de feestdagen in het vooruitzicht en de zoektocht naar het perfecte cadeau in volle gang, biedt het Belgische familiebedrijf Bristol een eenvoudige maar uiterst betekenisvolle optie. De 'In my Shoes'-sokkenlijn is niet slechts een handig accessoire voor Sinterklaas en Kerst, maar ook een manier om een positief verschil te maken voor gezinnen en kinderen in armoede.

    Deze unieke sokken, beschikbaar in diverse kleuren voor mannen, vrouwen en kinderen, overstijgen het label van een eenvoudige cadeaukeuze. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Kinderarmoedestichting Pelicano, waar Bristol nu voor de tweede keer mee samenwerkt. Hiermee onderstreept het Belgische schoenen- en kledingmerk dat betrokkenheid en maatschappelijk engagement dit jaar hoog op de lijst van waardevolle cadeaus staan.

    In plaats van urenlang te zoeken naar het perfecte geschenk, kan een eenvoudig bezoek aan Bristol en de aanschaf van de 'In my Shoes'-sokken niet alleen de ontvanger gelukkig maken, maar ook jou en een kind in armoede. Bristol nodigt iedereen uit om deel te nemen aan dit initiatief en zo bij te dragen aan het verspreiden van impact en bewustwording, waardoor de feestdagen voor kinderen in armoede een beetje lichter worden.

    Praktisch

    De sokken zijn vanaf 27/11 verkrijgbaar op de webshop van Bristol en in alle Bristol winkels. De sokken kosten 4,99 euro per paar.

     





    02-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandtapijt geruitgevonden in Arte's Essenrials

     

    » ESSENTIALS COLLECTIE: TOTEM & LES NATURELS

    Ieder interieur heeft, net zoals een stevig huis, een degelijke basis nodig om op verder te bouwen. Bij het inrichten kan de wandbekleding de fundering zijn die het geheel onderbouwt. De Essentials-reeks van Arte voorziet net dat; veelzijdige dessins die bij iedere interieurstijl passen. Vandaag voegt het merk twee nieuwe collecties toe waarmee ze een eigen variant biedt op het moderne wandtapijt. In ‘Les Naturels’ en ‘Totem’ komen trendy natuurlijke materialen als sisal, raffia en grassen samen met traditionele weeftechnieken en botanische of geometrische kunst. Het resultaat is een rijke muurbekleding die met een texiellook en warme sfeer het interieur fundeert.

    Tussen bos en regenwoud

    Verdure, het klassieke wandtapijt dat bekleed wordt met loofwerk, krijgt een modernere uitstraling in het gelijknamige Arte dessin. Het weelderige bladerpatroon wordt met de hand op de bekleding geschilderd, waarbij vooral aandachtig naar de licht- en schaduwvlakken wordt gekeken. Overtuigd van de verdure, maar ook liefhebber van warmere sferen? Het Rêverie Tropicale ontwerp is – zoals de naam al doet vermoeden – een tropisch tafereel, gevuld met palmbomen en varens uit verre oases. Dat het dessin ten slotte de look van geweven gras heeft, geeft het geheel een extra natuurlijke toets. Beide ontwerpen zijn te vinden in het Essentials Les Naturels assortiment. Verdure is beschikbaar in 3 kleurvariaties. Rêverie Tropicale is beschikbaar 2 kleurvariaties.

    Make it boho

    Raffia is een natuurlijk materiaal dat vervaardigd wordt uit dunne repen palmblad. De Le Raphia Tissé muurbekleding uit de Essentials Les Naturels reeks is een getrouwe weergave van open geweven raffia op een gekleurde achtergrond. Door de rustgevende en eerder organische tinten van de ondergrond creëert het dessin een kalme bohemian vibe om de muur mee te bekleden. Ook het Le Papier Tissé dessin, uit de Totem collectie, is een delicaat ontwerp waarbij de fijne structuur van het papier de natuurlijke vezels en onderliggende kleur laat doorschemeren. Le Raphia Tissé is beschikbaar in 12 kleurvariaties. Le Papier Tissé is beschikbaar in 8 kleurvariaties.

    Het gras is even groen aan de overkant

    De tropische sisalvezel wordt al honderden jaren lang gebruikt in verschillende toepassingen, maar vandaag wordt het vooral in het interieur gewaardeerd. In de Essentials Les Naturels collectie krijgt het materiaal een centrale plek met het Le Sisal dessin, waarin het op een natuurlijke manier voorgesteld wordt. Hoewel niet met hetzelfde materiaal, is het La Prairie ontwerp uit dezelfde reeks een realistische weergave: de onregelmatige en brede stroken in het dessin zijn haast levensecht geweven gras. Le Sisal is beschikbaar in 14 kleurvariaties. Le Prairie is beschikbaar in 12 kleurvariaties.

