Inhoud blog
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    05-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eat! Brussels, drink Bordeaux! verhuist naar Warandepark

    Het gastronomisch festival van Brussel, eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX, was een groot succes in september 2014. De Bordeaux wijnen hebben dus niet getwijfeld om opnieuw samen te werken met visit.brussels voor de editie van 2015 die zal plaatsvinden van 10 tot 13 september. Daarnaast verhuist het festival naar het hart van de Europese hoofdstad, meer bepaald naar het Warandepark in Brussel.

    eat! BRUSSELS, drink! Bordeaux is niet alleen het gastronomisch festival dat de culinaire kwaliteit en diversiteit van Brussel aantoont door Brusselse restaurants met heerlijke specialiteiten uit alle hoeken van de wereld in de kijker te zetten. Het is ook het festival van de wijn uit de Bordeaux streek en dus een niet te missen evenement voor iedereen die graag een glas wijn drinkt, zowel beginners als kenners, occasionele drinkers of fervente liefhebbers.

    eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX in het Warandepark: Voor haar vierde editie verhuist het festival en van 10 tot 13 september zal het één van de meest prestigieuze groene plekjes van de hoofdstad doen opleven : het Warandepark in Brussel. Dankzij deze ideale ligging, zal eat ! BRUSSELS, drink ! Bordeaux, gedurende dit lange weekend een ontmoetingsplaats zijn voor ontspanning, gastronomisch genot, en het degusteren van Bordeaux wijnen. Een moment om te delen met familie, vrienden of collega’s.

    Hernieuwde samenwerking met Bordeaux wijnen: Vorig jaar werden de Bordeaux wijnen partner van dit gastronomisch festival, om geserveerd te worden bij de culinaire specialiteiten van de Brusselse restaurants en zo deze gastronomische ervaring compleet te maken. Gezien het succes van deze mooie combinatie, kondigen visit.brussels en de Bordeaux wijnen met vreugde de verderzetting van hun samenwerking, voor het tweede jaar op rij, aan. Tijdens de vier dagen van het festival zullen meer dan 50 wijnmakers en handelaren uit de Bordeaux streek verschillende degustatiepaviljoenen uitbaten, om de bezoekers de producten van 110 000 hectare wijngaard, in alle verschillende kleuren en stijlen, te laten ontdekken.

    De nieuwe website eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX staat binnen enkele dagen online. Degustatie- en wijnpassen zullen er heel binnenkort aan een voordelig tarief beschikbaar zijn.

    05-04-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Northmen, a Viking saga!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zwitserse film, opgenomen in Zuid-Afrika en in het Engels gesproken, met        topacteurs als Ryan Kwanten (Jason Stackhouse uit True Blood), Tom Hopper (Black Sails, Merlin, Knights of Badassdom), Leo Gregory (Strike Back, The Team),         Jason Hegg, de zanger van ‘viking’ metalband Amon Amarth en vele gezichten uit Black Sails en Happy Valley, waaronder Tom Hopper en Danny Keogh

    Het verhaal:

    Nadat een groepje verbannen Vikings schipbreuk leidt, stranden ze in een voor hen onbekend gebied. Al snel worden ze aangevallen door een aantal lokale soldaten die een koets escorteren. Eenmaal er met de tegenstand wordt afgerekend, vinden de Noormannen een jonge vrouw (Charlie Murphy) in het voertuig terug en wordt het duidelijk dat ze in schotland zijn beland– een eindje van hun oorspronkelijke bestemming, het eiland Lindisfarne, waar de jeugdige leider Asbjörn een rijk klooster wilde beroven om de vrijheid van hem en zijn manschappen af te kopen. De dame heeft dure kledij aan en dus besluiten de schipbreukelingen om losgeld voor haar te vragen.

    Het duurt niet lang voor het om Inghean blijkt te gaan, de dochter van koning Dunchaid (Danny Keogh uit onder andere Black Sails, Dominion en Invictus). Die wil zijn kroost natuurlijk zo snel mogelijk terug en stuurt zijn troepen uit om de Vikings te stoppen. Inghean bezit echter over voorspellende en schaart zich aan de kant van de noorderlingen. Ook krijgen de plunderaars steun uit onverwachte hoek: de christelijke krijgersmonnik Conall (Ryan Kwanten), een zwaardmeester die het niet zo begrepen heeft op Dunchaid en diens manier van regeren.

    Asbjörn zal niet alleen zijn uiterste best moeten doen om de groep zo snel mogelijk in veiligheid te brengen, maar ook om iedereen in het gareel te houden. Dat ’s mans eigen afkomst niet bepaald erg indrukwekkend is, maakt die laatste taak bovendien een stuk moeilijker…

    De film:

    Northmen: A Viking Saga werd ingeblikt door de naar Los Angeles verhuisde Zwitserse regisseur Claudio Fäh, die met films als Coronado, Sniper: Reloaded en Hollow Man II al heeft bewezen dat hij zijn weg binnen de Engelstalige cinema al goed kent. Bovendien heeft deze licentiaat Duitse literatuur en linguïstische wetenschappen hopen ervaring kunnen opdoen bij het regisseren van 16 afleveringen uit Ghost Whisperer: The Other Side. Northmen is een echte internationale collaboratie: zowel het Zuid-Afrikaanse Two Oceans Productions als het Duitse Jumping Horse Film zetten hun collectieve schouders onder de productie, terwijl de Zwitserse distributeur Ascot Elite zijn productiesector speciaal voor deze film nieuw leven inblies. Het resultaat is een film die neigt naar de grandeur van Hollywood. Dat er minder budget voorradig was voor speciale effecten, wordt daarbij ruimschoots gecompenseerd door de prachtige beelden van Zuid-Afrikaanse landschappen, die hier Schotland voorstellen.

    Er werd gekozen voor heel wat bekende namen, aangevuld met Zwitserse topacteurs. James Norton (Rush, Happy Valley, War and Peace), Ryan Kwanten (Home and Away, Knights of Badassdom, True Blood, Kidnapping Mr. Heineken), Tom Hopper (Merlin, Knights of Badassdom, Blakc Sails), Charlie Murphy (Happy Valley, The Village, Love/Hate), Ed Skrein (Game of Thrones, The Tunnel, The Transporter Refueled), Leo Gregory (Tristan & Isolde, Perfect Creature, Strike Back) en Danny Keogh (Operation Delta Force 2 en 3, Invictus, Black Sails) hebben stuk voor stuk al hun sporen verdiend in grote producties, terwijl Ken Duken, Anatole Taubman, Nic Rasenti en anderen absolute sterren zijn in eigen land. Met de acteerprestaties zit het dus meer dan snor!

    Technische fiche: Regie: Claudio Fäh; Scenario: Bastian Zach & Matthias Bauer, met toevoegingen van Claudio Fäh en Adrian Jencik; Productie: Marco Del Bianco, Karin G. Dietrich, Ralph S. Dietrich, Daniel Hoeltschi, Frank Kaminski, Bertha Spieker, Ulrich Stiehm, Giselher Venzke, Rolf Wappenschmitt; Muziek: Marcus Trumpp; Cinematografie: Lorenzo Senatore en Montage: Adam Recht

    Artistieke fiche: James Norton: Bjorn; Ryan Kwanten: Conall; Tom Hopper: Asbjorn; Charlie Murphy: Inghean; Ed Skrein: Hjorr; Leo Gregory: Jorund; Ken Duken: Thorald; Anatole Taubman: Bovarr; Nic Rasenti: Gostun en Danny Keogh: koning Dunchaid.

