Inhoud blog
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    26-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.euroferia andaluza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EUROFERIA ANDALUZA

    Vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei 2006

    Met 140.000 toeschouwers tijdens de 13de editie van Euroferia Andaluz maken voorzitter voorzitter Frédérico Gallo en heel wat medewerkers zich op voor de grootste “Feria” in Europa (buiten Andalucia). Feria staat voor cultuur, folklore, gastronomie en paardensport. Een brede waaier dus aan activiteiten die zo universeel zijn dat van vrijdag 19 mei 12 uur, tot en met zondag 21 mei 2006, 24 uur, heel wat ogen gericht zijn op dit Europees evenement. Ontegensprekelijk is het ook één van de grootste van ons land. De place to be is het prachtige Elisabethpark aan de voet van de basiliek van Koekelberg.

    Drie dagen feesten is het motto met als ingrediënten cultuur, folklore, dans en gastronomie. De editie 2006 draait rond tien patio’s: Euroferia, Latino, Movida, Espana, Caballos, Jacques Pivin, Simonis, Europa, Andalucia en Calle del Infierno. Elke patio is een verzamelplaats van talrijke artiesten en casetas waarbij het culturele en gastronomische gedeelte de bovenhand halen goed gekruid met dans en allerlei leuke activiteiten.

    Wie naar de Euroferia Andaluza komt waant zich op vakantie. De sfeer van het Spaanse Andalusië met de traditionele decoratie in de “casetas” met “farolillos” en de organisatie in de verschillende “patios” zorgen voor een uniek gegeven. Flamencodansers naast schitterende Spaanse volbloedpaarden en optredens in traditionele klederdracht brengen de bezoekers helemaal in een kleurrijke vakantiestemming. In de verschillende “cacetas” treffen we immers een uitgelezen en harmonieuze mengeling van Andoulische en Europese gastronomische specialiteiten zoals “Pata Negra”, gambas, “pescaito frito, paella, mezè en voor de lekkerbekken zeker niet te vergeten de “churros met chocolade”. Met de “manzilla” of de typische Sherrywijn uit Sa de Barrameda (Càdiz) geeft een extra cachet aan deze festiviteiten. De Feria Andaluza is immers een familiefeest voor groot en klein, voor oud en jong en dit bovendien met gratis toegang. De combinatie tussen de diverse dansspektakels, de gastronomie en de unieke paardenshow maken van Euroferia Andaluza een uniek gegeven.

    “De Euroferia Andaluza 2006 is op de sporen gezet, de logistieke en administratieve dwarsliggers glijden stilaan op hun plaats. Een enthousiaste groep gaat opnieuw de uitdaging aan om van deze veertiende editie een ongelooflijk boeiend spektakel te maken”, stelt voorzitter Frédérico Gallo fier. www.euroferia.net

    26-04-2006 om 22:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oregon uv

    OREGON SCIENTIFICLANCEERT DRAAGBARE

    UV-DETECTOR/TESTER

    Een wereldprimeur die deze zomer furore zal maken

    De mooie dagen komen eraan en velen willen zo snel mogelijk een mooie zomerteint. Daar is absoluut niets mis mee, op voorwaarde dat men zich doeltreffend beschermt tegen de kwalijke gevolgen van de zon. De blootstelling aan de zonnestralen kan immers erg gevaarlijk zijn. Te lang in de zon zitten, brengt bepaalde huidrisico’s met zich mee. Vandaag spreekt iedereen erover en is zowat iedereen via artikels in de pers of medische reportages op de hoogte van de risico’s. Maar niet iedereen begrijpt even goed hoe hij of zij zich afdoend kan beschermen. Dankzij de nieuwe UV-detector/tester van Oregon Scientific kan men voortaan onbezorgd zonnen.

    Verkoopprijs: € 35 in de 1200 Belgische verkooppunten die vermeld zijn op de site www.oregonscientific.be. De producten zijn eind mei beschikbaar. RVH.

    25-04-2006 om 22:58 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creneau - quick
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CRENEAU INTERNATIONAL EN QUICK OPGENOMEN IN HET D&AD BOOK

    D&AD, opgericht in 1962 in het Verenigd Koninkrijk, is een liefdadigheidsorganisatie die zich wereldwijd bezighoudt met het promoten van creativiteit. Zij organiseren jaarlijks onder meer de prestigieuze D&AD Awards. De geselecteerden voor deze prijs worden steevast opgenomen in het D&AD book.

