Inhoud blog
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    17-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berde buurtwinkel Picard

    Derde buurtwinkel van PICARD Diepvries in Vlaanderen opent de deuren in Mortsel

     

    In navolging van de succesvolle opening van de eerste 10 winkels in België, zet Picard Diepvries zijn lancering op de Vlaamse markt verder met een derde winkel in de provincie Antwerpen. Deze winkel opende op 6 november de deuren in Mortsel.

    De diversiteit van het gamma – zowel de klaargemaakte gerechten als de basisproducten – en de gezelligheid van de winkels, lijken de kritische Belgische consumenten alvast te kunnen overtuigen: het nieuwe concept van de buurtwinkels wordt snel aangenomen.

    De nieuwe winkel is gelegen aan de Statielei 33 in 2640 Mortsel. De vestiging ligt aan een kruispunt, wat de visibiliteit en de toegankelijkheid zeker ten goede komen. De winkel is daarenboven zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Klanten kunnen eveneens gebruik maken van een parking, die binnen enkele weken zal klaar zijn. De winkel zelf beschikt over niet minder dan 850 verschillende producten en beslaat een oppervlakte van 170 M2.

    Na de bijna simultane opening van drie winkels in de provincie Antwerpen (Brasschaat, Antwerpen Nationalestraat en Mortsel), zal Picard op 21 november in Brugge eveneens een winkel openen. Vervolgens zal Picard zijn ontwikkeling in Vlaanderen verderzetten in functie van de resultaten van de eerste vier winkels.

    Met zijn dynamisch magazijnconcept wil Picard Diepvries met de klanten zijn knowhow delen en culinaire voedingservaringen bieden. In de winkel werd bijzondere aandacht geschonken aan de inrichting: warme oranje kleuren aan het onthaal en aan de verschillende afdelingen. Een blauwachtige sfeer begeleidt de klanten doorheen de winkel om het rijke aanbod producten in alle rust te ontdekken. Twee werelden worden hier gecombineerd: “Aan tafel” en “In de keuken”.

    De winkels van Picard Diepvries in België: Sint-Lambrechts-Woluwe -Saint-Lambert "Tomberg" – Georges Henrilaan 170 – Brussel; Ukkel "Bascule" – Waterloosesteenweg 670 – Brussel; Sint-Pieters-Woluwe "Stockel" – Hinnisdaellaan  14 – Brussel; Elsene "Fernand Cocq" – Steenweg op Elsene 135 – Brussel; Jette "Spiegel" – Leopold 1-straat 525 – Brussel; Ukkel "De Bue" – Alsembergsesteenweg 646 – Brussel; Waterloo "Faubourg" – Brusselsesteenweg 120 – Waals-Brabant; Wavre – Princeslaan 58 – Waver; Brasschaat – Bredabaan 525 – Antwerpen; Antwerpen “Nationalestraat” – Aalmoezenierstraat 2 – Antwerpen en nu ook Mortsel – Statielei 13 – 2640 Mortsel.

    17-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien jaar Paradiski
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jean-Charles de Castelbajac viert 10 jaar Paradiski

     

    Het skidomein Paradiski en Savoie (Les Arcs/Peisey- Vallandry en la Plagne) in het Parijse Musée Grévin kondigt een uitzonderlijke samenwerking aan met de wereldberoemde modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac. Hij zal de «Vanoise Express», de grootste skilift ter wereld voor een winter in een nieuw jasje steken.

    Voor zijn verjaardag gaf het tweede grootste skigebied ter wereld – Paradiski – «carte blanche» aan kunstenaar Jean-Charles de Castelbajac om de twee panoramische dubbeldekker-kabelbanen van de Vanoise Express aan te pakken. De Vanoise Express is van uitzonderlijk belang voor het skidomein want ze maakte het ontstaan van Paradiski 10 jaar terug mogelijk.

    Jean-Charles de Castelbajac drukte een onuitwisbare stempel op de modewereld van zijn tijd met vele creaties in 4 decennia. Hij heeft de opdracht om een uniek kunstwerk te creëren voor de grootste skilift ter wereld meteen aanvaard. Het kunstwerk van Jean-Charles de Castelbajac voor Paradiski werd onthuld tijdens een verjaardagsfeest « 10 jaar Paradiski » in het Musée Grévin.

    De volgende woorden zullen te vinden zijn op het kunstwerk :P artir rêver sur un fil, A ux merveilles d’une aube blanche, R enaitre, oiseau sur ma branche, A u coeur des vallées subtiles, D anse, beauté, nature magique, I les volantes d’une rive à l’autre, S ensuel Téléféerique, K ool, la poudreuse cosmonaute, I nviter l’ange à voler.

