Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    03-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw Wakaflex
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf nu 20 jaar garantie op loodvervangende dakaansluiting WAKAFLEX®!

     

     

    Geen enkel product ter vervanging van loden dakaansluitingen (opgaand metselwerk, kozijnen, schoorstenen, dakvensters…) is zo snel te verwerken en zo duurzaam als WAKAFLEX® van MONIER. De aansluitingsband is zelfvulkaniserend en rekbaar en staat garant voor een perfecte hechting. Bovendien is WAKAFLEX® vormvast, waterdicht en langdurig weerbestendig. En dat alles zonder dat gebruik hoeft te worden gemaakt van lood en het daarbij horende gereedschap. Met MONIER, toonaangevend producent van dakpannen, daksysteemcomponenten en isolatiesystemen, kon u altijd al zeker zijn van duurzaamheid en topkwaliteit. Dat bewijzen de productgarantie van 30 jaar op de pannen en de unieke systeemgarantie van 15 jaar op de weerbestendigheid van het dak al sinds jaar en dag. Met de 20 jaar garantie op WAKAFLEX® die MONIER vanaf Batibouw 2013 geeft, kan u gegarandeerd op beide oren slapen. 

     

    Er zijn heel wat factoren die de kwaliteit van een dak bepalen. Een goede, duurzame dakaansluiting is daar één van. En die hoeft tegenwoordig al lang niet meer uit lood te bestaan. Met WAKAFLEX® biedt MONIER u een water- en winddicht, milieu- en gebruiksvriendelijk alternatief waarmee u opgaand metselwerk, schoorstenen, kozijnen en dakvensters perfect en vakkundig afwerkt.

     

    WAKAFLEX® is gegarandeerd vormvast en weerbestendig. De metalen wapening loopt door tot aan de randen. Het materiaal blijft hierdoor strak aangesloten in alle richtingen en geeft wind en vocht geen kans tussen aansluiting en dakpannen te komen. Bovendien is WAKAFLEX® bijzonder rekbaar in beide richtingen (ca. 50% in de lengte en ca. 15% in de breedte)!

     

    WAKAFLEX® hecht zich ook perfect op alle plaatsen aan de ondergrond. Aan de randen zijn extra butyl kleefstroken aangebracht om de verwerking bij een vochtige ondergrond te vergemakkelijken. Op plaatsen waar WAKAFLEX® overlappend wordt aangebracht, treedt vulkanisatie op. Hierdoor is de overlap perfect waterdicht. Verhittings-, las- of plakmiddelen zijn voltooid verleden tijd. De verwerking gebeurt zonder speciaal gereedschap. Schaar en roller volstaan.

     

    WAKAFLEX is beschikbaar in de kleuren bruin, rood, antraciet en loodkleur en in rollen van 5 m x 140 mm, 5 m x 280 mm, 5 m x 370 mm, 5 m x 560 mm en 10 m x 280 mm. Met de 20 jaar garantie op de loodvervangende dakaansluiting WAKAFLEX pakt MONIER opnieuw met een garantie uit die in ongezien is in de dakensector.

    www.monier.be, www.dakgarantie.be

     

    03-02-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer Alpenvakantie

     

    Zomercampagne 2013: „De Alpenvakantie die bij je past”!

    Graubünden introduceert het persoonlijke reismagazine

     

     

     

    Het is vast herkenbaar: je gaat op zoek naar een leuke vakantiebestemming op internet, maar het aanbod is overweldigend. Met de zomercampagne 2013 „De Alpenvakantie die bij je past“ speelt Graubünden hierop in. Vanaf nu kunnen Vlaamse vakantiezoekers die een voorjaars/zomervakantie in de bergen voor ogen hebben op http://mijn.graubuenden.ch uit een verzameling van 90.000 reistips hun persoonlijke reismagazine met twee concrete voorstellen samenstellen. Juist: de Alpenvakantie die precies past.

     

    Met de marktoverstijgende campagne „De Alpenvakantie die bij je past“ zet de toeristische marketingorganisatie Graubünden Ferien de gast nog meer centraal.  Maar liefst 90.000 combinaties kan het systeem maken: luxueus hotel of gezellige berghut? Picknick of gourmetmenu? Bergdorp of alpiene stad? Een ontspannen wandeling, of toch liever het actieprogramma die zorg draagt voor de nodige adrenaline? Het gehele vakantiegebied Graubünden wordt zo tot een individuele belevenis die om de wensen van de gast draait. Na afsluiting van het keuzeproces krijgen de deelnemers een op maat gemaakt reismagazine van 24 pagina’s met voorstellen en links naar concrete, boekbare aanbiedingen.

    Aan het eind van de campagne, in augustus 2013, wint een gelukkige deelnemer zijn persoonlijke droomvakantie naar Graubünden.

     

    „Doel van de campagne is de bekendheid van Graubünden in België te vergroten en de spreekwoordelijke veelzijdigheid van deze bergregio tastbaar te maken“, aldus Gaudenz Thoma, CEO van Graubünden Ferien. Het systeem, dat voor het eerst in deze vorm wordt ingezet, kiest op basis van de keuzes die de gebruiker maakt op het gebied van accommodatie, gastronomie, grootte van de bestemming en activiteiten.  De gebruiker kan vervolgens zijn eigen reismagazine als pdf downloaden of per e-mail versturen. Verder kan het reismagazine ook worden geprint of bijvoorbeeld op de iPad worden opgeslagen. Ontwikkeld in zogenaamd responsive design past de layout zich dynamisch aan computer of telefoon aan en is hierdoor zowel op de pc-desktop, de tablet als de smartphone optimaal te bedienen.

     

    Duizend bergtoppen, 150 dalen en 615 meren. Graubünden is Heidi‘s geboortestreek, de bron van de Rijn, het land van de steenbokken en het vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland. Graubünden staat voor wereldberoemde vakantieplaatsen zoals St. Moritz, Davos Klosters, Arosa, Flims Laax maar ook voor authentieke bergdorpen en dalen. Graubünden heeft een unieke veelzijdigheid aan highlights voor groot en klein – een paradijs om te wandelen, te mountainbiken, te golfen, voor wellness, treinreizen, kunst & cultuur.

     

    03-02-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartjes

    De Hartjes van Leonidas,

    Om Valentijn liefdevol te vieren.

     

     

     

    Valentijn is het feest van de geliefden, een dag vol tederheid en romantiek. Het is de ideale gelegenheid om uw wederhelft te verwennen, en waarmee kan dat beter dan met chocolade? De meester-chocolatier Leonidas presenteert heerlijke chocoladehartjes in creatieve doosjes, tot groot genot van alle geliefden.