    Spijtig genoeg geen nominatie voor de Belgische inzendingen, maar wel drie Belgische werken die in het D&AD jaarboek opgenomen zullen worden. Naast Duval Guillaume Brussels en LG&F werd ook Creneau International geselecteerd voor haar ontwerp van de Quick Hamburgers Restaurants in de categorie Environmental Design/Leisure Tourism.

    Het ontwerp van Creneau International voor Quick heeft een uitgesproken Europees karakter, een element dat niet vaak voorkomt in de sector van de fast service. Het POP HOME NATURE concept wordt onderverdeeld in drie ruimtes, elk aangepast aan een eigen doelpubliek van Quick.

    NATURE is de ruimte voor de kinderen en wordt overheerst door de kleur groen. Picknickeilandjes, grastapijt en speelse grafische elementen zijn alom aanwezig. Jongeren kunnen zich dan weer perfect terugvinden in de loungy atmosfeer van de POP ruimte die voor hen werd ontworpen. De combinatie van hoge tafels en trendy kleuren (overwegend rood) zorgt voor een echt clubbing gevoel. HOME is de ruimte voor de volwassenen. Intieme kleuren (bruine tinten), comfortabele zetels en zachte verlichting zijn kenmerkend.

    www.creneau.com

    25-04-2006 om 22:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weide rund

    Kwaliteitsketen "Weide Rund", lekker, authentiek rundvlees

    Voortaan overal in België verkrijgbaar bij Carrefour en GB.

    Sinds woensdag 19 april is de Kwaliteitsketen "Weide Rund" verkrijgbaar in alle Carrefour en GB winkels. De lancering van ' Weide Rund' is het resultaat van een hecht partnerschap tussen Belgische veetelers en Carrefour Belgium. Aldus stellen Carrefour en GB naast de traditionele kwaliteitsketen "Belgisch Wit-Blauw", ook dit bijzonder mals en sappig rundvlees voor, dat donkerder is van kleur en door zijn doorregen textuur een uitzonderlijk smaak biedt. Carrefour en GB verheugen zich hun klanten dit kwaliteitsproduct te kunnen aanbieden, dat de betrokkenheid illustreert van 50 Belgische veetelers, die elke dag opnieuw alles in het werk stellen om deze nieuwe vleesvariëteit op de markt te brengen.

    "Weide Rund" is een kwaliteitsketen die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Waalse kwekers. De strikte naleving van het lastenboek liet geen voldoende grote productie voor het hele land toe. Dit rundvlees werd daarom initieel slechts aangeboden in de winkels in de Waalse en Brusselse regio. Diverse Vlaamse veetelers hebben nu echter ook besloten om hun dieren volgens de eisen van de Kwaliteitsketen "Weide Rund" groot te brengen, waardoor dit rundvlees in heel België kan worden aangeboden.

    "Weide Rund" is ideaal voor recepten die de grootste vleesliefhebbers zullen verbluffen. Doordat de dieren op de wei worden grootgebracht, verkrijgt men mals en sappig vlees met een betere smaak. Bovendien draagt de voeding op basis van gras en samengeperst lijnzaad bij tot een evenwichtige verhouding tussen Omega-6 et Omega-3 in het vlees. De Kwaliteitsketen "Weide Rund" is het antwoord dat Carrefour en GB bieden aan de consument die op zoek is naar vlees met een sappige smaak. De consument kan kiezen uit: steak, beenhouwerssteak, gehakte steak, stoofvlees, roast beef, entrecote 3 en 6 -rib en dunne lende zonder been.

    In België zijn er in de winkels Carrefour en GB, 25 Kwaliteitsketens die garant staan voor de kwaliteitseisen van de consumenten:

    Belgische Kwaliteitsketens: Belgisch varkensvlees, Belgisch Wit-Blauw rundvlees, Belgisch Wit-Blauw kalfsvlees, Rundvlees "Bleue des Près", Mechelse koekoek, Hoevekip, Hoevekonijn, Witlof uit volle grond, Wortelen uit leemgrond, Aardappelen en Pinova appelen.

