Inhoud blog
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    23-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische wafelbus!

    Belgische wafel bus in de voorgevel van Hotel BLOOM!

     

    Hotel BLOOM!, aan de Brusselse Koningsstraat, heeft een compleet gerestaureerde en typisch Belgische wafel bus in hun ontbijtrestaurant gereden. Hotelgasten kunnen vanaf nu bij het ontbijt al genieten van versgebakken wafels, een typisch Belgische specialiteit. De wafel bus hoort bij het Brusselse straatbeeld.

    De zoete vanillegeur van versgebakken wafels komt je al tegemoet bij het ontbijt in OO!, het ontbijtrestaurant van Hotel BLOOM! De hotelgasten kunnen smullen van verschillende soorten wafels en dit uit een echte typische Belgische wafel bus! Door een foto van jezelf achter het stuur van deze prachtige wafel bus te maken, zal een bezoek aan dit Brusselse viersterren hotel je zeker bijblijven. De kleurrijke bus krijgt ook van de voorbijgangers op de Koningsstraat veel aandacht, daar hij heel zichtbaar aan de voorzijde van het hotel voor het raam staat.

    Luikse of Brusselse wafels? De Luikse wafel ofte suikerwafel is een typisch Belgische delicatesse. De Luikse wafel is meestal zwaarder dan de Brusselse wafel gezien er suikerkristallen worden gebruikt en ze gegeten wordt zonder verdere toppings. Hier ligt inderdaad het verschil met de Brusselse wafel die iets groter en regelmatiger van vorm is en bovendien bestrooid wordt met suikerpoeder of andere toppings.

    De BLOOM! gasten kunnen kiezen uit diverse toppings om de wafels nog lekkerder te maken, zoals bijvoorbeeld warme kersen, slagroom, Nutella, dulce de leche, banaan en in het seizoen verse aardbeien. Heb je geen zoete tand? Geen probleem, de Brusselse wafel kan ook met hartige toppings aangevuld worden zoals gerookte zalm, kaas, bacon en eieren bijvoorbeeld.

    Zakelijke of feestelijke wafels? Vergadering gepland in Hotel BLOOM!? Een leuk idee kan zijn om een koffiepauze of lunch bij de wafel bus te laten plaatvinden. Een wafel als dessert of misschien wel een hele lunch enkel en alleen met hartige wafels kan natuurlijk ook. Hotel BLOOM! staat open om samen met de organisator van het event de wafel bus een interessant en uniek deel van het programma te laten uitmaken!

    Wafeldag, een traditie in Zweden die plaatsvindt op 25 maart. In de Verenigde Staten viert men Wafeldag op 24 Augustus, de dag waarop een patent is gegeven op het wafelijzer. Bij Hotel BLOOM! is het iedere dag Wafel Dag! Of is het een misschien idee om een speciale Belgische Nationale Wafel Dag in te voeren?

    Hotel Bloom - Koningsstraat 250 - 1210 Brussels - www.hotelbloom.com





    23-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draagbare boarding pass

    Vueling en Sony lanceren de eerste draagbare boarding pass ter wereld

     

    Vueling en Sony lanceren de allereerste draagbare boarding pass ter wereld. Klanten van de luchtvaartmaatschappij kunnen dankzij deze applicatie alle belangrijke informatie over hun vlucht alsook hun boarding pass in de vorm van een 2D-barcode raadplegen op hun SmartWatch 2. Deze technologische innovatie zal vanaf eind maart beschikbaar zijn in de Google Play Store, exclusief voor de SmartWatch 2 van Sony. Met deze lancering profileren de twee bedrijven zich als toonaangevend op het gebied van draagbare technologische ontwikkeling.

    Deze lancering bewijst nog maar eens dat Vueling alles in het werk stelt om haar klanten een unieke en volledige mobile experience aan te bieden. Zo kondigde de luchtvaartmaatschappij vorige week nog aan dat het gebruik van mobiele toestellen in elke fase van haar vluchten is toegestaan, zelfs tijdens het opstijgen en het landen. Bovendien stelt Vueling binnenkort haar nieuwe technologische diensten Premium voor.

    Samuel Lacarta, IT Manager van Veuling, “We hebben deze nieuwe uitdaging tot een goed einde gebracht dankzij de inspanningen van het bedrijf en alle medewerkers. We stellen onze technologie voortdurend bij om de vliegervaring van onze klanten verder te optimaliseren.” Sandra López, Marketing Manager van Sony Mobile Spain, verklaart: “De samenwerking tussen Vueling en Sony zorgde ervoor dat we een nieuwe functionaliteit kunnen toevoegen aan het grote ecosysteem van applicaties voor de SmartWatch 2. Het is een bijkomend voorbeeld dat aantoont dat Sony garant staat voor innovatie en veel belang hecht aan wearable technologies of draagbare technologieën in het dagelijks leven van de consumenten.”

    De SmartWatch 2 vergroot de mogelijkheden van Android en biedt nieuwe communicatie-ervaringen dankzij de interactie tussen smartphones via Bluetooth®. Sony, sinds meerdere jaren dé pioneer op het gebied van wearable technology, breidt het ecosysteem van zijn applicaties, beschikbaar in de Google Play Store, speciaal voor de SmartWatch 2 uit. Dit intelligente horloge is de ideale reispartner en is eveneens waterbestendig. Via een touch screen heeft de gebruiker toegang tot alle soorten toepassingen: sms, mail, kalender, telefoon, Facebook, Twitter, Gmail en zoveel meer. De SmartWatch 2 is verkrijgbaar in allerlei kleuren en in verschillende materialen zoals leer en metaal.

    Vueling profileert zich opnieuw als de pioneer van geavanceerde technologie in de luchtvaartsector. In juli 2011, zo’n drie jaar geleden, stelde Vueling de allereerste applicatie in Europa voor die over de diensten van de luchtvaartmaatschappij informeerde, maar ook een aankoopsysteem aanbood om vluchten te boeken. Vanaf dag 1 konden klanten zich online registreren, hun zitplaats kiezen en hun reservatiehistoriek bekijken.

    Sindsdien heeft Vueling continu gewerkt aan een verbetering van haar applicatie om deze eenvoudiger en intuïtiever te maken. Zo voegde de luchtvaartmaatschappij nieuwe diensten toe zoals het beheren van de vluchtstatus. Dankzij deze toepassing kan de gebruiker de status van zijn vlucht in real time bekijken, alsook het voorziene vertrekuur en de gate raadplegen, waardoor hij heel wat tijd wint op de luchthaven. De beschikbare informatie is eenvoudig en snel raadpleegbaar door de passagier, zelfs op mobiele apparaten, en is eveneens beschikbaar voor de voornaamste besturingsystemen via het mobiele portaal m.vueling.com

    23-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Indigo Madrird

    De IHG brand Hotel Indigo doet momenteel een aantal inspanningen om haar Europees aanbod op peil te brengen. Na de inplanting in Sint Petersburg en Rome, krijg nu ook de Spaanse hoofdstad Madrid een Indigo hotel vlakbij de levendige en kosmopolitische Gran Via.

    Hotel Indigo wordt ingeplant in iconische en historische buildings die symbool staan voor hun onmiddellijke omgeving. Hotel Indigo Madrid wordt de 2de vestiging op Spaans grondgebied na het Hotel Indigo Barcelona dat in 2012 de deuren opende, en wordt operationeel vanaf eind april 2014.

    Hotel indigo Madrid krijgt 85 kamers elk met eigen design interieur waarvoor inspiratie werd gezocht in het centrum van de stad, interieur dat zowel vitaliteit als energie zal uitstralen. Ook voor het meubilair werd teruggegrepen naar architecturale invloeden waardoor men zowel Art Deco als Barokke elementen in de kamers zal terugvinden.

    Gasten kunnen van het glamoureuze leven van de Spaanse hoofdstad genieten bij een originele cocktail op het rooftop terras, ze kunnen tevens in de Gastrobar en restaurant Spaanse en mediterrane gerechten van Chef Andrea Tumbarello degusteren, samen met een heerlijk wijntje of een cocktail. In gans het hotel is gratis Wi-Fi beschikbaar en elke kamer beschikt over een Nespresso-koffieapparaat. Voor zakelijke contacten is er eveneens een eventroom, maximaal 14 personen, aanwezig.





    23-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEB collection: Cuisine companion, een dagelijkse keukenhulp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het home made concept is uitgegroeid tot een heus maatschappelijk fenomeen. Het raakt echt iedereen! Of u nu een expert of een beginneling bent, koken is een manier om even te ontsnappen en plezier te beleven. Laat uw verbeelding de vrije loop, geloof in uw culinaire talent en heb geen schrik om de anderen van hun sokken te blazen.

    Moulinex is voortdurend op zoek naar nieuwe producten die ons dagelijkse leven vergemakkelijken. Deze keer komt het merk met een eenvoudig te hanteren en intuïtief keukenapparaat waarmee koken opnieuw fun en eenvoudig wordt. Met de Cuisine Companion lanceert Moulinex een toestel waarmee u dagelijks kunt leren. En complete keukenrobot waarmee u al uw gerechten, van voorgerecht tot dessert- kunt snijden, bereiden en koken.

