Vlaamse hotel- en toerismescholen zetten prima resultaat neer op Europese wedstrijd AEHT
In de week van 11-15 november namen 7 Vlaamse hotel- en toerismescholen (12 leerlingen) uit alle onderwijsnetten deel aan de 26ste editie van de Europese conferentie van AEHT (Europees netwerk van hotel- en toerismescholen: goed voor 350 scholen in zowat 40 landen). Als afsluiting van het 25ste werkjaar werd het een feesteditie op cruiseschip Costa Mediterranea, dat zowat 750 deelnemers van Genua naar Barcelona, Palma, Ajaccio en Marseille bracht. In de ochtend vonden naar traditie een tiental competities plaats; in de namiddag kregen alle leerlingen en begeleiders de kans om de vijf steden te verkennen.
Deze feesteditie werd door de Vlaamse hotel- en toerismescholen zeer succesvol afgesloten met 7 medailles in de diverse competities, ondermeer enkele gouden medailles. Daarmee behaalde de Vlaamse delegatie een van de hoogste aantallen medailles per land en de hoogste gemiddelde score per school en leerling. Daarmee bewijzen de Vlaamse hotel- en toerismescholen nog steeds aan de Europese top te staan als het om hospitality, gastronomie, toerisme en aanverwante activiteiten gaat.
De deelname aan deze feestelijke Europese conferentie werd financieel mede mogelijk gemaakt door de actieve steun van Brouwerij Palm, structureel sponsor van de Vlaamse afdeling van AEHT.
In de marge van de conferentie werd Herman Siebens, directeur van hotel- en toerismeschool Campus Wemmel bevestigd voor de volgende vier jaren in de functie van vice-president in de Europese raad van bestuur van AEHT Europe.
Ontdek en beleef een inspirerende stadsroute met pop-up shops van 15/11 tot 31/12
Nog even en Hasselt verandert in een nog spannendere stad! Want van half november tot eind december strijkt ‘Stories in the City’ neer in de binnenstad: een stadsroute van inspirerende pop-up shops en internationale tentoonstellingen op onverwachte plekken. Jonge designers, grafische talenten, topfotografen en funky bloggers zakken af naar de binnenstad om hun favoriete plekken te verklappen.Op zoek naar een eindejaarscadeau met een bijzonder verhaal? Zin in een culturele verrassing van formaat? Of gewoon toe aan een ontspannende kop koffie op een unieke locatie? Nog meer redenen om Hasselt in je agenda te voorzien tijdens de eindejaarsperiode volgen binnenkort. Verken ‘Stories in the City’ alvast met deze blikvangers.
“Stories in the City mixt mode, design en food. We trekken een route door de stad die zowel de verwende shopper als de veeleisende cultuurliefhebber kan bekoren.” Emm Verheyden, iniatiefnemer Stories in the City.