     

    Dit jaar zijn de kleine hartjes beschikbaar in drie smaken, voor momenten van intens plezier:

    Hartje Citroen: Een pleziertje van pure chocolade dat enkel met Valentijn de harten sneller doet slaan. Het krokante en bittere korstje van dit limited edition valentijnshartje verbergt een smeuïge citroenganache waar uw geliefde zo voor smelt. Sterke smaken met een zurige toets…

     

    Hartje pompelmoes: Het smeuïge roze hart van deze praline, omhuld in een overheerlijk laagje witte chocolade, laat alle tortelduifjes naar hartenlust meegenieten van de perfecte combinatie van pompelmoes en krokante witte chocolade. Speciaal voor Valentijnsdag: limited edition hartjes in een feestelijke verpakking.

     

    Hartje Vanille: Dit hart uit melkchocolade is onweerstaanbaar. Een verrukkelijke liefdesverklaring, gevuld met vanillecrème van het huis.

     

    Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het merk, verwent de meester-chocolatier de geliefden met een ‘limited edition’ ronde doos van 500 gr pralines, versierd met zowel klassieke als moderne dessins. Dit luxedoosje maakt Valentijnsdag nog verleidelijker en echt uniek. De chocolaatjes kunnen ook in een rood metalen hart met 12 kleine chocoladehartjes worden aangeboden.

    Een Leonidas-collectie in de kleuren van de liefde om onmiddellijk te ontdekken. Onweerstaanbaar voor alle tortelduifjes…

     

    De Hartjes van Leonidas,  om Valentijn liefdevol te vieren.

     

    Aanbevolen consumentenprijzen:

    Zakje hartjes, 100 gr: 2,34 €, metalen hart (12 hartjes): 7,50 €, ronde sierdoos, 500 gr netto : 24,50 €

    www.leonidas.com

     

     







    03-02-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw Façatile

    4 nieuwe kleuren geven de vlakke Façatile kleipan nog meer panache

     

     

     

    De Façatile kleipan van Wienerberger, fabrikant van hoogwaardige keramische bouwmaterialen en concepten, is een schot in de roos. Bouwheren vallen massaal voor de vlakke Koramic kleipan die een strakke, hedendaagse gevelafwerking mogelijk maakt, zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten.

     

    Wienerberger maakt de toepassingmogelijkheden nu nog interessanter door de introductie van vier gloednieuwe kleuren: aubergine blauw gesmoord, koperrood, grijsbeige en aardebruin.

    De Façatile gevelkleiplan levert niet alleen een vlakke en minimalistische gevel op, maar vormt ook een regendichte en ademende keramische huid. De pan wordt namelijk verticaal regendicht geplaatst op een uitgevlakte houten draagstructuur. Daarmee is de Façatile een ideale oplossing voor de na-isolatie van niet-geïsoleerde muren of van slordig opgebouwde spouwmuren met vochtbruggen tussen binnen- en

    buitenspouwblad. Omdat de dakdekker de plaatsing op zich neemt, verlopen de werken snel en probleemloos. Dat komt de timing en de prijs van de plaatsing ten goede.

     

    Net zoals de kleidakpannen uit het Koramic gamma wordt de Façatile op een ecologische wijze vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. Zij heeft een lange levensduur en een hele reeks unieke technische eigenschappen. Zij is met name UV-bestendig en kleurvast, vorm- en stootvast, krasbestendig en regendicht. Wienerberger garandeert ook een vorstbestendigheid van 30 jaar. Handige hulpstukken vergemakkelijken de plaatsing en dragen bij tot een prijsbewuste en mooie afwerking.

     

    Met de inox Façaclip kan de dakdekker elke pan in één beweging zowel vastschroeven als vastclipsen, wat resulteert in een drievoudige bevestiging. Voor de aansluiting op een hellend dak of ter hoogte van de dakrand van een plat dak kan de plaatser terugvallen op een speciaal keramisch eindstuk. Ook details zoals de aansluitingen aan ramen, deuren en hoeken zijn heel eenvoudig uit te voeren. Met het aluminium gevelhoekprofiel kan hij de buitenhoeken van het gebouw strak afwerken. Het aluminium ventilatieprofiel voorkomt dat insecten en ongedierte tot achter de gevel kunnen doordringen.

     

    Met de vier nieuwe kleuren is de Façatile kleipan, een oogstrelende kruisbestuiving van techniek en esthetiek, voortaan verkrijgbaar in zeven varianten: natuurrood, antraciet mat, blauw gesmoord, aubergine blauw gesmoord, koperrood, grijsbeige en aardebruin.

    www.koramic.com

     

     

    03-02-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw Glas

    Glas, (multi-)mediagenieker dan ooit!

     

     

    Met zijn uitgebreide bedrijfswebsite, de vernieuwde www.glaskeuze.be en zijn Glass Compass-  en Design Glass-apps bewijst SAINT-GOBAIN GLASS,  wereldleider in gecoat glas, dat geen enkel bouwmateriaal zo (multi)mediageniek  is als glas. Over glas valt dan ook heel wat meer te vertellen dan u op het eerste zicht vermoedt. Over zijn ecologische voetafdruk bijvoorbeeld. Daarom publiceert SAINT-GOBAIN GLASS vanaf nu ook zijn milieu-inzet op zijn website. Verder weten nog heel veel mensen niet dat bij buitenbeglazing maar liefst 6 verschillende Comfort-functies kunnen worden geïntegreerd en dat inzake binnenbeglazing de keuze quasi-legio is. Dankzij de vernieuwde website www.glaskeuze.be en de Design Glass-app komt u vanaf nu alles over glas te weten en kiest u in enkele klikken of vingerbewegingen exact dát type glas dat precies op uw behoeften is afgestemd.

     

    Uiteraard kiest u voor hoogrendementsglas als u energie wil besparen. En uiteraard kiest u dan voor het hoogrendementsglas van SAINT-GOBAIN GLASS. Met een U-waarde van 1,0 W/m²K, isoleert die tot 3 keer beter dan gewoon dubbel glas (U-waarde: 2,9 W/m²K.).  Welk SGG-glastype u het best kiest voor een optimaal binnenklimaat hangt evenwel af van de geografische ligging en de oriëntatie van uw woning. Daarom lanceerde SAINT GOBAIN-GLASS enkele jaren geleden als eerste in de bouwsector een gratis applicatie voor smartphones en multimediatabletten: de Glass Compass-app.

     

    Maar beglazing kan nog zo veel meer dan de warmte binnen en de koude buiten houden of de zon weren. Naast een thermisch isolerende en een zonwerende functie  kunnen vier andere Comfort-functies aan uw glas worden toegevoegd: zonwering, geluidswering, letselwering, personaliseerbaarheid en een easy-to-clean-werking.