    De Cuisine Companion is de perfecte manier om op uw eigen ritme te leren koken, nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe recepten op uw palmares te zetten. Hij helpt u bij het bereiden van gerechten, of u nu een beginneling of een gevorderde keukenprins(es) bent en dit op dagelijkse basis, met eenvoudige en minder eenvoudige recepten. U leert in de eerste plaats door het toestel te gebruiken. De Cuisine Companion is dan ook uitgerust met een volledig vernieuwde, intuïtieve interface die u gemakkelijk kunt gebruiken.

    De Cuisine Companion wordt geleverd met 5 accessoires, beschikt over talrijke functies en speelt in op alle keukenbehoeften. Hij snijdt, bereidt en kookt ieder type hoofd- en voorgerecht of dessert zonder dat u erbij hoeft te blijven. Zodra het gerecht klaar is, houdt hij het automatisch warm. Gedaan ook met het gebrek aan ideeën! Het ‘1 miljoen menu’s’ receptenboekje dat bij de Cuisine Companion zit, vormt een heuse inspiratiebron die een authentiek succes zal maken van uw dagelijkse keukenavonturen. Cuisine Companion, verkrijgbaar in alle gespecialiseerde elektro handelszaken, is kortom de perfecte keukenhulp, met hem in uw keuken bent u de chef-kok van dienst! Aanbevolen verkoopprijs 699.99€.

     

    23-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Il Canovaccio

    Campiglia Marittima is een van die typische kleine Italiaanse stadjes met nauwe straatjes die figuurlijk enkel voor de Fiat 500 toegankelijk zijn. Grotere wagens moeten zich stapvoets een weg banen door de enkele kronkels op gevaar af her of der vast te komen zitten.

    Voor Davide D’Onofrio echter geen probleem om hier naast een B&B die enkel via steile trappen toegankelijk is en getuigt van de traditionele bouwtrant, een sfeervol restaurant in te richten. Geen overdreven grote ruimte maar wel een knus ingerichte eetzaal boordevol lokale decoraties. Een leuk terrasje geeft uitzicht op een van de vele typische pleintjes en tegelijk kan je van hieruit een deel van het stadje in ogenschouw nemen.

    Davide speelt tegelijk kok en gastheer en legt regionale accenten in zijn bereidingen. Dagverse kwalitatieve producten sieren de keuken die in het eeuwenoude kader toch verassend en gedurfd overkomt. Zijn creaties zijn duidelijk het resultaat van overleg en opzoekingen, waarbij zowel moderne fusiontoetsen als traditionele accenten aan bod komen. Het eindresultaat is verbluffend, smaakvol en bekoort probleemloos de smaakpapillen. Het samengaan met lokale wijnen is een evolutief proces met diverse toetsen en accenten.

    Voor de hapjes en proevertjes houdt Davide het bij de klassieke Italiaanse trendsetters, terwijl het voorgerecht voor een eerste verrassing zorgt. Een gevulde inktvis, pittig gekruid en mooi gegrild en gevuld met een smeuïge kaasbereiding van geiten die in de omringende heuvels grazen. Een subtiele dressing van basilicum met een groen blaadje als extra garnituur zorgde voor een spetterende introductie.

    Volgde een traditionele risotto die voor de gelegenheid met reuzenscampi’s werd getooid en een kruidig accentje meekreeg. Andermaal een voltreffer van formaat, smeuïg, romig, zeer fijn en fris, kortom een aangename lekkere portie. Het hoofdgerecht, een keurig gegrilde zeebaars die rustte op een knapperige tartaar van groentjes met enkele slingers van gegrilde courgettes als extra garnituur. De draai van de pepermolen en het snuifje curry zorgen voor een pittig accentje. Als absolute afsluiter werd een combinatie van millefeuille en île flottante met witte chocolademousse en zwart chocoladestaafje met de naam van het restaurant geserveerd.

    Il canovaccio – Voa Vecchio Asilo 1 – Campiglia Marittimo – www.locandeilcanovaccio.it

    Culinaire commentaren:

    A la carte:

                            3 borden

                            gedurfde combinaties

                            rijkelijk smaakpatroon

                            mooie presentaties





    23-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accessible art fair

    NIEUWE LOCATIE, NIEUW PLATFORM EN NIEUWE JURY VOOR ACCESSIBLE ART FAIR

     

    Dit jaar zal de 11e editie van Accessible Art Fair van 16 tot 19 Oktober plaatsvinden in het prestigieuze ‘Cercle de Lorraine’ op Poelaertplein 6, 1000 Brussel. 50 artiesten/kunstenaars en, voor de eerste keer, jonge ontwerpers en kunstgalerijen zijn uitgekozen door een nieuwe jury en worden aan het grote publiek gepresenteerd.

    Accessible Art Fair smeedt een band tussen kunstenaars en hun publiek. De unieke sfeer van de tentoonstelling geeft kunstliefhebbers en jonge verzamelaars toegang tot kunst in een elegante en ontspannen sfeer. Het doel is om een veeleisend publiek de kans te geven om kunst te ontdekken en te kopen in een ontspannen en comfortabel kader.

    Accessible Art Fair geeft de beleving van een ‘boutique’ bezoek waar kunstenaars geselecteerd worden door een jury van professionals. Juryleden in 2014 zijn: Stéphanie Manasseh – Directeur en oprichter van Accessible Art, Juliette Debruxelles -Journaliste Cultuur en Lifestyle, Kunty Moureau -Expert Advisory Board van Plastische Kunsten voor Wallonie-Bruxelles, Kathryn Smith – Directrice van Ampersand House, Sophie Clauwerts – Directrice van Générale ArtExpert, Aude de Vaucresson – Specialiste in hedendaagse kunst, voormalig bij Sotheby’s Design Paviljoen

    Deze editie van Accessible Art Fair biedt ook een platform voor Belgische ontwerpers en jonge kunstgalerijen. Dit platform, met name het ‘Design Paviljoen’ wordt gecureerd door Kunt Moureau, Expert in Plastische Kunsten voor de adviesraad van Wallonie-Bruxelles.

    Twee verdiepingen van ‘Cercle de Lorraine’ ingericht met kunst en design : De voorafgaande jaren trok Accessible Art Fair meer dan 5000 bezoekers over het weekeinde. Dit unieke evenement wordt dus met de jaren groter en groter. Een reden dat dit jaar gekozen is om het evenement plaats te laten vinden in het prestigieuze Cercle de Lorraine aan het Poelaertplein te Brussel..

    Artiesten, ontwerpers en jonge kunstgalerijen die geïnteressseerd zijn deel te nemen aan het evenement, kunnen hun aanvraag voor 30 mei indienen. Iedere aanvraag zal door de jury worden beoordeeld en de artiest wordt ten laatste 15 juni op de hoogte gebracht indien wel of niet toegewezen.

    11e editie van Accessible Art Fair - Cercle de Lorraine, Poelaertplein 6, 1000. Data: vrijdag 17 tot en met zondag 19 Oktober 2014: open voor publiek. Toegang: 10 € in voorverkoop / 12 € aan de ingang.

    23-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentekriebels Bernard Massard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21 maart, nu reeds lentekriebels- Elk moment… het perfecte moment !

    Even kijken : de aankoopprijs hangt nog steeds aan uw nieuwe winterjas en uw winterbanden hebben uw hele 13de maand vermorzeld, ook al was er geen sneeuwvlok te bespeuren. De hooikoorts doet reeds uw neus tintelen… u heeft nochtans alle redenen om gelukkig te zijn. De lente heeft dit jaar immers vroeger aan de deur geklopt !

    Elk moment… het perfecte moment. De zon schijnt. De thermostaat weet niet wat hem overkomt. De flora staat in bloei. De eerste barbecue met vrienden staat al met stip genoteerd. Diners, brunches, aperitieven, lunches, picknicks... iedere gelegenheid mag er zijn, zolang u maar kiest voor goede schuimwijn !

    Bernard-Massard is zonder twijfel een slimme keuze ! Perfect voor iedere gelegenheid. Brut, Demi-Sec, Rosé of 100% Chardonnay, deze Luxemburgse schuimwijn, gemaakt volgens de méthode traditionnelle, maakt van ieder gezellig moment telkens weer een geslaagde aangelegenheid.

    Cuvée Sélection, Brut, Demi-Sec en Rosé, 75cl: richtprijs 9,29 €; Cuvée Chardonnay, 75 cl: richtprijs 11,49 € en Cuvée Ecusson Brut en Rosé, 75cl: richtprijs 12,50 €, verkrijgbaar in speciaalzaken.

    22-03-2014 om 11:07 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ICCA Italiƫ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In navolging van Frederica Lucini, communication & marketing manager van het Congres Bureau Riviera di Rimini, neemt Enrico Bellin sales & marketing manager van het Congresbureau van Padua, de fakkel over van de Italiaanse ICCA-afdeling. Maria Christina Schiavone, operations manager PLS-Educational-GEM groep zal haar functie van Vice-president verder zetten.

     

    22-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEB collection: Calor, pijnloze revolutie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit schrik voor pijnlijke ontharingssessies grijpen talrijke vrouwen terug naar het scheermesje. Zo groeide het scheermesje automatisch uit tot de beste vriend van jonge meisjes. Nochtans zijn de voordelen van ontharing voor een langdurig zachte huid gekend. Calor, expert op het gebied van ontharing, blijft innoveren om het welzijn van de vrouwen te verbeteren en lanceert zijn nieuwe Soft Extreme ontharingsapparaat in samenwerking met professor Roll, neuroloog gespecialiseerd in lichaamsgevoeligheid. Bye bye pijn lijden om mooi te zijn: met Soft Extreme van Calor hoeft u voortaan niet meer af te zien tijdens het ontharen!

