SodaStream
lanceert drie sprankelende zomerfrisdranken
SodaStream lanceert deze zomer de
Orchard Fresh collectie, drie frisse citrussmaken die in beperkte oplage op de
markt gebracht worden: Malaysian Pomelo, Mexican Lime en Valencia Orange.De siropen zijn de basis van zomerse
limonades en cocktails. Ze zijn te koop vanaf begin juni.
Frisdrank
drinken is gemakkelijk dankzij SodaStream. Op elk moment van de dag maak je van
kraantjeswater de lekkerste sodas. Je bepaalt zelf hoeveel bubbels je in je
favoriete drankje wilt en ook de smaak heb je in handen doordat je zelf de
hoeveelheid siroop toevoegt. Wist je trouwens dat SodaStream frisdranken
standaard 50% minder suiker bevatten?
Met
zowat dertig smaken in het siroopassortiment is er voor elk wat wils. Twee maal
per jaar is het uitkijken naar de nieuwe smaken die in beperkte oplage
gelanceerd worden.Deze zomer brengt
SodaStream de Orchard Fresh collectie
op de markt, bestaande uit drie exotische citrussmaken. Verwen jezelf met een
frisse limonade of cocktail.
Valencia
Orange
Vele
uren zonneschijn samen met de milde temperaturen in de winter liggen aan de
basis van de buitengewone smaak van de Valencia sinaasappel. De Valencia
sinaasappel is dus het ideale ingrediënt van een heerlijke sinaasappellimonade.
Of verras je vrienden met een sprankelende versie van Campari Orange!
Malaysian
Pomelo
Zuur
en lichtjes bitter sappig vruchtvlees maar zoeter dan dat van de gele
pompelmoes. We hebben het over de pomelo. Maleisië is de bakermat van deze
exotische vrucht. Omdat alleen topkwaliteit ingrediënten goed genoeg zijn voor
de siropen van SodaStream haalt het merk er zijn pomelos voor deze tweede
zomerse limonade. Een fruitige soda met een levendige smaak en ook de basis van
een exotische cocktail.
Mexican
Lime
De
zuurte van zijn sap en het bloemenaroma van zijn schil, maakt van de limoen een
gesmaakte vrucht. De beste limoenen zijn afkomstig van Mexico, de belangrijkste
producent van zowel limoen als citroen ter wereld dus koopt SodaStream de
vruchten voor de Mexican Lime siroop daar in. Geniet van de frisse smaak of
geniet van een cocktail met Zuid-Amerikaanse allures door de limonade te mixen
met rum.
Naast
de nieuwe smaken, lanceert SodaStream ook speciale flessen in trendy
zomerkleuren. Aanbevolen verkoopprijs: 3,99 euro. De siropen zitten in een
verpakking van 375 ml, goed voor 9 liter frisdrank. Te koop vanaf juni2013.
Badplaats Koksijde-Oostduinkerke
bekoort elke reiziger met een veelzijdig toeristisch aanbod. Een van de
sterktepunten is het natuurschoon dat men op een actieve manier kan ontdekken.
Fietsers, wandelaars en zelfs golfers zien in Koksijde-Oostduinkerke hun
vakantiedromen bewaarheid worden.
Goed
dat de recreatieve zones van Koksijde Oostduinkerke bijna helemaal als
natuurreservaat zijn beschermd! De bezoeker kan dus niet overal een voetafdruk
achterlaten maar in dit 700
ha groot natuurgebied vinden actieve recreanten al het
nodige om maximaal te genieten: informatiepanelen, didactische bezoekerscentra,
een netwerk van bewegwijzerde wandel- en fietspaden, rust- en observatiepunten,
ervaren gidsen en af en toe een leuke kroeg om uit te blazen.
Zowel
voor de recreatieve fietser als voor zij die een uitdaging niet schuwen een
kuitenbijter in de duinen of aan langer parcours door het polderland biedt
Koksijde-Oostduinkerke een brede waaier aan mogelijkheden. Dankzij het
fietsnetwerk met de talloze knooppunten kunnen badplaats en regio makkelijk
worden verkend.