     

    Met de vernieuwde website www.glaskeuze.be maakt Saint-Gobain Glass u nog meer wegwijs in deze zes basisfuncties. Naast de glaskeuzetest, waarmee de website een advies op maat produceert, worden vanaf Batibouw 2013 de verschillende Comfort 6 -functies duidelijk omschreven. En last but not least behandelt de website www.glaskeuze.be ook creatieve glastoepassingen via zeefdruk, zandstraling of figuurglas.

     

    Het aanbod aan interieurbeglazing van SAINT-GOBAIN GLASS is zelfs nog uitgebreider dan dat aan  buitenbeglazing. De SGG Design Glass-app is de ultieme gids in uw zoektocht naar het interieurglas dat perfect beantwoordt aan uw esthetische wensen en prima geschikt is voor de toepassing waarvoor u het glas wil gebruiken. 

     

    SAINT-GOBAIN GLASS waakt er permanent over dat het beleid inzake duurzame ontwikkeling in overeenstemming is met de basisprincipes voor gedrag en handelen die het bedrijf heeft opgesteld. Als eerste firma in de vlakglassector liet SAINT-GOBAIN GLASS een volledige levenscyclusanalyse (LCA) van zijn producten uitvoeren. De inspanningen die de producent zich wereldwijd getroost om zijn milieuvoetafdruk in al zijn productie-eenheden te verlagen, worden vanaf nu ook voor het eerst op de website www.saint-gobain-glass.com gecommuniceerd.

    www.saint-gobain-glass.com - www.glaskeuze.be

    02-02-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn kleurt lavendelblauw

    Valentijn kleurt dit jaar lavendelblauw…

    Brabantia brengt ‘Get Together’-tafelcollectie uit in trendy lavendelblauw

     

     

     

     

    Je valentijn verrassen? Daar is niets meer voor nodig dan gezellig samenzijn. Al geeft de ‘Get Together’-tafelcollectie van Brabantia natuurlijk een romantisch extraatje! De nieuwe lijn van porselein, textiel en accessoires kreeg alvast een eigentijdse lavendelblauwe kleur. Van een schattig eierdopje voor een exclusief ontbijt op bed tot een volledige set borden, kommen en schalen voor een onvergetelijke tête-à-tête.

     

    Met ‘Get Together’ hangt er romantiek in de lucht – of je nu iets uit de tafelcollectie cadeau geeft of met Brabantia je interieur sfeervol inricht. Lavendelblauw is de nieuwe kleur voor het uitgebreide assortiment. En zo krijgt de bestaande reeks in wit en grijs er een stijlvolle variant bij.

     

    Het ruime aanbod van porselein, textiel en accessoires inspireert je moeiteloos tot een uitnodigende tafel. Van een energiek ontbijt – koffiekoppen, bordjes voor geroosterd brood, schaaltjes voor ontbijtgranen, vrolijke eierdopjes – tot een gezellig vieruurtje met kleurrijke cappuccinokopjes, theetassen of fruitkommetjes. En uiteraard ontbreekt er niets voor een smaakvol driegangenmenu, inclusief tafellinnen en accessoires zoals hittebestendige onderzetters.

     

    Bijzonder leuk aan ‘Get Together’ is de ruimte voor verbeelding. Dankzij de drie kleuren en de verschillende materialen (porselein, bestek in rvs, hout, textiel, zachte silicone) kan je voor elke gelegenheid ‘mixen & matchen’ volgens je humeur. En we durven er veel op verwedden dat Cupido je alvast goedgezind stemt!

    www.brabantia.com

     

     





    02-02-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwland biercompetitie

    “Brouwland Biercompetitie”: De bierbattle der Lage Landen

     

     

     

    Brouwland gaat op zoek naar beste hobbybier en beste studentenbier van België en Nederland. Europa's meest gespecialiseerde leverancier voor bierbrouwers, Brouwland, organiseert samen met GUIDO en Studenten.net voor de vierde maal de Brouwland Biercompetitie.

     

    Vorige editie werd gezocht naar de beste hobbybrouwer van België, nu mag ook het beste studentenbier een lintje verwachten. Nieuw dit jaar is dat ook onze Noorderburen een sprong mogen wagen naar de eeuwige bierbrouwroem. De winnende teams krijgen naar goede gewoonte 500 liter van hun bier mee naar huis.

     

    De Brouwland Biercompetitie is reeds aan zijn vierde editie toe. De Hippe Hoppers, een team uit Brugge, veroverden vorig jaar de titel van Beste Hobbybrouwer van België. Het winnende bier, de blonde tripel Bryggja, werd ondertussen met succes gecommercialiseerd. Het succes van de afgelopen jaren heeft ertoe geleid dat Brouwland een stapje over de landsgrenzen waagt voor de organisatie van de “Bierbattle der Lage Landen”.

     

    Concurrentie is verzekerd deze editie! Na een uitbreiding naar Wallonië en Brussel voor de afgelopen wedstrijd, gaat nu ook Nederland voor de bijl voor de Biercompetitie, we maken er dus een echte Bierbattle van! Ook bij onze noorderburen zitten een aantal fervente hobbybrouwers. Zij krijgen nu dus ook de kans om een gooi te doen naar de titel van “Beste Hobbybier der Lage Landen” en “Beste Studentenbier der Lage Landen”.

     

    Brouwen is voor iedereen, dus mannen en vrouwen, net 18 of al een meer gevorderde leeftijd, iedereen is welkom om een team samen te stellen van 2 tot 8 personen en deel te nemen aan de wedstrijd. Professionele bierbrouwers worden uitgesloten van de competitie en deelnemers moeten ouder zijn dan 18 jaar.

    Inschrijven kan via www.mijnbier.be en dit uiterlijk vóór 28 februari 2013.

     

    Gezien de strijd zich enkel afspeelt tussen hobbybrouwers en niet iedereen de finesse van het brouwen reeds in de vingers heeft, krijgen alle teams midden februari en begin maart een snelcursus artisanaal bierbrouwen. Ze hebben dan nog tot 17 april om hun biertjes te optimaliseren, te bottelen en af te leveren.

    De ingeleverde bieren zullen aan een professionele keuring onderworpen worden door een uitgebreid leger van zythologen die, per categorie de vijf beste bieren selecteren. Deze teams stoten door naar de grote finale op 18 mei 2013.

     

    Tijdens de grote finale zal een professionele jury, bestaande uit zythologen, artisanale bierbrouwers en brouwmeesters, het bier van alle finalisten blind proeven en keuren. Het hele gebeuren wordt opgeleukt door Peter Van Asbroeck die ook dit jaar de presentatie voor zijn rekening zal nemen.

    De winnende teams mogen zich niet enkel brouwer van het beste hobbybier of het beste studentenbier der Lage Landen noemen, maar zien ook 500 liter van hun eigen recept gebotteld en gebrouwen worden door een artisanale brouwerij.

