Hinde, everzwijn, haas, fazant, eend
gastronomische lekkerbekken kunnen niet wachten tot half oktober, wanneer
traditioneel het wildseizoen van start gaat. Demeyere opent nu al de jacht met
handige potten, pannen en keukenhulpjes van de merken Demeyere, Cuisipro,
Staub, GreenPan en Zwilling. En om je nog meer te doen watertanden serveren we
midden oktoker een inspirerend recept van reeragout met knolselderpuree.
Zachtjes
gescrubd: Champignons een delicatesse? Absoluut. Maar ook een tijdrovende
klus om ze proper te maken Cuisipro ontwierp daarom een flexibel borsteltje op
maat van deze fragiele groente. Zo is het borsteltje stevig genoeg om alle
aarderestjes te verwijderen en tegelijk zacht genoeg om de champignons niet te
beschadigen. Tel daarbij het ergonomische design, in een vrolijk rood, en je
champignons zijn in een handomdraai schoon. www.cuisipro.com
Demeyere
is de beste saus: Het hoge sauspotje van Demeyere mag er dan
eenvoudig uitzien, geen topchef of hobbykok die zonder kan. Je kan al je sauzen
perfect op voorhand bereiden en op het fornuis warm houden. Dankzij de handige
greep en gietrand kan je rechtstreeks op het bord serveren. www.demeyere.be
Kaneel
& mosterdgeel :Wie najaar zegt, zegt sudderende stoofpotjes op
het vuur. Staub brengt extra gezelligheid aan tafel met pittige herfstkleuren.
Want na de warme mosterdtint van vorig jaar, zijn de befaamde gietijzeren
cocottes er nu ook in kaneel. Een intense kleur voor een vleugje exotisme in de keuken. De collecties
Mosterd en Kaneel omvatten ronde en ovale cocottes in verschillende afmetingen.
www.staub.fr
Geknipt
voor gevogelte: Serveer je kip, gans of kalkoen? Dan komt de
wildschaar van Zwilling J.A. Henckels heel goed van pas bij de voorbereiding.
Met deze robuuste schaar met sterke lemmeten van roestvrij staal en zwarte
handvatten van stevig kunststof kan je gemakkelijk kracht zetten. De
bottenkraker en de getande sneden verdelen het gevogelte mooi in porties. www.zwilling.com
Je passie voor koken kan je volop beleven met de braadslee Industry van
Demeyere. Een robuust design dat even mooi oogt als praktisch is. Ideaal om een
mooi stuk vlees of vis te bereiden, zelfs met aardappelen of groentjes. Je kan
alles perfect eerst aanbraden op het vuur en daarna verder laten garen in de
oven. www.demeyere.be
Waauwww
wonderwok! Een ambitieuze kok? Die vraagt om een veelzijdige wok!
Met de wonderwok van GreenPan uitgerust met accessoires en een regelbare
stoomuitlaat kan je wokken, roerbakken, stomen en frituren. Bovendien is hij
gemakkelijk op te bergen (dankzij de inklapbare greep) én ecologisch
verantwoord krasbestendig (dankzij de gezonde keramische antikleeflaag
Thermolon Rocks). www.greenpan.be
Laat
de zomer maar wat uitlopen, lekker met zijn tweetjes of met het ganse gezin,
tijdens de nazomerse weekends. Koksijde-Oostduinkerke is er de ideale
bestemming voor, een badplaats die ook tijdens het najaar kan uitpakken met een
verrassend toeristisch-cultureel aanbod.
De
troef van Koksijde-Oostduinkerke is de leuke mix van natuurschoon, culturele
bezienswaardigheden en gastronomische hoogstandjes. Vandaar dat een verblijf in
de badplaats vol afwisseling steekt. Van een wandeling over het strand en een
stoeipartij met de kinderen in de duinen gaat het richting natuurreservaat of
museum. Het welslagen van een weekend is er dus niet alleen afhankelijk van het
weer want in Koksijde-Oostduinkerke is er zoveel te doen en te beleven, ook als
de weergoden ons niet goed gezind zijn.