     

    05-04-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs voor vormgeving provincie Oost Vlanderen

    Jong, subtiel en bewogen

    De Provincie Oost-Vlaanderen houdt de eigentijdse vormgeving onder de aandacht van een breed publiek. Met deze tweejaarlijkse prijs biedt zij talenten van Oost-Vlaamse origine een vitrine met uitzicht op meer en verder. De ontegensprekelijke kracht van een meer lokale prijs als deze is dat zij designers een welkom duwtje in de rug biedt. Anders dan met schilders en beeldhouwers genieten vormgevers niet steeds van de nodige media-aandacht. De gebruikers van hun creaties kennen eerder de naam van de producent dan deze van de vormgevers.

    Heel bijzonder aan de editie 2014 is dat twee jonge vormgevers met de pluimen aan de haal gaan. Hun werk is tegelijkertijd lokaal verankerd en (inter)nationaal van kwaliteit. In een textielstad als Gent kan het moeilijk anders dan dat een textielontwerpster de prijs in de wacht sleept. Na de hoogdagen van katoenweverijen en –drukkerijen in de negentiende eeuw, verdween textiel nooit uit het zicht. Vanuit de technische opleidingen die de industrie ondersteunden, groeiden studies textielontwerp die oorspronkelijke creatie en technische innovatie hoog in het vaandel voeren.

    Hermine Van Dijck: Prijsbeest Hermine Van Dijck (1989) voltooit in 2012 haar studies textielontwerp aan KASK Gent en werd meteen door de opleiding ook gepromoot via KASK Design Affairs, nu KASK label. Haar frêle werk ademt geheel de geest van deze creatieve opleiding waar durf en concept samen gaan. Als een kind van haar tijd overstijgt zij de nodeloze spanning tussen handgemaakte creatie en industriële productie. Langs beide wegen bereikt zij het gewenste resultaat. Net zomin als zij wenst te kiezen tussen de intelligente hand en de spinnende machine, beperkt zij zich niet tot één discipline. Zij gaat tegelijkertijd aan de slag als zelfstandig textielontwerper en als styliste. Alsof dit niet voldoende is, ontpopt zij zich ook als poëtisch kunstenaar. En precies in deze poëtische dimensie schuilt de stille kracht van het werk van Hermine Van Dijck. Het textielobject staat niet los op zichzelf. Zij schept ongedwongen een universum waarin textiel als vanzelfsprekend aanwezig is. Langzaam met de hand brieven schrijven, het weven van subtiele patronen, …. Dit alles is zoveel meer dan een afstandelijk ontwerp voor een product op een anoniem winkelrek. Hermine gaat graag ‘Contemporary Slow’ en weeft voor ons textiel met een hart. Hartverwarmend.

    Pieter ‘Pjotr’ Willems: Net als textiel doet de grafische vormgeving het al jaren goed aan de Gentse kunsthogescholen. In een stad waar Gert Dooreman en Randoald Sabbe het mooie weer maken, kan het niet anders dan dat grafische vormgeving goed gedijt. Het verwondert dan ook niet dat er voor deze editie behoorlijk wat grafisch vormgevers present tekenden. Pieter ‘Pjotr’ Willems (1981) wist zich te onderscheiden van zijn vele collega’s en krijgt hier dan ook met glans de nominatie aangereikt.

    Geheel terecht won Pjotr met het krachtige boek ‘100 jaar Vooruit Gent’ de prijs ‘Best Vormgegeven Boek 2013’ van de Cutting Edge Awards. Het gewichtige boek van 592 pagina’s springt meteen in het oog door een al even kloeke vormgeving waarbij de typografie van het letterwerk, de hardcover in één beeld omvat. Ook Pjotr zet geen rem op zijn talenten. Naast boeken laat hij zich door affiches, brochures en ander fraai drukwerk opmerken. Het kan ook niet anders dat Pjotr affiche en folder van de tentoonstelling in Design museum Gent gestalte geeft, in één visueel pakkend beeld dat toch alle nodige informatie aanreikt.

    Zoals het jonge designers past, slaan Hermine en Pjotr de handen in mekaar voor de scenografie van de expositie in het Design museum Gent.

    Natuurlijk, Jong! - 3 tentoonstellingen: Kunststof natuurlijk - van 3 april tot en met 26 april 2015 - Prijs voor Vormgeving Provincie Oost-Vlaanderen 2014 - van 3 april tot en met 28 juni 2015 - Van Vlinders en Mieren - van 3 april tot en met 13 september 2015

     

    04-04-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie in de bergen die bij u past.

    Nieuwe ‘Grand Tour of Switzerland’, culinaire specialiteiten en meer bijzondere zomerbelevenissen in Graubünden.

     

    In de nieuwe ‘Grand Tour of Switzerland’ leiden enkele van de attractiefste etappes door het land van Heidi. De Zwitserse vakantieregio Nr. 1 Graubünden heeft voor de zomer van 2015 bovendien een nieuw aanbod in petto voor mensen die graag genieten, die gezondheidsbewust leven, voor wandelaars, gezinnen en spoorliefhebbers.

    Op de Grand Tour of Switzerland is de weg het doel. De rond 1.600 km lange ontdekkingsreis voert door vier taalgebieden, over Alpenpassen, naar UNESCO-Werelderfgoedplaatsen en langs meren. De vakantieregio Graubünden rijgt op deze nieuwe tour meteen ook meerdere parels van landschap en cultuur aan elkaar. Beginnend met het land van Heidi in het schilderachtige wijngebied “Bündner Herrschaft”, via de regio met het Nationaal Park, met daarin Guarda, het dorp van Ursli-met-de-bel, of de panoramaberg Muottas Muragl bij St. Moritz, tot aan de imposante Viamala-Kloof op de San Bernardino-route.

    Het land van Heidi is niet alleen de poort tot het Graubündense deel van de Grand Tour-ervaring; hier vinden mensen op zoek naar ontspanning ook een even originele als exclusieve slaapgelegenheid. Vier wijnvaten met een inhoud van 8.000 liter staan als exclusieve overnachtingsmogelijkheid in de plaatsen Maienfeld en Jenins ter beschikking. Bij boekingen voor gezinnen, voor wie vooral de vaten in Maienfeld geschikt zijn, is de entree van het originele huis van Heidi in Maienfeld inbegrepen. Midden tussen de wijngaarden ontstaat bovendien uit de oude wijnpers in Jenins het “Huis van de Bündner Wijn”. Behalve wijnproeverij en restaurant zullen op deze nieuwe locatie allerlei wetenswaardigheden rondom de Bündner wijn in scène worden gezet.