     

    02-02-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw Oras
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE ORAS DOUCHEBELEVING: SLIM IN GEBRUIK, KWISTIG MET COMFORT

    Gezin kan makkelijk tot 1.000 euro per jaar besparen

     

     

     

     

    De prijzen van water en energie zijn al lang geen lachertje meer. We moeten allemaal slimmer gaan verbruiken, willen we het betaalbaar houden. Tijdens Batibouw pakt Oras uit met twee uitblinkers: de revolutionaire thermostaatkraan Eterna en de vernieuwde handdouche Apollo. Beiden zetten hoog in op zuinig gebruik, maar ook op comfort. Want dat zijn bij Oras geen tegenstrijdigheden, zo wordt bewezen. 

     

    Oras is dan ook niet aan zijn proefstuk toe. Twintig jaar geleden ontwikkelde de Finse

    marktleider al de eerste ‘handenvrije’ elektronische kranen. Met name in publieke ruimtes spelen de troeven op het vlak van hygiëne en rationeel water- en energieverbruik. De particuliere huishoudens bleven echter niet lang achterop hinken, en ook daar geeft Oras de toon aan. 

     

    Oras Eterna – spectaculaire besparing 

    “De laatste jaren zijn de energieprijzen geëxplodeerd, maar is ook het ecologisch bewustzijn sterk toegenomen in het dagelijkse leven”, zegt Kosta Kourtis van Oras Belgium, “en daarin zijn de Finnen altijd al een gidsland geweest. Ook vandaag beschikt Oras nog altijd over de meest innovatieve technologie in de sector. Veiligheid en ecologie staan al jaren centraal, met een steeds sterkere focus op de waterbeleving in zijn geheel, zowel qua comfort als gebruiksgemak.”

     

    Slimmer omspringen met water doe je in de eerste plaats door overbodig verbruik te beperken. Maar dat laatste gebeurt soms zonder dat je er erg in hebt. Oras integreert daarom ook in de nieuwe Eterna een unieke EcoLed functie. De groene signaalled maakt de gebruiker attent op zijn water- en energieverbruik, en na 4 minuten gaat de straal dicht. Ruim voldoende om je te wassen en vooral, een spectaculaire besparing: tot 1.000 euro voor een gezin van 4 personen (gesteld dat elk gezinslid 10 minuten onder de douche spendeert). Wie nog een stap verder wil gaan, koppelt de Eterna aan de Oras Natura douchekop. Die verbruikt 50% minder dan een standaard douchekop. Tel uit je winst…

     

    Water besparen is één ding, douchen moet ook een aangename en ontspannende ervaring blijven.  Daarvoor zorgt dan weer de waterstraal uit de nieuwe, extra brede Eterna douchekop. De ergonomische vormgeving garandeert bovendien een veilig gebruik, ook voor kinderen, met een behuizing die nooit gevaarlijk heet wordt. Voor het nieuwe, meer hoekige design tekende Kirsi Svärd, met een oppervlaktemateriaal dat het midden houdt tussen glas en hoogglans. Geschikt voor de traditionele én eigentijdse badkamer dus. Bij de kleuren is er keuze tussen parelwit en grafiet (grijs). 

     

    De vernieuwde Oras Apollo handdouche, dertig jaar na zijn eerste verschijning, slaagt erin een ‘overvloedige douche’ te creëren, met een minimale hoeveelheid water. Het geheim? Een zachte waterspray, die het gevoel van een volheid combineert met slechts een fractie van een ‘normale’ douchestraal. 

     

    Tot slot zijn de ergonomische vormgeving van de handdouche, het moderne glijstuk en een aparte handdouchehouder evidente functies die de gebruiksvriendelijkheid van de douche verhogen. Uiteraard is de verchroomde glijstang voorzien van een aparte, ruime shampoohouder die handige opbergruimte biedt. De transparante shampoohouder kan bovendien gemakkelijk worden verwijderd en gereinigd.

    www.oras.com

     

     

     

    01-02-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oman : wandelen en fietsen

    Wandelen en fietsen in Oman

     

     

     

     

    Dit jaar, wordt van 11 tot 16 februari de 4de editie van de ‘Tour of Oman’ georganiseerd.  De bestemming biedt dan ook goede faciliteiten voor een fiets- of wandelvakantie. Eind 2012 werden de mogelijkheden voor de actieve reizigers in het Sultanaat verder uitgebreid. Met de komst van ‘Bike and Hike Oman’ kunnen bezoekers genieten van hoge kwaliteit fiets- en wandeltochten in het Al Hajar gebergte.

     

    Het hoofdkantoor van Bike and Hike Oman is gevestigd in hotel The View in Al Hamra in het Al Hajar gebergte. Vanuit dit kantoor worden verschillende begeleide fiets- en wandeltochten georganiseerd op drie verschillende niveaus, hierdoor zijn de tours geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De tochten leiden gasten door tropische, groene oases met palmbomen, door de straatjes en steegjes van oude steden, langs forten en kastelen en over imposante bergketens.

     

    Bike and Hike Oman hecht veel waarde aan het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit van de aangeboden tours. Om deze reden werkt het bedrijf alleen met professionele apparatuur van internationaal gerenommeerde merken zoals ‘Focus Bikes’, ‘Salomon’ en ‘The North Face’. Om de veiligheid van de deelnemers te garanderen, worden speciale fietshelmen aangeboden. Deze dienen tijdens de tochten ten allen tijde te worden gedragen. Hiernaast geldt een snelheidsbeperking van 25km/u voor de verharde afdalingen en is er altijd een volgwagen aanwezig. Het personeel is bovendien getraind in eerste hulp en de gids beschikt over een EHBO-kit.


    Het personeel van Bike and Hike Oman bestaat uit meertalige gidsen uit Europa en lokale Omani. Gasten kunnen op bijzondere wijze een sportieve ervaring combineren met een ontdekkingstocht door de cultuur, het erfgoed, de tradities en de moderne manier van leven in Oman. Naast het actieve onderdeel van de tochten, zal de interactie met de lokale bevolking en het bezoeken van musea en lokale winkels een belangrijk onderdeel van de fiets- en wandeltours zijn.


    Het Sultanaat Oman is een land dat een waaier aan outdooractiviteiten biedt. De regio rondom Al Hamra, in het Al Hajar gebergte, beslaat een oppervlakte van maar liefst 900 km2 en kent een hoogteverschil van bijna 2 km. De hoogste bergtop in het Al Hajar gebergte, Jebal Shams, is 3009 meter boven de zeespiegel gelegen.