In
het kunstenaarsdorp St Idesbald kun je een ganse dag doorbrengen, wandelend
door de mooie villawijken, van de ene culturele plek naar de andere. Uiteraard
ga je naar het Paul Delvaux Museum met de grote verzameling schilderijen,
oliepanelen en schetsboeken van de Belgische surrealistische schilder. Je
passeert Villa Kerkepanne, de woning van Willem Elsschot, en Annekesnest waar Karel van de Woestijne
verbleef.
Met
het culturele erfgoed van Koksijde-Oostduinkerke maak je kennis tijdens een
erfgoedwandeling. Je kunt die wandelingen op eigen houtje maken, met eenhandige brochure,
verkrijgbaar in de toeristische kantoren, of met een gids. De wandelingen
focussen op architectuur en streekhistoriek en zijn thematisch samengesteld,
o.a. Oostduinkerke, van vissersdorp tot badplaats en Schrijvers te
St-Idesbald. Er zijn ook erfgoedwandelingen zoals Uit Vriendschap, een
kennismaking met Paul Delvaux en George Grard en vooral met de plaatsen in
Koksijde die in hun leven belangrijk waren.
Het
parcours van de wandelroutes is afwisselend en daarom lopen ook de kinderen
graag mee. Speciaal voor kinderen is er Te Gek, een
boek over de geschiedenis van Koksijde-Oostduinkerke. Te Gek is eigenlijk een
educatief pakket dat je met de ganse klas kunt gebruiken maar het erfgoed-doe-boek
is ook leuk om tijdens een wandeling met de ouders bij te hebben. Kinderen
zullen huiveren bij een griezelige legende, verwonderd opkijken
bij de weetjes over de vissers en dus is het leuk om mee te nemen op een heuse
ontdekkingstocht tijdens een nazomers weekend aan zee. Het boek is tegen
betaling van 20 verkrijgbaar bij de dienst toerisme.
Als
je de schrijver van Villa des Roses beter wil leren kennen, ga dan een weekend
naar Koksijde-Oostduinkerke. Maak de erfgoedwandeling Willem Elsschot aan Zee,
voel de sfeer van de badplaats Coxyde 1900 én proef écht van Elsschot in een van de
restaurants die de gerechten uit zijn boek Villa des Roses op de menukaart
hebben geplaatst. Dit leuke en originele initiatief heet Elsschot op je bord
en loopt nog tot 30 september. Je krijgt overigens nog een mooi aandenken mee,
een exemplaar van het bekende boek, precies honderd jaar geleden gepubliceerd,
én een culinair boekje met recepten uit de roman.
KOOKmakkelijk blaast nieuw leven in de Belgische keuken
Wat eten we vandaag? Een vraag die dagelijkse kost is bij
vele gezinnen. KOOKmakkelijk beantwoordt deze vraag met een vernieuwend
concept: zij stellen wekelijks huisgemaakte, gevarieerde recepten samen, doen
de boodschappen én leveren vervolgens alle nodige ingrediënten én receptjes aan
huis. Gedaan met eindeloos nadenken over wat gaan we eten? of wie gaat er
naar de winkel?.
Thuis koken, niet zo eenvoudig als het lijkt. Geen gebrek
aan goodwill in Vlaanderen om een goede maaltijd op tafel te zetten, wel een
gebrek aan tijd en inspiratie. Hoewel drie vierde van de warme maaltijden in
Vlaanderen thuis worden klaargemaakt, zit er toch een zekere sleur in de
variatie van de bereidingen. Slechts een beperkt aantal recepten zijn goed
gekend en worden regelmatig op tafel gebracht. Vandaar het succes van
Dagelijkse Kost en SOS Piet, waarin stap voor stap recepten worden
uitgelegd. Maar daarmee zijn de boodschappen nog niet gedaan!
Hoe KOOKmakkelijk-en?
Het concept, van Zweedse origine en daar reeds door 40.000
gezinnen gebruikt, is eenvoudig: surf naar www.kookmakkelijk.be ; kies je tas:
aantal maaltijden (voor 3 of 4 dagen) en aantal personen (van 2 tot 4); plaats
je bestelling; KOOKmakkelijk doet de boodschappen en de bestelling wordt op
maandag aan huis geleverd. Aan de slag, kookplezier verzekerd! Prijzen variëren
tussen 58 (3 maaltijden voor 2 personen) en 95 (4 maaltijden voor 4
personen).
Wat zit er allemaal in de boodschappentas?
