Inhoud blog
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nayestones, kostbare symboliek

    Deze winter ontdekt Nayestones nieuwe sensuele vormen. Om de natuurlijke schoonheid en persoonlijkheid te onthullen lanceert ze de ‘Skin collection’ die de nadruk legt op architecturale en hedendaagse ontwerpen.

    Brede manchetten in zilver of verguld messing, ontsluieren door hun spel van holle ovalen de sensualiteit van de huid. In een fijnere versie draagt men de armbanden per drie, ze bestaan in zilver 925, gepolijst, mat of geoxideerd voor een rock allure.

    Het ultieme juweel is echter de brede sensuele ring, net een trouwring. Hij wordt in roze goud ontworpen en glijdt over de vinger waar goud en huid fusioneren.

    Info: www.nayestones.com







    30-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holland America Line

    Holland America Line introduceert innovatief interieur met nieuw schip ms Koningsdam

    Eerste onthulling nieuw interieur nu beschikbaar op Holland America Line website

     

    Met de verwelkoming van het nieuwe ms Koningsdam, dat vanaf februari 2016 aan de vloot van Holland America Line wordt toegevoegd, introduceert de rederij een nieuw en innovatief design. Als eerste schip in de nieuwe ‘Pinnacle klasse’ combineert het 2.650 bedden tellende passagiersschip een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

    Toekomstige gasten, reisagenten en fans van schepen kunnen nu een eerste blik werpen op een gedeelte van het nieuwe interieur op de website van Holland America Line, www.hollandamerica.com. De ontwikkeling van het schip zal de komende maanden verder worden onthuld door middel van sprekend beeldmateriaal, video's, scheepsfeiten en meer details over het interieur, ontworpen door Adam D. Tihany en Bjørn Storbraaten.

    "Zodra gasten aan boord van het ms Koningsdam komen, is de herkenbaarheid van het Holland America Line schip direct zichtbaar maar zullen ze ook verrast worden door diverse vooruitstrevende interieurelementen," aldus Stein Kruse, CEO van de Holland America Group. "Met het onthullen van de eerste beelden en de video van het ms Koningsdam lichten we een tipje van de sluier op van het innovatieve interieur. De komende maanden zullen we diverse innovatieve elementen onthullen, die samen met onze klassieke kenmerken een geheel nieuwe cruise-ervaring creëren."

    Architectuur van de muziek

    Adam D. Tihany, beschouwd als één van 's werelds vooraanstaande hospitality ontwerpers, staat aan het roer van de interieurconceptualisering. Tihany is meester in het creëren van luxe en creatieve interieurs. Hij houdt bij het ontwerp van de openbare ruimtes aan boord van het ms Koningsdam rekening met de traditionele en kenmerkende elegantie waar Holland America Line bekend om staat, waarbij er wordt gezocht naar een meer moderne balans tussen het verleden, het heden en de toekomst. Tihany's metaforische benadering van het nieuwe interieur van het ms Koningsdam is, met vloeiende rondingen en sierlijke lijnen, geïnspireerd door de ‘architectuur van de muziek’.

    "Het idee was om een verhaal te vertellen waarbij gasten zich gedurende hun hele reis verbonden voelen," aldus Tihany. "Ik werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument, hoe de architectuur van de oppervlakte en de geometrie eruit zouden zien." De sleutel van zijn concept is het gebruik van visuele interactie, waarbij gasten actief worden betrokken bij de architectuur.

    "Het ontwerp is geen letterlijke vertaling van de muziek, maar een conceptuele benadering waarbij we proberen om het gevoel en de schoonheid van een instrument met haar sierlijke lijnen, dramatische texturen en lichteffecten op te roepen," vertelt Tihany. "Mijn inspiraties kwamen niet alleen voort uit muziek, maar ook van de majestueuze ruimtes en het overdreven gevoel van hoogte, waardoor gasten de grootsheid van elke kamer voelen."

    In het hart van het schip, het centrale atrium, creëert Tihany een visueel spektakel. De ruimte wordt, verdeeld over drie dekken, opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl gasten ’s avonds de sterrenhemel zien verschijnen.

    Het grote restaurant, de ‘Main Dining Room’, aan boord van het ms Koningsdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

    De iconische ‘Queen’s Lounge’ is volledig opnieuw ontworpen tot elegant theater en evenementencentrum dat twee verdiepingen beslaat. Ook bij het nieuwe theater heeft Tihany zijn inspiratie gehaald uit muziek. Met ‘state-of-the-art’ technologie wordt de ‘Queen’s Lounge’ het decor voor muzikanten van wereldformaat en de grootste dansvloer op het schip.

    Architect en ontwerper Bjørn Storbraaten vergezelt Tihany met het tot leven brengen van het nieuwe schip. Storbraaten brengt, met zijn eerdere werk op het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam, de continuïteit van het karakteristieke merk naar het ms Koningsdam. "Het is fascinerend om te werken aan het ms Koningsdam, waar we interieurelementen introduceren die nooit eerder bij Holland America Line te zien zijn geweest," aldus Storbraaten. "We kregen de opdracht om de ‘look en feel’ van het schip verder te ontwikkelen, maar tegelijkertijd wel trouw te blijven aan het sterke Holland America Line merk. Dat maakt het een uitdagend project."

    Storbraaten's invloed is duidelijk aanwezig in het ontwerp van het centrale zwembad. ‘De Magrodome’, die meestal over één verdieping is verdeeld, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast ontwerpt Storbraaten een exotische uitstraling voor het ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

    Nieuwe onthullingen

    In de komende maanden zullen nog meer innovatieve functies en gedetailleerde beschrijvingen van het ms Koningsdam worden onthuld op de website van de rederij. Ook de eerste routes worden in de komende weken bekend gemaakt. Vanaf 1 december kunnen de eerste afvaarten met het ms Koningsdam worden geboekt







    30-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling 'Brussel: bloemenhoofdstad'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als apotheose van het Jaar van Flora wordt gedurende drie maanden van 10 december 2014 tot 28 februari 2015 in de Sint-Gorikshallen de tentoonstelling “Brussel, Bloemenhoofdstad” georganiseerd. In een doordachte vorm waarbij volledig wordt ingespeeld op de toekomstige bezoekers, wordt hier een eerbetoon gegeven aan de tuin- en bloemenpracht en het groene erfgoed van Brussel. De tentoonstelling is gratis en voor iedereen toegankelijk.

    U heeft het over bomen, en tuinieren en tuinieren? Deze unieke en volledig didactische tentoonstelling laat architecten en landschapsarchitecten, studenten architectuur en stedenbouw, toeristen en andere gepassioneerden de historische ontwikkelingen van de tuinbouw in Brussel ontdekken, vanaf het begin in de 17de eeuw tot vandaag.

    1664-2014: een jonge vereniging … van 350 lentes: De inleiding van de tentoonstelling is gewijd aan de Société Royale Linnéenne et de Flore de Bruxelles die in 2014 haar 350ste verjaardag viert. De Société de Flore, erfgename van de in 1664 opgerichte vereniging van de Heilige Dorothea, de patrones van de bloemisten (die in 1786 werd opgeheven door keizer Jozef II), werd gesticht in 1822. De elitaire geest van deze vereniging kwetste evenwel de sierplantkwekers die zich vanaf 1835 verenigen in de Société Linnéenne de Bruxelles, een vereniging met een meer “democratische” geest. Later zullen de twee verenigingen opnieuw samengaan voor de internationale wereldtentoonstelling van Brussel in 1935, en uiteindelijk fuseren ze onder de naam Société Royale Linnéenne et de Flore de Bruxelles. Deze verbinding kwam tot stand onder leiding van Firmin Lambeau (zakenman) van de Société Linnéenne en Jules Buyssens (landschapsarchitect) van de Société de Flore.

    De tuinbouwwetenschap, een deel van “de Belgische ziel”: In het eerste deel van de tentoonstelling wordt het historische kader van de Belgische tuinbouw mooi in beeld gebracht. In samenwerking met dr. Denis Diagre wordt de Brusselse tuinbouw van 1830 tot 1865 hier in al zijn pracht getoond.

    De orchidee in al haar fasen: Het tweede deel van de tentoonstelling richt zich op het botanische aspect en de geschiedenis: hier kan het publiek de beroemde orchidee ontdekken. Deze werd trouwens prachtig geïllustreerd door de Brusselse schilder, Alphonse Goossens. De familiearchieven van de schilder zullen tijdens deze tentoonstelling voor de eerste maal worden getoond. Onder leiding van Pierre Delforge wordt nader ingegaan op de verrassende aspecten van de orchidee.

    Wat rest er van de tuinenpracht van Brussel? De reis van deze tentoonstelling eindigt met een fundamentele vraag: “Wat rest er van de tuinenpracht van Brussel?” Bij wijze van antwoord stelt Leefmilieu Brussel drie belangrijke parken van het Brussels Gewest voor: de Tuin van de Bloemist, De Kruidtuin van Brussel, het Park Tenbosch, en wordt het publiek uitgenodigd om (opnieuw) een bezoek te brengen aan de bewijzen van dit prachtige erfgoed.

    {On}Draaglijk: De Société Royale Linnéenne et de Flore nodigde de Brusselse kunstenares, Véronique Goossens, tevens achterkleindochter van de schilder van de orchidee (Alphonse Goossens), uit om als aanvulling op deze “organische” tentoonstelling een magistrale installatie te realiseren in de centrale ruimte van de Sint-Gorikshallen in Brussel. Alle bordjes van deze tentoonstelling zijn opgesteld in drie talen: Nederlands, Frans en Engels. Er worden ook animaties voorzien voor georganiseerde groepen, scholen enz. De organisatoren verwachten zo’n 25.000 bezoekers.

    30-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Passage viert 20-jarig bestaan

    Van maandag 1 december tot en met vrijdag 5 december viert het Ukkelse sterrenrestaurant Le Passage zijn twintigjarig bestaan op meer dan uitbundige wijze.

    De diverse menu’s en ook champagne worden aangeboden aan €20 of een veelvoud van 20. De lunch kost €20 ipv €35, het specialiteitenmenu kost 2x20 of €40 ipv €55. Het avondmenu wordt aangeboden aan 3 x 20 of €60 ipv €75. Bovendien werden 20 wijnen geselecteerd die eveneens aan €20 de fles worden aangeboden. Het neusje van de zalm is ongetwijfeld de Champgne Autreau 1er cru die ook aan €20 wordt geserveerd.

    Reservatie is een absolute must. Dit kan per email restaurant@lepassage.be met referentie ’20 ans’ maar kan evenzeer telefonisch op het nummer 02-3746694 met dezelfde referentie. Een absoluut buitenkansje voor alle fijnproevers.

    29-11-2014 om 20:25 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse hotelscholen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dankzij de jaarlijkse financiële steun van Palm Brouwerijen hebben in de voorbije week 15 eindejaarsleerlingen Hotel, Bakkerij en Toerisme uit 7 Vlaamse hotel- en toerismescholen deelgenomen aan de jaarlijkse Europese competitie van het Europese netwerk AEHT in Belgrado. Er waren zowat 350 studenten uit 30 landen aanwezig, tezamen met nog eens 200 begeleidende leerkrachten en directies.

    Volgende scholen namen deel: Colomaplus (Mechelen), PIVA (Antwerpen), VTI Spijker (Hoogstraten), VIVES (Brugge), Campus Wemmel, Hotelschool Hasselt, Technigo (Aalst). In de persoon van Luc Bastiaens voor de competitie Patisserie en Theo Verkoyen voor de competitie Hospitality Management (hoger onderwijs) leverde Vlaanderen ook twee headjudges voor de tien competities die werden uitgevochten.