    Internationale kwaliteitsketens verkrijgbaar in België: Golden appels uit de Limousin, Druiven Italia uit Italië, Charentais meloen uit Haut-Poitou, Perziken en nectarines uit Frankrijk, Sinaasappelen uit Spanje, Atlantische zalm uit Noorwegen, Gekweekte kabeljauw, Mosselen van Bouchot Forel uit Bretagne, Normandische holle oesters, "Fine de Clair" oesters van Marennes-Oléron, Roze garnalen uit Brazilië, "Crottin de Chavignol" hoevekaas, Munster hoevekaas, Reblochon met rauwe hoevemelk, Parmezaanse kaas, Camembert en Serrano ham.RVH.

    25-04-2006 om 22:56 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.novotel brugge

    Novotel Brugge Zuid viert zijn 30-jarig bestaan!

    30 jaar van comfort en gezelligheid

    voor de familiale en professionele klanten

    In juni 2006 viert Novotel Brugge Zuid zijn 30-jarige bestaan. Voor die gelegenheid hult het eerste hotel dat Accor in Brugge opende zich in een nieuw kleedje en staat het najaar van 2006 in het teken van een uitgebreid renovatieprogramma.

    Novotel Brugge Zuid telt 101 kamers en is gelegen in een bos van 5 hectares, iets verwijderd uit het centrum van Brugge en op enkele minuutjes van de grote verkeersassen naar Parijs, Rijsel, Brussel, Gent en Kortrijk. Samen met een parking van 72 gratis parkeerplaatsen maakt deze ideale ligging van Novotel Brugge Zuid één van de belangrijkste hotels van Brugge voor dagseminaries.

    Dankzij de 185 m² vergaderruimte kan Novotel Brugge Zuid seminaries tot 150 personen aan. De vijf geklimatiseerde zalen hebben allemaal een natuurlijke lichtinval, zijn uitgerust met WIFI-technologie en worden beheerd door een domoticasysteem.

    Voor de ontspanning biedt Novotel Brugge Zuid een verwarmd buitenzwembad, een speelplein en een petanqueterrein. Qua catering beschikt het hotel over een restaurant met 75 plaatsen. Tijdens de zomermaanden kunnen de klanten op het terras (ook 75 plaatsen) genieten van een prachtig zicht op de tuin. Het hotel heeft ook een bar, “De Klipper”, met 33 plaatsen.

    De voorbije 30 jaar tijd hebben de 35 medewerkers talrijke gekende genodigden ontvangen. In het totaal overschreden zo’n 1.200.000 personen de drempel van het hotel sedert de oprichting ervan. Na de zomer van 2006 gaat Novotel Brugge Zuid van start met een uitgebreid renovatieprogramma dat begint met de invoering van het nieuwste kamerconcept van Novotel, Novation. Vanaf 2007 worden ook de lobby, de gemeenschappelijke ruimtes, het restaurant en de bar opnieuw ingericht. www.novotel.com RVH.

    25-04-2006 om 22:55 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terre de lune
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terre de Lune.

    Een zestal maanden terug nam een nieuwe directie de touwtjes in handen van het restaurant “Terre de Lune” en dit met het vaste voornemen zo snel mogelijk binnen te dringen in de hitlijst van de betere eethuizen. Nadat de sfeer, de kleuren en de verlichting werden aangepakt, wordt nu ook de onzichtbare zijde van “Terre de Lune”, maar ook de meest belangrijke, nl de keuken, onthuld aan de fijnproevers.