Afhankelijk van je keuze krijg je voor 3 of 4 verschillende
maaltijden zowel de ingrediënten als de receptjes om deze klaar te maken. De
bereidingen zijn zeer duidelijk uitgelegd en makkelijk te volgen. Bovendien
zorgt KOOKmakkelijk voor evenwichtige recepten met veel verse groenten en een
gezonde afwisseling tussen vis, vlees en gevogelte. Lekker gecombineerd met
gezond en makkelijk! Tip: Je kan al gaan spieken/watertanden bij menu
komende weken.
Wie zijn ze?
Een tweekoppig, Leuvens team is de drive achter
KOOKmakkelijk. Relinde Eerlingen ontwikkelt en test de recepten. Zij heeft een
achtergrond in voeding en gezondheid en heeft jarenlang ervaring opgebouwd in
het ontwikkelen van nieuwe voedingsproducten voor Campbell Foods Belgium. Met
zijn grote kennis van management en verkoop, verzorgt Frank Adriaenssens de
logistieke en commerciële zaken bij KOOKmakkelijk. Zin in een voorsmaakje?
Het
goede weer zorgt voor een succesvolle zomer in de Oostkantons
De
Oostkantons waren in de zomer 2013 een zeer populaire vakantiebestemming. Volgens
een enquête bij de partnerbedrijven van Toeristisch Agentschap Oost-België
bereikten de hotels tijdens de zomermaanden een bezettingsgraad van gemiddelde 65
procent. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van ongeveer vijf
procent. Ook attracties en campings konden rekenen op een goed tot zeer goed
bezoekersaantal.
Voor
de familiehotels in de regio is die bezettingsgraad een zeer goed
resultaat.De meeste hoteluitbaters van
de Oostkantons, die aan de enquête van het Toeristisch Agentschap deelnamen,
waren tevreden met de zomerbezetting en spraken van een goed seizoen. Een
logement van 1 tot 3 nachten is relatief kort.Hierdoor wordt bevestigd dat de Oostkantons een populaire
vakantiebestemming zijn voor korte tripjes. De favoriete vrijetijdsbesteding
van de hotelgasten was wandelen en fietsen. De hotels en gastenverblijven
hebben hoge verwachtingen voor het herfstseizoen, dat in de Oostkantons
traditioneel veel gasten lokt door het wildaanbod en de gastronomische
weekends.
Vlamingen
maken het grootste deel uit van de bezoekers
Met
een bezettingsgraad van 80 procent sluiten de verhuurders van vakantiewoningen
de zomerperiode af.Volgens een enquête
onder de partners van het Toeristisch Agentschap zijn het ook hier de Vlamingen
die het grootste deel uitmaken van de bezoekers. Terwijl in de kleinere
vakantiewoningen (2 tot 6 personen) meestal oudere personen boven de 50 jaar
logeren, trekken de grotere gîtes een jonger publiek aan.Hier bedraagt de verblijfsduur een tot twee
weken
De
partners van het Toeristisch Agentschap die gastenkamers verhuren en ook de
familie- en jeugdherbergen volgen de positieve trend. 70 % van de mensen die in
een herberg logeerden, bleven 1 tot 4 nachten. De kampioen in de enquête van
het Toeristisch Agentschap waren de campings.Met een bezetting van ongeveer 90 procent waren de campinguitbaters zeer
tevreden. De grote meerderheid van de kampeerders komt volgens de enquête uit
Vlaanderen.De gemiddelde leeftijd ligt
tussen 30 en 50 jaar, en de meerderheid van de bezoekers kwam met kinderen.
De
Vennbahn is een populaire bestemming
Goed
weer in de Oostkantons, veel bezoekers in de regio - dat was ook de analyse van
de toeristische diensten in de Oostkantons.De hoofdattracties van deze
zomer waren zeker de Vennbahn en het RAVel-fietsnetwerk.Veel bezoekers hadden hun fiets meegebracht,
reisden met de trein of lieten hun auto tijdens hun verblijf in de Oostkantons
staan.
Vooral
de attracties onder blote hemel profiteerden optimaal van het goede weer.Aan de meren van Bütgenbach en Robertville
werden bij goed weer dagelijks meer dan 1.000 bezoekers geteld. In het Natuurcentrum
van Botrange en Terrnell bleef het bezoekersaantal in vergelijking met vorig
jaar ongeveer hetzelfde.