    Chique ethnique

    Etnische patronen worden met natuurlijke grassen gebonden tot inspirerende muurbekleding in de Essentials Totem collectie van Arte. Esparto is een vezelsoort die voornamelijk in Noord-Afrika, Spanje en Portugal te vinden is, en gebruikt wordt voor het maken van allerlei decoraties en gebruiksobjecten. Bovendien is het materiaal het uitgangspunt voor de Esparto Africano en Esparto Ibérico dessins, ofwel etnische weefkunst aan de muur. Ook de Ecoline bekleding bestaat uit abstracte vormen in natuurlijke kleuren die geschilderd worden met ecolineverf voor een mooi aquareleffect. Esparto Africano is beschikbaar in 8 kleurvariaties. Esparto Ibérico is beschikbaar in 8 kleurvariaties Ecoline is beschikbaar in 3 kleurvariaties

    Natuur op natuur

    In de natuur bestaat steeds een imperfecte symmetrie. Hetzelfde patroon wordt nu ook verwerkt in de Infinity en Rabane wandbekledingen uit de Essentials Totem reeks. Waar het eerste ontwerp bestaat uit geometrische vormen die een perfecte puzzel vormen, heeft het Rabane dessin een luchtiger karakter. Bovendien is het laatste een knipoog naar de Franse term voor weefsel dat gemaakt wordt van natuurlijke vezels zoals raffia. Afgewerkt met een glanzend effect creëert het een interessant contrast met de ietwat ruwere textuur van de bekleding. Infinity is beschikbaar in 8 kleurvariaties. Rabane is beschikbaar in 5 kleurvariaties.









    01-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch skuncare label Nomige

    viert kerst met de Anti-Ageing Collagen Box

     

    Skincare label Nomige viert de feestdagen met de Anti-Ageing Collagen Box. De innovatieve huidverzorgingslijn van Dr. Barbara Geusens zet hiermee vastbesloten de strijd tegen rimpels en fijne lijntjes voort. De producten in deze speciale box werden gecreëerd om niet alleen de elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren, maar benadrukken ook de groeiende focus van het merk op zowel uiterlijke schoonheid als innerlijk welzijn.

    Nomige is vooral bekend om de op maat gemaakte verzorgingsproducten op basis van DNA en levensstijl, maar heeft daarnaast ook reinigings- en zonneproducten in het assortiment. Eerder dit jaar introduceerde het label de ‘Healthy skin from within’-collectie, met een collageen shot als eerste voedingssupplement. Voor de feestdagen volgt er nu een box met, naast het shot, ook een facial sheet mask en een bodylotion op basis van collageenpeptiden.

    Gehydrolyseerd collageen : Alle producten in de nieuwe box werden geformuleerd met gehydrolyseerd collageen of collageenpeptiden. Deze kleine stukjes collageen worden beter opgenomen door ons lichaam en stimuleren de productie van natuurlijk collageen in de huid. Ze dienen als essentiële bouwstenen voor collageenvorming én helpen bij het voorkomen van collageenafbraak. De producten zijn daarom ideaal als onderdeel van een anti-verouderingsroutine, zeker wanneer je slecht of gemiddeld scoort op het gebied van collageen in bijvoorbeeld de Nomige DNA-test.

    Collagen Shot : Collageen, en met name het collageen shot, is al langer een trend in het beauty landschap. Nomige maakt het verschil met wetenschappelijke kennis, en een persoonlijke en juiste dosering. Het shot bevat, naast gehydrolyseerd viscollageen type 1, ook MSM, hyaluronzuur en vitamine C voor een stevigere huid en meer hydratatie.

    ​“Een dagelijkse dosis van 25 ml wordt iedereen aangeraden, omdat de hoeveelheid collageen per jaar afneemt met 1% vanaf de leeftijd van 25. In de Nomige Skin Centers kan je daarnaast terecht voor een persoonlijke aanpak met DNA test. Daarmee kijken we of de hoeveelheid collageen in jouw specifieke geval verhoogd moet worden of niet”, legt Dr. Barbara Geusens uit.

    Nieuw: Collagen Sheet Mask : Nieuw in het assortiment van Nomige is het Anti-Ageing Collagen Facial Sheet Mask. De collageenpeptiden in het masker verstevigen in de eerste plaats de huid, terwijl Panthenol kalmeert en helpt bij het herstel van de huideigen barrièrefunctie en het regeneratieproces. Het extract van Camellia Japonica, of Japanse roos, is een rijke bron van antioxidanten, vitamines, fytosqualeen en omega-6-vetzuren. Deze ingrediënten zorgen voor een antioxiderende bescherming en hydratatie.