    Vanaf 21 december 2013 zullen duizenden passagiers een winterseizoen lang meereizen in de meest unieke skilift in de ‘winterwereld’: een kunstwerk aan de hand van de Franse kunstenaar Jean-Charles de Castelbajac.

    In het hart van de Savoie in de Franse Alpen ligt Paradiski, het op één na grootste skigebied ter wereld. Het domein bestaat uit de stations Peisey-Vallandry, La Plagne en Les Arcs en bevindt zich op een hoogte tussen 1.200 en 3.250 meter. Naast de 169 moderne mechanische liften die aanwezig zijn op het domein, worden de drie skistations onderling in minder dan 4 minuten tijd met elkaar verbonden door de grootste skilift ter wereld, de Vanoise Express. Wintersportliefhebbers kunnen zo nóg sneller nóg meer hellingen opzoeken. Het domein herbergt 2 snowparks, 5 boardercross- en 4 boarderglissparcours, 2 half pipes, 2 sleepistes, beginnerszones, en pistes waar zowel in alle rust en stilte kan geskied worden als uitdagende tracks voor gevorderde skiërs. In totaal heeft Paradiski zo’n 425 kilometer aan pistes voor wintersporters van elk niveau in huis.

    17-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yolo

    Yolo, chillen en swag? Niet als het van Keizer Karel afhangt!

     

    Tijdens een recente mediacampagne van Keizer Karel verkozen enkele duizenden bierdrinkers, voornamelijk tussen 25 en 45 jaar oud, yolo, chillen en swag als meest onvolwassen woorden.

    De Keizer Karel-bieren zijn verboden voor -35 jarigen, zo horen we althans geregeld via opvallende radiospots: Keizer Karel is op zijn best als ook diegene die hem drinkt al een beetje heeft kunnen rijpen. Volgens het biermerk is 35 jaar de gemiddelde leeftijd om als voldoende levenservaren te worden beschouwd.

    Tijdens de meest recente mediacampagne van de Keizer Karel-bieren werd nog een stapje verder gegaan. Leeftijd alleen bleek immers geen afdoende garantie te geven: al te vaak gebruiken zowel + als -35 jarigen ‘jongerenwoorden’, wat een duidelijk bewijs is dat ze (nog) geen ervaren levensgenieters zijn en dus geen Ommegang mogen degusteren.

    Om hen toch de kans te geven van een Ommegang te genieten werd hen gevraagd om een jongerenwoord definitief te verbannen op www.keizerkarel.be. De 3 meest verbannen woorden in de ‘NIET-lijst’ waren yolo, chillen en swag. Over enkele jaren zijn deze woorden misschien allemaal ingeburgerd, of net helemaal verdwenen. Want taalgebruik bij de jeugd is altijd al tijdsgebonden geweest.

    Daarnaast werden natuurlijk ook nog vele andere woorden genomineerd. Van de meer dan 5.000 deelnemers werden er 1.000 beloond met een flesje Ommegang en ‘de Slok’: een uniek klein glaasje om met mondjesmaat aan de complexe en geraffineerde smaak van het Ommegang-bier te wennen. www.haacht.com

     

    17-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelin city grip winter

    Veiliger de winter door dankzij de nieuwe MICHELIN City Grip Winter

     

    Michelin introduceert dit najaar de nieuwe MICHELIN City Grip Winter scooterband op de Europese markt. Hij is speciaal ontwikkeld voor veilig rijden op de natte en besneeuwde wegen die kenmerkend zijn voor onze winters. En deze band is het 7e belangrijke nieuwe product dat de Michelin Groep dit jaar uitbrengt voor gemotoriseerde tweewielers.

    De Michelin Groep bevestigt, met deze nieuwe band, nogmaals dat ze als fabrikant van banden kan voldoen aan de behoeften die alle gemotoriseerde tweewielergebruikers over de hele wereld hebben.

    Alle gebruikers? Ja, alle gebruikers! Met deze 7 nieuwe banden kunnen in alle landen ter wereld, van Zuid-Amerika tot Zuidoost Azië, zowel de meest krachtige sport-en trialmotoren worden uitgerust als de motoren met kleine of gemiddelde cilinderinhoud. Dit keer zijn het degenen die ’s winters scooter rijden die, dankzij de nieuwe MICHELIN City Grip Winter, toegang krijgen tot Michelin’s beste technologie. Die technologie biedt hen, winter na winter, ongekende prestaties qua grip en comfort. En dat is extra belangrijk omdat deze nieuwe band zich richt op extreem veeleisende gebruikers voor wie de scooter een onmisbaar vervoermiddel is in hun dagelijkse leven.

