Een wijngebied tussen de hoogste toppen van de Alpen waar de beste wijnen worden geproduceerd! Dat vind je in Valle dAosta, in het noorden van Italië. Deze prachtige regio, grenzend aan Frankrijk en Zwitserland, is een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en voor zij die houden van authenticiteit en tradities. Komt daarbij de bijzondere gastronomie waarin de bergwijnen van Valle dAosta prominent aanwezig zijn.
Wie een reis maakt door Valle dAosta in het teken van de wijn, van het wijnproeven, krijgt de ganse regio te zien. De wijngaarden liggen immers langs weerszijden van de grote Aosta Vallei die de streek van west naar oost doorkruist. Een reis kan starten aan de voet van de Mont Blanc om daarna de mooiste gebieden te doorkuisen, dat van de Monte Rosa, van de Monte Cervino, van het Nationaal Park Gran Paradiso en tal van andere wijndomeinen, zelfs de hoogstgelegen wijngaarden van Europa. Een reis door Valle dAosta in het teken van de wijn is ook een ontdekking van mooie tradities want de wijnbouw is hier al meer dan 20 eeuwen oud.
De creatie van een Valle dAosta Wijnroute maakt het de bezoeker makkelijk kennis te maken met dat prachtige berggebied waar op een haast heroïsche manier de wijngaarden worden bewerkt. Volg de Valle dAosta Wijnroute en doorkruis de mooiste streken, bezoek de wijnkelders, ga proeven van de extreme wijnen en geniet van de gastronomie, de typische gerechten vergezeld van de beste DOC-wijnen (kwaliteitswijnen met een gecontroleerde herkomstaanduiding die binnen nauwkeurige regels geproduceerd is, ingevoerd in 1963).
De Route des Vins Valle dAosta is een netwerk van 6 coöperatieve wijnkelders, 28 wijnproducenten, 34 zorgvuldig geselecteerde twee- tot vijfsterren hotel-restaurants, kamers met ontbijt en verblijven op de boerderij. Binnenkort worden daar nog eens restaurants met een traditionele keuken aan toegevoegd.
De Route des Vins Valle dAosta pakt uit met een attractief aanbod, goed voor een korte kennismaking met de wijn en met de regio maar ook voldoende veelzijdig om een volwaardige reis samen te stellen.Het netwerk stelt verschillende types van wijnproeven voor, bezoek aan wijnkelders met informatie over de productiemethodes, geleide wandelingen door de wijngaarden, gastronomische maaltijden
Een wijnprogramma kan gecombineerd worden met een bezoek aan het mythische Spa-resort in Pré-Saint Didier. RVH.
Augustus 2009: Werken aan start- en landingsbanen Brussels Airport
Van 3 tot 28 augustus worden diverse werken uitgevoerd aan de start- en landingsbanen op de luchthaven, waardoor de verschillende banen tijdelijk buiten gebruik zullen gesteld worden.
Van 3 tot 10 augustus zijn de banen 07R/025L en 02/20 slechts verkort bruikbaar, en zonder gebruik van ILS. Dat betekent dat bepaalde vliegtuigen tijdens die periode enkel kunnen gebruik maken van de baan 07L/25R. Er zal gewerkt worden aan de zogenaamde Touch Down Zone van baan 02/20 en
Van 10 tot 18 augustus is baan 02/20 volledig gesloten voor opstijgende en landende vluchten, in beide richtingen. De twee banen in de richting 07/25 blijven tijdens deze periode volledig bruikbaar. De werken bestaan uit het vervangen van de antisliplaag (+/- 3mm ) en de slijtlaag van de startbaan ( +/-5cm ), alsook het vernieuwen van de aslijnbebakening.
Van 18 tot 28 augustus wordt baan 07R/25L volledig gesloten voor start en landingen
De beide andere banen 07L/25R en de baan 02/20 zijn dan volledig beschikbaar. Er wordt gewerkt aan het vernieuwen van de slijtlaag en waar nodig van de eerste onderlaag van de vliegveldverharding van de exit C2 alsook aan het vernieuwen van de nachtbebakening.
De voorgestelde dagen zijn betrouwbare richtdata, als uitzonderlijke weersomstandigheden een impact hebben op de werken is het mogelijk dat deze verschoven worden. De werken zullen verlopen in diverse stadia, die tijdens de betreffende periode gevolgd kunnen worden op de website van Brussels Airport (www.brusselsairport.be).