Stories in the city zorgt voor vijf blikvangers. Fotografie : Sonny Vandevelde maakt deel uit van het erg selecte clubje internationale fotografen dat backstage wordt toegelaten bij de belangrijkste catwalks. Als geen ander slaagt hij erin om de opwinding en energie vast te leggen die bij mode hoort. Vandevelde werkt voor titels als The New York Times style.com en The List, maar wordt nu voor het eerst in België op kamerbreed behang geprint. Nooit eerder werd een gebouw volledig behangen met backstage shots achter de schermen bij Chanel, Louis Vuitton, Helmut Lang, Margiela en Rodarte. ‘Backstage is the new black’, Evolution, Groenplein 5, van 15/11 tot 31/12. Fashion & food : In de industriële omgeving van een voormalige jeneverstokerij toont Tim Van Steenbergen een persoonlijke selectie van zijn silhouetten en accessoires, én de prachtige Metronome-lamp die hij voor Delta Light® ontwierp. In een uniek pand (achter La Bottega) in de Raamstraat wacht de modeliefhebber een pop-up boetiek in de sfeer van authentieke pop-ups in wereldsteden als New York en Tokio. Verwacht een mix van jong designtalent, vintage designklassiekers, designer gifts en vanaf december een pop-up coffee & tea bar van Pieter Loridon met bijhorende classy ‘après shopping’-feestjes. ‘Pop-up Boutique’, La Bottega, Paardsdemerstraat 9 & Raamstraat 17 van 15/11 tot 31/12
Design : Een tentoonstelling rond jong Belgisch en Nederlands designtalent. Mieke Meijer toont haar ‘Relativiteitsmeters’ en ‘Frameworks’. In samenwerking met het designercollectief VIJ5 ontwikkelde ze ‘Kranthout’, een nieuw materiaal dat van papier opnieuw hout maakt. Met als resultaat een unieke collectie ‘papieren’ meubelen. Atelier Belge presenteert een selectie Belgisch surrealisme en Tore Bleuzé toont met zijn Split Table de toekomst van design. ‘Young Design’, bij Evolution, Groenplein 5, van 15/11 tot 31/12
Expo: Een selectie grafisch talent uit Groot-Brittannië, Rusland, België, Frankrijk en Italië toont werk onder de noemer ‘I prefer drawing to talking’. Hun grafisch talent is te zien op huizenhoge vitrines en muurbreed behang langs de ‘Stories in the City’-route. Zo stelt de Brit Dan Hillier zijn werk ‘Snake’ voor. Hillier is gefascineerd door de ‘Steampunk’-esthetiek die Victoriaanse thema’s combineert met dierlijke hybrides. ‘I prefer drawing to talking’, met ‘Snake’ van Dan Hillier, bij Mucho Gusto, Zuivelmarkt 44, van 15/11 tot 31/12; ‘I prefer drawing to talking’, bij Le Pain Quotidien, Havermarkt 12, van 15/11 tot 31/12 en Horse by Dan Hillier, bij Tackoen, Havermarkt 4, van 15/11 tot 31/12. Shopping: Exclusief voor Stories in the City is de beste Travelteq-laptoptas ter wereld twee maanden te koop in Hasselt. Handgemaakt in Italië met het allerfijnste Florentijnse leder, werd elk detail ontwikkeld op maat van de moderne wereldreiziger. Ook de mooiste Belgische designerwol is voor het eerst heel even in Hasselt te koop. Howlin serveert de coolste truien & accessoires voor een fashionable winter. En verder, The Boyscouts pop-up: de juwelencollectie waar alle bladen en blogs het over hebben met een pop-up vol lekkers. ‘Pop-ups’, bij Oui, Aldestraat 50 van 15/11 tot 31/12/2013
Niet zo veel merken in de
Champagne kunnen prat gaan op een geschiedenis als die van Canard-Duchêne, dat
zijn bekendheid vooral dankt aan het uitgesproken karakter van zijn producten.
Dat is een gevolg van een aanvoer van schitterende pinots, afkomstig van de
beste terroirs van de Montagne de Reims, maar ook van de vakkennis van zijn
wijnmakers die het merk zijn uitzonderlijke stempel geven.
Het basisassortiment omvat
onder meer de beroemde Authentic Brut, die een goede samenvatting biedt van de
doelstellingen van het merk. Daarnaast produceert Canard-Duchêne nog een aantal
prestigieuze cuvées die het voorbehoudt voor de wijnhandel en de
restaurantsector, waaronder het Léonie-gamma, genoemd naar oprichtster Léonie
Duchêne.
Léonie Brut : Cuvée Léonie
Brut onderscheidt zich binnen dit uitzonderlijke gamma door zijn rijpheid en
complexiteit. De assemblage bestaat voor de helft uit pinot noir, een kwart
pinot meunier en een kwart chardonnay. Aan die zo al mooie samenstelling wordt
nog ruim een kwart vin de réserve uit voorgaande jaren toegevoegd. Het
resultaat krijgt maar een beperkte likeurdosering (van zon 10 g per liter) en
blijft drie jaar in de kelder rijpen. Cuvée Léonie Brut is gekenmerkt door een
lichtgouden kleur en een fraai boeket van exotisch fruit, droge bloemen en
peperkoek, dat in de mond evolueert naar gekonfijte ananas en iets van toast.