    Michelin’s ontwikkelingsstrategie is gefocust op innovatie. Innovatie heeft de Groep door de tijd heen geleid. De trend dat men voortdurend banden die nog beter presteren op de markt moet brengen, gaat steeds sneller.

    Michelin introduceerde 26 jaar geleden de eerste radiaalband voor motoren. 1986 en 2013; twee belangrijke momenten in de geschiedenis van banden voor gemotoriseerde tweewielers. Daartussen liggen 26 jaren. In die periode heeft Michelin laten zien dat ze zich constant inzet om ervoor te zorgen dat het rijden met deze voertuigen onder alle omstandigheden leuk en veilig is. Michelin ontwikkelt bandengamma’s die op elk gebied de beste prestaties leveren: grip op droog en op nat wegdek, feeling, stuurprecisie en een lange levensduur in kilometers. De MICHELIN City Grip Winter heeft daarnaast ook een goede grip op besneeuwde wegen. Het combineren van zulke eigenschappen, die theoretisch niet samen kunnen gaan, vergt toepassing van de meest vooruitstrevende technologieën. Dat is wat wordt bedoeld met MICHELIN Total Performance.

    De nieuwe MICHELIN City Grip Winter levert in drie opzichten uitzonderlijk goede prestaties: maximale grip (zelfs op een wat glibberige ondergrond), lange levensduur in kilometers en gebruikscomfort. De nieuwe MICHELIN City Grip Winter is gemaakt van een uniek thermo-actief compound dat ook bij temperaturen onder het vriespunt zijn flexibiliteit behoudt. De lamellen in het loopvlak functioneren als klauwen die de grip verbeteren.

     

    De nieuwe MICHELIN City Grip Winter heeft de markering “M+S” (Mud & Snow) op zijn zijwanden, hetgeen betekent dat hij voldoet aan de algemene vereisten voor winterbanden. Dankzij zijn sterk geprofileerde loopvlak maakt de nieuwe MICHELIN City Grip Winter het rijden in de winter een stuk veiliger. Daarmee kan men winterse situaties met een gerust hart tegemoet treden. De MICHELIN City Grip Winter heeft voor elk wegdek – droog en koud, nat of besneeuwd – de juiste technologische oplossing. Zo bestaat het loopvlak uit een groot aantal groeven en inkepingen om het water vanuit het midden van de band mee af te voeren naar de buitenzijden. De lamellen grijpen als klauwen in de sneeuw. Deze combinatie van technologieën resulteert in een betere grip, met name op natte en besneeuwde wegen.

    Michelin heeft bovendien een thermo-actieve rubber compound ontwikkeld, die zijn souplesse zelfs bij temperaturen onder het vriespunt behoudt. Ondanks de kou verhardt hij niet. Door deze combinatie van technologieën, functioneert de nieuwe MICHELIN City Grip Winter al goed vanaf de eerste meter die hij rijdt. De MICHELIN City Grip Winter heeft dezelfde handling en stuurprecisie als de MICHELIN City Grip. Hij biedt scooterrijders het hele jaar door comfort. Dat is een belangrijke eigenschap voor mensen die hun scooter elke dag nodig hebben. De nieuwe MICHELIN City Grip Winter is beschikbaar in de 7 meest populaire afmetingen om aan de grootste vraag te kunnen voldoen. Een 8e afmeting volgt binnenkort. Het aanbod loopt van 10 tot 14 inch en is dus evenzeer geschikt voor kleine stadsscooters als voor de grote GT toerscooters.

     

    16-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden medaille

    Gouden Medaille voor Prior Tongerlo op Brussels Beer Challenge 2013

     

    De Brussels Beer Challenge heeft tot doel de biersector te promoten op een referentie-en kennersmarkt (www.brusselsbeerchallenge.com). Op de editie 2013 werd Prior Tongerlo gelauwerd als beste (Belgian Style) Tripel in de categorie Pale & Amber Ale. Een bevestiging van de eerdere erkenningen die dit uitzonderlijke abdijbier in de wacht wist te slepen.

    De Brussels Beer Challenge, aan zijn tweede editie toe, brengt jaarlijks experten bijeen om op objectieve, onpartijdige en professionele manier de bieren in competitie te evalueren. Voor de editie 2013 van de Brussels Beer Challenge werden 592 bieren uit 15 deelnemende landen geproefd. Dit jaar waren de Belgische bieren prominent aanwezig met 188 bieren, afkomstig van 68 verschillende brouwerijen. Geen klein bier dus voor de 50 professionele en internationale juryleden!