    Het voltallige Vlaamse team, goed voor 27 personen, kwam met maar liefst vier medailles naar huis: Jarne Meeuwssen (VTI Spijker, Hoogstraten): gouden medaille in de decathlon-competitie; Eline Van Mechgelen (PIVA, Antwerpen): bronzen medialle in haut cuisine; Gwenn Claus (Technigo, Aalst): gouden medaille in haut cuisine en tenslotte Celine Spooren (Hotelschool Hasselt): bronzen medaille in restaurantservice. Dit resultaat bevestigt de mooie resultaten die de Vlaamse hotel- en toerismescholen in de edities van vorige jaren hebben behaald. Hoewel een kleine regio weten de Vlaamse scholen telkens weer met enkele medailles huiswaarts te keren.

    In de marge van deze competitie hebben de Vlaamse hotelscholen ook afspraken gemaakt over een Eramus+-uitwisselingsproject tussen de Vlaamse en de Portugese hotel- en toerismescholen. In november 2015 zullen 30 leerkrachten, kader- en directieleden uit Vlaanderen voor een week hun licht opsteken bij de Portugese collega-scholen. In april 2016 ontvangen wij in Vlaanderen de Portugese collega’s. In november 2017 zullen de Vlaamse hotel- en toerismescholen die lid zijn van het AEHT-netwerk deze Europese conferentie organiseren in Vlaanderen, meer bepaald in Oostende.

    Tussen de verschillende competities werkte Herman Siebens algemeen-directeur van Go!-scholengroep Ringscholen), voorzitter van het Vlaamse netwerk en vice-president in de Europese raad van bestuur, de vergadering van de raad van bestuur en de algemene vergadering af. Hij leidde een sessie voor directeurs en leerkrachten over stress en burn-out in het onderwijs.

    29-11-2014 om 20:23 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de friet 1-7 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naar goede gewoonte viert VLAM ook dit jaar de Week van de Friet. Van 1 tot 7 december worden de frietjes van de frituur in de schijnwerpers geplaatst. Thema van dit jaar is ‘Iedereen verdient een frietje van de frituur’.

    Iedereen verdient een frietje van de frituur: Het is bekend dat bijna niemand kan weerstaan aan een frietje van de frituur. De frietkotcultuur werd begin dit jaar niet zonder reden toegevoegd aan de Vlaamse lijst voor immaterieel cultureel erfgoed. Maar ook al lust iedereen dan wel de frietjes van de frituur, ze zijn helaas niet voor iedereen even bereikbaar. Denk maar aan mensen die in nachtploegen werken, politici in lange onderhandelingen of de bewoners van een rustoord bijvoorbeeld. Dat gegeven speelt VLAM uit in de nieuwe frietcampagne.

    Een nieuwe tv-spot trekt tijdens de Week van de Friet de aandacht, met in de hoofdrol een visser op volle zee. Ook hij heeft erg veel trek in frietjes van de frituur maar moet geduld oefenen. De tv-spot wordt uitgezonden op één. Neem gerust ook een kijkje op de website www.weekvandefriet.be voor de spot.

    Op de campagnewebsite kan je bovendien iemand nomineren die een frietje van de frituur verdient maar er door omstandigheden geen kan eten. Uit alle inzendingen worden 3 winnaars geselecteerd. Zij zullen verrast worden met lekkere frietjes. Je kan op de website ook jouw frietmoment delen via Instagram (#weekvdfriet), twitter en Facebook.

    De Vlaamse frituristen zullen elk op hun manier aandacht besteden aan de Week van de Friet. Een campagneposter helpt hen hierbij. Wie weet wat jouw frituur in petto heeft om jou eens extra te verwennen! De frituristen kunnen hun eigen actie delen via de Facebook-pagina van de Week van de Friet.

    Week van de Friet: Sinds 2000 voert VLAM in opdracht van de Vlaamse frituristen en aardappelschilbedrijven promotie voor de frietjes van de frituur. Door de frituur een hele week op een positieve manier in de spotlight te zetten, willen we het aandeel van de frituur binnen het frietverbruik verhogen.

    Dat de frieten en de frituren ons na aan het hart liggen, blijkt opnieuw uit een onderzoek van Ivox waarin gepeild wordt (onderzoek loopt van maart 2014 tot feb 2015) naar de dagelijkse eet- en drinkgewoonten van de Vlaming. Op een willekeurige dag hebben 13 % van de 15- tot 65-jarigen frietjes gegeten. 93 % van de Vlamingen eet minstens één keer per maand frietjes en 46% gaat minstens één keer per maand naar de frituur.

    De grootste frietadepten zijn de jonge mannen (15-24j) en de gezinnen met kinderen. Vooral op vrijdag (topdag), zaterdag of zondag gaan ze graag langs bij hun frituur in de buurt. Ze vinden de frietjes van de frituur bijzonder lekker en appreciëren de bakkunst van de friturist, de vriendelijke bediening en het assortiment. Dat een frituur makkelijk te vinden is in de eigen buurt en dat de openingsuren ruim zijn, zijn twee bijkomende troeven. De frituur blijft ook bij uitstek dé plek voor een snelle hap en behoudt zijn voorsprong op hamburgerzaken en pittarestaurants.

    www.weekvandefriet.be

     

    29-11-2014 om 20:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesiƫ is gastland voor vakantiesalon 2015

    In 2015 zal Tunesië de eer krijgen om de rol van gastland voor het Vakantiesalon in Brussel op zich te nemen. Tunesië volgt hiermee Peru op, dat in 2014 als gastland op het salon werd gepresenteerd aan de 100.576 bezoekers. Het salon is volgend jaar te bezoeken van donderdag 5 tot en met maandag 9 februari in Brussels Expo en heeft met Tunesië een bestemming gekozen, op twee en een half uur vliegen van Brussel, waar nog veel meer te beleven valt dan enkel zon, zee en strand. Axel De Corte van FISA, organisator van het Vakantiesalon van Brussel, is alvast zeer enthousiast: “We zijn erg blij dat Tunesië heeft toegezegd als gastland voor de 2015-editie. Naast meer dan 3000 uur zon per jaar heeft het land nog zoveel meer te bieden. De bezoekers van het Vakantiesalon zullen zonder meer wegdromen bij het vooruitzicht om dit land te (her)ontdekken!

    Fietsen, familie en outdoor als nieuwste trends in de reissector. Het Vakantiesalon is niet alleen de ideale gelegenheid om alle tot nu toe nog ongekende facetten van het zonovergoten Tunesië te leren kennen, maar ook om alles te weten te komen over de allernieuwste trends in de wereld van het toerisme. Wat betreft de trends zal op de volgende editie van het salon onder meer extra aandacht besteed worden aan de thema’s ‘fietsen’, ‘familie’ en ‘outdoor’, tendensen die de laatste jaren duidelijk aan belang winnen in de reissector.

    De nog ongekende facetten van Tunesië: Amel Malouche Kallel, directrice van de Tunesische Nationale Dienst voor Toerisme: Het feit dat we op het Vakantiesalon in de kijker worden gezet, hebben we ongetwijfeld te danken aan de revival van Tunesië na het aannemen van de nieuwe grondwet in januari 2014. Als eerste echte Arabische democratie, biedt Tunesië een waaier van toeristische mogelijkheden van hoogstaande kwaliteit die veel verder gaan dan het pure strandtoerisme. Het zijn deze vele troeven van het nieuwe Tunesië die we zullen voorstellen aan de bezoekers van het Vakantiesalon van Brussel.

    Met een unieke combinatie van eeuwenoude cultuur, prachtige natuur en een springlevende sfeer onder de gastvriendelijke, open bevolking, kan Tunesië een heel divers aanbod aan activiteiten voorstellen. Zo kunnen cultuurliefhebbers de vele Romeinse Unescosites, musea en historische steden bezoeken. Voor natuur- en sportliefhebbers zijn er dan weer golfterreinen ontworpen door internationaal gerenommeerde architecten en de prachtige landschappen van de Saharawoestijn of de bergen om lange tochten te maken. En wanneer je na dit alles tot rust wil komen, kan je genieten van de kwalitatief hoogstaande wellness. Tunesië is immers na Frankrijk de tweede meest populaire bestemming voor thalassotherapie, een therapie die zich beroept op de eigenschappen van zeewater en minerale zouten.

    Het Vakantiesalon 2015 loopt op BRUSSELS EXPO van donderdag 5 tot en met maandag 9 februari 2015. Meer info? www.vakantiesalon.eu





    29-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreamcar international, meer dan ooit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De 30e editie van deze beurs van oldtimervoertuigen en droomauto’s vindt plaats op 20-21 december op dezelfde plaats en datum als waarop ooit de eerste editie van deze beurs werd georganiseerd, in Kortrijk Xpo. Lamborghini, Bentley, Rolls Royce, Ferrari, Porsche, Austin Healey: deze droomwagens zullen er natuurlijk zijn op Dreamcar International in Kortrijk Xpo op 20 en 21 december, maar ook de gewone klassieke auto die een haalbare droom voor velen vertegenwoordigen.

    Het is ook een moment om stil te staan bij de geschiedenis van de fiets met een collectie fietsen uit de periode 1865-1970. Welke fietsen bestonden er bv tijdens 14-18 of 40-45? Ook is er aandacht voor bromfietsen uit de jaren 60-70. Afgelopen jaar won de club met Amerikaanse auto’s uit de jaren 40 en 50 de Dreamcar Trophy.

    De nieuwe datum is een schot in de roos, standhouders uit alle omringende landen melden zich aan, een aantal mensen komen voor het eerst naar België met hun droomauto’s of automobilia. Dreamcar International is internationaler dan ooit. Dankzij de inzet van velen wordt gezorgd voor een aantrekkelijke show. Zowel kenners als gewone bezoekers komen aldus aan hun trekken.

    Dagelijks komen er nog inschrijvingen binnen, dreamcars als een Ferrari Testarossa, een Dino GT 4, Ferrari 208, 308 of 328, een Lamborghini Countach, een Diablo SV, Mercedes SL, Rolls Royce Silver Wraith, Ford de Luxe 1940, Porsche, Alfa Montreal, Alfetta 2600 Coupé, Fiat Dino Spider/coupé… De online verkoop van toegangskaarten aan extra voordelige prijzen is nu begonnen.

    Daarnaast vindt u er ook alles wat u op een oldtimerbeurs mag verwachten: oldtimers en droomauto’s uit een eeuw autogeschiedenis, autokunst, onderdelen, boeken, tijdschriften en andere documentatie. Maar ook speciale stands voor het restaureren van auto's zonder de z.g. automobilia te vergeten. Zowel de handelaar als de particulier kan hier terecht voor het ruilen of verkopen van zijn onderdelen, miniaturen, autofolders of zijn oldtimer 1/1.

    De redactie van Oldtimer Dreamcar Magazine stelt vast dat het afgelopen jaar heel wat nieuwe bedrijven in de oldtimersector zijn opgestart. De aankoop van oldtimers in België is meer dan verdubbeld het laatste jaar.

    De 30e editie van Dreamcar International vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 december 2014 in Kortrijk Xpo, telkens van 9u30 tot 18u00. Kortrijk XPO ligt aan de autosnelweg E17, aan de afrit 2.

    Op internet kan je nog meer informatie terugvinden, kortingskaarten downloaden of extra voordelig toegangskaarten aanschaffen via www.oldtimerdreamcar.com

     

    29-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIP's Christmas village

    BIP'S CHRISTMAS VILLAGE - van 18 tot 21 december 2014

     

    Deze eerste editie belooft een spetterend en gezellig feest te worden op het Koningsplein. Gedurende 4 dagen zal het Bip haar eigen Kerstdorp organiseren, met name Bip’s Christmas Village. Omgeven door talrijke kerstlichtjes zal er een ruim aanbod aan chalets, lekkernijen, attracties, muziek,…, te vinden zijn.

