Inhoud blog
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    14-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suske en Wiske en Lotus speculoos: een nieuw elekkernij op hoog cultureel niveau

    De twee Belgische klassiekers, Lotus Bakeries en Suske en Wiske, slaan de handen in elkaar en komen voor de dag met een gloed nieuwe heerlijkheid voor kinderen. De Lotus Speculoos Suske en Wiske dient als een krokant knabbeltje thuis of als handig tussendoortje op school.

    Elk goed verhaal start met een stel ijzersterke karakters. En laat Suske en Wiske nu net het ideale duo zijn om een nieuw avontuur aan te gaan. Ze doken vol verwondering de wondere wereld van Lotus Bakeries in en pronken nu samen met hun vrienden Lambik, Jerom en Tante Sidonia op de gloednieuwe Speculoosjes. Deze worden geproduceerd met dezelfde, gekende kwaliteit en gekaramelliseerde smaak van de vertrouwde Lotus Speculoos en – uiteraard – met heel veel liefde.

    PROFESSOR BARABAS: Al meer dan 80 jaar is Lotus Bakeries dé referentie op vlak van speculoos en in de markt van gebak en zoete koekjes. Je kan dus wel stellen dat ze de professor Barabas van de sector zijn: een vaste waarde die steeds innovatief uit de hoek komt.

    Ook Suske en Wiske vierden zopas hun 70e verjaardag en zijn niet meer weg te denken uit het culturele landschap. Als ouder denk je er waarschijnlijk nostalgisch aan terug. Als kind droom je weg bij de spannende avonturen. De striphelden behoren tot het Belgische erfgoed. Dat is zeker!

    WIST JE DAT … … er maar liefst 1.300.000 Suske en Wiske strips per jaar verkocht worden? … 2/3 Belgische huishouden speculoos kopen? … dat neerkomt op een consumptie van zo’n 400 koekjes per huishouden per jaar? … Suske en Wiske tijdens de krokusvakantie op de planken staan met een musical?

    Ingrediënten: tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palm, raap), kandijstroop, rijsmiddel (natriumwaterstofcarbonaat), sojabloem, zout en kaneel. Verkrijgbaar in handige versheidszakjes van 6 x 25 g / 6 x 7 koekjes.

    Ben jij even nieuwsgierig als Wiske? Of even heldhaftig als Suske? Ontdek dan snel deze nieuwigheid!









    14-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw 2016 - 9 : Levis Expert kan tegen een stootje

    Vingerafdrukken, vetvlekken en waterdruppels: we zien ze liever niet op onze muren. In ruimtes die het zwaar te verduren krijgen, zoals de keuken of badkamer, vallen ze echter niet zo makkelijk te vermijden. Gelukkig is er de gloednieuwe muurverf Levis Expert die vlekken geen schijn van kans geeft. Een nieuw premiumassortiment dat je toelaat voluit en zorgeloos te leven in eigen huis.

    Waarom gaan de meeste mensen met borstel en rol aan de slag? Om dat te achterhalen, voerde verfspecialist Levis een diepgaand onderzoek naar de gewoontes en behoeftes van de consumenten. Daaruit blijkt dat we een ruimte in de eerste plaats schilderen omdat we die niet meer proper vinden. Bovendien gaan we steeds vaker specifiek op zoek naar de juiste verf voor de juiste klus. Levis lanceerde daarom de nieuwe lijn Levis Expert.

    Levis Expert: voor muren die veel te verduren hebben

    Levis Expert is sterker dan standaard verf en beschermt je muren – zelfs in de keuken en badkamer – tegen dagelijkse slijtage en veelvuldig afwassen. Ook water- of vetvlekken, vingerafdrukken en vegen zijn geen match met deze nieuwe verfsoort. Het assortiment bestaat uit Expert Muur, Expert Keuken, Expert Badkamer en Expert Gevel. De verfsoorten zijn ook geschikt voor het moeilijk bereikbare plafond: zelfs met één laag zie je geen strepen of rolbanen.

    Gegarandeerd de sterkste

    Het assortiment is voorzien van een specifieke technologie waardoor de verf onder meer water afstoot in de badkamer of vuil afstoot van je gevel. Een langdurige bescherming dus, bedoeld om gemoedsrust te geven en om je weer toe te laten écht te leven in je huis. De bescherming werd getest door het onafhankelijke Coatings Research Institute. De verf van Levis Expert komt telkens als beste uit de bus in vergelijking met gelijkaardige producten van concurrerende merken.

    Morsen mag

    Levis Expert Muur voor normale ruimtes beschermt tegen vegen, stoten en vlekken. De matte verf is perfect afwasbaar en dus ideaal voor intensief gebruikte ruimtes. In de keuken heb je dan weer verf nodig die tegen spatten en vetvlekken kan. De matte verf van Levis Expert Keuken is vuilafstotend. Vlekken laten er bovendien geen sporen op na, waardoor koken een zorgeloze activiteit wordt. Beide verfsoorten zijn vijf keer sterker dan standaard verf en standaard keukenverf.

    Vocht, zeepresten en kalkaanslag in de badkamer maken geen schijn van kans met Levis Expert Badkamer. De muurverf, die twee keer sterker is dan standaard badkamerverf, behoudt zijn glans en laat zich eenvoudig reinigen.

    Voor buiten is er Levis Expert Gevel, die een langdurige bescherming tegen zon, uv, regen, wind en vocht biedt. Reinigen is geen probleem en kan zelfs onder hoge druk (tot 40 bar). Bovendien voorkomt de verf groen- en vuilaanslag én garandeert Levis een bescherming van maar liefst tien jaar. Levis Expert, vanaf € 56,05 voor 2,50 liter. Beschikbaar in wit en in talrijke kleuren op de mengmachine. Levis Expert Muur is ook beschikbaar in 8 kant-en-klare kleuren in het rek, Levis Expert Gevel in 5.

    Levis op Batibouw: dagelijks gratis advies

    Levis heeft ook dit jaar weer een inspirerende stand op Batibouw die zin geeft om zelf aan het klussen te slaan. Vanaf 10 uur kun je er bij de professionals van Levis bovendien terecht voor zowel gratis kleuradvies als technische tips per klus. Daarnaast ontdek je er de Levis Visualizer-tool, een app die je in staat stelt om zelf naar believen met kleur in je interieur te experimenteren.

    Whirlpool: de Keuken van de Toekomst 2.0

    Whirlpool, de nummer één in huishoudapparaten wereldwijd, toont tijdens Batibouw opnieuw dat het bedrijf voortrekker is op het vlak van keukens. Op de stand van het merk ontdek je de nieuwste vormgeving voor inbouwkeukenapparaten. Een paar meter verder stelt Whirlpool op de stand van èggo en Kitchen Market nog twee bijzondere nieuwigheden voor: een prototype voor de Keuken van de Toekomst en een levensecht stukje futurisme, een wasmachine en droogkast die je bedient met je smartphone of tablet.

    De Keuken van de Toekomst 2.0 van Whirlpool bestaat uit een interactieve kookplaat die tegelijk een intelligente touchscreen is. De spatwand achter de kookplaat, waarin wifi, camera en beamer geïntegreerd zitten, wordt een gigantisch beeldscherm waarop je vlot naar je favoriete blogs surft, kooktips vraagt aan je moeder en playlists samenstelt via Spotify. Maar Whirlpool gaat verder. Want wat gebeurt er wanneer je die keukencomputer in verbinding stelt met al je keukenapparaten?

    èggo, exclusieve partner: Voor de Keuken van de Toekomst werkt Whirlpool exclusief samen met èggo. Dat keukenconcern neemt in België een leidinggevende positie in met bijna vijftig winkels en 15 000 geleverde en geïnstalleerde keukens per jaar. èggo staat garant voor unieke keukens van een hoge kwaliteit, die de persoonlijkheid, de waarden en de levensstijl van zijn klanten reflecteren. Het merk is bovendien een echte trendsetter die oog heeft voor de nieuwste technologische innovaties. Logisch dus dat èggo samenwerkt met Whirlpool om de revolutionaire visie van de geconnecteerde keuken te presenteren. Hiermee sluit het merk aan bij de trend om voorwerpen interactief te maken, en bereidt het zich vandaag al voor op de nieuwe wensen van zijn klanten die steeds vaker online zijn.

    Concept wordt werkelijkheid: Lijkt deze keuken nog een ver-van-je-bedshow? Niets is minder waar. Niet alleen stellen Whirlpool en èggo tijdens Batibouw hun nieuwe conceptkeuken voor, je ontdekt er ook de eerste stappen naar een interactieve wereld van huishoudapparaten. Op de stand van Kitchen Market (Paleis 11, 405) vind je namelijk in première de wasmachine en droger Whirlpool Supreme Care, die je kunt bedienen en in de gaten houden met de 6TH SENSE LIVE-app.

    Revolutie bij witgoed: bedien je wasmachine met je smartphone: Whirlpool staat bekend om zijn vooruitstrevende technologieën die ervoor zorgen dat huishoudelijke toestellen in lijn blijven met onze hedendaagse visie op het leven. Begin jaren negentig lanceerde het merk bijvoorbeeld de 6TH SENSE-technologie. Sensoren in toestellen zorgen voor een intuïtiever, zuiniger en geoptimaliseerd gebruik van onze huishoudapparaten. Vandaag vind je ze in de hele productcatalogus van het merk. Nu gaat Whirlpool nog verder met de 6TH SENSE LIVE-technologie. Hierbij interageren toestellen niet alleen met elkaar, maar ook met de gebruiker. De 6TH SENSE LIVE-app staat daarbij centraal. De interactieve wasmachine en droogkast Supreme Care van Whirlpool zijn exclusief te ontdekken op de stand van Kitchen Market, het gloednieuwe Belgische One-stop-shoppingconcept voor de keuken, waar je op één en dezelfde plek zowel elektrische huishoudtoestellen en keukens vindt als het keukengerei van Alice Délice. Je kunt er zelfs terecht voor kookworkshops.

    Met de 6TH SENSE LIVE-app kun je huishoudelijke apparaten bedienen en in de gaten houden, waar en wanneer je maar wilt. Whirlpool biedt vanaf februari 2016 in België twee apparaten aan die met die app te bedienen zijn: de wasmachine en droogkast Supreme Care. Het instellen, starten en controleren gaat op die manier heel makkelijk. Synchroniseer de programma’s van wasmachine en droger, personaliseer ze voor je favoriete kledingstukken en leer ze optimaal in te stellen om zo tijd en energie te sparen.

     

     







    14-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes traditionele Vlaamse streekproducten krijgen erkenning

    De eerste erkenningsronde van Vlaamse traditionele streekproducten in 2016 levert zes erkenningen op. Vier West-Vlaamse tradities krijgen het Vlaamse streeklabel: Vlaamse witte en zoete haring, hoeveboter uit de Westhoek, hoevekarnemelk uit de Westhoek en glazuurspeculaas van de kust. Verder krijgt een tweede Hasseltse bakker een erkenning voor zijn Hasseltse speculaas, en Vondelmolen in Lebbeke voor Belgische peperkoek.

    Drie maal per jaar neemt de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten de erkenningsaanvragen voor traditionele Vlaamse streekproducten onder de loep. De uiteindelijke toekenning gebeurt door de sectorgroep Streekproducten van VLAM.

    Vlaamse witte haring & Vlaamse zoete haring - Aangeboden door Brugse Visrokerij Alloo

     De haringscholen in de Noordzee zorgen sinds mensenheugnis voor vis op het bord van de kleine man. Omdat er in zo’n grote hoeveelheden vis gevangen werd, was er ook nood aan bewaarmethoden zoals pekelen en roken. Het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Nederland en Noord-Frankrijk tellen befaamde haringrokerijen met elk hun specialiteiten. In Vlaanderen is deze traditie veel minder uitgesproken. De Brugse Visrokerij Alloo echter verwerkt reeds haring sinds 1885. Naast de bruine haring, die alom bereid wordt, zijn hun specialiteiten witte haring en zoete haring.

     Voor de Vlaamse witte of zoete haring heeft men “volle” haring nodig, dit is de geslachtsrijpe haring die gevangen wordt in de maanden oktober en november. De haring wordt niet gekaakt, d.w.z. dat de ingewanden niet verwijderd worden. Vandaag worden alle haringen meteen na de vangst diepgevroren, eenmaal in het bedrijf worden ze ontdooid, licht gepekeld en gedroogd. De witte haring is nu verkoopsklaar. De zoete haring of ”lammeke zoet” wacht nog een korte tijd in de rookkamer, waar hij koud gerookt wordt. Deze licht gezouten en licht gerookte haringen vragen wat handigheid bij het eten, maar staan garant voor een lekkere en duurzame maaltijd. www.blueocean-seafood.be

    Glazuurspeculaas van de kust - Aangeboden door Versbakkerij Jannick en Els

     Aan onze Vlaamse kust krijgt speculaas een extraatje: hij wordt versierd met harde suikerglazuur.

    Het versieren van speculazen kwam in zwang nadat de bakkers meer boter gingen gebruiken bij de bereiding van speculaas. Boter gaf meer smaak aan de speculaas maar dit ging jammer genoeg ten koste van de duidelijkheid van de tekening. Met al dan niet gekleurde glazuur werd dit verholpen. De suikerglazuur werd eerst vooral toegepast op grote speculazen, vanaf de jaren ’60 worden ook de kleine speculazen versierd en wordt de glazuurtekening vrijer.

    Glazuurspeculaas is een typisch verschijnsel van de kuststreek. Jannick Dewitte zet de traditie verder in zijn Oostendse bakkerij. Hij leerde de kneepjes van het vak bij leermeesters in Oostduinkerke en Middelkerke. www.versbakkerij-jannickenels.be

    Hoeveboter uit de Westhoek - Aangeboden door De Beauvoordse Walhoeve

    Vlamingen zijn sinds eeuwen grote boterliefhebbers: op de “boterham”, met speculaas of op een sneetje peperkoek hoort “goei” boter.