Dit uitstekende aperitief
voelt zich ook thuis aan tafel en is tijdens de feestdagen verkrijgbaar in een
stijlvol koffertje, vergezeld van twee fluitglazen. Tijdens de maand december
schenkt het restaurant van het prestigieuze Rob The Gourmets Market de Cuvée
Léonie Brut als aperitief.
Cupido kan zo van die
mirakels tot stand brengen. Iets meer dan 150 jaar geleden liet hij kuiper
Victor Canard uit de Champagne zwichten voor de charmes van wijngaardenierster
Léonie Duchêne. En acht jaar later was de champagne Canard-Duchêne geboren!
Na anderhalve eeuw gaat het
merk, nu in handen van de groep Thienot, nog altijd prat op zijn prestigieuze
verleden, maar meer dan ooit positioneert het zich als een product met een uitgesproken
persoonlijkheid. Dat sterke karakter is niet alleen een gevolg van een
bevoorrading met de mooiste pinot noir, afkomstig van de Coteaux de Ludes, in
het natuurpark van de Montagne de Reims maar ook van het talent van een
uitzonderlijke keldermeester, Laurent Fédou, die het merk elk jaar opnieuw een
opmerkelijk constante kwaliteit weet te geven.
Eric Pierret verdeelt het
gamma in België, via zijn vennootschap La Route du Vin. Het omvat een reeks
producten waarvan de traditionele brut zonder jaartal, hier Authentic Brut
genoemd, de hoeksteen vormt. Binnen het assortiment van Canard-Duchêne biedt de
Authentic Brut een goede samenvatting van de spirit en de waarden van het merk.
De combinatie van frisheid en intensiteit drukt perfect het grootse en
natuurlijke karakter van de Champagne uit.
Een fijne pareling
verlevendigt de strogele kleur en de assemblage onderstreept op volstrekt
natuurlijke wijze al het goede van de pinot noir. Naast het intense boeket van
verse vruchten verrassen de mooie fruitige accenten in de aanzet, met vleugjes
appel en mirabel. Een aangename toets van brioche, kenmerkend voor een goede
rijping, geeft de wijn zijn mooie lengte. En aan het eind overheerst zonder
enige twijfel het gevoel van harmonie.
Verkrijgbaar in de supermarkt,
voor de aanbevolen prijs van 26,99 (uitgezonderd promoties ), bij Carrefour,
Match en Colruyt. Die laatste keten biedt de wijn de hele maand december lang
aan als degustatie!
La Route du Vin - Laneaustraat
103 - 1020 Brussel - www.larouteduvin.com
De in Frankrijk geboren
broers Pierre-Julien en Grégory Chantzios begeven zich aanvankelijk op het
financiële pad tot heimwee hen overmeesterd en ze beslisten naar de regio
Kamalata terug te keren. In dit dorpje bekend als woonplaats van Maria Callas,
baatte hun grootvader Petros Chantzios een olijfolieraffinaderij uit.
Ze nemen het bedrijf over,
zorgen voor een relance en gaan voluit voor een kwalitatief eindproduct. De
Kalios olie heeft ondertussen Belgische meesterkoks overtuigd van haar
kwaliteiten in zoverre dat ze er zelfs het peetvaderschap van waarnemen.
Pierre Resimont gaat voluit
voor 01-caractère, olie die het traditionele aroma van Koronciki
weerspiegelt, een vroege manuele oogst met leuk karakter, perfect voor salades
en gestoomde groenten. Christophe Hardiquest opteert voor 02-equilibre een
olie van olijven die in volle seizoen worden geoogst en een overvloed van
geurige toetsen uitspreidt. Perfect voor verse pastas, gegrilde vis en
marinades. Bart Depooter zweert bij 03-douceur. De olijven die op het einde
van het seizoen worden geoogst bevatten unieke aromas die mooie zachte toetsen
tot leven brengen. Aanrader bij witte vissoorten, huisgemaakte verse purees en groenten.