    Soft extreme is het resultaat van 5 jaar onderzoek in samenwerking met profesor Roll aan het CNRS in Marseille. Het ontharingsapparaat werd uitgerust met een ultra innoverend systeem dat pijn tegengaat. Pijnloos betekent echter niet zonder resultaat. Soft Extreme vormt hiervan het bewijs. Zijn geavanceerde microcontact-technologie trekt zelfs de kortste haartjes <0.5mm, uit zonder dat de huid trekkerig aanvoelt. De ‘Vision light’ functie zorgt er dat weer voor dat alle haartje stuk voor stuk doeltreffend worden verlicht. Tot slot kan Soft Extreme op alle lichaamszones worden gebruikt dankzij de talrijke accessoires: een scheerknop, een bikini-ondeusekop, een exfoliërende roller en accessoires voor de gevoelige zones. Aanbevolen verkoopprijs referentie EP7502: 59.94€, referentie EP 7530: 69.94€ en referentie EP 8710: 84.94€

    22-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Val di Cornia

    DOCG Val di Cornia:

     

    De wijnregio Val di Cornia houdt het eiland Elba in het vizier en blikt op de Ligurische zee. De globale regio omvat zowat 600 ha wijngaarden, meestal genesteld in de omgeving van het stadje Suvereto en telt een 30-tal producenten waarvan een 20-tal lid zijn van het consortium. Dit consortium werd ruim 30 jaar terug opgericht om de wijnen voldoende promotie mee te geven, maar ook om de regionale accenten te beschermen.

    De regio geniet van een heet en vrij droog klimaat dat de heuvelachtige gronden van argilo-kalk toch behoorlijk vruchtbaar maakt. Ongetwijfeld is de zeebries die voor de nodige afkoeling zorgt een pluspunt. Naast enkele lokale druivensoorten wordt hier voornamelijk Cabernet, Merlot en Syrah geteeld.

    Tijdens een ruime proeverij wisten navolgende combinaties onze spaakpapillen te bekoren:

    Rodatonio 2008:

    Een natuurlijke selectie van wijnranken van meer dan 70 jaar oud die 10 à 15 dagen fermenteren om nadien minimaal 14 maand op Franse eik te rijpen. Een wijn met mooie stevige kleur die wordt aangevuld met complexe aroma’s in de neus, aroma’s die in de mond overgaan in soepele en elegante accenten van rijp rood fruit. Geeft een lange afdronk die slechts weinig geheimen van zijn complexiteit prijsgeeft.

    Rosso degli Appiani 2008:

    Melange van Sangiovese en Montepulciano druif, rijpt 12 tot 14 maand in eik met nadien 8 tot 9 maand op fles. Biedt een robijnrode kleur met fruitig aroma, plakt mooi aan het glas en geeft met 14% alc. in de mond een delicate vanille, zachte tannines en onthult een fruitig karakter.

    Russo Sasso Bucato 2011:

    Melange van 45% Merlot, 45% Cabernet sauvignon en 10% Petit Verdot, 14.5% alc. Een jonge wijn die 16 maand rijpte op eik, met toch reeds een stevig karakter, etaleert met briljante schitteringen zijn karakter. Zijn jeugdigheid creëert vluchtige aroma’s in de neus. De fruitigheid spreekt vooral het middenpalet van de mond aan en zorgt voor elegante accenten. Groeit ongetwijfeld uit tot een leuke bewaarwijn.

     





    22-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B 737 Max 7&8
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bandencontract voor B737 MAX 7 & 8.

     

    Michelin heeft het bandencontract voor de nieuwe Boeing 737 Max, de nieuwe versie van het best verkochte commerciële toestel, in de wacht gesleept. Deze nieuwe toestellen worden uitgerust met radiaal Michelin NZG, near zero grouth, banden.

    De nieuwe B737 zal ook van andere technische snufjes genieten zoals nieuwe motoren. Voor de huidige ontwikkeling komt de Boeing 737 Max 8 in de loop van 2017 in de vlucht, de Boeing 737 Max7 wordt in 2019 verwacht. Het orderboekje van het nieuwe toestel dat nog volop in ontwikkeling is, bevat ondertussen reeds 1300 toestellen.

    Dankzij het nieuwe bandentype wordt ruim 20% aan gewicht uitgespaard ivm de huidige diagonale banden; kan een nagenoeg dubbel aantal bewegingen worden uitgevoerd, vooraleer men de banden moet vervangen. Ook wordt 50% extra weerstand geboden op de FOD (foreign object damage).  

     

    22-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilig binnen handbereik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VEILIG BINNEN HANDBEREIK: Berg je messen overzichtelijk op met het compacte, stijlvolle Zwilling TWIN in bamboe

     

    Goede messen is één, ze veilig opbergen twee. Met de compacte messenopberger Zwilling TWIN van messenspecialist Zwilling J.A. Henckels kan je je messen overzichtelijk in elke lade opbergen, in alle veiligheid. En in alle stijl, want met dit strakke design in bamboe doe je elke keuken eer aan.

    Met de messenopberger Zwilling TWIN hou je je messen veilig binnen handbereik en bespaar je ruimte op het werkblad. Door zijn compacte maten (43 x 23 x 5 cm) past hij zowat in alle lades, terwijl hij toch gemakkelijk plaats heeft voor 12 messen en een aanzetstaal.

    De eigentijdse uitvoering in bamboe geeft je keukendesign extra cachet. Bovendien heeft dit milieuvriendelijke materiaal natuurlijke antibacteriële eigenschappen: mooi meegenomen. Praktische info: richtverkoopprijs: 69,00 euro, beschikbaar vanaf maart 2014.

    22-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Indigo Rome

    Het nieuwe Hotel Indigo Rome opent de deuren per 24 maart. Het ligt in een van de meest typische en levendigste straten van de eeuwige stad.

    Omgeven door Renaissance gebouwen, creaties van Raphael en de Via Giulia, biedt dit boetiekhotel zijn gasten een keuze aan kunstwerken van diverse architecten en artiesten.

    Hotel Indigo Rome St George biedt 64 kamer waar de renaissance wordt gekoppeld aan hedendaags design zodat gasten volop kunnen genieten van de basiselementen en de culturele rijkdom van Rome. Het palet historische elementen van Campo di Fiori, Navona Square of Vaticaanstad wordt aangevuld door een authentiek spa, een uitgelezen Italiaanse keuken in het I Sofa di Via Giulia restaurant. Vanop het dakterras heeft men zicht op St Pieters terwijl men van lekkere gerechten geniet. Alle kamers bezitten gratis wifi, hebben docking stations, badjas en slippers en 100% premium Egyptisch bedlinnen. Het hotel biedt een boardroom voor een 20-tal personen en ook het dakterras kan in een vergaderruimte voor zowat 150 deelnemers worden omgevormd.





    21-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cruisemarkt blijft groeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met de creatie van een CLIA-chapter België-Luxemburg zorgt de Belgische cruisewereld voor een integratie in een wereldwijd systeem, het chapter telt 16 leden en 5 geassocieerde leden.

    Opmerkelijk in het cruisegebeuren is de permanente groei van het aantal reizigers en dit ondanks de crisis. In 2009 telde de cruisemarkt wereldwijd nagenoeg 5 miljoen passagiers, aantal dat vorig jaar boven de 6.357 miljoen uitsteeg. Ook in België steeg het aantal passagiers, van 43.000 in 2009 tot meer dan 72.000 vorig jaar, zijnde een toename van zowat 23%. Op Europees vlak blijft Engeland bovenaan, maar Duitsland maakte een enorme inhaalbeweging en levert procentueel evenveel passagiers als Engeland. Enkel Spanje blijft met slinkende cijfers op de Europese markt achterhinken. De reden voor het succes zijn volgens de verantwoordelijken vrij eenvoudig. Enerzijds is het aanbod enorm verruimd, er zijn bovendien nog 25 nieuwe schepen in aanbouw, en anderzijds staat cruisen synoniem voor aan all-in vakantie. Vooral dit laatste facet geeft bij de Belgische reizigers de doorslag.

    Toekomstgericht blijft de cruisemarkt een reële groeimarkt temeer gezien de marktpenetratie, zeker in België, nog erg laag is, terwijl anderzijds de ontdekking van nieuwe bestemmingen, rechtstreeks gekoppeld aan historische, culturele en culinaire extra’s, een steeds groeiend aantal belangstellenden bekoort.

    In het najaar komen er nieuwe activiteiten zoals de week van de cruises en een B2C-beurs, business to customers, kortweg een driedaagse cruisebeurs waar men rechtstreeks met alle cruisemaatschappijen kan kennismaken.

     

    21-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Indigo Miami Brickell

    Miami krijgt een derde Hotel Indigo dat net als de vorige, in een specifiek stadsdeel wordt ingeplant en tevens op de gewoontes en tradities van deze leefgemeenschap wil inspelen.

    Hotel Indigo Brickell krijgt het gelijknamige district als localisatie, een buurt die ook bekendstaat als de ‘miljonairswijk’, stadsdeel dat ondertussen uitgroeide tot een multicultureel centrum met Latijnse, Spaanse en rasechte Amerikaanse invloeden. Brickell is nog steeds het hart van de financiële samenleving van de US en tevens het belangrijkste financiële district van de staat Florida.