    Bezoekers zullen zich, met zicht op onze kerstboom, kunnen verwarmen met een glas glühwein, maar zullen ook ambachtslieden van her en der kunnen ontdekken, en genieten van een spetterende show die de vuurspuwers, ijssculpteurs en een fanfare zullen aanbieden.

    Het BIP, het huis van het Brussels gewest, dat ingehuldigd werd in 2008, bevindt zich op het Koningsplein. Men kan er een verrassende tentoonstelling over Brussel bezoeken, evenementen zoals optredens, animaties,…, vinden er plaats. Men kan er zalen huren voor corporate evenementen, en het is eveneens de zetel van de Brusselse Regering. Dit alles draagt bij tot de uitstraling van het Gewest. www.biponline.be

    PRAKTISCHE INFORMATIE

    Wanneer? : van 18 tot 21/12/14 van 10.00 tot 22.00

    Op 18 december wordt ter gelegenheid van de openingsavond een glas van de vriendschap vriendelijk aangeboden. Dit op de Erekoer van het Bip en een deel van het Koningsplein (10-11 Koningsstraat, 1000 Brussel). Gratis inkom met parkeergelegenheid in de omgeving.

    29-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij tijd met Alessi

    Ingenieuze mechaniekjes, een grafische wijzerplaat en een tijdloos, modern ontwerp; een designerwatch dat volgend seizoen níet uit is, maar nog altijd volop in de mode. Zoals altijd wil Alessi het anders doen. Niet met de laatste grillen mee, maar een horloge dat je wilt, dat je móet hebben. Voor altijd en niet voor heel even.

    De Belgische ontwerper Frédéric Gooris, die momenteel in Hongkong woont en werkt, kreeg de opdracht om hét Alessi-horloge te ontwerpen. Het polshorloge moest een tijdloos design hebben en een echte Alessi-look. En dat voor een budgetvriendelijke prijs, zodat het toegankelijk zou blijven voor iedereen en geschikt zou zijn om cadeau te doen. Gooris werkte daarom vooral met bestaande onderdelen en focuste zich op het grafische aspect om het verschil te maken.

    Het resultaat is l’Orlogio. De collectie bestaat intussen uit zeven horloges die passen bij zowel een casual als een formele outfit. De ontwerpen zijn klassiek en tijdloos, maar hebben ook een eigen Alessi-twist. De grafische wijzerplaat en het dunne, vergrotende glas geven een onverwachte dynamiek aan de wijzerplaat. Gooris verwijst hiermee naar de extra dimensie die tijd toevoegt aan de wereld om ons heen. Hoewel achter alle horloges hetzelfde mechanisme schuilgaat, is elke uitvoering door de andere kleur en band uniek.

    Gooris: “Als een goed acteur op het podium staat, zien we niet de acteur met een kostuum, maar het personage dat hij speelt. Hij hoeft maar van kostuum te wisselen en we zien een totaal ander personage; en weer lijkt het of de acteur altijd deze rol heeft gespeeld. Met het iconische ontwerp van l’Orlogio wilde ik diezelfde vrijheid: de verschillende kleuren en materialen geven de horloges telkens een andere look, van klassiek tot modern, terwijl ze elke keer opnieuw voor die ene uitvoering ontworpen lijken.”

    Het tijdloze aspect is heel belangrijk voor Alessi, maar ook voor Gooris. “Ik hou er niet van om producten te ontwerpen alleen om iets nieuws te kunnen uitbrengen. Dan krijg je voorwerpen die snel gedateerd zijn en weinig toevoegen aan ons leven. Ik zie ontwerpen eigenlijk als levende dingen. Ze passen zich geleidelijk aan hun omgeving aan en ontstaan niet zomaar vanuit het niets. Daarom werk ik liever ‘evolutionair’: een bestaand ontwerp aanpassen of een innovatieve twist geven. Mensen hebben uiteindelijk het meest met ontwerpen waar ze zich comfortabel bij voelen.”

    Voor hij l'Orlogio ontwierp, had Gooris niet speciaal een band met horloges. Je hoeft maar op je smartphone te kijken en je weet hoe laat het is. Die uitgangspositie bood ook een voordeel. De ontwerper kon het product benaderen als een consument, en niet als de specialist die het product wil verkopen. Terwijl hij l’Orlogio uittekende en zich verdiepte in de geschiedenis van het tijdlezen, kreeg Gooris veel waardering voor de precisie en het vernuft binnenin de kleine kastjes. Een delicaat, symfonisch mechanisme dat al eeuwen werkt, daar kan geen moderne technologie tegenop! L'Orlogio, Frédéric Gooris voor Alessi. € 115 - € 149

    Frédéric Gooris, geboren in Leuven in 1974, is een Belgische industrieel ontwerper. In 1998 studeert hij af aan de Hogeschool Antwerpen, in 1999 verhuist hij naar Milaan voor zijn master Design aan de Domus Academie. Om ervaring op te doen werkt hij voor Philippe Starck en Stefano Giovannoni. Na vijf jaar start hij zijn eigen bureau op, Studio Gooris in Milaan. Hij ontwerpt producten en concepten voor internationale bedrijven zoals Alessi, Ferrero, Target, Levis, JCPenny en meer. In 2009 neemt hij deel aan het opzetten van Bombol, een designmerk voor babymeubels. In 2010 is het tijd voor een nieuwe uitdaging en verhuist hij naar Hongkong, waar hij een tweede vestiging van Studio Gooris opent. Vandaag woont en werkt hij daar nog altijd.

     







    28-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijk dineren met najaarskonfijten

    Callas Confiture presenteert dit najaar drie konfijten.            Naast oerklassiekers als rode-uienkonfijt en veenbessenkonfijt ook de originele braambessen-laurierkonfijt. Origineel en feestelijk cadeautje voor fijnproevers.

    Met de feestdagen die niet zo ver weg meer zijn, hebben we weer urenlang tafelplezier voor de boeg. Callas Confiture presenteert dit najaar drie konfijten, die de ultieme natuurlijke smaakmaker zijn bij je feestgerechten. Naast oerklassiekers als rode-uienkonfijt en veenbessenkonfijt presenteert het Gentse merk ook een originele braambessen-laurierkonfijt. Heerlijk bij feestelijke klassiekers, verrassend bij zelfbedachte smaakcombinaties én origineel als cadeautje.

    Karen Depoorter, zeg maar madame Callas Confiture, veroverde het land de voorbije jaren met haar natuurlijke, originele en ambachtelijke confituren van topkwaliteit. Ze maakt die met veel liefde, geduld, de beste ingrediënten en zonder bewaarmiddelen in open koperen ketels op haar fornuis in Gent. Haar assortiment vind je enkel in de beste winkels en wordt gesmaakt door fijnproevers, tal van topchefs, culinaire professionals zoals kaashandelaren en slagers, en door iedereen die houdt van ambachtelijke kwaliteit. Callas Confiture biedt ondertussen 25 creaties aan. Naast het alom bekende assortiment confituren zijn er ook geleien, marmelades, vruchtenboters en nu ook konfijten.

    Smaakmaker bij najaarsgerechten: “Een appel met veenbessenkonfijt en een toastje paté met uienkonfijt zijn voor mij pure nostalgie in het wildseizoen of tijdens de kerstfeesten”, vertelt Karen. De drie smaken die Karen ontwikkelde in haar konfijtenassortiment, zijn ideaal bij typische wintergerechten en bij wild. Maar daarnaast moedigt Karen je aan om zelf te gaan experimenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toastje braambessen-laurierkonfijt met een stukje Roquefort? Of van een exotisch gemarineerde kabeljauwfilet met mango en rode-uienkonfijt? Net als bij het assortiment confituren weet Karen ook nu weer een oeroud product in een hedendaags recept te vatten, met verrassende toepassingen.

    Enkel de beste ingrediënten: Zoals voor al haar producten, gebruikt Karen voor haar konfijten enkel de beste ingrediënten en de meest zorgzame technieken. Geen gewone tijm maar zachte citroentijmblaadjes belanden in de konfijten. Geen gemberpoeder, maar met de hand geschilde en gesneden gemberstukjes. Een arbeidsintensief en ambachtelijk proces, dat zorgt voor intense smaken.                       

    Feestelijk geschenk: De drie konfijtsmaken van Callas Confiture zitten apart verpakt in een mooie wikkel, waarop ter inspiratie ook nog een origineel receptje staat. Je hoeft je potje maar uit het rek te nemen en je hebt een origineel cadeautje voor de feestdagen. Keuze uit braambessen-laurierkonfijt, veenbessenkonfijt en rode-uienkonfijt. Potjes van 250 gram, richtprijs 4,50 euro. Te koop bij de betere zaken (delicatessezaken, kaaswinkels, slagerijen, wijnhandels). Voor culinaire professionals te koop bij ISPC, Hanos België en Horeca Totaal in potten van 800 gram, per vier verpakt.

    Konfijten?

    Het werkwoord konfijten betekent voor elke chef iets anders. De ene denkt onmiddellijk aan gekonfijt fruit, stukjes fruit ingelegd in suiker, de ander aan gekonfijte eend, die in zijn eigen vet gegaard is. Wat alle konfijttechnieken met elkaar gemeen hebben, is dat ze al eeuwenlang gebruikt worden om het beste van het seizoen wat langer te kunnen bewaren. Het bereidingsproces van de konfijten van Callas Confiture lijkt op dat van confituur, maar door het gebruik van wijn, azijn en kruiden is het resultaat hartiger.

    Karen Depoorter startte in 2010 met haar eigen Haute Confiture-lijn Callas Confiture. Ambachtelijk gemaakt met de beste seizoensingrediënten in verrassende smaakcombinaties, presenteert ze haar potjes bij de beste voedingswinkels, hotels en chef-koks. Het assortiment bestaat ondertussen uit heerlijke confituren, geleien, vruchtenboters, marmelades en konfijten. Bekroond als duurzaamste ondernemer van Gent in 2012, wil Callas Confiture de liefde voor lekkere, duurzame en natuurlijke ingrediënten tot ver buiten de stadsgrenzen doorgeven. www.callasconfiture.com

               

     

     

     







    28-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sensationele activiteiten in de sneeuw met Pierre & Vacances!

    Pierre & Vacances biedt diverse bestemmingen aan in de allermooiste berggebieden in de Alpen en Pyreneeën. Spanning en sensatie gegarandeerd voor iedereen: skiërs kunnen genieten van de vele skipistes en voor de niet-skiërs zijn er andere wintersportactiviteiten zoals ijsrijden, speedriding, yooner en nog veel meer.

    IJSRIJDEN IN FLAINE. In skistation Flaine biedt Pierre & Vacances de mogelijkheid tot ijsrijden met een squad, een sneeuwbuggy of zelfs met een echte rallyauto. Onder leiding van instructeurs leer je aan de hand van verschillende technieken hoe je het best op ijs kan rijden. Plezier verzekerd! Verblijf in de Pierre & Vacances premium residentie Les Terrasses d’Hélios*****. Les Terrasses d’Hélios opent deze winter in het aantrekkelijke skistation Flaine. De residentie beschikt over een wellnessruimte en Deep Nature Spa. De appartementen zijn ruim en gezellig om je verblijf in de bergen zo aangenaam mogelijk te maken.

    SPEEDRIDING IN ARC 1950. Op zoek naar sensatie? Dan is speedriding een must. Speedriding is een combinatie tussen paragliding en skiën, waarbij enorme hoogtes en snelheden worden bereikt. Een gevorderd skiniveau is vereist om goed te kunnen sturen en manoeuvreren. Verblijf in de Pierre & Vacances premium residentie Arc 1950 Le Village*****. Deze in authentieke stijl gebouwde residentie is autovrij en beschikt over een wellnessruimte met verwarmd binnenzwembad, sauna, hamam, fitnesszaal en een Deep Nature Spa waar je na het skiën helemaal tot rust kan komen.