Een bio-olijfolie vervoegt
weldra dit trio, net als een selectie Kalamata olijven die de culinaire rijkdom
van de regio extra in de verf zullen zetten.
Seabourn tekent
intentieverklaring voor bouw nieuw cruiseschip
Cruiserederij Seabourn heeft
een intentieverklaring getekend voor de bouw van een nieuw ultra-luxe
cruiseschip van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het nieuwe schip komt
in navolging van de drie meest recent gebouwde schepen, Seabourn Odyssey,
Seabourn Sojourn en Seabourn Quest, en beschikt over alle voorzieningen die
deze schepen zo succesvol maken. De oplevering van het nieuwe schip staat
gepland voor de tweede helft van 2016.
"We zijn erg verheugd
nu verder te werken aan de plannen die we eerder dit jaar aankondigde, voor de
bouw van een vierde Seabourn schip. Het interieur van het nieuwe schip wordt te
vergelijken met het hoog aangeschreven ontwerp, welke is geïntroduceerd met de
Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn, en Seabourn Quest," zegt Richard
Meadows, president van Seabourn. "De beleving en de voorzieningen aan
boord van de bekroonde Seabourn schepen geven een nieuwe dimensie aan het
ultra-luxe cruisen.
Gabriele Cocco, bestuurslid
van Fincantieri, is verheugd over het nieuwe contract met Seabourn. We zijn
blij met het binnenhalen Seabourn als nieuwe klant en de versteviging van onze
jaren lange samenwerking met de Carnival Group. Deze overeenkomst is
belangrijk: het versterkt onze positie in de niche van luxe cruises en
onderstreept onze leidende rol in de cruise industrie.
Het nieuwe cruiseschip
vervangt de capaciteit, die verloren gaat met de verkoop van de Seabourn Pride,
Seabourn Spirit en Seabourn Legend. Deze schepen worden overgedragen aan hun
nieuwe eigenaren in april 2014, april 2015 en mei 2015.
Ook de nieuwe 3-in-1
vleesbedruiper van Cuisipro is een dankbare hulp op stressvolle keukendagen.
Dit innovatieve ontwerp heeft twee verwisselbare koppen: een sproeikop om in
één vlotte knijpbeweging het vlees te besprenkelen en een siliconen borsteltje
om de saus of marinade gelijkmatig uit te strijken. Ook zonder opzetstukje kun
je aan de slag voor snel bevochtigen.
Handig: de tube is
doorzichtig met maataanduiding én de vleesbedruiper kan in de vaatwasmachine. Vleesbedruiper I 24,95 I www.cuisipro.com
Een wintersportvakantie doet
ons vooral aan skiën en besneeuwde berglandschappen denken. De meeste
wintersporters hebben genoeg aan de hellingen van de pistes, maar anderen
willen bij het sluiten van de skiliften ook graag nieuwe disciplines ontdekken
en de bergen op een andere manier leren kennen. Van de sneeuw naar het ijs? Een
kleine stap... die veel bestemmingen in de Savoie en de Haute Savoie hebben
gezet.
Een duik onder het ijs in
Haute-Maurienne. Op zon 1.700 meter hoogte is het landschap waarin het meer
van Bessans ligt ronduit indrukwekkend. Bergketens van meer dan 3.000 meter
hoogte omringen het water dat een diepte heeft van 5 meter. De dikte van het
ijs varieert van 30 tot 80 cm. Na ontvangst aan de rand van het meer, een
bezoek aan de duikplaats en een briefing, krijgen de deelnemende duikers een
droogpak, loodgordel en zwemvliezen aangemeten. Daarna zijn ze klaar voor een
20 minuten durende ontdekking van een uniek universum onder water. Drie gaten
van 8 meter breed werden in het ijs gemaakt, waar je onder water kunt goochelen
met luchtbellen onder de ijslaag of, wie weet, een forel tegen het lijf kan
zwemmen. Bij mooi weer zorgen de zonnestralen voor een magisch schouwspel.
www.plongee-vanoise.fr.
