Inhoud blog
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    06-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe app om taaltoerisme in Frankrijk te promoten

    Op 25 januari lanceerden het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Campus France een fonkelnieuwe app: “Immersion France”. De app is in de App Store beschikbaar in het Frans en het Engels en promoot taalvakanties in Frankrijk voor soloreizigers, gezinnen en scholen.

    Aan de basis van het project lag een studie uitgevoerd door het bureau BVA in maart 2015. Ze wees uit dat ruim 130.000 studenten en buitenlanders jaarlijks Frans komen leren in Frankrijk, samen goed voor een omzet van meer dan 115 miljoen euro. Toch ligt Frankrijk nog ver achter op de cijfers die de Britse sector van de taalverblijven liet optekenen.

    Taalverblijven op maat

    In die optiek kwam de app “Immersion France” tot stand, om buitenlandse klanten aan te trekken die continu online zijn en almaar hogere eisen stellen op het vlak van onthaal en dienstverlening. Met de app kunnen gebruikers een keuze maken uit de talrijke verblijfsformules in Frankrijk. Een persoonlijke assistent helpt hen en houdt rekening met hun taalniveau, de verblijfsduur, het logement en de gewenste culturele en professionele activiteiten.

    Via de app krijg je toegang tot honderden verblijfsformules in erkende talencentra met Franse kwaliteitslabels zoals Unosel en Qualité Tourisme en in instellingen die lid zijn van Forum Campus France.

    Op een interactieve kaart krijgen gebruikers meteen de taalverblijven te zien die overeenstemmen met hun zoekcriteria. De extra filmpjes en foto’s van verschillende regio’s maken het surfen nog leuker. Deze ingenieuze, intuïtieve app geeft iedereen de kans om een verblijfsformule te vinden die perfect bij hem past en om zich onder te dompelen in de Franse cultuur en taal.

    Website en sociale netwerken voor uw lezers: http://france.fr





    06-03-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corsica verwent je smaakpapillen

    Het ‘Île de beauté’ heeft heel wat moois te bieden: landschappen, stranden, wandelpaden, bergen, maquis, bossen, rivieren, tradities, liedjes, gastvrije inwoners, … Maar ook heel wat lekkers! Corsicanen houden hun traditie van lekker eten in ere. Van hun eilandisolement hebben ze een troef gemaakt: originele en kwalitatieve producten.

    De Corsicanen zijn gehecht aan hun cultuur en doen dan ook niets liever dan die te delen. Te beginnen met hun specialiteiten. Die vind je natuurlijk op de markten. Maar ook op themafestivals. Van april tot december vrolijken die evenementen het hele eiland op, op het ritme van de oogsten en hoogtepunten van de landbouw. Het seizoen start met het olijvenfeest (9-10 april), gevolgd door het kaasfestival (7-8 mei), wijnfeest (11-12 juli), amandelfestival (2-3 augustus), vijgenfeest (19-20 september), honingfeest (25 september) en kastanjefestival (9-11 december). De paradepaardjes van de Corsicaanse landbouw worden zo elk om beurt in de bloemetjes gezet. Niet alleen op de feesten en festivals kun je olijfolie, specialiteiten op basis van kastanje, AOC honing, wijn van Patrimonio, Sartène, … proeven, maar ook in de authentieke restaurants en winkels vol ambachtelijke producten. www.foiresdecorse.com

    Geuren en smaken

    Geen betere manier om de Corsicaanse smaken te leren kennen dan eens langs te gaan bij kleine producenten. 279 artisanale producenten houden hun deuren open om je te laten proeven van de rijkdommen van hun streek. Hier geen grote merken! Nee, je ontmoet ze achter een kraampje of soms gewoon gezellig thuis, waar je vlees, kaas, olijfolie, wijn, honing, koekjes, ... kunt proeven. Vol passie leggen ze tal van recepten met smaken van weleer uit. Dat alleen al zal je doen watertanden! Soms vind je ook heel aparte smaken. Op een aantal adresjes bots je op verrassende producten, die perfect gecombineerd worden met andere lekkere streekproducten.