     

    Bike and Hike Oman werkt nauw samen met het Ministerie van Toerisme van Oman en de lokale autoriteiten om actief eco toerisme in verschillende regio’s van het Sultanaat te ontwikkelen. Hiervan profiteert de lokale economie, en worden bovendien de mogelijkheden die het Sultanaat van Oman als actieve vakantiebestemming biedt, verder benadrukt.

    www.visitoman.be - http://www.bikeandhikeoman.com        

     

    31-01-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostende, startplaats van droomcruise

    Meezeilen met een viermaster van Star Clippers spreekt altijd tot de verbeelding. Als zo’n cruisereis start in de haven van Oostende is het nog moeilijker om aan de droom te weerstaan. Op 28 augustus 2013 is het zo ver, dan begint een onvergetelijke reis van 10 nachten, aan boord van de Star Flyer, met als eindbestemming Lissabon.

     

    De Star Flyer van cruisespecialist Star Clippers kun je geenszins vergelijken met een mega cruiseschip. De maximum capaciteit is slechts 180 passagiers, vandaar de ontspannen, ongedwongen sfeer aan boord. De Star Flyer is gebouwd naar het model van 19de eeuwse zeilklippers maar voorzien van de modernste techniek en hedendaagse comfort.

     

    De cruise vanuit Oostende is een unieke kans om kennis te maken met het comfort van de Star Flyer. Het reistraject richting Portugese hoofdstad is bijzonder aantrekkelijk, zeker met de aanleghavens Honfleur, Brest in Frankrijk en La Coruna, Vigo in Spanje. Er zijn ook vijf dagen op zee, tijd om samen met de vriendelijke bemanning de kneepjes van de zeilkunst te leren kennen, tot hoog in het kraaiennest te klimmen of gewoon te relaxen.

     

    De reis met Star Clippers, van Oostende naar Lissabon, duurt tien nachten en in de prijs is begrepen: inscheping in Oostende, vlucht Lissabon-Brussel, verblijf op basis van volpension. Prijzen (afhankelijk van soort cabine): van € 2035 tot € 2738 pp.

    www.starclippers.com



     

     

    30-01-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintersport Karinthië

    WINTERSPORT IN KARINTHIË: NIET GESLAAGD GELD TERUG

    Meest gevarieerde skigebied van Oostenrijk garandeert skiplezier tot in de lente

     

     

     

    Voor wie altijd al wou leren skiën maar de lessen nogal duur vond is er geen excuus meer. In de Oostenrijkse skiregio Karinthië kan je voortaan leren skiën voor amper 129 euro per persoon (inclusief uitrusting).

    Wie na 3 dagen nog niet op de latten kan staan krijgt zijn geld terug. Een bijzonder initiatief waarmee Karinthië haar troef als skigebied voor alle skiliefhebbers in de verf wil zetten. Want met meer dan 1.000 km aan pistes en bijna 300 liften, verspreid over 31 verschillende skigebieden, is Karinthië één van de omvangrijkste en meest gevarieerde wintersportregio’s van de Alpen. Dat gecombineerd met haar milde klimaat, vele wellnessfaciliteiten en bergtoppen van boven de 3.000 m maakt van Karinthië de gedroomde wintersportbestemming, zelfs tot ver in de lente.

     

    Als zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, is Karinthië een buitenbeentje in Alpenland. Enerzijds vindt men er de hoogste berg van Oostenrijk (de Grossglockner, 3.798 m hoog) en de langste zwarte piste van de Alpen (Goldeck in Spittal a/d Drau, 8,5 km lang) terug, maar anderzijds zijn er weinig skigebieden waar gezinnen en beginnende skiërs zo aan hun trekken kunnen komen. In de regio Katschberg of aan de Gerlitzen Alpe kan je als beginneling naar hartelust de skisport leren ontdekken. Iets wat dit jaar nog aantrekkelijker wordt met de zogenaamde ‘geld-terug-garantie’ die de verschillende Karinthische skigebieden hebben ingevoerd. Voor amper 129 euro pp. (inclusief uitrusting) kunnen volwassenen en kinderen (vanaf 6 jaar) gedurende 3 dagen telkens 7,5 uur les volgen bij een gediplomeerd skimonitor. Wie na drie dagen niet zonder hulp van een blauwe piste kan afdalen, krijgt zijn geld terug. De actie is geldig in alle skigebieden van Karinthië en kan geboekt worden via www.karinthie.com.

     

    GEZINS-EURO EN LENTESKIËN

    Een ander budgetvriendelijk initiatief is de gezins-euro actie van het skigebied Bad Kleinkirchheim/St.Oswald. Dit gebied is met zijn ruim 100 pistekilometers het op één na grootste van Karinthië. Kinderen onder de 12 jaar kunnen er tijdens bepaalde periodes voor maar 1 euro skiën of snowboarden, uitrusting inbegrepen. Meer nog, tijdens de SkiThermenWeken van 9 maart tot 1 april ontvangen alle gasten een gratis skipas bij een verblijf vanaf 7 nachten. De toegangsprijs voor de thermen van het Römerbad en St. Kathrein bedraagt in die periode nog maar de helft. Ideaal dus voor zonneskiërs die ook na het echte hoogseizoen de skilatten willen aanbinden. Meer info over de gezins-euro vindt men terug via www.familien-euro.at.

     

    ANDERS DAN ANDERS

    Dat Karinthië geen doorsnee wintersportregio is heeft veel te maken met haar zuidelijke ligging. Hierdoor is het klimaat er over het algemeen milder en schijnt de zon er vaker. Daarnaast telt Karinthië het grootst aantal meren van Oostenrijk. Met ruim 1200 wateren en 200 meren – zoals de Weissensee met de grootste natuurijsvlakte van Europa – is Karinthië een paradijs voor schaatsers en ijsgolfers. Tot slot staat Karinthië bekend om zijn vele thermen of wellnesshotels, zoals het moderne Thermal-Römerbad in Bad Kleinkirchheim of de in juli 2012 geopende KärntenTherme in Warmbad-Villach die met zijn 11.000 vierkante meter de grootste thermen van Oostenrijk zijn.

