Inhoud blog
  • Parador vakantieparken
  • Beosysteem 9000C
  • DEBA meubelen trekt alles uit de kast!
  • Het combi-shirt van Mayerline
  • Arte en Moooi openen deuren van Green House
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    29-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw houtbouwsysteem Systimmer wint Houten Kop 2015

    De Houten Kop – de felbegeerde award die wordt uitgereikt tijdens de beurs Hout & Habitat – gaat dit jaar naar Systimber, een nieuw systeem van houtschakelbouw op basis van geperforeerde balken die verticaal worden geplaatst en met elkaar verbonden door middel van stalen bouten die dienen als afstandshouder en tegelijk het werken van elke afzonderlijke massieve balk opvangen. Zo blijven de muur-, wand- en vloerpanelen in hun geheel absoluut maatstabiel. Door de twee zelfklevende epdm-dichtingen in de massiefhouten balken is de constructie tevens volkomen water-, wind- en luchtdicht. De bouwtermijn voor een gemiddelde eengezinswoning bedraagt amper 1 week. Aangezien de balken al aan twee zijden gecoat zijn, kan de ruwbouw onmiddellijk worden bewoond.

    De traditionele houtmassiefbouw, ook houtstapelbouw genoemd, bouwt verder op het principe van blokhutten, waarbij rechthoekige balken horizontaal op elkaar worden gestapeld, net zoals bij metselwerk. Dit bouwsysteem is ecologischer dan traditioneel gebouwde woningen en sterker dan houtskeletbouw, maar het heeft een groot nadeel: door de wisselende vochtigheidsgraad gaan de balken krimpen en uitzetten, zeker de eerste jaren. Dat is niet bevorderlijk voor de luchtdichtheid en de vormstabiliteit van de constructie.

    Dankzij de nieuwe houtschakelbouwmethode Systimber kunnen liefhebbers van massieve houtbouw nu op een eenvoudige en toch hoogkwalitatieve manier quasi alles (laten) realiseren: kleine en grote verbouwingen, residentiële en commerciële gebouwen, alleenstaande woningen en rijwoningen, aan-, op- en inbouw, gewelven en (tussen)vloeren, overspanningen en daken. Het nieuwe bouwsysteem is kleinschalig, flexibel en buitengewoon eenvoudig, en toch staat het garant voor comfort, duurzaamheid en weinig energieverbruik.  

    Maatstabiel, water- en luchtdicht: De Systimber-methode bestaat uit balken in massief vurenhout die om de 150 mm voorzien zijn van gaten met een diameter van 22 mm. Het doorboren van de balken gebeurt in vzw Zonnehoeve Production, een beschutte werkplaats die is gespecialiseerd in houtverwerking. De balken zijn uit voorraad leverbaar en worden, samen met alle benodigdheden, geleverd in de vorm van een all-in-onepakket. Hiermee kunnen schrijnwerkers direct aan de slag om gelijk welk plan te realiseren.

    Op de werf worden de balken op de gewenste lengte gezaagd en verticaal aan elkaar gekoppeld door middel van 2 à 3 stalen bouten per balk. Op die manier kunnen zowel vloeren, wanden als daken worden samengesteld. De bouten doen dienst als afstandhouders en tegelijk vangen ze de zettingen van het hout op. Dankzij de bouten kan elke balk afzonderlijk krimpen en uitzetten, terwijl de totale afmeting van het dak-, vloer- en wandpaneel dezelfde blijft.

    De twee flexibele epdm-dichtingsstrips die in elke balk zitten geïntegreerd, zorgen ervoor dat de constructie perfect water- en luchtdicht is en dat ook blijft. Volgens proeven van het TCHN (Technisch Centrum der Houtnijverheid) haalt de Systimber-houtschakelbouw op het vlak van water- en luchtdichtheid de beste klasse. Voor elektrische leidingen bestaan er speciale balken met een geïntegreerd leidingenkanaal dat kan worden afgesloten met een verwijderbare deklat. In gesloten toestand heeft een ‘electrobalk’ hetzelfde uitzicht als de overige balken. De bijgeleverde ankers houden de balken 15 mm boven de betonplaat. Aan de binnenzijde worden de voegen afgedicht met een zwelband, aan de buitenzijde met krimpvrije mortel.

    Snelle, meccanosimpele opbouw : De opbouw van een Systimber-gebouw is zo eenvoudig als een meccano en gaat bijgevolg bijzonder vlot. Alle nodige onderdelen en gereedschappen komen op de werf toe in de vorm van een bouwpakket: de houten balken, de bouten, de ankers voor de bevestiging van de balken aan de betonplaat, en een noppenliniaal die ervoor zorgt dat de zaagsnede altijd perfect in het midden van twee rasterboringen zit.

    Twee schrijnwerkers, met standaard handgereedschap en een afkortzaag, kunnen per dag 100 vierkante meter zagen en monteren. Dat betekent dat ze in één week de muren, vloeren en daken van een middelgrote eengezinswoning kunnen monteren. Een kraan is overbodig. De lichtheid en goede hanteerbaarheid maken het systeem ook bij uitstek geschikt voor bestaande woningen en voor bouwplaatsen met weinig manoeuvreerruimte.