    Nieuw: Collagen Body Lotion : De Anti-Ageing Collagen Body Lotion is een doordachte combinatie van verschillende collageenpeptiden die garant staat voor een gezonde, jeugdige uitstraling. Hyaluronzuur zorgt voor intense hydratatie, houdt vocht vast en bevordert een gladdere, soepelere huidtextuur. Havermout tenslotte kalmeert en verzacht, terwijl het ook zachtjes exfolieert om dode huidcellen te verwijderen. De bodylotion is ideaal om te gebruiken op decolleté en armen, en is bovendien geschikt voor alle huidtypes.

    Nieuwe body lotion & facial sheet mask - Ultieme me-time : Met de Anti-Ageing Collagen Box breng je de ervaring van het instituut naar je thuis. De natuurlijke ingrediënten zijn gekozen voor hun verzachtende, verzorgende en voedende effecten en zijn, net zoals bij alle andere producten van het label, nauwkeurig gekozen op basis van wetenschappelijk onderzoek. De box is een ideaal cadeau, voor iemand anders of voor jezelf, en een heus verwenpakket voor je huid tijdens de barre wintermaanden.

    De eerste resultaten van de producten op basis van collageenpeptiden zijn merkbaar in de textuur van je huid, haar en nagels binnen de twee maanden. Na drie maanden verdikt de onderste huidlaag tot 20%, verminderen rimpels met 12-14% en neemt de huidhydratatie toe tot een indrukwekkende 30%.

    Praktische info

    De Anti-Ageing Collagen Box is vanaf 16 november beschikbaar op de website van Nomige, in de Skin Centers en bij de partners van het merk. De box bevat een collageen shot, vier facial sheet masks en een body lotion, en komt op €150.









    01-12-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roadtriplangs betoverende kersteden in Nedersaksen

    Niet alleen in Hannover, de hoofdstad van Nedersaksen, kan je jezelf onderdompelen in de magische wereld van de kerstmarkten. Ook de omliggende historische stadjes vormen de perfecte setting voor iedereen die op zoek is naar de ultieme kerstbelevenis. Hoewel ze allemaal binnen handbereik van elkaar liggen, koesteren ze elk hun eigen unieke charme. Zo word je in Goslar meegenomen naar een ondergronds winter wonderland, is de levensgrote kerststal in Braunschweig een echte blikvanger en kan je in Hildesheim het oudste kerstpostkantoor van Duitsland bezoeken. Zin om deze Duitse kerstmagie zelf te ervaren? Ontdek hieronder de hoogtepunten van de verschillende steden zodat je jouw roadtrip door Nedersaksen alvast kan uitstippelen.

    Middeleeuws spektakel en Finse dorpsgezelligheid in Hannover  : In de betoverende historische binnenstad van Hannover komen een middeleeuws decor en een sfeervol Fins kerstdorp samen om een magische kerstervaring te creëren. Te midden van de overvloed aan attracties vallen twee bijzondere hoogtepunten op: een betoverende wintershow in de Koninklijke Tuinen van Herrenhausen en de Christmas Garden in de Hannover Adventure Zoo. ​Hannover: 27/11 - 22/12/23

    Verken de wereldse kerststallententoonstelling van Göttingen : In de universiteitsstad Göttingen word je tijdens de meest betoverende tijd van het jaar in de watten gelegd met heerlijke Göttingse worstspecialiteiten, traditionele kerstlekkernijen en de beroemde Göttingen glühwein. In de kraampjes vind je heel wat handwerk terug, zoals glaskunst, kaarsen en keramiek. Deze lokale kunstwerken kan je kopen, maar je kan ook meekijken over de schouders van de ambachtslieden en zelf zien hoe ze deze werken maken. Een bijzondere toevoeging aan de kerstmarkt is de kerststallententoonstelling in de Johanneskerk waar je kerststallen en kersttradities van over de hele wereld ontdekt, een unieke kans om een reis rond de wereld te maken en bij te leren over de culturele diversiteit van Kerstmis.  ​Göttingen: 27/11 - 29/12/23

    Blaas je eigen kerstballen in de glasblazerij van Hameln : Ook in Hameln, een Duitse stad die door de Gebroeders Grimm bekend werd door het verhaal van de Rattenvanger, is de kerstmagie tastbaar. Hier wordt het prachtige Wedding House omgetoverd in een adventskalender en kan je op het sfeervolle Lütjenmarktplein een indrukwekkende elf meter hoge kerstpiramide bewonderen. Naast de klassieke kerstmarktattracties biedt de stad ook enkele unieke en gedenkwaardige ervaringen. Zo kunnen bezoekers hun eigen glazen kerstballen blazen in de glasblazerij. Het historische stadscentrum is bezaaid met feestelijk versierde houten huisjes, de perfecte route voor een ontspannen wandeling terwijl je geniet van lokale lekkernijen. ​Hameln: 27/11 - 30/12/23