    De Beauvoordse Walhoeve ligt in de West-Vlaamse boterstreek bij uitstek. De vette weiden in en om Veurne zorgen voor veel en gezond gras, ideaal voor hoevezuivel. Op de Walhoeve wordt de verse koemelk licht opgewarmd en ontroomd, de room wordt geënt met zuursel en na 24 uur kan de verzuurde room gekarnd worden. Dit levert boterkorrels en karnemelk op. Hier maakt de hoeve het verschil met de industrie. Die kiest niet meer voor het procedé van verzuring en produceert dus ook geen echte karnemelk meer.

    Westhoek-hoeveboter en Westhoek-karnemelk zijn erg dankbare producten voor de keuken en worden gewaardeerd door gastronomen en professionele koks.

    Hoevekarnemelk uit de Westhoek

    Echte hoeveboter zorgt voor echte hoevekarnemelk en dat proef je. Karnemelk, keernemelk of keremelk is een bijproduct van de hoeveboterproductie. Het bijproduct was echter belangrijk volksvoedsel: de karnemelkpap met brood, met lettertjes, met kandijsuiker, … was dagelijkse kost in Vlaanderen. De Larousse Gastronomique uit 1938 maakt hier melding van.

    Op de Beauvoordse Walhoeve wordt room lichtjes opgewarmd en 24u verzuurd. Tijdens het karnen van de verzuurde room vormen zich de boterkorrels en de karnemelk. De karnemelk wordt vervolgens gekoeld tot 5°C en verpakt.

    Deze hoevekarnemelk heeft een zachte zure smaak. Je proeft trouwens nog de boter. www.beauvoordse-walhoeve.be

    Hasseltse speculaas - Aangeboden door Patisserie Verboven

     Waar in de rest van België speculaas vrij dunne koekjes zijn, kan je in Hasselt spreken van “hompen” speculaas. Deze hompen, van zo’n 50 g per stuk, zijn vers vrij mals, terwijl elders in het land geopteerd wordt voor krokante speculaasjes. Over de oorsprong van het recept bestaan veel “speculaties”. Feit is dat Hasselt een zeer eigenzinnig koekje heeft dat door verschillende bakkers in ere wordt gehouden.

     Bij Patisserie Verboven werken ze volgens het aloud recept: vader leerde het recept bij de Hasseltse patissier Cools, zoon Peter zet de traditie mee verder. Het speculaasdeeg wordt bereid met tarwebloem, donkere kandijsuiker, boter, amandelen, eieren, bakpoeder en kruiden. Na een nachtje rusten wordt het deeg in hompen verdeeld en gebakken. Patisserie Verboven bakt ook de Hasseltse speculaas voor Lekker Limburgs volgens het recept van de Hasseltse bakkersfamilie Nulens.

    Belgische peperkoek - Aangeboden als peperkoek en honingkoek door Vondelmolen

    Peperkoek als gekruide honingkoek kent vele varianten en vele tradities. In onze streken werd het recept na de Romeinse tijd waarschijnlijk bewaard in de kloosters. In de middeleeuwen is er sprake van peperkoekbakkers en zien we reglementen verschijnen voor crucoecken, lijfcoucken, zeemkoeken, kruidkoeken, zoetekoeken …. Nadat de ambachten verdwenen werden de peperkoeken gebakken bij de bakkers tot deze zich in de 19de eeuw opnieuw specialiseerden en er in heel België peperkoekfabrieken ontstonden. In het Dendermondse waren verschillende peperkoekfabrieken. De familie Borms uit Lebbeke richtte Vondelmolen op in 1867 en startte vlak na WOI met het bakken van peperkoek. Vandaag zijn er in België nog slechts 2 peperkoekfabrieken die de Belgische peperkoek volgens de oude traditie bereiden.

    Het peperkoekrecept evolueerde door de eeuwen heen en mechanisatie maakte het werk makkelijker. De basisingrediënten voor Belgische peperkoek zijn 100% roggebloem, honing of suikerstropen en kantkoek. Kantkoek zijn de “kanten” van eerder gebakken peperkoek die opnieuw toegevoegd worden om het rijpen van het moederdeeg te bevorderen. Deze basisingrediënten worden goed gemengd, het moederdeeg rust vervolgens minstens een week. Ten slotte worden de overige ingrediënten zoals bakpoeder en kaneel toegevoegd. Het deeg wordt in grote bakken gegoten en langzaam gebakken. Bij de productie van Belgische peperkoek beperkt men zich tot het gebruik van één graansoort nl. rogge en worden slechts weinig kruiden gebruikt. Er worden ook geen vetstoffen, eieren en bewaarmiddelen of kleurstoffen toegevoegd. www.vondelmolen.be

     

    .

     

     

     

     











    14-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrefour Belgium lanceert Carrefour Veggie, een nieuw en overheerlijk vegetarisch assortiment
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    5 diepvriesproducten - Een baanbrekend, overheerlijk en toegankelijk assortiment - Andere producten worden toegevoegd aan het assortiment van de slagerijafdeling

    Sinds enkele jaren vallen er op het vlak van voeding steeds meer trends te ontdekken: flexitarisme, vegetarisme … Naast ethische en ecologische overwegingen halen de aanhangers vaak ook ‘gezondheid en welzijn’ aan als reden voor hun overtuiging. Vandaag de dag willen consumenten bovendien continu nieuwe ingrediënten ontdekken en vooral variatie stoppen in hun voedingspatroon. Omdat steeds meer mensen overtuigd geraken van deze levensstijl, heeft Carrefour besloten om een 100 % vegetarisch, maar vooral overheerlijk gamma samen te stellen: Carrefour Veggie. Deze producten zijn ontwikkeld met het voedingspatroon van flexitariërs in het achterhoofd, maar voldoen ook volledig aan de criteria van vegetariërs.

    Eerst en vooral gewoon lekker! Dankzij de originele recepten kunnen consumenten hun horizonten verbreden en elke dag opnieuw heerlijke, gevarieerde maaltijden bereiden met de Carrefour Veggie producten. Burgers, balletjes en nuggets vormen moeiteloos een verrukkelijk gerecht in samenspel met lekkere groenten en peulvruchten. Er is dus echt voor ieder wat wils!

    Deze nieuwe producten liggen vanaf nu in de diepvriesafdeling van de Hypermarkten Carrefour, Markets en Carrefour Express winkels:

    Carrefour Veggie Burger met spinazie, gepaneerd, 4 x 100 g – € 4,20: Laat u betoveren door de hemelse combinatie van tarwe, spinazie en emmentaler, omhuld met een fijn laagje paneermeel en afgewerkt met krokante pompoenpitten, lijnzaadjes en uienzaadjes. Serveer er een stoofpotje van groene groenten bij om een heerlijke, originele maaltijd op tafel te toveren.

    Carrefour Veggie Burger met prei, 4 x 100 g – € 4,40: Laat u verrassen door de subtiele combinatie van boekweit, bulgur en linzen, afgewerkt met de delicate smaak van prei, een zachte toets van ui en heerlijk smeuïge emmentaler. Serveer er lekkere seizoensgroenten bij.

    Carrefour Veggie Provençaalse burger, 4 x 100 g – € 4,20: Ontdek deze originele, kleurrijke burger die de verfijnde smaak van bulgur en kikkererwten combineert met de rijke, volle aroma’s van zonnige groenten als paprika, tomaat en courgette, afgewerkt met een scheutje extra vergine olijfolie. Overheerlijk bij een salade! De komende weken doen ook deze producten hun intrede in het assortiment:

    Carrefour Veggie Nuggets, 18 x 20 g – € 4,50: Een dun, goudkleurig, knapperig laagje paneermeel, een zachte vulling en die typische nuggetsmaak … Alles wat u van traditionele nuggets verwacht, vindt u ook hier dankzij de perfecte dosering van tarwe- en erwtenproteïnen! Te serveren bij de maaltijd of als aperitiefhapje tijdens een gezellig avondje met vrienden.

    Carrefour Veggie Falafels, 30 x 17 g – € 5,95: Kikkererwten, groenten, specerijen en een vleugje koriander: al deze oosterse smaken vormen samen een heerlijk, vegetarisch gerecht. Falafels worden traditioneel samen met rauwkost in een pitabroodje verwerkt, maar uiteraard kunt u ze ook als voorgerechtje, in een salade of zelfs als aperitiefhapje serveren!

    De komende maanden breidt het Carrefour Veggie gamma ook uit naar de slagerijafdeling van de Carrefour winkels.

    13-02-2016 om 11:29 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw 2016 - 8 Blum presenteert nieuwe generatie voorraadkasten

    Of je huishouden nu groot of klein is, we hebben nooit genoeg ruimte om de voorraad kwijt te kunnen. Blum, specialist in meubelbeslag, lades, klapdeuren en opbergen, neemt dit vraagstuk onder de loep en toont op Batibouw verschillende oplossingen voor bergruimte in de (bij)keuken. Ontdek o.a. de Space Tower. Het ruimtewonder voor elk formaat keuken.

    Een gewone voorraadkast kennen we allemaal. Schapjes vol producten met natuurlijk in de achterste uithoek dat ene blikje tomatenpuree waar je net naar op zoek was. Bij een grote schoonmaak diep je producten op die de houdbaarheidsdatum al tijden zijn gepasseerd, omdat ze in vergetelheid wegkwijnden achteraan het schap. Je kunt in de traditionele voorraadkast veel kwijt, maar er moet een manier zijn om makkelijker bij die producten te kunnen en overzicht te houden van wat je in huis hebt.

    30 % meer opruimen? Een veel gekozen oplossing is de apothekerskast. Een zware deur die je in zijn geheel uittrekt met daarachter een rek waar je de voorraad kunt opbergen. Inderdaad, je kunt nu goed zien wat je in huis hebt en achterin zal je niks verliezen. Wel voorin, want kleine producten en opengescheurde zakken pasta of rijst vallen door de open draadmanden naar beneden. Het grootste nadeel is vooral dat je met dit systeem erg veel ruimte verliest en 30 % minder kunt opbergen dan in een klassieke voorraadkast of in de oplossing van Blum.

    … kies dan voor de Space Tower. Want wat is dan de oplossing? Blum presenteert op Batibouw de Space Tower. Maximaal gebruik van de opbergruimte in de kast, optimaal gebruiksgemak door de kast in te richten met lades. Je trekt de voorraad dus simpelweg lade per lade naar je toe. En met het grootste gemak, want hoe zwaar beladen ook – de geleiders lopen soepel en licht.

    Krachtpatser: De Legrabox-lades van Blum hebben slanke wanden, waardoor de volledige breedte van de kast gebruikt kan worden en ook de volledige diepte. De wanden hebben bovendien een glazen inzet aan de voor- en zijkant, waardoor de inhoud van de la goed in beeld blijft. Geen potje of blikje hoeft meer verloren te gaan. De ladegeleiders kunnen tot 70 kilo dragen, dus ook zwaardere voorraad zoals flessen kunnen opgeborgen worden. De lade loopt dan nog steeds licht en kan nog altijd maximaal uitgetrokken worden om alles binnen handbereik te hebben.

    Op maat gemaakt: Een groot gezin of hamster-neigingen? Extra brede lades leveren een paar decimeter extra opbergruimte op. Meer nog dan twee enkele kasten naast elkaar. De lades van de Space Tower zijn in veel verschillende afmetingen leverbaar, voor elk huishouden op maat. Ontdek zelf hoeveel je kunt opbergen in de Space Tower op de stand van Blum op Batibouw. Ook toont Blum opruimoplossingen voor de bijkeuken en de volledig greeploze keuken, voorzien van de laatste snufjes. Blum - STAND Paleis 11-112

    bulthaup op Batibouw: aardse kleuren en natuurlijke materialen

    Meer dan ooit vormt de keuken het hart van het interieur. Kookprogramma’s zijn een hype, met als gevolg dat we ook thuis de tijd nemen om te experimenteren en uitgebreid te kokkerellen. Een fijne plek om te koken en te eten wordt dan ook steeds belangrijker in ons interieur, en is vaak zelfs de inspiratiebron voor de rest van het interieur. Kom tijdens Batibouw bij bulthaup inspiratie opdoen en ontdek de nieuwe kleuren en materialen.

    Niet alleen is de rol van de keuken veranderd, ook haar plaats in huis is de laatste paar jaar verschoven: van weggestopt in een krappe hoek naar een centrale plek in een open kook- en leefruimte die deel uitmaakt van de woonkamer. Bulthaup kan zich helemaal vinden in die trend en ontwerpt al jaren keukens die heel geschikt zijn om meerdere woonfuncties te vervullen. De veelzijdige, cleane ontwerpen laten zich in veel verschillende woonstijlen inpassen en zijn een perfect uitgangspunt voor de rest van het interieur.

    De keuken als leefruimte: De kleuren en materialen in de kookzone worden gekozen in harmonie met het interieur. Natuurlijke materialen als hout zijn in de hele woonwereld bijzonder in trek en doen het ook goed in de kookhoek. Ze geven de strakke keuken wat extra warmte en ogen tijdloos. Echte hypes zul je bij keukens niet snel terugvinden, omdat de levensduur van een keuken hoger ligt dan die van de gemiddelde trend. De kasten krijgen ook zelden nog felle kleuren mee. Via accessoires of verf op de muren kun je accenten in de hippe tinten van het moment toevoegen. Ben je daar op uitgekeken, dan zijn die makkelijker te vervangen.