    YOONER IN AVORIAZ. Yooner is één van de nieuwste rages op de skipistes. Het is een soort slee met handvat tussen de benen om te kunnen sturen. Deze leuke activiteit is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Zelf de kleintjes kunnen hieraan deelnemen! Verblijf in de Pierre & Vacances premium residentie L’Amara*****. Deze luxeresidentie gelegen in Avoriaz, ligt aan de voet van de pistes en biedt een buitengewoon uitzicht over de vallei van Morzine. De inrichting van deze luxe-appartementen beschikt over de juiste mix tussen traditioneel en modern design.

    OFF-PISTE SKIEN EN SNOWBOARDEN IN LES MENUIRES. Meer mensen wagen zich tegenwoordig buiten de pistes. Onder veilige begeleiding van een instructeur is het mogelijk om off-piste te gaan waar de sneeuw nog mooi vers is. Pierre & Vacances biedt lessen voor off-piste skiën aan. Verblijf in de Pierre & Vacances premium residentie Les Alpages de Reberty***. De residentie gelegen in skigebied Les 3 Vallées, is gebouwd op het hoogste gedeelte van het station, genaamd Reberty 2000, en biedt directe toegang tot de skipistes. Ook hier kun je na het skiën genieten van een wellnessruimte met een sauna, een overdekt zwembad en een hamam.

    Op gericht in 1967, is de Pierre & Vacances-Center Parcs Group Europese marktleider in vakantieverhuur. Het unieke businessmodel is gebaseerd op de synergie tussen twee focusgebieden: toerisme en onroerend goed. Vandaag de dag omvat de groep 5 toeristische merken: Pierre & Vacances met de twee labels Premium en Villages Clubs, Maeva, CenterParcs, Sunparks en de Aparthotels Adagio. Het totaal aantal accommodaties bestaat uit bijna 50.000 appartementen en bungalows op 300 locaties in Europa. In 2012/2013 verwelkomde de groep bijna 7,5 miljoen bezoekers en realiseerde een omzet van 1.307 miljoen euro.

    Boekingen www.pierreetvacances.be - 070/246.100 (€0,16 incl BTW/min)

     

     

    27-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroege boekers doen beste zaakjes

    Touroperators lanceren zomeraanbod met kortingen tot -30%

     

    Wie komende zomer goedkoop naar de zon wil kan maar beter snel beslissen. Zowat alle grote touroperators hebben hun brochures klaar voor het komende zomerseizoen en lanceren hun aanbod aan de scherpste prijzen. “Beter dan dit gaat het niet meer worden. Zelfs wie een last minute boekt zal duurder af zijn”, zegt Jurgen De Vos, Algemeen Directeur van vakantievergelijkingssite Vakantiedeals.be. “Bovendien hebben vroege boekers de ruimste keuze. En wie daarenboven ook nog een keertje de moeite doet om het aanbod van de touroperators onderling te vergelijken, kan vaak een nog voordeligere deal bekomen.” Het mag duidelijk zijn dat de wachtenden ongelijk hebben.

    De tijd dat de grote touroperators hun zomeraanbod pas in het begin van het jaar lanceerden ligt al een poos achter ons. Het is nagenoeg een sport geworden om als eerste met je aanbod naar buiten te komen en daarbij de concurrentie te overbluffen in prijs. Touroperators hebben er dan ook alle baat bij om de lege stoelen in hun vliegtuigen zo snel mogelijk gevuld te krijgen. De kortingen die men nu toestaat zijn daarom ook groter dan die in de last minuteperiode. Een bijkomend voordeel ten opzichte van die last minutes is het ruime aanbod: wie nu boekt heeft nog alle beschikbaarheid van datum, favoriet hotel, tot zelfs favoriete kamer.

    “De kortingen die de touroperators toestaan durven onderling nogal fel te verschillen”, zegt Jurgen De Vos van Vakantiedeals.be. “De ene biedt een vroegboekkorting aan van -30% op de officiële prijs, de andere biedt een aantal extra nachten aan of laat kinderen onder een bepaalde leeftijd gratis reizen. Sommige bieden zelfs de optie aan om nu al te boeken en later pas te betalen of voorzien een gratis transfer van en naar de luchthaven. Naarmate men dichter bij 1 maart komt worden de vroegboekkortingen stelselmatig afgebouwd. Zoveel te vroeger men boekt, zoveel te beter de deal.”

    Omdat de voordelen tussen de touroperators zo sterk verschillen is het belangrijk om te vergelijken. Daarom heeft Vakantiedeals.be een handig overzicht gemaakt van de voordelen die de verschillende touroperators momenteel aanbieden. Dit overzicht kan men raadplegen via http://www.vakantiedeals.be/nieuws/vroegboekkortingen-zomer-2015-overzicht

    Vakantiedeals.be is de eerste Vlaamse reis- en vakantievergelijkingssite en heeft als doel het de Vlaming gemakkelijker maken om reizen en vakanties in België te gaan vergelijken. Vakantiedeals.be verzamelt het aanbod van belangrijke Belgische spelers als Thomas Cook, Neckermann, Sunjets, Sunweb en Corendon, etc.

    Iedere dag wordt het aanbod van deze partners up-to-date ingeladen in het systeem van Vakantiedeals.be. Boeken gebeurt rechtstreeks bij de touroperator.

    27-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isio4 Lesieur in de ban van de Thaise keuken

    De Thaise keuken wordt unaniem beschouwd als een van de meest geraffineerde culinaire tradities ter wereld, het is bovendien ook een van de meest gezonde keukens. De vele groenten en kruiden die worden gebruikt in de bereidingen, en die al even rijk zijn aan heerlijke parfums als aan smaak, zorgen voor een heel evenwichtig en tegelijk overheerlijk dieet. De oliën ISIO 4 en ISIO 4 Olijf van Lesieur gaan hier dan ook perfect mee samen. Ze hebben niet enkel een ideaal lipidenprofiel dankzij hun unieke samenstelling, maar respecteren de natuurlijke smaak van de voedingsmiddelen.

    ISIO 4 en ISIO 4 Olijf : een ideaal huwelijk met de Thaise keuken! We schepen onmiddellijk in voor een geslaagde culinaire ontdekking: ISIO 4 en ISIO 4 Olijf vormen een perfect huwelijk met de Aziatische en in het bijzonder de Thaise keuken. Daarom komen deze kwaliteitsoliën, in samenwerking met het bekende Thaise restaurant Blue Elephant en zijn executive chef Sathit ‘Joe’ Srijettanont, vandaag aan bod in de bereiding van enkele exotische en overheerlijke recepten.

    Een pluspunt op uw bord! De dagelijkse consumptie van de oliën ISIO 4-en/of ISIO 4 Olijf bieden omega-3-en omega-6-vetzuren voor het behoud van normale cholesterolwaarden, vitamine D, de onmisbare bondgenoot voor uw immuunsysteem en vitamine E voor zijn antioxiderende werking van de cellen. Naast hun voedingseigenschappen respecteren de ISIO 4-oliën, gebruikt om op smaak te brengen, om in te bakken of te frituren, de natuurlijke smaak van de voedingsstoffen, ongeacht de bereiding. De delicate smaak van deze oliën maken hen tot de perfecte partner in de meest smakelijke bereidingen en vooral in het geval van de Thaise keuken, waarin het ‘natuurlijke’ aspect van de ingrediënten erg belangrijk is.

    Koude of warme bereidingen? Aan u de keuze! Koud worden de ISIO 4-oliën in het bijzonder aangeraden voor de bereiding van vinaigrettes (bestemd om salades of rauwkost op smaak te brengen), maar ook in marinades en uiteraard voor de bereiding van emulsiesauzen zoals mayonaise en al haar varianten...

    Wat de warme bereidingen betreft, zijn de ISIO 4-oliën geschikt voor verschillende bereidingsmethoden: in de pan of stoofpan voor het bakken, stoven of sauteren van groenten, maar ook voor vlees, gevogelte of vis en natuurlijk ook voor al uw wokgerechten; in de oven om te braden en te grillen, maar ook in uw gebak… Bovendien kan de ISIO 4-olie ook worden gebruikt in elke frituurpan, zowel voor het bakken van frieten als voor hartige of zoete beignets, maar ook voor heel het assortiment traditionele Thaise hapjes. Het zijn niet alleen perfecte partners in de dagelijkse keuken, dat de ISIO 4-oliën ook perfect zijn aangewezen voor de Oosterse keuken bewees Sathit ‘Joe’ Srijettanont via enkele prachtige bereidingen waarvan de smaak en het aroma je onmiddellijk duizenden kilometers hiervandaan brengen.





    26-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tahiti universele inspiratiebron voor bestsellerauteurs

    Het is een van de meest afgelegen bestemmingen en misschien schuilt net daarin de aantrekkingskracht: Tahiti en haar eilanden lokken al eeuwenlang schrijvers en kunstenaars en zijn al even lang een bron van inspiratie. Het aantal boeken, films en kunstwerken dat op de Polynesische eilanden is geïnspireerd, is ontelbaar en blijft maar groeien.

    Tegenwoordig vlieg je in minder dan een etmaal comfortabel naar Tahiti en van daaruit in een luttele drie uren naar de Markiezen. Ooit was reizen naar deze paradijselijke Polynesische eilanden een kwestie van dagen, weken tot maanden maar dat weerhield velen er niet van, zo groot was de aantrekkingskracht. Hun reiservaringen leidden tot een lange lijst werken.

    Kon-Tiki en Bounty: Er zijn de verhalen die iedereen kent zoals het relaas van Thor Heyerdahl die in 1947 op zijn zelfgemaakt vlot Tahiti en de Tuamotuarchipel bereikte. Hij beschreef zijn ervaringen in het boek Kon-Tiki, later volgden een documentaire en een film. De muiterij op de Bounty in 1789 is een van de meest bekende feiten op Tahiti die tot bestsellers en films leidde. Minder bekend is dat veel gerenommeerde auteurs een passage via Tahiti en haar eilanden op hun conto kunnen zetten.

    Moby Dick: Herman Melville, bekend door zijn bestseller Moby Dick, debuteerde met Typee, een jaar later volgde Omoo, twee boeken gebaseerd op zijn verblijf op de Markiezen in 1842 toen hij op een walvisjager werkte. Op het eiland Nuku Hiva wordt de man geëerd met een standbeeld.

    Dr Jekyll en Mr Hyde: De auteur van Dr Jekyll en Mr Hyde, Robert Louis Stevenson, verbleef in 1888 op de eilanden met een reeks reisverhalen, brieven- en dichtbundels als resultaat. Het dorpje Tautira op Tahiti noemde hij in zijn brieven ‘the garden of the world’. In In the South Seas, uit 1891, beschrijft hij gedetailleerd het leven op de Markiezen en maakt hij een vergelijking tussen de taal op Tahiti, de Markiezen en andere Polynesische eilanden.

    Bananentoerist: Ook de Belgische detectiveschrijver Georges Simenon vond op Tahiti en haar eilanden inspiratie: zijn reiservaringen leidden tot drie romans zoals Touriste de bananes, vertaald als De Bananentoerist.

    Dagboek Gauguin: Schilder Paul Gauguin, die op Tahiti en de Markiezen leefde en er in 1903 begraven werd, bracht de Frans-Polynesische wereld in beeld naar Europa. De man schreef ook: hij hield een dagboek bij dat hij rijkelijk illustreerde met schetsen en dat werd uitgegeven als Noa Noa.

    Gauguin inspireerde op zijn beurt anderen. In zijn voetsporen trok schilder Henri Matisse in 1930 ruim twee maanden lang rond op Tahiti en haar eilanden. In Papeete herinnert een bord aan zijn verblijf in het toenmalige Hotel Stuart. Schrijver William Somerset Maughan reisde Gauguin achterna voor een roman gebaseerd op zijn leven, The Moon and Sixpence uit 1919, vertaald als De sterren en meer, en in 1943 ook verfilmd.