    Sprookjesachtige sfeer in het Kerstbos van Goslar : In het UNESCO Werelderfgoedstadje Goslar, gelegen in het Harzgebergte, ligt het bekende Kerstbos dat het marktplein in een unieke kerstmarkt verandert. Met meer dan 40 sparrenbomen versierd met tienduizenden twinkelende lichtjes, creëert dit bos een sprookjesachtige sfeer. Dit feestelijke tafereel wordt versterkt door de Rammelsberg Kerstmarkt, een ondergronds winter wonderland. Bezoekers dalen af in de oude zilvermijn en genieten van een bijzondere sfeer in een historische omgeving. Naast de kerstmarkt biedt de Rammelsberg-mijn ook fascinerende ondergrondse rondleidingen, waar bezoekers meer te weten komen over de geschiedenis van de mijnbouw en het leven van mijnwerkers. ​Goslar: 29/11 - 30/12/23

    Hameln - Ontdek de parel onder de Duiste kerstmarkten : De kerstmarkt in Celle is geliefd om zijn romantische karakter en werd al meermaals uitgeroepen tot beste kerstmarkt van Duitsland. Bezoekers kunnen genieten van de warme kerstdagen terwijl ze langs de kleurrijke gevels van de schilderachtige huisjes dwalen en ambachtelijke schatten ontdekken. Celle biedt vaak kerstrondleidingen door de historische stad, waarbij gidsen de rijke geschiedenis en kersttradities van de stad belichten. De markt is versierd met kerstbomen en traditionele decoraties, maar ook de muziek en optredens dragen bij aan de feeststemming. ​Celle: 27/11 - 28/12/23

    Authentieke charmes op oudste kerstmarkt van Duitsland : De kerstmarkt in Braunschweig, ook wel bekend als de "Braunschweiger Weihnachtsmarkt," is een van de oudste en meest traditionele kerstmarkten in Duitsland en staat bekend om zijn tradities, gezelligheid en eeuwenoude charmes. Op het kasteelplein is vooral de kerststal met levensgrote figuren een echte blikvanger. Maar ook de vlotten op de prachtig verlichte slotgracht zijn een populaire trekpleister. Braunschweig: 28/11 - 29/12/23

    Kerstdelicatessen op kerstmarkt in Wolfenbütttel : In het charmante Wolfenbüttel zorgt de pittoreske kerstmarkt met vakwerkkraampjes en de authentieke ambiance voor een warme kersttijd. Wat deze kerstmarkt zo bijzonder maakt, zijn de betoverende adventshoven. De stad komt tot leven dankzij de verlichting en de geur van kerstdelicatessen die je meteen in de feeststemming brengen. Daarnaast is Wolfenbüttel de thuishaven van de legendarische Jägermeister. Een smakelijke ‘Jägerwein’ kan uiteraard niet ontbreken tijdens je bezoek aan de stad van de Welfen. ​Wolfenbüttel: 28/11 - 23/12/23

    Oudste kerstpostkantoor van Duitsland : Het historische marktplein in Hildesheim, met zijn imposante houten sculpturen, is het kloppende hart van de kerstmarkt in deze Duitse vakwerkstad. Maar het echte paradepaardje van Hildesheim is het Himmelsthür kerstpostkantoor, het oudste postkantoor van Duitsland waar kinderen hun zelfgeschilderde brieven naar de kerstman kunnen opsturen. De kerstmarkt in Hildesheim biedt ook entertainment en activiteiten voor het hele gezin, zoals concerten, straattheater en evenementen. In de kraampjes kan je smullen van heerlijke Duitse lekkernijen, zoals glühwein, geroosterde kastanjes en gebak. ​Hildesheim: 27/11 - 28/12/23

    Lokaal lekkers op kerstmarkt van Einbeck : De kerstmarkt in Einbeck biedt bezoekers de mogelijkheid om de traditionele Duitse kerstsfeer te ervaren in een pittoreske omgeving. De warme en gastvrije sfeer maakt van Einbeck de ideale bestemming om in de kerstsfeer te komen en te genieten van lokaal lekkers, zoals Einbeck Winterbock bier. De marktkraampjes bieden een scala aan handgemaakte kerstdecoraties, waaronder houtsnijwerk, keramiek en kaarsen. ​Eindbeck: 29/11 - 29/12/23

    Winter wonderland in Wolfsburg : Krijg je niet genoeg van de magie? Combineer de historische steden dan met een bezoek aan de Autostadt in Wolfsburg. Van eind november tot eind december verandert de Autostadt in een sprookjeswereld van ijs, sneeuw en fonkelende lichtjes. In dit winter wonderland is er voor ieder wat wils: van sneeuw- en rodelplezier tot een ijsbaan met ijsdisco en een wintermarkt met gezellige kraampjes. De markt creëert een eigentijdse en stijlvolle ambiance, met strakke architectuur en verlichting die zorgt voor een moderne kerstsfeer.