    Inspiratie van Moeder Natuur: Natuurlijke materialen en aardse kleuren zetten de toon in de interieurwereld op het moment. Hout, kurk, leer en andere warme materialen komen terug in meubels en accessoires, en gaan mooi samen met grijs- en bruintinten uit de natuur. Ook de combinatie van verschillende materialen is een tendens die je in de keuken terugvindt. Een rustige, aardse tint vormt dan een fijne basis om meer sprekende materialen als hout en graniet mooi te laten uitkomen. Een grijstint gekoppeld aan natuursteen levert een clean, minimalistisch resultaat op; in combinatie met een houten barblad ontstaat een warmer geheel.

    Nieuwe kleuren rechtstreeks uit de natuur: Bulthaup introduceert vier nieuwe kleuren voor de b3-keuken. Ook hier zie je de invloed van de hang naar natuurlijke materialen. De kleuren kiezel, flint, antraciet en platina verwijzen namelijk elk naar een steensoort die de inspiratiebron vormde voor de kleur.

    Contrast of eenheid? Naast de basiskleur van de keuken heeft het werkblad veel invloed op het einderesultaat. Ga je voor contrasterend hout of net voor laminaat in dezelfde kleur zodat het werkblad opgaat in het geheel? Esthetisch levert dat twee totaal verschillende plaatjes op. Ook praktisch hebben de verschillende materialen andere eigenschappen, wat een invloed heeft op je keuze. Weet je van jezelf dat je heel netjes bent en vlekken meteen opruimt, dan kun je vrijwel elk materiaal kiezen. Lopen er in huis ook kinderen rond en blijft een vlek wel eens wat langer zitten, dan is het verstandig om een materiaal te kiezen dat heel vlekbestendig is.

    bulthaup - STAND Paleis 11-317

     

     









    13-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De comeback van de 'culotte'

    Je dacht dat ze de kledingkoffer op de stoffige oude zolder van je tante nooit meer zouden verlaten, maar de mode blijft verrassen en de culotte timmert aan een stevige comeback. Dat was al te zien op de catwalks.

    Le Temps des Cerises heeft besloten om zijn iconische kledingstuk opnieuw in de collecties op te nemen. Bij de eerste introductie was het meteen een must-have voor alle fashionista’s, die de trend gretig oppikten.

    De geüpdate versie vertoont dezelfde kleurvervaging als de eerste culottes, maar ze wordt gedragen met een kimono met een riem in de taille. De omgekeerde zomen zijn niet gestikt, wat de vintage look van het iconische kledingstuk in de verf zet.

    Gaastra:

    Met de gekledere lijnen Yachtclub en Sailmaker staat de nieuwe Lente/zomer collectie 2016 van Gaastra in teken van vernieuwing.

    Yachtclub: Oude klassiekers zoals de Mariniere en de Peacoat worden in vele variaties opnieuw uitgevonden. De klassieke look wordt vertaald in een heldere uitstraling waar kaki en grijs tinten zijn toegevoegd aan de blauw en witte basis. De nautische pop accentkleuren lighthouse rood en tango oranje zorgen voor de klassieke look.

    De ambacht van Gaastra’s geschiedenis en het erfgoed van klassieke jachten komt duidelijk naar voren in de Sailmaker lijn. De collectie bestaat uit indigo tinten en verweerde en sun faded stoffen. Gedempte tinten in een combinatie van poeder pastels in roze, groen en blauw geven de Sailmaker collectie een casual en tijdloze look.

    Bench:

    Bench en de aankomende Britse artieste Jess Glynne (bekend van hits Rather Be, My Love, Right Here,...) stellen samen een capsulecollectie voor. De collectie bevat items om je nonchalant of stijlvol te kleden, 24 uur per dag – precies op maat van Jess’ drukke agenda.

    Klassieke, stijlvolle zwarte outfits worden opgefrist met opvallend elektrisch blauw en metaalachtig goud. De collectie bestaat uit 15 elegante kledingstukken, gaande van een omkeerbaar cropped bomberjack met vleermuismouwen in blits goud over een turquoise crop top met all-over logoprint tot een nauwsluitende jumpsuit. De unieke samenwerking belooft het meest geslaagde huwelijk tussen mode en muziek van het seizoen te worden.

    De collectie is beschikbaar in de winkels vanaf 21 maart 2016.

    IDEAL BEAUTY: DE PLAYTEX-REVOLUTIE

    De eerste beha zonder beugel die comfort, ondersteuning en een mooie borstvorm combineert. Vrouwen verwachten comfort en ondersteuning van hun beha, een zeldzame combinatie. Studies onder consumentes die vooral op zoek waren naar steun wezen uit dat zij overwegend beha’s met beugels kochten. Deze bieden wel steun en doen hun borsten mooi uitkomen, maar met die keuze boeten zij behoorlijk aan comfort in. Beugels zijn de voornaamste bron van ergernis in een beha. Voortbouwend op zijn ervaring met steunverlenende lingerie ontwikkelde Playtex als antwoord Ideal Beauty, een ware revolutie voor iedereen die steun, comfort en vrouwelijkheid wenst te combineren.

    Playtex Ideal Beauty is een beha zonder beugel met een unieke (gepatenteerde) constructie, geïnspireerd op de techniek van hangbruggen. Hij biedt 360° steun, weergaloos comfort en corrigeert de vorm van de borsten in een moderne, vrouwelijke stijl. Dat is te danken aan de schouderbandjes die hun aanzet hebben onder de borst, een ultrazachte en nauw omsluitende microvezelstof die het figuur mooi doet uitkomen en een versmelting van de cups met het rugstuk, waardoor de borsten omhoog en naar het midden worden geduwd.

    De lijn is verkrijgbaar in paarlemoerkleur, beige en paars bedrukt voor de beugelloze beha en midislip.

    SUN68

    Na AW15-16 staat ook het SS16 seizoen in het teken van de tiende verjaardag van het Italiaanse label SUN68. Met een distributie van ruim een miljoen stuks per jaar in meer dan 1400 verkooppunten is het merk één van de sterkst presterende bedrijven in Italië. Gedurende de afgelopen 10 jaar wist SUN68 een sterk merk neer te zetten dat stijl en commercieel succes combineert en dat alles begon met een vintage polo shirt.

     











    13-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw 2016 - 7 Manutti, buitengewoon buitenleven

    Kleur als rode draad voor de nieuwe collecties loungecomfort

     

    Elk jaar verrast Manutti buitenliefhebbers met nieuwe ideeën op maat, om volop te genieten van dolce farniente. Deze keer herbekijkt het Belgische merk enkele iconische collecties, met kleur als rode draad. De Franse ontwerper Lionel Doyen stapt mee in dit eigentijdse verhaal en brengt KUMO, een stijlvol sofaconcept maar ook een kleurrijk stukje poëzie. Verken de zachte tinten, de naturelle nuances of de levendige kleuren en combineer voor een buitengewoon buitenleven.

    Kumo – luchtig design: De nieuwe loungesofa Kumo – Japans voor wolk – heeft zijn naam niet gestolen. Met dit speelse concept presenteren Manutti en ontwerper Lionel Doyen een heel puur en luchtig design. Daarbij kan je de twee modules en poef van Kumo opstellen hoe je wilt, zowel binnen als buiten. Zo creëer je een stijlvol ziteiland op je terras, een comfortabele lounger aan het zwembad of een intieme relaxhoek in je tuin. Van perfect zitcomfort ben je overal zeker, dankzij de verstelbare arm- en rugsteunen. De zachte kussens, in alle vormen en formaten, maken het comfort compleet. De verwisselbare hoezen zijn er in tal van kleuren, van ‘toon op toon’-combinaties tot opvallendere contrasten.

    Zendo, Loop & Liner – eigentijdse elegantie op je terras

    Zendo staat simpelweg voor zalig zitten, zowel buiten als binnen. Manutti verrijkt deze unieke zitervaring met de nieuwe buitenstoffen Lotus Smokey en Lotus Sparrow, twee natuurlijke en trendy tinten die de eigentijdse vormgeving van de collectie in de kijker zetten. Gecombineerd met een gepoederlakt frame in wit of lava straalt Zendo puur design uit.

    Nieuwe afwerkingen voor Loop: Loop brengt elegantie op je terras. De stapelbare stoelen, met of zonder armsteun, kleuren trouwens even mooi je interieur. Manutti maakt de collectie verrassend compleet met extra kleuren zoals Lotus Smokey en Lotus Sparrow.

    Liner, tijdloze elegantie: De collectie Liner staat stuk voor stuk voor functioneel design. Op het terras van een appartement, aan het zwembad, in een kuuroord of loungehoek,… deze stoelen passen zich aan elke omgeving aan. De tijdloze vormgeving heeft een eigentijdse uitstraling en de stoffen, in gedempte kleuren en met een stiksel in bijhorende tint, brengen extra elegantie. De frames, in gepoederlakt aluminium, maken de stoelen vederlicht.

    Mood & Echo – zalig zitten

    Mood, een lichtgewicht: En of Mood je in de stemming brengt ! Deze comfortabele stoelen, in zowel hoge als lage versie, ogen licht en luchtig. Het lijkt zelfs of de ultralichte frames bijna doorzichtig zijn. Mood past ook in elke omgeving: in de tuin of gewoon gezellig binnen, verweven in een hedendaagse of zelfs klassieke stijl. De zitting in gevlochten synthetische vezel (in de nieuwe kleur hazelnoot) en het vederlicht frame in roestvrij staal (in wit of lava) zorgen voor een puur en tijdloos design.

    Echo, van stoel naar fauteuil: Nieuwkomer in de Echo-collectie is de 1-zit, die vlot vintage elementen met een eigentijdse look combineert. Resultaat is een elegant design én een ongekend zitcomfort, dankzij de hoge, gebogen en rechthoekige ruggensteun. Ook de stevige maar soepele zitting in geweven koordstof – nieuwe uitvoering, in zilver of brons – draagt bij tot urenlang relaxen. Echo laat zich gemakkelijk stapelen met een frame in gepoederlakt aluminium in wit of lava.

    Manutti Outdoor Lighting & Ambiance

    Zoals sterren uit de hemel vallen, zo ook kan je de lamp Twilight willekeurig in je tuin plaatsen. De elegante lijnen creëren een stijlvolle look, door de jaren zeventig getekend. Het diffuse en discrete licht dompelt je tuin en terras in een loungesfeer. Simpel in al zijn eenvoud, geeft Twilight elke buitenruimte rust en stijl. Ook de buitenkaarsen Flame geven je terras een warme, subtiele gloed. De houders zijn verkrijgbaar in gepoederlakt aluminium in wit of lava, en met een basis in iroko-hardhout. Speel met de verschillende hoogtes en creëer je eigen compositie voor een warme welkomsfeer.

    Multifit Lounge Table Mood: De collectie Mood blinkt voortaan nog meer uit in veelzijdigheid. Zo voegt Manutti een extra werkblad in Iroko toe en twee nieuwe framekleuren, lava en wit. De loungetafel past daardoor eindeloos goed bij de verschillende collecties van Manutti.

    Novy: dampkappen krijgen nieuwe vormen

    De keuken als leefruimte wordt steeds verfijnder afgewerkt. Met oog voor detail presenteert Novy tijdens Batibouw dampkappen die de eenheid tussen woonkamer en keuken versterken. Ontdek Cloud, Mood en One: uiterst efficiënte damp- en geurverwijderaars, en tegelijk sfeerobjecten die architecturale vrijheid schenken.

    Mood – dampkap én verlichtingsarmatuur: De grenzen tussen woonkamer en leefruimte vervagen. Novy speelt hierop in met toestellen die hun functionaliteit verbergen in een bijzonder ontwerp. Mood van Novy bijvoorbeeld is niet alleen een gependelde dampkap, maar ook een verlichtingsarmatuur en sfeermaker. Met zijn verfijnde vormgeving en bijzonder stille werking een opvallend onopvallende dampkap. Mood kwam tot stand in samenwerking met productdesigner David Pas, voor het 5x5-project van Designregio Kortrijk. Het prototype viel te bewonderen tijdens de designbiënnale Interieur 2014. Tijdens Batibouw 2016 ontdek je het gefinaliseerde ontwerp. Uitgangspunt van Mood is een dubbele functionaliteit - verlichten en afzuigen - wat perfect past bij de trend in interieurarchitectuur om de grenzen tussen woonkamer en keuken te laten vervagen.

    Veelzijdig verlichtingsobject: Mood is uitermate geschikt om boven een kookeiland te laten pendelen, waarbij de onaandachtige bezoeker niet zal merken dat het om een dampkap gaat. Mood is dan ook een veelzijdig verlichtingsobject. Je kunt niet alleen de lichtintensiteit van de energiezuinige ledstrips laten variëren, je hebt ook de keuze tussen een koud functioneel wit licht of warme, sfeervolle wittonen. Fijn detail: de Soft On/off-toets zorgt voor het geleidelijk in- en uitschakelen van de verlichting.

    Krachtige, maar stille dampkap: Naast verlichtingsobject is Mood ook een krachtige, maar toch bijzonder stille dampkap. Achter zijn strakke look gaat een ingenieuze techniek schuil. Aan beide kanten van de dampkap nemen filters alle vetdeeltjes op. De filters bovenaan in de dampkap absorberen alle geurtjes en dampen en brengen ze gezuiverd terug in de keuken. Die recirculatietechniek maakt een afvoer naar buiten overbodig, waardoor er minder warmteverlies ontstaat en je ook minder energie verbruikt.