    Geen directe afwerking nodig: De vurenhouten balken zijn al aan twee zijden afgewerkt met een melkwitte lazuur. Na installatie van de nutsvoorzieningen kan de constructie dus direct worden bewoond. Een binnenafwerking met pleisterwerk of verf is niet nodig. Aan de buitenkant zijn alle soorten isolatie en gevelafwerking mogelijk, maar deze werken zijn niet onmiddellijk noodzakelijk en kunnen worden gespreid in functie van de budget.

    Al een Demopaviljoen in De Pinte : Met de Systimber-houtschakelbouwmethode werd al in de Pinte een Demopaviljoen opgetrokken. De montage daarvan is te zien op www.systimber.com.

    De Demowoning is een schoolvoorbeeld van minimalistische architectuur. Er zijn geen bijkomende draagbalken te zien, noch in de nok noch boven de vensteropeningen. Zowel de vloeren als de wanden en het dak zijn met de Systimber-methode gebouwd. In het Demopaviljoen is het aangenaam koel in de zomer en lekker warm in de winter, en toch is er geen bijkomende isolatie. Het comfortabele binnenklimaat is louter te danken aan de unieke eigenschappen van de houten Systimber-constructie. Geïnteresseerden die het Demopaviljoen willen bezoeken, kunnen een afspraak maken via info@systimber.be

    De Houten Kop gaat naar een Belgische houtprofessional (een zelfstandige of een bedrijf uit de houtsector) die zich het voorbije jaar liet opmerken met een innovatief product, een vernieuwende techniek, een originele toepassing of een inspirerende houtrealisatie. De jury moest dit jaar een keuze maken uit 50 genomineerden.

    De uitreiking van de Houten Kop is dit jaar toe aan zijn vierde editie. In het verleden ging de felbegeerde trofee al naar Demonie Hout (voor een bouwconcept met hout en Unilin-isolatie) en Parket Vandenberghe (voor een prachtig parket met pied-de-poulemotief). Vorig jaar ging het houten kunstwerkje – een ontwerp van de firma Alinhout – naar de Bouwonderneming Wyckaert uit Gent, voor de realisatie van het Bezoekerscentrum Haven Gent, een gebouw met een bijzondere architectuur en met heel veel hout.

     







    29-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen kokette kunst en knappe kitsch

    Klaar voor een heuse ontdekking? Een nieuwe wereld die voor je opengaat? Ontdek de rugzakjes en etuis van De Kunstboer; een ware streling voor het oog!

    Pure nostalgie: Doen deze opvallende prints je ook weg dromen naar vroeger? De tassen en etuis van De Kunstboer zijn niet alleen mooi maar ook nog eens oerdegelijk!‘ Stand out ’en differentieer jezelf van anderen met een tas van De Kunstboer op je schouder!

    Deze kleurrijke squarebags fleuren je dag meteen op! Ze zijn door hun formaat niet alleen handig in gebruik, maar ook de materiaalkeuze kunstleer maakt van deze tas een topper. De chromen gespen en glitterende, gouden piping maken het plaatje compleet. Ideaal voor kleine mevrouwtjes die net als mama willen zijn. [25x25x10] €29,95.

    Draag je liever je tas op je schouders? Geen probleem voor De Kunstboer. Naast het handzame formaat is ook de lange, brede schouderband een reden om voor dit exemplaar te kiezen. Deze werd immers extra versterkt met nylon en snijdt niet. [29x21x12] €31,95(flowers) €39,95(paard)

    De rugzakjes van De Kunstboer worden gemaakt van oersterk canvas. Noodzakelijk, want je favoriete tas, die moet tegen een stootje kunnen. Dat de tas ook voor lange tijd mee kan, bewijzen de lange, verstelbare schouderbanden. Verwacht je binnenin nog aan een verrassing: een bekerhouder! [24x24x10] €21,95 € - 33,95

    Op zoek naar een nieuwe toilettas? Misschien is de Goldhorse versie wel iets voor jou? Het hoogglans materiaal doet de kleurrijke print prachtig uit komen. Extra handig? De ophanglus aan de zijkant. [23x16x9] €14,95. Beperk je echter niet tot toilettas. Deze ruime, multifunctionele etuis kan je namelijk ook gebruiken als make up tasje, schooletui ‘and what not’. De voorkant bestaat uit scherp bedrukt katoen terwijl de licht gefoamde binnenkant de inhoud beschermt. [24x17x2] €14,95

    Meerinfo: www.manchild.be

    Dit Nederlands merk, in 1993 opgericht door kunstenaar Jim Boer, ontwikkelt een prachtige collectie tassen, (kinder)rugzakken, etuis, kinderkleding en accessoires. De collecties 'gepimpte' tassen die Jim sinds 2006 achter de naaimachine in de winkel maakte sloegen zo goed aan dat De Kunstboer snel uitbreidde. De typische stijl van De Kunstboer valt te omschrijven als humoristisch, excentriek, hilarisch, nostalgisch en kitscherig.