    De idyllische bestemming Frans-Polynesië in de Stille Oceaan bestaat uit 118 eilanden verdeeld over vijf archipels en verspreid over een gebied zo groot als Europa. De bekendste eilanden Tahiti en Bora Bora maken deel uit van de Genootschapsarchipel, Rangiroa vind je in de Tuamotuarchipel, Hiva Oa is dankzij Jacques Brel en Paul Gauguin het bekendste eiland van de Markiezen en tot slot zijn er nog de Gambier-en de Australarchipel. Elk heeft zijn eigen unieke karakter: van weelderig begroeide vulkaankraters en hagelwitte of zwarte lavastranden tot atollen met appelblauwzeegroene lagunes en koraalriffen.

    Het tijdsverschil tussen Tahiti en België bedraagt elf uur in de winter en twaalf uur in de zomer. Reken voor de vlucht op ruim twintig uur, de voertaal is er Frans en de munteenheid is de XPF, de Franc Pacifique (één EUR = 119,33 XPF).

    www.tahiti-tourisme.be

     

    26-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sodexo verwelkomt Koreaanse chef

     

    In samenwerking met de ambassade van de Koreaanse Republiek verwelkomt Sodexo dankzij ‘Chef Exchange’ een Koreaanse chef die in verschillende Sodexo-restaurants bezoekers van zijn eetcultuur zal laten proeven.

    Op 13 november lanceert Sodexo voor de zesde keer het programma ‘Chef Exchange’ waarbij ze gedurende een aantal weken een buitenlandse kok uitnodigt om een typisch streekgerecht klaar te maken. Dankzij een samenwerking met de ambassade van de Koreaanse Republiek zal er deze keer een Koreaanse kok achter het fornuis staan en de consumenten een exotische maaltijd voorschotelen. Gerechten als Bugeot Guk (soep met gedroogde koolvis) of Maekjeok Gui (gemarineerd en gegrild varkensvlees) zullen in tien verschillende restaurants te proeven zijn. De kick-off van ‘Chef Exchange Korea’ vindt vandaag 13 november plaats met het UCB in Brussel als eerste restaurant.

    Chef Exchange: Sinds een aantal jaar heeft Sodexo het programma ‘Chef Exchange’ ontwikkeld waarbij haar eigen chefs de unieke gelegenheid krijgen om samen te werken met chefs uit andere landen. De voorbije jaren zakten koks af naar België uit landen als Zweden, Spanje, Finland en zelfs China. De buitenlandse kok en de lokale koks koken samen, delen hun technieken en hun passie voor eten. Ook voor de Sodexo-klanten is het een speciale ervaring om bediend te worden door een buitenlandse chef. Sodexo wil met deze animaties over de landgrenzen heenkijken en haar consumenten, letterlijk en figuurlijk, van andere culturen laten proeven.

    Sodexo is wereldleider in diensten die de Levenskwaliteit verbeteren, een essentiële factor voor individuele en bedrijfsprestaties. Actief in 80 landen, dient Sodexo dagelijks 75 miljoen consumenten met haar unieke combinatie van On-site Services, Benefits & Rewards Services en Personal & Home Services. Via haar meer dan 100 diensten bezorgt Sodexo haar klanten een geïntegreerd aanbod dat ontwikkeld werd over meer dan 45 jaar ervaring: van receptie & onthaal, safety, cleaning en onderhoud, tot catering en facilities management; van voordelen voor medewerkers zoals Lunch Pass of de Sodexo Card (elektronische maaltijdcheque), Cadeau Pass en Eco Pass tot thuiszorg en conciërgeriediensten. Sodexo’s succes en prestaties zijn gebaseerd op haar onafhankelijkheid, haar duurzaam bedrijfsbeleid en haar capaciteit om haar 428.000 medewerkers wereldwijd voortdurend te engageren.

    26-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld ontdekken en gastronomisch genieten aan boord van een uitzonderlijke vijfmaster: Club Med 2

    Trouw aan het concept van twee mannen die de Club Med 2 in 1988 bedacht hebben, Jean Marc Poylo, een redder uit Le Havre, en zakenman Gilbert Trigano, stelt de zeereus een totaal nieuwe beleving aan boord voor: gastronomisch genieten onder de vleugels van Pascal Devalkeneer.

    Sterren chef Pascal Devalkeneer en sommelier Eric Boschman nodigen u graag uit aan boord van de Club Med 2 voor een cruise langs de Griekse cycladen van 11 tem 18 juli 2015. Dit nieuwe concept wordt een uitgelezen kans voor elke fijnproever, niet alleen gastronomisch genieten, maar ook in aanraking komen met kookworkshops door Pascal Devalkeneer, conferenties en enkele memorabele gala diners zullen voor een onvergetelijke culinaire week zorgen.

    Om deel te nemen aan deze speciale luxe cruise op de Club Med 2 is inschrijven mogelijk via www.croisieres.clubmed.be of contact opnemen met het Club Med reisagentschap via 070 660 660.

    Praktische info: Croisière Gastronomie van Valletta naar Athene / 8 dagen 7 nachten van 11-07-2015 tem 18-07-2015 / Prijs per persoon vanaf 2593€ (zonder transport).

    Pascal Devalkeneer : Sterrenchef Pascal Devalkeneer licht de Belgische keuken toe vanuit zijn restaurant, Le Chalet de la Forêt, dat deel uitmaakt van de hooggewaardeerde kring van de Relais et Châteaux. Met twee sterren bekroond wordt hij beschreven als een conservatieveling, maar in werkelijkheid is hij een gedreven voorvechter van seizoensgebonden keuken, de liefde van het product en goed uitgevoerd werk. Hij is erin geslaagd een perfecte balans te vinden tussen innovatie en traditie, waarbij hij soms de betreden paden verlaat, zonder daarom de authenticiteit van de verse producten en van een kostbare knowhow te verloochenen. Hij laat zich leiden door zijn inspiratie en zijn jarenlange ervaring in verschillende gerenommeerde huizen (La Truffe Noire, Scholteshof). Zijn motto: “constant zowel de seizoenen als de tijdsgeest volgen, met respect voor de grondstoffen en het raffinement en de elegantie die de degustatie ervan vereist.”

    Eric Boschman heeft een ware passie voor de kookkunst en wijn. In de jaren ’90 volgt hij in het spoor van zijn ouders en grootouders en opent hij zijn eigen restaurant, Le pain et le vin. Later verlaat hij het restaurantbedrijf en wijdt hij zich als oprichter van FAWA (Food and Wine Academy) aan zijn ware ambitie: zijn passie delen en het verhaal van de wijn vertellen. Eric Boschman schreef meerdere boeken over dit thema en werd in 1988 uitgeroepen tot beste sommelier van België.

     





    25-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beleef Brussel op een unieke manier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Veuve Clicquot, het symbool van plezierig samenzijn in opperbeste stemming, gaat tijdens de eindejaarsperiode een exclusief partnerschap aan met de Uber-app.

    Tijdens twee weekends in december, van 12 tot 14 december en van 19 tot 21 december, kan iedereen, tussen 17u en 22u op vrijdag en tussen 12u en 18u op zaterdag en zondag, Brussel doorkruisen in een #UberClicquot: vijf iconische Amerikaanse wagens die voor de gelegenheid worden ondergedompeld in de feestkleuren van het beroemde champagnehuis.

    Met betrouwbare en vriendelijke chauffeurs aan het stuur, rijden de #UberClicquots in de Brusselse bovenstad rond om de aanloop naar de feestdagen nog aangenamer te maken. De klant downloadt de Uber-app op zijn smartphone en krijgt vervolgens de mogelijkheid om voor € 10 een luxueuze berline te boeken, inclusief een glaasje Veuve Clicquot en een uitmuntende service. Een perfect verwenmoment en een heerlijk ontspannen manier om de hoofdstad anders te beleven tijdens een traject in de Brusselse bovenstad tussen de Zavel, het Flageyplein, het Kasteleinsplein en de Louizawijk.

    Een unieke ervaring voor elke stadsbewoner die dit bruisende, handige en gezellige moment meteen ook kan delen op de sociale netwerken. Een bijzondere uitstap op maat en een vorstelijke manier om alle eindejaarsaankopen onbezorgd te vervoeren en de handen vrij te houden voor een glaasje uitzonderlijke champagne: een welverdiende beloning na een namiddag shoppen!

    Veuve Clicquot : Vanaf het moment dat Philippe Clicquot zijn prestigieuze Franse champagnehuis oprichtte in 1798 en het zeven jaar later werd omgedoopt door zijn weduwe, is Veuve Cliquot trouw gebleven aan de uitzonderlijke waarden van het Huis: kwaliteit verweven met feestelijke momenten, energie en plezier rond een glaasje champagne.

    Meer dan twee eeuwen later doet het Huis zijn uitmuntende reputatie nog altijd eer aan, wordt zijn kracht versterkt met nieuwe smaken, staat innovatie centraal en evolueert het mee met zijn tijd, met de snelheid van de parelende bubbels aan het oppervlak van het goudkleurige drankje.

    Uber: De Uber-app is flexibel, betrouwbaar en betaalbaar. Het is een kwalitatief alternatief voor de bestaande transportmogelijkheden. Sinds zijn komst in Brussel in februari 2014, is het aantal chauffeurs en gebruikers voortdurend gestegen. De applicatie is momenteel operationeel in meer dan 220 steden wereldwijd.

     

    25-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les secrets du chef - wishlist

    De eindejaarsfeesten zijn in aantocht en de chef heeft u een verleidelijke lijst van cadeautjes samengesteld. Hier hebt u een selectie van trendy producten. De ideale manier om iemand een plezier te doen of om zichzelf te verwennen ... Enkele suggesties binnen vijf verschillende thema’s:

    Thema : Gebak /chocolade

    Scrapcooking -Kerstmis-rolfondant kit: Deze kit bevat 3 verschillende rolfondants en een deegroller om uw kerststronk op originele wijze te versieren. Prijs : 11,95 euro - Scrapcooking -Gouden glitters : Deze eetbare gouden glitters zijn ideaal om een feestelijke toets aan uw desserts en drankjes te geven. Prijs : 8,50 euro

    Lékué -PopCorn maker: Tijdens een televisieavond is niets fijner dan een zoete of zoute snack in de vorm van zelfgemaakte en gezonde popcorn, in een handomdraai klaar! Prijs : 24,95 euro

    Joseph Joseph -Nest Set : De 3 kommen met een rand uit roestvrij staal zijn ideaal om eieren te breken. Het systeem om eieren te splitsen kan op elke kom apart ingesteld worden: uw eierdooier wordt perfect van uw eiwit gescheiden ! Prijs : 39,95 euro - Joseph Joseph -Nest Maatcupjes Praktisch, makkelijk en altijd handig! Prijs : 15,95 euro

    Whittard - Luxury hot chocolate : U heerlijk een namiddag thuis terugtrekken, dat kan alleen met de zoete zachtheid van de fameuze Whittard hot chocolate. Laat u verleiden door de rijke en intense smaak van dit kwaliteitsproduct en geniet van deze klassieker met een toefje slagroom of mini-marshmallows om dit heerlijke drankje nog beter tot zijn recht te laten komen. Prijs : 9,95 euro - Finest tea collection : Deze theedoos biedt een brede waaier aan smaken uit de 8 bestsellers van Whittard, en er is een smaakje voor elk moment van de dag. Prijs : 34,95 euro

    Valrhona -Praliné / Pasta amandel-hazelnoot & Valrhona Etnao Guanaja smeltend hart : De ideale keukenhulpjes voor het succesvol bereiden van uw feestgebak! Stop het smeltend hart in uw cakedeeg om een heerlijk hart uit lopende chocolade te krijgen bij het opdienen en maakt u het lekkerste Paris-Brest gebak. Prijs : Valrhona -Praliné / pasta amandel-hazelnoot : 11,50 euro Valrhona -Etnao Guanaja smeltend hart : 13 euro

    Thema: In de keuken

    Le Creuset -Stoofpot Midnight grey & Waterketel Demi Midnight grey: Ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten presenteert Le Creuset trots haar nieuwe metallic-kleur : Midnight Grey. De stoofpot past in haar nieuwe kleur perfect op uw feesttafel, of deze nu klein of groot is, u kunt immers kiezen uit 2 formaten : 26 cm of 22 cm! Opgelet : enkel zolang de voorraad strekt... En neem dan meteen de Le Creuset waterketel, ook in trendy metallic midnight grey, mee. Prijs : Stoofpot 22 cm : 125 euro (in plaats van 175 euro); Stoofpot 26 cm : 165 euro (in plaats van 235 euro) en Waterketel Demi Midnight grey : 67 euro

    Demeyere -Rookset : Maak heerlijk gerookte vis, vlees, zeevruchten, gevogelte, groenten... en zelfs kaas! Zo geeft u een subtiele en speciale smaak aan uw gerechten! Prijs :119 euro (in plaats van 149 euro). - Atlantis braadpan gift set : De Demeyere Atlantis braadpan helpt u bij het perfect bereiden van uw feestgerechten. Prijs : 169 euro (in plaats van 239 euro). Multifunctionele pannen: Voor chef-koks in wording is niets aangenamer dan koken met kwaliteitsmateriaal. Prijs : vanaf €139.