    Onderweg op de Grand Tour-route wachten iets verder naar het zuiden nog meer attracties op de reizigers: het bergdorp Guarna in Unterengadin – ook bekend als het dorp van Ursli-met-de-bel – is een echt juweeltje. Gesloten voor het autoverkeer en prachtig gelegen op een zonnig plateau, wordt het centrum gekenmerkt door typische oude Engadiner huizen met hun muurschilderingen en graffiti. Tot de parels van de Grand Tour hoort tenslotte ook de Viamala, oftewel de “slechte” weg, bij Thusis. Dit duizenden jaren oude smalle doorgang op de Noord-Zuidas behoort met zijn nieuwe bezoekerscentrum en restaurant, hoog boven de imposante kloof, tot een onvergetelijke halte. www.graubuenden.ch/touring

    Culinaire specialiteiten en gezondheid

    Twee verschillende mogelijkheden om culinair genieten en gezondheid met elkaar te verbinden, zijn in de zomer van 2015 enerzijds in de Kantonhoofdstad Chur en anderzijds in het Nationaal Parkgebied in Engadin te vinden. Als eerste regio in Zwitserland ondersteunt en onderhoudt Engadin Scuol Samnaun Val Müstair een keten van restaurants, hotels, pensions, vakantiewoningen en bedrijven voor een onbezorgde vakantie voor mensen met voedselallergieën. Voor een “onbelaste“ vakantie kan de gast kiezen uit een rijk geschakeerd aanbod aan gecontroleerd voedsel en ontspant zich bij het genieten van de volledig gluten- en lactosevrije Nationaal Park-gezondheidsregio. De culinaire Rijnwandeling vanaf station Chur voert eerst langs de Plessur, daarna langs de oever van de Alpenrijn en tot slot langs de Molenbeek terug naar de stad. Onderweg kunt u in drie verschillende restaurants van het menu genieten en aan het einde nog het 1.200 m2 grote beeldenpark bij het Forum Würth Chur bezoeken. Deze aanbieding kan vanaf 1 april 2015 bij Chur Tourismus worden geboekt.

    Voor spoorliefhebbers: „Historic Rhätische Bahn“: De Rhätische Bahn mocht onlangs haar 125-jarig bestaan vieren, maar de Graubündner staatsspoorwegen zijn allesbehalve stoffig. Aan het UNESCO-Werelderfgoedtraject van de Albula-Bernina-lijn, alsmede aan de beide paradelijnen Bernina- en Glacier-Express worden doorlopend nieuwe en attractieve aanbiedingen voor spoorliefhebbers toegevoegd. Onder de titel „Historic Rhätische Bahn“ vindt van 9-11 juni 2015 voor het eerst een driedaagse treinreis in verschillende wagonsamenstellingen op het RhB-lijnennet plaats, inclusief overnachtingen met halfpension, evenals verschillende excursies en bezichtigingen.

    Actief ontspannen: Enquêtes bevestigen dat Graubünden niet alleen Zwitserse vakantieregio Nr. 1 is, maar ook het meest populaire mountainbikegebied van het land. Dat is niet zomaar: van spannende flowtrails tot tourpaden voor meerdere fantastische uren is alles te vinden wat het mountainbikerhart sneller laat kloppen. Op de toplocatie Lenzerheide meten overigens deze zomer voor het eerst de beste cross country-specialisten ter wereld hun krachten bij de UCI-Worldcup; in 2018 vindt op dezelfde locatie dan de WK plaats.

    Een van de mooiste manieren om Graubünden te leren kennen is op een van de vele wandelroutes, waarop de meest uiteenlopende cultuur- en natuurbelevenissen hun plek krijgen. Bijzonder interessant zijn de talrijke oude transporteurspaden. Werden daarop vroeger wijn en andere goederen op avontuurlijke reizen via de Alpenpassen naar Zwitserland ingevoerd, nu zijn de Via Spluga, Walserweg Graubünden, Via Valtellina en &co. uitstekende aangelegde langeafstand wandelpaden, waarop niemand van comfort hoeft af te zien. Tijdens het wandelen, kan de bagage comfortabel steeds naar de volgende overnachtingsplek worden gebracht.

    De nieuwe verbinding tussen de skigebieden van Arosa en Lenzerheide levert in de zomer van 2015 ook voor wandelaars nieuwe mogelijkheden op. De Urdenbahn tussen de Arosa-Hörnli en de Urden-fürggli in Lenzerheide is in juli en augustus en tijdens de herfstvakantie in oktober in bedrijf. Zo kan van het veelzijdige wandelpadennetwerk van beide bestemmingen worden genoten.

    04-04-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe lente-zomergamma van EXKi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog slechts enkele dagen voor iedereen het nieuwe lentezomerprogramma van EXKi kan ontdekken. EXKi zet met dit nieuwe gamma weer volop in op natuurlijke producten. De natuur neemt in de recepten van EXKi altijd een centrale plaats in. Dit seizoen is bovendien het moment bij uitstek om exclusief kennis te maken met Belgische bui quinoa: een must bij de volgende picknick!.

    Vanaf april 2015 kan iedereen bij EXKi op een geruit tafellaken in het lentezonnetje, op het terras of in het restaurant proeven van een nieuwe reeks recepten en natuurlijke producten die opgebouwd werden rond een ruime variëteit groenten. Met een themakaart die de seizoenen en culinaire trends op de voet volgt, kunnen klanten bij EXKi het hele jaar door genieten van tal van verschillende gerechten.

    Omdat de groente bij EXKi al meer dan 14 jaar centraal staat, staat ook het nieuwe gamma volledig in het teken van groenten; groenten in al zijn vormen: rauw, gekookt, ineen salade, op een broodje, gemixt…. Bij EXKi draait het in de eerste plaats om de groente en wordt er vervolgens gezocht hoe de rest van het recept de smaak en goede eigenschappen ervan zo goed mogelijk tot zijn recht laat brengen.

    Voor de nieuwe kaart werd een leeswijzer ontworpen die aangeeft welke recepten vegetarisch zijn en welke allergenen ze bevatten. Elke klant kan zo heel gemakkelijk de meest geschikte gerechten en producten kiezen. Op de Lente-Zomerkaart 2015 van EXKi staan twee nieuwigheden, twee originele en smakelijke recepten die ter plaatse gedegusteerd kunnen worden of ‘on the go’...

    LA BRUYERE MET BELGISCHE BIO QUINOA

    Met de 100% Belgisch geteelde quinoa zet EXKi dit supergraan terug op zijn kaart. Quinoa, dat de Inca’s al beschouwden als hun ‘heilige voeding’, vormt bij EXKi, samen met erwten, peultjes, appelen, koriander en een emulsie van gele paprika, de nieuwe frisse salade 'La Bruyère'. Deze biologische quinoa wordt geteeld in de streek van Namen. Een project dat drie jaar geleden werd opgestart door drie vrienden, gepassioneerd door agronomie. Vandaag worden maar liefst 13 hectaren gewijd aan de cultuur van deze van oorsprong Latijns-Amerikaanse graansoort.

    Voor EXKi was het vanzelfsprekend om samen te werken met de lokale producenten en projectleiders van Graine de Curieux. De samenwerking ligt volledig in lijn met de filosofie van EXKi om zoveel mogelijk lokale, biologische en/of Fairtrade ingrediënten te gebruiken. EXKi bewijst opnieuw dat het mogelijk is om lekker 100% glutenvrij te eten en je gelijktijdig te voorzien van alle broodnodige hoogwaardige eiwitten, meervoudig onverzadigde vetzuren en talrijke microvoedingsstoffen...Smakelijk!

    PHONG, HET BEFAAMDE LENTEROLLETJE

    EXKi blijft innoveren en stelt voor het eerst een echt lenterolletje voor. Het is verkrijgbaar in alle restaurants en je kunt het overal meenemen en uit het vuistje eten. Het lenterolletje is glutenvrij en bevat appelen, kip en kokosnoot. De subtiele mix van kruiden en fijne groentjes brengen de smaakpapillen in extase.