    Prior Tongerlo van Brouwerij Haacht was één van de 592 bieren en behaalde meteen ook de Gouden Medaille in de categorie Pale & Amber Ale: (Belgian Style) Tripel. Al sinds zijn lancering in 2009 werd dit abdijbier door meerdere bierkenners met lof bezongen. Zo behaalde Prior Tongerlo reeds Goud op de World Beer Awards in 2011 en mocht het in 2012 ook de Crystal Taste Award in ontvangst nemen, uitgereikt aan producten die drie jaar op rij de hoogste onderscheiding van drie sterren behalen op de Superior Taste Awards.

    Prior Tongerlo, gebrouwen met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten, is een krachtig, goudgeel bier (9% vol.alc.) met een romige schuimkraag. Zijn volmondige, fruitige aanzet vloeit uit in een kruidige en licht bloemige hopbitterheid. De hergisting op fles geeft het bier een rijker en intenser smakenpalet.

    Prior is verkrijgbaar in de drinkcenters en supermarkten, in flessen van 33cl en van 75cl met kurk. Ook een geschenkverpakking behoort tot het gamma. Prior wordt gebrouwen door Brouwerij Haacht, een nog écht Belgische, familiale en onafhankelijke brouwerij die ook bekend staat om haar andere biermerken, zoals Primus, Mystic en Keizer Karel. www.haacht.com

    16-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vars, wintersportoord waar skiën leeft

    Vars, een wintersportoord in de Hautes-Alpes waar skiën écht lééft.

     

    Vind je Vars wel erg ver? Geen nood, dan betalen wij je gewoon je kilometers terug! Volgens de legende is Hannibal zo'n 2200 jaar geleden met zijn leger en zijn olifanten uitgerekend via de Col de Vars naar Rome opgetrokken. Mythe of niet, deze gemeente in het noordoosten van de Hautes-Alpes verdient haar strepen vooral dankzij haar unieke ligging en haar buitengewone aanbod dat steeds meer echte skiliefhebbers en gezinnen verleidt. En deze winter zullen ze van nog verder komen!

    Kerstmis: hoe verder je rijdt, hoe minder je betaalt. Vars ligt op 155 km van Turijn en op 730 km van Parijs. Ook Belgen komen hier graag (990 km van Brussel). Dit jaar hebben uitgerekend de Belgen die van ver komen misschien nog meer geluk, want voor de kerstweek pakt Vars uit met een geweldige promotiestunt: de terugbetaling van de afstand tussen Vars en de woonplaats van de vakantieganger. Voor elke reservering van een verblijf via internet (www.vars.com/km) betaalt Vars € 0,05 per kilometer (heen en terug) voor elk verblijf met twee of drie skipassen voor 6 dagen, en € 0,10 voor elk verblijf met minstens vier skipassen voor 6 dagen. Je hoeft hiervoor echter ook weer niet halsoverkop naar Moskou te verhuizen: dit aanbod is beperkt tot een straal van 2100 km rond Vars…!

    Kilometers zonovergoten pistes in het witte woud. Vars, dat is in de eerste plaats een wintersportoord op mensenmaat, met meerdere gehuchten in de bergen. Tussen de toeristische seizoenen telt Vars amper 640 inwoners. In het piekseizoen loopt dat op tot 22.000! Logisch, want 83% van het skigebied – 116 pistes, verdeeld over een territorium van 540 hectare en gedeeld met buurstation Risoul, in een uitgestrekt larikswoud – ligt ruim 2.000 m hoog.  Het hele skigebied baadt in de zon dankzij het mediterrane klimaat dat de hoogte enigszins compenseert. Het resultaat is sneeuw van topkwaliteit. Deze toestand vertaalt zich met kilometers voorsprong: 185 km pistes voor alpineski, 10 km trajecten voor langlauf, en 34 km wandelwegen door de valleien voor sneeuwschoenlopers en wandelaars.

    Kilometer met vliegende start: de snelste sport ter wereld, vanaf 6 jaar. Alleen al de snelskipiste is een bezoekje waard… Alleen een bezoekje? De grootste durvers doen misschien meteen écht de afdaling… Hoe werkt het? Je start op een hoogte van 2.715 m en met een supersteile afdaling van 1.220 m daal je naar een hoogte van 2.220 m! Een hoogteverschil van 495 meter met een gemiddelde hellingshoek van 52,5% tot maximaal 98%! Een forse opstoot van adrenaline is gegarandeerd! Het snelheidsrecord is momenteel in handen van de Italiaan Simone Origone: 248,7 km/u. Het is echter niet nodig om zo snel te gaan voor enorme sensaties: er staat een bedreven team klaar dat initiaties geeft in snelheidsskiën, en dit vanaf de leeftijd van 6 jaar. Alles staat onder toezicht van Philippe Billy: een expert en voormalig recordhouder van deze piste, met een topsnelheid van bijna 244 km/u. Elk jaar wagen ongeveer 5000 skiërs zich aan deze krachtmeting. En wees gerust: er worden geen boetes gegeven voor overdreven snelheid.