    Cloud – Ultravlakke dampkap die met je mee verhuist

    Gloednieuw van Novy is de ultravlakke dampkap Cloud. Waar de IT-cloud ons connecteert met alles en iedereen ter wereld, maakt Cloud ons extreem flexibel. Deze dampkap verhuis je eenvoudig mee van woning tot woning en kun je dankzij de recirculatietechniek zowat overal monteren. Ideaal ook voor kleinere ruimtes. Eenvoud en discretie: De fijne vloeiende belijning en het strakke design van Cloud zorgen voor een zuivere vormgeving. Dankzij zijn hoogte van amper 7,9 cm oogt deze dampkap bovendien heel subtiel en blijft er ruimte voor een originele keukenplanning. De dampkap heeft geen afvoer naar buiten, maar werkt met recirculatietechniek. De vernuftig ontworpen aerodynamische binnenkant garandeert dat alle dampen eenvoudig naar de vet- en geurfilters stromen. De dampkap filtert dan de kookdampen, geurtjes en vetdeeltjes, en brengt ze daarna schoon terug in de ruimte. Cloud heeft bovendien ook een bijzonder stille werking. Dat kan doordat de twee motoren ingenieus verwerkt zitten in een silent body.

    Sfeerhemel: Cloud brengt ook de nodige sfeer in de keuken. De subtiele ledstrip in de volledige contour van de dampkap past zich, net zoals Mood, aan de stemming van het moment aan. Naast een perfecte lichtspreiding van het kookoppervlak schep je met de juiste hoeveelheid licht de juiste sfeer voor, tijdens en na het koken.

    Flexibel: Cloud laat zich, op voorwaarde dat er stroomvoorziening is, om het even waar plaatsen aan het plafond, op minimaal 0,5 meter van de muren en tot 1,6 m van de kookplaat. Je hoeft geen vals plafond te voorzien, waardoor de keuken een ruimer gevoel krijgt. Door zijn eenvoudige installatie is Cloud ook eenvoudig te verhuizen. Een grote troef in landen waar de dampkap niet zo ingeburgerd is.

    One: Dampkap en kookplaat in één

    Nu we vandaag steeds vaker een verschuiving zien naar keukeneilanden en open keukens, willen we ook meer planningsvrijheid in onze keukenarchitectuur. Een van de antwoorden daarop is One van Novy. Dit is een dampkap en kookplaat in één, wat zorgt voor visuele rust in de keuken. One betekent niet het einde van de afzuigkap zoals we die vandaag kennen. Wel is het een oplossing voor wie op zoek is naar visuele rust in de keuken en het graag snel netjes maakt na een diner met vrienden.

    Werkbladdampkap voor doeltreffende dampverwijdering: One is een kookplaat en dampkap in één. De ventilatietoren zit centraal gepositioneerd in de inductiekookplaat, efficiënt tussen de potten en pannen in. Zodra je begint te koken, komt de toren tevoorschijn om geuren en dampen stil en doeltreffend weg te zuigen. Gedaan met in de dampen te moeten koken. Uniek bij Novy is dat de toren weer in de kookplaat verdwijnt wanneer je de kookplaat niet gebruikt. Dat creëert visuele rust in de keuken en maakt schoonmaken eenvoudig. De toren kan aan beide zijden dampen afzuigen, maar je kunt hem ook slechts aan een kant in werking stellen. Door te ventileren op de meest geschikte hoogte en de concentratie van de afzuiging tot bij de rand van de kookpotten te brengen, verzekert Novy een perfecte afzuiging van de dampen, ook bij hoge kookpotten. Door te kiezen voor One win je niet alleen heel wat plaats boven de kookplaat, ook onder de kookplaat ben je weinig kastruimte kwijt: Novy One heeft een geringe inbouwdiepte van amper 17,9 cm onder het glas. Dat laat nog ruimte voor bijvoorbeeld twee diepe pottenlades.

    Voor de afvoer van de dampen en geurtjes zijn er twee mogelijkheden: je kiest voor een afvoer naar buiten of voor recirculatie. Die laatste energiezuinige techniek wordt steeds vaker toegepast in energiezuinige woningen en in keukens waar afvoer naar buiten niet mogelijk is. Bovendien zorgt dit systeem voor de ultieme bewegingsvrijheid, want je bent niet meer gebonden aan een afvoer in het dak of via de vloer. Het kookeiland op wielen komt zo dichtbij.

    Wat is recirculatie? Bij recirculatie filtert de dampkap de kookdampen en geurtjes en brengt ze die schoon terug in de ruimte. Via een goed ventilatiesysteem in de keuken wordt ook het vocht afgevoerd. Novy ontwikkelde daarvoor een bijzondere monoblockfilter die werkt met waterafstotende actieve koolstofkorrels en zo snel en doeltreffend dampen en geuren filtert. Wanneer de filter verzadigd is, krijg je een seintje en kun je hem schoonmaken in de oven. De filter gaat vijf jaar mee. De monoblockfilter zit bij One makkelijk bereikbaar in de recirculatiebox in de plint. Hij is verbonden met de toren via een plat kanaal, waardoor de kastwanden op geen enkel ogenblik in aanraking komen met vocht.

    Optimale combinatie met inductie

    Om flexibel te kunnen koken, combineert Novy voor One de werkbladdampkap met de nieuwste inductiekookplaten. Die zijn uitgerust met vier octagonale kookzones (max. 3.700 watt elk), die je met een druk op de knop tot twee extra grote en krachtige zones combineert. Ideaal om bijvoorbeeld te grillen, zeker met de nieuwe grillpan. De inductiekookplaat heeft verder een discreet design. De plaat is gemaakt van opaak glas, waarbij de witte sliderbediening oplicht bij gebruik. Je kunt de kookplaat naadloos laten integreren in het werkblad of ervoor kiezen ze erop te laten monteren. One is bijzonder eenvoudig schoon te maken. Na het koken verdwijnt de toren in het glazen werkoppervlak en verwijder je kookresten in één beweging. De ventilatietoren kun je makkelijk demonteren. Zowel de filters als luchtgeleiders mogen in de afwasmachine voor een snelle schoonmaakbeurt. Zelfs de beste kok laat al eens iets overkoken. Daarom kan One tot 400 ml overgelopen vocht opvangen. Ook dit reservoir kan in de vaatwasser. Mocht het echt mislopen, dan kun je onderaan het veiligheidsluik openen.

    Eenvoudige installatie: De twee-in-eenoplossing One garandeert voor de installateur ook een eenvoudige plug-and-play-installatie in elke standaardkeukenkast. Bovendien zit de bediening van zowel de kookplaat als de dampkap geïntegreerd in een centrale bediening. One met recirculatie of met afvoer is een en hetzelfde toestel. Wil je later toch voorzien in een afvoer, dan kun je het toestel dus eenvoudig recupereren. www.novy.be

     

     

     









    12-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een record: Ierland populair als filmlocatie in 2016

    Misschien heb je in 2015 een stedentrip naar Dublin gemaakt, met eigen ogen de Giant’s Causeway bewonderd of langs de Wild Atlantic Way van de Ierse westkust gecruised. Misschien ben je zelfs al je volgende trip naar Ierland aan het plannen. Hoe dan ook, als je inspiratie wilt opdoen voor Ierse bestemmingen is een bezoek aan de bioscoop een goed idee. 2016 is meer dan ooit het jaar waarin Ierland schittert op het witte doek als filmlocatie. De gevarieerde landschappen maken Ierland tot een populaire filmlocatie, van romantische komedies tot arthouse en historische films. Ook de Belgische film ‘Broer’ bracht een bezoek aan het Ierse County Cork. Hier een ‘sneakpreview’ van de films waarbij je het prachtige Ierse landschap op het grote scherm bewondert.

    Brooklyn: Brooklyn vertelt het verhaal van Eilís Lacey, een jong Iers meisje dat in de jaren ’50 besluit om naar New York af te reizen om het avontuur op te zoeken. Als snel wordt ze verliefd, maar ze wordt gedwongen om terug te keren naar haar geboorteplaats Wexford. Wexford, gelegen in ‘het eeuwenoude oosten van Ierland’, beschikt over één van de mooiste stranden van Ierland: Curracloe strand. Het brede uitgestrekte zandstrand en het schilderachtige Ierse dorpje Curracloe vormen het decor van de film. De Ierse hoofdrolspeelster Saoirse Ronan verovert met haar Ierse charme over de hele wereld het grote publiek en is genomineerd als ‘Beste actrice’ voor een Oscar. De film ‘Brooklyn’ is voor meerdere Oscars genomineerd, waaronder ‘Beste film’ en ‘Beste aangepast scenario’.

    Broer: Een Belgische filmploeg bracht een bezoek aan het prachtige Bantry House gelegen in het Ierse Cork. ‘Broer’ speelt zich af aan de zuidkust van Ierland en is een donkere thriller over het noodlottige verhaal van een oude verloren liefde. Grace, een Ierse vrouw, wil haar affaire van 20 jaar geleden opnieuw beleven en nodigt haar Belgische minnaar uit naar Ierland te komen om de vlam opnieuw te doen oplaaien. Schijn bedriegt echter…

    Star Wars: De lijst van Ierse bioscoopfilms in 2016 is niet compleet zonder de succesvolle film ‘Star Wars, The Force Awakens’. De record brekende film heeft al door meerdere sterrenstelsels gereisd en is dit keer neergestreken in het kleine dorpje Portamagee in County Kerry. Deze plaats, gelegen langs de Ierse Wild Atlantic Way en vlakbij UNESCO werelderfgoed locatie Skellig Michael, is de ultieme filmlocatie voor ‘The Force Awakens’.

    Niet alleen bovenstaande films kozen Ierland als decor. Ierland is al jarenlang een favoriete filmlocatie voor menig filmmaker. Bezoekers van Ierland kunnen met eigen ogen zien waar kaskrakers werden geschoten zoals ‘Braveheart’, ‘Saving Private Ryan’, ‘P.S. I love you’ en de klassieker ‘The Quiet Man’.









    12-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw 2016 - 6 Zink wordt veelzijdiger en toegankelijker dan ooit

    Van verrassend creatief tot uitermate toegankelijk. Op Batibouw 2016 toont VMZINC de vele gezichten die zinken dak- en gevelsystemen kunnen hebben. Met speciale aandacht voor de 2 uitersten van die waaier. Aan de ene kant laat VMZINC tal van zinkoplossingen zien voor dak en gevel die heel concreet aantonen dat zink veel betaalbaarder en toegankelijker is dan algemeen wordt gedacht. Aan de andere kant wordt op de VMZINC-Batibouwstand, onder de noemer ‘Amazing zinc’ de meest verrassende en ongekende architecturale hoogstandjes in zink geshowd.

    Amazing zinc: De dak- en gevelsystemen van VMZINC vormen al langer dan vandaag een onuitputtelijke bron aan creatieve mogelijkheden. Door een keuze te maken uit een ruim gamma natuurlijke zinktinten enerzijds en tal van verschillende plaatsingstechnieken anderzijds, kunnen een enorme waaier aan architecturale combinaties worden gevormd waarbij met lijnen en vormen, met licht en met schaduw, met vlakte en reliëf… kan worden gespeeld.

    Maar naast de ontelbare esthetische mogelijkheden die de verschillende combinaties van plaatsingstechnieken en tinten bieden, kan een zinken dak en gevel nog zoveel meer uitzonderlijke gezichten aannemen. Het zijn precies deze verrassende zinktoepassingen die VMZINC op zijn Batibouwstand in de spotlight plaatst aan de hand van een ‘Amazing zinc’- totem.

    Want wie had ooit gedacht dat je zink kan perforeren? Met ronde, vierkante of ovale gaatjes waardoor het zink o.a. dienst kan doen als zonneschermen met een tactiele meerwaarde en een aangename lichtheid. Of dat je ook grotere elementen uit het zink kan stansen om visueel uitermate spannende muurgordijnen te creëren? Muurgordijnen die zelfs kunnen voorzien worden van schitterende motieven of tekeningen en met spannende visuele effecten, bijvoorbeeld door te spelen met zichtbare uitspringende elementen en meer verscholen vlakken. Daarnaast laat zink ook toe om een fantastische dynamiek op je dak of gevel te creëren, door te werken met variabele breedtes van de panelen bijvoorbeeld, of door te werken met horizontale, verticale en zelfs schuine lijnen. Wil je ritmischer te werk gaan, dan kan dat ook door het zink op uitgekiende plekken te plooien, streepjescode-effecten te simuleren… Of wil je een zinken gevel als sculptuur? Ook dat kan. Door te werken met verschillende dieptes van de zinken bekleding en zo je gevel van een heus 3D-effect te voorzien…‘Amazing Zinc’ prikkelt en stimuleert de architect en zorgt ervoor dat de bouwheer versteld van verbazing zal staan bij de vele creatieve mogelijkheden die zink biedt.

    Alle drempels weg: Net zoals ‘Amazing zinc’ komaf maakt met alle architecturale grenzen, maakt VMZINC op rest van zijn stand komaf met alle praktische bezwaren die bij bouwheren in de weg zouden kunnen staan tussen hun zinken droomdak of –gevel en de concrete plaatsing ervan, door heel concreet aan te tonen dat zink – sowieso al een uitstekende economische keuze omdat het een uitermate duurzaam materiaal is, een enorm lange levensduur heeft en nauwelijks onderhoud vergt en in combinatie met isolatie ook een energiebesparende bescherming biedt –door zijn drie meest betaalbare en makkelijkst te plaatsen gevelbekledingsoplossingen naar voren te schuiven: VMZ Staande naad, VMZ Overlappingsprofiel en VMZ 333 Gevelpaneel.

    Met VMZ Staande naad kan je een uniek lijnenspel in de hoogte of in de breedte creëren door te spelen met de rechtopstaande naden tussen de panelen, het VMZ Overlappingsprofiel wordt dan weer horizontaal en overlappend geplaatst en het VMZ 333 Gevelpaneel ten slotte is een systeem met voorgevormde profielen die horizontaal of verticaal geplaatst worden waardoor er als het ware een kleine groef tussen de verschillende panelen zit.