GENIETEN
VAN EEN KLEURRIJKE HERFST IN GROOT-BRITTANNIË
Nergens anders kun je zo genieten van
de kleurenpracht van de
herfst dan in de countryside van Groot-Brittannië.
Daarenboven zijn Engeland en Schotland niet eens ver weg, want met de ferries
van DFDS Seaways reis je er vlot én voordelig naartoe.
DFDS
Seaways vaart met comfortabele schepen vanuit Duinkerke en Calais naar Dover,
de poort naar Kent en naar het prachtige zuiden van Engeland. Er zijn meerdere
overzetten per dag in beide richtingen. Minder bekend maar beslist even handig
is de route IJmuiden-Newcastle met vertrek om 17u30 en aankomst de volgende dag
om 9 u. Zeehaven IJmuiden ligt ter hoogte van Amsterdam, slechts 1,5 uur rijden
vanuit Antwerpen. Met Newcastle kan men zich geen betere uitvalsbasis indenken
om onder meer de Scottish Borders te verkennen die in het najaar betoverend
mooi zijn.
Na
een korte overtocht vanuit Duinkerke of Calais met DFDS Seaways kan je
herfstvakantie in Dover meteen beginnen. Je bent in Kent, wereldwijd bekend als
de Tuin van Engeland en kan je alle kanten op, langs de krijtrotsen met brede
panoramas over de zee, door het golvende landschap langs sfeervolle stadjes. Van
september tot november geniet je van een unieke kleurenpracht, in bossen en
kasteelparken. In de herfst worden de vruchten geplukt en gaan de jagers op
pad. Dat betekent genieten van culinaire specialiteiten zoals tijdens de Wild
Boar Week (26/10-03/11) in het middeleeuwse stadje Rye. Twintig verschillende
restaurants serveren de beste everzwijngerechten (www.wildboar.org.uk/). Hou je van vis,
in het bijzonder van haring, reis dan op 9 en 10 november naar Hastings voor de
Herring Fair.
Na
een nacht aan boord van de ferry van DFDS Seaways vanuit IJmuiden, in een
comfortabele hut, kom je uitgerust aan in Newcastle upon Tyne. Net als in Dover
zijn ook in Newcastle de bezienswaardigheden dichtbij en de najaarszon maakt de
herfstkleuren nog mooier. September en oktober zijn traditioneel
goed-weer-maanden en je hebt helemaal geen last van de zomerdrukte en van de
prijzen. Neem je camera mee, voor de mooiste fotos van het kleurenpallet, in
de bossen van Perthshire en The Trossachs. Dit is Schotland op zijn mooist en
langs Loch Lomond zal je genieten van het uitzicht op het meer, met daarachter
de machtige bergen. Voor de glorious autumn colours komen ook de Schotten
naar buiten en na een dagje in de natuur kun je met hen verbroederen, bij een
verwarmende whisky, in een sfeervolle, authentieke pub.
Reis
je met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle dan kun je meteen een handig
reispakket boeken. DFDS Seaways werkt samen met hotels in Schotland en
Noord-Engeland. Voor een unieke vakantie en een vorstelijke ontvangst kies je
Lumley Castle. Het kasteel is zeshonderd jaar oud en ligt dichtbij het stadje
Durham. Dit romantische weekend, een vierdaagse autovakantie, kan je vullen met
een fascinerend programma: wandelen door de Yorkshire Dales of het National
Park Northumberland, gezellig kuieren langs de winkeltjes van Durham, dineren
bij kaarslicht, verwend worden door personeel in middeleeuwse klederdracht. Hou
je van kastelen, burchten, middeleeuwse en betoverende herfstlandschappen, kies
dan voorhet Aston Hotel in Dumfries
& Galloway. Deze Zuid-Schotse regio is ook een uitstekend fietsgebied. Voor
dit vijfdaagse arrangement kun je dagelijks vertrekken, tot 27 december 2013.