    Twee voorbeelden: Op het Domaine Nepali, in de vlakten in het oosten van het eiland, meer bepaald in het plaatsje Aghione, laten Natascha en Raphaël je kennismaken met hun vele bioproducten afkomstig van hun saffraanteelt, zoals hun jam op houtvuur met vijgen, noten en saffraan. In de snoepwinkel ‘Le Corail de Bonifacio’ bereidt François Rocca Serra snoepgoed met een heel eigen smaak: Corail de Bonifacio. Het gaat om een ingewikkeld mengsel van Corsicaanse amandelen, gekonfijte sinaasappel en citroen van Corte en AOC kastanjehoning. Het product staat symbool voor de ontmoeting tussen de verliefde Napoleon Bonaparte en de mooie Joséphine van Bonifacio.

    Godendrank:

    Aangezien Corsica een berg in de zee is, heerst in elk van de vele valleien een ander microklimaat. De wijnbouw op Corsica is eeuwenoud. De edele druivenrassen van het eiland zorgen voor verrassende ontdekkingen. Het eiland biedt een waaier van ontspanningsactiviteiten in het teken van de wijn: tochten te paard, op de motor of de fiets doorheen de wijngaarden of een autorondrit langs unieke landschappen en een ongerepte natuur.

    Verken de wijngaarden vanuit een charmeverblijf en geniet met volle teugen van de degustaties op de domeinen. Op het Domaine Sant Armettu/Olmeto in het zuidwesten van het eiland vind je bijvoorbeeld schaapskooien omgebouwd tot smaakvol ingerichte gîtes. (www.santarmettu.com). Het Domaine Castellu di Baricci/Sartène is een origineel adresje. Je logeert er bijvoorbeeld in de vroegere stallen van het domein, op nauwelijks 15 minuten van het strand! (http://domaine-viticole-corse.com).

    Wegwezen! Een vakantie op Corsica is makkelijk geregeld. Er is een groot aanbod goede verblijfsmogelijkheden (hotels, vakantiewoningen, verblijf op de boerderij, campings, bed & breakfast, gîtes d’étape). Het eiland is het hele jaar makkelijk bereikbaar met vier internationale luchthavens (vertrek vanuit Brussel, Brussels South Charleroi, Luik en Rijsel) en bootverbindingen vanuit Zuid-Frankrijk en Italië naar zeven verschillende havens. Alle informatie vind je op www.visit-corsica.com.

    05-03-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.99ยค da's geen diefstal

    Call Rescue is een app om uw contacten te saven. Ze is bedoeld om er voor te zorgen dat u de mobiele telefoon van iemand anders kunt gebruiken om op een eenvoudige en snelle manier toegang te krijgen tot uw eigen contacten. Uw contacten bellen, sms’en of mailen met iemand anders’ mobiele telefoon, het kan allemaal, met een enkeleclick.

    De app komt van pas in de volgende gevallen: De batterij van mijn mobiele telefoon is plat, mijn telefoon is stuk, kwijt, gestolen, ik heb geen belkredier meer, ik wil al mijn contacten in mijn nieuwe draagbare telefoon zetten, al mijn contacten overzetten op de telefoon van een vriend(in), al mijn contacten beheren op mijn computer via het net, ik heb geen mobiele telefoon en ik wil die van iemand anders gebruiken, maar met mijn eigen contacten, alsof ik met mijn eigen telefoon aan het bellen ben…

    In een van deze gevallen (en de lijst is zeker niet volledig), kunt u deze app gratis downloaden op de mobiele telefoon van iemand anders en als u verbinding maakt, zal u de indruk krijgen dat u met uw eigen telefoon bezig bent, met al uw contacten binnen handbereik.

    Als de persoon in kwestie de app niet gratis wenst te downloaden, volstaat het op het internet te surfen naar www.call-rescue.com. Als u dan verbinding maakt, krijgt u evengoed de indruk dat u uw eigen telefoon in handen heeft, maar enkel om te bellen. Uiteraard verdwijnen al uw contacten zodra u de toepassing afsluit of als u de site verlaat.