    Thema: Feestelijk

    Atelier du Vin -Spiraalvormige karaf : Elk stuk, uniek op zich, is handgeblazen en vervaardigd in Europa. Door de draaiingen in het glas kan de wijn die u uitkiest voor uw feestmaaltijden ademen en reflecteert tevens prachtig. Prijs : 125 euro. Zwiesel -24-delig vina pack: Een onvergetelijke ervaring voor smaak- en geurpapillen: serveer uw allerbeste wijnen in glazen van het Vina assortiment. Prijs : 149 euro

    Falcon -Enamelware Wacht niet langer en ontdek het nieuwe assortiment aan geëmailleerd Engels servies van Falcon. Borden, kopjes, vaatwerk en theepotten…alles van duurzaam en bestendig materiaal. Het perfecte servies voor een feesttafel in een tijdloze vintagelook. Prijs : vanaf 7,95 euro

    Thema: Ganzenlever

    Magimix -Toaster Vision: Dankzij de doorzichtige wanden van de Vision toaster van Magimix volg je je toast op de voet en vermijd je verbrande sneetjes brood! Beschikbaar in 8 verschillende kleuren. Prijs : 180 euro (in plaats van 200 euro)

    Emile Henry -Terrine in medaillonvorm voor ganzenlever : de enige terrine met een druk- en vet-evacuatiesysteem om makkelijk prachtige ronde ganzenlevermedaillons te maken. Prijs : 39,95 euro

    Savini Tartufi -Tartufata : Oorspronkelijk afkomstig uit Italië kan dit luxeproduct op verschillende manieren bereid worden en is beschikbaar in aangepaste vormen. Heerlijk op een toastje of met ganzenlever. Prijs : vanaf 11,95 euro. Olijfolie met witte truffel: Deze originele Italiaanse olie laat het hart van menig truffelliefhebber sneller slaan. Ideaal met vlees, vis, soep of salade, maar ook heerlijk in risotto. Prijs: €31,95.

    Aix&Terra -Watermeloen confituur met sinaasappel: De witte watermeloen kent vele benamingen en wordt veelvuldig gebruikt bij het maken van confituur. De witte schil is enkel gekookt eetbaar, en gecombineerd met sinaasappel kan er heerlijke confituur van gemaakt worden. Prijs : 8,95 euro. A l’Olivier -Balsamicoazijn parels : Deze kleine parels balsamicoazijn geven net die extra smaaktoets aan uw gerechten en zorgen ook voor een perfecte afwerking en presentatie. Prijs : 12,95 euro. Forges de Laguiole -Corne peper-en zoutstel: Met dit peper- en zoutstel uit hoorn uit de Aubrac-streek waant u zich direct in Aveyron, een traditionele en originele toets op uw feesttafel. Prijs : 95 euro

    Thema: Zelfgemaakt brood

    Lékué -Mini brood-bakvorm : Zelf brood maken is helemaal in! En het is al helemaal leuk om zelf pistoletjes te maken voor het kerstdiner onder familie. Deze bakvorm van Lékué helpt u bij het maken van broodjes en brioche in een handige broodvorm. Prijs :18,95 euro. Stokbrood-bakvorm: Prijs : 75 euro (in plaats van 89,95 euro)

    La bonne graine -Botervat en botervorm : “Do It Yourself” is helemaal in, ook in de keuken! Met dit botervat kunt u snel en makkelijk uw eigen boter maken… Prijs : Botervat : 79,95 euro Botervorm : 29,95 euro

    Forges de Laguiole-Botermes : een mes van puur en ongekend design dat zijn plaats op de feesttafel meer dan verdiend heeft. Het handvat van zwart hoorn ligt makkelijk en aangenaam in de hand. Prijs : 70 euro

    Alessi -Fior d’olio: Met deze olieproever kunt u de olie net zoals traditionele olieproevers testen en door de stop met schenktuit kunt u de hoeveelheid olie in en op uw gerechten perfect doseren. Prijs : 42,95 euro

    KitchenAid -Robot Artisan : Bij aankoop van een keukenmachine krijgt u een extra mengkom en een klopper met flexibele rand gratis. Prijs : vanaf 629 euro (met een gratis glazen mengkom en klopper met flexibele rand)

    Les Secrets du Chef - Grand Place 23 bte 402 - 1348 Louvain la Neuve

    www.lessecretsduchef.be









    25-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wintersport? Ja en hondje komt mee!

    Groupe Pierre & Vacances Center Parcs : huisdieren welkom !

     

    Ook huisdieren hebben recht op een vakantie. Dit maakt deel uit van de algemene aanpak van de Groep Pierre & Vacances Center Parcs die een maximale tevredenheid nastreeft voor de hele familie op vakantie, ongeacht de periode.

     

    De Groep Pierre & Vacances Center Parcs biedt immers verhuur van vakantiehuisjes en appartementen in residenties en vakantieparken waar huisdieren zijn toegelaten. Je verblijft er in instapklare en praktisch ingerichte woningen aan zee, in de bergen of in de stad … telkens opnieuw in gezelschap van uw geliefkoosde huisdier.

     

    U moet niet meer naar opvangoplossingen zoeken wanneer u op vakantie wil vertrekken! Uw trouwe viervoeter kan u vergezellen in het merendeel van de residenties, village clubs en domeinen van de Groep. De dieren zijn toegestaan in de gemeenschappelijke ruimten van het park indien aan de halsband gehouden, uitgezonderd bij het zwembad. Zij zijn niet toegelaten in de hotels, behalve uitzondering.

     

    DE FORFAITS : Bij Pierre & Vacances, villages clubs en premium : 55 € per dier per week, voor een verblijf van 7 nachten en meer. 9€ per dier per nacht; voor een verblijf van minder dan 7 nachten.

     

    Bij Center Parcs: vanaf 39 € (één enkel huisdier per cottage) voor een weekend (89 €/week). Dit in de vakantieparken gelegen in België, Nederland en Duitsland.

     

    U rest enkel de bagage voor uw hond te pakken met zijn paspoort, certificaat van goede gezondheid, inentingsboekje, halsband, hondenbrokken, speelgoed, enz. En als u met de auto reist, vergeet niet uw hond af en toe eens uit te laten en hem wat water bij te schenken!

     

    Informatie en reservatie: www.pierreetvacances.be / www.centerparcs.be

     

    25-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelingids Belgiƫ - Luxemburg 2015: eenvoud siert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De selectie van de MICHELIN gids België en Luxemburg 2015 bewijst dat de no-nonsense productkeuken springlevend is. De elf restaurants die één ster krijgen, laten u genereus genieten.

    Een uiterst bewerkte spektakelkeuken, in de vorm van ware schilderijtjes waarin het product nog amper herkenbaar is. Dat deze omschrijving van toepassing is op alle restaurants die in de MICHELIN gids staan, is fout. Als editie 2015 één zaak duidelijk maakt, dan is het wel dat eenvoud siert. “Er wordt terug gekozen om uitmuntende producten voor zich te laten spreken zonder onnodige bewerkingen, de chefs gaan voor generositeit en rijke smaken zonder al teveel poespas. Kortom: ze gaan back to basics”, stelt Michael ELLIS, Internationaal Directeur MICHELIN gids.

    Het product laten excelleren en fantastische smaken creëren, op dat vlak springen er in België drie restaurants uit. De Karmeliet (Brugge), Hof van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Zedelgem) behouden hun drie sterren en blijven meedraaien met de wereldtop. Hertog Jan zette met de verhuis naar zijn prachtig verbouwde hoeve een stap vooruit. Hier wordt pas echt duidelijk hoe belangrijk zelfgekweekte groenten zijn in de keuken van chef De Mangeleer.

    In deze 59ste editie van de MICHELIN gids België en Luxemburg krijgen tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) voor het eerst een Michelin ster. Opvallend is dat twee zaken die jarenlang fier de stempel van Bib Gourmand droegen, nu een ster krijgen toegewezen dankzij de vooruitgang die ze hebben geboekt. Philippe Meyers (Braine-l’Alleud) en Les Pieds dans le Plat (Marenne) zijn restaurants waar de klassieke keuken met vakmanschap onder handen wordt genomen. Men krijgt hier lekker eten voor een prijs-kwaliteitverhouding die gewoonweg fantastisch is. Ook de rijke brasseriekeuken van Héliport Brasserie (Luik) en de eigentijdse smaakvariaties van Aux Petits Oignons (Jodoigne- Geldenaken) laten hun gasten genereus genieten.

    In Brussel vindt men restaurants die op dezelfde lijn zitten. Zo is Le Pigeon Noir (Ukkel) een prachtvoorbeeld van hoe heerlijk traditionele bereidingen kunnen zijn. Hun bourgondische keuken wordt zonder pretentie bereid en levert fantastische smaken op. Le Monde est Petit (Etterbeek) mengt dan weer lokale lekkernijen met producten uit verre windstreken, Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe) bewijst nog maar eens hoe lekker de pure Italiaanse keuken is.

    Hét langverwachte culinaire event van het jaar 2014 was uiteraard de opening van The Jane (Antwerpen), de imposante kapel die chefs Sergio Herman en Nick Bril hebben omgetoverd tot een trendy hotspot. Zij lossen de verwachtingen in met hun weldoordachte, lichte gerechten die een sensationele smaakharmonie opleveren. Die vindt u ook in Gent, een stad die op gastronomisch vlak maar blijft groeien. Nieuw aan de Gentse sterrenhemel is Publiek. Met Olly Ceulenaere staat er een bekende chef in de keuken, maar de echte vedetten zijn de producten. Een (h)eerlijke keuken voor fantastische prijzen! Iets verderop, in Lochristi, biedt D’Oude Pastorie dan weer lichte creaties doorspekt met fantastische, herkenbare smaken.

    In het Groothertogdom Luxemburg wordt één restaurant beloond met een Michelin ster: La Cristallerie (Luxemburg stad). Ook hier wordt de traditionele keuken geëerd met fijne smaken en heerlijke creaties.

