Ontdek nu Tropical Treasures op de Floriade 2012
Tot 7 oktober 2012 kunnen groenliefhebbers genieten van Floriade 2012, de wereldtuinbouwtentoonstelling die in de Nederlandse Venlo plaatsvindt op een oppervlakte van 66 hectare.
Voor één van de hoogtepunten van deze editie, het meest exotische gedeelte, heeft de Floriade een beroep gedaan op Jean Henkens, de Belgische architect-bioloog van Center Parcs. Jean Henkens is verantwoordelijk voor het ontwerp van de tropische serre en de botanische omgeving van het park.
Henkens legt zijn filosofie achter Tropical Treasures uit: Op de Floriade is een treasure box neergezet, een juwelendoos in de vorm van een grote plantenkas. In deze plantenkas kunnen de bezoekers de meest zeldzame en unieke creaties van de natuur bekijken en bewonderen.
De inspiratie voor de invulling van deze groene schatkamer is de Jungle Dome van Center Parcs Het Heijderbos. Als in oktober 2012 de Floriade ten einde zal lopen zullen alle planten die in deze schatkamer zijn geplant een nieuwe groei- en leefplek vinden bij Center Parcs.
Om ten volle van Floriade 2012 te genieten, biedt Center Parcs arrangementen (accommodatie + toegang tot Floriade) voor een onvergetelijk verblijf. Bij boeking via de site centerparcs.com, kunt u genieten van de beste tarieven voor een cottage van 2 tot 8 personen voor een weekendje weg of midweek. En voor de prijs van een dagticket, biedt Center Parcs een onbeperkte toegang tot de Floriade tijdens het verblijf. www.centerparcs.be
Nieuwe Spaanse rosado-wijn, uitzonderlijk gerijpt op eiken vat
Armandos Cappaerten wijnmaakster Ruth Sierra van Sinforiano Bodegas pakten uit met de innovatieop 21 en 22 april ll. Armando Cappaert kwam vorig jaar met het idee bij Sinforiano Bodegas aandragen. Dat viel niet in dovemansoren en wijnmaakster Ruth Sierra de la Gala ging er na de oogst meteen mee aan de slag. Het eindresultaat werd gepresenteerd in Kasteel Wurfeld (Maaseik), ter gelegenheid van de jaarlijkse voorjaarsdegustaties: Sinfo Rosado Fermentado en Barrica 2011 (DO Cigales).
Ik was er al een tijdje over aan het dubben: zou dat kunnen, een eikgerijpte rosé? vertelt Armando Cappaert. Het kan, maar blijkt zeldzaam te zijn. Waarom wil hij een roséwijn, bekend om zijn zomerse lichtvoetigheid, per se een eiktoets meegeven? Redenen te over eigenlijk. "Rosé heeft dikwijls een bedenkelijk imago. Maar ik ben er altijd van overtuigd geweest dat er zeer goede roséwijnen zijn. Je moet ervan houden natuurlijk. Het is iets tussen wit en rood in. Fris, fruitig, dorstlessend. Zoals onze jonge Sinfo rosado. Maar ik vroeg me af of eikrijping daar diepgang, structuur - avontuur ook - aan zou kunnen toevoegen.
"Eikrijping brengt leven en verrassing in de fles. De wijn evolueert in de tijd. De kunst is om hem zo te maken, dat de wijn gedurende een zekere periode verder verbetert in de fles. Dat laat ik natuurlijk aan Ruth over."
Ruth Sierra de la Gala: "Deze wijn is speciaal om verschillende redenen. Om te beginnen heb ik bewust de druiven geselecteerd van oude wijnranken die groeien op 790 m hoogte, op een veld genaamd la Crucica. De melange bestaat uit 80% tempranillo, 10% albillo en 10% verdejo. De bodem bevat diepgelegen klei, kalksteen en grote kiezels in de toplaag. Na de pluk heb ik het sap meteen op eik gezet voor de fermentatie, dat is zeldzaam. Vervolgens heb ik het 4 maanden laten rijpen op de fijne droesem in Amerikaanse eik. Daarvoor had ik een manier bedacht om de wijn meer volume en structuur te geven: nieuwe vaten met een eigen draaisysteem om de droesem "zwevende" te houden. Zo krijg je een speciale wijn die doet denken aan rode wijn maar het niet is..."
Volgens de eerste degustaties biedt de wijn een eclectisch resultaat en biedt hij het beste van twee werelden: de frisheid van een roséwijn gecombineerd met het mondgevoel van een lichte ronde rode wijn.
Exclusiviteit is geen loos woord want er komen maar 860 genummerde flessen op de markt. De Sinfo Rosado Barrica past uitstekend bij gevogelte, zoet- en zoutwatervis, zeevruchten, rijstgerechten (paëlla!), salades en lichtrijpe kazen.
De eerste proefnotities tonen als kleur het dieprose van zoete kers, in de neus: verse aardbeien, frambozen en venkel vermengd met geraffineerde wenk van vanille. Op het palet krijgt men een fruitige expressie, synergie van fruit en eik met lange complexe afdronk
Armandos Vineyard voert exclusieve kwaliteitswijnen en cavas in uit Spanje. Het bedrijf kiest bewust voor kleinschaligheid als tegengewicht voor massaproductie, massaconsumptie, inferieure kwaliteit, respectloze dumping, de verheerlijking van het goedkope ...
DulciSana, overheerlijke chocoladerepen met Stevia
Het leven kan goed zijn. Maar wist je dat het leven ook letterlijk overheerlijk kan zijn? Dat je vol energie door het leven kunt stappen zonder aan smaak te moeten inboeten? Met de chocoladerepen van DulciSana kan dit!
Genieten van DulciSana chocoladerepen met zoetstoffen van Stevia is genieten met zorg voor je gezondheid. In de DulciSana chocoladerepen werd geen glucose, kristalsuiker of fructose toegevoegd, maar wordt de authentieke smaak van chocolade wel bewaard.
Stevia chocolade is gezond omdat het al het goede van cacao combineert met het natuurlijk zoete plantextract Stevia. De Stevia plant is een van nature zoete plant uit Zuid-Amerika die geen calorieën of koolhydraten bevat. Het meest pure extract, Rebaudioside A, heeft een zoetkracht 300 keer groter dan suiker! Dankzij dit lekker en van oorsprong plantaardig zoetmiddel past chocolade nu nóg beter in een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon en een gezonde levensstijl.
De repen hebben een heerlijke frisse smaak door de toevoeging van fruit, gerst, vlaszaad of rijst.
Verkrijgbaar in 4 smaken: de pure chocolade reep met bessen werkt als een anti-oxidant, de pure chocolade reep met vlaszaad en gepofte rijst is rijk aan Omega 3. De melkchocoladereep met gerst en gepofte rijst is rijk aan vezels en de witte chocoladereep met framboos en mango is rijk aan vitaminen D & E. Beschikbaar in packs van 3 x 40g. Prijs: 1,69 euro per reep