    HOEVEEL KOST HET? De inschrijving voor de aankoop van de app kost eenmaal 1,99 euro en blijft gedurende drie jaar geldig. De updates van de databank met us gegevens zijn gratis tijdens dezelfde periode. Drie maanden voor het einde van deze driejarige periode ontvangt u een mail met de vraag of u uw abonnement wil verlengen. De contacten die op onze server gehost zijn en hun transfers worden versleuteld om uw gegevens te beveiligen.

    CAL LRESCUE HOE WERKT HET?

    INSCHRIJVING 1 Voer uw e-mail adres in. 2 Voer uw wachtwoord in (minstens acht tekens). 3 Bevestig uw wachtwoord. 4. Bevestig. 5 Bevestig de privacyvoorwaarden. 6 Bevestig de aankoop van de toepassing. 7 Voer uw naam en voornaam in om uw account aan te maken. 8. De app zal automatisch al uw contacten downloaden op voorwaarde dat uw telefoon aan blijft staan.

    VERBINDING : 1 Voer uw e-mail adres in. 2 Voer uw wachtwoord in. 3. De app zal al uw contacten opzoeken, of wel in vereenvoudigde modus (enkel de telefoonnummers) om ze snel te kunnen downloaden, ofwel helemaal (telefoon, mail,), wat de downloading enigszins zal verlengen. 4. Als u een contact selecteert, kunt u de persoon bellen, sms’en of zelfs mailen. Het is mogelijk het geopende contact op de gebruikte mobiele telefoon te downloaden (net zoals alle of bepaalde andere contacten). 5. Bij het versturen van een sms zal de app vooraf geprogrammeerde berichten voorstellen, ondertekend met uw naam en voornaam. U kunt het bericht altijd nog wijzigen voor u het verzendt. 6 Op dee eerste pagina van de app, kunt u al uw contacten updaten, ofwel op uw mobiele telefoon, ofwel op basis van de gegevens van de app. 7 Bij het sluiten van de verbinding kunt u ofwel de app sluiten, ofwel uw account verwijderen. In dat geval zijn uw gegevens op onze server verloren. 8 . De app is so wie so niet meer toegankelijk als u gedurende drie minuten niets doet.

    WEBSITE :1 Voer uw e-mail adres in. 2 Voer uw wachtwoord in. 3 De app gaat al uw contacten zoeken. 4 Bij gebruik op een mobiele telefoon kunt u uw contacten bellen. 5 U heeft ook de mogelijkheid om een contact toe te voegen. 6 Als u een contact selecteert, kunt u het wijzigen of schrappen (beheer van uw databank). 7 Bij het afsluiten kunt u de app ofwel afsluiten, ofwel uw account schrappen. In dat geval zijn uw gegevens op onze server verloren. 8 De app is so wie so niet meer toegankelijk als u gedurende tien minuten niets doet.

    CALL RESCUE : Technische preciseringen versus ICloud

    Misschien denkt u “Maar er is toch iClou?” Dan zeggen wij: Android is in volle opmars en voert alle verkopen aan met een aandeel van bijna 70%. Geen iCloud voor die mensen. Compatibiliteit tussen Android en iPhone, wat voor gsm ook heeft of leent. Er bestaat geen enkel risico dat uw contacten op de ontleende gsm belanden, behalve indien u dat zelf wilt. Bij de transfers van gegevens (bij een nieuwe aankoop bij voorbeeld van een iPhone naar Android of andersom, is een geen enkel probleem, de contacten worden ingevoerd. Het is niet nodig het Apple-account van de ontleende gsm af te sluiten om toegang te krijgen tot uw eigen contacten, met het risico dat dan al uw contacten geregistreerd worden op de ontleende gsm. Toenemende kostprijs van iCloud…





    04-03-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met P&O Ferries bekende tuinen in Noord-England bezoeken

    Ze zijn misschien wat minder bekend dan de tuinen van Kent maar de landscape gardens van Noord-Engeland zijn ook overweldigend mooi. Niet zelden zijn het creaties van Capability Brown, de schepper van de Engelse landschapsstijl. In 2016 wordt de driehonderdste verjaardag van zijn geboorte herdacht, een aanleiding om naar Noord-Engeland te reizen. De nachtelijke passagiersdienst van P&0 Ferries, tussen Zeebrugge en Hull, is de beste en meest logische reisroute.