Reizigers
die met DFDS Seaways naar Newcastle varen, kunnen ook nog genieten van een
bijzonder aanbod. Iedereen die een arrangement boekt naar het Winnock Hotel (5
daagse reis), Brunston Castle (7 daagse reis), Old Churches House Hotel (5
daagse reis) of Lochend Chalets (10 daagse reis) krijgt één nachtje gratis. De verschillende accommodatie eigenaren ter
plaatse nodigen iedereen op deze manier uit om voordelig kennis te maken met
hun prachtige land. Op het blog van DFDS Seaways vertellen zij tevens waarom
herfst in hun omgeving nou zo mooi is (blog.dfds.nl).
Noord-Hollandse Gouda met het
Rode Zegel serveert je smakelijke najaarsideeën. Kaas in sneetjes, blokjes, frietjes Ook
traditionele kaas kan verrassend uit de hoek komen. Wat smaak betreft, want
100% weidemelk laat zich proeven. Maar ook wat culinaire hapjes aangaat.
Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel schotelt je een gezellig najaar voor
met kindvriendelijke kaasvingers, knapperige broodjes en gemarineerde
kaasblokjes.
3 x najaar met Noord-Hollandse Gouda:
Als
straks het najaar inzet en het leven zich weer meer naar binnen verplaatst,
maakt Noord-Hollandse Gouda het mee gezellig met lekkere culinaire creaties.
Van een eenvoudig broodje als lunch tot een speels idee voor het
verjaardagsfeestje van je zoon of dochter.
Wedden dat iedereen die eerlijke, pure smaak van Noord-Hollandse Gouda weet te
smaken? Achter deze unieke kaas schuilt dan ook eeuwen vakmanschap, een
ambachtelijke rijping op houten planken en een originele receptuur op basis van
100% weidemelk. De zwartbonte Holstein-koeien grazen van voorjaar tot najaar
minstens 120 dagen, minimaal 6 uur per dag, in de weide. En dat vertaalt zich
naar die typische smaak, lekker romig en natuurlijk zilt. Het
kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel is daarvan het beste bewijs.
Kaas-pestofrietjes van
Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
Ingrediënten (voor 10 stuks): 150 g boter, 180 g bloem, 150 ml water, 40 g groene pesto, snuifje zout, 0,75
l culinaire room, 250 g Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen, 40
g eierdooiers (+/- 2 stuks), 15 g bladgelatine, 125 g bloem, 50 g eieren (+/- 1 stuk), 125 ml panko
Bereiding
Smelt de boter in een pan en maak een roux door de gezeefde bloem toe te
voegen. Voeg pesto en water toe en gaar tot de boter begint los te laten. Zet
koud. Verwarm de room, rasp de kaas en meng tot een homogene massa. Voeg de
geweekte gelatine toe en meng met de eierdooiers. Voeg de massa toe aan de
koude roux en meng tot een egaal geheel. Verdeel het mengsel in vormen en zet
gedurende 12 uur in de koelkast. Vries de massa even in en snijd in de gewenste
frietdikte. Paneer de frieten dubbel door bloem, ei en panko-broodkruim. Bewaar
in de vriezer en frituur op 180°C. Serveertip:
Druk leuke kindertekeningen af en vouw puntzakken om de frietjes in te
serveren.
Gemarineerde kaasblokjes van
Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
Ingrediënten (voor 10 personen):
1.200 g
Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen, 250 g olijven, 500 ml ciderazijn, roze peper, takjes tijm, teentjes
knoflook, 250 g
suiker, 500 ml water en 10 g zout
Bereiding
Snij de kaas in gelijke blokjes en doe samen met de olijven in een weckpot.
Breng water, suiker en zout aan de kook, voeg knoflook, peper en tijm toe. Laat
10 minuten trekken, haal van het vuur en voeg azijn toe. Giet het mengsel over
de kaas-olijvenmix en bewaar in de koelkast. Na een week zijn de kaasblokjes
optimaal van smaak.
Serveertip: Serveer als borrelhapje bij een tripelbier.