    Drie verschillende architecturale mogelijkheden dus, maar wat deze profielen gemeen hebben is dat ze alle drie verkrijgbaar zijn aan prijzen die van de meest toegankelijke zijn van alle zinken gevelbekledingen en dat ze alle drie enorm makkelijk kunnen worden geplaatst. Ze zijn uitermate licht waardoor er geen zware draagconstructie nodig is, wat een positieve invloed kan hebben op de globale prijs van een zinken gevel, en ze zijn alle voorzien van een eenvoudig tand- en groefsysteem dat de plaatsing op de werf veel sneller laat gebeuren. Opnieuw een manier om de plaatsingskosten te drukken. Reken voor VMZ Staande naad op een adviesprijs* van 80 euro per m² geplaatst, voor VMZ Overlappingsprofiel op 85 euro per m² geplaatst en voor VMZ 333 Gevelpaneel op 100 euro per m² geplaatst.

    VMZINC maakt ook deel uit van het ISOFINISH®-systeem voor geïsoleerde voorzetgevels, waarbij duurzame isolatieplaten en regelbare gevelschroeven voor een kwalitatief, doorlopend isolatieschild zorgen dat, samen met een uiterst duurzame gevelbekleding in zink van VMZINC, uiterst geschikt is voor nieuwbouw en renovatie. Om de prijstoegankelijkheid van VMZINC binnen het ISOFINISH concept heel duidelijk en transparant te onderlijnen worden adviesprijzen opgehangen voor drie verschillende zinken geveltechnieken met ISOFINISH-onderbouw. Zo kom je voor een totale voorzetgevel met VMZ Staande Naad aan een adviesprijs** van +- 151,20 euro per m², met VMZ Overlappingsprofiel aan +- 156,20 euro per m² geplaatst en voor VMZ 333 Gevelpaneel op +- 171,20 euro per m² geplaatst.

    En voor wie nog een extra financieel duwtje in de rug wil, voert VMZINC op Batibouw 2016 ook een cash-backactie. Laat minimum 50 m² VMZ Overlappingsprofiel of VMZ 333 Gevelpaneel plaatsen door een vakman en je krijgt 125 euro terugbetaald. Laat je minimum 100 m² van de voormelde gevelbekledingssystemen plaatsen, dan loopt de cashback op tot 250 euro. www.VMZINC.be

    ATTB en WPAC lanceren www.infowarmtepomp.be: hét ultieme objectieve infoplatform over warmtepompen

    In 2015 sloegen ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken – sectie 4 (warmtepompen en alternatieve systemen) en WPAC, de beroepsfederatie van warmtepompleveranciers, de handen in elkaar om een objectief info- en promotieplatform voor warmtepompen op te starten. Tijdens Batibouw 2016 wordt de eerste vrucht van deze samenwerking gelanceerd. De nieuwe website www.infowarmtepomp.be (voor Franstaligen: www.infopompeachaleur.be) wil een concreet, niet-merkgebonden antwoord geven op alle vragen die mensen met bouw- of renovatieplannen over warmtepompinstallaties kunnen hebben.

    Alles over warmtepompen: Warmtepompen zetten de natuurlijke warmte uit de grond, de lucht of het water om in warmte voor je centrale verwarming of sanitair water. Het is de meest efficiënte vorm van hernieuwbare energie om te genieten van meer comfort, en om het milieu én je portemonnee een dienst te bewijzen. Het rendement van een warmtepomp is immers hoog: tot 80% van de energie die ze levert wordt gewonnen uit de omgeving en is dus gratis en C02-vrij. Wil je alles weten over warmtepompen? Dan is www.warmtepominfo.be, een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB 4 en WPAC), op jouw maat gemaakt.

    Objectieve info : Waarom zou ik een warmtepomp installeren? Welke soorten warmtepompen bestaan er? Waarvoor kan ik een warmtepomp gebruiken? Hoe werkt een warmtepomp precies? En op welke premies kan ik een beroep doen? Voor een niet-merkgebonden antwoord op deze en tal van andere vragen over warmtepompen kan je vanaf Batibouw 2016 (eind februari) terecht op www.infowarmtepomp.be.

    Interactiever luik : Via de rechternavigatiekolom op www.infowarmtepomp.be vind je ook interactievere buttons. Een lijst met ‘frequently asked questions’ bijvoorbeeld, voor het geval je via de horziontale infobuttons onverhoopt toch nog geen antwoord op je vraag gevonden hebt. Of een directe link naar fabrikanten en installateurs van warmtepompen, als je heel concreet aan de slag wil gaan.

    Daarnaast vind je op de Nederlandstalige versie van de site een box waarin je je postcode kan ingeven en die rechtstreeks becijfert op welke premies je aanspraak kan maken wanneer je een warmtepomp aanschaft. Het warmtepominfo.be-consortium is ook bezig met de ontwikkeling van een tool waarmee je het rendement van je warmtepomp zal kunnen berekenen. Deze tool zal in de loop van 2016 online staan.

    Warmtepompeigenaars aan het woord: Op www.infowarmtepomp.be vind je eveneens tal van getuigenissen van mensen die, hetzij in hun gerenoveerde woning hetzij in een nieuwe woning, al een warmtepomp hebben geïnstalleerd. Zij vertellen er eerlijk en concreet waarom zij voor een bepaald type warmtepomp kozen en wat zij met de installatie ervan bereikt hebben.

    Heb jij al een warmtepomp geplaatst? www.infowarmtepomp.be is nog op zoek naar nieuwe testimonials om de lijst met getuigenissen aan te vullen. Jouw ervaringen meedelen kan via een invulforumlier op de site (surf naar Warmtepompen > Getuigenissen).

    Warmtepompinfo op Batibouw : www.infowarmtepomp.be werd gerealiseerd met de steun van ACV, Ambrava, Atlantic, Ariston, ATB, Bosch, Climacon, CTC Benelux, Daikin, Elco, GeoTherma, Heynen, Intercool, Itho Daalderop, Johnson Control, Masser, Mitsubishi Electric, Nathan, Remeha, Riello, Roth, Saunier Duval Belgie, SIG Air Handling, Stiebel Eltron, Thercon, Thermo Cmnfort, Vaillant Group, Van Marcke, Viessmann en Weishaupt. Het merendeel van deze firma’s is aanwezig op Batibouw. Je kan ze een bezoek brengen op hun stand in hal 12.

     







    11-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L' artisane lanceert 'Trattorie': verse pizza's uit de houtoven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    L’Artisane, Belgisch marktleider in verse en artisanale pizza’s, breidt zijn assortiment uit met ‘Trattoria’ en brengt zo de authentieke smaak van Italië naar de versrayon. Met het nieuwe gamma wordt het Belgische bedrijf meteen de enige speler in de Benelux en Frankrijk die verse houtovenpizza’s aanbiedt. Vanaf 8 maart wordt het aanbod van L’Artisane opgesplitst in twee families. “Original” verzamelt de traditionele pizza’s die al bijna 20 jaar het succes van het merk uitmaken en die gesmaakt worden door hun lekker krokante deeg en royale garnituur.

    Trattoria: verse pizza’s uit de houtoven. De tweede telg, en meteen de grootste nieuwigheid van 2016, is “Trattoria” met verse, op houtvuur gebakken pizza’s. “We hebben proef-en testsessies uitgevoerd met twee soorten Trattoria-pizza’s, legt Christophe Motttint, algemeen directeur van L’Artisane, uit. “Uit de reacties van ons testpanel hebben we besloten verder te gaan met het gamma en onze klanten zo een stukje Italië aan te bieden!” De Trattoria-pizza’s worden volgens de Napolitaanse traditie op steen gebakken in een houtoven. Deze authentieke bereidingswijze, in combinatie met het fijne deeg, zorgt voor de typische krokante bodem en de rand met luchtbellen. De échte Italiaanse pizza!

    Vijf pizza’s, vijf smaken : Het Trattoria gamma van L’Artisane bestaat uit vier overheerlijke pizza’s: Rondi di Roma: gekookte ham, kerstomaat, pesto van zongedroogde tomaten, Italiaanse mozzarella en verse basilicum; Rauwe ham en geroosterde groenten: mozzarella, rauwe ham en geroosterde groenten; Chorizo: chorizo, pepers en champignons; 4 Seizoenen: Gesmoorde hamsalade, artisjokharten, champignons en kerstomaten; Mozzarella en Gorgonzola .

    Christophe Mottint: "Met dit tweede assortiment spelen we nog meer in op de culinaire wensen van het Belgische publiek. Bovendien bieden we als enige in de Benelux en Frankrijk verse, op houtvuur gebakken pizza’s aan die bovendien met de hand belegd zijn. En net in dat laatste schuilt de kwaliteit van L’Artisane!”

    De Trattoria-pizza’s genieten de L’Artisane kwaliteitsgarantie en zijn 14 dagen houdbaar in de koelkast. Vanaf 8 maart 2016 zijn ze te vinden in het koelvak van Carrefour, AD en Proxy Delhaize, Match, Mestdagh, Cora en Intermarché. Adviesprijs: 4,49€

    L’Artisane werd opgericht in 1998 en produceert een breed gamma aan verse pizza’s en bereide schotels. Deze worden steeds met de hand geproduceerd zonder dat er additieven of conserveringsmiddelen aan toegevoegd worden. De waarden waaraan L’Artisane belang hecht zijn authenticiteit, kwaliteit, smaak, versheid, overvloed en creativiteit. L’Artisane, dat gevestigd is in Courcelles, produceert dagelijks meer dan 8000 pizza’s en stelt 45 mensen te werk. De producten zijn verkrijgbaar in de grotere Belgische supermarkten, alsook in Frankrijk en Luxemburg.

    11-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaseieren, garnaalvissers en Koksijde-kids tijdens de Paasvakantie

    Tijdens de paasvakantie valt er weer heel wat te beleven in Koksijde-Oostduinkerke, voor jong en oud. Zo is er de bloemenjaarmarkt op paaszaterdag en een paaseierenraap voor de allerkleinsten op Pasen. Op paasmaandag zijn de garnaalvissers voor het eerst in 2016 weer aan het werk te zien en kinderen zullen zich zeker niet vervelen op hét coolste kinderevenement, Koksijde-Kids. Kortom, tijdens de paasvakantie moet je absoluut in Koksijde-Oostduinkerke zijn.

    De jaarlijkse Bloemenjaarmarkt wordt al voor de 64ste keer georganiseerd. Plaats van afspraak is de Zeelaan in Koksijde-bad, op Paaszaterdag van 8.00 u tot 17.00 u. Dertig deelnemers zorgen voor een fantastisch assortiment, niet alleen met snijbloemen, perkplanten, heesters en vetplanten maar ook bloembollen- en knollen die later op het jaar de mooiste bloemenpracht toveren in je eigen tuin. Op Pasen om 11 u is er voor de kinderen een heuse Paaseirenraap. Zoeken naar balletjes in de duinen rond de Hoge Blekker is voor de kids een onvergetelijke ervaring, zeker als die achteraf mogen ingeruild worden tegen chocolade eieren. Niemand gaat hier met lege handen naar huis.

    Dat er in Koksijde-Oostduinkerke ook tijdens de Paasvakantie begeleide wandelingen zijn, is niet verwonderlijk. De badplaats heeft er het passende decor voor: uitgestrekte duinen en bossen die als natuurgebieden zijn beschermd en die doorkruist worden met kilometerslange bewegwijzerde wandelpaden. Het zijn thematische wandelingen wat de natuurverkenning nog boeiender maakt: 26/03 om 14 u ‘speuren naar sporen’, 2/04 om 14 u ‘ezels en pony’s in de Doornpanne’, 4/04 om 14 u ‘dwars door de duinen’, 9/04 om 14 u ‘parels zoeken in de duinen (kinderwandeling)’, telkens met vertrek aan bezoekerscentrum De Doornpanne. Op 10/04 start om 14u30 geleide wandeling in de Plaatsduinen en zo kom je meer te weten over het vissersleven. Deze wandeling start op het binnenplein Navigo (Oostduinkerke).

    Tijdens het paasweekend gaan ook de beroemde garnaalvissers te paard van Koksijde-Oostduinkerke weer aan het werk. Op Paasmaandag, 28 maart, trekken ze voor het eerst dit jaar hun netten door de zee. Afspraak om 10 u op het Astridplein in Oostduinkerke. Hét coolste kinderevenement tijdens de paasvakantie vindt plaats in Koksijde want net als vorig jaar is er Koksijde-Kids, met een speeldorp voor de kleinsten en veel klimplezier. Voor de waaghalzen is er van alles om naar uit te kijken: een hangbrug, een klimmuur, mini-quads, een laser-game en een Bungee Trampoline. Bovendien is zowat alles gratis, dus kinderen trekken op zaterdag 2 en zondag 3 april (van 10u30 tot 18u) best naar Koksijde.

    Info over al deze activiteiten: www.koksijde.be en Toerisme Koksijde, Zeelaan 303, 8670 Koksijde, T 058 51 29 10.

    11-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw 2016 - Deceuninck zendow

    Deceuninck Zendow#neo Premium: de toekomst is vandaag!

     

    New is now. Als marktleider in een wereld waarin – terecht! – steeds meer aandacht geschonken wordt aan de impact van het gebruik van materialen en van energie, is Deceuninck het aan zichzelf, aan u en aan de toekomstige generaties verplicht nieuwe technieken en strategieën te ontwikkelen die zijn profielen nog efficiënter en nog performanter maken. Zoals bijvoorbeeld met Linktrusion®: een revolutionaire technologie waarmee de traditionele versterkingswijze van pvc-profielen volledig herdacht werd en waar alle Deceuninck Zendow#neo-raam- en deurprofielen mee zijn uitgerust. In een Standaardversie én nu ook in een Premiumversie.