    Binnen treden in het satijnzachte interieur is meteen ondergedompeld worden in een sfeer van rust. De twee zalen, respect. 34 en 14 zitplaatsen, zijn door de grote doorkijkbar van mekaar gescheiden en worden beide geïnspireerd door een driekleurencombinatie: kwartsgrijs, frambozenrood en gebroken wit. Deze eenheid van kleur wordt nog kracht bijgezet door de kaart die in een grijze basistint is getooid, evenals door het strokleurige tafellinnen dat een perfecte harmonie vormt met het geheel. De ambiance is knus en verfijnd, de pasteltinten zorgen voor een subtiel cachet, net als het plafond met zijn gebroken witte gewelven die dankzij de intieme wandverlichting perfect tot hun recht komen. Al deze elementen creëren dan ook een bijzonder hoge culinaire verwachting…

    De nieuwe bazen, die overigens geen huwelijksband hebben, maar wel bogen op een 30-jarige vriendschap, hebben elk een heel eigen beroepscarrière achter de rug en besloten hun krachten in een gemeenschappelijk project te bundelen dat volledig losstaat van hun vroegere beroepservaringen. Andrie Harvie komt uit de filmwereld en was hoger kaderlid in een wereld van glitter en glamour, Gisele Hotek commercieel directrice in de petrochemie, had evenmin directe bindingen met de horeca. Wel hebben beide diverse toprestaurants bezocht en besloten met hun eigen project diverse tekortkomingen weg te werken en de gasten een gastronomisch festijn aan te bieden afgerond met een hoogstaand onthaal en puike gerechtpresentaties.

    Een opdracht met ongetwijfeld tal van valkuilen. Hun gastronomische keuken moet van hoogstaande kwaliteit zijn en daarom werden meerdere prioriteiten bepaald: contact met hun klanten, waarbij welzijn en comfort de trefwoorden worden in hun aanpak. Een moeilijk te bewandelen gulden middenweg tussen familiariteit en het koele, stijfdeftige. Op het bord krijgen de gasten verse kwaliteitsproducten aangeboden terwijl hun gezamenlijke passie voor de fijn Franse en Italiaanse wijnen ook tot ontwikkeling komt, al schuwen ze evenmin de nieuwe wereldwijnen zodat een kaart ontstaat met diverse exclusiviteiten. Extra element is het feit dat ze de prijzen redelijk en doordacht willen houden met als referentie een “menu van ’t moment” voor 35€. Andere projecten zitten in een studiefase zoals het organiseren van kookcursussen, een wijnseminarie op verjaardagen, wijncursussen op maat edm.

    Achter het fornuis van Terre de Lune staat Frederic Robin, afkomstig uit Pauillac en opgegroeid in het restaurantmilieu. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, 29, heeft hij in Frankrijk tal van culinaire watertjes doorzwommen bij meerdere gastronomische sterren, om na een ommetje in Corsica, in Brussel te belanden, waar hij bij Bruneau aan de slag ging. Terre de Lune is zijn 2de Belgische vestiging, nu kan hij, met succes trouwens, zijn eigen prioriteitenlijstje samenstellen: zuivere smaken, kwaliteitsproducten, vindingrijkheid met de klemtoon op het gebruik van fijne sauzen en olijfolie, het herontdekken van vergeten groenten en de visuele presentatie op het bord.

    Het zorgvuldige vakwerk toont zijn voorliefde voor de smaken van de Sud-Ouest en de Méditerranéé, waarbij traditie wordt opgefleurd met een vleugje fantasie en enkele Oosterse accenten met het contrast van zoet en zout.

    Twee menu’s vormen de kers op de taart van een aantrekkelijke en overheerlijke kaart: het ‘menu van het moment’ bestaat uit drie gangen naar keuze voor 35 euro, terwijl het gastronomisch creatief 5-gangenmenu met bijpassende wijnen, voor amper 55 euro wordt aangeboden. Wat meteen opvalt is dat er niet de minste herhaling te bespeuren valt in de producten en toespijzen, en dat de beschrijvingen bewust, bondig werden gehouden.

    De voorgerechten roepen een sfeer op van verfijning: gegrilde poonfilets met curryboter en fijn zanddeeggebakje met snijbieten en venkel of een carpaccio van paarse artisjokken en kreeft met hazelnootemulsie en krokant parmezaankoekje. De hoofdgerechten worden gekenmerkt door hetzelfde universele karakter met o.m. een Noordzeetong met boulangère van topinambours of een jonge duif met groenten van weleer en Maderasaus. Geen enkel element van de presentatie is verwisselbaar, elk product met eigen sausje: de tartaar van scheuten en braadvocht voor de ongletbiefstuk met sechuanpeper, of het mangosap bij de gebakken kalfsreepjes. Ook bij de desserts is vindingrijkheid troef, wie kan een krokant gebakje met frambozen en limoen met honingsausje of een maracujasoufflé met een emulsie van pistachenoten weigeren?