Ijsklimmen is een discipline
die veel gemeen heeft met bergbeklimmen. In de winter wordt er op en langs
ijswanden, zoals bevroren watervallen, geklommen. De ijswaterval van skistation
Contamines Montjoie, niet ver van Saint Gervais, ligt in Notre Dame de la
Gorge. Op deze ongerepte plek komen de gidsen tijdens de winter ijsklimmen.
Hoewel vooral bedoeld voor initiaties en après-ski activiteiten, kan iedere
klimmer op eigen verantwoordelijkheid- de uitdaging aangaan. De activiteit,
waaraan iedereen kan deelnemen, laat je op een leuke en originele manier
kennismaken met de sensaties van het klimmen. Voor zij die de kliminspanning
graag willen combineren met de schoonheid van de ongerepte natuur, organiseren
de gidsen van Contamines ook ruisseling: met klimijzers volg je een bevroren
bergrivier en ontdek je al klauterend de oevers van deze stroom in het
natuurreservaat van Contamines Monjoie.
www.lescontamines.com/cascades-glace-haute-savoie.html.
In Champagny en Vanoise, een
klein skidorp naastla Plagne, bevriezen
de natuurlijke watervallen onder perfecte omstandigheden van intense kou op
1.500 meter hoogte. Van midden december tot half maart is dit het favoriete
speelterrein van klimmers. In deze ideale omgeving bevindt zich ook de Tour de
Glace, een opgetrokken klimstructuur van 24 meter hoogte en 3 muren met een
helling van 70%. Verschillende routes met variërende hellingsgraad zijn
uitgerust met hindernissen die zowel beginners als ervaren (competitie)klimmers
aankunnen.
Meer dan 100km/u met Bob. Beleef
een unieke ervaring op de bobsleepiste die ter gelegenheid van de Olympische
Spelen in Albertville werd gebouwd. Liefhebbers van snelheid en adrenaline
kunnen kiezen uit de bob-raft: een zelfsturende en remmende machine voor 4
personen. Perfect voor een eerste belevenis, aan een snelheid van 70-80km/u. De
mono-bob: aan 90 km/u daal je, grondig gecapitonneerd in een soort
gestroomlijndebobslee, alleen de piste
af. De taxi-bob: een toestel dat al aardig in de buurt komt van een
competitiebobslee, waarbij je met drie achter de piloot zit. De bobslee raast
voort aan zon 120km/u. Zorg dus voor een hecht team ! www.bobsleigh.net
Ecologisch racen op het ijs.
De nieuwigheid van deze winter : la Clusaz opent een ijscircuit waarop enkel
elektrische wagentjes mogen rijden. Een race-ervaring in perfecte harmonie met
de natuur (www.circuit-glace-laclusaz-fr/). Zowel in Val Thorens
(www.valthorens.com), in Val dIsère (www.circuitvaldisere.com), in Flaine
(www.circuitglace.com) als in Abondance (www.circuit-glace-abondance.com) staan
de paarden voor je klaar. Niet zozeer volbloeden of viervoeters, wel
paardenkracht op 4 wielen voor een initatie rijden op het ijs of de
veiligheidsworkshop autorijden in de winter, waarin je leert tegensturen,
omgaan met slippen en remmen bij winterweer.
Niet enkel bovengenoemde
activiteiten zorgen voor rillingen van plezier. De hele winter in Savoie Mont
Blanc staat in het teken van ijs met een hele reeks evenementen om zowel in
familieverband als in gezelschap van je vrienden bij te wonen: De Trophée
Andros, het beroemde kampioenschap rijden op ijs, houdt halt in Val Thorens op
7 en 8 december. Valloire organiseert een nieuwe editie van haar internationale
ijssculpturenwedstrijd van 14 tot 17 januari 2014. Champagny en Vanoise is het
decor van twee ijsklimevenementen : de Gorzderette (25 en 26 januari 2014) en
een etappe van de Climbing World Cup (31 januari en 1 februari) terwijl Val
Cenis en Maurienne hun bijeenkomst voor de ijsklimmers Rencontre de cascade
sur glace van 7 tot 9 februari 2014 organiseren.