    VarsPark: kilometers fun en sensaties. Vars is echt een paradijs voor snelheidsduivels, maar onderscheidt zich ook met een buitengewoon snowpark. In het Vars Park vind je niet minder dan zeven verschillende specifieke ruimtes voor freestyle. Zo kunnen de allerkleinsten vanaf 3 jaar terecht in het Kid Park, voor een voorzichtige initiatie. In het Girly Park pakken de meisjes modules met roze rails aan om aan de slide te beginnen. Aan het andere uiteinde ligt het Park des Écrins voor de ervaren riders: een van de beste spots voor training en perfectionering in heel Frankrijk. En 's avonds bij kunstlicht wordt het alleen maar sensationeler! Vars heeft de lat zo waanzinnig hoog gelegd dat profriders dit snowpark vandaag dé onbetwiste nummer 1 in Europa noemen. www.vars.com

    15-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppen in Zuid Engeland

    Shoppen in Zuid-Engeland

     

    De donkere weken van het jaar komen er aan, tijd om te genieten van lange avonden bij het haardvuur, van wandelingen, neus in de wind, van shoppen met het oog op de eindejaarsfeesten. De charmes van de winter kun je het best beleven in cosy Zuid-Engeland. Voeg daarbij dat een najaar- of kerstbreak in Engeland snel is geregeld en dat de reis naar de andere kant van het Kanaal helemaal niet prijzig is. Met de ferry van DFDS Seaways reis je vanuit Duinkerke of Calais naar Dover vanaf 29€ voor auto en 9 personen dagretour!

    Het hoeft niet altijd een grootstad als Londen te zijn want er zijn in het zuiden van Engeland best wat aardige stadjes. Je vindt er beslist een gezellig logies waar je ’s avonds inderdaad kunt genieten bij het haardvuur. Overdag ga je wandelen in de natuur of gezellig kuieren langs de winkels in de stad, het beste van Engeland proeven in oude pubs of in country restaurants.

    Canterbury, het hart van Kent. Op minder dan een uurtje rijden van de aanlegsteiger van DFDS Seaways in Dover ligt het historische Canterbury. Het is een toeristische trekpleister van formaat, ook in de aanloop naar het eindejaar. Op 6 december trekt de St. Nicholas Parade door de straten. Tijdens de Christmas Fair kun je typische producten en artisanale kunstwerkjes kopen. Theater- en muziekvoorstellingen staan in het teken van het Kerstgebeuren, straten en winkels zijn opgesmukt met de mooiste kerstversieringen. Christmas Shopping in Canterbury is super, vanwege de autovrije straten en de honderden aardige winkeltjes met verrassende snuisterijen.

    Waar overnachten in Canterbury? Er zijn zoveel mogelijkheden zoals het tweesterrenhotel The House of Agnes, eeuwenoud en vernoemd in de novelle David Copperfield van Dickens. Ook in de countryside rond Canterbury zijn er tientallen sfeervolle logiesmogelijkheden, in cottages met openhaard, in een leuke Bed & Breakfast rond Chatham en Godmersham.

    Ashford, tijdloos mooi! Een goede uitvalsbasis om het romantische landschap, de pittoreske stadjes, de historische landgoederen van Kent te bezoeken is Ashford. De Craft & Gift Fair bestaat al dertig jaar, opent op 14 november. Er zijn kerstconcerten, straatanimatie om de shoppers in de goede sfeer te brengen en de kerstman reist tijdens de weekends mee met de Kent & East Sussex Railway, een topper voor kinderen.

    Winterwandelen rond Ashford is fantastisch, bv. in de buurt van het middeleeuwse stadje Wye. Net als in Canterbury heeft ook de regio Ashford een groot aanbod sfeervolle logies, ideaal voor lange winteravonden, lekker in de warmte terwijl buiten de weergoden tekeer gaan. Van top klasse hotels tot hotels met spa faciliteiten, van gezellige Bed & Breakfast tot landhuisjes of verblijf op boerderijen met haardvuur, je vindt het allemaal in en rond het tijdloos mooie Ashford.

    14-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Hautes Alpes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Les Hautes-Alpes Winterseizoen 2013-2014_Kinderen boven in de Hautes-Alpes

     

    Een massa activiteiten voor jong en oud! Van de baby snow tot de Club Juni’Orres, en van de wellness in de spa tot de ponyslee: de wintersportlocaties in les Hautes-Alpes doen er alles aan om uw kinderen en pubers deze winter tevreden te stellen! Een blik op de verschillende activiteiten, in volgorde van leeftijd.