    De opening van het nieuwe hotel, kostprijs ruim 48 miljoen $ is voorzien voor eind 2016. Het nieuwbouw complex krijgt 140 kamers verdeeld over 24 verdiepingen en wordt een joint-venture met de HES-groep en Sunview Compaire. De kamerinrichting volgt het plus-bedding concept me alle moderne amenities.

    In het gebouw komt eveneens een flexibel en moduleerbare vergaderruimte van 2000 sq. feet, restaurant en fitness center, het wordt bovendien uitgebreid met een buitenzwembad dat een eigen bar en grillrestaurant meekrijgt.

    21-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEB collection:tfeal Optigrill
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Groot was de verbazing van hij die als eerste de geur ontdekte van dat ene stukje vlees dat per toeval op het houtvuur viel! We grillen als sinds jaar en dag, maar in de loop der jaren is dit kookproces enorm geëvolueerd. Het is een moment om te delen geworden, een goed excuus om de beste stukken vlees of vis te proeven zoals we ze het liefst hebben: saignant, à point of bien cuit. Maar er is niets erger dan een te hard of kortweg slecht gebakken stuk vlees …

    Tefal® is begaan met de consument en biedt innovatieve gebruiksvriendelijke oplossingen voor extra plezier in de keuken, dag na dag. Het merk ontwikkelde de unieke, revolutionaire OptiGrill™: een gril die de baktijd automatisch aanpast in functie van de dikte van het voedingsmiddel, en die het gaarniveau – van saignant tot bien cuit – duidelijk weergeeft via een controlelampje.

    Een mooi stuk vlees of vis? Alles draait om de juiste baktijd. Jammer genoeg zijn vis en vlees delicate ingrediënten waarvan de gaartijd niet altijd even eenvoudig te controleren valt. De OptiGrill™ maakt komaf met dit probleem en garandeert een perfecte baktijd. De technologie steunt op drie grote assen: de automatische detectie van de dikte van de te bakken voedingsmiddelen; een controlelampje om live het gaarproces op te volgen en 6 specifieke bakprogramma’s.

    Tefal® zet in op gezonde, smakelijke dagdagelijkse gerechten. De OptiGrill™ voorkomt voor een groot deel de opname van schadelijke stoffen tijdens het bakken. De 2 platen zijn uitgerust met grote gleuven waarlangs de vetten worden afgeleid en vervolgens in het opvangbakje onder het toestel vallen. En omdat keukenplezier synoniem staat voor koken zonder zorgen zijn de verwijderbare, vaatwasbestendige platen uitgerust met een anti-aanbaklaag.

    Het boekje dat geleverd wordt bij de OptiGrill™ bevat bovendien talrijke heerlijke recepten en allerlei handige tips voor een perfect bakresultaat en een overheerlijk smulfestijn. OptiGrill™ biedt een nieuwe manier van koken met een revolutionair toestel dat verkrijgbaar is in alle gespecialiseerde elektro handelszaken en in de grootwarenhuizen. Dankzij de OptiGrill™ zijn al uw grillgerechten het hele jaar door een succes en … iedereen zal er dol op zijn. Aanbevolen verkoopprijs 199.99€

    21-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azienda Agricola Tringali-Casanuova

    Familiale wijngaarden die sinds de 14de eeuw nauw verbonden zijn met Castagneto Carducci, hun prestige en populariteit zorgde voor een toonaangevende plaats in lokale besturen met hoogtepunt in 1698.

    Het wijndomein omvat 63 acres waarvan 25 ha wijngaarden, aanplantingen van olijfbomen, een b&b en dit alles op slechts 4 km van zee.

    Casa al Piano: Bolgheri DOC – 60% Cabernet Sauvignon – 40% Merlot – 13% alc

    De wijngaarden genieten van een mediteraan klimaat op goed gedraineerde gronden, 55 m boven de zee. Aangeplant in 20o0 met 6000 voet per ha met een opbrengst van 6.5ton/ha.

    De druiven worden handgeplukt, fermenteren bij 28°c en macereren gedurende 10dagen, waarna de malolactische fermentatie en maturatie 6 maand sur lies duurt met narijpig op fles, eveneens gedurende 6 maand.

    Geeft een levendige robijnrode kleur met aroma’s van pruim en rode kers, zorgt voor zachte tannines en aangename afdronk

    Bolgheri 1698 Bolgheri DOC – 60% Cabernet Sauvignon – 40% Merlot – 13% alc

    Geoogst kort bij de zee in het noordelijk gedeelte van Bolgheri, de wijngaarden genieten bescherming van de omringende heuvels en genieten van milde winters en de zeebries. Eveneens aangeplant in 2000, opbrengst 6.5ton/ ha en 6000 voet/ha.

    Handgeplukte druiven die na fermentatie en macertie hun malolactische fermentatie in inox ondergaan, nadien rijping op Franse eik gedurende 12 maand.

    Zorgt voor een dieprode kleur met kruidige toetsen in de neus die worden aangevuld met accenten van zwart fruit. In de mond geeft het fruit voor een leuke complexiteit en mooie karaktertrekken.

    Bolgheri Superior Renzo DOC – 80% Cabernet Sauvignon – 20% Merlot –13.5 % alc

    Stelselmatige aanplantingen sinds 1993 van wijngaarden die van de zeebries genieten in de heuvels, opbrengst 5.5ton/ha en 6000 voet/ha

    Handgeplukte druiven die fermenteren bij 30° c, de maceratie duurt 20 dagen waarna de malolactische fermentatie in inox plaatsvindt. Rijpt 18 maand op Franse eik en12 maand op fles, maximale productie van 4000 flessen/jaar.

    Zorgt voor een intens rode kleur met mooie glinsteringen, in de neus komen mooie aroma’s vrij van rood fruit met kruidige accenten. Zorgt in de mond voor fruitige toetsen die elegant op de smaakpapillen inspelen en uitmonden in evenwichtige tannines. De subtiele houttoetsen zorgen voor een aangename lange afdronk. De wijn is een perfecte compagnon voor gegrild rood vlees en wild.

     

     

     

     





    21-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grandioos gegrild

    GRANDIOOS GEGRILD! Nieuw barbecuemerk SunsetBBQ is meest innoverende gasgrill op de Belgische markt

     

    Ze werden lang met gefronste wenkbrauwen bekeken: de gasbarbecues. Maar vandaag zijn gasgrills populairder dan ooit. En de markt zal alleen maar terrein winnen met de lancering van het Zwitserse merk SunsetBBQ. Deze gebruiksvriendelijke gasbarbecues zijn dan ook een innovatie op de Belgische markt. Het geheim zit in het gepatenteerde hittecontrolesysteem waarmee je even gemakkelijk een sappige steak grilt als een pizza bakt of stuk vis gaart.

    SunsetBBQ, direct of indirect grillen: Het Zwitserse merk SunsetBBQ ontwikkelt zijn gasbarbecues in samenwerking met specialisten en barbecuekampioenen. En dat vertaalt zich naar vernieuwende gasgrills die uitblinken in gebruiksgemak. Aan de basis ligt een even eenvoudig als slim systeem: HLS® (Heat Leading System), dat SunsetBBQ wereldwijd gepatenteerd heeft.

    Het systeem verdeelt de hitte gelijkmatig over het grilrooster, waarbij je zowel direct als indirect kan grillen. Als je veel warmte nodig hebt – bijvoorbeeld voor het bereiden van een steak, hamburger of merguezworstjes – zet je de gaskogelbarbecue op direct grillen. Een lagere temperatuur nodig? Kies voor de stand indirect grillen – te vergelijken met luchtcirculatie in een oven – en leg een stukje vis op, aardappelen, een volledige kip, pizza of zelfs dessert.

    Barbecue-expert en chef-kok Timothy Bleeckx: “SunsetBBQ biedt zonder twijfel het gemakkelijkste en meest eenvoudige grilsysteem op de Belgische markt. Deze grills combineren alle troeven van een gaskogelbarbecue (veelzijdig koken) met de sterkte van een rechthoekige barbecue (veel hogere temperatuur). En daarnaast zijn er natuurlijk de typische voordelen van een gasbarbecue. Je hebt instant warmte en geen verloren energie, de temperatuur is gemakkelijk te regelen én je krijgt geen zwarte handen (lacht).”

    Met Fuerte HLS® en Gomera HLS® brengt SunsetBBQ twee gebruiksvriendelijke toestellen op de markt, uitgerust met het gepatenteerde hittecontrolesysteem HLS®. Gomera is een iets grotere variant dan Fuerte. www.sommerliving.com





    21-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mandoline

    GAAF GESCHAAFD! Nieuwe mandoline van Cuisipro is compact én veelzijdig

     

    Frieten in dikke plakken, komkommer in flinterdunne schijfjes of wortel in gegolfde rondjes. Met de nieuwe mandoline van Cuisipro is elke groentesnijklus in een handomdraai geklaard. Geen enkele mandoline is bovendien zo compact én flexibel. Een onmisbare keukenhulp dus voor al die lenteslaatjes straks.