De
knooppunten 65 en 66 van het fietsnetwerk liggen respectievelijk in Koksijde en
Oostduinkerke. Het zijn startplaatsen voor routes, die je zelf samenstelt,
langs de zee of door het hinterland. Er is bv. het mooie circuit richting
deelgemeente Wulpen en langs het kanaal Nieuwpoort-Veurne tot in het centrum
van Veurne. Een andere fietsroute, met als startplaats knooppunt 66, voert door
het natuurgebied Doornpanne, langs de Hoge Blekkeren via het Paul Delvaux
Museum naar De Panne. Beide routes zijn hooguit 15 km lang en kunnen dus ook
door kinderen worden gefietst.
Wandelaars
hebben in Koksijde-Oostduinkerke onbeperkte mogelijkheden, het is meteen de
beste manier om de pracht van de Yde Duinen en De Doornpanne te ontdekken. Net
als voor de fietsers zijn er ook voor de stappers tal van themawandelingen. Er
is bv. de Kruwerswandeling, 8
km lang, met als begin- en eindpunt Estaminet De
Peerdevisscher in Oostduinkerke. Een kruwer is een strandvisser die net als de garnaalvisser
te paard zijn net door het strandwater trekt. Langs de wandelroute maak je
kennis met veelzijdig natuurschoon in de Oostvoorduinen, het Hannecartbos met
zijn botanische rijkdom en het natuurgebied Ter Yde, één van de grootste
duinencomplexen van de Kust. Het is een tocht vol afwisseling, met de
mogelijkheid om het Navigo Nationaal Visserijmuseum te bezoeken, of om achteraf
uit te blazen in de Peerdevisscher, bij een streekbiertje en een heerlijke
portie verse garnalen.
Ook
golfliefhebbers kunnen in Koksijde-Oostduinkerke hun
hartje ophalen. Er is het gloednieuwe golfterrein Koksijde Golf Ter Hille.
Geniet van een driving range met 25 afslagplaatsen en van de shortcourse (9
holes, par 31). Het golfterrein wordt op een ecologische manier uitgebaat en de
schitterende omgeving staat ook open voor fietsers, wandelaars en vissers. Met
Pasen 2014 zal de 18 holes worden geopend (www.koksijdegolfterhille.be).
Hector
De la Rosa, Belgische kandidaat voor de internationale finale van Disaronno
Mixing Star!
In
februari lanceerde Disaronno de derde editie van haar internationale
cocktailwedstrijd. Deze verloopt in twee fases. In de eerste fase, die nu
afgelopen is, verkozen Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland,
Frankrijk, Rusland, Spanje, Zweden, Finland, Australië, Nederland, de Verenigde
Staten, Canada en niet te vergeten - België, hun eigen kampioen!
De
15 Belgische cocktailartiesten namen het tegen elkaar op in het Aloft Brussels
Schuman Hotel. De uitdaging? Een origineel cocktailrecept op basis van
Disaronno uit hun mouw schudden, onder het alziend oog van de camera én een
professionele jury, samengesteld uit mixologen en journalisten.
In
België kregen de kandidaten - voor de eerste keer en exclusief voor Disaronno
Mixing Star - een snelcursus acteren. Gedurende enkele uren gaf acteur en
regisseur Patrick Ridremont de deelnemende bartenders tips en tricks om hun
cocktailact op de beste manier aan hun publiek en voor de camera te
presenteren. Het publiek entertainen en het shaken is een kunst op zich! Vooral
als de kandidaten zich hiervoor moeten baseren op een bekende film...
Om de Disaronno Mixing Star 2013 te worden, zijn dan ook twee kwaliteiten
noodzakelijk: je moet de show kunnen stelen en bovendien ook een nieuwe,
originele en lekkere cocktail op basis van Disaronno kunnen samenstellen. Deze
kwaliteiten had Hector De la Rosa, barman in het Brusselse hotel Le Thon EU,
duidelijk in huis. Hij overtuigde de jury moeiteloos dat hij de cocktailkunst
meester is en liet hen sprakeloos achter.