    Het verhaal van EXKi begint in 1999, wanneer Nicolas, Frédéric en Arnaud, met een passie voor de goede keuken, het idee uitwerken van een kwalitatief snelrestaurant met focus op natuurlijke producten. Op 9 januari 2001 opent het trio een eerste zaak aan de Naamsepoort in Brussel: het begin van een mooi verhaal. Vandaag telt EXKi 76 restaurants in zes landen. In 2014 zijn er zes nieuwe winkels geopend onder de EXKi-vlag: twee in Parijs, een in Nederland, een in New York en twee in België (in Antwerpen en Leuven). Het nieuwe adres in Bercy (Parijs) vult de lijst van EXKi restaurants aan in 2015.





    04-04-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambacht in de kijker viert 10de verjaardag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een wedstrijd om kwaliteitsvolle ambachtsmannen en –vrouwen te belonen, de ambachtelijke sector bij het grote publiek bekend te maken en jongeren warm te maken voor deze beroepen.

    Ambacht in de Kijker doet een oproep aan ambachtsmannen en –vrouwen om deel uit te maken van het panel van 10 laureaten dat de diversiteit en kwaliteit van de ambachtelijke sector in België zal vertegenwoordigen. Onder hen bevindt zich de grote winnaar van deze 10de editie!

    Inschrijven kan tussen 1 april en 15 mei aan de hand van een formulier. Het selectiecomité, bestaande uit partners uit de private en de publieke sector, zal de inhoud van de dossiers beoordelen op kwaliteit, motivatie en management van de activiteit om een tiental laureaten te onderscheiden. Nadien zal een persoonlijke ontmoeting in de ateliers van de laureaten georganiseerd worden met het comité, de media en het gemeentebestuur.

    Een themaprijs – dit jaar, webmarketing! We willen deze verjaardagseditie vieren met een speciale prijs die de nadruk legt op de voordelen van het web voor de ambachtelijke sector. De introductie van deze themaprijs moedigt webmarketing aan zonder de kandidaten die zich hier minder op toeleggen te benadelen. De gedeelde ervaringen kunnen nadien als voorbeeld dienen voor de andere ambachtslieden om hun ambacht te promoten. Het gaat om een subcategorie die de winnaar beloont met € 1000.

    Talloze prijzen, ook voor het publiek. Alle deelnemende ambachtsmannen en –vrouwen zullen op onze website geplaatst worden www.ambachtindekijker.com. De tien laureaten worden in de kijker gezet aan de hand van een bedrijfsfilm en via de communicatie rond de wedstrijd. De eerste prijs (€ 3000) en de parel van de jury (€ 1000) blijven uiteraard bestaan. De publieksprijs van € 1000 zal voor de verjaardagseditie uitgebreid worden: 10 mensen die hun stem hebben uitgebracht kunnen een aankoopbon van € 50 winnen die te valideren is bij een ambachtsman of –vrouw die op onze website staat.

    Inschrijven kan tot 15 mei 2015 - www.ambachtindekijker.com

    03-04-2015 om 09:28 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk genieten van een zomeravond ...

    met de Salamandergril van Lacanche

     

     

    De Salamander kan niet alleen gebruikt worden als elektrische grill, maar ook als braadspit. De liefhebbers van gevogelte kunnen dankzij de draaiende beweging van het braadspit lekkere kip aan het spit bereiden. Grillen, bakken van vlees of vis, of een ovenschotel gratineren? Met de Salamander is het kinderspel! Alsof dat nog niet genoeg is, past de Salamander perfect in een overdekte buitenkeuken! Ideaal om de buren jaloers te maken met de heerlijke aroma’s van een gegrilde maaltijd met barbecuekruiden.

    Hoor je het al? Klop, klop, de zomer is daar! Met de zonnige dagen voor de deur is de Salamander dé oplossing om het aangename aan het nuttige te koppelen. Koken terwijl je van de buitenlucht kan genieten! Deze grill van de Franse fabrikant Lacanche, die gekend is voor zijn prachtige personaliseerbare fornuizen, zorgt ervoor dat je à la minute een lekkere maaltijd kan bereiden! www.lacanche.be





    03-04-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'Artisane en Sofie Dumont stellen voor:

    de verse ‘De keuken van Sofie’ pizza

    Nieuwe pizza met uitsluitend Belgische ingrediënten : L'Artisane, Belgisch marktleider in verse en artisanale pizza’s, brengt samen met tv-chef Sofie Dumont een nieuwe pizza op de markt. Deze ‘De keuken van Sofie pizza’ werd belegd met gehakt met sjalot, een Brugse belegen kaas, pastinaak en gegrilde courgette en is vanaf begin april verkrijgbaar in het koelvak van de Belgische supermarkten.

    Het idee voor deze samenwerking ontstond al vorig jaar. Toen pakten L’Artisane en Gerard Watelet, tv-kok met een vaste rubriek in het RTBF-programma ‘Sans Chichis’, succesvol uit met een 100% Belgische pizza. Vlaanderen kon niet achterblijven en met ‘Ladychef of the year 2009’ Sofie Dumont, chef van het VTM-programma ‘De keuken van Sofie’, vond L’Artisane de ideale partner om Vlaanderen definitief te veroveren!

    100% Belgisch: Bovenop de onvermijdelijke tomatensaus en kaas werd gekozen voor gehakt gemengd met sjalotten, een Brugse belegen kaas, pastinaak en gegrilde courgette als ‘beleg’ voor de pizza. L’Artisane en Sofie Dumont waren het al snel eens over de keuze van de producten. Allebei wilden ze gaan voor producten van bij ons die perfect op een pizza passen, maar waarvan je dit in eerste instantie niet zou vermoeden.

    Sofie Dumont: “Samen met L’Artisane wou ik een unieke pizza samenstellen met authentieke Belgische ingrediënten. Pastinaak mocht voor ons niet ontbreken. Deze ‘verloren groente’ is bijzonder aromatisch en heeft een lekkere zoete smaak waardoor dit ingrediënt perfect op een pizza past.” Een gezonde en verse keuken is ook het handelsmerk van ‘De keuken van Sofie’. Elke week - van maandag tot en met vrijdag - kokkerelt Sofie samen met een bekend gezicht. In april zal ze zo met haar souschef van de week ‘De keuken van Sofie’-pizza bereiden.

    De nieuwe pizza van L’Artisane is vanaf nu verkrijgbaar in het koelvak bij onder meer de Carrefour, Colruyt, Cora, Spar, Match, AD en Proxi Delhaize, en Intermarché supermarkten voor de richtprijs van €4,99. Michaël Binkin, marketingdirecteur van L’Artisane, benadrukt nog: “Zeg niet diepvriespizza tegen de verse en rijkelijk met de hand belegde pizza’s van L’Artisane. Uitsluitend kwaliteitsingrediënten komen op onze producten terecht.”