    De mandoline van Cuisipro is een compact systeem met alle mogelijkheden van een full-sized mandoline. Zo bevat de mandoline een rasp, kan je ze in 6 hoogtes verstellen (van 1 tot 6 mm) en is er een verstelbaar juliennemes (van 3 tot 10 mm). Het resultaat? Met het grootste gemak snij je groenten en fruit in allerlei vormen, dun of dik, smal of breed, recht of gegolfd. De messen hebben een unieke ‘Surface Glide TechnologyTM‘ waardoor je ook hardere groenten makkelijk snijdt of raspt.

    Het design van de mandoline is doordacht ontworpen. Deze Cuisipro is compact en herbergt alle hulpstukken – makkelijk om op te bergen. Het ergonomisch handvat met antislip zorgt voor een goede grip, de handbeschermer voor optimale veiligheid. Daarnaast heeft Cuisipro ook een beschermende handschoen, versterkt door glasvezel, om nog veiliger te snijden.

    Praktische info: verkrijgbaar vanaf april inde betere kookwinkel, aanbevolen verkoopprijs: 59,00 euro. Actie tot 26 mei 2014: gratis Cuisipro-handschoen (t.w.v. 14,95 euro) bij aankoop van een Cuisipro-mandoline





    21-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamborg airport cargo center
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Met de traditionele eerste steenlegging werd een aanvang gemaakt met de bouw van een gloednieuw cargo center op de luchthaven van het noordduitse Hamburg. Hyper moderne gebouwen en faciliteiten, ruim 60.000m², op ‘Weg beim Jaeger’ vervangen volgend jaar het huidige cargo complex. De opening van het HACC is inderdaad gepland voor de zomer 2015.

    Een belangrijke investering van 45 miljoen Euro die aldus CEO Michael Eggenschwiler, CEO Hamburg airport, door de luchthaven wordt gedragen en meteen het groeipotentieel wil bevestigen en verstevigen. De belangstelling van de handling firma’s is zeer groot, nu reeds werden contracten ondertekend voor ruim 85% van de beschikbare oppervlakte.

    Het nieuwe complex, 6000m² kantoorgebouwen en 20.000m² logistieke operators, moet het mogelijk maken om jaarlijks ruim 150.000 ton luchtvracht te verwerken. Er komen 40 laadkaaien voor vrachtwagens en extra parking voor wachtende tractor-trailer combinaties. Anderzijds kunnen er extra grote vliegtuigen, type Antonov 124, aanmeren en hun lading lossen.

    Qua technische uitrusting is de meest moderne screening technologie voorzien wat een soepele goederenbehandeling mogelijk maakt en lange wachttijden terzijde schuift. De nieuwbouw voldoen evenzeer aan milieuvriendelijke normen zowel qua verwarming als qua het herwinnen van energie, het ganse complex wordt trouwens uitgerust met een low-energy verlichting.

    20-03-2014 om 20:50 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enoteca Tognini

    Enoteca Tognini ligt verscholen in de pittoreske straatjes van Bolgheri waar het doorgaand verkeer gelukkig beperkt blijft. Vanop de straat oogt het een traditionele wijnwinkel al laat een krijtbord aan de buitendeur vermoeden dat je er ook een hapje kan meepikken.

    Eens binnen wordt men gewoonweg overrompeld door het massale aanbod van Toscaanse wijnen, grappa’s en lokale olijfoliesoorten. Een onvoorstelbare rijkdom van jaartallen, DOC, DOCG en etiketten, maakt een keuze erg moeilijk.

    Tussen flessen en wijnkisten werd bovendien een restaurantruimte uitgebouwd waar men zowel in groep, meestal toeristen op ontdekkingstocht in Toscane, als individueel kan lunchen of dineren. Het krijtbord aan de ingangsdeur is enkel een blikvanger gezien de kaart heel wat meer regionale specialiteiten aanbiedt. Bovendien wordt hier terdege rekening gehouden met de opeenvolging van de seizoenen evenals met de nabijheid van de zee. Toch blijven diverse hoofdgerechten afgestemd op de lokale wijnteelt waardoor vleesgerechten een grote diversiteit uitmaken en de voorbije jaren uitgroeiden tot oersterke publiekstrekkers.

    Francesco Tognoni opende zijn restaurant begin 2004 en ging aanvankelijk als ervaren chef zelf in de keuken aan de slag. Vrij snel bleek de combinatie chef/oenoloog raadgever onhoudbaar zodat hij een chef aantrok die ruim drie jaar erg actief en creatief was. Enkele familiale problemen lagen aan de basis van zijn vertrek waardoor Francesco op zoek moest naar een vervanger. Met Filippo Rofi heeft hij een prima kracht maar ook geestesgenoot in huis die oog heeft voor regionale specialiteiten en aanbevelingen van stamgasten erg graag in zijn aanbod verwerkt.

    Bij ons bezoek ditmaal geen vrije keuze maar een goed georchestreerde lunch die in overvloed de kans bood om Filippo’s keuken te ontdekken. Een sprankelende prosseco met erg fijne bubbels die bijzoder lang zich dartel in het glas profileerden, werd aangevuld met een sliert hapjes zoals gevulde champignons, frisse kerstomaatjes en garnaalspiesje. Volgde een huiscreatie van een antipasta toscana met diverse soorten salami, artisjokhartjes, olijven en zongedroogde tomaten. Het voorgerecht een tartaro di manzo, tartaar van rundvlees, die een leuk garnituur van selderreepjes, harde geitenkazen en traditionele schapenkaas meekreeg.

    Als tussendoortje een winters ajuinsoepje op Toscaanse wijze met pittige stukjes vlees en vooral een uitmuntend dekseltje van Italiaanse kaas. Vooraleer men de selectie desserts laat aanrukken nog even een lokale pastacreatie. De Tagnolino e vongole, een smeuïge ragfijne pasta getooid met schepjes uit de Tyrrheense zee, rimpeloos gevolgd door een citroensorbet, tiramisu en millefeuille.

    Om de veelvoud van Toscaanse lekkernijen aantrekkelijk en lekker te houden gebruikt men olijfolie van de eerste koude persing. De reden is vrij eenvoudig: olijfolie is nu eenmaal een super gezond voedingsmiddel. Een presentatie waarbij we ons alleen aanvragen wie er ooit durfde te beweren dat Italianen geen fijnproevers zijn.

    Enoteca Tognoni Via Lauretta 5 – Bolgheri – www.enotecatognino.it

    Culinaire commentaren:

    A la carte:

                            3 borden

                            creatieve bereidingen

                            origineel intens smaakpalet

                            accent op dagverse regionale producten

                            mooi wijnassortiment.





    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Indigo St Petersburg

    Russische culturele hoofdstad krijgt een Indigo Hotel.

     

    Voor het eerst opent de IHG-boetiek brand, Hotel Indigo, de deuren in Rusland. Deze primeur is voorbehouden aan het Hotel Indigo St Petersburg Tchaikivskogo.

    Dit nieuwe hotel werd ingeplant temidden de indrukwekkende architecturale pareltjes en historische gebouwen van St Petersburg in het hartje van de stad tussen de Neva en de Fontaka rivieren. De Zomertuin en de Tavrichesky garden, maar ook de paleizen op de oevers van de Fintaka en zelfs de hoofdstaat Nevskiy prospect liggen op wandelafstand van het hotel.

    In de 119 kamers en suites van het hotel worden talloze decoraties weergevonden die verwijzen naar de enorme culturele rijkdom van St Petersburg. De straatnaam werd in 1923 herdoopt na de uitvoering van een ballet van de componist en dit ter ere van het feit dat hij in St Petersburg studeerde.

    Niet alleen de kamers, maar ook het zwembad en de wellnessruimte getuigen van de pracht en praal van de stad. Het Hotel Indigo betreden is aldus Viktoria Shamlikashvili, eigenaar van het complex, ondergedompeld worden in de majestueuze omgeving van een spetterende zomer midden een staatsmuseum.

    Dit eerste Indigo hotel in Rusland is aldus Tom Rownree, IHG V-P upscale en luxury, het perfecte model van de charme en sfeer van deze brand die ingecapseld wordt in historische, culturele of memorabele sites. Het is een aanvulling op de 13 Indigo hotels die reeds de deuren opende in Europa en meteen het operationeel worden van het eerste van 15 hotels die op het continent in de pipeline zitten.

     





    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelingids Main cities of Europe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Michelingids “Main cities of Europe 2014”.

     

    De 31ste editie van de Michelinggids van de belangrijkste Europese steden pronkt meteen met een nieuw tweesterren restaurant in de Griekse hoofdstad Athene, nl. Fucky Gourmet.

    Deze gids geeft andermaal een spetterend overzicht van de gastronomische diversiteit van het Europese continent maar toont anderzijds het groeiend dynamisme in het figuurlijke Europese avondland. Centraal Europa doet een uitstekende zaak, Wenen kreeg 4 nieuwe sterrenzaken, terwijl ook restaurant Borkonyha Winekitchen in de Hongaarse hoofdstad Budapest een ster veroverde als beloning voor de enorme smaakvolle beleving en het rijke smakenpalet en dit aan aantrekkelijke prijzen. Ook Scandinavië blijft een gastronomische groeipool met nieuwe sterrenzaken in Kopenhagen, Helsinki, Stockholm en Goteborg. Ook Antwerpen, Brussel en Luxemburg blijven in de gids met hun Michelinsterrenrestaurants.