     

    VLOTTE VERBINDINGEN

    Dat Karinthië de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk is zorgt ervoor dat de afstand vanuit België wat verder is dan naar sommige andere regio’s in Oostenrijk. Maar met zijn 1.100 km is de afstand Brussel-Klagenfurt vergelijkbaar met die naar de meeste Franse skistations in de Alpen. Daarnaast biedt Austrian Airlines dagelijks meerdere vluchten aan vanuit Brussel naar Klagenfurt (overstappen in Wenen). Van daaruit heb je vlotte trein- en busverbindingen naar de verschillende skigebieden.

    www.karinthie.com of www.austria.info/be_nl/home/tags/karinthie

     

     

     

    30-01-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw Monier dakisolatie

    De dunste én de mooiste dakisolatie voor uw woning ... en een extra financieel duwtje in de rug voor u

     

    Als u isoleert, begin dan met het dak. Die is in de meeste woningen de belangrijkste oorzaak van hoge verwarmingskosten. Doorheen een ongeïsoleerd dak gaat tot 2 keer meer warmte verloren dan doorheen ongeïsoleerde buitenmuren. Ook als uw dak al in het verleden werd geïsoleerd, is het zeker aan te raden om bijkomende isolatie aan te brengen. Dakisolatie is immers een investering die quasi-meteen rendeert: u geniet van meer comfort, van een energiefactuur die tot 30% lager is én u verhoogt de waarde van uw woning. Wil u die waarde nog meer verhogen en uw woning een dak geven die niet alleen energetisch maar ook esthetisch top is, doe dan beroep op de MONIER CLIMA COMFORT PLUS-isolatiepanelen in combinatie met één van de vele dakpansoorten ui het uitgebreide MONIER-panassortiment. Als totaalleverancier van dakpannen, daksysteemcomponenten en dakisolatiesystemen, is MONIER uw partner bij uitstek als u uw woning een duurzame, een warme én een mooie muts wil opzetten. Een muts die dankzij het rijke MONIER-dakpanaanbod perfect bij u past. En die de dunste is bovendien. Want dankzij zijn extreem goede lambdawaarde van 0,021 W/m K isoleert CLIMA COMFORT PLUS al vanaf een dikte van 6 cm 14% beter dan PUR-panelen met een lambda 0,024 W/m.K. De uitgelezen isolatie-dakpan-totaaloplossing voor renovatie en voor nieuwbouw dus. 

     

    MONIER CLIMA COMFORT PLUS is een 2-in-1 systeem voor dakisolatie langs buiten. In één paneel, dat rechtstreeks op uw dak wordt gemonteerd, zitten zowel het dampdoorlatend onderscherm als de isolatie vervat. De panelen worden aan de bovenzijde van de draagconstructie van het dak aangebracht en via tand- en groefverbindingen met elkaar verbonden.

     

    De grootste troef van MONIER CLIMA COMFORT PLUS t.o.v. andere isolatiepanelen is zijn superieure λ(lambda)-waarde dankzij het gebruik van Resol  als isolator. Met 0,021 W/m.K is die de laagste op de markt. Een bijkomend voordeel van de superieure isolatiewaarden van Resol is dat de dikte van MONIER CLIMA COMFORT PLUS beperkt kan blijven zonder dat aan warmteweerstand wordt ingeboet. Vandaar dat MONIER CLIMA COMFORT PLUS al vanaf 60 mm dikte de waarden die de overheid adviseert probleemloos haalt als er al een beetje minerale wol aan de binnenkant van het dak is aangebracht en zonder isolatie al vanaf 80 of 100 mm dikte.

     

    Met isolatiesystemen, dakpannen en daksysteemcomponenten is MONIER in België de enige producent die met kennis van daken quasi-alles voor het dak aanbiedt en er zo  geen ander voor zorgen dat alle onderdelen van uw dak perfect op elkaar zijn afgestemd, dat uw dak u bescherming biedt tegen koude in de winter en oververhiting in de zomer én dat u een dak hebt dat ook qua uitzicht perfect bij u past.  

     

    Voor bouwers en verbouwers met een neus voor design en kwaliteit stelt MONIER op Batibouw de Signy®-dakpan voor. Signy® is een vlakke dakpan van groot formaat met een geraffineerd vormgegeven neus. De dakpan kan zowel in rechte lijn als in kruisverband worden gelegd en laat toe dakvlakken met een volkomen verschillend lijnenspel te creëren. Naast het esthetische aspect is bij de ontwikkeling van de Signy®-pan ook uitermate veel aandacht besteed aan het ontwerp van een technisch hoogwaardige kop- en zijsluiting. Daarnaast krijgt ook de Postel 20, dé referentie onder de stormpannen, de aandacht die hij verdient. Deze pan, beschikbaar in natuurrood, rustiek engobe en double black,  combineert robuustheid met een elegant design. De nieuw ontworpen kop- en zijsluitingen verzekeren een betere waterafvoer en voorkomen bij wind zo veel mogelijk het insijpelen van neerslag.

    www.monier.be





    30-01-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benidrom, een attractie voor het hele gezin


    BENIDORM: EEN ATTRACTIE VOOR HET HELE GEZIN

    Spaans toeristenoord zet voluit in op gezinnen met kinderen

     

     

     

    Wie houdt van zon, zee, strand én attractieparken is in Benidorm aan het juiste adres. Met meer dan 3.000 zonuren per jaar, kilometerslange zandstranden, kristalhelder zeewater en 5 van Spanjes mooiste attractieparken is Benidorm de gedroomde zonbestemming voor het hele gezin. Tel daar nog de talrijke watersportmogelijkheden, de 125 hotels, 6.000 appartementen en 10 campings waarvan de meeste uitgerust zijn met kindvriendelijke faciliteiten en je weet op voorhand dat je van een zorgeloze vakantie kan genieten. Bienvenida en Benidorm! 

     

    Benidorm heeft een lange staat van dienst als het op toerisme aankomt. Reeds in de jaren 70 werd het toenmalige vissersdorp aan de Costa Blanca bezocht omwille van haar uitzonderlijk zonnig en warm klimaat. Vandaag de dag is Benidorm één van de meest complete zomerbestemmingen in Europa. Dat Benidorm het afgelopen decennium in België vooral bij een ouder publiek aanslaat is dan ook niet verwonderlijk. Want dankzij haar microklimaat kan Benidorm ook in de wintermaanden nog rekenen op een gemiddelde van 7 uren zon per dag en een temperatuur van 18°C, wat het de gedroomde bestemming maakt voor de Belgische ‘overwinteraar’.  In de zomermaanden echter zie je een heel ander beeld. Dan liggen de playas vol met jongeren, koppels en gezinnen met kinderen, genietend van zon, zee en zo veel meer.

     

    Vamos a la playa

    Benidorm telt een paar van de mooiste zandstranden van Spanje. Levante en Poniente Beach zijn wereldberoemd omwille van hun fijn goudgele zand, zuidelijke oriëntatie en indrukwekkende zonsondergangen, beide zijn ze uitgerust met tal van faciliteiten. Poniente beach heeft een prachtige promenade, ontworpen door de bekende Spaanse urbanist Carlos Ferrater die zich liet inspireren door de golven en kliffen aan de Costa Blanca. Het is er heerlijk toeven op één van de vele terrasjes of bankjes. ’s Avonds, wanneer de restaurants, bars en clubs hun deuren openen, verandert de promenade in een bruisend nachtcentrum.