GEZONDHEIDSTOERISME BOOMING
IN BENIDORM - Uitzonderlijk klimaat en medische faciliteiten blijken ideale
combinatie voor gezondheidstrip
De afgelopen drie jaren is
het aantal toeristen dat naar Benidorm komt voor gezondheidsredenen met 80%
gestegen. Hiermee speelt Benidorm in op de trend dat steeds meer mensen een
operatieve ingreep in het buitenland laten uitvoeren en vervolgens de tijd nemen
om ter plaatse te recupereren. Want met meer dan 300 zondagen per jaar en een
constante zeewatertemperatuur van 20°C is Benidorm de ideale bestemming voor
een gezondheidstrip. Daarnaast beschikt Benidorm met het Hospital Clinica en
IMED Levante over twee privé-ziekenhuizen van wereldformaat. Het uitgebreide
aanbod aan hotelfaciliteiten en wellnesscentra zorgt ervoor dat mensen achteraf
optimaal kunnen recupereren van hun ingreep of gewoon zalig kunnen genieten van
de rust.
Dat de zon en de zee in
combinatie met aangename temperaturen een helend effect hebben op lichaam en
geest en zelfs reuma, astma en osteoporosis helpen genezen is al langer bekend.
Zo is klinisch bewezen dat een breuk maar liefst driemaal sneller geneest in
een maritieme omgeving. Daarnaast verlichten zon en zee ook stress en
angstgevoelens. Met zijn zachte Mediterrane klimaat, het altijd warme zeewater
en de vele uren zon is Benidorm dan ook de gedroomde bestemming voor zij die
omwille van hun gezondheid andere oorden willen opzoeken.
Naast het gunstige klimaat
telt Benidorm twee moderne privé-klinieken, waar men terecht kan voor tal van
behandelingen. Zo is het HCB (Hospital Clinic Benidorm) gespecialiseerd in o.m.
oncologie, kankerbehandeling, pediatrie en gezichtschirurgie. Het grote
voordeel is dat de 350-koppige staf uit gans de EU gerecruteerd wordt, waardoor
de dienstverlening vaak in de taal van de patiënt kan gebeuren. Dit geldt ook
voor het IMED Levante hospitaal, dat een internationale staf heeft, inclusief
vertalers. Het IMED is een ultramodern hospitaal dat gebruikmaakt van de meest
moderne technieken en apparatuur. In 2012 werd IMED nog uitgeroepen tot het
beste privéhospitaal van de Valencia regio. Hun afdeling chirurgie is maar
liefst 1.100m2 groot en mensen kunnen er terecht voor gespecialiseerde
behandelingen van obesitas, de ruggenwervel, hart- en vaatziekten,
dermo-esthetiek en nierdialyses.
Recupereren in ideale
omstandigheden. Of je nu komt voor een medische behandeling of gewoon om uit te
rusten, Benidorm is een paradijs voor zij die van wellness en spa houden. De
meeste spafaciliteiten bevinden zich in één van de talrijke hotels die Benidorm
rijk is. Zo kan je naar de Thai Spa van de Barcélo Asia Gardens
(http://www.asiagardens.es/es/hoteles-de-lujo-spa-thai-spa), waar alle
massagetherapeuten school gelopen hebben in de gerenommeerde Wat Po Tempel in
Bangkok, de bakermat van de Thaise massage. Het meest complete center is
wellicht het Spa Dynastic (www.hoteldynastic.com/planes/spa-dynastic.html). Met
zijn 2000m2 kan je er ondermeer terecht voor een relax-, beauty-, slimming- en
anti-stressbehandeling. In de Spaxion Villaitana (www.spaxion.com) baad je
letterlijk in luxe en staat een gepersonaliseerde health coach klaar om je een
gezonde levensstijl aan te meten. In het gloednieuwe Spa Villa del Mar cwww.hotelvilladelmar.com.es)
, tenslotte, gaat men uit van de helende kracht van water en geniet je van een
heerlijk gezondheidsdrankje op het chill-out terras met een geweldig uitzicht
over Poniente Beach.