    L’Artisane werd opgericht in 1998 en produceert een breed gamma aan verse pizza’s en bereide schotels. Deze worden steeds met de hand geproduceerd zonder dat er additieven of conserveringsmiddelen aan toegevoegd worden. De waarden waaraan L’Artisane belang hecht zijn authenticiteit, kwaliteit, smaak, versheid, overvloed en creativiteit. L’Artisane, dat gevestigd is in Courcelles, produceert dagelijks meer dan 8000 pizza’s en stelt 45 mensen te werk. De producten zijn verkrijgbaar in de grotere Belgische supermarkten, alsook in Frankrijk en Luxemburg.





    02-04-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegrilde makreel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gegrilde makreelfilets van Rio Mare verkozen tot " Product van het jaar 2015 "

     

    2015 is een echt topjaar voor het merk Rio Mare dat zijn 50e verjaardag viert. Een van zijn recent gelanceerde producten, de gegrilde makreelfilets, werd net verkozen tot een van de 12 'Producten van het jaar 2015'.

    Deze prijs (www.produitsdelannee.be/nl/), die in 35 landen wordt toegekend sinds 1987, geeft het woord aan de consumenten die de 'Producten van het jaar' verkiezen op basis van drie criteria: de ondervonden innovatie, de aantrekkelijkheid en de tevredenheid. Een ware erkenning voor deze conserven gebaseerd op de duurzame visvangst en met een authentieke en bijzondere smaak, verkozen door een panel van ± 5.000 consumenten.

    Ervan genieten, is heel eenvoudig...Gebruik je creativiteit of laat je inspireren door één van onze vele receptideeën... Gegrilde makreelfilets met salade? ! Smakelijk!

    02-04-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunststof natuurlijk - Biocomposieten bereiken groot publiek

    Milieu en design, het blijft een gespannen relatie. Mogelijk halen de nieuwste biocomposieten de druk van de ketel. Het productieproces van de traditionele glas- en koolstofvezelcomposieten is enorm verbeterd en vlotter toepasbaar. Biocomposieten op basis van vlas en hennep zijn aan een niet te stuiten opmars begonnen. Het licht gewicht, de stevigheid en de lange levensduur, in combinatie met een efficiënte productie, maken dit tot materialen met een veelbelovende toekomst.

    Binnen- en buitenlandse research naar vlas- en hennepvezelversterkte materialen leidde tot interessante inzichten voor de design- en architectuurwereld. De tentoonstelling ‘Kunststof natuurlijk’ toont een veertigtal resultaten uit dit design- en wetenschappelijk onderzoek. Ontwerpers en architecten tonen een opvallende interesse voor deze nieuwe generatie composietmaterialen. De expo wil de interactie tussen wetenschappers, designers en producenten aanmoedigen en versterken.

    Composieten, ook wel vezelversterkte kunststoffen genoemd, zijn een combinatie van een vezel en een kunststofhars die elkaars eigenschappen versterken. De vezels zorgen voor de hoge sterkte en het hars voor verbinding en chemische weerstand. Hierbij ontstaat een materiaal dat enkele bijzondere eigenschappen heeft. Het gebruik van natuurlijke vezels, zoals vlas en hennep, als versterking van polymeren, is een belangrijke ontwikkeling in de materiaaltechnologie. Biocomposieten impliceren een verdere ontwikkeling van polymeren versterkt met koolstof-, glas- of andere vezels. Nog een stap verder is het gebruik van biopolymeren als bindmiddel. Deze bioharsen worden nog maar weinig toegepast, maar hebben wel potentieel.

    Natuurlijke vezels als vlas en hennep hebben gelijkaardige eigenschappen als glasvezels op vlak van stijfheid en sterkte, maar ze zijn tot twee keer lichter! Andere voordelen zijn de hogere capaciteit om trillingen te dempen, een betere recycleerbaarheid en een behoorlijk lagere impact op het milieu. De ontwikkeling van vlas- en hennepversterkingen, op vraag van de composietindustrie, wekte de interesse van veel designers en versnelde het gebruik van composietmaterialen. Deze laten toe om te experimenteren met dynamische en plastische vormen. Maar de vormgevingsvrijheid van biocomposieten impliceert ook een abstracte of minimalistische vormentaal.

    Ecologische ontwerpen: De designwereld heeft nood aan ecologisch ontwerpen en speelt in op recente ontwikkelingen waar maatschappelijk engagement en (politieke) verantwoordelijkheid belangrijke concepten zijn geworden voor designers. Vanuit een bewuste overtuiging experimenteren ze met de nieuwe materialen. Ontwerpen met biocomposieten gaat vaak uit van een geëngageerd onderzoek naar duurzame materialen en milieuvriendelijke productietechnieken en wil bijdragen aan een groenere toekomst.

    Designers gebruiken biocomposieten niet alleen voor technische toepassingen in mobiliteit, constructie en sport, maar gaan eveneens de uitdaging aan om het nieuwe materiaal ingang te doen vinden in alledaagse gebruiksobjecten. Meubilair, verlichtingsarmaturen, muziekinstrumenten en accessoires worden steeds meer uit biocomposieten gemaakt. Soms is de toepassing vanzelfsprekend, in andere gevallen onverwacht. In de tentoonstelling staan o.a. de eerste biocomposieten elektrische scooter, de I-care racing car, de Low Chair van Maarten Van Severen en de Johan Musseeuw flax-carbon fiets.

    Op 2 april 2015 vanaf 14.00 u komen de meest recente ontwikkelingen aan bod tijdens een namiddag met boeiende lezingen onder de vlag ‘Designing with Composites’. Wetenschappers en designers vanuit diverse invalshoeken belichten dit verhaal van glasvezel, koolstofvezel en biocomposieten. Ontwerppraktijk, materiaalinnovatie en culturele waarden komen uitgebreid aan bod.

    De tentoonstelling is ontstaan vanuit een project Wetenschapscommuniciatie van LUCA – School of Arts en is gerealiseerd in samenwerking met Departement Materiaalkunde KU Leuven, Design museum Gent, CELC (European Confederation of Flax and Hemp) en Design Vlaanderen, en verder met Texture (Kortrijk) en ABV (Algemeen Belgisch Vlasverbond).

     

    01-04-2015 om 21:24 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Haagen-Dazs experience

    Wanneer je aan Häagen-Dazs denkt, denk je aan overheerlijk roomijs in iconische potten. Maar weet je ook wat dit ijs zo uniek maakt?

    De rijke geschiedenis van Häagen-Dazs begint bij het ontstaan van het merk in de jaren ’60. Ruben Mattus, oprichter van het label, vergaarde een solide know-how en selecteerde ingrediënten met de grootste zorg. Deze ervaring werd door de jaren heen overgedragen en vormt nog steeds de basis voor de uitmuntende kwaliteit van de producten.

    Häagen-Dazs ijs wordt dan ook uitsluitend vervaardigd op basis van natuurlijke ingrediënten: room, melk en eigeel. Deze bestanddelen zijn afkomstig van boerderijen in de nabije omgeving van de Häagen-Dazs fabriek in Arras, Noord-Frankrijk. Om de superioriteit van het ijs te vrijwaren, zijn kleurstoffen en kunstmatige aroma’s dan ook uit den boze. De aanvullende ingrediënten worden wereldwijd geïmporteerd, vanuit de landen waar deze grondstoffen het beste tot hun recht komen. Zo komt de pure vanille uit Madagascar, de koffiebonen komen uit Brazilië en de bananen uit Costa Rica. Maar belangrijker: de speculaas én de chocolade die Häagen-Dazs prefereert, zijn afkomstig uit België! Deze ingrediënten worden nadien verwerkt volgens de overgedragen en onovertroffen kunde van Mattus: een pot Häagen-Dazs bevat dan ook een minimum aan lucht, wat zorgt voor een vollere textuur en een betere concentratie van smaken. De minimale hoeveelheid lucht in een potje maakt wel degelijk een verschil. En dat proef je!