    Deze gids beloont eveneens 159 Bib Gourmand restaurants (in de gids aangeduid met hun geëigend symbool). De stempel van de Bib Gourmand prijkt op steeds meer restaurants. Het concept van een keuzemenu onder de 37 euro, ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoengebonden producten in de hoofdrol is uitgegroeid tot een begrip. Dat bewijzen de cijfers: dit jaar zijn er maar liefst 34 nieuwkomers!

    De MICHELIN gids België en Luxemburg 2015 is te koop vanaf 27 november voor de prijs van € 21,95 in België en € 21,33 in GH Luxemburg. In deze 59ste editie vindt u 1742 adressen, namelijk 667 hotels (waaronder 129 gastkamers) en 1075 restaurants waaronder: 137 sterrenrestaurants, 3 drie-sterrenrestaurants, 17 twee-sterrenrestaurants en 117 restaurants met één ster waarvan 11 nieuwe. In de gids werden ook 159 Bib Gourmand restaurants opgenomen, waarvan 34 nieuwe.

    De MICHELIN gids blijft een internationale standaard voor de gastronomie dankzij zijn homogeen en rigoureus selectiesysteem dat in 24 landen wordt toegepast. Alle bedrijven die in de gids worden opgenomen, zijn geselecteerd door de bekende Michelin inspecteurs. Zij doorkruisen België en GH Luxemburg om deze verfijnde selectie af te kunnen leveren en gaan steeds op een anoniemere, onafhankelijke manier te werk. De strenge opleiding die de inspecteurs volgen, leert hen dezelfde methodes aan die al tientallen jaren worden toegepast over heel de wereld. Zo wordt een internationaal en homogeen kwaliteitsniveau verzekerd. Om hun objectiviteit te garanderen, betalen de inspecteurs altijd hun rekening. Wat op het bord verschijnt, is wat telt.

    De inspecteurs steunen op vijf elementen, die door Michelin zijn bepaald, om de kwaliteit van een restaurant vast te stellen: de kwaliteit van de producten, de kunde van de chef, de persoonlijkheid van de keuken, de prijs-kwaliteitverhouding en de regelmaat, zowel in tijd als doorheen het menu. Deze objectieve criteria worden gerespecteerd door al de inspecteurs van de MICHELIN gids, of ze nu werkzaam zijn in Japan, de Verenigde Staten, China of Europa. Doordat ze over heel de wereld worden gebruikt, garanderen ze een homogene selectie. Waar u ook bent, een ster heeft overal dezelfde waarde, zowel in Parijs, New York, Amsterdam als Tokyo.

    24-11-2014 om 12:25 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resort Maastricht Een vakantiewoning met meerwaarde!

    Resort Maastricht … een tweede verblijf op een prachtige locatie om weekends of vakanties in alle luxe door te brengen. Of een knap vastgoedproject met aantrekkelijk rendement (> 5%)! Maastricht is een historische stad, die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Niet voor niets komen hoogwaardige merken als Sphinx, Mosa (tegels) en Wieckse Witte uit Maastricht. Resort Maastricht gaat mee in die filosofie en verder. Met duurzame materialen en door Maastricht geïnspireerde ontwerpen. Zo zijn de stad Maastricht en Resort Maastricht onlosmakelijk met elkaar verbonden.

    Maastricht als Romeinse vesting! Maastricht strijdt met Nijmegen om de eer van ‘oudste stad’. In de straten zijn nog steeds sporen te vinden als Romeinse vesting, religieus centrum, garnizoensstad en als vroege industriestad. In Maastricht zoeken de mensen elkaar graag op. Studenten, ondernemers, toeristen en ‘echte Mestreechtenere’ ontmoeten elkaar bij de vele evenementen, festivals en culturele activiteiten. Het evenementenjaar begint in Maasticht natuurlijk met carnaval. In het voorjaar stroomt cultuurminnend Europa naar Maastricht voor The European Fine Art Fair (TEFAF) en het bij-behorende festival During TEFAF. In april gaat menig wielerhart harder kloppen, wanneer alle internationale wielrenners van de Amstel Gold Race over de Limburgse hellingen razen.

    Tijdens de Maastrichtse ‘Cultuurzomer’ zijn er de traditionele zomeravondconcerten van André Rieu op het Vrijthof. In augustus de Ridderronde en het welbekende Preuvenemint. Kom in het najaar culinair genieten bij Chateau Maastricht. Of waan je in een winters wonderland bij Magisch Maastricht. Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen zoals Festival Bruis, Citypolo of de Fashionclash. Welke week u ook komt naar Maastricht, er is altijd een activiteit die bij u past. Want in Maastricht is altijd iets te doen. Van unieke boetiekjes tot highstreet modemerken: Maastricht is het walhalla voor modeliefhebbers en shopaholics. Maastricht heeft haar winkeldeuren 7 dagen per week geopend! U kunt dus áltijd uw shoppinghart ophalen in Maastricht!

    Maastricht gaat u culinair verrassen. De talloze restaurants bieden u de grootste gastvrijheid en de lekkerste (streek)gerechten. Voor elk wat wils. Of u nu chique wilt tafelen of Bourgondisch wilt genieten. Niet alleen de gerechten zijn divers, u heeft ook enorme keuze in sfeer en locatie. Dineren in kastelen, pakhuizen, kerken of historische kelders, hebt u dat al eens gedaan? Het kan in Maastricht. Maastricht is de ster onder de steden. Maar kent ook sterren op gastronomisch gebied. Chateau Neercanne, Toine Hermsen en Tout à Fait zijn allemaal onderscheiden met een Michelin-ster. Restaurant Beluga van chefkok Hans van Wolde heeft er zelfs twee. Vergeet u niet te reserveren?

    Op de prachtige groene heuvels van Dousberg verrijst weldra een schitterend verblijfsoord. Een uniek project met recreatiewoningen aan de rand van België, maar vlakbij het bruisende centrum van Maastricht. En op wandelafstand van International Golf Maastricht, een schitterend golfcomplex te midden van de natuur. Dé locatie bij uitstek voor een prachtig en stijlvol vakantieresort!

    Uniek resort. Een plek waar toekomst en verleden elkaar ontmoeten. Enerzijds beantwoordt Resort Maastricht aan de modernste wooneisen, anderzijds ademt dit project respect voor het verleden. Getuige daarvan is de architectuur met onmiskenbare stijlelementen van de typische Maastrichtse bebouwing. Door deze historische architectuur te combineren met hedendaagse stijlelementen krijgt Resort Maastricht een eigen gezicht dat zich met geen enkel ander vakantieresort laat vergelijken.

    Het resort wordt in 3 fasen gerealiseerd. Resort Maastricht bestaat uit een dorp met geschakelde en vrijstaande vakantiewoningen op ruime kavels (eigen grond), volgens de traditionele architectuur ontworpen. Daarnaast omhelst het een plein met appartementen in Maastrichtse stijl met verschillende typische Maastrichtse gevels, gezellige terrassen en diverse faciliteiten zoals een binnenzwembad en een panorama-restaurant met indrukwekkend uitzicht over zowel Maastricht als België.

    Investeren in Resort Maastricht is investeren in vastgoed én vakantiebeleving. Een woning in Resort Maastricht is niet alleen een prachtig bezit, maar ook een mooie investering. Deze kwaliteitsvolle woningen met tijdloos karakter worden opgetrokken volgens de hoogste kwaliteitseisen en zorgvuldig ingericht zodat men er meteen gebruik van kan maken. Alle woningen en appartementen kenmerken zich door hun hoog niveau van afwerking. En uiteraard heeft de koper zelf ook inspraak wat de uitstraling van de woning betreft. Hij beleeft er zelf zijn vakanties in alle comfort, maar kan het pand ook verhuren. In tijden dat spaarboekjes niets meer opbrengen, vast en zeker het overwegen waard.

    In het voorjaar 2015 starten de werken van fase 1 waarvan de verkoop lopende en succesvol te noemen is! De projectontwikkeling, exploitatie en verhuur is in handen van Dormio Recreatiewoningen bv.

    Meer weten? Immo Groep 5 neemt de verkoop op de Belgische markt van Resort Maastricht voor zijn rekening. Immo Groep 5 - Maastrichtersteenweg 8 - 3500 Hasselt - 011 30 50 50 - info@immogroep5.be – www.immogroep5.be







    24-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair en budgetvriendelijk eindejaar dankzij Colruyt

     

    De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent lekker kokerellen en uren gezellig samenzijn. Colruyt biedt een helpende hand en combineert die twee activiteiten in zijn assortiment voor eindejaar. Zo kan de gastvrouw/heer de culinaire kwaliteiten laten botvieren én voldoende tijd spenderen met de gasten. Bovendien houdt Colruyt vast aan het ‘laagste prijs’-principe. De eindejaarsproducten zijn dus niet enkel kwalitatieve smaakbommen, ze zijn eveneens beschikbaar tegen de laagste prijs. En dit zowel voor de nationale merken, de eigen merken én de ‘premier prix’.

    Huismerk BONI staat gekend om zijn kwaliteitsproducten aan interessante prijzen. Voor de feestdagen pakt het label ook uit met een uitgebreide feestlijn. Producten zoals heerlijke aperitiefhapjes, smakelijke sorbets en een betoverende ijsstronk zullen de feesttafel opvrolijken.

    Gebrek aan inspiratie voor het feestmaal? Colruyt maakt het je gemakkelijk om een lekker menu op tafel te toveren! Ze stelden tien overheerlijke feestmenu’s samen, zodat je een handig overzicht hebt van de producten die moeten aangekocht worden. De kookrichtlijnen helpen je doorheen het kookproces. Deze menu’s variëren in prijs per persoon, zodat ze binnen ieders budget passen.

    Exclusieve producten: kwaliteitsvolle specialiteiten zijn tijdens de feestdagen exclusief te verkrijgen aan de beenhouwerij bij Colruyt.

    Foie Gras: Colruyt pakt uit met twee varianten van de gekende foie gras: foie gras in terrine Maistres Occitans en foie gras sel de Guérande Maistres Occitans. Maistres Occitans is een coöperatie van zo’n 200-tal eendenkwekers uit Zuidwest-Frankrijk. De eenden worden er gekweekt in goed verluchte stallen, omringd door groen waarin ze vrij kunnen rondlopen. De eenden- en ganzenlevers van Maistres Occitans zijn in België exclusief te verkrijgen bij Colruyt Groep. De foie gras sel de Guérande is een gekookte eendenlever, verrijkt met zout van Guérande. Dit snuifje zout is een natuurlijke smaakversterker en zorgt voor een lekkere foie gras van de hoogste kwaliteit. De foie gras is verpakt met een snijdraad om perfecte schijfjes te snijden. Recepttip: ideaal als voorgerecht met geroosterd rozijnenbrood en lekkere konfijt of op een toast als aperitiefhapje.

    Wildballetjes : In de vorm van bitterballen worden deze wildballetjes geserveerd als heerlijk aperitiefhapje. De balletjes zijn gekruid, gepaneerd en voorgegaard. Ze moeten dus enkel nog gefrituurd worden. Teruel serranoham met poot : In tegenstelling tot gewone serranoham die gemaakt wordt van witte, Spaanse varkens, wordt deze ham gemaakt van durocvarkens. De ham wordt maar liefst 16 maanden gedroogd in de Spaanse regio Teruel, waar gewone serranoham 9 maanden rijping nodig heeft. De hoogte en maritieme invloeden van de regio zorgen voor de ideale rijpomstandigheden voor een smaakvolle kwaliteitsham.

    Boni feestlijn

    Sint-Jakobsnoten : Deze lekkernijen worden anderhalf uur na de vangst diepgevroren, waardoor ze heerlijk vers zijn. Bovendien is er geen water toegevoegd, dus zullen ze niet krimpen bij het bakken. Recepttip: Sint-Jacobsnoten met verfijnde broccolicrème en krokante speksnippers.