    Illustraties: Goslar- Michaël Abid; Celle – Stads celle; Hildersheim- Lars Griebner

     

     

     

     

     







    30-11-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dromen in vakmanschap

    » NIEUWIGHEDEN VOOR IN DE SLAAPKAMER

    In de slaapkamer staan rust en verfijning centraal. Kalmerende kleuren, natuurlijke materialen en ongekunsteld design creëren de perfecte atmosfeer voor een ontspannen nachtrust. Het is bovendien de plek in huis waar de kwaliteiten van Ethnicraft mooi tot hun recht komen, want de meubelmeester staat bekend om zijn elegante ontwerpen die tijdloos maar nooit saai zijn. Het succes van Ethnicraft in de slaapkamer wordt opnieuw bevestigd met enkele nieuwigheden voor deze ruimte: van een delicaat gevormd kinderbed tot nieuwe afwerkingen en materialen. Laat je inspireren door het hoogwaardige vakmanschap, en ervaar een nachtrust als nooit tevoren.

    Sprookjesachtig slapen

    Lees jij je kind voor het slapengaan wel eens een sprookje voor? De kans is groot dat je het verhaal van de Schone Slaapster al hebt moeten vertellen. Breng het tot leven met het nieuwe eenpersoonsbed uit de Spindle-collectie van Ethnicraft – perfect voor in de kinderkamer. Voor het ontwerp van de Spindle-reeks vond het merk de inspiratie in het traditionele spinnewiel, te zien in de elegante spijlen van het bedframe. Ook de poten van het bed werden delicaat geconstrueerd en versmallen subtiel naar de onderkant toe. De afgeronde vormen in combinatie met het massief eikenhout creëren ten slotte een natuurlijke schoonheid om van (en in) te dromen.

    Naar een duurzaam bed

    De populaire Spindle-collectie omvatte al een tweepersoonsbed, dat naast in een licht of zwart eikenhout nu ook beschikbaar is in gerecycled teak. Iedere oplage heeft een unieke samenstelling van gebruikte grondstoffen waardoor de details van het hout in ieder bed uniek en dus nergens anders te vinden zijn. Als kers op de taart is het hergebruikte teakhout bovendien FSC-gecertificeerd.

    Een linnen canvas

    Mag het wat zachter? Kies dan voor het Revive-bed van Ethnicraft, nu met een hoofdeinde en frame in linnen. De stoffen hoes van het bed voegt een tastbare zachtheid toe aan de ruimte, en past in zowel de zandkleurige als grijze afwerking bij iedere interieurstijl. De gestikte details in de stof zijn daarbovenop een bewijs van Ethnicraft’s oog voor detail. Daarnaast is het Revive-frame enorm comfortabel en onderhoudsvriendelijk: de afneembare bekleding haal je er moeiteloos af om het te reinigen. Combineer het ten slotte met de eikenhouten Spindle-kast voor een meer tijdloos geheel, of ga voor een touch of design met de Elements-bijzettafel.

     

     

     







    29-11-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis met kerst? Krab-solutely!

    » TREND: VISSERVIES LETTERLIJK EN FIGUURLIJK

    Op zoek naar een originele en speelse tafeldecoratie voor tijdens de feestdagen? Duik met Point-Virgule de Atlantische Oceaan in, en schotel het kerstdiner voor met servies geïnspireerd door de zee. Vissige vormen worden gevormd uit gerecycled keramiek en afgewerkt met waterige kleuren. Ieder product wordt bovendien in Portugal vervaardigd, wat de kersttafel afwerkt met een zwoele Zuiderse toets. Do you smell something fishy? Klopt, want met Point-Virgule serveren we tijdens de feestdagen vis op vis.

    Vis op tafel

    Mix and match de verschillende serveerschalen en borden uit de collectie, en maak van je eettafel een feestelijke oceaan. Zie je dat? Het servies zwemt als een school vissen door het water! Het gerecycleerde keramiek wordt afgewerkt met schubbige details en zilte tinten voor het ultieme zomerse gevoel. Combineer ze ten slotte met bijpassend servies in dezelfde kleuren voor het volledige plaatje.  De koude wintertemperaturen buiten? In de warme Portugese wateren zijn ze snel vergeten.