Zijn
recept Moonwalker, naar de gelijknamige film bevat 2,5 cl Disaronno, 4 cl groene Chartreuse, 3 cl limoensap, eiwit
en 2 koffielepels speculoospasta.
"Ik ben verheugd dat mijn cocktail de jury kon overtuigen, reageert Hector
De la Rosa. Ik
wou met mijn recept de bijzondere smaak van Disaronno versterken met een
speculoos en voegde er dan nog een toets limoen aan toe. Ik kijk nu al uit naar
de internationale finale en hoop dat de raad van Patrick
Ridremont me daar van pas zal komen !
Ook
Patrick Ridremont was vol lof over de winnaar van de Belgische finale. Ik ben
onder de indruk, vertelt de acteur/regisseur. Hector De la Rosa heeft gevoel
voor het entertainen van mensen en ik denk dat veel van de stamgasten van hotel
Le Thon in Brussel het daarover met me eens zijn. Hopelijk is de internationale
jury dat ook! Zijn cocktail is trouwens één van de beste die ik ook geproefd
heb ! »
Op
de tweede plaats eindigde Jan Van Ongevalle, bartender in bar Mascotte van het
Knokse casino. Zijn cocktail Jackie is geïnspireerd op de film Jackie Brown.
Het recept: 3 cl Disaronno, 3 cl Rhum
Havana Club anejo especial, 3 cl verse puree van ananas, 3 cl vers limoensap, 7 cl kaneel- en
anijssiroop, Angostura orange bitter, Bitter Truth, eiwit.
David
Gouaut, barman in de Loui Lounge & Bar van het Steigenberger Grand Hotel in
Brussel, vervolledigde het podium met zijn cocktail Smokey Pear. Inspiratie
voor het recept haalde hij in de film Django Unchained: 3 cl Disaronno, 3 cl
Bourbon whiskey, 3 cl perensap, 1 cl
spicy sirop, 0,5 cl citroensap en 3 scheutjes laphroaig van 10 jaar.
Op
3 juli dingt Hector De la Rosa samen met 13 andere kandidaten mee naar de titel
van DISARONNO MIXING STAR 2013 en maakt hij misschien net als George Bagos
(Griekenland) en Franceso Cione (Italië), deelnemers van vorige edities, naam
en faam in de cocktailwereld.
Mixing Star is een internationale wedstrijd voor alle professionele barmannen
ter wereld. Een wedstrijd die de talenten op vlak van internationale en moderne
cocktails naar voor schuift. Dit spel staat in het teken van de passie, de
vindingrijkheid en de ervaring van de barmannen, waarmee zij de kunst van de
mixologie levendig en verleidelijk houden. Deze professionals vertegenwoordigen
de essentie van Disaronno. Sinds de eerste editie in 2010 zijn er meer dan 2000
nieuwe cocktails ontwikkeld, wat bewijst dat de Italiaanse likeur veel in zijn
mars heeft.
De
winnaar van de internationale finale in Amsterdam zal op de 70ste editie van
het Filmfestival van Venetië de filmsterren van dichtbij zien... Hij maakt er
zijn eigen Disaronno Signature Cocktail voor de aanwezige beroemdheden!
Volg
met iBaby camera en app je kleine wonder overal ter wereld
Waar
ter wereld je ook bent - thuis, op een feestje of duizenden kilometers van huis
-, met iBaby volg je je kind, kleinkind, mete- en petekind overal. Het systeem
is even ingenieus als gemakkelijk. Met behulp van de iBaby-camera en app kan je
je baby overal en altijd volgen op je iPod®Touch, iPhone® en iPad®, ook s
nachts met behulp van de handige nachtkijker.
Vernuftig,
betaalbaar, communicatief en uiterst functioneel: dat zijn de sleutelwoorden
van de iBaby, een gloednieuw systeem uit de iHealth-reeks van Medispar, waarbij
je je kleine spruit altijd en overal kunt volgen. De beweegbare camera mét
nachtkijker zet je gewoon naast het bedje. Je downloadt vervolgens de gratis
app op je iPod®Touch, IPhone® en/of iPad®, en je bent vertrokken voor uren
kijkplezier.