Giant Sandwich van Noord-Hollandse
Gouda met het Rode Zegel
Ingrediënten (voor 10 personen):
400 g
Noord-Hollandse Gouda Belegen, 3 avocados, 300
g kipfilet (charcuterie), 200 g tomaten, 1 Lollo
Rosso-salade, 1 kg
zuurdesembrood, 10 ml witte wijnazijn, 10 g sirachasaus, 10 g tomatenpulp, teentje
knoflook, 200 ml culinaire room, 10 g platte peterselie, 20 g suiker, 0,5 g xanthaangom en zout
Bereiding
Was de sla, snij de tomaten en avocados. Snij de kipfilet en kaas op de
snijmachine op stand 2-3. Breng de room aan de kook en los er de suiker en het
zout in op. Haal van het vuur en voeg de sirachasaus toe, knoflook,
tomatenpulp, azijn, peterselie en xanthaan. Beleg het brood met sla, tomaat,
kipfilet en avocado. Voeg de saus toe en beleg royaal met kaas. Verdeel
eventueel nog een kleine hoeveelheid op de bovenkant van het brood. Snij
doormidden en serveer.
Praktisch
Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt 6 varianten:
Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud, Overjarig. Noord-Hollandse
Gouda met het Rode Zegel is voorverpakt of vers verkrijgbaar in de supermarkt,
op de markt of bij de zelfstandige winkel (www.rodezegel.be). Let op het
kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel bij aankoop van Noord-Hollandse Gouda.
Het einde
van de zomer komt in zicht. De nazomermaand september komt er aan, maar zal het
in eigen land mooie weer blijven? Een perfecte nazomer bestemming is lIle de
Beauté Corsica vanwege zijn zachte klimaat. SNCM, dé ferryspecialist voor
Corsica brengt je er in de laatzomer voordelig naar toe.
SNCM vaart
vanuit Marseille, Nice en Toulon naar diverse havens op Corsica. Elke
Corsicaanse regio is betoverend mooi en dus is het interessant om gebruik te
maken van het hele jaar door lopende Prima Corsa voordeeltarief van SNCM, naar
de haven Ile Rousse bijvoorbeeld. Voor twee volwassen met eigen auto (midden
categorie), reis je heen en terug van Toulon naar Ile Rousse voor slechts
211,89 (tarief Prima Corsa, inclusief taksen).
Twee weken
vakantie op Corsica, in en rond Ile Rousse, daar kan een mens alleen maar van
dromen. Ile Rousse ligt in het hart van een van de mooiste baaien van
Noord-Corsica. Geniet van de prachtige eilandjes voor de kust en van de
maagdelijke zandstranden. Na een dagje zonnen en zwemmen ga je s avonds
wandelen door de gezellige straatjes van de oude stad. De straatnamen verwijzen
naar belangrijke figuren uit de geschiedenis van Ile Rousse. Van de Rue
Napoleon Bonaparte en de rue Louis Philippe wandel je tot op de indrukwekkende
Place Paoli waar je ongetwijfeld wordt verleid door een sfeervol terrasje onder
eeuwenoude, schaduwrijke platanen. Ile Rousse is in september super gezellig,
veel minder druk dan tijdens het hoogseizoen. Geniet van openluchtconcerten,
gezellige restaurantjes, wijnkroegen, van zeventig kilometer goed onderhouden
wandelpaden en van tientallen excursiemogelijkheden. Ile Rousse is de ideale
uitvalsbasis voor een onvergetelijke ontdekking van La Balagna, door Corsica
kenners aanzien als een van de mooiste regios van het eiland.
De nazomer
van SNCM op Corsica is er eentje zonder hoog seizoen tarieven, zonder
toeristische drukte, aan een zeer democratische prijs, onder een stralende zon
en met aangename temperaturen.
De
Kenya Tourism Board heeft Aviareps Tourism benoemd als haar vertegenwoordiger
voor Nederland en België. 's Werelds grootste toeristische PR & Marketing
bureau zal de toonaangevende Afrikaanse strand - en safaribestemming op het
gebied van media & public relations, crisis management, trade marketing en consumentenmarketing
vertegenwoordigen; zowel strategisch als operationeel.
De
Kenya Tourism Board heeft als kerndoel het promoten van Kenia alskwaliteitsreisbestemming en het vergroten van
bezoekersaantallen uit binnen- en buitenland. De Kenya Tourism Board heeft een
sterke samenwerking met de private sector en andere overheidsinstellingen bij
het bevorderen van het toerisme naar het land. Aviareps Tourism heeft als
belangrijkste focus de positionering van Kenia als toonaangevende strand- en
safaribestemming op het Afrikaanse continent alsmede het versterken enuitbouwen van partnerships met locale
reissector- en media-partners.