    Naast de sterrenrestaurants, maakt de gids ook melding van maar liefst 279 BIB-gourmand restaurants in de verschillende referentiesteden. De gids enkel in het Engels, wil vooral zakenlui een helpende hand reiken bij hun contacten en buitenlandse verplaatsingen. Net als in de vorige edities, werden ook nu hotels, congrescentra en vergaderlocaties naast andere nuttige informatie in de gids opgenomen.

    Michelin kondigt anderzijds aan dat de gids “Scandinvië” vanaf 15 april te koop zal worden aangeboden. Ook in deze gids worden nieuwe laureaten verwacht, terwijl met belangstelling wordt uitgekeken naar de prestaties van de traditionele sterrenzaken.

     

    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knauf digitaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DOE-HET-BETER MET DE NIEUWE KNAUF DIY-APP

     

    Met net geen 300.000 bezoekers was Batibouw opnieuw een schot in de roos. Ook Knauf blikt tevreden terug. Een pak kijklustigen voor de productnieuwigheden, de real life demonstraties en niet het minst de première van de nieuwe DIY-applicatie. Deze handige hulp geeft de klusser zowel op smartphone als tablet een antwoord op alle vragen inzake de toepassing en verwerking van Knauf-producten.

    Bouwers en verbouwers steken steeds vaker zelf de handen uit de mouwen. Vooral in de fase van de afwerking. Op zich geen slecht idee, want je kan de kosten aardig drukken en bepaalt zelf tempo en timing van de werken. Maar als je geen of weinig ervaring hebt, is het toch oppassen geblazen. ‘Bezint dus eer je begint’, want verkeerd of haastig gebruik van producten kan heel wat meer schade veroorzaken dan een gehavend ego.

    Knauf dicht nu ook dat gat (in de markt) met een nieuwe DIY-applicatie die veel ellende kan voorkomen. De app is gratis beschikbaar op http://apps.knauf.be voor elke klusser op zijn smartphone- of tablet. Handige tips, afbeeldingen en weetjes informeren de klusser over de toepassingsmogelijkheden van de Knauf-producten. Tijdens Batibouw was de belangstelling groot en werd de app meer dan 900 maal gedownload en ongeveer 13.000 pagina’s geraadpleegd.

    Steeds up-to-date: Juan MIRANDA, Directeur Retail bij Knauf: “Klussers verliezen niet graag tijd met omslachtig opzoekwerk, zij willen zo snel mogelijk van start naar het gewenste resultaat toewerken. Met deze toepassing bieden we een extra kanaal om op een zo efficiënt en veilig mogelijke manier te werken.” Ook bij Knauf worden producten continu verbeterd of nieuwe op de markt gebracht. De Knauf DIY-applicatie zal de gebruiker daarvan aan de hand van een korte melding telkens op de hoogte brengen.

    DIY-toepassingen via de applicatie: gipspleisters, afwerken met gipsplaten, metselen en betonneren, egaliseren, renoveren en verbeteren, tegelen en sierpleisters.

    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopus Primeur

    Hopus Primeur 2014: nieuwe frisse lentesmaak

     

    Voor het tweede jaar op rij pakt Brouwerij Lefebvre uit met een Hopus Primeur. Vorig jaar bracht de brouwerij voor het eerst een Hopus Primeur op de markt in het voorjaar. Meteen goed voor het eerste bier gebrouwen met vers geplukte hop. Het biertje sloeg aan bij het publiek en dus beloofde het team van brouwerij Lefebvre om jaarlijks in de lente dit brouwproces te herhalen. Net zoals vorig jaar werd opnieuw voor de rijkste en nobelste hopsoort gekozen en het resultaat is verrassend: een frisse pint met een complex karakter, ideaal voor degustatie in de lente!

    Het verhaal van Hopus gaat terug tot 2008. Paul Lefebvre, reeds zesde generatie in de familiebrouwerij, wilde voor zijn huwelijk een uniek bier brouwen. Hij creëerde een ‘Cuvée Du Mariage’ die op zijn huwelijksfeest geschonken werd. Het bier werd zo goed onthaald dat de familie Lefebvre reeds snel na het huwelijk besliste om het nieuwe bier te commercialiseren. Zes maanden later was de lancering van Hopus een feit. De vertrouwde Hopus wordt ondertussen zes jaar gebrouwen volgens het oorspronkelijke recept. Ondanks het seizoensgebonden karakter van een aantal van de grondstoffen, tracht brouwerij Lefebvre jaar na jaar een bier te creëren dat dezelfde karakteristieken heeft. Het succes van de Hopus is intussen bekend.

    De brouwerij wil zichzelf echter voortdurend vernieuwen en pakte daarom in 2013 uit met een nieuwe smaak: de Hopus Primeur, op basis van de traditionele Hopus gecombineerd met een uniek gistingsproces, dat van de dry-hopping. Hierbij dringen de aroma’s geleidelijk aan in het koude bier, met behoud van al de versheid die we herkennen aan de parfums van citrus en exotisch fruit, de kenmerken van de geselecteerde hop.

    Trouw blijvend aan ons brouwproces maakten wij ook hier geen gebruik van filtering tussen de dry-hopping en het eindproduct. Dit geeft ons de bijkomende garantie dat de verkregen aroma’s zo veel mogelijk worden behouden. Dit verklaart waarom Hopus Primeur, net zoals de andere bieren van de Brouwerij Lefebvre, een troebele schijn kan vertonen indien het koud en zonder de restgisten wordt geserveerd. Het brouwproces beëindigen doen we met de traditionele hergisting in de typische beugelfles. Op die manier bekomen we een bier met de juiste verzadiging, ideaal om de verkregen parfums vrij te geven.

    Na het succes van de Hopus Primeur vorig jaar, besliste de brouwerij om ook in 2014 uit te pakken met een lentebier. Dankzij het gebruik van de beste hopsoort met specifieke aromatische eigenschappen is nu een nieuwe Hopus Primeur gebrouwen. Het resultaat is een frisse pint met een complex karakter. De geselecteerde hop bevat de karakteristieke en intense geuren van citrus. Bloemen en plantaardige noten, reeds aanwezig in de traditionele Hopus, worden ook versterkt. Kortom, het is een vintage 2014, waarvan de bitterheid en het smaakprofiel perfect in elkaar zijn geïntegreerd.

    De hop werd in de herfst van 2013 geoogst, vacuüm verpakt en overgebracht naar de brouwerij. De naam Hopus Primeur is niet toevallig gekozen: primeur wijst op vers. Om de rijkdom aan aroma’s van de gekozen hopvariëteit ten volle te benutten, brouwen we dit bier vanaf februari tot mei en is het aanbod beperkt. De nieuwe Hopus Primeur zal beschikbaar zijn in de brouwerij van 21 maart tot 30 juni 2014 of zolang de voorraad strekt. Om ten volle te genieten van de Primeur bevelen wij aan deze jong te drinken, dit garandeert intense en pure aroma’s. Door zijn smaakeigenschappen is het een ideaal bier om te degusteren tijdens de lente, een periode die er tot ieders vreugde snel aankomt.

    De brouwerij Lefebvre, gesticht in 1876 door Jules Lefebvre, is gelegen in de vallei van de Zenne in Quenast, Waals Brabant. Eertijds gebeurde de distributie van het bier enkel lokaal, in de cafés gelegen rond de steengroeve van Quenast die in die tijd ongeveer 4.000 steenkapers tewerkstelde. Door de jaren heen groeide het familiebedrijf uit tot een gedegen speler op de markt van vooral de speciaal bieren. Zes generaties volgden elkaar reeds op en telkens bleven ze trouw aan de traditie en ondernemingszin. Vandaag exporteert men ongeveer 80% van het geproduceerde volume en blijft het totaal volume groeien.

    De brouwerij Lefebvre biedt een compleet gamma aan speciaal bieren (Hopus, Barbãr, Barbãr Bok, Moeder Overste), abdijbieren (Floreffe Blond, Floreffe Bruin, Floreffe Triple et Floreffe Prima Melior), fruitbieren (Newton, Belgian Kriek, Belgian Pêches, Belgian Framboises) en enkele lichtere bieren (Blanche de Bruxelles, Saison 1900 et Manneken Pils).

    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe haarmascara

    Nieuwe haarmascara in 12 kleuren verbergt zichtbare grijze haren in een knipoog

    Goed nieuws voor al diegenen die op een ochtend vol afschuw een grijs haar in hun kapsel ontdekt hebben. Dankzij de NIEUWE HAARMASCARA MASC-A-GRAY van Rashell Cosmetics hoeft het vervloekte haartje voortaan niet meer genadeloos uitgetrokken te worden. De nieuwe haarmascara is verkrijgbaar in 12 kleuren – gaande van blond tot zwart en alle mogelijke kleurschakeringen daartussen – deze haarmascara is voortaan dé redding: onmiddelijk wordt het grijze haar weggewerkt, zonder dat men daarvoor naar de kapper moet hollen. Ideaal ook voor de heren om het grijze haar in hun slapen en baard te dekken.

    Met zijn handig, compact formaat, identiek aan een oogmascara, past hij gemakkelijk in een handtas. Een geweldige en makkelijke oplossing om zichtbare grijze haren en uitgroei tijdelijk te verbergen. De 12 kleuren zwart, koperbruin, donkerbruin, middelbruin, mahonie, donkerblond, blond, lichtblond, asblond, koffie, bruin en lichtbruin, kunnen ook worden gebruikt om het haar te kleuren voor een avondje uit of om een nieuwe look uit te proberen. Test een bepaalde kleur op een aantal haarlokken om te zien wat het effect van een kleur op het haar zal hebben.