    Capability Brown is geboren als Lancelot Brown, in het schitterende Northumberland, een mooi vakantiegebied dat je ook vanuit Hull kunt bezoeken. Hij kreeg zijn bijnaam ‘Capability’ omdat hij in elke tuin de ‘mogelijkheid’ zag deze om te toveren tot een landschapstuin.

    Van bij de aanlegsteiger van P&0 Ferries in Hull kun je meteen naar Burton Constable rijden. Het mooie landgoed dat Brown in 1770 creëerde ligt op hooguit 20 km van de havenstad.

    Burton Constable Hall, met een mooi 18de-eeuws interieur, wordt omringd door uitgestrekte parken en bossen. Ongetwijfeld heb je al van Alnwick Castle gehoord want Harry Potter werd er verfilmd, in ‘Zweinstein’. Het indrukwekkende kasteel, in de buurt van Newcastle, was ook het decor voor de films Ivanhoe en Robin Hood. De tuinen met de waterpartijen zijn prachtig en er is ook een doolhof. Kinderen amuseren zich rot in het grootste boomhuis ter wereld en op de avontuurlijke hangbruggen door de bomen.

    In de regio Leeds, eveneens vlot bereikbaar vanuit Hull, ligt Harewood House, midden het groene landschap van Yorkshire. Het landhuis is gebouwd in 1759 en het omliggende groen werd door Capability Brown in 1775 omgetoverd tot een romantisch park met mooie uitzichten, een serpentine vijver en watervallen. Dat alles is een lust voor het oog.

    Met P&0 Ferries kun je voor een korte break, een midweek of een verlengd weekend, naar Noord-Engeland. En ook als je langer gaat, is je reisprogramma makkelijk gevuld met een bezoek aan ‘striking landscapes & gardens’ in het herdenkingsjaar van Brown, de Shakespeare van het Tuinieren. Overigens is Hull ook de poort naar tal van schitterende natuurgebieden zoals het Peak District National Park, Yorkshire Dales National Park en North York Moors National Park. Via de Zeebrugge-Hull route ben je in een mum van tijd op je vakantiebestemming.

    Tarieven: 5-daagse retour Zeebrugge-Hull vanaf € 155,- voor twee personen in binnenhut + auto (enkele reis). En voor wie op de P&O Ferries route Calais-Dover een heen en terug overtocht boekt tussen 15 februari en 31 maart, voor reizen van meer dan 5 dagen tussen 1 maart en 31 december 2016, geniet van gratis priority boarding (eerst aan en eerst van boord). Info en reservaties: www.poferries.com, T 028 085 020

    03-03-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de lente in aantocht, kiest BRITA voot zachtheid en romatiek

    Ontdek de nieuwe beperkte oplage van de Marella waterfilterkannen in 3 pastelkleuren. BRITA, één van 's werelds grootste specialisten in drinkwateroptimalisering, zet het voorjaar sterk in met de lancering van een beperkte kleuroplage van zijn bestseller, de BRITA fill&enjoy Marella waterfilterkan. De drie pasteltinten – Gentle Rose, Soft Grass en Clear Sky – zijn geïnspireerd op de nieuwste modetrends.

    Met zijn buitengewone prijs-kwaliteitverhouding, zijn praktische design en vooral zijn elk jaar vernieuwde kleurenpalet is Marella ongetwijfeld de favoriet van het gamma waterfilterkannen van BRITA. De Marella, met een totale inhoud van 2,4 liter, staat symbool voor fantastisch smakend water, ideaal om thee of koffie te zetten, om mee te koken of gewoon als verfrissende dorstlesser.

    Een subtiele toonzetting

    BRITA volgt de laatste trends en kiest pasteltinten voor de nieuwe kleureditie van de Marella. Alle experts in de sectoren van de mode, de cosmetica en het interieurdesign zijn het erover eens dat 2016 het jaar van de zachte, romantische kleuren wordt. Een verrassing is dat niet, want subtiele tinten zijn verbazend veelzijdig. Ze zorgen voor een speelse toets maar kunnen ook glamoureus zijn, raadselachtig, elegant en stijlvol. Pastelkleurige accessoires geven een kamer een leuke kleurtoets zonder opdringerig te zijn. Ze zijn kleurig maar nooit schreeuwerig en maken allerlei creatieve nuances en contrasten mogelijk. En zelfs als de modetrends veranderen, blijft de nieuwe lijn Marella perfect passen in elk interieur.