De heer Muriithi
Ndegwa, Managing Director van de Kenya Tourism Board, feliciteert Aviareps
Tourism met de benoeming. Hij is ervan overtuigd dat Aviareps Tourism, met
kantoren en toegewijde teams in beide belangrijke markten, eenbepalende rol kan spelen bij het onderhouden
en uitbouwen van contacten in de reissector en media om het toerisme naar
Kenia, ook in dehuidige moeilijke
tijden, te bevorderen.
Mincke
Pijpers, Aviareps Tourism Head of Tourism, reageert: Wij zijn erg trots om
als vertegenwoordiger op te treden voor een toonaangevende en unieke bestemming
als Kenia en zien goede mogelijkheden om vernieuwende initiatieven te
ontwikkelen in de lokale markten. Ze voegt eraan toe: Ondanks dat markten in
Europa onder druk staan, zijn de mogelijkheden voor Kenia talrijk. Niet alleen
op gebied van de kernkwaliteiten van het land, zoals safari- en strandvakantie,
maar ook talloze andere producten en themas om te reizen, te verkopen of over
te schrijven. Samenwerken met de winnaar van de Word Travel Awards 2012 in de categorie Best
Tourism Board is een eer en Aviareps Tourism is verheugd zijn kennis en
ervaring in te kunnen zetten om de positie van Kenia in Nederland en België te
versterken.
De
Kenya Tourism Board is een overheidsorganisatie met als missie Kenia's toeristische
producten professioneel en doelgericht te vermarkten. Daarmeehet welzijn van de Kenianen en bezoekers van
het land te verrijken.
Met de introductie van de pannenserie
Stockholm, the next generation heeft GreenPanTM de norm voor
state-of-the-artkookgerei opnieuw aangescherpt. De nieuwe coating ThermolonTM
MarathonTM Professional is duurzamer dan ooit en staat voor
ongeëvenaarde antikleeftechnologie. De nieuwe inductiebodem Magneto geeft de
pannen een ongekende stabiliteit. De nieuwe rand geeft Stockholm designallures,
zoals we van GreenPanTM gewoon zijn.
Met de nieuwe serie Stockholm zet GreenPanTM weer een stap vooruit
in zijn continue streven naar duurzame pannen, ecologisch verantwoord én met
focus op gezond koken. Wim
De Veirman, CEO van GreenPanTM: Ons motto is
one step ahead. Dat bewijzen we nu weer met de antikleeflaag ThermolonTM
MarathonTM Professional. Deze hightechcoating heeft ongeziene
antikleefeigenschappen en is krasbestendig. Ook is de coating perfect bestand
tegen temperatuurwisselingen en biedt hij een betere bescherming tegen
agressieve zouten zoals die van de vaatwasser.
Nieuw is ook de inductiebodem Magneto. In traditionele inductiepannen wordt een
speciale roestvrijstalen plaat in de bodem aangebracht. De body van de
Stockholm-pannen daarentegen is één geheel, omdat de magnetische inductielaag
erop wordt gesprayd. Daardoor is de pan niet alleen licht, maar beschikt hij
ook over een uiterst stabiele bodem, milieuvriendelijk geproduceerd.
Het nieuwe assortiment is uitgerust met een opvallende aluminium rand die deel
uitmaakt van de nieuwe look & feel. Deze getrimde rand oogt elegant en
beschermt de pan tegen mogelijke beschadigingen. Zo blijven de pannen in
topvorm, zelfs na veelvuldig koken, afwassen en stapelen.
FLAM brengt eerste
"slimme" pelletkachel op de markt
De Flam 8 is de eerste houtpelletkachel die op de
omgevingstemperatuur automatisch reageert en zo een pak brandstof (en energie)
bespaart. Omdat hij ook veel stiller en via touchscreen makkelijk regelbaar
is, kan de pelletkachel nu écht wedijveren met elk soort verwarming, klinkt
het bij producent Flam in Sint-Truiden. Andere blikvanger van de
najaarscampagne is de kleinere variant van de Largo+, het topmodel van de
multibrandstofhaarden.
Houtpellets zijn de meest economische verwarmingsoplossing van het ogenblik. De
vraag ernaar stijgt, maar de meeste pelletkachels hebben nog af te rekenen
met een paar tekortkomingen, zegt Philippe Jalon, technisch directeur van
Flam. De warmteafgifte is te vaak alles-of-niets en de fakkelachtige vlam
doet onnatuurlijk aan. De ventilator, trillingen en pellettoevoer maken lawaai.