    Onze gastronomische ontdekkingsmenu bestond uit een carpaccio van langoustines met emulsie van passievruchten als proevertje, als eerste voorgerecht kregen we een julienne van asperges, hoppescheuten en courgettes met balsamico en fijne ganzelevercarpaccio. De St. Jacobsnootjes met kleine kaasravioli en bijhorend tomatenemulsie was een onbetwistbare delicatesse, de tot dusver erg smaakvolle Sauvignon blanc, 2004, Pays d’Oc Domaine de Valensac werd hier geruild voor een Chardonnay Monte Chieti 2003 van het huis Caldera. Deze wijn werd een uitstekende cavalier voor de Dorade royale in zijn korst van zeezout, rozemarijn en fijne seizoensgroentjes. De kalfsfilet met morillen, ganzenlever en een kruidige tagliatelle kreeg een Crianza 2000 van het huis San Pedro in Rioja als gezel. Wijn die ook uitstekend samenging met het dessert, nl een met peper van Sechouan gebakken banaan gerijpt in een speculoossaus. Smaakaroma’s, kleurschakeringen, presentatie en bediening, een vlekkeloos parcours, dat zonder overdrijving een 9/10 verdient.

    Terre de Lune is geen dagdromerij bij maneschijn meer fraaie benamingen zonder inhoud. Integendeel tijdens dit gastronomisch creatief menu, genoten we volop van heerlijke, harmonieuze soms verrassende gerechten, aangeboden in prachtige kleurcombinaties met het onontbeerlijke koloriet als diepgang. Zonder meer aanbevelenswaardig en heerlijk degustatief genieten. RVH.

    Terre de Lune, Prekelindenlaan 25 , 1200 Brussel, tel 02-732 18 37

    Open van maandag tot vrijdag van 12 tot 14.30 en van 19 tot 22u30, zaterdagavond van 19 tot 22u30, gesloten op zondag. www.terredelune.be

    24-04-2006 om 23:04 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cap sablon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CAP SABLON.

    De Cap Sablon behoort met 15 jaar ervaring tot het kransje van niet te missen eethuizen op de Zavel. Het is een van die schaarse plekjes waar men vooraf zeker is van een warm onthaal en een uitgelezen maaltijd. Waar een favoriet gerecht elke keer opnieuw precies even verrukkelijk smaakt …

    De Cap Sablon is evenzeer een gezellig oord waar je een koffie gaat drinken, nieuwtjes uitwisselt of de krant leest. Waar je afspreekt voor een babbel bij een prima maaltijd en een goede fles. Kortom, een kostbaar plekje om te koesteren.

    De Cap Sablon heeft met de jaren, en dankzij de nieuwe impulsen van de eigenaars, een solide reputatie van prima eten verworven, en zorgt voor een perfecte harmonie van klassieke gerechten, streekgerechten, maar ook – wellicht te weinig bekend – meer gedurfde suggesties, complexere en zeer geraffineerde combinaties van smaken.

    Wie in de Cap Sablon binnenstapt, is meteen gewonnen voor de ongekunsteld vriendelijke ontvangst die bovendien rekening houdt met de taal en de nationaliteit van de klanten. Dit is dubbel belangrijk in een kosmopolitische omgeving zoals de Zavel.

    Neem plaats rond de tafels in licht hout met zwarte steen, op stoelen, met een lederen zitting. De vormen doen denken aan art deco, aan een klassiek modernisme. Deze definitie geldt eigenlijk voor de hele inrichting met een mooie soberheid, de ware kwaliteit van de gebruikte materialen, de werkelijk geraffineerde details zoals het schitterde vogelmotief tegen een van de buitenmuren. Het hangt er als sinds de opening en is in zekere zin de huismascotte geworden.

    Kwaliteit is overigens een kernwoord in een beschrijving van de Cap Sablon: en die waarde wordt ook en vooral gecultiveerd in de keuken: mooie producten, elke dag vers aangevoerde vis, vlees van onbesproken herkomst.