    Mini-Croqs: Een aperitiefhapje dat altijd smaakt: een mini-croq. Naast de klassieke ham-kaas combinatie, zijn ze ook beschikbaar met gerookte zalm, kip met pesto en tomaat mozzarella. De croqs zijn gemaakt met vers, ter plaatse gebakken brood en zijn diepgevroren. Ze mogen rechtstreeks de oven in. Sorbets: Een sorbet schenken is een licht en heerlijk dessert op tafel toveren. Het is een puur product, dus de kwaliteit van de vruchten en het vruchtgehalte zijn van groot belang. Colruyt hanteert voor deze sorbets een vruchtgehalte van 45%, wat het hoogst is op de markt. Boni Luxe Stronk: De luxe stronk is een zinnenprikkelende ijsstronk die ambachtelijk bereid en met de hand afgewerkt wordt. De vanille-stokjes uit Madagascar en de melk van speciale Jersey-koeien zorgen voor een overheerlijke sensatie. De stronk is volledig gemaakt met natuurlijke grondstoffen, zonder kunstmatige toevoegingen.

    De diepgevroren kreeftvarianten van Chez Vous bieden heerlijke kreeftenvlees. De kreeften worden met een speciale techniek behandeld en rauw diepgevroren. Dat zorgt voor een lekkere, verse smaak bij bereiding. De sappige textuur blijft zo ook behouden. De kreeften zijn volledig schoongemaakt en meteen klaar voor gebruik. Recepttip: Geflambeerde kreeft met pastis en fijne groentjes.

    Vers: Tapas vormen een topper onder de aperitiefhapjes. Ze zijn snel klaar, bieden variatie en zijn erg smaakvol. Kies je voor een assortiment charcuterie met onder andere chorizo en chiffonnades van coppa of liever trio’s van humus of tapenades?

    Gerookte zalm : Het neusje van de gerookte zalm zal iedereen doen watertanden. De vis wordt ambachtelijk drooggezouten. Deze methode zorgt ervoor dat er een fijnere en natuurlijkere smaak gecreëerd wordt dan wanneer de zalm wordt geïnjecteerd. Het traditionele rookproces op een lage temperatuur en op fijne snippers beukenhout zorgen voor een uitstekende smaak. Maak je keuze uit gekweekte zalm uit Noorwegen of Schotland, of wilde zalm uit Alaska.

    Om de feestdagen dit jaar extra speciaal te maken, kook je met vergeten groenten zoals koolrabi, rammenas, schorseneren, peterseliewortel en aardpeer. Verschillende recepttips beschikbaar. Kies voor kaas en verleid je gasten op een culinaire wijze dankzij de kaasspecialiteiten. Prima Donna is een halfharde kaas, die doet denken aan parmesaan, met een pittige en nootachtige smaak. Deze kaas is van nature uit lactosevrij. De pavé d’affinois met truffel is gebaseerd op gepasteuriseerde koemelk, met zwarte truffels van de Périgord.

    Wat niet kan en mag ontbreken tijdens het feestmaal, zijn aangepaste wijn en champagne. Deze worden zorgvuldig uitgekozen door de wijnadviseurs bij Colruyt. Zo heb je bij elk gerecht een passende wijn.

    Feestmenu’s

    Hulp nodig in de keuken? Colruyt assisteert je dankzij twee op maat gemaakte oplossingen. Colruyt maakte een selectie van tien originele en lekkere feestmenu’s ter inspiratie. Dit vormt een handige leidraad tijdens het boodschappen doen en het koken zelf. Colruyt helpt je op weg, maar jij tovert het menu zélf op tafel en zal ongetwijfeld met de pluimen gaan lopen. Voor exclusieve feestmenu’s, kan je vanaf 24 november terecht op www.colruyt.be.

    Handige online kookfilmpjes en doe-het-zelf-decotips worden vanaf begin december zorgvuldig uit de doeken gedaan op www.colruyt.be. Een helpende hand nodig in de keuken? Via mail, Facebook en telefoon staat het kookteam voor je klaar! Op zoek naar de juiste wijn? Stel je vraag persoonlijk aan een wijnadviseur in een Colruyt in de buurt of stel je vraag op colruyt.be/wijn voor een persoonlijk antwoord.

     

    24-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Popeye is wild van witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Popeye is geen onbekende, en al zeker niet bij de ouders van nu. Popeye verscheen in 1929 voor het eerst als stripfiguur, en was vanaf 1933 te zien in diverse tekenfilms. Hij groeide zo uit tot een van de beroemdste en populairste strip- en tekenfilmfiguren ter wereld. Door Popeye in het witloofverhaal te betrekken, hoopt VLAM zowel ouders als kinderen warm te maken om vaker witloof op het menu te zetten. Stoere Popeye-tattoos, een kleurkookboek met heerlijke kindvriendelijke recepten en kleurplaten geven extra prikkels aan groot en klein om met witloof aan de slag te gaan: witloofsoep, witloofkroketjes, witlooftaart, witloofpizza, witloofmayonaise: je kan echt álle kanten uit met witloof!

    Jong geproefd is oud gesmaakt. Over het algemeen eten kinderen niet graag groenten, en al zeker geen witloof. Maar daar kan absoluut verandering in gebracht worden. Kinderen hebben sowieso angst voor nieuwe voedingsmiddelen, en hebben andere smaakvoorkeuren; ze kiezen eerder voor energierijke voedingsmiddelen. Daarnaast bezitten ze meer smaakpapillen dan volwassenen, en hebben ze bijgevolg meer moeite met de bittere smaak. Witloof kan je nochtans op duizend manieren klaarmaken, ook op een manier die de bittere smaak vermindert. Er is zeker een witloofhapje waarmee je de jongste smaakpapillen kan overtuigen. Want jong geproefd, is oud gesmaakt: kinderen kunnen hun smaakpallet immers enkel ontwikkelen en verbreden door nieuwe dingen te proeven en opnieuw te proeven. Wist u dat het gemiddeld acht tot negen keer kan duren vooraleer een kind een nieuwe smaak herkent en waardeert?

    Neem je kleine chefs bij de hand en laat ze meegenieten van de ongewoon lekkere smaak van knapperige witlooftaco’s of rood-witte witloofraketjes. Op de site www.witloofvanbijons.be vind je alvast tal van kindvriendelijke recepten met 100% ’bord leeg’-garantie!

    Tips & tricks voor de kids

    Klaar om je kinderen te overtuigen? Begin bij het begin en betrek je kinderen bij de inkopen. Neem hen mee naar de supermarkt of de markt en laat ze zelf de groenten uitzoeken. Ga daarop samen aan de slag: hun eigen creaties vinden ze vast lekker! Let erop dat je het witloof niet plat kookt, kinderen houden namelijk van een goede beet. Ga de bitterheid te lijf door onderaan de kern het kegeltje uit de stronk te snijden, of verzacht de bittere smaak door melk aan het kookwater toe te voegen. Voeg ook wat kleur toe aan het gerecht door bijvoorbeeld rode of gele groenten onder het witloof te mengen zoals maïs of rode paprika, en combineer het met zoete groenten zoals wortelen, pompoen of kerstomaten. Schep nooit het bord overvol, want grote porties schrikken af. Serveer dus kleine porties en schenk aandacht aan de presentatie en vorm: dresseer je gerecht in een torentje, een leuke vorm, een gezichtje… en geef je je gerechten een leuke naam. “Popeye en het wonderwitloof” of de “witloofraket” maakt het geheel zoveel boeiender!

    Overtuigd? Ga naar www.witloofvanbijons.be, ontdek tal van lekkere kindvriendelijke recepten en tips & tricks en geniet van alles wat witloof te bieden heeft.

    Bemachtig je eigen Popeye-kleurkookboek op 4 december 2014! Op 4 december verdeelt VLAM in zeven Vlaamse stations (Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven, Hasselt en Kortrijk) 's ochtends 40.000 kleurkookboeken van Popeye, met 6 leuke kindvriendelijke recepten en evenveel kleurplaten van Popeye. Bemachtig je exemplaar en ga thuis samen aan de slag!

    Enkele weetjes over witloof: Witloof werd voor het eerst in Brussel geteeld, in een kelder in Schaarbeek. Witloof (Cichhorium intybus var. foliosum) behoort tot de familie van de cichorei-achtigen. Witloof wordt in het donker geteeld. Hoe meer licht witloof te zien krijgt, hoe groener de top en hoe bitterder de smaak. Witloof wordt ook wel eens het “witte goud” genoemd. De Belg is met een gemiddelde van 4 kg per jaar de grootste witloofconsument ter wereld. Er bestaat ook een rode witloofsoort onder de naam roodloof. Bij het koken of stoven gaat de rode kleur grotendeels verloren. Roodloof? Toverloof! Witloof is de lievelingsgroente van heel wat fijnproevers omdat ze een wat bittere smaak heeft. Chef-kok Felix Alen wijdde er samen met Liesbeth Hobert zelfs een boek aan: “Witloof from Belgium.” Witloof is het hele jaar door beschikbaar. Door te variëren in de bereidingswijzen, kan je ook met witloof zorgen voor aangepaste seizoensgerechtjes. Witloof is caloriearm en rijk aan vezels. Koop enkel stevig witloof met een mooie witte kleur. De bladeren zijn gaaf, er zijn geen kleurafwijkingen en de top is mooi gesloten. De krop is vast. Bewaar witloof op een koele, donkere plaats, bijvoorbeeld in de groentelade van de koelkast. Als witloof aan licht wordt blootgesteld, wordt het vrij snel groen. Wanneer je witloof in een open papieren zak of een geperforeerde plastic zak op een koele plaats bewaart, blijft witloof ongeveer een week houdbaar. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af en snij de kegelvormige ’pit’ weg. Kort spoelen onder de koudwaterkraan mag, maar laat witloof nooit in water liggen. Dan verdwijnen de vitaminen en mineralen. Dep de kroppen altijd droog. Snij het witloof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten.

     

     

    24-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze kerst werkt hotel Amigo samen met Diane van FĆ¼rstenberg

    Hotel Amigo viert de feestdagen in samenwerking met de Belgische ontwerpster Diane von Fürstenberg. Net als Rocco Forte Hotels is het merk DVF een familiebedrijf. De charismatische modeontwerpster werd geboren in Brussel en verwierf internationale bekendheid met haar kenmerkende prints en haar beroemde wikkeljurk, die voor een hele generatie vrouwen macht en onafhankelijkheid symboliseerde.

    Het creatieve team van Diane von Fürstenberg zal de kerstdecoratie ontwerpen in de lobby van Hotel Amigo. Op de eeuwenoude plavuizen in de lobby zullen ze een eerbetoon brengen aan de geschiedenis van de mode. Alle details worden op 1 december onthuld.

    Het hotel biedt ook een DVF-feestarrangement aan. Dit arrangement omvat een overnachting in een suite, het nieuwe boek van Diane von Fürstenberg (The Woman I Wanted to Be) gesigneerd door de ontwerpster zelf, een fles champagne en een heel bijzonder geschenk: een tijdloos zwart DVF-tasje. Gasten kunnen bovendien de nieuwe collectie ontdekken tijdens een private vipsessie in de DVF-boetiek in Brussel. DVF-feestarrangement: 1500 euro per nacht voor een overnachting in een Klassieke Suite, inclusief service en btw (verblijfstaks van 9,28 euro niet inbegrepen).

    Beschikbaar van 1 december 2014 tot 31 mei 2015. Minstens tien dagen vooraf te boeken. De naam van het arrangement dient vermeld te worden bij reservering.

    BOEKINGEN: T: +32 (0) 2 547 47 07 - F: +32 (0) 2 502 28 05

    E: reservations.amigo@roccofortehotels.com - www.roccofortehotels.com







    24-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!