     





    28-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DigiGo, de wannahave van 2015 voor smarties

    Voortaan delen ze alles met DigiGo

     

    Smarties van nu opgelet. Dit najaar is investeren in slim speelgoed het credo, een cadeau waarmee ze alles bij de hand hebben en alles kunnen. Zo’n wannahave is DigiGo, de coolste gadget van 2015. Een serieuze mini tablet in pocketformaat, met een 4.3 kleuren touchscreen, waarmee kids via WiFi spraak- en tekstberichtjes delen. Of foto’s, stickers en tekeningen.

    En met DigiGo kan nog meer! Naar muziek luisteren, foto’s en video’s (180 graden draaibare lens, meer dan 50 gekke effecten) maken en spelletjes spelen bijvoorbeeld. Dankzij het 4GB interne geheugen (ook weer uit te breiden met een Micro SD kaart naar 36GB) is de slimme pocketversie tablet onvermoeibaar.

    Met DigiGo krijgen ze meteen 10 ingebouwde apps en twee gratis downloads uit het grote aanbod apps op Explor@ Park. Ingebouwd is de oplaadbare Li-Polymeer accu. De gadget van het jaar wordt geleverd met een adapter, twee pennen en een polsbandje. DigiGo is bedacht en ontwikkeld voor smarties van 4 tot 10 jaar en kost € 89,95. Advies verkoopprijs: VTech DigiGo € 89,95.





    28-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christmas by Betjeman & Barton: onderdeel van uw eindejaarsmenu

    En toen was het Kerstmis… Een subtiele mengeling van Chinese en Ceylan-thee, met aroma’s van karamel, vanille, appel, amandel en In het teken van de magie van Kerstmis nodigt BETJEMAN & BARTON u graag uit om u te verheugen op de eindejaarsfeesten. Het is de ideale gelegenheid om samen met de mensen die u dierbaar zijn te genieten van enkele heerlijke momenten rond een kop thee. Laat u dus verleiden door de speciale kerstselectie en maak thee tot een essentiële olie van gember met goudsbloemblaadjes en gehakte amandelen. Een thee die herinnert aan de traditionele Engelse kerstpudding..

    Een dag om te feesten

    Vruchten, bloemen en kruiden: een feest! Op basis van Chinese en Ceylan-thee combineren kaneel en peper hun kruidige noot met sinaasappel, rode bessen en vanille-aroma. Zonnebloem en rode rozenblaadjes geven een extra kleurige toets aan dit goed voorbereide en veelbelovende feest.

    Kerstthee

    De Christmas Tea heeft zijn naam niet gestolen, want het is een feestelijke thee. Karamel, sinaasappel en marasquin – drie warme aroma’s – worden gecombineerd met Chinese en Ceylan-thee, alsook sinaasappelschil en stukjes ananas, om een warme en suikerzoete sfeer te creëren. Een thee voor onder de kerstboom.

    Sterrendoos

    Hang ze in uw boom of zet ze ter versiering op uw barokbuffet, laat de kinderen ze openen en ontdekken wat er in onze doos met Christmas mengeling zit. Wie heeft die daar gezet? De kerstman wellicht…

    Een mooi verhaal

    Een buitengewone cocktail van aroma’s… Hoe kan men verse vijgen, bergamot, citroen, lotus en Pitanga samenvoegen en combineren? Hoe ze sublimeren met een mengeling van Chinese en Ceylanthee, doorspikkeld met veelkleurige korenbloemen? Dat is een geheim, maar vooral een mooi verhaal.

    Op zoek naar de allerbeste en uitzonderlijke kwaliteit

    Dat het verhaal van het Huis al meer dan 95 jaar duurt, komt omdat thee bij Betjeman & Barton heilig is. In de loop der jaren heeft het familiebedrijf de expertise en knowhow verworven die ervoor zorgt dat het uitzonderlijke thee kan aanbieden, als een heuse schat die in diverse vier- en vijfsterrenhotels overal ter wereld geserveerd wordt (Hôtel de Crillon, George V en andere hotels van de Four Seasons-keten, Shangri-La, Park Hyatt, Sofitel...). Bij Betjeman & Barton bezoeken de aankopers theeplantages over de hele wereld om enkel de thee van de beste plantages te selecteren. De verschillende soorten zijn afkomstig uit de vier windstreken, maar elke thee begint met een drastische selectie, zodat hij kan beantwoorden aan de verwachtingen van het merk en de eisen van de klanten.

    Bij de los verkochte theesoorten biedt Betjeman & Barton tijdelijke, zeer uitzonderlijke variëteiten die afkomstig zijn van domeinen van kleine producenten. Elk lot – hoe klein het ook is – heeft zijn eigen verhaal en dat draagt het Huis trots en al te graag uit. Te koop in de BETJEMAN & BARTON corner (naast Tea & Eat) in het Woluwe Shopping Center.

    Tel. 02/770 99 70 - Saint-Lambertusstraat 2002 in 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe.





    27-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudejaarscruise 2015 begin het feest aan boord!