    Revolutionaire Linktrusion®-technologie

    Naast zijn uitstekende prijskwaliteitverhouding staat pvc al langer bekend voor zijn hoge isolatiewaarde. Door toepassing van de unieke Linktrusion®-technologie gaat Deceuninck nog een stap verder. Met Linktrusion® worden verschillende technologieën en materialen - pvc, continue glasvezel, staaldraden, foam,...- gecombineerd om voor elke type toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen. Zo zorgt Linktrusion® voor een efficiënter grondstofgebruik, een 100% recycleerbaar product en – het allerbelangrijkst – voor optimale thermische prestaties. Met Linktrusion® introduceerde Deceuninck immers alternatieve oplossingen voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen. Staal is goedkoop en sterk, maar heeft als nadeel dat een groot deel van de isolatiewaarde van de profielen verloren gaat. Door staal te vervangen zorgt Deceuninck voor isolatieprestaties die tot 35% beter zijn.

    Nieuw: Deceuninck Zendow#neo Premium

    De raam- en deurserie waarin de Linktrusion®-technologie voor het eerst gebruikt werd, was de Deceuninck Zendow#neo-serie. Na een eerste toepassing op de Deceuninck Zendow#neo Standaard-ramen en -deuren die al garant stonden voor ongeziene isolatieprestaties, introduceert Deceuninck nu zijn Zendow#neo Premium -ramen en -deuren.

    Superisolerend: Uw tot 0,65 W/m²K

    Bij Deceuninck Zendow#neo Standaardramen wordt zowel in het kader als in de vleugel een combinatie van staaldraad en pvc-hardschuim gebruikt. Een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K krijgt zo een Uw-waarde van 1,1 W/m²K. Bij Deceuninck Zendow#neo Premium blijft het kaderprofiel gelijk, maar het vleugelprofiel (82 mm) beschikt over 6 kamers, waardoor het thermisch nog beter isoleert. De vleugel is half terugliggend en wordt versterkt door structurele glasvezels. Deze staan garant voor een uitstekende rigiditeit en voor ongeziene isolatieprestaties. In combinatie met driedubbele beglazing is zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk. Bijkomende troeven van de Deceuninck Zendow#neo Premium-ramen zijn o.a.het tijdloze design, de meer dan 4000 kleurcombinaties, de strakke, slanke vleugel en de grotere afmetingen.

    Zendow#neo Premium-deuren : toptechnologie en topveiligheid

    Deceuninck paste de Linktrusiontechnologie voor het eerst toe bij zijn Zendow#neo-ramen. Sinds kort wordt de technologie ook toegepast bij de deuren. Bij de Premium-deuren wordt de half terugliggende deurvleugel van 82 mm ook hier versterkt met ononderbroken structurele glasvezels, het deurkader wordt thermisch versterkt. Een meter vleugelprofiel kan hierbij maar liefst tot 200.000 lopende meter glasvezels bevatten. De techniek komt niet alleen de isolatiewaarde ten goede, ze biedt ook meer esthetische mogelijkheden. De extra stevigheid betekent dat er grotere maximale vleugelafmetingen mogelijk zijn. Tot 115 cm breed en tot 250 cm hoog.

    Innovation Award

    De Society of Plastic Engineers, met 20.000 leden in zeventig landen wereldwijd de grootste en bekendste ingenieursvereniging in de kunststoffenindustrie, reikte onlangs de allereerste Innovation Awards voor de Benelux uit. Deceuninck sleepte met zijn Linktrusion-technologie de Innovation Award in de categorie Hybrid Product in de wacht.

    Vragen over BEN-bouwen? - Stel ze op Batibouw aan bouwcoach BEN!

    Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten om BEN te bouwen als je dat nu al probleemloos kan doen? Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur, is je woning later veel meer waard en kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli. Om vandaag al een woning te bouwen die beantwoordt aan de normen van morgen, kan je je virtueel laten gidsen door bouwcoach BEN op www.IedereenBEN.be. Je kan ook face-to-face-advies vragen op het IedereenBEN-parcours of tijdens de IedereenBEN-infosessies op Batibouw 2016.

    Iedereen BEN : Op www.IedereenBEN.be loodst coach BEN (kandidaat-) bouwers doorheen de verschillende stappen om een woning Bijna-EnergieNeutraal te maken. Van ‘dak en vloer’ over ‘buitenmuren’, ‘glas, ramen en deuren’ en ‘ventilatie’ tot ‘verwarming en hernieuwbare energie.’ Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers… Daarnaast vind je op www.IedereenBEN.be een overzicht van alle financiële stimuli waarop je een beroep kan doen als je nu al BEN bouwt. Je kan je eveneens inschrijven voor de IedereenBEN-challenge, waarna coach BEN iedereen met bouwplannen 17 weken lang loodst doorheen de vaak verwarrende jungle van overwegingen en beslissingen.

    Op Batibouw 2016 kan je ook heel persoonlijk in contact komen met coach BEN, door het IedereenBEN-parcours te volgen of door deel te nemen aan de gratis IedereenBEN-infosessies.

    IedereenBEN-parcours: Op de Batibouwstand van Recticel Insulation (stand 5.311), Wienerberger (stand 5.309), Viessmann (stand 12.117), Deceuninck (stand 4.212), Renson (stand 4.314) en AXA Bank (stand PA-06B) staat een IedereenBEN-pancarte die alle bezoekers aanspoort om hun vragen over Bijna-EnergieNeutraal bouwen – vrijblijvend – op de stand te stellen. Bij elke BEN-pancarte zullen postkaartjes liggen met algemene info over www.IedereenBEN en een grondplanflyer waarop de ligging van de Batibouwstanden van de diverse IedereenBEN-partners aangegeven staat. Zo kan elke Batibouwbezoeker zijn eigen IedereenBEN-parcours uitstippelen.

    IedereenBEN-infosessies: Daarnaast kan je op Batibouw elke weekenddag (27 en 28 februari, 5 en 6 maart) een IedereenBEN-infosessie volgen, georganiseerd door de partners van IedereenBEN in samenwerking met Livios. Nadien beantwoordt IedereenBEN concrete vragen bij een drankje. Deze sessies zijn volledig gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Concrete info zoals het precieze uur van de sessies en de exacte locatie wordt eind januari bekend gemaakt op www.IedereenBEN.be en op www.livios.be/Batibouw. Via deze sites kan je je ook inschrijven voor de Renovatie2020-infosessies. www.IedereenBEN.be

    Monier breidt kleurenwaaier pannen uit met 2 op-en-top Belgische tinten

    Als wereldwijde, toonaangevende en beursgenoteerde producent en leverancier van bouwmaterialen voor hellende daken zet Monier jaar na jaar de toon door naast nieuwe dakpanmodellen ook nieuwe kleuraspecten te ontwikkelen. Dat is dit jaar niet anders. Speciaal voor de Belgische markt stelt Monier op Batibouw zijn meest typisch Belgische panmodel, de OVH 206 Bruegel, voor in de tinten ‘Belgisch historisch grijs engobe’ en ‘Belgisch rood bont’.

    Kwaliteit én esthetiek : Van de kwaliteit van zijn dakpannen is Monier bijzonder zeker. Precies ook daarom dat de fabrikant het als enige aandurft om op al zijn dakpannen, zowel keramische als betonpannen, 30 jaar productgarantie (vorstbestendigheid, breuk en waterdichtheid) én de unieke 15 jaar daksysteemgarantie (die verzekert dat de pannen en toebehoren bestand zijn tegen storm, neerslag, condensatie, enz.) te verlenen. Dakpannen moet echter meer zijn dan enkel uiterst kwalitatief. Ze bepalen immers voor een groot deel het uitzicht van een woning. Daarom dat Monier niet enkel qua duurzaamheid maar ook qua esthetiek de lat bijzonder hoog legt en een enorm ruim assortiment panmodellen aanbiedt, in een rijk kleurenpalet en met diverse afwerkingen om precies dát dak te realiseren dat elkeen perfect op het lijf geschreven is. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

    Omdat stijlen en smaken van architecten en bouwheren continu evolueren en verschillen van land tot land, investeert Monier ook onophoudelijk in de ontwikkeling van nieuwe dakpanvormen en -kleuren die perfect inspelen op regionale, actuele smaaktrends en tegelijk bijzonder tijdloos zijn.

     

    OVH 206 Bruegel: Een typisch Belgisch dak. Dat krijg je als je kiest voor de OVH 206 Bruegel. Deze dakpan is namelijk een variant op een van Moniers meest traditionele dakpanmodellen, waarmee al meer dan een eeuw daken worden bedekt. En dat blijven ze ook in de toekomst graag doen. Want behalve een mooie klassieker is de OVH 206 Bruegel een dakpan waarop je jarenlang kunt vertrouwen.

    Tot dusver was de OVH 206 Bruegel beschikbaar in vijf verschillende kleuren en afwerkingen: ‘Belgisch rustiek glazura engobe’, ‘Belgisch grijs gesmoord naturel’, ‘Belgisch blauw bont naturel’, ‘Belgisch blauw naturel’ en ‘Zwart glazura edelengobe’. Vanaf Batibouw 2016 komen daar 2 nieuwe tinten bij: ‘Belgisch historisch grijs engobe’ en ‘Belgisch rood bont’.

    Belgisch historisch grijs engobe: ‘Belgisch historisch grijs engobe’ werd door Monier ontwikkeld op vraag van architecten die deze tint een perfecte kleurnuance vinden voor woningen in pastoriestijl. De speciale tint wordt verkregen door vóór het bakken van de OVH 206 Bruegel een fijne, dunne (klei) laag met ijzeroxides op de keramische dakpan aan te brengen. Na het bakken krijgt de geëngobeerde keramische dakpan daardoor een prachtige intense grijskleur.

    Belgisch rood bont: Belgisch rood bont is een tint die terug is van weggeweest. Monier voert de kleur opnieuw in omdat heel veel bouwheren opnieuw meer warmte op hun dak willen, zoals in de goede oude tijd. Het resultaat geeft enorm genuanceerde daken als resultaat, met tinten die schakeren van oranje tot dieprood over paars tot blauw. www.monier.be











    10-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vueling lanceert de dienst 'pending passenger'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vueling lanceert de dienst ‘Pending Passenger’ en biedt haar klanten nog meer flexibiliteit

     

    Meer flexibiliteit: reserveer nu je Vueling vlucht en vul de gegevens van je reisgezellen tot 3 dagen later in. Vueling, de Spaanse premium low-cost luchtvaartmaatschappij met zetel in Barcelona, biedt voortaan haar klanten de mogelijkheid om tickets te reserveren en de gegevens van de begeleidende passagiers tot drie dagen later in te vullen. Met deze nieuwe dienst wil Vueling haar klanten nog meer flexibiliteit bieden. Zo kunnen zij vanaf nu reserveren, zonder al zeker te weten wie hen op hun reis zal vergezellen en daardoor toch van tijdelijke aanbiedingen en de beste prijzen genieten.

    Vueling is de eerste luchtvaartmaatschappij die deze exclusieve dienst aanbiedt. De ‘Pending Passenger’ optie is al tijdens het aankoopproces op www.vueling.com te kiezen, voor reservaties van meer dan één persoon tot maximaal negen personen.

    De hoofdpassagier heeft dan 72 uur de tijd om de namen van de vergezellende passagiers mee te delen. De dienst is beschikbaar op alle routes van Vueling en kost 2 euro per bijkomende passagier. Reservaties waarbij de bijkomende passagiers minderjarigen zonder begeleider, grote gezinnen of inwonenden zijn, zijn uitdrukkelijk uitgesloten. Indien een vergezellende passagier zijn plaats niet bevestigd heeft met vermelding van zijn gegevens, binnen 72 uur vanaf het moment waarop de hoofdpassagier de reservering uitvoerde, verliest hij automatisch zijn reservatie; geen van de bijkomende producten of diensten die hij eventueel gekocht heeft, wordt terugbetaald. Omruilen is slechts mogelijk indien alle vergezellende passagiers zich geïdentificeerd hebben. Alle reserveringen die zowel door de hoofdpassagier zelf als door de vergezellende passagiers werden uitgevoerd, vallen uitdrukkelijk onder de algemene vervoersvoorwaarden van Vueling.

    Deze innovatie is een aanvulling op de reeds bestaande diensten van Vueling die de flexibiliteit van reservaties verhogen om beter in te spelen op de individuele behoeften van de klant, zoals bijvoorbeeld "bring your flight forward".

    10-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Belvilla vakantiewoning van Begië staat in de Ardennen

    Le 41, gelegen in Sougné-Remouchamps (Aywaille) in de Luikse Ardennen, heeft voor het 5e jaar op een rij de Belvilla Award gewonnen. Zowel de gasten als de Belvilla jury roemen de veelzijdigheid van de woning. Voor deze award werden alle ruim 1.400 Belgische vakantiewoningen van Belvilla op verschillende punten beoordeeld, waaronder de populariteit van de woning en gastvriendelijkheid van de huiseigenaar. De gastwaardering voor het winnende vakantiehuis is gemiddeld een 9,6.

    Regio belangrijk voor vakantiekeuze: De locatie van de vakantiewoning speelde een grote rol bij de winst van Le 41. Zo noemden verschillende gasten van het huis de vele mogelijkheden door de mooie ligging in de natuur. Activiteiten als wandelen, mountainbiken en kayakken werden benoemd. De jury beaamt de rol van de regio: “We zien dat de locatie sterk medebepalend is bij de keuze voor een specifieke vakantiewoning.” Madame Jacquet, eigenaar van het winnende vakantiehuis, reageert: “We zijn bijzonder blij en fier om voor de vijfde keer op rij deze award binnen te halen!”