    De keuze voor kwaliteit vormt de filosofie van het merk en is terug te vinden in alle Häagen-Dazs smaken. Alle producten worden met de grootse zorg vervaardigd. De vanille bestaat bijvoorbeeld uit slechts vijf ingrediënten: room, melk, eigeel, suiker en vanille. Dit jaar zet Häagen-Dazs de Belgische chocolade in de schijnwerpers, met twee nieuwe recepten in groot en klein formaat.

    Dark Chocolate & Almonds

    De intense combinatie van zwarte chocolade en krokante amandelnoten. Dit recept werd volledig gewijd aan intensiteit. Een uitzonderlijk chocolade-ijs, vervaardigd uit 70% pure chocolade, wordt op sublieme wijze aangevuld met gekarameliseerde stukjes amandelnoten en stukjes chocolade. Hoe kan je weerstaan aan dit smaakbommetje met Belgische chocolade? De Dark Chocolate & Almond-pints (500ml) zijn beschikbaar in alle Häagen-Dazs boetieks en in de warenhuizen tegen een richtprijs van 5,99 euro.

    Triple Sensations - Vanilla Chocolate Almonds

    De ‘Dame Blanche’ van Häagen-Dazs: Na het succes van het Triple Sensations-gamma met heerlijke karamel, zet Häagen-Dazs deze trend verder met een toets van chocolade. De basis van vanille krijgt een extra dimensie door een smeuïge en voortreffelijke chocoladesaus, vermengd met heerlijke stukjes Belgische chocolade. De knapperige stukjes amandelnoten maken het recept af en toveren dit potje ijs om
    tot een ware prikkeling van al je zintuigen! De Triple Sensations-doosjes (4 mini potjes van 86ml) zijn beschikbaar in de warenhuizen tegen een richtprijs van 6,69 euro.

    www.facebook.com/haagendazsbelgium - www.haagen-dazs.be







    01-04-2015 om 18:17 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beach couture

    Het HOT item op elke shoppinglist deze zomer: Beach couture! Een taftan in bedrukte zijde aangebracht op een basis in modal-viscose. Een opwekkend en zonnig kleurenpalet om mee te verleiden en te dansen op witte zandstranden. Beacht Couture een 100% Belgische collectie die u meeneemt naar alle uithoeken van de wereld.







    01-04-2015 om 18:09 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Home Autour du Monde

    De lente-zomercollectie 2015 van Home autour du monde is een soort intermezzo, een oneindig durend moment waarop we ons bewust kunnen worden van de omgeving rondom ons. Eenvoudig leven, delen, authenticiteit, eenvoud,... de selectie van Serge Bensimon biedt een zinvolle benadering, een uitnodiging om meer te beleven, hier en nu, en elk moment te waarderen. De collectie is een patchwork van kleuren, een harmonieuze combinatie van materialen en een originele associatie van traditionele en moderne lijnen en vormen. Het huis wordt zo een uitdrukking van een sensuele, natuurlijke, elegante of soms zelfs humoristische levensstijl. Drie thema's, drie ritmes, een gezamenlijke beweging richting een waardevolle levenswijze, een combinatie van meesterwerken van durf, rust en spontaniteit.

    01-04-2015 om 18:08 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel BLOOM! Geen nationale wafeldag in België?!

    Wafeldag is een traditie die gevierd wordt op 25 maart in Zweden en op 24 augustus in de Verenigde Staten. Hotel BLOOM! viert op 25 maart, Wafeldag, mee en bakt de hele dag in de Belgische wafel bus wafels voor de hotelgasten. Maar….waarom heeft België eigenlijk geen Nationale Wafeldag voor deze toch typisch Belgische specialiteit?

    Wafel dag in Zweden, in de Verenigde Staten… en België?

    Wafeldag is een traditie die gevierd wordt op 25 maart in Zweden en in mindere mate elders in de wereld. De naam komt van Vårfrudagen (Onze Lieve Vrouwe dag), en bijna klinkt in de Zweedse volkstaal als Våffeldagen (wafel dag). Het wordt op 25 maart gevierd, maar heeft geen enkele religieuze verbindingen aan Onze Lieve Vrouwe Dag. In de Verenigde Staten wordt de Nationale Waffle Day gevierd op 24 augustus, de datum van een Amerikaans octrooi op het wafelijzer

    En bij ons in België? Geen Nationale Wafel dag, want wafels eet je iedere dag. Maar waarom niet deze wereldbekende specialiteit toch belonen met een speciale Nationale wafeldag? Misschien een leuk idee om uit te werken. Hotel BLOOM! zet de trend en startte er alvast mee op 25 maart! De hele dag werden de gasten ontvangen met wafels aan de receptie bij aankomst en bij vertrek, maar ook tijdens de pauzes van vergaderingen die plaatsvinden in Hotel BLOOM!

    De wafel bus hoort gewoon tot het Brusselse straatbeeld! De zoete vanillegeur van versgebakken wafels komt je al tegemoet bij het ontbijt in OO!, het ontbijtrestaurant van Hotel BLOOM! De hotelgasten kunnen smullen van verschillende soorten wafels en dit uit een echte typische Belgische wafel bus! Ook een ‘selfie’ achter het stuur van deze prachtige wafel bus, zal een bezoek aan dit Brusselse viersterren hotel zeker bijblijven. De kleurrijke bus krijgt ook van de voorbijgangers op de Koningsstraat veel aandacht, daar hij heel zichtbaar aan de voorzijde van het hotel voor het raam staat. Wafel dag….hmmm een te lekker idee!

    Hotel BLOOM! - Koningsstraat 250 - B-1210 Brussel - T: +32 (0)2 220 66 11

    E: info@hotelbloom.com - www.hotelbloom.com





    31-03-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canarische eilanden zetten sportagenda in de schijnwerpers
    • Tussen april en mei vinden een aantal van ’s werelds strafste sportevenementen plaats op de Canarische Eilanden, waaronder de Lanzarote Iron Man, de TeideXtreme op Tenerife en de Transvulcania op La Palma.
    • Dankzij het vulkanische karakter van de Canarische Eilanden en de kwaliteit van hun stranden vormt de archipel een indrukwekkende achtergrond voor unieke sportevenementen die topatleten uit de hele wereld aantrekken.

     

    De komst van de lente luidt het begin in van een aantal grote sportevenementen op de Canarische Eilanden. Van begin april tot en met de maand juni zal op de archipel een aantal sportevenementen plaatsvinden die de kracht zullen meten van zowel amateuratleten als de meest veeleisende sportmannen en -vrouwen, vanwege de unieke aard van het landschap waar de evenementen zullen worden gehouden.

    Triatlons, marathons en langeafstandsraces langs de kust en door de bergen bieden voor elk wat wils: zwemmen vanaf de meest populaire stranden tot fiets- en looproutes langs vulkaankraters, paden, kliffen, bossen en zeezichten. De verscheidenheid aan natuurlijke scenario’s die op de zeven eilanden gekozen zijn, maakt van deze evenementen topwedstrijden op de Europese sportkalender, met bekende deelnemers zoals Formule 1-piloot Jenson Button en triatleet Natascha Badmann.