    Hoe gebruikt u de haarmascara ? Breng de haarmascara aan op licht vochtig haar. Met het gemakkelijk te gebruiken borsteltje verkrijgt u snel de gewenste kleur. De mascara is geschikt voor alle haartypes. Waterbestendig, de kleur houdt tot de volgende wasbeurt. Na de wasbeurt wordt de mascara volledig verwijderd zonder enig residu na te laten en zonder het haar te beschadigen.

    De nieuwe HAARMASCARA MASH-A-GRAY van Rashell Cosmetics is online verkrijgbaar op www.rashelleurope.com en zal vanaf 2 april 2014 verkrijgbaar zijn in schoonheidssalons in België. Adviesprijs: 14,90€





    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tenuta San Guido

    In de vroege 20-er jaren droomde markies Mario Incisa delle Rochetta ervan zijn eigen wijn aan te maken die voor hem, net als voor het vergrote deel van de Italiaanse aristocratie de gelijke was van hun ideaal, nl de Bordeauxwijn.

    Toen hij op een dag de Toscaanse Sangiovese ontdekte kreeg zijn droom een nieuwe impuls en werden de wijngaarden van Toscane die net als de Bordeauxwijnen op een ondergrond van graves werden geteeld, een nieuw streefdoel en tegelijk obsessie. Dit wijnhuis op 13 km van de zee biedt ruim 2500 hectaren eigendom opgesplitst in wijngaarden, olijfbomen, bos en landerijen en biedt drie belangrijke Bolgheri DOC wijnen.

    Sassicaia 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc – 13.5% alc.

    De bessen krijgen een fermentatie in inox onder gecontroleerde temperatuur, beide rassen macereren gedurende 15 dagen, waarna een rijping volgt van 24 maand op Franse eik en 6 maand op fles.

    De Sassicaia geeft een intense robijnrode kleur in het glas, zorgt voor elegante maar toch complexe aroma’s in de neus, die in de mond overgaan in zoeterige en zachte tannines maar uiteindelijk uitmonden in een lange en evenwichtige afdronk.

    Guidalberto: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot – 14% alc.

    Bessen fermenteren 15 dagen in inox onder gecontroleerde temperatuur, wordt nadien overgepompt in eiken vaten voor een rijping van 15 maand, hiervoor wordt meestal een beroep gedaan op Franse eik, maar een klein percentage rijpt ook op Amerikaanse eik waardoor de wijn een speciaal karakter meekrijgt. De eindrijping vindt plaats op fles en dit gedurende drie maand.

    Het resultaat is een intense purperen kleur met stevige aroma’s in de neus. In de mond vormt het rijp zwart fruit een mooi onthaal aangevuld met delicate ronde tannines wat uiteindelijk zorgt voor een mooie evenwichtige afdronk.

    Le Difese: 70% Cabernet Sauvignon - 30% Sangiovese

    Beide rassen fermenteren apart; de Cabernet fermenteert in inox gedurende maximaal 15 dagen, terwijl de Sangiovese 16 tot 18 dagen fermenteert, eveneens in inox. Vooraleer te worden gemengd rijpen beide gedurende 12 maand op eik, voor beide is dit 50/50 Franse en Amerikaanse eik.

    Een stevige mooie kleur is het resultaat, een wijn met mooie textuur, leuke fruitige toetsen die aangename tannines aangeeft en zorgt voor een zachte afdronk.

     





    19-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DFDS England

    NAAR ENGELAND VOOR HERDENKING VAN BEIDE WERELDOORLOGEN

     

    In Engeland worden net als in andere landen de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog herdacht. Die liggen honderd jaar en vijfenzeventig jaar achter ons. De meest uiteenlopende evenementen worden georganiseerd en voor sommige loont het echt de moeite om naar Engeland te reizen. De ferry van DFDS Seaways vanuit Duinkerke of Dover is hiervoor het aangewezen transportmiddel.

    Uiteraard zijn er talloze geleide bezoeken aan wat van vandaag nog altijd getuigt van dat oorlogsgeweld, aan bunkers, onderaardse tunnels, militaire begraafplaatsen, enz. Maar er zijn initiatieven die omwille van hun bijzonderheid de aandacht trekken. Zo wordt tijdens de maand augustus, in Port Lympne Wild Animal Park in Hythe, Kent, gefocust op de rol van de dieren tijdens de oorlog. In het kustplaatsje Ramsgate worden geleide Blitz Walks georganiseerd waarbij de deelnemers teruggevoerd worden naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog. Nog in Ramsgate bezoek je het ondergrondse tunnelnetwerk, een stad onder de stad.

    Er zijn ook meer klassieke evenementen zoals het Wartime Weekend (26/27 april) in Dover. Je kunt ook voor een dagje naar Engeland om in het Dover Transport Museum de herdenking mee te maken van de rol die de stad heeft gespeeld in de verdediging van Engeland tijdens WO II (www.dovertransportmuseum.org.uk). Het is ook een gelegenheid om het museum in Dover Castle te bezoeken.

    Ook in 1066country, een regio die zijn naam te danken heeft aan de Slag van Hastings, staat de kalender bol van de evenementen die verwijzen naar de Wereldoorlogen. Een goede eerste kennismaking met deze streek, anderhalf uur rijden van Dover, is een rit met de trein van de Kent & East Sussex Steam Railway. Tijdens het weekend van 17 en 18 mei kunnen de passagiers, in de stations langs de route, de sfeer van de jaren 40 beleven. Er worden acts uitgevoerd in kledij van die jaren en er zijn tal van memorabilia te bewonderen zoals oude voertuigen (www.kesr.org.uk).

    Een bijzonder mooi en betekenisvol initiatief is het zaaien van klaprozen, van poppies die uiteraard verwijzen naar de oorlog en vooral naar de oorlogsslachtoffers. Het uitzaaien zal in het district Arun, West Sussex, gebeuren. Miljoenen zaadjes zullen elke maand maart en dat tot 2018, de honderdste verjaardag van het einde van WO I, worden gezaaid. Het is uitkijken naar het resultaat, velden die omgetoverd worden tot een gigantisch tapijt vol klaprozen.

    Tarieven DFDS Seaways vanuit Calais/Duinkerke naar Dover geldig voor reizen tot 24 juli 2014: 1 dag retour ticket: auto met tot 9 personen: vanaf € 29 (code E24SB), 2 daags retour ticket: auto met tot 9 personen: vanaf € 45 (code E48SB), 4 daags retour ticket: auto met tot 9 personen: vanaf € 55 (code E96SB).

    www.dfdsseaways.be - Tel: 02/ 514 09 91 (€ 5 toeslag voor telefonische boekingen)

    19-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osteria San Guido

    De symboliek van een ‘osteria’ die zowel eetgelegenheid, vergadermogelijkheden als overnachtigen aanbiedt staat bij de Osteria San Guido uiterst centraal. Het complex verzorgt alle facetten en biedt ruimschoots de kans om op een vrijwel uniek locatie volop te degusteren en te genieten.

    Aan het begin van de cypressenlaan ontdek je aan de einder het Castello di Bogheri, hoewel de Osteria ook aandacht verdient. De historische roots en de nabijheid van het wijnhuis San Guido gaven aanleiding voor een Bolgheri DOC. Begin 2007 nam Giuseppe Rossi, de osteria over en gaf het complex een eigen identiteit. De kaart kreeg een grondige opwaardering met een accent op kwalitatieve dagverse ingrediënten waarbij de regionale specialiteiten op de voorgrond kwamen terwijl ook de internationale accenten voldoende in de kijker worden gesteld. Regionale accenten zijn aldus Giuseppe een must gelet op de rijke historische achtergrond van de regio, ze zijn bovendien een stimulans voor de vele producenten die op deze manier ook in eigen contreien een afzetmarkt vinden. Dat Giuseppe met zijn osteria op deze manier ook de ecologische voetafdruk kan verkleinen is een extraatje dat hij er graag bovenop neemt.

    Het interieur van het restaurant is gezellig, klantvriendelijk en charmant. Men voelt er zich onmiddellijk thuis en krijgt ondanks de mooie tafelversiering met leuk glaswerk, gesteven servetten en degelijk bestek, de indruk thuis aan tafel aan te schuiven. Lucia en Lorenzo zijn de chefs van dienst en verwennen volop hun gasten die kunnen kiezen uit een ruime kaart, maar evenzeer enkele keuzemenu’s krijgen voorgeschoteld.

    Wij gingen grasduinen in de kaart en kozen op aanraden van Lucia, chef van dienst, voor enkele huisspecialiteiten. Bij het aperitief de traditionele Italiaanse antipasto met ruim aanbod van diverse salamis en plaatselijke kazen. Het voorgerecht werd een gekarameliseerde eendenlever, mooi knapperig heerlijk van smaak en dagvers, gerecht waarbij Le Difese, een evenwichtig en delicaat smaakpalet ontwikkelde. In Italië ontsnap je niet aan de onvermijdelijke pasta, voor de gelegenheid een spetterende en romige ravioli gevuld met ganzenlever en overgoten met een geurige en smeuïge tête de moine. Super lekker en gelukkig een beperkte portie.