    P&O FERRIES ZEEBRUGGE: 2016 komt er met rassenschreden aan maar voor het zover is vieren we eerst nog Oudejaarsavond. Daar kijken we met zijn allen naar uit en ieder jaar willen we er iets speciaals van maken.

    Voor een heel bijzonder en onvergetelijk oudjaar kunnen we deze keer bij P&O Ferries terecht. De ferrymaatschappij pakt deze jaarwisseling uit met een super aantrekkelijke aanbieding, een fantastische Oudejaarscruise in Zeebrugge. Ben je op zoek naar een originele manier om het nieuwe jaar in te zetten, dan is deze ‘kers op de taart van P&O Ferries’ de beste formule.

    Op de cruiseferry Pride of York wordt er gefeest, met een aperitief, lekker eten en live entertainment. Als het weer meezit vaart de ferry rond middernacht langs de Belgische kust. Familie en vrienden vieren feest tot diep in de oudejaarsnacht en dan wacht een heerlijk bed om van het feestgedruis te bekomen. Je hebt dus geen BOB nodig om thuis te geraken want tijdens de overgang van 2015 naar 2016 is de kapitein van de ferry jouw betrouwbare BOB. Voor € 149 per persoon kun je deze cruise meemaken.

    Deze prijs omvat: Aperitief (glas Prosecco), oudejaarsdiner in buffetvorm, halve fles wijn, live entertainment, overnachting en ontbijtbuffet en gratis parkeren bij de P&O Ferries terminal. Voor een beetje meer luxe en een extra € 50 per persoon, boek je een VIP-pakket. Je overnacht dan in een luxueuze hut en je dineert en ontbijt in het ‘à la carte’ restaurant. Info en reservatie: www.poferries.com/oudejaarscruise en tel. Nr. 02 808 50 24

    26-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.val Thorens opent seizoen op 28 november

    Ondanks alle inspanningen voor de lancering van het wintersportseizoen op 21 november, is het momenteel door de weersomstandigheden niet mogelijk om het skigebied te openen op het kwaliteitsniveau dat Val Thorens zijn klanten wil bieden. Daarom heeft Val Thorens de moeilijke maar weloverwogen beslissing genomen om de opening uit te stellen. Het skigebied heet alle wintersport fans van harte welkom op zaterdag 28 november!

    Deze verschuiving van de openingsdatum is het gevolg van verschillende factoren die de situatie moelijker gemaakt hebben:

    -     Ondanks dat er sinds september al sneeuw gevallen is in Val Thorens, met een totaal sneeuwdek van meer dan 50 cm, zijn de bergen de afgelopen drie weken geconfronteerd met veel warmere temperaturen dan gemiddeld.

    -     Deze bijzondere situatie wordt nog versterkt door het feit dat er vanaf komende vrijdag hevige sneeuwval wordt verwacht in de hoger gelegen delen van de bergen. Hierdoor wordt het lastiger om de extra activiteiten op het gebied van vermaak te organiseren die al vanaf 12 november op de planning stonden en wordt ook de toegang tot het skigebied bemoeilijkt. Tevens heeft de pistedienst minimaal 4 dagen nodig om het skigebied te prepareren en de veiligheid te garanderen, ondanks de verdubbeling van het personeel in het gebied.

    Wij zijn ons ervan bewust dat vele ski liefhebbers teleurgesteld zullen zijn door deze beslissing, maar door het uitstellen van de opening met een week kunnen we een opening bieden die veel beter aan de verwachtingen van de vele ski liefhebbers voldoet.

    Het weekend van 28 en 29 november zal in het teken staan van de officiële opening van het winterseizoen in een gezellige sfeer en tijdens dit weekend zullen tevens de Rock on Snowboard Tour en de Freegun Snowscoot Tour plaatsvinden. Wintersport fans kunnen volop profiteren van de besneeuwde hellingen, gratis het nieuwste snowboard materiaal uitproberen en aan talrijke activiteiten deelnemen.

    Skipassen en accommodaties welke vooraf gereserveerd zijn voor het openingsweekend zullen terugbetaald worden of kunnen omgeboekt worden naar het weekend van 28 november. Gasten van het skigebied kunnen hiervoor contact opnemen met de accommodatie of met Val Thorens Reserveringen.

    25-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek met Star Clippers de mooiste parels van de Middellndse zee

    Vanaf april tot oktober 2016 varen de legendarische vier- en vijfmasters van rederij Star Clippers opnieuw over de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee. Tijdens deze cruises ontdek je de meest legendarische havenplaatsen met een interessante geschiedenis. Alsook enkele pittoreske Italiaanse haventjes die een schitterend decor zijn voor een zeilavontuur.

    Het is intussen bekend waar Star Clippers voor staat: een combinatie van service, avontuur en traditie, groot comfort en dito voorzieningen op de mooiste zeilschepen van de wereld. Welkom op de Royal Clipper, Star Clipper en Star Flyer.

    Star Clippers 2016: De mooiste parels van de Middellandse Zee!

    1. Malta: Een eiland met zevenduizend jaar geschiedenis waarvan je de sporen kunt volgen in musea, archeologische plaatsen en sfeervolle dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan. Volg dat spoor en treed in de voetstappen van de apostel Paulus en van de Ridders van St-Jan die hier het christendom verdedigden.