    Een moment om te (k)oesteren

    Staat deze kerst vis op het menu? Point-Virgule biedt naast vissig servies ook de nodige accessoires om het diner te doen slagen. Voor het bereiden van oesters bijvoorbeeld – ofwel het perfecte voorgerecht tijdens een heerlijk en gesofisticeerd feestmenu. Met het oestermesje breek je ze gemakkelijk maar voorzichtig open. Vergeet hiervoor je oesterhandschoenen niet aan te doen; deze zijn comfortabel in gebruik, maar beschermen je tegen eventuele sneetjes. Vul ten slotte de elegante etagère met oesters en andere sappige zeevruchten, en tast toe met de handige prikkers of vorkjes.

    www.livwise.be

     









    29-11-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Listen to your gut:

    een goed buikgevoel met Purasana

     

    Gut health, ofwel darmgezondheid, is al enige tijd trending op sociale media zoals TikTok en Instagram. En met een goede reden want een vlotte spijsvertering draagt bij aan een gezond lichaam. Niet alleen vormen ze samen het epicentrum voor het immuunsysteem, gezonde darmen bevorderen ook je slaap, energieniveau en humeur. Kan jouw buik een oppepper gebruiken? Purasana heeft voor ieder probleem of iedere behoefte een geschikte natuurlijke oplossing.

    Groene detox

    Preventie is het beste medicijn. Verzorg je darmen daarom met de krachtige groene alg spirulina. Naast een vitaminen- en mineralenbom is het ook een bron van chlorofyl, ofwel het bladgroen waarmee de plant aan fotosynthese doet. Deze stof heeft een zuiverende werking in het lichaam, met name in de darmen. Lust je graag een smoothie als ontbijt? Voeg er dan een lepel Spirulina-poeder van Purasana aan toe. Toch liever een quick fix? In tabletvorm is het even effectief!

    Superfood voor een superspijsvertering

    Spirulina is niet het enige superfood dat je darmen een handje kan helpen. Het Psyllium-poeder van Purasana bijvoorbeeld, is een poeder waarin zowel oplosbare als niet-oplosbare vezels de darmwerking en stoelgang stimuleren.  Ken je daarnaast het Acacia-poeder van Purasana al? Deze heeft dezelfde werking als prebiotica en draagt bij aan een gezonde spijsvertering. Acaciavezels zijn ook een bron van calcium; gecombineerd met magnesium draagt het bij tot een normaal energieleverend metabolisme.

    Verlichting voor prikkelbare darmen

    Wist je dat het prikkelbare darmsyndroom (PDS) vandaag steeds meer voorkomt? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat functionele maag- en darmklachten voorkomen bij zo’n 34,2% van de wereldwijde bevolking. In België alleen kampt ongeveer 15% met de chronische aandoening waarbij de functie van de dikke darm verstoord is. Purasana introduceert daarom de nieuwe PuraColon Pro-kuur; een medisch hulpmiddel op basis van een gepatenteerd aloë vera-extract (AVH200®) dat symptomen van PDS zoals buikpijn, diarree, obstipatie en een opgeblazen gevoel verlicht.

     

     

     









    28-11-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LolaLiza kroont Pol Vogels

    tot winnaar van tweede editie Fashion School

     

    Antwerpse modeontwerper Pol Vogels is de winnaar van de tweede editie van de LolaLiza Fashion School, maakt de Belgische moderetailer vandaag bekend. Zijn gedurfde creaties, een perfecte synergie van zijn kenmerkende stijl en LolaLiza's DNA, hebben de jury overtuigd. In samenwerking met het team van LolaLiza zal Pol nu zijn ontwerpen in productie brengen, waarna de jurken verkrijgbaar zullen zijn in alle LolaLiza-winkels tijdens het FW24-seizoen.

    De competitie begon met een zorgvuldige eerste selectie op basis van het portfolio, waarbij 10 getalenteerde kandidaten de uitdaging aangingen om drie unieke jurken te ontwerpen die naadloos aansluiten bij het DNA van LolaLiza. Het was aan de jury, bestaande uit vijf experts in de modewereld, om te beslissen welke ontwerper het meest overtuigend was. Vandaag deelt LolaLiza met trots mee dat Pol Vogels de jury unaniem heeft weten te imponeren met zijn verbluffende designs.

    Pol Vogels is recent afgestudeerd aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Ondanks zijn prille carrière heeft hij al indrukwekkende creaties op zijn naam staan, waaronder het silhouet van Prinses Delphine Van België voor het nationaal defilé van 2022. Zijn werk werd al geëxposeerd in het Modemuseum Hasselt en het Paleis op de Meir. Bovendien is Pol momenteel in de race voor de Belgian Fashion Award, waar hij genomineerd is als Most promising Graduate of the Year. Zijn unieke visie en opvallende creaties maken van hem een veelbelovende naam in de Belgische mode-industrie.

    Zijn collectie zal in september 2024 te verkrijgen zijn bij LolaLiza.





    28-11-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch glashelder design van JU

    Antwerpse pop-up pronkt met mondgeblazen meesterwerkjes

    Belgisch designmerk JU creëert artisanale, mondgeblazen vazen en lampen die je nog tot en met 31 december kan bewonderen in de Antwerpse Kloosterstraat. Deze kleurrijke kunstwerken met unieke texturen vormen het ideale én duurzame eindejaarsgeschenk want maar liefst 70 procent van alle JU objecten zijn gemaakt van gerecycleerd glas. Antwerps designer Jules Doyen startte zijn merk op in 2019 maar kan nu al bogen over een indrukwekkend, internationaal klantenbestand.