    De kaart toont heel wat variatie met suggesties die afhankelijk zijn van de inspiratie van de chef, maar evenzeer van de marktaanvoer. Er is bv excellente boerenworst met de stoemp van de dag en een tartaar van versgehakte biefstuk met gebakken aardappeltjes of de filet pur of entrecote van Argentijnse “Cube Toll”. Bij het marktaanbod hoort een originele, heerlijk knapperige verse sint-jakobsschelp met geitenkaas en kruiden of een farandole van gegrilde groenten met verse tijm. Gezelligheid, eenvoud en smaak, vinden we tevens terug in de meest uiteenlopende salades zoals een Thaise salade met gemarineerde kip, rode kerrie, soja, gehakt aardnoten, tomaat en kiwi of de salade bellissimo met parmaham, breseola, mozzarella, parmezaankrullen, gedroogde tomaten en olijven.

    Even ruimte laten voor de zeer verleidelijke, huisbereide desserts met een Brusselse crème brûlée op kop, een echte dame blanche maar vooral de tatin-taart, een uitgelezen portie van een overheerlijk dessert.

    Wij genoten van verse Mechelse asperges à la flamande als voorgerecht, een uitmuntende keuze maar tevens een vrij uitgebreid voorgerecht, asperges kunnen in diverse bereidingen worden bekomen, kan zelfs als hoofdgerecht geserveerd. Nadien volgde een heerlijk gebraden kabeljauwrug met fijne groentjes, natuuraardappelen en licht gecitronneerde botersaus, de andere keuze viel op een pave van zalm gebakken in een zoutkost en geserveerd met knapperige tuinsalades en kleine aardappeltjes in de schil. De bijgaande Australische Chardonnay, Hill of Gold van Golden Vintages, 2001, zorgde voor een extra aroma. Voor de desserten opteerden we voor een moeulleux van chocolade, zacht en smeuïg geserveerd met als toetje enkele rauwe appelschijfjes en vanille-ijs. De tarte-tatin was zonder meer overheerlijk, op flinterdunne bodem, heerlijk zacht gebakken appels met een onverwacht toetje in de vorm van vanille-ijs en appelschijfjes. De desserts zijn niet alleen van uitmuntende kwaliteit maar bovendien zijn de porties behoorlijk groot.

    Cap Sablon: elke dag, 7 op 7, geopend van ’s middags tot 23.30 u. Een mooie wijnkaart met uiterst genietbare en betaalbare flessen, een middaglunch met voorgerecht en hoofdgerecht voor slechts 10.90€. In de zomer een terras met directe betrokkenheid bij de intense bedrijvigheid van de Zavel.

    Jammer dat de culinaire gidsen deze kleine brasserie die best de vergelijking met de gezellige eethuizen en typische bistro’s uit Lyon kan doorstaan, nog niet hebben ontdekt. Hoe dan ook aan te bevelen voor zijn eigentijds architecturale benadering, vriendelijkheid en dienstverlening, maar vooral op het culinaire vlak. RVH.

    Cap Sablon, Lebeaustraat 75 , 1000 Brussel – tel 02/512 01 70

    24-04-2006 om 23:01 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herakles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HERAKLES,

    “Griekse” kwaliteitsbrasserie.

    Bij de opstart van het restaurant enige tijd terug, hadden Yannis Golfinos en zijn echtgenote reeds de typische Griekse overlast van plaasteren standbeelden en fresco’s van het Panthenon achterwege gelaten. Toch bleef de sfeer traditioneel met vele open ruimten, waar tradities, gezelligheid en veel babbels voorlopers werden van een moderne vormgeving.

    Het vernieuwde interieur van de Herakles is hedendaags, tegelijkertijd elegant en stijlvol met uitgesproken evenwicht in de gebruikte materialen zoals metaal, inox, leder, exotisch hout, arduin, … Deze eerde sobere decoratie wordt extra ondersteunt door grijze en zwarte tonen met het molbont als decoratief element, tenvolle in de schijnwerpers geplaatst door de indirecte verlichting.