    2. Korčula: Het Adriatische eiland is als een schatkamer, rijkelijk gevuld met olijf- en wijngaarden, schilderachtige kleine dorpen. Het is de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Marco Polo en de Venetianen bouwden er de mooiste kerken en paleizen.

    3. Amorgos: Het is een fascinerend zicht als de Star Clipper het langwerpige eiland Amorgos nadert, met de bergketen die zich aftekent tegen de horizon. Amorgos is een lieflijk eiland met heuvels en valleien, ideaal om te wandelen, met prachtige baaien. En ook onderwater is er heel wat te zien, ideaal voor de duikers

    4. Istanbul: Als de Star Clipper de legendarische Bosphorus binnenvaart, staat de tijd een beetje stil. Je wordt direct ondergedompeld in een waaier aan culturen, op de grens van Europa en Azië. Wat een onvergetelijke ervaring!

    Star Clippers 2016: NIEUW !

    1. Positano: Lang geleden was Positano, aan de Amalfitaanse kust, de thuishaven van een machtige vloot. Vandaag is het een schilderachtige, chique badplaats, even ten zuiden van Sorrento. Sporen uit het verleden zie je nog in de Moorse architectuur. De straatjes van Positano zijn gezellig druk, met leuke boetieks met de hipste strandmode. Of je kan een excursie boeken naar Capri, Ischia en de Grotta dello Smeraldo.

    2. Cagliari: Is met zijn rijk erfgoed een van de best bewaarde geheimtips van Sardinië. Geniet van deze levendige stad en maak een reis door het verleden langs duizend jaar oude torens, paleizen, de kathedraal, het archeologisch museum en het kasteel.

    3. Taormina: Er zijn weinig havens die in zo’n imponerend kader liggen. In Taormina zie je in de verte de flanken van de Etna en de Ionische Zee is van een sublieme schoonheid. Het is een vakantieplaats van eerste rang in Sicilië, met veel romantiek in de gezellige stratenwirwar, vol historische getuigen met als absolute topper het Grieks theater. Niet verwonderlijk dat D.H. Lawrence en Truman Capote hier de inspiratie vonden voor hun literaire meesterwerken.

    4. Lipari: Het vulkanische Lipari is het belangrijkste eiland van de Eolische archipel. De haven is de draaischijf van het bootverkeer in de regio, het is er altijd gezellig druk.

    Geniet op een terrasje van een lekkere maaltijd. Iedere dag varen de lokale vissers er met hun kleurrijke bootjes uit, verser kan de vis niet zijn! www.starclippers.com

    Star Clippers exploiteert drie van ’s werelds grootste zeilschepen. Passagiers ervaren aan boord de romantiek van het zeilen in een relaxte omgeving en met een hoog niveau van dienstverlening. De schepen hebben ruime teakhouten dekken, zwembaden, informele diners, een gezellige Tropical Bar aan dek en een comfortabele pianobar. De schepen zijn groot genoeg om 1e klas accommodatie te bieden en klein genoeg om intieme havens aan te doen die onbereikbaar zijn voor de grote cruiseschepen. De twee kleinere schepen, Star Flyer en Star Clipper, hebben per schip plaats voor 170 passagiers tegenover 70 bemanningsleden, de Royal Clipper heeft plek voor 227 mensen tegenover 106 bemanningsleden. Door het comfort, de activiteiten en de sfeer van een privé jacht, wordt Star Clippers gezien als een van de meest vooraanstaande specialisten in de cruisebranche.

    Voor meer info en de concrete voorwaarden: www.starclippers.com of ga langs bij je reisagent.





    25-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met pruimen

    Novy ‘Expo 'Konijn met pruimen' - over koken en tafelen’

     

    Vijf designers uit vijf Vlaamse bedrijven - Johan Allemeersch, Inovation Manager bij Novy, maakt lievelingsgerecht klaar naar aanleiding van de tentoonstelling Konijn met Pruimen

    Op zondag 22 november opent in hartje Brussel de tentoonstelling Konijn met Pruimen: over koken en tafelen. De tentoonstelling, die plaatsvindt in de Design Vlaanderen Galerie, werd helemaal opgebouwd rond Tafel24, de centrale actie tijdens de Week van de Smaak 2015. Design Vlaanderen heeft voor deze tentoonstelling vijf designers uit vijf Vlaamse bedrijven geselecteerd die zich specialiseren in goed kookdesign, waaronder Novy.

    Goed kookdesign: Voor de tentoonstelling Konijn met pruimen werkte Design Vlaanderen samen met vijf designers uit vijf Vlaamse bedrijven die een hart voor koken hebben: Tupperware, Novy, Demeyere, BergHOFF en Verilin. Ze ontwerpen allemaal pannen, opbergdozen, keukenhulpjes, textiel, afzuigkappen of fornuizen op internationaal topniveau. Tijdens de expo zullen volgende producten van Novy te zien zijn: de multifunctionele werkbladafzuigkap One en de ovenlijn Pure.