    Exclusief design & puur vakmanschap ​

    Elke creatie van JU is een unicum maar dit ligt niet enkel aan de straffe designskills van Jules Doyen. Bij mondgeblazen glas zijn geen twee vazen identiek. Bovendien is glasblazen een traditioneel ambacht dat met uitsterven bedreigd wordt. Bij JU scoor je dus sowieso een exclusief deco-pareltje.

    "De kennis en techniek van glasblazen werd vroeger automatisch doorgegeven van vader op zoon maar dat is jammer genoeg verleden tijd", legt Jules Doyen uit. "Werken met heet glas is technisch uitdagend, één verkeerde overweging en het breekt. Bovendien vergt het ook heel wat kracht omdat het vaak gaat om zware objecten van bijna 15 kilo."

    Glasblazen is zo complex dat je bijna enkel nog gespecialiseerde ateliers vindt in Oost-Europa. Om die reden laat de Belgische designer zijn ontwerpen dan ook vervaardigen in Roemenië en Polen.

    "Momenteel maak ik me nog geen zorgen maar op lange termijn wordt productie een uitdaging. Het ambacht staat onder enorme druk." Tot en met 31 december ontdek je alle JU designs in de Antwerpse pop-up store!

    Internationale expansie met hart voor Antwerpen

    De artisanale creaties van JU zijn intussen beschikbaar in meer dan 350 interieurzaken, concept stores en bloemenwinkels.

    “Door deel te nemen aan gerenommeerde interieurbeurzen heb ik een uitgebreide klantenportefeuille opgebouwd. De voornaamste afzetmarkten zijn Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en Zwitserland. Maar door enkel te focussen op B2B, mis je natuurlijk wel het contact met de eindklant. Daarom wilde ik zo graag een pop-up lanceren in mijn thuisstad. Op die manier hoor ik rechtstreeks van Antwerpse designliefhebbers wat ze van mijn ontwerpen vinden en kan ik hiermee ook rekening houden bij het creëren van nieuwe items", aldus de jonge ontwerper.

    Pop-up Ju – Kloosterstraat – Antwerpen





    27-11-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch skincare label van dr Barbara Geusens

    samensmelting van wetenschap en persoonlijke achtergrond

     

    Dr. Barbara Geusens is al lang geen onbekende meer in de wereld van de Belgische én internationale skincare. Naar aanleiding van de zesde verjaardag van Nomige en de opening van het nieuwe Skin Center in Antwerpen, schijnen we ons licht op de basis van haar huidverzorgingslijn: ​ het persoonlijke verhaal van Barbara, haar wetenschappelijke kennis en haar overtuiging dat elke huid uniek is.

    Nomige is een lijn van gepersonaliseerde producten die bekend staat om haar geavanceerde benadering van huidverzorging. Met DNA-analyse wordt inzicht verkregen in de genetische kenmerken van de huid zoals stevigheid, elasticiteit, antioxidanten, barrière en hydratatie. Door te starten vanuit het individu, en vervolgens de producten aan te passen aan persoonlijke noden, zorgt Nomige voor een kentering in de wereld van skincare.

    Dr. Barbara Geusens

    Het curriculum vitae van oprichter Dr. Barbara Geusens is op zijn minst indrukwekkend te noemen. De Limburgse (Bree, 1981) is bio-ingenieur en gespecialiseerd in cel- en genbiotechnologie. Ze behaalde twee aanvullende master-na-master diploma's: in moleculaire medische biotechnologie en in klinische ingenieurstechnieken. In 2006 startte ze haar doctoraat aan de UGent, waar ze meewerkte aan een onderzoeksproject van de dienst Dermatologie van het Universitair Ziekenhuis Gent. Haar thesisonderzoek¹ leidt uiteindelijk tot een patentaanvraag² en legt meteen ook de basis voor haar latere ondernemerschap.

    Opstart van Nomige

    Het idee achter Nomige ontstond uit zowel persoonlijke frustratie als wetenschappelijke observatie. Dr. Barbara Geusens vond het moeilijk om de juiste verzorgingsproducten te vinden voor haar huid en besloot, geïnspireerd door haar eigen onderzoek, om zelf een alternatief te zoeken waarbij ze DNA als betrouwbare leidraad gebruikt.

    Ze overwoog even om haar producten te lanceren bij Omega Pharma, waar ze werkte als Innovation Manager, maar koos uiteindelijk toch voor een eigen merk: Nomige.