    Kleuren om blij van te worden

    De kan zelf is volledig transparant, maar het deksel van de Marella pakt uit met delicate, natuurlijke kleuren die de blik weten te vangen. De buitenkant van de handgreep heeft de kleur van het deksel en vormt een elegante link tussen de twee delen. Dankzij deze eigenschappen contrasteert de Marella niet alleen vrolijk met de klassieke witte en grijze schakeringen van de gemiddelde keuken, maar brengt ze ook een leuk kleuraccent in de woon- of eetkamer, voor een zorgeloze, prettige sfeer.

    Fill&enjoy Marella Cool Pastel Gentle Rose – zachte, vlotte elegantie. Een kleur die de delicate parfums van bloesems oproept. Ze mikt op jonge, dynamische, succesvolle vrouwen met zin in een nieuwe look. Wat is er heerlijker dan je ontspannen voor een babbel en een dagdroom met je beste vriendin, genietend van een verrukkelijke latte macchiato van vers gefilterd water uit de Marella Gentle Rose… Per slot van rekening zijn het de eenvoudige pleziertjes die tellen in het leven.

    Fill&enjoy Marella Cool Pastel Soft Grass – de frisheid en de vitaliteit van de natuur. De eerste knoppen van de lente, bergweiden die tot leven komen, de roezige geur van vers hooi… Soft Grass is het allemaal. Dit is een kleur die mensen zin geeft om de tuin in te gaan, verse munt te plukken en een pot muntthee te zetten. Gewoon om zichzelf en hun geliefden te verwennen, met water uit de Marella Soft Grass met een onvergelijkelijk heerlijke smaak.

    Fill&enjoy Marella Cool Pastel Clear Sky – een koel briesje van sereniteit : Een wolkeloze hemel. Schitterende sneeuwkristallen in de winter. Het verlangen naar een koele bries in de hitte van de zomermaanden. En nu een glas koel water – zomaar zuiver water. Recht uit de Marella Clear Sky.

    BRITA fill&enjoy Marella Cool – productkenmerken : Deksel met handige vulopening, Schenkopening met ingebouwd deksel om het water tegen externe onzuiverheden in de keuken of de woning te beschermen; Voorzien van het MAXTRA filterpatroon, dat de hardheid en het chloorgehalte van het leidingwater verlaagt en andere stoffen verwijdert, zoals lood en koper die via de leidingen in het huis in het drinkwater terecht kunnen komen. Uitgerust met BRITA Memo – een elektronische indicator die eraan herinnert het filterpatroon om de 4 weken te vervangen, Vaatwasmachinebestendig (behalve het deksel) , Inhoud: 1,4 liter gefilterd water / totaal volume: 2,4 liter . Gefilterd water voorkomt plastic afval en is economischer dan flessenwater

    De BRITA Fill&Enjoy Marella Cool is verkrijgbaar vanaf maart bij de BRITA verkooppunten en in de webshop van BRITA aan de aanbevolen verkoopprijs van 21.50 euro. Meer informatie: www.brita.be.

     

     





    03-03-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecuen in de winter, een prima idee!

    Veel Belgen denken en vinden dat barbecue bij de zomer past. Maar zeg nu zelf: barbecueën in de winter is toch leuk, sfeervol en vooral smakelijk? Om de barre weeromstandigheden te trotseren heb je de juiste barbecue nodig. Een barbecue met deksel zoals de Weber Master-Touch wordt nauwelijks beïnvloed door de koude en heeft geen last van allerlei weersinvloeden. Voor een écht wintergevoel kun je het eten dat je buiten bereidde, ook buiten opeten! Ligt er veel sneeuw? Bouw er een koele bar van die de drankjes lekker koud houdt. Wat schaft de pot? Scoor bij je gasten met een verrukkelijk wintermenu en ga voor een heerlijk kalfsribstuk, rook wat zalm en serveer een smakelijke appelcrumble als dessert. Tijd om aan tafel te schuiven, smakelijk!