    Konijn met pruimen: Altijd al willen weten wat je écht nodig hebt om konijn met pruimen klaar te maken? Boegbeeld van Week van de Smaak 2015 en foodblogster Louise De Brabandere en fotograaf Hannes Vandenbroucke werden thuis uitgenodigd bij Stefan Schöning (Demeyere), Pieter Roex (BergHOFF), Michiel Vanneste (Tupperware), Frederic Kielemoes (Verilin) en Johan Allemeersch (Inovation Manager bij Novy).

    De vijf designers schotelden hen hun lievelingsgerecht voor, waarop Louise en Hannes huiswaarts keerden met foto’s, interviews en tonnen inspiratie. Het opzet van de expo? De voorwerpen die nodig zijn om de gerechten te koken verzamelen en tentoonstellen, samen met de fotoreportages en de recepten.

    Bij Novy gaat het niet alleen om het design: Johan Allemeersch deelde maar al te graag zijn favoriete gerecht met Louise en Hannes: een stoofpotje van hert met Breydelspek. Bij de bereiding van het gerecht maakte hij gebruik van volgende Novy-producten: de multifunctionele werkbladafzuigkap One en de ovenlijn Pure. Die producten zullen te bezichtigen zijn tijdens de expo Konijn met pruimen.

    Of het nu gaat om een zesgangenmenu of een snelle hap, zonder een oven en afzuigkap is de keuken niet compleet. Bij Novy gaat het niet alleen om het design. De producten belichamen ook datgene waar Novy voor staat: kwaliteit en afwerking tot in de puntjes.

     

    One, multifunctionele werkbladafzuigkap: One is een werkbladafzuigkap en kookplaat in één, en zorgt daardoor voor architecturale vrijheid en visuele rust. Het toestel zuigt dampen en geurtjes aan de bron weg op een discrete en efficiënte manier. Door te ventileren op de meest geschikte hoogte en de concentratie van de afzuiging tot bij de rand van de kookpotten te brengen verzekert One een perfecte afzuiging van de dampen, ook bij hoge kookpotten.

    One is de ideale oplossing voor wie op zoek is naar visuele rust in de keuken en het graag snel netjes maakt na een diner met vrienden. Uniek bij Novy is dat de toren weer in de kookplaat verdwijnt wanneer je de kookplaat niet gebruikt.

    One van Novy. Richtprijs: 3 299 euro (btw en recupel inbegrepen). Gastronomische stoomoven Pure van Novy. Richtprijs (45 cm): 1 699 euro (btw en recupel inbegrepen). Multifunctionele oven Pure van Novy. Richtprijs (45 cm): 1 199 euro (btw en recupel inbegrepen).

    Pure, gastronomische en multifunctionele ovens: Het gamma Pure is volledig afgewerkt in zwart glas en heeft een lichtgebogen handvat. De Touch Control-bediening achter glas is bijzonder gebruiksvriendelijk en zorgt voor een uiterst strakke en tijdloze look. Alle elementen voor een hedendaags design kortom.

    Daarnaast biedt het ovengamma Pure voor elk wat wils: multifunctionele ovens, combi-ovens, microgolfoven, stoomovens ... Uit dat gamma koos Novy twee modellen die door Johan gebruikt werden om zijn gerecht te bereiden: de gastronomische stoomoven en de multifunctionele oven. Beide toestellen zijn 45 cm hoog, waardoor je ze mooi naast elkaar kunt plaatsen.

    Over Tafel24: De tentoonstelling sluit aan op de Week van de Smaak, waar Tafel24 (een project van Vol-au-Vent vzw, Bart Lens en Design Vlaanderen) de centrale actie vormt. Het concept draait rond samen eten en ambachtelijke creativiteit. Tafel24 staat voor één tafel, 24 tafelgenoten, 5 gastlocaties en een waaier aan publieksactiviteiten. Een tafel die ‘tafelen’ een heel nieuwe dimensie geeft. Na afloop wordt Tafel24, inclusief de ambachtelijke voorwerpen waarmee de tafel is gedekt, deel van de tentoonstelling in de Design Vlaanderen Galerie.

    Konijn met pruimen: over koken en tafelen - Van 24 november 2015 tot en met 30 januari 2016 - Design Vlaanderen Galerie - Kanselarijstraat 19, 1000 Brussel - Open dinsdag tot zaterdag van 12 tot 17 uur. (gesloten 12-12-2015, 24-12-2015 t.e.m. 04-01-2016) - Scenografie: Bart Lens - Grafisch ontwerp: Inge Rylant

     







    24-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse kerstboom uit PRFC-gecertificeerd bos

    Onder het wakend oog van journalisten en Waals Minister voor Bos en Toerisme René Collin, werd de spar geveld die de Brusselse Grote Markt siert. De boom, een geschenk van Wallonië aan de stad Brussel, is afkomstig uit een PEFC-gecertificeerd bos. Een mooi en duurzaam gebaar! De fijnspar, met een hoogte van 21 meter, werd zorgvuldig uitgekozen in het domaniaal natuurreservaat Plateau des Tailles, gelegen op het plateau van Baraque de Fraiture in de gemeente Vielsalm. De boom behoort tot een PEFC-gecertificeerd bos dat zich op 600 meter hoogte bevindt.