    Onderzoek en publicaties

    Onderzoek staat centraal in Nomige’s missie om zichtbare resultaten te leveren. Dr. Barbara Geusens investeerde in een gerandomiseerde, gecontroleerde, dubbel geblindeerde split-face klinische studie³, waarmee ze kon bewijzen dat gepersonaliseerde huidverzorging beter werkt. De studie werd gepubliceerd, in ‘The Journal of Clinical and Experimental Dermatology’ en toont aan dat op maat gemaakte producten tot vijf keer beter werken om rimpels te verminderen.

     

    Ondertussen heeft Dr. Barbara Geusens verschillende publicaties op haar naam staan en ze wordt regelmatig geciteerd door andere wetenschappers. Als spreker licht ze haar onderzoeksresultaten toe op talrijke wetenschappelijke congressen over de hele wereld, van Australië tot Jeruzalem en San Diego. Dit jaar sprak ze bijvoorbeeld op IMCAS in Parijs, een gerenommeerd dermatologisch congres.

    Tijdens lezingen en conferenties probeert ze haar kennis over de huid dan weer vooral op een voor de consument verstaanbare manier te delen. Ook als ondernemer wordt ze regelmatig geconsulteerd of gevraagd om haar verhaal te delen. Dit doet ze bijvoorbeeld tijdens gastcolleges of masterclasses voor instellingen zoals de Vlerick Business School, Hogeschool Hasselt, serviceclubs en zelfs de VARIO adviesraad.

    Zes jaar Nomige

    Ondertussen is Nomige een gevestigde waarde in de Belgische beautywereld. In de zes jaar sinds de oprichting won het merk verschillende awards, waaronder een Knack Weekend Beauty Award en een Elle Belgium Beauty Award. De volledige routine op basis van DNA, die bestaat uit een dagcrème, dagserum, nachtcrème en nachtserum, is een succes, en op de webshop vind je intussen ook reinigingsproducten, zonnebescherming, voedingssupplementen en accessoires.

    Nomige Skin Center

    Om de Nomige ervaring compleet te maken, kan je sinds oktober 2022 ​ terecht in het Skin Center in Gent voor een DNA-onderzoek en een relaxerende gelaatsbehandeling op basis van je zichtbare huidbehoeften. Tijdens een vervolgbezoek, na een analyse van de testresultaten, wordt je behandeling aangepast met unieke gepersonaliseerde producten op basis van je DNA. In december staat de opening van een tweede Skin Center gepland, in Antwerpen.

    Samenwerking met Brussels Airlines

    In oktober van dit jaar lanceerden Barbara Geusens, Griet Aesaert en Elisia Poelman een op maat gemaakte amenity kit voor Brussels Airlines. De Gentse onderneemsters volgen daarmee enkele grote Belgische namen op, zoals Natan en Rainpharma. De luxueuze kit bevat een lippenbalsem en lotion die speciaal ontwikkeld werden voor de luchtvaartmaatschappij, en is beschikbaar voor Business Class passagiers op lange afstandsvluchten. De samenwerking strekt zich uit over twee jaar, met elke zes maanden een nieuw kleurenschema en ontwerp.

    Visie en toekomst

    Dr. Barbara Geusens deelt haar expertise met passie, authenticiteit en deskundigheid. Haar wens is om iedereen een dieper inzicht te geven in ons grootste orgaan, de huid, en ze benadrukt dat de juiste verzorging ervan een positieve invloed kan hebben op onze algehele gezondheid. Met Nomige is ze vastbesloten om een heldere scheiding te creëren tussen wat als 'echte wetenschap' mag worden beschouwd en wat eerder lijkt op 'pseudo-marketingwetenschap'. Dit laatste verwijst naar situaties waarin merken pretenderen dat hun producten op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zijn, terwijl ze nooit de moeite hebben genomen om zelf studies te laten uitvoeren.

    De visie voor de toekomst van het merk is ambitieus. Nomige wil het go-to brand worden voor huidproblemen, waarbij de nadruk niet alleen ligt op verzorging van buiten- maar ook van binnenuit, met voedingssupplementen zoals het collageen shot dat nu al in het gamma zit. De producten van Nomige worden ontwikkeld op basis van objectieve en betrouwbare wetenschappelijke kennis, en ze worden op maat gemaakt na analyse van eigen ‘biometrische data’, zoals DNA, maar ook RNA, microbioom en bloedwaarden. Hiermee brengt Dr. Barbara Geusens bewust een verandering teweeg in de schoonheidsindustrie: bij Nomige vertellen klanten, en meer bepaald hun data, wat ze nodig hebben, in plaats van andersom.

    Praktische info

    Op de website van Nomige vind je alle info over de op DNA-gebaseerde huidroutine, de producten van Nomige en de Skin Centers. Je kan er ook een gratis online skintest doen, om je huid beter te leren kennen. ​

     

     

     







    27-11-2023 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!