    Sneeuwpret voor de allerkleinsten

    Baby Snow –  Vanaf 1 jaar leren de allerkleinsten hun evenwicht te bewaren op een Baby Snow. Zo leren ze de kneepjes om te skiën als een hun ouders. Met de hulp van een ESF-monitor van Orcières 1850 of van hun ouders leren ze om te gaan met deze surfplank met een stuur en comfortabel zadel. www.esforcieres.com

    Baby Freestylers –  Amper 3 jaar oud hoeven kinderen te zijn voor deze kosteloze initiatie in Freestyle in het skistation van Vars. In het Kid Park werken ze in alle veiligheid een parcours af met modules die aangepast zijn aan hun lengte en hun niveau. www.vars.com

    Ponyslee – Vanaf 3 jaar -  Kinderen van amper een vuist groot kunnen al onbekend terrein verkennen met hun trouwe strijdros. Dat eerste avontuur verloopt absoluut veilig op de sneeuwschoenpistes van Ancelle. De pony wordt aangespannen voor een slee: de kinderen vinden het geweldig om naar nieuwe horizonten te glijden.  www.champsaur-valgaudemar.com

    Joehoe op de Yooner – Vanaf 5 jaar -  Niets beter om zich uit te leven in de sneeuw dan door nieuwe activiteiten uit te testen. In de Guillestrois amuseren kinderen én ouders zich te pletter op hun "yooner": zittend op 20 cm boven de sneeuw, op 1 schaats trek je bochtjes zoals op ski's: zo verslind je afdalingen in alle veiligheid.

    Club Juni‘Orres – Van 6 tot 12 jaar -  Les Orres heeft een droomplekje waar kinderen zich kunnen uitleven: de Club Juni’Orres! Elke namiddag van 14 tot 17 u staan er activiteiten op het programma: knutselen, een ontdekkingstocht in het gebergte, jagersuitstapjes…  Verveling? Geen seconde! De ouders kunnen zelfs één avond per week tot 22u genieten van een romantisch avondje uit.  www.lesorres.com

    Wie heeft de Sneeuwman meegenomen? – Vanaf 6 jaar -  Een raadselachtige verdwijning in de sneeuw... Onze jonge speurders lossen deze op! Op de piste van Les Alberts/Le Rosier in Val des Prés gaan de kinderen op zoek naar de verdwenen Sneeuwman. Wie zijn ogen openhoudt, en een neus heeft voor de sporen die de Sneeuwman heeft achtergelaten, zal snel het mysterie van zijn verdwijning oplossen. www.claree.fr

    Jong en voorbeeldig voorzichtig – Van 7 tot 14 jaar -  In Serre Chevalier Vallée worden tieners via een aangepaste initiatie opgeleid tot volwassen en gevaarbewuste skiërs. Deze stage leidt tot voorbeeldig gedrag op de pistes: jongeren verwerven inzicht in onvoorzichtig gedrag en maken zich de "cool attitude" eigen! www.serre-chevalier.com

    Sterren kijken in Le Buëch – Vanaf 10 jaar -  Kinderen en adolescenten die wel eens vaker de nachtelijke hemel afspeuren, móéten gewoon eens naar dit plekje dat uniek is voor Europa: het provinciale sterrenobservatorium van Les Baronnies. In de koepel wacht een indrukwekkende telescoop waarmee ze de kraters op de maan, de ringen van Saturnus en andere hemellichamen kunnen waarnemen.  

    14-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vicky Geunes varieert met mosselen

    VIKI GEUNES VARIEERT MET ZEEUWSE MOSSELEN - Topchef toont alternatieve culinaire bereidingswijzen

     

    Mosselen zijn lekker en in korte tijd gemakkelijk klaar te maken. Dat weten wij Belgen als geen ander: twee derde van de hele Zeeuwse oogst is bestemd voor de Belgische markt. Minder geweten is dat je met mosselen ook echte culinaire hoogstandjes op tafel tovert. Chef Viki Geunes van tweesterrenrestaurant ’t Zilte (MAS in Antwerpen) serveerde een mossel-inspiratielunch op 5 november.

    Het Mosselkantoor in Yerseke wil ondanks de aanhoudende populariteit van mosselen niet op zijn lauweren rusten en blijven vernieuwen. Als bakermat van de Zeeuwse mossel lanceerde het de campagne ‘Zeeuwse mosselen kunnen altijd’ om de consument op te roepen met mosselen te experimenteren. “Mosselen zijn enorm veelzijdig”, zegt Christine Fijnaut van het Mosselkantoor. “Tientallen bereidingen zijn denkbaar om je gezelschap mee te verrassen, van snelle hap tot culinair gerecht, van soep tot voor- en hoofdgerecht, op de barbecue, in de wok… Bovendien zijn mosselen in tegenstelling tot vroeger bijna het hele jaar rond beschikbaar, niet alleen tijdens de r-maanden. Dus ook gecombineerd met ingrediënten van het seizoen kunnen mosselen altijd”.