    Het uitstekende klimaat van de Canarische Eilanden, beschouwd als "het beste ter wereld", en de rijkdom aan uitzonderlijke landschappen maken van de archipel de perfecte sport- en trainingsomgeving op elk moment van het jaar. Veel topsporters verkiezen deze plaats dan ook niet alleen om deel te nemen aan verschillende wedstrijden, maar ook om er zich op voor te bereiden.

    De sportagenda voor dit voorjaar bestaat uit verschillende competities, allen zeer veeleisend en aantrekkelijk, op de zeven eilanden van de archipel.

    18 april: Magma Bike Marathon, El Hierro: Het eiland van duizend vulkanen is gevormd in de loop van duizenden jaren, met als resultaat een uniek landschap dat klaar is om ontdekt te worden op de mountainbike tijdens de Magma Bike Marathon van El Hierro.

    19 april: Santa Cruz Extreme als voorbereiding op TeideXtreme, Tenerife: In het Anaga Rural Park, gelegen aan de noordoostkant van het eiland Tenerife, wordt in april de jaarlijkse loopwedstrijd Santa Cruz Extreme gehouden, een wedstrijd die de weerstand van de deelnemers meet via een route die langs een van de mooiste natuurlijke gebieden van het eiland loopt. Deze wedstrijd bestaat uit twee onderdelen: Extreme, het meest veeleisende deel van 42 kilometer, en Trail, dat twee routes – van 15 en 21 kilometer – biedt door het ruige landschap van Anaga. Dat gebied strekt zich uit over 14.000 hectare en omvat de drie gemeenten La Laguna, Santa Cruz de Tenerife en Tegueste.

    25 april: Challenge Fuerteventura: De vijfde Challenge Fuerteventura heeft een nieuwe en verbeterde route, dat nu het plaatsje Gran Tarajal zal aandoen. De 8.000 inwoners van dit dorpje in de gemeente Tuineje zullen meer dan 400 sporters zien strijden om een plaats op het podium, met een route die 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer lopen omvat. Er bestaat ook een eenvoudigere optie van 1 kilometer zwemmen, 35 kilometer fietsen en 8 kilometer lopen in de individuele en estafettecategorieën.

    9 mei: Transvulcania, La Palma Ultramarathon: Dit is een van de langste marathons die elk jaar op de eilandengroep wordt gehouden. Dit voorjaar is de ster onder de hardloopwedstrijden op de archipel de Transvulcania, een langeafstandsrace die het eiland La Palma via twee routes doorkruist met een gezamenlijk hoogteverschil van 8.000 meter, waaronder meer dan 4.100 meter stijgen en 3.800 meter dalen. Deze marathon beslaat 73 kilometer, start vanaf de Fuencaliente-vuurtoren, gelegen op het zuidelijkste puntje van het eiland, en eindigt bij Los Llanos de Aridane in het westen. De twee langeafstandsroutes van dit evenement blijven bijna volledig buiten de bebouwde zones, behalve bij de aankomst aan het oude centrum van Los Llanos de Aridane en een kort traject in het begin dat de steden Los Canarios en Puerto de Tazacorte doorkruist.

    23 mei: Ironman, Lanzarote: Dit is een van de langste en zwaarste triatlons op de eilanden. Veel professionele triatleten gebruiken dit als fysieke voorbereiding voor Hawaii, beschouwd als de zwaarste wedstrijd ter wereld. De Ironman op Lanzarote biedt 40 kwalificeringsposities voor het WK en omvat meer dan 226 kilometer in de verschillende categorieën van zwemmen, fietsen en hardlopen, hoewel niet alle deelnemers ze allemaal voltooien.

    27 juni: Gomera Paradise Trail, La Gomera: In de tweede week van de zomer vindt op La Gomera de vierde Gomera Paradise Trail plaats. Onderverdeeld in drie categorieën (de 58 kilometer lange Ultra Trail, de 30 kilometer lange Trail en de 12 kilometer lange Starter Trail), is het opvallendste van deze wedstrijd de prachtige natuur die het parcours doorkruist, onder meer de laurierbossen van het Majona Natuurreservaat en de kabbelende wateren van het Nationaal Park Garajonay, met als eindmeet de hoofdstad San Sebastián de La Gomera. Daarnaast is er ook nog het unieke nachtparcours van de Ultra Trail in de pikzwarte nachten van La Gomera, waar de weelderige natuur je helemaal zal betoveren.

    De Canarische Eilanden hebben het beste klimaat van de wereld voor een uitzonderlijke vakantie op elk moment van het jaar. Zeven verschillende en unieke eilanden bieden een ideale plek om de routine te doorbreken, de batterijen op te laden en met een ontspannen geest en lichaam terug naar huis te keren. Hun stranden, vulkanische landschap, levendige en gastvrije manier van leven en de mogelijkheid om te kiezen tussen allerlei buitenactiviteiten, evenals een verscheidenheid aan kwaliteitsvolle accommodatie en recreatieve activiteiten zorgen ervoor dat de meeste bezoekers terugkomen.

     

     

    31-03-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Omega 3 supplement in de VS verkozen tot nummer 1

    UnoCardio 1000, een Belgisch omega-3 visoliesupplement van Nutrogenics, is in de USA verkozen tot het beste supplement op de markt door Labdoor, een labo dat de 51 best verkochte visoliesupplementen onderzocht op kwaliteit en zuiverheid. Labdoor plaatst UnoCardio 1000 op nummer 1 in de rangschikking. Naast hoogstaande kwaliteit en de hoogst mogelijke zuiverheid, looft het labo ook de mooie verpakking en de professionaliteit waarmee het product in de markt wordt gezet.

    De man achter UnoCardio en Nutrogenics, Jo Wyckmans, startte ongeveer 15 jaar geleden met een bekend supplementenlabel. Onder andere het motto ‘Good is the enemy of the best’ maakte zijn omega’s tot een wereldwijd succes op het terrein van uiterst zuivere en hoog gedoseerde omega-3 EPA- en DHA-supplementen. Zijn visie op gezonde levensstijl en voeding beschreef Wyckmans in zijn bestseller Gezond vanbinnen, vanbuiten mooi (2001).

    In 2010 verkocht Wyckmans zijn bedrijf aan een Canadese/Nederlandse groep. Vanuit zijn passie voor gezondheid en zijn nooit aflatende zoektocht om visoliesupplementen van de allerhoogste kwaliteit op de markt te brengen, begon Jo Wyckmans met Nutrogenics, gespecialiseerd in omega-3 supplementen. Naast de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland richt Nutrogenics zich vooral op de Amerikaanse en Koreaanse markt. Het streefdoel is om deze markten nog betere producten aan te bieden dan de beste die hij ooit eerder samenstelde.

    UnoCardio 1000 en UnoCardio zijn omega-3 supplementen met een wetenschappelijk bewezen doeltreffende dosis EPA en DHA in de best opneembare vorm.

    Verkrijgbaag via www.UnoCardio.be of te bestellen via de apotheek of natuurwinkel. Prijs : €43,85 - Prijs online : €39.95 - INFO@NUTROGENICS.EU





    31-03-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kampeerders verkiezen avontuur ... bestemming Parijs!?