Met
de app kan je de camera laten draaien om twee assen, zodat je de kleine overal
kunt volgen. Maar liefst vier verschillende gebruikers kunnen inloggen. Zo
beleven ouders, grootouders en vrienden er plezier aan. Wat de iBaby helemaal
onmisbaar maakt, is dat je via
de app en de iBaby kunt praten met je kind. En het werkt in
twee richtingen, want wat hij/zij dan weer terug mompelt, kan je ook horen!
De iBaby is tevens uitgerust met een alarmfunctie - die je kan waarschuwen als
je baby huilt of beweegt - en een fototoestel. Voor een leuke foto volstaat dus
een simpele klik via de app.
Eurostar
werkt samen met Waitrose, de favoriete supermarktketen van de Britten, voor het
nieuwe cateringaanbod in de barrijtuigen. Op het menu staan twintig nieuwe
producten
van Waitrose, met onder meer populaire snacks (sandwiches, salades, ), maar
ook meer exotische en onverwachte gerechten (ceasar salad wrap, kip tikka
masala, croque-monsieur, selectie van tapas, risotto met champignons,
worteltjescake, ).
Waitrose
heeft 291 supermarkten in het Verenigd Koninkrijk en exporteert zijn producten
naar 45 landen. Dankzij Eurostar is dit de eerste belangrijke stap voor deze
bekende keten in België en Frankrijk. Deze supermarktketen is een favoriet bij
vele Britten. Hun winkels bevinden zich in stadscentra en staan bekend voor hun
kwaliteit, versheid en verscheidenheid van producten.
Naast
deze samenwerking met Waitrose heeft Eurostar ook zijn catering in de trein in
de
beide eerste klassen herzien: sinds 25 april worden de nieuwe zomermenus van
Business Premier samengesteld door Michelinsterrenchef Raymond Blanc, en wordt
er een nieuwe formule in Standard Premier aangeboden op basis van feedback van
reizigers.
Laat je verrassen door een
nieuwe frisse, romige kaas van twee soorten melk
Spannende vooruitzichten voor kaasliefhebbers!
Vanaf midden mei kan je proeven van Milner Geit & Koe, een nieuwe kaas die
al het goede van geitenkaas en Goudse kaas samenbrengt. De smaak is ronduit
uniek: fris, romig en onweerstaanbaar lekker. Alvast twee inspirerende ideeën
voor een lentefrisse lunch.
Bij kaasfans is Milner al langer gekend om zijn volle smaak en minder vet. De
nieuwe Milner Geit & Koe is daar een smakelijk vervolg op. Met zijn
receptuur 45% geitenmelk en 55% koemelk (weidemelk) tekent deze lekkere
kaas voor een ware primeur.
De milde smaakervaring is bijzonder: zo proef je de pittige, romige smaak van
geitenkaas, gecombineerd met de zachte en frisse toets van Goudse kaas. Milner
Geit & Koe is met zijn volle smaak toch beperkt in vetgehalte: 40% minder
vet vergeleken met Goudse 48+. Een gezonde nieuwkomer dus die zorgt voor een
smakelijke variatie.
Praktische info Milner Geit & Koe: Verkrijgbaar vanaf midden mei bij
Colruyt, Delhaize en Carrefour - Richtprijs: 3,49 euro (175 g, 6 sneetjes)
De
hele wereld ontdekken, dat doe je met Costa Cruises en een deel van die wereld
kun je in het kader van de 65ste verjaardag deze zomer op een
prijsgunstige manier verkennen.
De
cruise met de Costa Favolosa op de Middellandse Zee is niet alleen
aantrekkelijk door de magie van de azuurblauwe zee maar ook omwille van de
interessante aanlegplaatsen. Tijdens de cruise van 8 dagen/7 nachten gaat het super
sfeervolle, gloednieuwe schip voor anker in de havens van Barcelona, Palma,
Valletta (Malta), Catania (Sicilië) en Napels. Deze reis wordt dus een
opeenvolging van onvergetelijke momenten: wandelen op de Ramblas of door de
nauwe straatjes van Palma de Mallorca, genieten van het panorama over de Etna
of van de pronkerige architectuur van Napels.