    Viki Geunes laat proeven, de tweesterrenchef serveerde drie culinaire gerechtjes met mosselen. Viki Geunes: “Mosselen zijn een dankbaar product, vanwege de goed gecontroleerde kweekcultuur, constante kwaliteit en mooi zoet vlees in de schelp. Gewoon zien, ruiken en voelen aan natuurlijke producten is de basis voor mijn inspiratie. Je kan veel soorten groenten, vis en schaaldieren perfect laten contrasteren of harmoniëren met de delicate smaak van de mosselen. Naast look in de klassieke bereiding, hou ik wel van licht zure en pittige smaken in complexere bereidingen.” Bij een traditionele goeie pot kiest Viki voor een frisse pint, bij andere bereidingen hij een strakke, mineraalachtige witte wijn.

    Mosselen zitten bomvol eiwitten (even veel of zelfs meer dan in vlees) en zijn lekker slank. Want met 1% is het vetgehalte te verwaarlozen. Bovendien behoort het grootste deel ervan tot de categorie van de meervoudige onverzadigde vetzuren en die werken cholesterolverlagend. Daarnaast zijn mosselen rijk aan vitaminen en mineralen als fosfor, ijzer, koper en seleen. Wanneer mosselen uit de verpakking komen, kunnen ze een beetje open staan. Hou deze mosselen met de bolle kant aan de onderzijde onder koud water en tik de schelp tegen de rand van het aanrecht. Na enkele tellen sluit de schelp zich. Mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is, gooi je best meteen weg.

    Mosselen die na het koken dicht blijven, kun je meestal gewoon eten. Deze mosselen hebben een wat sterkere sluitspier, waardoor de schelp stevig dicht blijft. Maak ze voorzichtig open met een mesje. Meestal bevatten deze mosselen prima vlees, maar heel af en toe gaat het om een ‘slikmossel’, een mossel die zich heeft volgezogen met zand. Daarom open je ze best niet boven de mosselpan!

    Mosselbouillonblokjes: Rauwe mosselen geven kookvocht af dat - zeker als je geurige smaakmakers aan het kookvocht hebt toegevoegd - heerlijk zilt en aromatisch is. Niet weggooien dus! Vries het in een ijsblokjesvorm in en je hebt krachtige bouillonblokjes die je kunt gebruiken in visgerechten en sauzen. En dan is er natuurlijk bier; een heel goede partner. Probeer eens een speciaal bier zoals Grimbergen dubbel of abdijbier, zeker als de mosselen ook in dit bier worden gekookt. maar een fris witbiertje of gewoon tapbier past er ook prima bij.

     





    12-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België in top 10

    België op de 8ste plaats in de top 10 ‘Best in Travel 2014’ van Lonely Planet

     

    Lonely Planet verleent België de 8ste plaats van niet te missen bestemmingen in 2014. Samen met de andere steden van het land wordt Brussel als een van de trekpleisters gepresenteerd. Volgens VISITBRUSSELS is dit wel degelijk het bewijs dat het toerismebeleid dat sinds enkele jaren wordt gevoerd haar vruchten afwerpt.

    Het is immers een feit dat het Brusselse toerisme de voorbije 5 jaar een uitgesproken groei kende. Zo is het aantal overnachtingen met meer dan 17% gestegen, waarbij meer dan 80% van de toeristen uit het buitenland komt. Brussel en haar omgeving nemen maar liefst 1/3de van het Belgische toerisme voor hun rekening. Daaruit blijkt dat de strategie die zowel door de regionale en gemeentelijke instanties als door het Brusselse toerismekantoor, VISITBRUSSELS, werd uitgedokterd haar vruchten afwerpt. De plaats in de Lonely Planet-top is hoogstwaarschijnlijk een voorbode van een nog sterkere groei in de nabije toekomst.

    Hoewel een dergelijke top meestal niet veel te betekenen heeft, is een plaats in de top 10 van Lonely Planet voor het toerisme vergelijkbaar met een ster in de Michelin-gids voor een restaurant. De rangschikking in deze top is echter geen toeval, maar wel het gevolg van ambitieuze cultuurprojecten (Margritte Museum, renovatie van het Atomium, toekomstige biertempel, museum voor moderne kunst) en investeringen in toeristische infrastructuur door openbare en private instanties, zoals het Square-conferentiecentrum of de aanleg van nieuwe hotels, zoals Thon Hotel (400 kamers), Pullman (270 kamers), Motel One (490 kamers),...