Naast de vele wellnessmogelijkheden
die Benidorm rijk is, heeft de badplaats ook een indrukwekkend logiesaanbod. Na
Madrid en Barcelona telt Benidorm het grootste aantal hotelbedden van Spanje.
Meer dan 125 hotels, gaande van 1 tot 5 sterren, zijn voorzien van alle modern
comfort. Wie liever kampeert kan terecht op één van de 10 campings rondom
Benidorm. Tenslotte zijn er nog zon 6.000 appartementen die verspreid over de
stad gelegen zijn. Het volledige hotel-, kampeer- en appartementenaanbod vindt
men terug via https://en.visitbenidorm.es
Benidorm ligt 38 km ten
zuiden van Alicante en 106 km ten zuiden van Valencia. De eenvoudigste manier
om Benidorm te bereiken is dan ook met het vliegtuig. JetairFly
(https://www.jetairfly.com) vliegt tijdens de wintermaanden 6x per week vanaf
Brussels Airport naar Alicante, 4x per week vanuit Charleroi, 2x per week
vanuit Luik en Oostende. Ook Ryanair (http://www.ryanair.com/nl) vliegt in de
wintermaanden 5x per week vanuit Charleroi naar Alicante. Vueling
(http://www.vueling.com/nl) vliegt vanuit Brussels Airport 6x per week naar
Alicante. Ook Brussels Airlines (http://www.brusselsairlines.com/com/) biedt
vanaf eind oktober 2x per week een rechtstreekse vlucht van Brussel naar
Alicante aan.
Wie liever met de auto naar
Benidorm reist dient zon 1.860 km te overbruggen vanuit Brussel. Meer
informatie over de bestemming Benidorm, haar attracties en logiesaanbod vindt
men terug op http://www.visitbenidorm.be Daarnaast heeft de stad Benidorm ook
een gloednieuwe blog met insider tips rond gastronomie, sport en uitgaan:
http://lifeinbenidorm.com
Voor het samenstellen van
haar nieuwe assortiment Grands Crus selecteerde Valrhona 16 Grands Crus om te
proeven of te verwerken in patisserie onder de 200 aromatische profielen die
gereferentieerd zijn in de cacaotheek met 3 nieuwe Grands Crus.
Deze nieuwe grands crus zijn
ARAGUANI 72%, Grand Cru van emblematische pure chocolade Valrhona - Puur
Venezuela. Op een geprononceerde bittere ondergrond biedt Araguani een rijk
aromatisch en complex profiel van warme noten (rozijnen, kastanje ) en
anijsnoten. BAHIBE 46%, Grand Cru van melkchocolade - Puur Dominicaanse
Republiek. Bahibe, met een hoog cacaogehalte is een uitnodiging tot het
evenwicht tussen de zachtheid van melk en intense cacaonoten, met een
notenaccent en een fruitig zuur en licht bitter aspect. OPALYS 33%, witte
chocolade. Opalys is smetteloos wit, romig van smaak en lichtzoet, en onthult
harmonieuze aromas van verse melk en natuurlijk vanille.
Om beter in te spelen op de
verwachtingen van de consumenten heeft Valrhona haar assortiment cadeaukoffers
voorzien van een nieuwe verpakking. Het aanbod biedt u nu meer keuze in
samenstellingen. De beschikbare cadeaukoffers zijn: GRANDS CRUS 32 CARRES in
twee versies (4x8 carrés pure en melkchocolade of 16x2 carrés melkchocolade);
GRANDS CRUS 52 CARRES In 3 versies (Ontdekking, Origine, Intens); COLLECTION
GRANDS CRUS - 8 tabletten pure, melk- en Blond Dulcey chocolade en GOURMANDISE
DE GRANDS CRUS 6 heerlijke tabletten pure, melk- en witte chocolade