     

    Wat veel mensen niet weten is dat Benidorm ook bekend staat voor zijn uitzonderlijk aanbod aan attractieparken, nl Mundomar,Terra Natura, Aqua Natura, Terra Mitica en Aqualandia. Kortom keuze uit dierenparken, waterparken, waterratten en pretparken.    

     

    Naast de vele attracties die Benidorm rijk is, heeft de badplaats ook een indrukwekkend logiesaanbod. Na Madrid en Barcelona telt Benidorm het grootste aantal hotelbedden van Europa. Meer dan 125 hotels, gaande van 1 tot 5 sterren, zijn voorzien van alle modern comfort en kindvriendelijk ingericht. De meeste onder hen hebben een kinderclub, animatieteam en zijn uitgerust met aparte kinderbaden. Wie liever kampeert kan terecht op één van de 10 campings rondom Benidorm. Tenslotte zijn er nog zo’n 6.000 appartementen die verspreid over de stad gelegen zijn. 

     

    Benidorm ligt 38 km ten zuiden van Alicante en 106 km ten zuiden van Valencia. De eenvoudigste manier om Benidorm te bereiken is dan ook met het vliegtuig. JetairFly vliegt 4x per week vanaf Brussels Airport naar Alicante, 3x per week vanuit Oostende en Charleroi en 2x per week vanuit Luik. Ook Ryanair vliegt in de zomermaanden zelfs dagelijks vanuit Charleroi naar Alicante.  Wie liever met de auto naar Benidorm reist dient zo’n 1.860 km te overbruggen vanuit Brussel. 

    http://en.benidorm.es

     

     

     

     

     





    29-01-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servië, jaar van de cultuur

    Servië roept 2013 uit tot Jaar van de Cultuur

    Aftrap voor nieuwe promotiecampagne tijdens Vakantiesalon van Brussel.

     

     

     

    Het Nationaal Bureau voor Toerisme van Servië heeft 2013 uitgeroepen tot Jaar van de Cultuur. Tijdens het komende Vakantiesalon van Brussel wordt de aftrap gegeven voor deze nieuwe promotiecampagne. Doel van de campagne is om het culturele erfgoed van Servië onder de aandacht te brengen en toeristen bewust te maken van het brede culturele aanbod van het land.

     

    Servië heeft een rijkdom aan cultureel erfgoed. Maar liefst 17 Romeinse keizers zijn geboren op het grondgebied van het huidige Servië, en hebben hun sporen achtergelaten in de Servische cultuur. Een van de belangrijkste is Constantijn de Grote geboren in het huidige Nis. Dit jaar is het 1700 jaar geleden dat hij het edict van Milaan uitvaardigde, wat in Nis met verschillende festiviteiten gepaard gaat. Servië vormde lange tijd ook de grens tussen het Ottomaanse en het Habsburgse Rijk, hetgeen nog terug te zien is in de talrijke forten en vestingen langs de rivier de Donau. Daarnaast telt het land honderden middeleeuwse kloosters die op de mooiste plekjes van het land verscholen liggen.

     

    Ook de hedendaagse cultuur en het moderne Servië krijgen de nodige aandacht. Naast traditionele muziekfestivals en oogstfeesten, heeft het land verschillende evenementen waarin creativiteit, mode en moderne en uitvoerende kunsten centraal staan. Het jaarlijkse Mixser Festival, een multidisciplinair platform waarin de creatieve industrie van de Balkan tot uiting komt, presenteert zich in Brussel met een expositie van 28 januari t/m 1 februari (www.eurodest.nl/mixser.pdf). Andere activiteiten zijn het jaarlijkse filmfestival, de mode- en designweek van Belgrado. Tevens heeft Servië talrijke kunstgalerieën en vinden er vele klassieke en moderne concerten plaats.

     

    Met deze campagne wil Servië de reiziger aanmoedigen kennis te maken met de verschillende culturele facetten van Servië om zo een beter beeld te krijgen van de Servische cultuur en bevolking. Dit jaar zullen dan ook verschillende nieuwe reisproducten ontwikkeld worden. Verschillende Belgische touroperators bieden reeds culturele rondreizen aan naar Servië. Tevens is recent een nieuwe culturele brochure verschenen.

     

    Servië presenteert zich dit jaar weer op het jaarlijkse Vakantiesalon van Brussel van 31 januari t/m 4 februari a.s. (paleis 5 stand 5421). Tijdens het dagelijkse happy hour om 14.00 uur kunnen gasten genieten van traditionele Servische hapjes en drankjes.

     

     







    29-01-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitale kloof

    De digitale kloof tussen Europa en de rest van de wereld verbreedt zich

     

     

     

    De internetbarometer van Email-Brokers werd voor de allereerste keer op pan-Europese schaal uitgevoerd en analyseerde 13 miljoen websites. Van de 21 onderzochte landen zijn er slechts 7 waarvan minstens 50% van de bedrijven een eigen website hebben. Frankrijk, Tsjechië, Portugal en Hongarije zijn de ‘minst slechte leerlingen’.

     

    Volgens de nieuwste studie van het bedrijf Email-Brokers, West-Europees leider in database management en interactieve marketing, vormt internet het zwakke broertje van de Europese economie. Het aantal bedrijven in Europa dat professioneel aanwezig is op internet, blijft bedroevend laag, waardoor de mogelijkheden die e-commerce en sociale media bieden op vlak werkgelegenheid en inkomsten nog te vaak onbenut blijven.

     

    « Het tekort aan bedrijven die actief gebruik maken van internet is uiteraard bijzonder nadelig voor de volledige Europese economie, aangezien dit ons continent de verdere groeimogelijkheden ontzegt en meer specifiek de exportmogelijkheden. De internationale concurrentie is namelijk wel al bezig met het benutten van deze voordelen », beklemtoont William Vande Wiele, CEO van Email-Brokers. « De zwakke aanwezigheid van commerciële websites in Europa is bovendien des te verontrustender, omdat er volgens de Europese Commissie, tegenover elke verloren job in de ‘traditionele economie’ 2,6 nieuwe ‘digitale’ jobs staan. Deze studie toont ook aan dat bij de 21 onderzochte landen slechts 7 ervan, een online aanwezigheid kennen van minstens 50% van hun bedrijven. »

     

    Email-Brokers onderzocht tevens de evolutie van de ontwikkeling van het internet in Europa tussen 2010 en 2012. Daaruit bleek dat Duitsland (met 64%), België (61%) en Nederland (58%) de landen zijn waar het percentage van bedrijven met een eigen website het hoogst is. Tsjechië (stijging met 11% van het aantal commerciële websites op een jaar tijd), Frankrijk (+10%), Portugal (+9%) en Hongarije (+9%) kennen daarentegen de meest beloftevolle groei.