    Groeiende populariteit België: De populariteit van België bij vakantiegangers laat de afgelopen jaren een sterke groei zien. Uit cijfers van de FOD Economie blijkt dat het toeristenaantal in 5 jaar tijd met bijna 20% is gestegen. In 2014 bezochten meer dan 14 miljoen toeristen het land. Vijf jaar geleden waren dit er nog ongeveer 12 miljoen. De provincie Luik draagt hier een groot deel aan bij: jaarlijks bezoeken ongeveer 900.000 toeristen de provincie. Het grootste deel van deze toeristen zijn op vakantie in eigen land. Buitenlandse toeristen komen met name uit de buurlanden Nederland en Frankrijk. De boekingsaantallen van Belvilla in de Ardennen ondersteunen deze groei en tonen de afgelopen twee jaar zelfs ongeveer 14% meer bezoekers per jaar.

    Ardennen grote winnaar: Ook plek twee en drie van de Belvilla Awards staan in de Belgische Ardennen. Vakantiehuis La Linotte in Arville (Saint-Hubert) heeft de tweede plaats gewonnen. De derde plaats is voor Le Mareaubois in Henegouwen.

    Ieder jaar reikt Belvilla prijzen uit aan eigenaren van vakantiewoningen met veel ingevulde enquêtes, een hoog enquêtecijfer, leuke tips van de eigenaar en een goede huispresentatie in woord en beeld. Deze awards onderstrepen de boodschap van de marktleider in vakantiewoningen: “Je wordt niet zomaar een Belvilla” en stimuleren vakantiehuiseigenaren nog meer om hun woning steeds verder te optimaliseren.





    10-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thrill or chill: de nieuwe matic en 3matic kunnen alles!

    Vorm en functionaliteit gaan hand in hand bij de nieuwe matic en 3matic van adidas Sport eyewear. Het zijn moderne monturen met grafische details, beschikbaar in een waaier aan kleuren die goed samengaan met de nieuwe geavanceerde spiegellenzen. Voor de perfecte look en het scherpste zicht, altijd en overal.

    Rennen door weelderige bossen, verstedelijkte jungles, steile paden of zinderende asfalt overwinnen op je mountainbike: de matic en 3matic stellen nooit teleur! De brillen pakken uit met nieuwe, opvallende snufjes en technologieën, zoals verbeterde geribbelde veren met unieke grafische elementen en antislip-veereinden voor extra stabiliteit. Maar ook een neusbrug die kan aangepast worden aan verschillende neusvormen. De ultralichte, flexibele en stevige monturen beloven een ongelofelijk comfort zonder in te boeten aan duurzaamheid. De matic heeft een oversize pasvorm, terwijl de 3matic iets smaller is.

    adidas Sport eyewear - 3Matic: De superieure spiegellenzen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren die een uitstekende lichtabsorptie garanderen en het contrast verhogen. De getinte lenzen zijn uitgerust met de gepatenteerde Light Stabilizing Technology™ van adidas Sport eyewear om lichtschommelingen te harmonizeren. Ook zijn de monturen te voorzien van gepolariseerde en basis lensopties. De monturen zijn compatibel met lenzen op sterkte die meteen in het montuur gemonteerd of via een kliksysteem geplaatst kunnen worden om op het gezichtsvermogen van de drager in te spelen.

    adidas Sport eyewear – Matic: De nieuwe adidas Sport eyewear matic en 3matic zijn verkrijgbaar vanaf januari 2016, elk in verschillende kleur- en filtercombinaties, waaronder blauwe en gele spiegellenzen, vanaf 99 euro.

    Safari gevoel:

    De Kalahari woestijn is de perfect back-drop voor de Floris van Bommel lente- en zomercampagne. Deze prachtige savanne strekt zich uit over een vlakte van 900,000 vierkante kilometer. Deze semi-woestijn huist ook tal van indrukwekkende fauna en flora.

    Duidelijk geïnspireerd door het hoog safarigevoel van de campagne, gaat de casual lijn voor eenvoudige kleuren, verschillende types zolen en opvallende structuren.

     







    10-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw 2016 -4 : DDG: CV-haard hoeft niet saai te zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    technische expertise in gloednieuw kleurenpalet

     

    Het Leuvense bedrijf DDG blijft met de Eco Planus trouw aan haar unieke basisprincipe: de haard kan op de centrale verwarming worden aangesloten, brandt op de ecologische en hernieuwbare brandstof hout en draagt bij tot zowel de verwarming van de woning als de sanitaire warmwatervoorziening. Een CV-haard is dus een staaltje van toptechniek, maar wat met het design? De mogelijkheden bij dit type haard waren – in tegenstelling tot bij klassieke haarden – tot nog toe eerder beperkt, en vele klanten bleven op dit vlak een beetje op hun honger zitten.

    Op Batibouw maakt DDG daarmee komaf. De Eco Planus is er vanaf nu in een breed kleurenpalet, met Metallic Black, Silver Aluminium, Light Ivory en Walnut Red als slechts enkele opvallende vertegenwoordigers van deze nieuwe stijl. DDG past zich aan zoals een kameleon: voor elk interieur wat wils!     Wie bijvoorbeeld een modern interieur heeft dat voornamelijk uit wit, grijs en zwart bestaat, kan die lijn aanhouden met een grijze of zwarte Eco Planus, of net voor een accentkleur zoals bordeaux kiezen. Beige kan dan weer voor extra warmte en gezelligheid zorgen in een meer traditioneel interieur. Kortom, niet alleen met de vorm en het design van de haard, maar ook met de kleur kan men zijn interieur personaliseren.

    Zoals   gezegd   blijft   het   unieke   basisprincipe   van   DDG   daarbij   uiteraard   gelden:   de gegenereerde warmte wordt opgeslagen in een buffervat, om op het gewenste moment voor verwarming of sanitair warm water te worden ingezet. In geval van aansluiting op enkel radiatoren, kan de CV-haard zelfs rechtstreeks aangesloten worden op de CV, zonder buffervat.   In   veel   gevallen   zal   de   haard   met   een   thermisch   zonnesysteem   worden gecombineerd, waardoor geen klassieke brandstoffen (gas, stookolie ...) nodig zijn. Door de hogere verbrandingstemperatuur dalen de emissiewaarden aanzienlijk en wordt het milieu slechts minimaal belast.

    Met het Eco Planus concept zet het Leuvense bedrijf bovendien een nieuwe standaard op het gebied van uitstoot- en rendementsnormen. Dankzij uitgekiende technologische innovaties op het vlak van de verbrandings- en recuperatietechniek en een intelligente luchtverdeling wordt zelfs het rendement en de uitstoot van pelletkachels benaderd. Het resultaat van deze nieuwe technologie is dus best indrukwekkend te noemen. Het effectief rendement van sommige modellen is verhoogd tot meer dan 85%,en het onderhoud is nog eenvoudiger, dankzij een verbeterde toegang tot de warmtewisselaar.

    Richtprijs Eco Planus Vanaf € 4.572 (exclusief BTW) Meerprijs nieuwe kleuren: € 495 euro (exclusief BTW) – DDg Paleis 6 stand 415

    Informazout op Batibouw

    Het antwoord op alle energie-efficiëntie vragen

    Volgens de meest recente berekeningen telt België 4,8 miljoen familiale woningen       (appartementen inbegrepen) 1.6 miljoen (34%) worden verwarmd met stookolie. In 2014 werd zo’n 4.3 miljard liter stookolie verbruikt. Wie verwarmt met mazout heeft vooral een profiel van ‘zelfstandig beslisser’. Hij kan zeer vrij zelf beslissen over zijn leverancier, de gewenste hoeveelheid energie die hij in voorraad wil aankopen of het tijdstip van bestelling en levering bepalen. Deze autonomie   kan   hij   nog   versterken   door   zijn   verwarmingssysteem   te   integreren   met hernieuwbare energieën zoals thermische zonnecollectoren. Daarnaast zijn een aantal andere argumenten van belang bij de energiekeuze van een mazoutconsument: niet gebonden zijn aan een netwerk, de factor veiligheid, een transparante verbruikskost en een beperkte milieu-impact.

    Een belangrijke evolutie op het vlak van milieu-impact en energie-efficiëntie is het in voege treden   van   de   Europese Ecodesign-verordening.   Sinds   26   september   2015   mogen verwarmingstoestellen met een energie-efficiëntie onder een bepaald niveau niet meer verkocht worden in de EU. Zo wil Europa – met het oog op de klimaatdoelstellingen 2020 – het rendement optrekken en het energieverbruik en de CO2-uitstoot verminderen. Vele consument   zitten   echter   met   vragen. Welke   producten   van   welke   handelsmerken beantwoorden aan de Europese normen? En ben ik nu ook verplicht mijn oude toestel te vervangen? Op Batibouw toont Informazout haar gloednieuwe online modules, die het antwoord bieden op deze vragen. U vindt Informazout op Batibouw 2016, van 25 februari tot en met 6 maart in Brussels Expo, Paleis 12 stand 307

    Energielabels per handelsmerk

    Sinds september 2015 zijn energiezuinige stookolieketels dus de norm. In de praktijk zijn dat de meest performante laagtemperatuur-   en condensatietoestellen.   Elk toestel wordt in een bepaalde klasse ingedeeld, en dit wordt gevisualiseerd door een label. Het label zal aangeven hoe efficiënt een nieuw   verwarmingstoestel   warmte   kan   produceren. Hoe efficiënter, hoe hoger het rendement en hoe lager het energieverbruik. Maar welke producten van welke handelsmerken beantwoorden aan de nieuwe Europese normen? Op de gloednieuwe   ‘energielabel-zoeker’ op   de website van Informazout (http://www.informazout.be/nl/energielabel-zoeken) krijgt de consument een handig overzicht. Hij kan er opzoeken welke handelsmerken installaties met de beste energie-efficiëntie aanbieden. Voor alle duidelijkheid, het gaat telkens om het productlabel. Dat wil zeggen, het label voor het     verwarmingstoestel, gebaseerd op het seizoensrendement en zonder extra   accessoires.   Per handelsmerk wordt een handig overzicht gemaakt, zodat men een breed aanbod dat aan de nieuwe Europese energie-efficiëntierichtlijn voldoet kan ontdekken. Naast het productlabel bestaat ook nog een Europees pakketlabel, dat toegekend kan worden voor combinaties van producten. Door combinaties van stookolie en hernieuwbare energie (bijvoorbeeld zonneboiler) kunnen immers nog sterkere resultaten worden gehaald.

    Bestaande toestellen en systemen vallen niet onder de nieuwe Europese verordeningen. Vervangen is geen verplichting maar blijft in bepaalde gevallen – vooral bij installaties van 20 à 25 jaar oud – de beste oplossing, ondanks een hogere basisinvestering. Een goede reden om alles bij het oude te laten? “Helemaal niet,” stelt Willem Voets, general manager van Informazout: “Er is een alternatief tussen vervangen en niets doen. Want ook bij bestaande installaties kan het verbruik worden geoptimaliseerd, hetgeen zowel voor het milieu als voor de portefeuille voordelen oplevert.”

    09-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cruisen met kinderen: boeiende gezinsvakantie

    Een cruisereis van Costa, mét kinderen, is op zijn minst even boeiend als een klassieke gezinsvakantie. Meer zelfs, met een cruiseschip ontdek je verschillende bestemmingen en aan boord is verveling uitgesloten want voor de kids is er zoveel te doen. Voeg daarbij dat op heel wat reizen van Costa Cruises de kinderen tot 18 jaar gratis meekunnen en zo is iedereen tevreden.

    Traditiegetrouw gaan veel gezinnen op reis naar een van de mooie kusten aan de Middellandse Zee. Een cruisereis is een fantastisch alternatief want eigenlijk is het ook een verblijfsvakantie, zij het op een varend schip waarmee je elke dag een andere bestemming ontdekt. Bij deze formule zijn er alleen maar winnaars, in de eerste plaats de kinderen die van nog meer afwisseling genieten. Aangepast naar elke leeftijd vinden op een Costa Cruise een pak activiteiten plaats. Er is voor elk wat wils zoals een schattenjacht, een pizza party, verkleedpartijen en allerlei workshops zoals dansen, koken, schilderen. Er zijn sportwedstrijden, fuiven, beachparty’s, karaoke-avonden en dat allemaal onder de deskundige leiding van gratis animators. Net als op een vaste stek aan een of andere kust van de Middellandse Zee maken de kids aan boord van het cruiseschip zeer vlot nieuwe vriendjes.

    Ook de ouders zitten goed bij Costa Cruises. Terwijl de kinderen zich amuseren genieten zij van rust en ontspanning. Wat is er bijvoorbeeld mooier dan een avond in het restaurant, een romantische tête-à-tête, terwijl de kinderen met zijn allen verzamelen voor een themadiner of de kleuters vanaf drie jaar aan de gratis babysit zijn uitbesteed !

    Kinderen tot 18 jaar gratis ! Dat een reis met Costa Cruises de ideale formule is voor een gezinsvakantie staat buiten kijf. Als je bovendien weet dat kinderen tot 18 jaar op heel wat afvaarten gratis meereizen met Costa Cruises dan heb je meteen een unieke formule voor de jaarlijkse gezinsvakantie aan de Middellandse Zee. De actie is geldig voor één of twee kinderen, jonger dan achttien jaar, die verblijven in een hut van twee betalende volwassenen. Alleen de haventaksen moeten betaald worden.

    All Inclusive: Handig en vooral attractief zijn de all inclusive pakketten van Costa Cruises. Met de drankjespakketten bijvoorbeeld geniet je nog meer van je vakantie. Een Brandiamo pakket omvat onbeperkte consumptie van drankjes, met of zonder alcohol, op elk moment van de dag.