    De nieuwe inrichting biedt evenzeer ruimte voor een terras, zwevend tussen hemel en aarde, waar men genietend van de zon, in openlucht, gezellig keuvelend, een lunch of diner kan degusteren. Het keukenteam dat voor tal van verrassende combinaties zorgt staat olv. Yannis Laios, terwijl in de zaal Kosta Trevlopoulos de figuurlijke scepter zwaait. De glimlach van zijn team vervloeit in een attente dienstverlening en uiterste efficiëntie waardoor het restaurant Herakles uitgroeit tot een stukje Griekenland met gulle, gezellige mensen die hospitality hoog in het vaandel voeren.

    Gulheid is een passende omschrijving voor de keuken. Met tal van traditionele trekjes in een leuk hedendaags kleedje en een puike selectie van dagverse schotels, krijgt men globaal een aangename verpozing. De overladen soms kilometerlange kaart, werd ingeruild voor oerdegelijke kwalitatieve producten.

    Tussen de voorgerechten ontdekten we de Meze Herakles, een assortiment van fijne proevertjes, een schotel die met de seizoenen evolueert. Aan te bevelen zijn evenzeer de scampi’s Herakles samen met fijne spekreepjes of een carpaccio van schaap op basilicum. Moussaka behoort net als de Griekse grillades tot de traditionele specialiteiten, maar ook een visbrochet of een fijne gegrilde zwaardvis zorgen samen met een Ierse entrecote voor culinaire topmomenten. In het dagverse assortiment zorgt de chef voor unieke combinaties van o.m. seizoensgroenten, wild, asperges, … Smaakhuwelijken tussen Belgische en Griekse producten hebben telkens weer een aangenaam, verrassend smaakaroma. Enkele “dubbele” schotels bieden een bijzonder uitgebreid gerecht waarvan twee volwassenen volop kunnen genieten, topper is en blijft de lamsschotel maar de ‘chef’s schotel’ zorgt voor afwisseling en leuk culinaire genot.

    De middaglunch, voorgerecht, hoofdschotel en koffie wordt binnen de 45 minuten geserveerd en kost amper 12.50€. Een bewijs dat de smaakpupillen ook op een snelle en best ludieke manier tot heerlijk degusteren kunnen aangespoord worden.

    De wijnkaart brengt een ruime keuze van kleine Griekse wijngaarden die kwaliteit en prijs binnen aanvaardbare perken houden. Het bewijst dat de pogingen die Griekenland sedert een 20-tal jaren onderneemt om waardevolle witte en rode wijnen te produceren, vruchten afwerpen. Tot de betere witte wijn behoort o.m. de Samaropetra Domaine Kir-Yanni €22.90, terwijl zowel de Nemea 200 Tselepos uit de Peleponesus, van 100% Agiorgitikodruif,€22 en de Domaine Tselepos 2002, €31.90 mogen aanbevolen worden. Het aanbieden van de wijn in een karaf is een oude Griekse traditie waardoor de wijn lucht meekrijgt en de aroma-ontwikkeling zich ten volle manifesteert.

    Restaurant Herakles is alle dagen geopend van 12 tot 15 uur en van 18 tot 24 uur behoudens op 24 december. Speciale menu’s voor groepen vanaf 10 personen en banketten vanaf 30 couverts. RVH.

    Restaurant Herakles, Dielegemsesteenweg 145, 1090 Jette tel 02-478 25 92 (Vlakbij de Place de l’Ancienne Barrière) www.restaurantherakles.be

    Quotering:

    Leuke en uitgebreide gerechten die soms in het drukke, iets te luidruchtige gewoel, deels hun waarde inboeten. Jammer dat ook keukengeuren tot in de gelagzaal doordringen.

    Gidsnoteringen:

    Delta: geen bouzouki of gebroken borden, wel goede keuzemogelijkheden voor lekkerbekken en wijnliefhebbers.

    24-04-2006 om 22:59 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.le petit prince
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Le Petit Prince.

    Restaurants die onafgebroken, gedurende 30 jaar met dezelfde uitbater, een groeiend cliënteel aantrekken zijn eerder zeldzaam. Francis Lefèvre runt sinds 1976 de Ukkelse ‘Petit Prince’ en dankt zonder enige discussie het overleven van zijn zaak aan het feit dat hij al die tijd, een uitzonderlijk enthousiasme tentoonspreidde maar vooral nooit het direct contact met zijn gasten verloor.