    Uw gerecht een heerlijke rooksmaak meegeven…

    Kip op de houtskoolbarbecue, een wijn die op eiken vaten gerijpt is of een rokerige whisky: hout kan een echte smaakmaker zijn in eten en drinken. Wist je dat het heel eenvoudig is om zelf zo’n smaak te creëren? Hiervoor heb je alleen een Weber barbecue en een rookplankje nodig. Een houtplankje op de barbecue klinkt misschien gek, maar met de juiste houtsoort en voorbereidingen zet je de heerlijkste gerechten op tafel. De meeste rookplankjes worden gemaakt van cederhout die je de nacht voordien laat weken in water. Je kan bijna al jouw barbecuefacorieten garen op een rookplank. Zalm is een heuse rookplank-klassieker, maar probeer ook eens hamburgers, tonijn of gevulde paddenstoelen.

    Frietjes op de barbecue

    Op een Weber barbecue kun je een grote variëteit aan gerechten maken. Heb je wel eens gedacht aan krokante frietjes op de barbecue? Deze zijn eenvoudig te bereiden op de barbecue door middel van een Weber braadspit en de Rotisserie Fine Mesh Basket. Met een paar frietaardappelen, een takje rozemarijn, een scheutje olie en een snufje grof zeezout en peper tover je al snel een feestmaaltijd tevoorschijn. Tip: Extra smakelijk met huisgemaakte dragonmayonaise.

    Bekijk het op https://www.youtube.com/watch?v=1D6uhYTDfpQ







    02-03-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avontuurlijke bergvakantie in Oman

    Een vakantie in Oman opent voor elke bezoeker een nieuwe wereld omdat het sultanaat niet alleen authentiek is maar ook onvoorstelbaar gevarieerd. De ongerepte natuur, vooral het berglandschap in het binnenland, is het perfecte decor voor een avontuurlijke vakantie.

    Op twee uur rijden van hoofdstad Muscat, ligt een uitstekend terrein voor de actieve vakantieganger: drieduizend meter hoge bergen, diepe canyons, steile kliffen, grotten en vruchtbare oases. Een paradijs voor liefhebbers van sensationele sporten zoals canyoning, mountainbike, rotsklimmen, wandeltochten, off-road driving, trekking en speleologie.

    Off-road 4X4: Oman telt ruim 100 wadi’s. Dat zijn rivierbeddingen waarin het achtergebleven water fantastische natuurzwembaden vormt. Deze valleien zijn door het moeilijke parcours, bezaaid met rotsblokken, best met een 4X4 terreinwagen te verkennen. Het is een manier om door te dringen in de onherbergzame natuur van het sultanaat.

    Trekking: Voor spectaculaire wandeltochten moet je naar het Hadjar-bergmassief, een hooggebergte met meer dan 100 km bewegwijzerde routes. Er zijn dagtochten, langs oude ezelspaden, of je kunt een meerdaagse tocht plannen, bijvoorbeeld in het gebied rond de 3000 meter hoge Jebel Shams. De vergezichten zijn indrukwekkend, zeker als je kiest voor de Rim Walk, beter gekend als ‘Balcony Walk’, een pad langs de 1000 meter diepe Al Nakhurkloof. Tijdens deze trekking van 4u langs smalle paden in de canyon, passeer je verlaten dorpjes en watervallen. Het uitzicht is adembenemend, tenminste als je geen hoogtevrees hebt.

    Mountainbike: Oman is ook het mekka van de mountainbiker. Fervente bikers reizen naar Al Hamra, een 400 jaar oude oase van waaruit je onvergetelijke tochten kunt maken door steegjes van traditionele dorpen, langs groene oases met palmbomen, langs eeuwenoude forten of langs off-road bergpaden en dit alles op 2.000m hoogte. Er zijn tours voor zowel beginners als gevorderden en deze zijn gemiddeld tussen de 20 en 30km lang. In bergaccommodaties als ‘The View’ of ‘Jebel Shams Resort’ worden fietsen verhuurd en zijn er professionele begeleiders.