     

    Parijse Camping International de Maisons-Laffitte van Sandaya in de kijker. Dedicated voerde in januari 2015 via het internet, een enquête uit bij 794 Belgen van 18 jaar of ouder met maximale foutpercentage van 3.48%, in opdracht van Sandaya. Hieruit blijkt dat de Belgische kampeerders vooral de voorkeur geven aan avontuurlijke en ongewone vakanties (36 %), gevolgd door luilekkervakanties, strand- of zwembadvakanties (34 %) en cultuurvakanties (28 %). Die cocktail van kamperen, ongewone verblijfstypes en culturele ontdekkingen is precies wat de Parijse Camping International de Maisons-Laffitte van Sandaya te bieden heeft.

    De camping ligt op een eilandje langs de Seine en laat elke vakantieganger in alle comfort tot rust komen. Het domein is omringd door groen en ligt op een boogscheut van de Champs-Elysées (20 minuten met de trein) of Disneyland Paris (50 minuten met de trein).

    De camping opent de deuren van 3 april tot en met 1 november 2015 en heeft naast de vertrouwde verblijfsmogelijkheden ook heuse paalwoningen ter beschikking. Deze rustieke maar uiterst comfortabele vakantieverblijven zijn op maat van avontuurlijke gezinnen (2 + 3 personen) en beschikken over een terras van wel 12 m2. Als extraatje zijn bij aankomst de bedden opgemaakt en liggen de badhanddoeken klaar. Tot slot kunnen de vakantiegangers aan de receptie van de camping tickets kopen en zo de lange wachtrijen aan monumenten of attracties omzeilen. Bovendien biedt Camping International de Maisons-Laffitte de mogelijkheid om – al dan niet met korting – toegangstickets te reserveren voor een hele reeks musea en attractieparken, waaronder het kasteel van Versailles, het Musée Grévin, Disneyland Paris en Parc Astérix. De camping kan daarnaast bogen op een parking, mobilhomezone, kruidenierszaak, bar-restaurant met terras en zicht op de Seine, wassalon en wifinetwerk.

    Sandaya werd in 2010 opgericht als campingketen en telt 8 vier- tot vijfsterrencampings in Frankrijk en Spanje, telkens goed voor minstens 300 verblijfplaatsen op buitengewone locaties, met een ruime keuze aan verblijfstypes (cottages, chalets, lodges en staanplaatsen) en een brede waaier aan voorzieningen, ontspanningsmogelijkheden en diensten. De keten wil een toonaangevende speler in de luxecampingsector (4 en 5 sterren) zijn en blijft daarom zijn merk en aanbod verder uitbouwen door te investeren in kwaliteitsvolle sites aan de Europese kust. Informatie en reserveringen: www.sandaya.be

    Camping International de Maisons-Laffitte Sandaya **** - Rue Johnson 1 - 78600 Maisons-Laffitte - Reserveringen: +33 (0)4 11 32 90 00





    30-03-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Eurostar in de voetsporen van Alexander McQueen

    Van 14 maart tot 2 augustus 2015 loopt in het Londense Victoria and Albert Museum ‘Alexander McQueen: Savage Beauty’, een unieke tentoonstelling die terugblikt op de carrière van modeontwerper Alexander McQueen. Daarnaast is in de Tate Britain een fototentoonstelling aan de Londense ontwerper gewijd.    Dankzij 2 FOR 1, het culturele programma van Eurostar, krijgen bezoekers 2 tickets voor de prijs van 1 voor de tentoonstelling.

    LONDON BRENGT HULDE AAN ALEXANDER MCQUEEN

    Deze lente brengt Londen hulde aan Alexander McQueen, de modeontwerper die overleed in 2010. Zowel in het Victoria and Albert Museum als in Tate Britain is een tentoonstelling aan hem gewijd. Het Victoria and Albert Museum organiseert een grootse tentoonstelling die terugblikt op de carrière van Alexander McQueen. Deze tentoonstelling, uniek in Europa, brengt tweehonderd kledingstukken en accessoires gecreëerd door de Londense modeontwerper onder één dak: van zijn eerste collectie, ontworpen als afstudeerproject op de Londense modeschool Central Saint Martins tot zijn laatste onvoltooide collectie. Een mooie hommage aan Alexander McQueen die zelf ooit zei dat het Victoria and Albert Museum hem onvoorwaardelijk inspireerde en intrigeerde. Dankzij 2 FOR 1, het culturele programma van Eurostar, ontvangen bezoekers op vertoon van hun Eurostar-ticket 2 tickets voor de prijs van 1 voor deze tentoonstelling. Het Victoria and Albert Museum is een van de negen Londense musea die partner zijn van het 2 FOR 1-programma.

    Alexander McQueen: Savage Beauty, Victoria and Albert Museum, van 14 maart tot en met 2 augustus 2015. Normale toegangsprijs: £16.

    Exclusieve 2 FOR 1-aanbieding

    Dankzij het 2 FOR 1-programma kunnen alle Eurostar-reizigers 2 toegangskaarten voor de prijs van 1 vooraf reserveren. Een ticket boeken kan door de promocode VAM15 in te geven op de website van het Victoria and Albert Museum. De reserveringsbevestiging en het Eurostar-ticket dienen als toegangsbewijs voor de tentoonstelling.

    De Tate Britain organiseert tegelijkertijd de fototentoonstelling Nick Waplington / Alexander McQueen: Working process, met meer dan 130 foto’s waarvan sommige nog nooit aan het grote publiek getoond werden. Fotograaf Nick Waplington kreeg de kans om Alexander McQueen te volgen tijdens het creatieproces van de herfst-/wintercollectie 2009, The Horn of Plenty, van de eerste potloodschets tot het defilé in Parijs. Ook voor deze tentoonstelling geldt 2 FOR 1 van Eurostar.

     

    Nick Waplington / Alexander McQueen: Working process, Tate Britain, van 10 maart tot en met 17 mei 2015. Normale toegangsprijs: £16.

    AL VIJF JAAR VERGEMAKKELIJKT EUROSTAR DE TOEGANG TOT CULTUUR VOOR ZIJN REIZIGERS

    Al twintig jaar brengt Eurostar Brussel, Rijsel en Parijs dichter bij Londen. Hierdoor ontstond een hechte band tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk. Er is zelfs sprake van een ‘Eurostar-generatie’: mensen van verschillende nationaliteiten die elkaar vinden in de gemeenschappelijke waarden van mobiliteit, creativiteit, vrijheid en durf. Zij profiteren volop van de nabijheid en het bruisende karakter van de drie Europese hoofdsteden.

    In april 2010 breidde Eurostar zijn rol als culturele katalysator tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk uit met een eigen cultureel programma. Sindsdien maken meer dan twintig van de belangrijkste Europese musea in o.a. Londen, Brussel, Lille en Parijs deel uit van het 2 FOR 1-programma. Eurostar-reizigers krijgen 2 tickets voor de prijs van 1 in de deelnemende musea op vertoon van hun Eurostar-ticket.

    In Londen zijn negen van de grootste musea lid van het 2 FOR 1-programma: Tate Modern, Tate Britain, The National Gallery, National Portrait Gallery, The British Museum, Victoria and Albert Museum, British Library, Science Museum en Royal Academy of Arts.





    30-03-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!