    De boom bevond zich dus op een plaats waar het beheer een evenwicht tussen de ecologische, economische en sociale functies van het bos nastreeft. Waals Minister voor Bos en Toerisme René Collin benadrukt de kracht van de PEFC-boscertificatie: « We moeten de verbetering van de bosbiotoop aanmoedigen. Daar ligt ook het belang van certificatie van duurzaam bosbeheer. Om de producten en diensten die de biodiversiteit ons levert de beschermen, heeft Wallonië zich sinds 1999 geëngageerd voor de PEFC-boscertificatie. Dit systeem is het best aangepast aan de lokale situatie en de karakteristieken van onze Waalse bossen. Die zijn namelijk zeer gediversifieerd. Bosbeheer moet gebeuren in een multifunctionele benadering met respect voor wie ervan leeft en voor wie erin leeft. »

    Identiteitskaart van de kerstboom: Soort : fijnspar (Picea abies) - Hoogte : 21 meter - Leeftijd: 80 jaar . Herkomst: gemeente Vielsalm. Waals gewest, domoniaal natuurreservaat Plateau des Tailles (Chanfa – Les Massotais) gelegen op het platreau van Baraque de fraiture. Hoogte: 600 meter. Site Nature 2000 en PEFC-gecertificeerd. Zijn verwijdering als ‘kerstboom’ kadert in de algemene doelstellingen van herstel en handhaving van open en halfopen plekken op de Ardense hoogvlaktes, in het bijzonder van de beschermde gebieden (wet op natuurbehoud). Het vellen van de boom heeft tot gevolg dat de natuurlijke groei van nieuwe harsachtigen wordt verhinderd, waardoor de habitats en beschermde of met uitsterven bedreigde soorten meer ruimte krijgen.

    PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is het grootste boscertificatiesysteem ter wereld. Producten met het PEFC-logo garanderen de herkomst uit verantwoord beheerde bossen. Concreet betekent dit een bosbeheer dat tegelijk economisch leefbaar, milieuvriendelijk en sociaal gunstig is. In de praktijk gaat het onder andere om het respecteren van de rechten van de lokale bevolking, het rekening houden met fauna en flora en het economisch rendabel maken van het bos. Bedrijven die PEFC-producten willen verwerken en/of verhandelen, dienen in het bezit te zijn van een certificaat, het zogenaamde Chain of Custody-certificaat. Een onafhankelijke auditinstelling ziet strikt toe op de naleving van de PEFC-criteria in de bedrijven en reikt het certificaat uit voor een periode van 5 jaar mits jaarlijkse controle. PEFC is een internationale NGO. In België is bijna de helft van de bosoppervlakte PEFC-gecertificeerd en bij de publieke bossen in Wallonië loopt dit getal zelfs op tot 98%.

     

    23-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolf Hall
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het jaar 1500, tijdens een van de woeligste periodes uit de heerschappij van Henry VIII (Damian Lewis uit Homeland), probeert de koning samen met zijn eerste vrouw, Katherine van Aragon, een erfgenaam te krijgen, maar is klaar om het op te geven. Hij heeft kardinaal Wolsey, de aartsbisschop van York, gevraagd om een annulatie van het huwelijk te bekomen. Eenmaal Rome dat weigert, weet de geestelijke onmiddellijk dat hij een vroegtijdige dood riskeert.

    Ook de twee machtigste dames van het koninklijk hof hebben hun pijlen op Wolsey gericht. Koningin Katherine wordt immers niet bepaald vrolijk van het feit dat haar maagdelijkheid op haar huwelijksnacht in vraag wordt gesteld, terwijl Anne Boleyn, de huidige minnares van de koning, nog steeds een wrok tegen hem koestert omdat hij in het recente verleden een andere romance de kiem in heeft gesmoord. Het ziet er dus slecht uit voor de kardinaal, die zich genoodzaakt ziet om te vertrouwen op de kunde van Thomas Cromwell (Mark Rylance), een zelfopgeleide man van simpele afkomst die Wolsey opnieuw in de gunst van Henry VIII moet zien te brengen.

    Cromwell zelf hecht weinig waarde aan de (te) strikte geloofsleer en machtsstructuur van de Rooms-katholieke Kerk. In het geheim spreekt hij geregeld af met een groepje aanhangers van William Tyndale (die een belangrijke rol zal spelen in de protestantse reformatie), waardoor hij een natuurlijke vijand is geworden van de loyale Thomas More, die erin slaagt om Wolsey af te schilderen als een ketter en hem te vervangen als hoofdkanselier.

    Temidden van het politieke steekspel, bezwijken Cromwells vrouw en twee dochters aan een dodelijke epidemie, maar dat weerhoudt hem niet om Wolseys plaats aan het hof in te nemen wanneer die laatste uiteindelijk wordt verbannen. Daar blijkt de koning een natuurlijke bondgenoot te zijn, maar Cromwell zal al zijn vaardigheden en kennis moeten aanwenden om tussen alle intriges, sterfgevallen en leugens staande te blijven.