    Op vlak van sociale media spannen Groot-Brittannië (6% van alle bedrijven), Italië (5,6%) en Zweden (5,4%) de kroon. Groot-Brittannië (16%) is samen met Liechtenstein (17%), tevens het land met het hoogste percentage van bedrijven die actief zijn in e-commerce.

     

    Vergeleken met deze over het algemeen zwakke prestaties, lijken de abnormaal hoge cijfers van het aantal illegale websites paradoxaal. België leidt deze competitie met 91% van zijn websites die de geldende wetgeving niet respecteren, gevolgd door Turkije (89%), Albanië en Oekraïne (beiden 88%). Het onderscheid met andere landen zoals Luxemburg (17%) en Frankrijk (23%) is frappant.

     

    « Het is nog niet te laat om te reageren, maar het is ondertussen wel al vijf voor twaalf… », besluit William Vande Wiele. « De Europese ondernemers slagen er niet in om de immense voordelen die de digitale wereld en meer specifiek internet met zich mee brengen te verzilveren. Ze vormen nochtans een bijkomend verkoopkanaal, zowel lokaal als internationaal. Door de groeiende impact van sociale netwerksites verandert het gedrag van de consumenten ingrijpend, omdat we meer informatie krijgen dan ooit tevoren over hun profiel, hun koopgewoonten, hun communities enz.

    De hamvraag voor de komende jaren wordt wie zich zal weten aan te passen aan deze veranderingen. Terwijl de crisis ons economisch systeem verder ondergraaft, wordt het stilaan tijd voor de overheid om eens een initiatief te lanceren met het oog op de steun van de verdere ontwikkeling van internet in Europa. Er staan miljoenen banen op het spel en enkel een significante investering in de nieuwe media zal toelaten om deze nieuwe jobs ook effectief te creëren.»

     

     

    29-01-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forum Vakantieparticipatie

    Forum Vakantieparticipatie 2013:

    105.000 kansarme Vlamingen kunnen goedkoop op vakantie

     

     

    In 2012 kon een record aantal Vlamingen met een laag inkomen door toedoen van het Steunpunt Vakantieparticipatie op daguitstap gaan of er voor enkele dagen op uit trekken. Dat maakte Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois in Kortrijk bekend op het Forum Vakantieparticipatie 2013. Op het Forum gingen vakantiemakers, kansarme vakantiegangers en sociale organisaties met elkaar in dialoog. Het Steunpunt stelde er ook de catalogus met het nieuwe vakantieaanbod voor 2013 voor.

     

    Vakantie is volgens toerismeminister Bourgeois een behoefte voor iedereen: “Ook voor wie het minder breed heeft, is het belangrijk de batterijen op te laden. Ik waardeer het daarom erg dat reeds 450 toeristische ondernemingen hun deuren openstellen voor kansarmen. Dankzij hun kortingen kunnen mensen in armoede genieten van vakantie, en wordt zo sociale uitsluiting verminderd en verhinderd. Ik doe dan ook samen met het Steunpunt Vakantieparticipatie een oproep tot de toeristische sector om die inspanning te blijven leveren voor maatschappelijk kwetsbare groepen.”

     

    Het Steunpunt Vakantieparticipatie, een dienst van Toerisme Vlaanderen, onderhandelt over sociale tarieven voor kansarme vakantiegangers met toeristische attracties, logiesuitbaters en vakantieaanbieders. Het Steunpunt wint duidelijk aan bekendheid. In 12 jaar werking nam het aantal vakantiegangers toe van 752 in 2001 (toen het aanbod nog beperkt was tot georganiseerde sociale vakanties) tot liefst 105.000 vorig jaar. 

     

    “Het succes van Vakantieparticipatie is het mooie resultaat van een unieke PPS-formule: samenwerking tussen overheid, sociale organisaties, veel vrijwilligers en toeristische ondernemers. Het enthousiasme van al deze actoren zorgt voor grotere kansen op een betaalbare vakantie voor iedereen. 450 toeristische ondernemingen, en meer dan 1000 sociale organisaties werken samen met het Steunpunt opdat ook mensen met een laag inkomen vakantie kunnen beleven”, aldus minister Bourgeois. 

     

    Toerisme Vlaanderen brengt elk jaar sociaal voelende ondernemers, kansarme vakantiegangers en sociale organisaties samen op een forum om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen voor verbeteringen of nieuwe initiatieven. Dit jaar was het thema (vakantie)verhalen. Toerisme Vlaanderen start een website om die verhalen te delen en het netwerk te versterken. 

    www.vakantieparticipatie.be.

     

     

     

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw Aiphone

    AIPHONE stelt JM VIZOCAM TOUCH voor op Batibouw 2013: de kleurenvideofoon met 7 inch aanraakscherm

     

     

     

     

    Naar goede gewoonte maakt CCI tijdens Batibouw van de gelegenheid gebruik om de nieuwste videofonie- en domoticasystemen met de meest handige opties en innovatieve technische snufjes voor te stellen aan zowel de professionele bezoeker als het grote publiek.

     

    Ook dit jaar komt het bedrijf met een bijzondere nieuwigheid voor de dag: de nieuwe JM VIZOCAM TOUCH-videofoon van AIPHONE met zijn grote, 7 inch aanraakscherm voor een zeer eenvoudige bediening en een duidelijke herkenning van bezoekers.

    Via het aanraakscherm van de JM VIZOCAM TOUCH is het mogelijk om alle functies van het systeem te beheren. De grote aanraaktoetsen en intuïtieve pictogrammen vergemakkelijken de bediening en de navigatie. De klassieke druktoetsen werden weggelaten, waardoor de binnenposten er strakker uitzien en nog mooier in het interieur opgaan.

    Dankzij het 7 inch beeld van de JM VIZOCAM TOUCH is het mogelijk om bezoekers zeer snel te herkennen en ingangen goed te controleren. De videodeurposten van de JM VIZOCAM TOUCH-serie zijn bovendien uitgerust met een panoramische 170°-breedhoekcamera voor een volledig overzicht van de ingang, van gevel tot gevel. Zo kan de bezoeker zich niet meer in de dode hoek van de camera bevinden, zoals bij gewone camera’s wel het geval is. Het beeld wordt daarbij niet vervormd. Bovendien kan men met de digitale Pan/Tilt- en zoomfunctie focussen op een bepaalde zone voor meer detail.

     

    De gebruiker kan ervoor kiezen om de communicatie met bezoekers al dan niet via de hoorn te voeren. Door het scherm aan te raken, kan men via de ingebouwde microfoon en luidspreker met bezoekers communiceren. Om het even wanneer tijdens het gesprek kan men ervoor kiezen om toch nog de hoorn op te nemen, wat handig kan zijn in een luidruchtige omgeving. Het systeem kan worden uitgebreid tot vier deurposten en acht binnenposten die onderling in verbinding staan.

     

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!