Deze werken zijn essentieel voor de veiligheid van de passagiers en kaderen binnen de geldende internationale verplichtingen rond luchtvaartveiligheid. Ze worden uitgevoerd in augustus omdat de zomer met het oog op dergelijke werken de beste combinatie biedt op het vlak van beschikbare uren daglicht, neerslag en verwachte vliegcapaciteit. RVH.
Kaas- en vleesboerderij De Stolpe kweekt de Traditional Herefords runderen. Dit ras is gefokt uit zuiver Engelse dieren zonder inmenging van buitenlandse bloedlijnen waarvan de afstamming teruggaat tot het in 1978 gesloten Herefordstamboek. Het zijn ultieme graasdieren die vele generaties geleden gefokt zijn door veehouders in Herefordshire en de Welsh border.
Deze veehouders konden zich geen dieren veroorloven die veel onderhoudsvoer nodig hadden en fokten een koe die gras efficiënt kon omzetten in vlees, meteen de reden waarom de Hereford over de hele wereld zo gewild is. De dieren kunnen bovendien heel ruwe weersomstandigheden aan en hoeven geen beschutting. In Canada bevallen de dieren zelfs in een temperatuur van 20° C. De dieren van boerderij De Reus grazen in verschillende natuurgebieden rondom Haamstede en Renesse en krijgen zelfs het gezelschap van ponys waardoor ze heel wat beweging hebben, facet dat perfect inspeelt op de malsheid van het vlees. Met het melk van de runderen, verwerkt in boerenkaas, sleepte de familie zelfs de bekroning van beste boerenkaas van Nederland in de wacht. RVH.
Radisson SAS Palace Hotel in Spa viert vijfde verjaardag
met opening van vier nieuwe vergaderzalen
Het Radisson SAS Palace Hotel biedt 4 nieuwe high tech vergaderzalen TERRA voorzien van daglicht en de meest moderne faciliteiten voor de organisatie van seminaries, vergaderingen of banketten. Het hotel beschikt nu over 300m² vergaderruimte verdeeld over 2 verdiepingen met ruimtes die moduleerbaar zijn tot elk 4 zalen. Bij de constructie van het nieuwe gebouw, op het bestaande terras aan de achterzijde van het hotel, werden 2 aspecten nauwkeurig onder de loep genomen: de integratie in het decor van het bestaande gebouw en de creatie van daglicht. Zo creëerde de architect, buiten de grote ramen aan de buitenzijde van elke zaal, ook daglichtinval via het plafond.
De lobby lounge met geïntegreerde en moduleerbare ruimtes voor koffiepauzes en een internethoek zijn ontworpen in een strak design, zonder het praktische aspect uit het oog te verliezen. Kleinere groepen kunnen genieten van een koffiepauze, barbecue of een cocktail op het buitenterras.
De bestaande zaal AQUA verwees reeds naar de natuurlijke waterbronnen vande Thermale stad Spa.TERRA is gelegen op de eerste verdieping, vlak boven de zaal AQUA en het dak van het gebouw is beplant met een ecologische vegetatie in harmonie met de aanpalende bossen op de heuvel. De naam verwijst tevens naar het kleurenpalet van het interieur en tenslotte was de huidige zaal in een vorig leven een TERRAs ...
Het Radisson SAS Palace Hotel, open sinds 2004 bevindt zich op de Place Royale in het hartje van Spa, naast de Dienst voor Toerisme en recht tegenover het Casino. De Thermen van Spa bevinden zich op de heuvel en zijn rechtstreeks verbonden met het hotel door een privé-kabelbaan. Gasten kunnen vanuit hun kamer rechtstreeks in badjas naar de Thermen van Spa gaan. Het hotel beschikt over 120 kamers, 8 Junior suites,1 luxueuze Palace Suite en een fitness ruimte voorzien van de nieuwste Technogym apparatuur.
Cathy Vander Eecken, Algemeen Directeur Radisson SAS Palace Hotel besluit: Dezenieuwe vergaderzaal TERRA is een mooi geschenk voor onze vijfde verjaardag en een zeer mooie integratie in de bestaande hotelfaciliteiten. De bijkomende ruimte geeft ons de opportuniteit om grotere groepen of meerdere groepen tegelijkertijd te verwelkomen en onze YES I CAN waarde nog te versterken voor onze klanten. RVH.