    De serie : Het indrukwekkende Wolf Hall is een zesdelige adaptatie van de meermaals bekroonde romans Wolf Hall en Bring Up the Bodies, die samen met The Mirror and the Light, dat Hilary Mantle momenteel aan het schrijven is, een trilogie zullen vormen. Centraal staat Cromwell, een van de eerste mensen aan het hof van de koning die beseften dat de toekomst niet was voorbehouden aan de adel, maar wel aan handelaars en economen.

    De eerste twee romans tellen samen zo'n 1000 pagina's, maar scenarist Peter Straughan, die onder andere ook The Men Who Stare at Goats en The Debt schreef, wist die handig te distilleren naar zes afleveringen die eerder dit jaar voor het eerst werden uitgezonden op BBC 2. De keuze van de ervaren Peter Kominsky als regisseur had toen al duidelijk gemaakt dat de reeks iets grimmiger en realistischer zou worden dan gelijkaardige kostuumdrama's als The Tudors en dat is ook gebeurd.

    Oorspronkelijk zou er om te filmen uitgeweken worden naar België, maar uiteindelijk werd er toch beslist om voornamelijk op te nemen in gebouwen uit de middeleeuwen en de Tudorperiode. Dat gebeurde in onder andere Gloucestershire, Oxfordshire, Wiltshire en Kent. Verder nam regisseur Kosminsky heel wat scènes op onder kaarslicht, waardoor de hele reeks nog authentieker oogt. Al heeft een acteur als Mark Rylance, die wereldwijd wordt gezien als een van de beste Shakespearevertolkers van het moment, daar natuurlijk ook veel mee te maken.

    De reeks werd prompt genomineerd voor maar liefst zes Primetime Emmy's: die voor beste hoofdrolspeler, bijrol, regisseur, scenarist, casting en limited serie. 86% op metacritic.com - 97% op rottentomatoes.com. Genomineerd voor 6 Emmy Awards en nog eens 13 andere prijzen in hetzelfde jaar. Gebaseerd op de historische romans Wolf Hall en Bring Up the Bodies van Hilary Mantel(winnaar Man Booker Prize, National Book Critics Circle Award, Walter Scott Prize, The Morning News Tournament of Books).

    Technische fiche Releasedatum: 17 november 2015 - Speelduur: 300 minuten - Uitvoering: 2 dvd's of Blu-rays - Taal: Engels - Ondertiteling: Nederlands

    Regie: Peter Kosminsky, Scenario: Peter Straughan, gebaseerd op de romans van Hilary Mantel, Productie: Mark Pybus, Muziek: Debbie Wiseman, Cinematografie: Gavin Finney en Montage: David Blackmore, Josh Cunliffe

    Artistieke fiche : Mark Rylance: Thomas Cromwell, Damian Lewis: Henry VIII, Claire Foy: Anne Boleyn, Thomas Brodie-Sangster: Rafe Sadler, Joss Porter: Richard Cromwell, Bernard Hill: Hertog van Norfolk en Hannah Steele: Mary Shelton

    23-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas heeft besteld bij Neuhaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinterklaas is hard aan het werk om te zorgen dat alles klaar is voor de grote dag. Zoals iedereen weet, heeft de goede man veel werk voor de boeg in de nacht van 5 op 6 december. Gelukkig staat Neuhaus klaar om een handje toe te steken.

    Zoals elk jaar zal de zak van Sinterklaas ook nu weer uitpuilen van mandarijntjes en chocolade voor brave (en minder brave) kinderen. Dit jaar heeft hij bij Neuhaus vrolijke en kleurrijke figuurtjes besteld; de beroemde chocoladefiguurtjes, maar ook heerlijke figuurtjes in marsepein en ambachtelijke speculoos. En daarnaast:

    NIEUW: De guitige Kids Box

    Ben je nog op zoek naar het ideale geschenk? De Kids Box van Neuhaus is precies wat je zoekt. Een metalen cilinder in vrolijke kleuren met een Sinterklaasprint. Er zijn drie delen die elk een heerlijke verrassing bevatten: Bonbons, karamellen en chocolaatjes. Prijs: € 22

    NIEUW: Beertjes om van te smullen

    Twee schattige doosjes in de vorm van beertjes gevuld met Neuhaus bonbons en pralines vervoegen de collectie. Prijs: € 13

    NIEUW: *De adventskalender uit Brussel

    Nadat Sinterklaas vertrokken is, wachten we vol ongeduld op de Kerstman. Met een praline per dag lijkt de tijd sneller te gaan. De adventskalender van Neuhaus is versierd met Belgische motieven zoals het Atomium en de Brusselse Grote Markt. De adventskalender bevat een assortiment pralines en ludieke figuurtjes. Prijs: € 25

    Neuhaus stelt u een collectie lekkernijen in chocolade, marsepein en speculoos voor die kleine én grote kinderen zal verrukken. Collecties nu te ontdekken in de boetieks van Neuhaus.

     

     

    23-11-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!