    Ezeltochten: Voor zij die het wat rustiger willen doen of met minder inspanning willen genieten van de natuur, is een ezeltocht een oplossing. Ook voor families een leuke activiteit! Reis hiervoor naar het Sabah Hotel, op 2500 meter hoogte in het Jebel Al Akhbar gebergte, waar ze ezeltochten organiseren. Onderweg ga je op zoek naar fossielen en bewonder je de lokale bloemen en planten zoals rozenstruiken en granaatappelbomen.

    Rotsklimmen: Met meer dan 160 sites lokt Oman steeds meer de rotsklimmers aan. Een toplocatie is de 300 meter hoge rots Wadi Ghul. Of nog spectaculairder: Jabal Misht, een rotswand van 850 meter hoog en maar liefst 6 km lang! Je hoeft niet per se naar de bergen om te rotsklimmen want zelfs nabij Muscat aan de kust zijn er rotswanden met via ferrata mogelijkheden.

    Canyoning: Een andere uitdagende outdoor activiteit is canyoning. Dankzij de talrijke wadi’s zijn er diverse mogelijkheden voor verfrissende waterwandelingen. Wadi Daqiyah en Wadi bani Khalid zijn hiervoor gekend, maar hoogtepunt is de Snake Canyon (Wadi Binmah). Daar maak je een afdaling door een nauwe kloof met verschillende fantastische jumps, goed voor een stevige adrenalinekick.

    Speleologie: Speleologen kunnen onderaardse rivieren volgen, langs makkelijke of lastige trajecten in het Hajar-gebergte. Echte professionals en diehards verzamelen op het Selma plateau, voor Majlis Aj Jinn, de tweede grootste grot ter wereld. De meest gekende is ‘Al Hoota Cave’, die je in groep en onder begeleiding kan bezoeken om stalagmieten en –tieten te bewonderen.

    Info: www.visitoman.be

    01-03-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiende editie muziekfestival vindt plaats in Musea

    Tip voor een culturele uitstap of folkloristisch weekendje weg

    Van 27 maart tot midden mei wordt in Pays de Flandre de 10e editie van een speciaal muziekfestival georganiseerd. Het is een uniek gebeuren omdat de concerten plaatsvinden in vijftien verschillende musea, verspreid over de regio. Muzikanten laten je op een andere manier kennismaken met hun genre, dit gaande van jazz tot rock.

    Le Festival Musique au Musée is ongetwijfeld een reden om eens dagje of een weekend naar Frans-Vlaanderen te trekken. Deze boeiende regio is dichtbij en bijzonder rijk aan cultuur en folklore die overigens heel wat banden heeft met Vlaanderen. Het is vooral in de musea dat je de historische link, de folklore en het cultureel erfgoed leert kennen. Met de organisatie van het tiende muziekfestival krijgen de musea extra aantrekkingskracht met live optredens die voor een leuke sfeer zorgen.

    Het festival wordt geopend op zondag 27 maart, vanaf 11 u, in Musée de la Vie Rurale de Steenwerck. Op het programma van deze feestelijke dag staan gratis concerten zoals van de groep Broes die liederen tussen folk en gipsy jazz speelt. In de vooravond is het de beurt aan rockgroep Les Mauvaises Langues, steengoede muzikanten uit Noord-Frankrijk die al 5 cd’s hebben volgespeeld.

    De muzikale klanken in de musea zijn de ganse maand april te horen, onder meer op zaterdag 16 april om 18u30 in Maison de la Bataille in Noordpeene. Met de harpmuziek en de liederen van Peter en Anita Clijsen reizen we naar de 16de eeuw, naar de periode van de Geuzen. Van een heel andere aard is het concert een dag later, op zondag 17 april, om 15 u, met de Groep Donuts en de Franse chanson-folkrockband Louise Attaque.

    Jazzliefhebbers gaan een week later naar Bergues, ideaal voor een weekenduitstap die al kan beginnen op vrijdagavond 29 april want dan speelt in Musée du Mont de Piété de groep Swing-O-Box die vooral eigen composities brengt.

    Informatie Festival Musique au Musée: http://paysdeflandre.fr/fr/

    Info: www.paysdeflandre.fr of www.frans-vlaanderen.be

     

    29-02-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!