De
Costa Favolosa vertrekt in de haven van Savona, elke week van mei tot november.
Prijzen zijn afhankelijk van de reisperiode maar de kortingen (tot -70%) zijn
elke maand van toepassing,in functie
van de beschikbaarheid. Voorbeeld: afreisdatum 17 juni, binnenhut 399, buitenhut zeezicht 499, hut zeezicht
met balkon 599.
De
cruisereis met de Costa Magica naar de Griekse eilanden is al even verleidelijk
en ook hier liggen de promoprijzen beduidend lager dan de brochureprijzen. De
reis van 8 nachten/7 dagen begint in Venetië waarna richting Italië (Bari),
Olympia, Santorini, Corfu (Griekenland) en Dubrovnik (Kroatië) wordt gevaren.
Reisperiode:
elke week van mei tot november. Prijsvoorbeeld: afreisdatum 24 juni, binnenhut
399, buitenhut zeezicht 499, hut zeezicht met balkon 599.
Het
is onvoorstelbaar hoeveel mensen met enthousiasme vertellen over de vakantie
die ze lang geleden in Zwitserland hebben beleefd. Ze trokken er toen met de mutualiteit
naartoe, bijvoorbeeld naar Disentis en Maloja, allebei in Graubünden. Waarom
zou je niet eens terugkeren naar de plaatsen waaraan je zon fijne
herinneringen hebt? Waarom niet nog een keer vakantie nemen in Graubünden, deze
keer met partner, familie of vrienden?
Wie
uitkijkt naar een zomervakantie in de bergen zit in Graubünden op de beste
plaats. In eerste instantie zal je er genieten van de onvoorstelbare rust en
van natuurschoon dat helemaal niet moet onderdoen voor andere plaatsen in het
Alpenland. Het bergland van Graubünden, met zijn vierduizend meter hoge toppen,
650 bergmeren en groene valleien is ronduit betoverend. Vandaar ook dat de
échte natuurvrienden voor Graubünden kiezen. Uniek voor de Alpen is de
combinatie natuurschoon en culturele rijkdom van Graubünden. Ietwat verborgen
in het zuidoostelijke hoekje van Zwitserland heeft dit kanton zijn
authenticiteit, tradities en zelfs zijn eigen taal, het Reto-Romaans, weten te
behouden.
In
Disentis bijvoorbeeld, waar zoveel Belgen destijds vakanties hebben
doorgebracht, is in al die jaren niet veel veranderd. Op het uitgestrekte
plateau troont als weleer het machtige benedictijnerklooster en als je vandaag
teruggaat naar Disentis ga je ook terug naar de-tijd-van-toen! Uiteraard is de
toeristische infrastructuur veel verbeterd, de hotels en restaurants, het
netwerk van bewegwijzerde wandelpaden, maar je zal de mooie, authentieke
plekjes van zoveel jaar geleden snel terugvinden zoals de gezellige, stokoude
Alte Bündnerstube Veglia Stiva Grischuna.
Jeugd-
en andere herinneringen kun je ook ophalen in Maloja. De Belvedere Toren staat
er nog altijd, het uitzicht op het Silsermeer is nog altijd imponerend, de
geesten van beroemde schilders zijn er nog steeds en het bankje onder de lariks
waar Friedrich Nietzsche zat weg te dromen staat er ook nog.
Het toerisme in Graubünden heeft een
lange traditie. Al 150 jaar lang worden mensen aangetrokken door het mooiste
natuurgebied van Zwitserland. Voor velen onder ons is Graubünden puur
jeugdsentiment want het was lange tijd een traditie om er de gezonde
berglucht op te zoeken. Vandaag is Graubünden nog altijd puur natuur en door
zijn veelzijdigheid goed voor een onvergetelijke vakantie, net als de in de tijd
van toen.