    Het buurtrestaurant met huiselijke sfeer dat Francis in 1976 opende, werd in de loop der jaren in een groter complex geïntegreerd. Het huiselijke, landelijke, met houtvuur en schouw bleef evenwel en is nog steeds bijzonder geschikt voor speciale gelegenheden zoals intieme grillparties. De aankoop van een aanpalende woning in 1986 geeft meer armslag en de bouw van een veranda enkele jaren nadien, zorgt ervoor dat “Le Petit Prince” in meerder zaaltjes kan worden opgesplitst, elk met eigen sfeer en charme, waardoor tegelijkertijd, een zeer verscheiden publiek van de uitgebreide menukaart kan genieten.

    De naamgeving verwijst voor één keer niet naar het verhaal van Saint-Exupéry, maar wel naar de Prins de Ligne, eveneens klein van gestalte. Charles-Joseph de Ligne was raadsheer van keizer Jozef II en van keizerin Catherina II en was tevens een briljant figuur. Met het typische kosmopolitisme van de 18de eeuw zorgde hij voor een erg genuanceerde analyse van het Ancien Régime samengebundeld in een 34-delig boekwerk “ Mélanges militaires, littéraires et sentimentaux”, een werk dat trouwens nog altijd wordt herdrukt.

    De keuken van Le Petit Prince is al even indrukwekkend en getuigt overduidelijk van mediterrane invloeden al duiken ook regelmatig exotische aroma’s en dito kleurschakeringen op. Kruiden en specerijen worden vakkundig gebruikt en resulteren o.m. in een brochette van St. Jakobsschelpen met zoutbloempjes uit Noirmoutier, een shii-take met Thaise curry en kokosmelk, en fazant op traditioneel Brabantse wijze of een exotisch Paaslam. Toch blijft elke overdreven “fusion” van ingrediënten achterwege en kiest Francis Lefèvre doelbewust voor de basisprincipes van de Frans-Belgische keuken met dagverse kwalitatieve producten. Kroketten met grijze garnalen uit Zeebrugge of een Belgisch kusttongetje, bewijzen ook hier het perfecte vakmanschap.

    De uitgebreide wijnkaart, zowat 250 vermeldingen, getuigt van een mengeling van traditie en nieuwe wereldwijnen. Een intense mix dus van de rijkdom van Franse en andere Europese wijngaarden met ontluikende en geapprecieerde aroma’s uit Argentinië, Chili, Australië en andere nieuwe wijnlanden.

    De menukaart van Le Petit Prince laat tal van persoonlijke keuzes toe, gaande van een eenvoudige schotel tot de absolute bestseller, het gastronomisch menu. Ook het marktmenu met een keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdschotels en 5 desserts is een voltreffer, kostprijs 25€, met bijhorende wijnen 35€ en met aperitief en koffie 42€.

    Degusteren in het nieuwe okerkleurige decor van Le Petit Prince is zonder meer leuk. De Zuiderse ambiance imponeert onmiddellijk en laat de nodige ruimte voor eigen harmonieuze interpretaties zoals Italiaanse parfums en Provençaalse aroma’s. Meubilair, verlichting, wanddecoraties o.m. een collectie prachtige doeken van Fabienne Christyn, zorgen voor zonnige, culinaire momenten.

    Le Petit Prince, 16 Prins de Lignelaan, 1180 Brussel (Ukkel). Tel 02-374 73 03

    Open van 12 tot 14 uur en van 19 tot 22h30. Gesloten op zondagavond en maandag de ganse dag. www.lepetitprince.be

    Kwotering: aangenaam en leuk decor, verrassende presentaties van aromarijke maar vooral smaakvolle gerechten. Prijs/kwaliteit absoluut aanvaardbaar. Zelfs in minder drukke momenten ebt de hospitality attentie bij het personeel af en toe weg. Tov vergelijkbare restaurants 7.8/10.

    Gidsenappreciatie:

    Lemaire: 80 punten, zeer elegant decor

    GaultMillau: 12 punten, ontspannend uitnodigend decor

    Michelin: 1 bestek, leuk familiaal restaurantje, traditionele keuken

    Delta: goede verhouding kwaliteit/prijs

    24-04-2006 om 22:58 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!