    Die projecten zijn stuk voor stuk te danken aan het besef van het bestuur en zijn partners dat toerisme een cruciale economische rol speelt en dat er voor deze sector een enorm toekomstpotentieel is weggelegd. Dankzij een gestructureerd aanbod, het verbond van toeristische spelers en een doelgerichte promotie naar professionals uit de toeristische sector en de internationale pers toe nam de toeristische ontwikkeling stilaan een professionelere gedaante aan. Dit alles ging hand in hand met een evenementenbeleid als aanvulling op de centrale strategie (Brussels Comic Festival, Brusselicious, Winterpret, Welkom Brussel,…)

    In 2010 verbond VISITBRUSSELS zich ertoe het aantal overnachtingen tegen 2020 te laten verdubbelen. Hoewel sommigen in die tijd zeer sceptisch tegenover die aankondiging stonden, kunnen we op heden enkel vaststellen dat iedereen erin gelooft. Wie had 4 jaar geleden ooit gedacht dat Lonely Planet België in zijn ‘Best in Travel’-gids zou opnemen?

    Brussel is dus duidelijk op de goede weg! Wanneer het toerisme in de toekomst aan de gewesten zal worden overgedragen, zou die positieve evolutie nog uitgesprokener moeten worden aangezien alle aspecten van het Belgische toerisme in de kijker zullen worden geplaatst.

    12-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baluwe port
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     “Blauwe” Port ter ere van de geboorte van ZKH Prins George van Cambridge
    Graham’s 1982 Single Harvest Tawny – limited edition


    Ter ere van de geboorte van de toekomstige koning presenteert W. & J.Graham’s Port de Single Harvest Tawny 1982, het geboortejaar van zijn ouders, als een limited edition.

    Deze Single Harvest Tawny heeft meer dan 30 jaar gerijpt in eiken vaten in de Graham’s Lodge in Porto. De geur is rijk, met intense aroma’s van noten, vanille, butterscotch en kweepeer, gecombineerd met exotische kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. De smaak is fluweelzacht en elegant. Honing, rozijnen en karamel zijn perfect in balans met sinaasappelschil en zijdezachte tannines.

    Voor iedere verkochte fles 1982 levert W. & J. Graham’s een financiële bijdrage aan ‘Bagos D’Ouro’ - een instantie in de Douro, die verlaten en kansarme kinderen helpt.

    W. & J. Graham’s heeft een ongeëvenaarde naam als producent van de allerbeste vintage ports. Maar ook met zijn oude tawny’s onderscheidt het bedrijf zich van andere portbedrijven. In de afgelopen jaren werden Single Harvest Tawny’s uit 1961 en 1969 geproduceerd. Bovendien stelde Graham’s in 2012 de veelgeprezen Single Harvest Tawny 1952 beschikbaar voor het diamanten regeringsjubileum van Koningin Elizabeth II van Engeland.

    Voor België komt er in 2014 een beperkt aantal flessen Graham’s 1982 Single Harvest Tawny beschikbaar in een luxe, koninklijk blauwe geschenkdoos. De 1952 is al wel beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen  met The Nectar - http://www.thenectar.be  - www.grahams-port.com - malvedos.wordpress.com       www.thevintageportsite.com

    11-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobbel Palm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DOBBEL PALM, sinds 1947 dé klassieker onder de eindejaarsbieren, op de markt

     

    Brouwerij PALM maakt er een erezaak van om op het einde van het jaar hét feestbier Dobbel PALM aan te bieden! Meester-brouwer, Alfred Van Roy, lanceerde in 1947 Dobbel PALM, het was bedoeld als een feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. “Hij bood het zonder meerprijs aan, als attentie, om deel te nemen in de feestvreugde. Het bier was zo succesvol dat hij het later rond de eindejaarsperiode op de markt bleef brengen. Zijn opvolger, Jan Toye, zet samen met zijn brouwers deze mooie traditie nog steeds verder” zegt Peter Buelens pr-manager van Brouwerij PALM.

    “Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, type Speciale Belge , met een nog meer uitgesproken mout- en hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 5,7% hét ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen” aldus Buelens.

    DE AMBERMOUTEN VAN PALM: De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van Dobbel PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces geschiedt naar de specifieke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die er de specifieke smaak aan geeft. De mouten gebruikt voor het brouwen van Dobbel PALM hebben een diepere bruinkleuring ondergaan.

    DE PALM-GISTEN: Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma. Door intensieve selectie heeft Brouwerij PALM een rijke collectie van verschillende giststammen aangelegd die elk een eigen fruitig karakter aan het bier geven. PALM wordt gegist met een symbiose van 3 verschillende giststammen die een nadrukkelijke fruitigheid geven.

    11-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!