    Middellandse Zee ! Costa Cruises heeft dit jaar maar liefst zeven cruiseschepen in de vaart, op de Westelijke- en Oostelijke Middellandse Zee. Je kunt met het ganse gezin de mooiste kusten, de mooiste eilanden en de interessantste steden ontdekken, ook tijdens de Paasvakantie en uiteraard tijdens de zomervakantie.

    www.costacroisieres.be

    09-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw 2016 - 3 : Het staalskelet van BeSteel

    Het staalskelet van beSteel: een duurzame en innovatieve bouwmethode

    Vooraf de duur van de werken kennen en de controle behouden over de precieze kosten van de bouw van je huis of van je renovatieproject? Het is mogelijk dankzij beSteel.

    Deze nieuwe onderneming is in Aarschot gevestigd en brengt een ware revolutie in de Belgische bouwsector op gang. Dankzij de productie van koudgewalste stalen profielen zal het de traditionele manier van bouweningrijpend veranderen. Op Batibouw 2016 zal een staalskelet op ware grootte worden tentoongesteld (stand n°301 – Hal 5): een mooie gelegenheid om de stevigheid en architecturale flexibiliteit ervan te ontdekken.

    De gloednieuwe bouwtechniek, waarbij koudgevormde stalen profielen worden geassembleerd om een skelet te maken, biedt tal van voordelen voor particulieren: 1. Het skelet wordt ontworpen op basis van het plan van de architect. Alle profielen zijn op maat gemaakt en ontworpen volgens een zeer nauwkeurig bestek. Vervolgens wordt een tekening van het 3D-skelet gemaakt om een concreet beeld te krijgen van het project, om de stabiliteit en de aansluittechniek te berekenen en om de prefabstructuur daadwerkelijk te produceren. Ten slotte beschikt het bedrijf over Europa's eerste profileermachine die vijf verschillende breedtes tegelijk kan behandelen, waardoor een buitengewoon nauwkeurige fabricage mogelijk is.

    2. Of het nu voor een residentieel gebouw, een industrieel gebouw, een flatgebouw, een renovatie, een verhoging of een uitbreiding van een gebouw is, beSteel biedt metaalskeletbouw voor een brede waaier van toepassingen. Bovendien is er een grote architecturale flexibiliteit mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld gebouwen met afgeronde muren of met speciale hoeken worden opgetrokken. Grote spanwijdtes of overstekken kunnen het huis een originele en moderne uitstraling geven.

    3. Het staalskelet heeft een levensduur van meer van 200 jaar. Dankzij de behandeling met de innovatieve metallische bekleding Magnelis© is het maximaal bestand tegen corrosie en brand.

    4. De profielen worden gevormd in Aarschot, op maat gesneden, doorboord en automatisch genummerd. Vervolgens worden ze in de werkplaats geassembleerd, om de montage van de 3D-structuur op de bouwplaats te vereenvoudigen. De bouw duurt dus minder lang dan bij traditioneel bouwen en vereist minder mankracht. Daardoor kunnen de duur van de montage en de kostprijs van de werken worden verminderd: de ideale oplossing voor de koper.

    Door de woning te bouwen met een staalskelet, kunnen de beschikbare ruimtes bovendien optimaal worden benut. De dikte van de metaalprofielen kan immers worden gebruikt om het isolatiemateriaal in te steken en/of elektrische of sanitaire leidingen te voorzien. In combinatie met geschikte materialen kunnen de muren van het gebouw zo een uitstekende geluids- en/of thermische isolatie bieden.

    Richtprijs: Tussen 15.000 en 30.000 euro voor een eengezinswoning (skelet) (exclusief btw) Paleis 5 – Stand n°301

    Daikin lanceert het revolutionaire ‘Bluevolution’ gamma op Batibouw 2016

    Daikin lanceert op Batibouw 2016 het ‘Bluevolution’ gamma dat op een intelligente manier gebruik maakt van de nieuwste technologieën binnen de warmtepompmarkt. Dit gamma bestaat uit de drie-in-één oplossingen van Daikin om op een energiezuinige en fluisterstille manier de lucht zeer efficiënt te zuiveren, verwarmen en koelen.

    Het Bluevolution gamma werd speciaal ontworpen voor het creëren van een gezonder binnenklimaat, een betere energie-efficiëntie en maximale gebruiksvriendelijkheid. Het gamma omvat onder meer de nieuwe Daikin Emura, die reeds verscheidene malen bekroond werd voor zijn design met onder meer de Red Dot Award, het gloednieuwe Daikin Comfort FTXM muurmodel en het compact plafondinbouwmodel. Deze toestellen kunnen geconnecteerd worden met de nieuwe multi-buitenunits, die toelaten om meerdere binnenunits aan één buitenunit aan te sluiten. Deze nieuwe binnen- en buitentoestellen maken alle gebruik van het koelmiddel R-32, een alternatief met lagere milieu-impact dat garant staat voor een betaalbaar comfort en maximale prestaties. Als toonaangevende fabrikant van HVAC-systemen is Daikin hiermee al in lijn met de nieuwe EU-voorschriften inzake het gebruik van koelmiddelen in airconditioningssystemen, die pas in 2025 van kracht gaan.

    Een gezonder binnenklimaat dankzij Flash Streamer De geavanceerde Daikin Flash Streamer technologie werd in het nieuwe Daikin Comfort wandmodel geïntegreerd. Hierbij worden allergenen, geurtjes en bacteriën door elektronen op hoge snelheid onschadelijk gemaakt. De lucht wordt hierdoor in amper tien minuten gezuiverd. Dit is tot drie en een half keer sneller dan bij natuurlijke ventilatie (zoals is gebleken tijdens onafhankelijke tests). Deze technologie is ook reeds beschikbaar op de Ururu Sarara, het neusje van de zalm van de Daikin wandmodellen. Deze lucht-lucht warmtepomp voor privéwoningen werd in Europa geïntroduceerd in 2013 en is de eerste die gebruikt maakte van het koelmiddel R-32.

    Uitstekende energieprestatie: De Bluevolution units beschikken over een uitstekend energielabel, tot het A+++ label, de maximale energie-efficiëntie voor zowel verwarming als koeling. Alle modellen zijn geoptimaliseerd voor een hoog seizoensrendement, waarbij rekening werd gehouden met de seizoensgebonden temperatuurverschillen tijdens het hele jaar. Hierdoor kan nog meer energie worden bespaard via de automatische aanpassingen van het systeem.

    Intelligente besturing en geavanceerd ontwerp voor maximale gebruiksvriendelijkheid De multi-buitenunit kan tot vijf binnenunits aansturen. De Bluevolution wandmodellen kunnen via een app bediend worden, waardoor intelligente regeling op afstand mogelijk is. Units kunnen aan afzonderlijke zones en afhankelijk van het stroomverbruik in overeenstemming met gebruikspatronen worden toegewezen, om energie te besparen en het energieverbruik voor verwarming en koeling te bewaken. Zo kan men bijvoorbeeld een zone creëren voor de slaapkamers, of voor het gehele huis. Eén druk op de knop in de app en men kan al de ruimtes van de zone bedienen.

    Dankzij de laatste technologische ontwikkelingen in klimaatregeling, is dit nieuwe Bluevolution gamma nagenoeg fluisterstil in werking. Intelligente sensoren regelen automatisch de luchtstroom om tocht tot een minimum te beperken en in ruimten waar niemand aanwezig is wordt het vermogen automatisch beperkt. Bovendien wordt het comfort van de gebruiker nog verhoogd dankzij de 3D-luchtstroom, die voor een gelijke temperatuur in de hele ruimte zorgt. Dankzij het Bluevolution gamma hebben consumenten nu de keuze uit het meest uitgebreide gamma met lage milieu-impact en energie-efficiënte klimaatoplossingen voor privéwoningen.

    Richtprijs voor splitmodel met buitenunit RXM20M en binnenunit FTXM20M: vanaf € 941 excl. BTW en installatie.

     





    08-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe bijzondere autovakanties vvoor koppels bij Pharos reizen

    Originele reisformules voor koppels

     

    Voor originele rondreizen met de auto, voor gevarieerde fietsreizen en voor ‘vakantieduetten’ vol variatie moet je bij Pharos Reizen zijn. Het nieuwe aanbod is veelzijdig en vaak prijsgunstig. Met zijn tweetjes de mooiste streken van Europa verkennen op een originele manier doe je met dé specialist ter zake: Pharos Reizen.

    Pharos Reizen heeft een ruim aanbod voor koppels die graag verrast worden tijdens hun vakantie. In het reisaanbod steken maar liefst honderden reizen, telkens uitgewerkt binnen een reisformule en/of thema. De reisthema’s zijn uniek en maken het gamma van reismogelijkheden nog breder:

    •         Eens in je leven: er zijn van die reizen die je eens in je leven moet meemaken zoals een rondreis met de auto naar de midzomernachtzon in Scandinavië. Een topper is de auto-/bootreis van zuid naar noord Noorwegen langs de Hurtigruten. Gedurende 21 dagen doorkruis je een van de mooiste Europese natuurgebieden. De 15-daagse rondreis naar de Faeröer eilanden en IJsland is al even indrukwekkend, een tocht door een wereld van gletsjers, vulkanen en watervallen.

    •         Made in: voor koppels die een land willen ontdekken langs iconische plaatsen die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis en waar de cultuur vorm kreeg. Zo is er Made in Italy, een meeslepende rondreis doorheen en langs regio’s en plaatsen die Italië beroemd hebben gemaakt, van Toscane tot het Gardameer, van olijfolie(proeverijen) tot Ferrari en Italiaans koken (inclusief workshop).

    •         Thuis bij: wil je een land nog beter leren kennen dan moet je thuis bij de mensen logeren zoals tijdens de 14-daagse rondreis door Ierland en Wales met verblijf in charmante Bed & Breakfasts.

    •         Terug in de tijd: als met een teletijdmachine voert Pharos Reizen je naar de Middeleeuwen of naar het Romeinse Rijk, tijdens deze rondreis reis je langs de noordgrenzen van het voormalige Romeinse Rijk, door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

    Eén reis – meer landen: Pharos Reizen heeft een attractief aanbod rondreizen voor koppels waarbij je tijdens één reis meerdere landen doorkruist. Het zijn thematische reizen zoals de 12-daagse tocht door Oostenrijk, Slovenië en Italië die vroeger deel uitmaakten van het Habsburgse Rijk. En wat te denken van het sublieme Keltisch Kwartet, een tot de verbeelding sprekende rondreis van 25 dagen langs de mooiste mystieke plaatsen van Schotland, Wales, Ierland en Noord-Ierland.

    Duetten: twee in één : Wil je een vakantie met twee totaal verschillende facetten dan kies je uit het aanbod VakantieDuetten van Pharos Reizen. Voor zij die bijvoorbeeld de stilte van het platteland willen combineren met de drukte van een bekende cultuurstad. Er is keuze te over zoals o.a. Groene Woud & Gouden Stad (Beierse Woud en Praag), Biertuinen en Alpenbloemen (München en Salzburgerland), Wijnstok & Wandelstok (Elzas & Vogezen), Berglucht & Zeebries (Dolomieten & Istrië), Vin & Vino (Provence & Piemonte) en Smokkelweggetjes & Strandboulevards (Noord- & Zuid-Corsica).

    Avontuur op de fiets: Met zijn tweetjes op fietsrondreis, het is de beste manier om een land door en door te leren kennen. Van Scandinavië tot Italië, Pharos Reizen heeft een breed assortiment fietsreizen. Langs de waterkant, door de bergen, van streek naar streek, in en rond de stad, het is allemaal mogelijk en dat zonder bagage, want die wordt voor jou vervoerd. Enkele voorbeelden: de Elfstedentocht door Friesland, de wijngaarden van Médoc, een Donaufietscruise, Drenthe, de Loire, Berlijn, Bodensee en ga zo maar door!

    Prijsgunstig: Niet alleen zijn de reizen van Pharos Reizen vaak net iets anders dan wat je elders op de reismarkt vindt maar ook wat de prijs betreft zit je goed bij deze reisorganisator. Pharos Reizen is sterk in rondreizen voor koppels die daarenboven prijsgunstig worden bediend.

    Over Pharos Reizen

    Bijzondere autovakanties in Europa, voor zowel koppels als gezinnen, dat is de sterkte van reisorganisator Pharos Reizen en dat alles aan een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, want ook op dat vlak maakt de touroperator een verschil t.o.v. andere aanbieders binnen dit segment. Pharos Reizen bestaat in Nederland reeds 13 jaar en is een dochterbedrijf van de gerenommeerde ANWB. Vanwege de groeiende interesse vanuit België is Pharos Reizen sinds 2014 ook actief op de Belgische markt. Pharos Reizen heeft service hoog in het vaandel staan en werkt haar reizen tot in detail uit, dat is zichtbaar in de uitgebreide reisdocumentatie die elke klant na boeking toegestuurd krijgt.

    Pharos Reizen, dat is altijd met de auto er op uit, voor een unieke vakantie in het groen of de boer op, in een vakantiepark, op een camping, in de stad, met zijn twee of juist met het hele gezin, in bijzondere logies zoals een natuurpark, van de Noordkaap tot Sardinië, van Ierland tot Rusland.

    De reizen van Pharos Reizen zijn te boeken via www.pharosreizen.com, een Belgisch Selectair reisagentschap of via het eveneens Belgische telefoonnummer 03 217 44 00. Binnenkort zal men ook terecht kunnen bij een Jetair Premium reisagent. De nieuwe brochure is verkrijgbaar via www.pharosreizen.com/brochure

    08-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!