    Het hoofdgerecht werd een prachtige filet van everzwijn, knapperig rosé gehouden met natuuraardappelen en pasta aangelengd met een keurig en heerlijk mosterdsausje. De Massimo 2005, eveneens een Bolgheri DOC , vormde een mooie compagnon en zorgde voor lichte tannines, diepe en subtiele accenten van rijp rood en zwart fruit, kortom een perfecte afronding.

    Osteria San Guido – loc. San Guido 50 – 57022 Bolgheri Castagneto C (LI)

    www.enotecasanguido.com

    Culinaire commentaren:

    À la carte:

                4 borden

                dagverse producten

                gezellig interieur

                mooie wijnen

                subtiele smaakpatronen.

     





    18-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interscholenwedstrijd "Sommelier de Flandre"

     

    Het Syndicat des AOC Bordeaux & Bordeaux Supérieur organiseerde, in samenwerking met het agentschap Ubifrance en Convivialité&Business, de finale van de eerste inter-scholen wedstrijd in het prestigieuze kader van de Residentie van Frankrijk te Brussel.

    Deze wedstrijd heeft als doel de toekomstige Vlaamse sommeliers te sensibiliseren voor de appellatie en vormt tegelijkertijd een uitdaging van formaat voor de hotelscholen met een afdeling “wijnkunde” (7de jaar specialisatie). De kandidaten van de Vlaamse hotelscholen Ter Groene Poorte, Ter Duinen, Piva, VTI Leuven en het St Niklaasinstituut Kortrijk namen het tegen elkaar op tijdens diverse opdrachten. De wedstrijd startte met opleidingen over de appellaties Bordeaux & Bordeaux Supérieur die in 2013 werden gegeven in de Vlaamse hotelscholen en tijdens het salon Megavino. Het volgende onderdeel was het voorbereiden van een dossier en het samenstellen van een mini-video van 2 minuten waarin beide appellaties op de voorgrond geplaatst werden en waarin ook hun modern en toegankelijk aspect aan bod moesten komen. De finale omvatte het invullen van een vragenlijst binnen een bepaalde tijd, een degustatie met een ‘foute’ wijn, een rollenspel over de commercialisatie van één van de AOC Bordeaux & Bordeaux Supérieur wijnen, een bonusvraag in het Frans en de presentatie van de mini-video.

    Deze finale vond plaats in aanwezigheid van een professionele jury van hoog niveau, de sommeliers van Comme Chez Soi en Hof van Cleve en afgevaardigden van het Syndicat des AOC.

    Na een spannende competitie kroonde Ter Groene Poorte, Brugge, zich tot winnaar, de 2de prijs ging naar Ter Duinen, Koksijde, terwijl het St Niklaasinstituur Kortrijk als derde eindigde. De winnaars en laureaten kregen door de Consul-generaal van Frankrijk, M Sylvain Berger, en de voorzitter van de AOC Bordeaux & Bordeaux Supérieur, M Hervé Grandeau, een aanzienlijke hoeveelheid wijnen van deze appellaties overhandigd.





    18-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Castello Bolgheri

    Castello di Bolgheri

     

    De pioniers van de Bolgheri DOC hebben de laatste decennia grote navolging gekregen en tellen momenteel een 40-tal wijnbouwers in hun omgeving. De initiatieven van San Guido omvatten thans meer dan 3200 acres aan wijngaarden waarvan ruim 2/3 de appellatie Bolgheri DOC draagt.

    De origine van het Castello di Bolgheri gaan terug tot in de vroege 16de eeuw toen de hertogen van Gherardesca er een eerste vestiging optrokken. Enkele aanpassingen en de versterking van de burcht met aanleg van een wijnkelder dateren uit de 18de eeuw. Het is pas in 1895 dat de toegangstoren werd opgetrokken door de hertogen Zileri dal Verne, hertogen die ondanks hun naamwijziging de 30ste generatie van de Gherardesca’s vertegenwoordigen. Samen met de toren werd ook een lijnrechte cypressenlaan aangelegd van meer dan 5 km lengte. Deze laan werd wereldberoemd door een gedicht van Giosuè Carducci, schrijver en poëet die in 1906 de Nobelprijs voor literatuur in ontvangst mocht nemen.

    Het wijndomein omvat 130 ha waarvan 50ha wijngaarden en 7000 olijfbomen. De recente aanplantingen van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah en Petit Verdot zijn specifiek op de Bolgheri DOC afgestemd. De ondergrond is een dominante zand-klei compositie met alkine gesteente, vroegere sedimenten van de zee. De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van 70m boven het zeeniveau en genieten van het zeeklimaat van de Tyrrheense zee, amper 10 km verwijderd.

    Castello di Bolgheri – DOC Bolgheri superior:

    Selectie van de beste wijngaarden rondom het kasteel, het is de betrachting om een elegante wijn te produceren met grote persoonlijkheid die de lokale terroirs prettig illustreert.

    Melange van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc, aanplantingen van 6500 voet per ha met een opbrengst van 5000kg/ha. Manuele oogst begin september met start van de Merlot, nadien Cabernet Franc en Cabernet sauvignon begin oktober. Handmatige selectie van de druiven en maceratie van 25 tot 30 dagen. Most fermenteert in inoxvaten onder gecontroleerde temperatuur en rijpt nadien 20 maand op eiken vaten en 12 maand op fles. Zorgt voor een leuke aciditeit, zachte tannines en stevige kleur.

    Varvara – DOC Bolgheri

    Naamgeving is hulde aan barones Varvara Wrangel, geboren in Oekraine en echtgenote van hertog Ugolino della Gherardesca, grootouders van de huidige eigenaars. Is een melange van Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Petit Verdot met 6500 voet per ha en een opbrengst van 8000kg/ha.

    De manuele oogst gaat begin september van start met de Merlot, nadien volgen de Syrah en Cabernet Sauvignon om begin oktober te eindigen met de Petit Verdot. Ook hier een handmatige selectie van de druiven bij aankomst in de chai, na de maceratie en fermentatie volgt een rijping van 12 maand in barriques die wordt afgesloten met een eindrijping van minimaal 6 maand op fles. Het is een wijn met elegante tannines met complexe aroma’s in de neus, terwijl in de mond een fruitig aureool van rode vruchten ontstaat. Charmante en delicate toetsen van kreupelhout ondersteunen de dieprode kleur.





    17-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danone Shakira

    Danone kondigt internationale samenwerking aan tussen Activia en Shakira voor de nieuwe ‘Dare To Feel Good’-campagne

     

    Ook in België wordt het startschot gegeven voor de boeiende samenwerking van Activia met wereldster Shakira. De ster van Colombiaanse oorsprong ondersteunt immers de nieuwe ‘Dare to Feel Good’-campagne van Danone. Dit internationale partnership zal de Activia communicatie ‘Voel je goed vanbinnen’ opvrolijken. In de nieuwe creatie staat dans centraal om te vieren dat Activia een lach op je buik tovert.

    De nieuwe tv-spot werd in Barcelona opgenomen. Hoofdrolspeelster Shakira danst er in een sprookjesbos, omhuld in sterrennevels, en toont hoe goed ze zich vanbinnen voelt. “Ik geloof dat zorg dragen voor je innerlijke gezondheid de sleutel is tot je eigen welzijn, en dansen is één manier om aan anderen te laten zien dat ik me goed voel vanbinnen én vanbuiten,” aldus Shakira.

    De soundtrack van de tv-spot is Shakira.s nieuwe single „Dare (La La La)., onderdeel van haar gloednieuwe album „Shakira” dat op 25 maart 2014 verschijnt. Vinizius Young & Rubicam ontwikkelde de reclamespot die de kern vormt van Activia.s allereerste internationale reclamecampagne. Deze zal op 16 maart voor het eerst in meer dan 50 landen wereldwijd worden uitgezonden. Luca Casaura, Activia Global VP Marketing bij Danone geeft meer uitleg: “Shakira is de verpersoonlijking van de ambitie die we hebben op het vlak van innerlijke gezondheid. Als wereldberoemd artiest is ze het perfecte voorbeeld van waarom een goed gevoel vanbinnen essentieel is.”

    Tijdens haar hele carrière verkocht de Colombiaanse singer-songwriter en Grammy-winnares Shakira wereldwijd meer dan 60 miljoen albums. Bovendien sleepte ze heel wat prijzen in de wacht, ze is niet alleen de enige Zuid-Amerikaanse artiest die een nummer 1-hit scoorde in de Verenigde Staten, maar ze had in het voorbije decennium maar liefst 4 van de 20 best verkopende hits. Op 18-jarige leeftijd stichtte ze de Pies Descalzos (Barefoot) Foundation, die momenteel instaat voor het onderwijs en de voeding van meer dan 6000 arme kinderen in Colombia en andere landen. Zo lanceerde de stichting onlangs projecten in Haïti en Zuid-Afrika.

    Activia is aanwezig in meer dan 70 landen op de 5 continenten, en is daarmee het grootste verse zuivelmerk, dat in 1987 door Danone Dairy werd gelanceerd. Het bevat een unieke mengeling van bacteriën die door de experts van Danone werden geselecteerd, onder meer het exclusieve Bifidus Actiregularis (meer dan 4 miljard Bifidus Actiregularis bacteriën per portie van 125 g). De gefermenteerde zuivelproducten van Activia zijn het resultaat van meer dan 20 jaar onderzoek en expertise.

     





    17-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!