Kortom, hoog tijd om tabula rasa te maken en de pelletkachel opnieuw uit te
vinden, maar dan wel met het gebruikerscomfort centraal. De Flam 8 is zo ontwikkeld:
hij past zich aan de gebruiker aan, en niet omgekeerd.
De Flam 8 is
op alle vlakken een buitenbeentje, zelfs in het topsegment waarin hij nu met
stip binnenkomt. Met een vermogen van maximaal 8 kW is hij perfect afgestemd op
de lagere vermogensbehoeften in onze steeds beter geïsoleerde woningen, en
zelfs ideaal als hoofdverwarming in lage-energie- en passiefwoningen. Grote
innovatie is de technologie, die op de omgevingstemperatuur reageert en zich
automatisch aan de warmtevraag aanpast. Om de charmante warmtebeleving compleet
te maken, kan je als afwerking kiezen uit een aantal toffe kleuren: antraciet,
wit, fusion groen, chocolade, framboos en zand.
De Flam-look slaat aan: Naast
de pelletkachel blijft Flam inzetten op het strakke design van de nieuwe
generatie inbouwtoestellen zoals de multibrandstofhaard Largo+ en de gashaarden
Terra en Kwadra. Mensen kennen Flam vooral omwille van onze levenslange
kwaliteitsbelofte, maar zijn altijd weer verrast door het moderne design. De
nieuwe Flam-look is strak, eigentijds en past naadloos in de hedendaagse
interieurs. Er is nog weinig van het metalen frame of de gietijzeren roosters
zichtbaar, terwijl het vlammenspel niet meer van echt te onderscheiden is.
De Largo+ is de technologisch meest geavanceerde multibrandstofhaard van Flam.
Via een superieure verbrandingstechniek kan je er zowel steenkool, hout of
alternatieve organische biomassa in kwijt. Een prachtig schouwspel van 100 of 110 cm breed, maar de trend
gaat naar compacter wonen en niet iedereen heeft een zee van ruimte. Daarom is
deze topper nu ook beschikbaar in de afmeting 90/48, 70/48 en 70/68 (b x h in
cm), besluit Jalon.
Silestone®
by Cosentino inspireert tot een karaktervolle keuken in elke interieurstijl
Echte
interieurliefhebbers weten het al langer: kwarts is een inspirerend materiaal,
los van welke stijl dan ook. Dat bewijst Silestone® by Cosentino, gekend om
zijn innovatieve oppervlakken uit natuurlijk kwarts, eens te meer in je keuken.
Graag strak en sober? Of spannend eclectisch? Laat je verbeelding de vrije loop
en mix & match naar smaak!
In
de keuken kan Silestone®-kwarts zijn troeven optimaal uitspelen: veelzijdig in
functionaliteit, verrassend in design. Zonder uiteraard te vergeten dat dit
innovatieve kwartsoppervlak het enige werkblad is met een bacteriostatische
bescherming.
Silestone®-kwartsoppervlakken
passen zich bovendien aan de ruimte aan. Naadloos gaan ze op in elke stijl of
zorgen ze sfeervol voor een leuk contrast. Met kwarts geef je karakter en
emotie aan je keuken, in een waaier van kleuren, afwerkingen en afmetingen.
Drie
ideeën:
Wat dacht je van cool & vintage onder één dak? Veelzijdig topdesign gaat
hand in hand met het elegante Silestone®-oppervlak in de kleur Unsui met suède
afwerking.
Een fris design, maar tegelijk een toegankelijke oplossing voor alledaagse
problemen? Zet je leefruimte en keuken naar je hand met een persoonlijke toets,
zoals bijvoorbeeld een Silestone®-oppervlak in de kleur Altair, een knappe
Blanco Zeus Silestone®-werktafel of een ingebouwde Silestone
Integrity®-spoelbak.
Ook in een niet-alledaagse maar gezellige keuken voelt Silestone® zich thuis.
Een Silestone® -oppervlak in de kleur Doradus en een tafel in de Silestone®
kleur Carbono met een suède textuur geven meteen een originele twist.